Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: ZAVRŠEN BB BASKET KOŠARKAŠKI KAMP 2019 NA ZLATIBORU.30.06.2019
Grupna slika dece i trenera K.K. BB Basket na kampu Zlatibor 2019U četvrtak 27.06.2019. godine grupa od 33 igrača kluba i trener se vratila sa letnjeg BB Basket kampa 2019 koji je bio na Zlatiboru u hotelu Sunčani breg, a koji je trajao 8 dana. Treninge smo radili na renoviranim košarkaškim terenima pored pomenutog hotela na kojima je i košarkaški kamp Maxima kao i fondacija Novaka Đokovića, kao i na zatvorenom terenu koji nam je bio na raspolaganju u slučaju lošeg vremena. Pored našeg kluba učestvovao je još klub Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. Sve je proteklo u najboljem redu i nismo imali nikakvih problema, vreme nas je prilično služilo, u nekoliko navrata je kiša pala koja nije poremetila planirane aktivnosti, nije bilo povreda i prehlada igrača tako da možemo konstatovati da je kamp završen na najbolji mogući način. Deca su dobro trenirala, 2 puta dnevno, a odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica protiv različitih selekcija Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. U sklopu kampa deci je organizovano i takmičenje u 7 disciplina u 2 kategorije. Deca su se takmičila u šutu slobodnih bacanja, šut za 3 poena, šut put oko sveta, brzi šut 1,2,3, igri 1 na 1, igri 3 na 3 i u poligonu spretnosti. Finalisti svih takmičenja su nagrađeni medaljama (pobednik zlatnom, poraženi u finalu srebrnom medaljom). Takođe, svako dete je na kraju boravka na Zlatiboru dobilo diplomu za učešće i zaista su je zaslužili obzirom na ponašanje i odnos koji su naša deca pokazala. Pored takmičenja deci su organizovane vankošarkaške aktivnosti u vidu odlazaka na Zlatiborska jezera čuvenim vozićem Ćira, odlasci do luna parka, centra, Dino avantura parka, šetnje do Spomenika, itd... Tokom boravka na Zlatiboru, našim drugarima (Milivojević Andreju, Đurić Milošu i Pavković Mihailu) je bio rođendan pa smo tim povodom i proslavili uz rođendansku tortu i sokiće. U svakom slučaju jedno sjajno iskustvo za decu i pre svega velika korist za decu koja u kampovima ovakvog tipa stiču samostalnost, socijalizuju se, stiču osećaj odgovornosti i vode računa o svojim obavezama, stiču iskrena prijateljstva sa decom iz drugih klubova, gradova, zemalja, itd... Kao i svih prethodnih godina deca i klub su ostavili sjajan utisak za sobom i opravdali epitet lepog vaspitanja, ponašanja, srdačnosti, itd...
Klub i svi u klubu upućuju posebnu zahvalnost gospodinu Goranu Spasojeviću, članu veća zaduženom za sport G.O. Mladenovac, koji je pomogao klub u vidu prevoza dece na kamp. Pored njega, klub se zahvaljuje i G.O. Mladenovac kao i Sportskom savezu Mladenovca.
U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa priprema na Zlatiboru.
Letnji BB Basket košarkaški kamp 2019 na Zlatiboru


:: ZAVRŠEN FINALNI TURNIR (F4) REGIONALNE LIGE ZA KADETE.28.06.2019
Kadetska selekcija K.K. BB Basket, Finalni turnir regionalne lige, 16.06.2019. godKadetska selekcija proteklog vikenda odigrala je 3 utakmice Finalnog turnira Regionalne lige i na našu žalost, sve tri utakmice izubila. Turnir je veoma specifičan i u našem slučaju, jedna lopta je bila potrebna da završimo sezonu sa medaljom, međutim, ta jedna lopta nije ušla.
Prvu utakmicu smo igrali protiv ekipe sa kojom smo bili u grupi, u regularnom delu takmičenja, ekipom KK Mondo Basket 2. Otvorili smo utakmicu odlično. Početnom serijom od 11-00 delovalo je kao da ćemo se rezultatski odvojiti dosta rano. Protivnik se nije predavao, ali je bio u jako lošem ritmu i žargonski rečeno, već u tom delu utakmice, dosta poljuljan. Nama se dešava ono što nam se dešavalo često pred kraj takmičenja, ulazimo u ritam protivnika i gubimo svoj identitet. Protivnik uspeva da se vrati rezultatski potpuno u utakmicu do poluvremena, a mi u čitavom prvom poluvremenu nismo prikazali ništa, nakon sjajnog početka utakmice. Treću četvrtinu počinjemo sa 3 poena prednosti, sa par dobrih napada ponovo uspevamo da podignemo razliku na 8 poena prednosti u tom periodu, ali svaki put kada bismo podigli razliku, protivnik bi nas uvukao u svoj ritam i malo po malo uspevao da se vrati. U četvrtu četvrtinu ulazimo sa 4 poena prednosti i u utakmici sa ovako malim brojem poena ta razlika je bila značajna. Do kraja, kao i kroz celu utakmicu, ne uspevamo da se vratimo u svoj ritam. Ogroman broj promašenih zicera smo imali, kao i dozvoljenih ofanzivnih skokova. Dešavalo se u toku utakmice da branimo jedan napad po 40 sekundi, a na temperaturi i uslovima u kojima se igralo, to je ekstremno iscrpljujuće. Utakmica ulazi u neizvesnu završnicu i posle 6 promašenih slobodnih bacanja za redom, ulazimo u produžetak. U produžetku ponovo krećemo dobro, sve deluje kao da ćemo uspeti na kraju da pobedimo utakmicu u kojoj smo imali velikih problema. Visoki protivnički igrači bili su opterećeni faulovima u tim trenucima, ekipa Monda bila je u bonusu, a na 2 minuta pred kraj utakmice, naša ekipa je imala 8 poena prednosti. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se domognemo pobede. Od tog trenutka naša ekipa staje i u odbrani i u napadu i dozvoljavamo protivniku da napravi prednost od 3 poena. Na 8 sekundi do kraja akcijom iz bočnog auta dolazimo do otvorenog šuta, koji promašujemo, ali nakon ofanzivnog skoka postižemo koš uz faul. Međutim, promašujemo i to slobodno bacanje i tako gubimo prvu utakmicu na turniru. Velike probleme smo imali na toj utakmici i protivnik je zasluženo slavio. Bili smo nemarni, nedisciplinovani i sami sebe smo koštali pobeda, a ispostaviće se i medalje.
Drugu utakmicu protiv ekipe K.K. Skadarlija odigrali smo bez želje, bez žara, iako nam je rezultat sa utakmice koja se igrala pre naše išao na ruku, pa smo sa 2 pobede mogli i do prvog mesta. Počinjemo ovu utakmicu očajno. Protivnik je vodio 11-02 u prvoj četvrtini, a do kraja četvrtine mi postižemo samo 6 poena i sve poene postiže jedan igrač. Ipak i uz velike probleme u prvoj četvrtini mi smo uspeli u drugoj da proigramo, pa na poluvreme odlazimo sa samo poenom zaostatka. Na poluvremenu smo dobro odmorili i bili smo spremni da nastavimo u ritmu iz druge četvrtine, međutim, odmor kao da nam nije prijao, pa protivnik ulazi u seriju koju mi ne uspevamo da zaustavimo. Nismo uspeli da pronađemo adekvatnu petorku, tajm auti nisu pomogli u tim trenucima i protivnik pravi ogromnu razliku za nas u tom trenutku. Četvrtu četvrtinu počinjemo sa 15 poena zaostatka, jer smo sebe doveli u vrlo nezavidnu situaciju lošom igrom i sada, kada je trebalo da pokažemo šta smo naučili u toku sezone, pa i od nekih ekipa protiv kojih smo igrali u bliskoj prošlosti, mi stajemo i čekamo kraj utakmice. Ponovo, bez motivacije, želje, protivnik lagano privodi utakmicu kraju. U jednom trenutku Skadarlija je imala i 22 poena prednosti. Na 2 minuta do kraja mi uspevamo da spustimo razliku i kada smo imali priliku da uđemo u jednocifren zaostatak, promašujemo otvoreno polaganje. Nikakvu šansu nismo imali da pobedimo ovu utakmicu. Nastupili smo bez motivacije i samo smo čekali kojom razlikom će nas protivnik pobediti, što je katastrofalan pristup kada imamo šansu za prvo mesto.
Poslednju utakmicu turnira igrali smo protiv ekipe Š.K.K. Zvezdara 2 i u tom trenutku se već znalo da naše takmičenje završavamo na četvrtom mestu, a naš protvnik na prvom, pa je utakmica bila revijalnog karaktera. Na ovoj utakmici šansu da krenu u prvoj petorci dobili su mlađi igrači kadetske selekcije i nisu razočarali. Dogovor u svlačionici je bio da bez obzira na karakter utakmice sezonu zatvorimo dobrom utakmicom, na način na koji smo igrali čitave sezone. Krenuli smo dosta dobro, najveća razlika koju smo imali u prvoj četvrtini bila je 4 poena, na kraju, nekim greškama u odbrani, koje su proizvod neiskustva, protivnik uspeva da dođe do 2 poena prednosti. Drugu četvrtinu su igrali igrači koji su izneli najveći deo sezone i koji su nosioci najvećeg dela minuta. Ta petorka je u prva 4 minuta druge četvrine uspela da postigne samo 2 poena i ritam u kom je naša ekipa čitav turnir je bio totalno van naših standarda koje smo uspostavili tokom sezone. Od tog trenutka u drugoj četvrtini, pa nadalje, protivnik je radio šta je hteo u igri. Mlakom odbranom, sporim pomeranjima, lošim prilascima u odbrani došli smo do situacije da protivnik probije, podeli pas i protivnički igrač postigne koš sa zemlje na ziceru. Suvišno je govoriti da nam je i na ovoj utakmici manjkalo motivacije i želje, pa protivnik dolazi do treće pobede dosta lagano na ovom turniru, a mi do trećeg poraza.
Sa tom utakmicom naša kadetska selekcija završila je sezonu 2018/2019 na četvrtom mestu, na odličnom četvrtom mestu! Takmičenje je počelo 46 ekipa i naša ekipa je bila jedna od najboljih cele sezone. Ubedljivo najbolji smo bili napadački. Igrali smo lepo, na dosta poena, na veliki broj poseda, dok smo odbranom lomili protivnika i odatle često proizvodili napad. Veliki pad smo doživeli na samom kraju sezone. Istina, finalni turnir smo odigrali katastrofalno, ali će nam to iskustvo služiti kao oružje za učenje u budućnosti. Veći deo ove ekipe je 2002. godište, što znači da je to generacija juniora sledeće sezone, a u danima koji dolaze ćemo znati da li postoji realna mogućnost formiranja ove selekcije. Sve u svemu, veoma dobra sezona je za nama, ova selekcija je najranije krenula sa pripremom od svih selekcija u klubu, nivo na kom smo radili i količina novih naučenih stvari bila je jako velika. Ova selekcija je, nadamo se, postavila neke nove standarde koje će i generacije koje dolaze pratiti. Ustanovili smo taj program letnjeg treniranja i pripreme za napredniji nivo košarke koji kreće u kadetskom uzrastu. U sledećih nekoliko dana generacija 2003/2004 kreće sa pripremom za narednu sezonu koja će biti, nadamo se, uspešna koliko i ova.

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 2 - K.K. BB Basket: 67-65
(07-14, 14-10, 15-16, 16-12, (15-13))
Poeni: Vojin Đorđević: 12, Aleksa Macura: 12, Vuk Obradović: 11, Uroš Vasilić: 10, Aleksa Jovanović: 9, Matija Macura: 9, Andrija Martinović: 2.

Rezultat utakmice: K.K. Skadarlija - K.K. BB Basket: 68-56
(16-06, 13-22, 23-09, 16-19)
Poeni: Filip Ilić: 17, Vojin Đorđević: 13, Uroš Vasilić: 11, Matija Macura: 7, Ognjen Luković: 4, Aleksa Macura: 2, Aleksa Jovanović: 2.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - Š.K.K. Zvezdara 2: 60-78
(17-19, 11-16, 16-26, 16-17)
Poeni: Vuk Obradović: 16, Vojin Đorđević: 9, Andrija Martinović: 7, Aleksa Mihajlović: 6, Matija Macura: 5, Ognjen Luković: 5, Aleksa Macura: 4, Ognjen Simić: 4, Uroš Vasilić: 2, Filip Ilić: 2.:: NAŠI NAJMLAĐI ČLANOVI PROMOVISALI KLUB NA 22. STREETBALL TURNIRU U MLADENOVCU.17.06.2019
Grupna slika dece i trenera K.K. BB Basket na 22. streetball turniru u MladenovcuU nedelju 16.06.2019. godine povodom igranja 22. streetball turnira u Mladenovcu u naselju 25. Maj, naša najmlađa klupska deca su tradicionalno i promotivno odigrala 2 basketa uz dosta publike i dosta dobrih košarkaških poteza koji su ispraćeni aplauzom. Na taj način je klub na lep način promovisan i pozvao svu zainteresovanu decu (dečake i devojčice svih uzrasta) zainteresovanu da se bave košarkom, da nam se pridruže... Obzirom da je ovaj turnir prilika za sve košarkaške klubove na teritoriji Gradske opštine Mladenovac da vrše svoju promociju, mi smo već tradicionalno predstavili najmlađe članove kluba u delu programa predviđenom za to. Što se tiče najmlađih članova kluba, ove godine su na turniru učestvovale dve grupe dece, starija i mlađa. Mlađa grupa su bili dečaci iz mlađe i starije škole košarke, rođeni 2008. godine i mlađi, a druga grupa su bile devojčice rođene 2008. godine i mlađe. Nakon odigranih basketa kao i svake godine organizatori turnira su se potrudili da daju deci prigodne nagrade pa su ove godine naša deca kao i prethodnih godina dobila nagrade u vidu košarkaških lopti, majica sa obeležjima turnira i torbice. U svakom slučaju jedna sjajna manifestacija koja je organizovana od strane dvojice košarkaških radnika i entuzijasta, G-dina Ivanovića i g-dina Stanojkovića, zahvaljujući čijem angažovanju turnir i postoji već dugi niz godina. U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike naše dece sa turnira.
BB Basket na 22. streetball turniru u Mladenovcu


:: ZAVRŠENA TRIBINA (PREDAVANJE) NA TEMU SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI.17.06.2019
Tribina S.K. BB Basket - Mladenovac, 12.06.2019.godU sredu 12.06.2019. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu, održana je tribina (predavanje) na temu SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI, PREDNOSTI ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA. Tribina je održana u cilju edukacije dece i roditelja. Predavač na tribini je bio Nemanja Marjanović, rođen 1985. godine, strukovni fizioterapeut. Fizioterapijom se bavi 13 godina, a na početku karijere je radio sa Nenadom Nešićem kao mentorom, nakon čega je usavršavanje i fizioterapiju nastavio u Švajcarskoj, Austriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trenutno je na poziciji glavnog menadžera terapeuta u Fizioterapeutskom centru Fizionova. Osoba koja je kompetentna da održi predavanje ovoga tipa i na ovu temu. Predavanje je prošlo u najboljem redu, smatramo da su ciljevi postignuti obzirom da je predavanje bilo prilagođeno uzrastu populacije koja je bila, a to su mladi. Predavanje se sastojalo iz teoretskog dela gde je definisano kako nastaju povrede, koje vrste povreda mogu biti, kako ih sprečiti, šta raditi kada se dese, itd. Na isti način je prdstavljen zdrav stil života, njegove prednsoti, štetnost usled upotrebe cigareta, telefona, psihoaktivnih supstanci, itd. Predavanje je održano uz pomoć video prezentacije. Predavač je nakon toga kroz razgovor sa decom hteo da čuje njihovo razmišljanje na temu predavanja što smatramo da je dobar vid usađivanja znanja deci koja su došla da slušaju. Projekat su osmislili klupski treneri shvatajući značaj problema koji nas okružuje, ne samo u sportu, nego u svim sferama života. Obzirom na termin održavanja tribine u 16:30h (dosta roditelja je radilo i deca koja su išla u popodnevnu smenu nisu mogla prisustvovati), mi smo jako zadovoljni posetom. 60-ak posetilaca (dece i roditelja) je imalo šta da čuje i sa tribine izađu bogatiji za iskustvo i znanje koje su usvojili. U planu nam je i da ubuduće održavamo tribine na sličnu temu u cilju edukacije naših članova. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo... te se u skladu sa tim i ponašamo i težimo ka tom cilju...
Klub duguje i zahvalnost generalnom pokrovitelju tribine, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda, predavaču Marjanović Nemanji, svom saradniku, treneru Preradović Dušanu.
A posebna i najveća zahvalnost svoj deci i roditeljima, članovima kluba, bez kojih klub ne bi ni postojao...
Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa održane tribine.
Tribina (predavanje) S.K. BB Basket, SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI.


:: NAJAVA KADETSKOG FINALNOG TURNIRA (F4) U OKVIRU REGIONALNE LIGE KSB-a.12.06.2019
BB BasketKADETI, FINAL FOUR REGIONALNE LIGE:

Sve utakmice se igraju u Balonu K.K. Sava u Beogradu u ul. Ljutice Bogdana br. 46 u organizaciji K.K. Skadarlija koji je kao najbolje plasirana ekipa u ligaškom delu takmičenja imao prednost u organizaciji koju je i prihvatio.

1. kolo (petak 14.06.2019.god):

- Š.K.K. Zvezdara 2 : K.K. Skadarlija
- K.K. Mondo Basket 2 : K.K. BB Basket (Mladenovac) - početak u 12:45h - polazak ispred opštine Mladenovac u 11:00h pre podne.


2. kolo (subota 15.06.2019.god):

- Š.K.K. Zvezdara 2 : K.K. Mondo Basket 2
- K.K. Skadarlija : K.K. BB Basket (Mladenovac) - početak u 15:30h - polazak ispred opštine Mladenovac u 13:45h.


3. kolo (nedelja 16.06.2019.god):

- K.K. Mondo Basket 2 : K.K. Skadarlija
- K.K. BB Basket (Mladenovac) : Š.K.K. Zvezdara 2 - početak u 16:45h - polazak ispred opštine Mladenovac u 15:00h.:: PLASMAN KADETA NA F4 (FINALNI TURNIR REGIONALNE LIGE KSB-a).12.06.2019
Kadeti K.K. BB Basket posle plasmana na F4 regionalne lige, 10.06.2019. godKADETI (1. utakmica 1/4 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/4 finala Regionalne lige naša kadetska selekcija sastala se sa odličnom ekipom KK Radivoj Korać. U poslednje 3 godine susreli smo se sa ovom ekipom čak 5 puta, tako da se obe ekipe dosta dobro poznaju. Znali smo i pre utakmice da je protivnik veoma agresivan, znali smo da čestim menjanjem odbrane umeju ekipama da poremete ritam i priprema za ovu utakmicu je bila veoma složena. Usled mladosti i neiskustva pripreme utakmica zahtevaju mnogo više vremena i jednostavno, koliko god da imamo dobru pripremu, pitanje je kako ćemo to izvesti na terenu. Naš plan je bio dobar, napadački smo bili spremni za često menjanje odbrana što nam je dalo i rezultata. Istina, prvu četvrtinu smo odigrali nešto slabije, međutim do poluvremena smo uspeli značajnije rezultatski da se odlepimo. Na celoj utakmici naša spoljna linija je igrala odlično. Istina, imali smo veći broj izgubljenih lopti nego što bismo želeli u tom trenutku i to je bila jedna od značajnijih stavki zašto nismo uspeli da se još više rezultatski odlepimo. Iz poluvremena izlazimo odlično, protivnik sada pokušava presingom po celom terenu da spusti rezultatsku razliku, međutim, mi smo taj presing razbijali na odličan način. Brzim reakcijama, pravim dodavanjima, uglavnom smo dolazili do lakih poena. U poslednjoj četvrtini najveća rezultatska razlika iznosila je 28 za našu ekipu i tada se na 6 minuta pred kraj utakmice dešava ogroman pad u igri kada je naša ekipa u pitanju. Taj presing po celom terenu koji protivnik forsira, a koji smo toliko lako rešavali, počeo je da im daje rezultata. Bespotrebnim nabijanjem pogleda u parket, besomučnim driblinzima, ulazili smo u zone za udvajanje i tako protivniku činili usluge. Prenos nam je sada bio veliki problem, pa je protivnik sa -28 u četvrtoj četvrtini uspeo da stigne do -16 u jednom trenutku. Na našu sreću bili smo koncentrisani sa linije slobodnih bacanja u tom trenutku, pa smo uspeli razliku da podignemo na konačnih 19 i tako napravimo poprilično veliki iskorak ka Finalnom turniru Regionalne lige. Utakmica se igrala u sjajnoj atmosferi, ali u vrlo teškim uslovima. U sali je bilo veoma vruće i sparno, a protivnik je bio neverovatan. U tako teškim uslovima momci nisu stali 40 minuta, igrali su u jako visokom ritmu i u trenucima kada bi većina ekipa položila oružje, oni su se borili još jače. Svakako, čestitke našim momcima na teško izvojevanoj pobedi i rezultatskoj razlici pred revanš utakmicu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Radivoj Korać 98 - 79
(26-20, 24-15, 26-14, 22-30)

Poeni: Vuk Obradović: 31, Vojin Đorđević: 19, Uroš Vasilić: 16, Aleksa Jovanović: 8, Filip Ilić: 8, Andrija Martinović: 8, Matija Macura: 6, Ognjen Simić: 2.

___________________________________________________

KADETI (2. utakmice 1/4 finala regionalne lige):

Drugu utakmicu 1/4 finala Regionalne lige i odlučujuću za plasman na Finalni turnir, igrali smo na gostujućem terenu, protiv ekipe KK Radovij Korać, dva dana nakon prve utakmice. Vremena za pripremu i korekciju gotovo da nije ni bilo, svakako, mi smo znali šta su naši zadaci, šta su naše greške bile. Utakmicu ipak, i pored pripreme na atmosferu na vrućem gostujućem terenu, otvaramo neverovatno nervozno. Primamo 2 laka koša u prvom minutu a u prvih 5 napada smo izgubili 5 lopti, bez šuta na koš! To dovoljno govori o pristupu i načinu na koji smo ušli u najvažniju utakmicu u sezoni. Neverovatno, ali mi prvu četvrtinu uspevamo da dobijemo i pored svih grešaka, što iznuđenih, što neiznuđenih. Do kraja utakmice smo igrali na isti način. Bili smo nervozni u igri, rastrzani, sa bljeskovima naših mogućnosti, sposobnosti i veština. Naše poentiranje se uglavnom svodilo na individualna rešenja, jer smo usled katastrofalnog vremena reakcije propuštali prilike koje nam je protivnik svojim riskantnim odbranama pružao. U poslednju četvrtinu ulazimo sa 9 poena prednosti u ukupnom rezultatu. Iako smo uspevali da podignemo minimalno razliku u četvrtoj četvrtini, protivnik se ponovo nije predavao do samog kraja. Posle svakog tajm auta su izašli bolji, agresivniji, a mi nikako nismo uspevali da prelomimo tu utakmicu i konačno u našu korist. Utakmica se svodi na poslednjih 3 minuta kada je usled velike nervoze protivnički igrač napravio nesportski faul nad našim plejmejkerom, pa smo na taj način uspeli da stignemo do nekih lakih poena. Naravno, tu nije bio kraj utakmice, pa je tako 40 sekundi pred kraj utakmice viđena prava drama. Protivnik je tada prišao na 3 poena razlike i mi na bizaran način gubimo loptu ispod sopstvenog koša i tako poklanjamo izuzetno bitan posed kada je naša ekipa u pitanju. Ipak dobrom odbranom pre svega, a i uz malo sportske sreće uspevamo da se domognemo lopte i pogodimo slobodna bacanja kada je bilo najpotrebnije. Tako utakmicu gubimo sa 15 poena razlike, ali u ukupnom rezultatu ovog napetog dvomeča slavimo sa 4 poena razlike. Nakon utakmice usledilo je veliko slavlje igrača, a mi ćemo dobar rad i kvalitet pokazati već sledećeg vikenda na Finalnom turniru, kada ćemo se potruditi da odigramo najbolju košarku cele godine. Na kraju i reč, dve, o protivniku. Protivnička ekipa je pokazala izvanredan nivo zalaganja. Istina je da smo fizički dominantnija ekipa, verovatno i tehnički, ali protivnička ekipa je u dvomeču održala predavanje o borbenosti. Daleko od toga da su se naši momci predali u nekom trenutku, ali biti u konstantnom zaostatku kao što su oni bili od prvog minuta prve utakmice, pa do poslednjeg i tako napadati, želeti i verovati je za primer i to će nam služiti kao primer kako treba i kako se može. Isto tako, jedna od najbitnijih stvari na ovoj utakmici bili su naši navijači. Kadetska selekcija ćitave sezone privlači veliku pažnju zbog atraktivnosti igre, ozbiljnosti, pristupa, a na ovoj utakmici imali smo ogromnu podršku roditelja, drugova i drugarica naših igrača. Zaista su ogromnu podršku pružili ti ljudi koji su bili sa nama u sali i snose sigurno veliki deo odgovornosti za ovaj rezultat koji je od velikog značaja za klub, ali i za grad koji predstavljamo. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj ženskoj juniorskoj selekciji koja iz utakmice u utakmicu dokazuje kakvo zajedništvo vlada u klubu i da su svi igrači i treneri deo velike porodice. Veliki uspeh je napravljen i do sad, ali pravi izazov tek predstoji, pa se nadamo da ćemo sezonu zatvoriti i krunisati na pravi način već narednog vikenda.

Rezultat utakmice: K.K. Radivoj Korać - K.K. BB Basket 67 - 52
(14-16, 19-10, 14-11, 20-15)

Poeni: Uroš Vasilić: 17, Aleksa Jovanović: 14, Vojin Đorđević: 5, Aleksa Macura: 4, Filip Ilić: 4, Andrija Martinović: 3, Matija Macura: 3.


:: ZAVRŠEN FINALNI TURNIR (F4) REGIONALNE LIGE ZA PIONIRE.12.06.2019
Pioniri K.K. BB Basket - F4, 10.06.2019.god.Naša prva pionirska selekcija, dečaci rođeni 2004. godine i mlađi, su napravili sjajan rezultat ove sezone plasiravši se na finalni turnir (F4) regionalne lige KSB-a. Emocije su podeljene i smenjuju se zadovoljstvo zbog samog plasmana na finalni turnir do tuge zbog osvojenog 4. mesta, a jedan posed lopte i dobra odbrana su nas delila od zlatne medalje. Kada premotamo film unazad i prisetimo se da smo i u 1/16 finala, u 1/8 i 1/4 finala imali veliku muku da prođemo u narednu fazu takmičenja, ne možemo biti nezadovoljni osvojenim 4. mestom. Takođe, činjenica da je na početku takmičenja učestvovala 51 ekipa dovoljno govori o uspehu među 4 najbolje ekipe regionalne lige prvenstva Beograda. U 1/16 finala nam je protivnik bila ekipa K.K. Gro Basket koju smo u oba susreta pobedili, ali imali velikih poteškoća u prvoj utakmici na gostujućem terenu. U 1/8 finala je bila ekipa K.K. Vuk, od koje smo u prvoj utakmici izgubili na gostujućem terenu 15 razlike. U revanšu je naša ekipa odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni i ubedljivom pobedom se plasirala u 1/4 finala. Tamo nas je čekala ekipa K.K. Pobednik 011 kao poslednja prepreka ka finalnom turniru. U prvoj utakmici protiv pomenutog protivnika na domaćem terenu smo uspeli da slomimo otpor protivnika pred sam kraj utakmice i pobedimo sa 21 poenom razlike. U revanš utakmici uz dosta sreće prolazimo dalje. Kada se posmatra sa ovog stanovišta, ovo je fenomenalan uspeh i mi smo svi u klubu ponosni na to i na sve dečake koji su svojim radom, zalaganjem i ponašanjem to apsolutno i zaslužili...
Što se tiče samog finalnog turnira (F4), u 3 dana smo odigrali 3 utakmice. Prvog dana turnira, protivnik nam je bio i favorit turnira, ekipa koja je i organizovala turnir, K.K. Novi Beograd 7. Naši dečaci su tu utakmicu odigrali fenomenalno, borbeno, skoncentrisano, reagujući pravovremeno i uz dobre odluke i u fazi napada i odbrane uspešno kažnjavala kvalitetnog i favorizovanog protivnika. Kako je vreme odmicalo, mi smo bili sve sigurniji, a protivnik manje siguran. Videlo se da možemo da igramo protiv odličnog protivnika što su i samo igrači shvatili i na kraju i pobedili prvog favorita za osvajanje turnira rezultatom 71 - 62. Nakon te utakmice, malo su nam i ambicije porasle i činilo se u tom trenutku da ekipa može ne samo do medalje, nego da se bori i za najviši plasman. Iako smo i pre početka turnira ostalim ekipama prepustili uloge favorita, nakon ove utakmice su nam svi na ramena stavili ulogu favorita što nam očigledno nije odgovaralo i pritisak sa kojim nismo uspeli da se izborimo.
Drugog dana finalnog turnira smo odigrali utakmicu protiv ekipe K.K. Radnički iz Obrenovca. Obe ekipe su u tom trenutku imale po pobedu od prvog dana takmičenja i obe ekipe su bile svesne da će pobedom osigurati medalju. Sjajna je utakmica bila, neizvesna do samog kraja, ekipe su se naizmenično smenjivale u vođstvu, deca iz obe ekipe su dala sve od sebe da njihov tim dođe do pobede. U jednom trenutku, 6 min do kraja mi smo imali 6 poena prednosti i činilo se da smo bliži pobedi obzirom da je u tim trenucima protivnik već uveliko bio u bonusu i protivnički trener više nije imao time out-a. Ali smo nakon toga imali nekoliko loših odluka u odbrani kao i nekoliko ishitrenih šuteva sa lošom selekcijom u napadu što je protivnik iskoristio da se približi rezultatski i u poslednjim sekundama utakmice obezbedi sebi pobedu i sigurnu medalju. Mi nismo imali ni sreće na ovoj utakmici obzirom da je protivnik u pojedinim trenucima pogađao jako teške šuteve posle naše dobro odigrane odbrane. Sasvim zaslužena pobeda protivnika.
Poslednjeg dana turnira smo se sastali sa ekipom B.K.K. Radnički 3 iz Beograda i matematika je bila da bi nas i minimalna pobeda odvela na 1 mesto, opet u zavisnosti i od rezultata utakmice druga dva tima. U svakom slučaju, pobeda nam je obezbeđivala medalju, samo je bilopitanje kojeg sjaja. Ali na našu žalost, naši dečaci su se izgleda i emotivno i fizički ispraznili prethodni dan kada smo dobijenu utakmicu izgubili i nisu uspeli psihički da se oporave, pa je protivnik to iskoristio i ubedljivo nas nadigrao u svim elementima košarke i zasluženo pobedio sa 25 poena razlike i na taj način obezbedio sebi bronzanu medalju. Mi smo tim ubedljivom porazom sebe ostavili bez medalje na ovom finalnom turniru. Nakon poslednje odigrane utakmice na turniru gde je K.K. Novi Beograd ubedljivo savaladao ekipu K.K. Radnički Obrenovac poredak je bio sledeći:

1. K.K. Novi Beograd 7 - (zlatna medalja)
2. K.K. Radnički (Obrenovac) - (srebrna medalja)
3. B.K.K. Radnički 3 - (bronzana medalja)
4. K.K. BB Basket (Mladenovac)

Činjenica je da bismo mi bili prvaci da smo pobedili utakmicu drugog dana turnira (protiv K.K. Radnički - Obrenovac) jer je K.K. Novi Beograd 7 imao takođe 2 pobede kao što bismo i mi imali da smo pobedili, ali bismo imali bolji međusobni skor i na taj način bi bili prvaci. Saznanje da nas je jedna lopta delila od prvog mesta, a na kraju smo ostali bez medalje, veoma boli i ostaje veliki žal za propuštenom prilikom jer smo bili tako blizu. Ali to je sport i košarka ja zato jedan od najlepših sportova, veoma je mala granica između radosti i tuge. Izvući ćemo pouke iz ovoga i nadamo se izaći još jači iz cele situacije. Mi svi u klubu smo ponosni na naše dečake zbog velikog uspeha koji su napravili samim plasmanom na finalni turnir i koji su odigrali hrabro, borbeno i dostojno prezentujući i klub i mesto iz kog dolaze. Na svemu im čestitamo, BRAVO TIGROVI...
U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa finalnog turnira pionira.

Rezultat 1. utakmice: K.K. Novi Beograd 7 - K.K. BB Basket 62 - 71
(18-21, 17-10, 12-24, 15-16)

Poeni: Nikola Stojković: 19, Nemanja Janković: 13, Mateja Gerasimović: 13, Filip Stojković: 13, Marko Živković: 6, Filip Cvetanović: 5, Luka Živadinović: 2, Mladen Jovanović: 2.

Rezultat 2. utakmice: K.K. Radnički Obrenovac - K.K. BB Basket 78 - 75
(17-19, 20-19, 24-18, 17-19)

Poeni: Mateja Gerasimović: 27, Nemanja Janković: 18, Filip Stojković: 16, Nikola Stojković: 6, Marko Živković: 6, Dimitrije Mijailović: 2.

Rezultat 3. utakmice: K.K. BB Basket - B.K.K. Radnički 3 54 - 79
(10-18, 17-27, 13-17, 14-17)

Poeni: Mateja Gerasimović: 19, Filip Stojković: 9, Nemanja Janković: 9, Filip Cvetanović: 5, Nikola Stojković: 4, Marko Živković: 2, Vukašin Pavlović: 2, Andrija Stojanović: 2, Luka Živadinović: 2.

Finalni turnir (F4) pionira, sezona 2018/2019


:: AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC NASTAVLJENA I OVE SEZONE.08.06.2019
Košarkaška tabla BB Basket, naselje Tozino voće - Mladenovac, 07.06.2019.U petak 07.06.2019. godine, na inicijativu meštana mladenovačkog naselja Tozino voće, na igralištu za basket u sklopu naselja smo postavili košarkašku tablu, obruč i mrežicu i time omogućili deci i ostalim sugrađanima da se bave basketom. Uspeli smo da obezbedimo budžet i na ovaj način osposobimo još jedan u nizu terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. Akcija koju smo započeli još pre 10 godina u cilju promocije basketa i košarke, ali i sporta uopšte je nastavljena i ove godine. Cilj ovakvih akcija je i promocija i omasovljenje kluba. Do sada je urađeno mnogo i skoro da nema otvorenog košarkaškog terena na teritoriji naše opštine, školskog trerena, fiskulturne sale... koji nismo opremili košarkaškim tablama i obručevima, i ocrtali (obeležili) po novim Fiba pravilima. Trudićemo se i ubuduće u zavisnosti od sredstava da izlazimo u susret na poziv građana i osposobljavamo košarkaške i basketaške terene njihovoj nameni. Klub se zahvaljuje meštanima (roditeljima i deci koji su inače članovi kluba) naselja Tozino voće u Mladenovcu koji su pomogli klupskom treneru da postavi tablu, a na slici u prilogu teksta se nalaze osobe koje su pomogle postavljanje table.


:: PROJEKAT - SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆAVANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI, PREDNOSTI ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA.07.06.2019
Tribina S.K. BB Basket - Mladenovac, Sprečavanje negativnih pojava i nasilja u sportu, promocija fair play igre i nenasiljaU sredu 12.06.2019. godine u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:30h održaće se javna tribina na temu SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆAVANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI, PREDNOSTI ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA. Tribinu organizuje S.K. BB Basket iz Mladenovca pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Projekat su osmislili klupski treneri, a sve u cilju edukacije naših članova (prvenstveno dece, a i roditelja). Svedoci smo i nije retka pojava u sportu i košarci da se igrač povredi usled različitih faktora i činilaca. Na neke se može uticati, a na neke ne, pa u skladu sa tim se i rodila ideja da organizujemo jedno ovakvo predavanje kako bi deci i roditeljima podigli svest na ovu temu. Pored ove teme, biće priče i na temu prednosti zdravih stilova života, govoriće se i o štetnosti konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci što je veoma česta pojava u savremenom društvu i kod mladih. Svakako da sve te pojave želimo da smanjimo i ukažemo našim članovima na negativne posledice toga. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo...

Uspeli smo da dovedemo 2 eminentna predavača koja imaju iskustvo u radu iz pomenute oblasti. Radi se o Nenadu Nešiću, rođenom 1972. godine, strukovni fizioterapeut, direktor Fizioterapeutskog centra Fizionova. Poslom fizioterapije se bavi 25 godina, a svoja iskustva sticao je radom u Japanu, Švedskoj i Srbiji, iz različitih oblasti medicine kao što su neurologija, reumatologija, traumatologija, sportske povrede i postoperativna stanja.

Drugi predavač na ovoj tribini će biti Nemanja Marjanović, rođen 1985. godine, strukovni fizioterapeut. Fizioterapijom se bavi 13 godina, a na početku karijere je radio sa Nenadom Nešićem kao mentorom, nakon čega je usavršavanje i fizioterapiju nastavio u Švajcarskoj, Austriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trenutno je na poziciji glavnog menadžera terapeuta u Fizioterapeutskom centru Fizionova.

Apel i poziv svoj deci i roditeljima koji su članovi kluba da odvoje vreme i dođu u pomenutom terminu i odslušaju predavanje, nakon čega će moći da postavljaju pitanja predavačima vezano za temu. Trudili smo se da odaberemo termin koji je najpogodniji kako bismo okupili što veći broj ljudi u cilju edukacije i usmeravanja dece u pozitivnom smeru. U planu nam je da i u budućnosti organizujemo slične tribine u pomenutom cilju. Klub se ovom prilikom zahvaljuje predavačima što su prihvatili da budu deo pomenutog projekta, čast i zadovoljstvo nam je što ćemo imati priliku da slušamo eminentne predavače iz te oblasti. U prilogu teksta je slika sa tribine održane prošle godine, takođe u organizaciji kluba.


:: KOŠARKAŠKI KAMP (PRIPREME) ZLATIBOR 2019 - OBAVEŠTENJE RODITELJIMA I KORISNE INFORMACIJA.06.06.2019
Grupna slika dece i trenera K.K. BB Basket na kampu Zlatibor 2018Poštovani roditelji i deco,

U nastavku teksta imate korisne informacije o stvarima koje možete spremiti deci na košarkaški kamp Zlatibor 2019 koje su im potrebne tokom osmodnevnog boravka na Zlatiboru. Polazak na kamp je 20.06.2019. godine (četvrtak) u prepodnevnim satima (javićemo naknadno tačno vreme polaska) ispred sportskog centra Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu, a povratak je u četvrtak 27.06.2019. godine, oko 13 - 14h bi trebali da budemo u Mladenovcu (bićemo u kontaktu u slučaju nekih promena). Sva deca bi trebala da budu obučena u neku od klupskih majica (BB Basket) u odlasku. Prevoz dece na kamp će vršiti najverovatnije preduzeće Lasta iz Mladenovca (i to ćemo naknadno potvrditi). Džeparac koji se šalje deci je individualna stvar svakog roditelja ali naša preporuka je da im je 300-400 dinara sasvim dovoljno dnevno. Takođe, roditelji imaju mogućnost da džeparac koji pošalju deci stoji kod trenera ili kod dece, u zavisnosti kako se pre polaska dogovorimo sa roditeljima. U dogovoreno vreme sa decom, trener će svakodnevno deliti džeparac. Preporuka je da deca ne nose vredne stvari u vidu preskupih telefona (mogu poneti neki stariji mob.tel koji će vršiti funkciju), laptop, fotoaparate... Roditelji treba treneru da kažu pre polaska o eventualnim zdravstvenim problemima koja imaju deca ili određenim navikama dece, ishrane i slično...
Što se tiče stvari koje treba poneti na kamp naš savet je sledeći:

- Zdravstvena knjižica
- Dva para patika (jedne za trening, jedne van treninga)
- Papuče
- Što više opreme za trening (šorceva, majica, čarapa i donjeg veša - sve x 8 - broj dana boravka na Zlatiboru)
- Sredstva za higijenu (peškire, šampon, kupka za tuširanje, sapun, dečija krema za lice, kaladont, četkica za zube...)
- Zaštitna krema za sunčanje
- Kupaći donji veš (za odlazak na bazen ukoliko nam vremenski uslovi dozvole)
- Pidžamu
- Trenerke (2-3)
- Jaknu (neku tanju za period jesen)
- Garderobu za izlazak do luna parka ili slično (neki lepši šorc, bermude, farmerke, majicu, duks...)
- U manji ranac spakovati vlažne i obične maramice, sendviče, veliku vodu, sokove i slaniše po sopstvenom izboru, plastičnu čašu... da imaju tokom puta.

Ukoliko nečije dete ima nekih posebnih stvari koje su mu potrebne roditelj će mu poslati... Spisak stvari se ne razlikuje mnogo od onih klasičnih kada se ide na odmor ili ekskurziju uz napomenu da treba poslati pojačano garderobu za trening što se i vidi iz gore navedenog u tekstu...
Roditelji mogu dodatne informacije dobiti svakodnevno pozivom na broj telefona 065/83-07-894 - Boris Bosnić ili na viber grupi koju imamo.
Slika koja se nalazi u prilogu teksta je grupa dece i trenera iz kluba koji su bili prošle godine (2018) na kampu na Zlatiboru.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.