Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: VANREDNO KOLO MLAĐIH PIONIRA.14.11.2011
u 8. vanrednom kolu kvalifikacija, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba igra utakmicu protiv uvek neugodne i dobre ekipe K.K. Zvezdara Crony 2 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 17.11.2011. godine sa početkom u 20:15 h u sali O.Š. Marija Bursać u Beogradu, ul. Milana Rakića br 81. Polazak je planiran u 18:30h ispred gradske opštine Mladenovac.


:: ODIGRANE UTAKMICE DRUGOG VIKENDA NIS MINI BASKET LIGE, DEVOJČICE DEBITOVALE.13.11.2011
K.K. BB Basket, devojčiceOdigrane su utakmice drugog vikenda Nis Mini basket lige 2011 koja se igra u sportsko rekreacionom centru Šumice u Beogradu. Ovog vikenda sve tri klupske ekipe (dečaci 2001. godište, dečaci 2002. godište i mlađi i devojčice) koje smo prijavili su igrale utakmice, a devojčice su debitovale i prijatno iznenadile pristupom, borbenošću i igrom. Mi smo klub koji ima dosta početnika i sa njima igramo ligu gde je rezultat u sasvim drugom planu i šansa se daje svoj deci da igraju utakmice i da se takmiče, a sama ova manifestacija je revijalnog karaktera i cilj je da se deca druže i stiču neke pozitivne sportske navike kao i da se uče načinu ponašanja što mi kao klub podržavamo i učestvovaćemo i dalje u ovakvim manifestacijama kao što su memorijal Rajko Žižić koji se igra oko nove godine koji je internacionalnog karaktrera i drugim. Slike sa utakmica drugog vikenda Nis Mini basket lige možete pogledati u našoj foto galeriji.
Nis Mini basket liga 2011, 2. vikend


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA, PORAZ KADETA.13.11.2011
MLAĐI PIONIRI:

U utakmici 7. kola kvalifikacija, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Internacionalna škola košarke iz Beograda i ubedljivo pobedila rezultatom 51 - 19. Od samog početka utakmice naši igrači su zaigrali angažovano i očiglednu prednost u košarkaškom kvalitetu pretočili u ubedljivu pobedu. Svi igrači su igrali i dobili šansu da pokažu šta znaju po čemu smo mi kao klub poznati da ne jurimo neke cifre i statistiku nego je cilj dati šansu svoj deci koja treniraju da igraju i takmiče se. Trener Jovanović je pravilno rasporedio minutažu i odmorio igrače koji su na prethodnim utakmicama igrali malo više, a pogotovo Đorđević Jovana i Spasojević Nikolu koji su posle utakmice mlađih pionira igrali utakmicu i za pionirsku selekciju kluba. Vrlo bitna pobeda za nas i u takmičarskom i psihološkom planu jer smo sa njom bliži plasmanu u kvalitetnu ligu ove godine, a u naredna dva kola nas očekuju prava iskušenja kada gostujemo uvek neugodnoj i dobroj ekipi K.K. Zvezdara Crony i kada nam dolazi glavni konkurent za plasman u kvalitetnu ligu, fantastična ekipa K.K. Ras iz Beograda.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Internacionalna škola košarke 51 - 19
(15-04, 08-05, 14-07, 14-03)

Poeni: Lazić Aleksandar: 10, Spasojević Nikola: 8, Đorđević Jovan: 8, Milovanović Nemanja: 8, Stevanović Ilija: 5, Stanojević Nikola: 5, Radosavljević Nemanja: 4, Obradović Matej: 2, Petrović Miloš: 1

_____________________________________________________

PIONIRI:

U poslednjem 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, pionirska selekcija kluba odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Slodes iz Beograda. Ova utakmica nam je bila jako bitna u rezultatskom smislu jer bismo pobedom obezbedili plasman u 2. ligu. Iako smo uspeli ovu ekipu da pobedimo u gostima određena doza opreza je postojala jer su oscilacije u igri mladih igrača normalne kao i moguće potcenjivanje jer su oni ekipa koja još uvek nije osetila slast pobede ove sezone u kvalifikacijama. Međutim, mi smo odigrali jednu solidnu utakmicu sa ekstra raspoloženim našim plejmejkerom ekipe Preradović Boškom koji polako ali sigurno sazreva i pokazuje sve bolje igre kako u igri pionirske ekipe tako i u igri kadetske ekipe kluba. Ogroman napredak kod njega u odnosu na prošlu sezonu. Uspeli smo da pobedimo ekipu K.K. Slodes rezultatom 52 - 31 u utakmici gde su svi igrači dobili šansu da igraju i gde je minutaža pravilno raspoređena na sve igrače. Počeli smo dobro utakmicu i iz minuta u minut podizali rezultatsku prednost u našu korist gde pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ovo je veliki uspeh kluba, plasman u 2. ligu i veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu što nam je bitno da se ide jednom uzlaznom putanjom, da iz godine u godinu i klub i igrači sazrevaju. Sve čestitke igračima na pruženom u dosadašnjem delu sezone i neka samo tako nastave da se ponašaju i igraju. BRAVO TIGROVI.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Slodes 52 - 31
(13-06, 14-04, 12-11, 12-10)

Poeni: Preradović Boško: 18, Milenković Miloš: 15, Jovanović Nikola: 9, Popović Strahinja: 2, Đorđević Jovan: 2, Spasojević Nikola: 2, Marković Aleksa: 2, Stojić Aleksa: 2

____________________________________________________

KADETI:

U 4. kolu kvalifikacija, grupa 4, kadetska selekcija kluba poražena je na gostovanju od odlične ekipe K.K. Ras iz Beograda rezultatom 75 - 49. Mi smo loše počeli utakmicu kada smo teško dolazili do dobrih situacija za postizanje koša, mučili smo se u napadu što je rezultiralo gubljenjem 1. četvrtine rezultatom 20-09. Uspeli smo dosta u nastavku igre da popravimo igru u napadu pogotovo ulaskom igrača iz pionirske selekcije Preradović Boška (uz Popovac Nikolu koji je dao isti broj poena najbolji strelac naše ekipe na ovoj utakmici, 11 poena) koji je uneo dosta svežine u igru ekipe i šutem iz daljine uspeo u jednom periodu 2. četvrtine da približi ekipu na zaostatak od podnošljivih - 7. Međutim odbrana koju katastrofalno loše igramo od samog početka lige nam je na žalost i na ovoj utakmici bila katastrofalna bez imalo napretka u odnosu na prethodne utakmice i to je direktan razlog ovako visokom porazu. Raduje sve bolja igra u fazi napada i visokog Vujičić Negovana, ali ukoliko ne popravimo igru u fazi odbrane ne piše nam se dobro.

Rezultat utakmice: K.K. Ras - K.K. BB Basket 75 - 49
(20-09, 26-18, 10-12, 19-10)

Poeni: Preradović Boško: 11, Pupovac Nikola: 11, Vujičić Negovan: 10, Krstić Nikola: 9, Jovanović Aca: 6, Milenković Miloš: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 12. I 13. 11. 2011. GODINE.10.11.2011
NIS MINI BASKET LIGA:

Dečaci 2001. godište igraju utakmicu protiv K.K.Zvezdara Crony u nedelju 13.11.2011. godine u 11h na terenu broj 3. Sve utakmice NIS Mini basket lige se igraju u sportsko rekreacionom centru Šumice u Beogradu.

Devojčice 1999. godište i mlađe igraju svoju prvu utakmicu (prošlo kolo bile slobodne) u nedelju 13.11.2011. godine protiv K.K. Art Basket u 12h na terenu broj 2.

Dečaci 2002. godište i mlađi igraju utakmicu protiv K.K. Flash u nedelju 13.11.2011. godine u 13h na terenu broj 1.

Polazak je ispred gradske Opštine Mladenovac u nedelju 13.11.2011. godine u 09:15h, a prevoz dece će vršiti isto kao i prošli put, a i ubuduće do kraja lige firma Lasta iz Mladenovca.

MLAĐI PIONIRI:

U utakmici 7. kola kvalifikacija, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba igra utakmicu protiv vršnjaka iz K.K. Internacionalna Škola Košarke iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 12.11.2011. godine sa početkom u 14:10h u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu. Ovo kolo smo trebali da igramo u gostima kod njih ali zbog zauzetosti njihove sale zamenili smo domaćinstva pa ćemo u narednom krugu kada mi treba da budemo domaćini ići u goste kod njih.

PIONIRI:

U poslednjem 6. kolu kvalifikacija, grupa 5, pionirska selekcija kluba igra utakmicu protiv K.K. Slodes iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 12.11.2011. godine sa pošetkom u 15:30h u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu.

KADETI:

U 4. kolu kvalifikacija, grupa 4, kadeti kluba igraju utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.11.2011. godine sa početkom u 16:15h u sali O.Š. Ujedinjene Nacije u Beogradu u ul. Borova 8. Polazak je ispred gradske Opštine Mladenovac u 14:15h.


:: ODIGRANE PRVE UTAKMICE U NIS MINI BASKET LIGI 2011.08.11.2011
Nis Mini basket liga 2011.Odigrane su prve utakmice u Nis Mini basket ligi 2011. Igrale su se 2 utakmice i to ekipa 2001. godišta je igrala protiv svojih vršnjaka iz Aranđelovca (K.K. Stars), a ekipa 2002. godišta i mlađi su igrali protiv vršnjaka iz Š.K.K. Zvezdara. Devojčice su bile slobodne ovo kolo. Cilj ovih utakmica je druženje dece i manifestacija je revijalnog karaktera. Detalje sa utakmica i jedno lepo druženje naše dece sa vršnjacima iz ostalih klubova možete videti na slikama u našoj foto galeriji.
Nis Mini basket liga 2011


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA I KADETA, PORAZ PIONIRA.07.11.2011
MLAĐI PIONIRI:

U utakmici 6. kola kvalifikacija, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba odigrala je derbi utakmicu protiv vršnjaka iz K.K. Put iz Beograda koji su do ovog kola bili neporaženi. Uspeli smo da pobedimo rezultatom 50 - 46 u utakmici koja je bila neizvesna i napeta od samog početka pa do kraja, ekipe su se smanjivale u vođstvu i nijedna ekipa nije uspela tokom cele utakmice da napravi osetniju rezultatsku prednost. Dobar skauting koji je odradio trener Vlada Jovanović gledajući utakmicu K.K. Put - K.K. Ras je umnogome pomogao da se pobedi ova utakmica kao i taktika koju je trener postavio sprečivši na taj način kontru protivnika što je njihovo najjače oružje bilo na prethodnim utakmicama. Zahvaljujući dobrom skoku u fazi napada u samom finišu utakmice uspeli smo da postignemo bitne poene koji su direktno odlučili pobednika. Bilo je i grešaka na utakmici kao što je nesnalaženje na agresivan presing protivnika koje su nas mogle koštati pobede. Sve pohvale treneru i igračima na pripremi utakmice i prikazanom na utakmici. Umnogome nas je ova pobeda približila kvalitetnoj ligi koja će biti kvalitetnija nego prošle sezone jer će manje ekipa da je igra, a ekipe koje će je igrati su se dosta pojačale i iskustvo igranja tako jakog takmičenja za naše igrače bilo bi neprocenjivo ukoliko uspemo da se kvalifikujemo.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Put 50 - 46
(13-12, 12-08, 10-12, 15-14)

Poeni: Đorđević Jovan: 16, Spasojević Nikola: 9, Milovanović Nemanja: 7, Lazić Aleksandar: 6, Pavlović Veljko: 4, Stanojević Nikola: 2, Popović Nemanja: 2, Damljanović Filip: 2, Stevanović Ilija: 2.

____________________________________________________

PIONIRI:

U pretposlednjem 5. kolu kvalifikacija pionirske lige, grupa 5, sastale su se ekipe K.K. Vračar - K.K. BB Basket. Pobedila je ekipa K.K. Vračar rezultatom 65 - 43 i na taj način nas udaljila od igranja kvalitetne lige što je realno u ovom trenutku iznad naših mogućnosti. Zahvaljujući što smo utakmicu izgubili sa manjom razlikom (23) nego što smo pobedili (29) K.K. Vračar imamo izgledne šanse da se pobedom u poslednjem kolu protiv K.K. Slodes plasiramo u 2. ligu što bi bio veliki uspeh i takmičenje po meri trenutno za ovu ekipu. Što se tiče ove utakmice mi smo je jako loše odigrali, počeli katastrofalno sa velikom dozom straha i treme kada smo otvorene šuteve mašili tako da lopta nije bila ni blizu obruča, pa ziceri i slobodna bacanja koja smo retko šutirali zbog sudijskog kriterijuma koji nije bio isti na suprotnoj strani doveli do toga da izgubimo 1. četvrtinu rezultatom 23-08. Uspeli smo da se vratimo malo u 2. četvrtini i zaigramo bolje opet koliko su nam sudije dozvolile i odemo na poluvreme sa zaostatkom od samo -10 (kada se uzmu u obzir sve okolnosti na toj utakmici mogli smo biti zadovoljni rezultatom u tom trenutku). Počeli smo dobro 3. četvrtinu postignuvši prve koševe i smanjivši razliku protivnika, međutim posle toga kao da nam je neko vezao i ruke i noge dozvolili smo protivniku da pobedi tu četvrtinu rezultatom 21 -08 i dođe na korak do anuliranja zaostatka iz prve utakmice sa nama u Mladenovcu. Uspeli smo da skupimo snage i nađemo motiv da zaigramo bolje poslednju četvrtinu što smo i uradili i pobedili 14 - 13, samim tim i sačuvali prednost nad ekipom K.K. Vračar u eventualnom trouglu između nas, njih i K.K. Zvezdara Crony. Bez obzira na lošiju igru nego na prethodnim utakmicama čestitke momcima što su pored svega uspeli da izdrže pritisak i protivničkih igrača i sudija i publike i ipak na kraju izvučemo povoljan rezultat za nas. Zaista ohrabruje i raduje činjenica da su igrači dosta napredovali što se direktno odražava i na rezultat.

Rezultat utakmice: K.K. Vračar - K.K. BB Basket 65 - 43
(23-08, 08-13, 21-08, 13-14)

Poeni: Preradović Boško: 14, Jovanović Nikola: 11, Milenković Miloš: 9, Popović Strahinja: 5, Idrizović Anel: 2, Kanlić Stevan: 2.

____________________________________________________

KADETI:

U utakmici 3. kola, grupa 4, kadetska selekcija kluba odigrala je utakmicu protiv K.K. Orion u Beogradu i uspela da pobedi rezultatom 77 - 71. Vidan napredak u igri ekipe u odnosu na prethodne protivnike mada je i snaga ovog protivnika manja nego drugih ekipa protiv kojih smo igrali (K.K. Borča). Mi smo fantastično počeli utakmicu kada smo iz dobrih kretnji u pozicionom napadu uspevali da dolazimo u situacije otvorenih šuteva i iz situacija 2 na 2 uspevali da velikim procentom šuta pogađamo koš protivnika i sa zicer pozicije i sa distance kao i iza linije 6,75 (šut za 3 poena) što je rezultiralo prednošću na kraju 1. četvrtine 28 - 11 kada smo uspeli da pogodimo 5 šuteva za 3 poena. To je jedan model igre kako bi ekipa stalno trebala da igra, s obzirom da su pokazali da mogu nadajmo se da ćemo napredovati iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu. Ono što takođe raduje da je smanjen broj grešaka u odnosu na prethodnu utakmicu pa se nadamo da ćemo u tom ritmu da nastavimo i ubuduće. U nastavku utakmice nam je malo opala koncentracija i igrali smo sa dosta oscilacija ali pobeda nije ni jednog trenutka dolazila u pitanje. Čestitke igračima na pruženoj igri uz nadu da ćemo nastaviti sa dobrim igrama.

Rezultat utakmice: K.K. Orion - K.K. BB Basket 71 - 77
(11-28, 18-15, 19-15, 23-19)

Poeni: Krstić Nikola: 26, Jovanović Aca: 18, Pupovac Nikola: 10, Ivanović Pavle: 10, Vujičić Negovan: 7, Milovanović Miroslav: 6.


:: RASPORED UTAKMICA 06.11.2011. U NIS MINI BASKET LIGI.02.11.2011
DEČACI 2001 GODIŠTE:

U 1. kolu Nis Mini basket lige Srbije dečaci našeg kluba rođeni 2001. godine igraju protiv svojih vršnjaka iz K.K. Stars iz Aranđelovca. Utakmica počinje u 10:30h, a utakmica se igra u sali sportsko rekreacionog centra Šumice u Beogradu. Polazak je planiran ispred gradske opštine Mladenovac u 08:00h. Prevoz dece na utakmice će vršiti firma Lasta iz Mladenovca.

_____________________________________________________

DEČACI 2002. GODIŠTE I MLAĐE:

U 1. kolu Nis Mini basket lige Srbije dečaci kluba rođeni 2002. godine i mlađi igraju protiv svojih vršnjaka iz Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. Utakmica počinje u 09:30h, a igra se u sali sportsko rekreacionog centra Šumice u Beogradu. Polazak je planiran ispred gradske opštine Mladenovac u 08:00h. Prevoz dece na utakmice će vršiti firma Lasta iz Mladenovca.

_____________________________________________________

DEVOJČICE 1999. I MLAĐE:

SLOBODNE 1. KOLO.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 05. I 06.11.2011. GODINE.02.11.2011
MLAĐI PIONIRI:

U 6. kolu kvalifikacija, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba igra derbi utakmicu protiv ekipe K.K. Put iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 05.11.2011. godine u 14:15h u sali O.Š. Momčilo Živojinović. K.K. Put je odlična ekipa, jedina u grupi bez poraza i veliki konkurent nama za kvalitetnu ligu. Iz tog razloga pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem da pomognemo decu da odigraju jednu dobru utakmicu.

________________________________________________________

PIONIRI:

U utakmici 5. kola kvalifikacija, pretposlednjoj u ovoj fazi takmičenja, grupa 5, pioniri kluba igraju možda i odlučujuću utakmicu protiv direktnog konkurenta za kvalitetnu ligu, protiv ekipe K.K. Vračar. Utakmica se igra u nedelju 06.11.2011. godine u 17:00h u sali O.Š. Jovan Miodragović u Beogradu u ul. Vojvode Dragomira br. 1. Polazak je ispred gradske opštine Mladenovac u 15:00h.

__________________________________________________________

KADETI:

U 3. kolu kvalifikacija, grupa 4, kadetska ekipa kluba igra utakmicu protiv K.K. Orion iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 06.11.2011. godine u 13:00h u sali Sportskog centra Kovilovo u Beogradu, ul. Zrenjaninski put br. 170. Polazak je planiran u 10:50h ispred gradske opštine Mladenovac.


:: NIS MINI BASKET LIGA 2011/2012.01.11.2011
Mini basket 2011U nedelju 06.11.2011. godine počinje Nis Mini basket liga 2011/2012 u organizaciji Mini basket udruženja Srbije i Košarkaškog saveza Srbije. Klub je uzeo učešće u ligi i nastupiće sa 3 selekcije.

1. Devojčice rođene 1999. godine i mlađe.
2. Dečaci rođeni 2001. godine.
3. Dečaci rođeni 2002. godine i mlađi.

1. deo lige se igra tokom meseca novembra 2011. godine u terminima 06.11. 2011., 13.11.2011., 20.11.2011. i 27.11. 2011. godine. Vreme odigravanja utakmica je od 09:00h - 15:00 h, a mesto odigravanja utakmica je u sportsko rekreacionom centru Šumice u Beogradu. Liga se igra po posebnim utvrđenim pravilima mini basketa na 3 manja terena sa loptama broj 5, visinom obruča 2,60 m. Devojčice igraju 4 x 10 minuta prljavo (bez zaustavljanja vremena), dečaci rođeni 2001. godine igraju 4 x 8 minuta prljavo i dečaci rođeni 2002. godine i mlađi igraju 4 x 7 minuta takođe prljavo.

Puno sreće i uspeha želimo svim klupskim selekcijama u Nis Mini basket ligi 2011/2012.

Srećno.


:: IZUZETNO USPEŠAN VIKEND, POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA.30.10.2011
MLAĐI PIONIRI:

U zaostalom 4. kolu kvalifikacija, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba odigrala je utakmicu u Mladenovcu protiv vršnjaka iz K.K. Železnik i pobedila ubedljivo rezultatom 61 - 14. Utakmica koja nije bila rezultatski zanimljiva je protekla u apsolutnoj dominaciji naših igrača koji su od samog početka borbeno i agresivno pristupili utakmici, a za nijansu borbeniji od ostalih je bio Lazić Aleksandar koji je davao pozitivan primer i ostalim igračima ne samo selekcije mlađih pionira nego i svim igračima kluba kakav odnos i pristup treba da ima svaki igrač na utakmici bez obzira na snagu protivnika. Kvalitet koji trenutno poseduju naši igrači je veći od kvaliteta protivničkih igrača tako da smo zasluženo pobedili i povećali šanse za plasman u kvalitetnu ligu ove godine. Protivnik je nadigran u svim elementima košarkaške igre. Bilo je i grešaka koje bi mogle skupo da nas koštaju u nekim narednim utakmicama, a to je veliki broj promašenih zicera što u utakmicama protiv ozbiljnijih ekipa ne sme da se dešava.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Železnik 61 - 14
(25-04, 16-03, 06-01, 14-06)

Poeni: Lazić Aleksandar: 14, Stevanović Ilija: 11, Đorđević Jovan 6, Pavlović Veljko: 6, Dimić Savo: 6, Topalović Andrija: 6, Damljanović Filip: 6, Popović Nemanja: 4, Spasojević Nikola: 2.

_____________________________________________________

U 5. redovnom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, selekcija mlađih pionira kluba ubedljivo je pobedila ekipu K.K. Poštar u gostima rezultatom 67 - 22. Utakmica koja je veoma slična kao i jučerašnja utakmica protiv K.K. Železnik je bila rezultatski nezanimljiva i protekla je u apsolutnoj dominaciji naših igrača u svim košarkaškim elementima igre. Čestitke na pobedi i igračima i treneru Vladi Jovanoviću ali prava iskušenja nas očekuju u narednim utakmicama kada će se rešavati koja će 2 učesnika grupe ići u kvalitetnu ligu mlađih pionira. Ono što zabrinjava je isto što i na prošloj utakmici, a to je veliki broj promašenih zicera i situacija 1 na 0 i ukoliko ne popravimo koncentraciju kada je realizacija u pitanju neće biti dobro. Već naredno kolo nam dolazi odlična ekipa K.K. Put koja nam je direktni konkurent za kvalitetnu ligu i koja je trenutno jedina neporažena ekipa u našoj grupi što je ovom prilikom i poziv navijačima i simpatizerima kluba da dođu u što većem broju i pomognu našoj deci jednim fer i korektnim navijanjem.

Rezultat utakmice: K.K. Poštar - K.K. BB Basket 22 - 67
(04-17, 02-18, 08-14, 08-18)

Poeni: Spasojević Nikola: 13, Lazić Aleksandar: 12, Damljanović Filip: 7, Topalović Andrija: 6, Stanojević Nikola: 5, Pavlović Veljko: 4, Popović Nemanja: 4, Dimić Savo: 4, Stevanović Ilija: 4, Radosavljević Nemanja: 4, Đorđević Jovan: 2, Petrović Miloš: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U utakmici 4. kola kvalifikacija, grupa 5, pionirska selekcija kluba odigrala je derbi utakmicu sa direktnim konkurentom za kvalitetnu ligu, ekipom K.K. Zvezdara Crony i uspela da pobedi u šok završnici rezultatom 56 -54. Obe ekipe su počele nervozno utakmicu sa dosta promašaja na šta je verovatno važnost utakmice uticala. Mi smo malo bili nervozniji što je i rezultiralo na kraju 1. četvrtine rezultatskim deficitom od 6 poena. Uspeli smo da 2. četvrtinu odigramo bolje i smanjimo razliku protivnika na 2 poena zaostatka. I ostatak utakmice prošao je u rezultatskoj neizvesnosti kada je tokom 3. i 4. četvrtine blagu rezultatsku prednost imao protivnik. Sve pohvale igračima na prikazanoj volji, želji, karakteru, a ono što nas raduje i ohrabruje je vidan napredak svih igrača u odnosu na prethodni period. Sve pohvale Preradović Bošku koji je nosio ekipu tokom 2. i 3. četvrtine kada je ekipa bila u rezultatskoj krizi i svojim šutevima iz daleka održavao ekipu u igri za pobedu. Takođe posebne pohvale za pogođen odlučujući šut 4 sekunde pre kraja utakmice s distance što je ekipi donelo pobedu. Čestitke i kapitenu Jovanović Nikoli koji daje primer ostalim igračima kako treba da se ponašaju na utakmici, treningu, van terena... Čestitke Milenković Milošu na odnosu prema igri, treningu, ostalim igračima i čestitke svim momcima pionirske selekcije na prikazanom na ovoj utakmici. Ovom pobedom smo dosta bliži kvalitetnoj ligi što bi bio nazapamćen uspeh kada je u pitanju košarka ne samo u Mladenovcu nego i u regionu. Odlučujuću utakmicu ekipa igra za vikend protiv odlične ekipe K.K. Vračar.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara Crony 56 -54
(09-15, 18-14, 11-13, 18-12)

Poeni: Preradović Boško: 22, Jovanović Nikola: 19, Milenković Miloš: 8, Dimić Miloš: 4, Popović Strahinja: 2, Đorđević Jovan: 1.

_____________________________________________________

KADETI:

U 2. kolu kvalifikacija, grupa 4, kadetska selekcija kluba je odigrala utakmicu u Mladenovcu protiv solidne ekipe K.K. Stari Dif i uspela da pobedi rezultatom 70 - 43. Odmah na početku utakmice smo zaigrali dobro, tečno u napadu i rešivši 1. četvrtinu rezultatom 20-07 u našu korist praktično i rešili pobednika utakmice. Ono što ohrabruje je dosta bolja unutrašnja igra ekipe koju želimo da igramo ove sezone jer smo dominantni na poziciji 4 i 5, a spuštanjem lopte ispod koša može da se otvori i igra spoljnim igračima ukoliko se budu dobro kretali bez lopte. Takođe tranzicija je bila dosta dobra i trčanje u napadu ali smo imali i dosta veliki broj loših dodavanja iz takvih situacija što je i normalno kada se forsira takva igra. Odbrana mora biti na mnogo višem nivou kako individualna tako i kolektivna ako želimo da unapredimo igru. Jako bitna pobeda za nas i u psihološkom i rezultatskom smislu. Ukoliko bi ekipa ove godine izborila učešće u 2. ligi to bi bio veliki uspeh i možda maksimum ove ekipe. Ono što je bacilo senku na ovu utakmicu je nedisciplina pojedinih igrača (Krstić Nikola) i klub neće tolerisati takvo ponašanje i sankcionisaće svakog igrača suspenzijom ili nekim drugim vidom kazne ko ne bude poštovao kodekse kluba.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Stari Dif 70 - 43
(20-07, 14-12, 24-12, 12-12)

Poeni: Jovanović Aca: 16, Pupovac Nikola: 15, Krstić Nikola: 14, Vujičić Negovan: 12, Preradović Boško: 5, Milenković Miloš: 4, Milovanović Miroslav: 2, Ivanović Pavle: 2.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.