Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: ZAVRŠENA SEZONA 2016/2017 ZA BB ŠKOLICU SPORTA I TRADICIONALNO DECI DODELJENE MEDALJE I DIPLOME.31.05.2017
Grupna slika BB školice sporta u sezoni 2016,2017.U ponedeljak 29.05.2017. godine je i zvanično završena sezona BB školice sporta kada je odrađen poslednji treningu u ovoj sezoni. Nakon toga su treneri kluba Dušan Preradović i Boris Bosnić deci uručili zaslužene medalje i diplome za pohađanje i napredak u našoj školici sporta. Kroz školicu sporta je ove sezone od septembra 2016. godine do juna 2017. godine prošlo oko 30-ak dečaka i devojčica. Treninzi su se održavali u sali O.Š. Momčilo Živojinović 2 puta nedeljno po 1h. Ono što je bitno je da se video napredak dece, svako dete je od trenutka dolaska u klub vidno izgledalo bolje kada je osnovna motorika u pitanju i time je stvorena baza za dalji rad u nekim od mnogobrojnih sportova. Trening je protekao u sjajnoj i veseloj atmosferi i dece i roditelja i trenera. Roditeljima je prezentovan napredak dece (jer su treninzi tokom sezone zatvorenog tipa i roditelji ne prisustvuju treninzima) kroz motoričke poligone, vežbe istezanja i razgibavanja koje su deca naučila, vežbe snage, itd... Na kraju treninga je po običaju usledilo pojedinačno i grupno fotografisanje, a sve slike se mogu videti u našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta. Pauzu ćemo praviti tokom leta (jun, jul i avgust). Posle tog perioda od septembra počinjemo ponovo sa radom u sezoni 2017/2018. Klub se još jednom zahvaljuje na ukazanom poverenju svim roditeljima sa nadom da smo ispunili njihova očekivanja i željom da se druženje nastavi i od septembra.
Dodela diploma BB školici sporta 2017.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA PERIOD OD 01. - 05.06.2017.30.05.2017
MLAĐI PIONIRI (1. utakmica 1/4 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa odličnom ekipom K.K. FMP 2 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 01.06.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 21:10h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv odličnog protivnika.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI (2. revanš utakmica 1/4 finala regionalne lige):

U drugoj revanš utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa odličnom ekipom K.K. FMP 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 04.06.2017. godine u Beogradu u sali Basket Land u ul. lazarevački drum br. 14 sa početkom u 18:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:50h.

___________________________________________________

PIONIRI (Finalni turnir regionalne lige):

KOMPLETAN RASPORED:

Petak 02.06.2017.
15:50 KK Torlak – KK Skadarlija
17:50 KK Sava 3 – KK BB Basket (polazak u 16:00h ispred opštine Mladenovac)

Subota 03.06.2017.
15:00 KK BB Basket – KK Skadarlija (polazak u 13:20 ispred opštine Mladenovac)
17:00 KK Sava 3 – KK Torlak

Nedelja 04.06.2017.
15:00 KK Torlak – KK BB Basket (polazak u 13:20 ispred opštine Mladenovac)
17:00 KK Skadarlija – KK Sava 3

___________________________________________________

KADETKINJE:

U poslednjem 25. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa igra utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u ponedeljak 05.06.2017. godine u Beogradu u sportskom centru Partizan u ul. Milorada Prote Pavlovića br. 54 sa početkom u 21:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:40h.


:: DODELA DIPLOMA ŠKOLICI SPORTA.29.05.2017
Diploma i medalja školice sporta 2017.U ponedeljak 29.05.2017. godine će se održati poslednji trening školice sporta u sezoni 2016/2017. Trening će biti održan u standardnom terminu od 19:00h u sali O.Š. Momčilo Živojinović. Tom prilikom ćemo tradicionalno na kraju treninga svoj deci koja su pohađala BB školicu sporta u ovoj sezoni dodeliti diplome i medalje za napredak koji su postigli tokom treniranja. Takođe, biće i grupno i pojedinačno fotografisanje sve dece, a slike ćemo objaviti na našem klupskom sajtu i facebook profilu. Pozivamo i roditelje da nam se pridruže i uvere se u napredak koji su deca postigla tokom pohađanja BB školice sporta. Pauza će trajati tokom leta (jun, jul i avgust) pa od septembra u sezoni 2017/2018 nastavljamo sa radom o čemu ćemo blagovremeno informisati svu decu i roditelje.


:: PLASMAN MLAĐIH PIONIRA U 1/4 FINALA REGIONALNE LIGE KSB-a, POBEDA KADETKINJA U UNAPRED 26. ODIGRANOM KOLU I PORAZ KADETKINJA U REDOVNOM 24. KOLU.29.05.2017
MLAĐI PIONIRI (1. utakmica 1/8 finala regionalne lige KSB-a):

U prvoj utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 3 iz Zemuna i u neizvesnoj završinici uspela da pobedi rezultatom 43 - 42. Utakmica je počela sa dobrom realizacijom na obe strane s tim što naša igra nije bila na željenom nivou. Sve koševe koje smo i postigli su bili plod indivudualnih akcija pojedinih igrača, pre svih kapitena Janković Nemanje koji je bio jako raspoložen na ovoj utakmici i uspeo da ubaci protivniku 20 poena. Usled loše kretnje u napadu protivnik je to iskoristio skupivši u odbrani što je dovelo do gubljena lopti i teških šuteva preko ruke protivnika u finišu prve četvrtine. Protivnik je motivisan dobrom igrom u odbrani popravio i napad i zasluženo otišao na odmor sa prednošću od 3 poena. Druga četvrtina je protekla u rezultatskom egalu uz opet našu igru ispod željenog nivoa. Ono što moramo napomenuti je da smo utakmicu igrali dosta oslabljeni neigranjem nekoliko bitnih igrača za ekipu (neki su opravdano, a neki neopravdano odsusutvovali) pa je i rezultat iz prvog poluvremena i pasarele uz igru kakvu smo prikazali bio sjajan. Pogotovo igra u fazi odbrane nije bila na nivou sa prethodnih utakmica i ono što moramo popraviti je sigurno taj elemenat u revanš utakmici ukoliko želimo povoljan rezultat. I ostatak utakmice je protekao u rezultatskoj klackalici, uspeli smo pred početak poslednje četvrtine da anuliramo prednost protivnika sa nadom da možemo do konačnog preokreta. Počeli smo dobro poslednju četvrtinu, uspeli da povedemo 4 poena prednosti ali se protivnik vratio u igru našom nepažnjom u odbrani. Slično se desilo i pred kraj utakmice kada smo strpljivom igrom i dobrom odbranom uspeli da povedemo sa 4 poena prednosti ali smo opet nesmotreno i lošim odlukama u odbrani i brzopletošću u napadu dozvolili protivniku da ima i šut za pobedu... Imali smo sreće i uspeli da pobedimo bitnu utakmicu za nas, ali ono što je najbitnije je da je ovo samo prvo poluvreme i da nas čeka revanš utakmica za dva dana u Mladenovcu. Njihov rezultat iz prethodnog kola sa ekipom K.K. Skadarlija dovoljno govori da je to ekipa koja se neće predati i da zna da igra utakmice na visokom nivou i na gostujućem terenu... Mi imamo svoje kvalitete i sigurno je da ćemo pokušati da damo maksimum i probamo da preskočimo još jedan stepenik kada je regionalna liga u pitanju. Pored već pomenutog kapitena Jankovića koji je proradio na ovoj utakmici i vodio ekipu do pobede, sjajan je bio Luka Živadinović i Luković Petar, igrač dve godine mlađi koji je imao velikog udela u pobedi. Pohvale i Pantić Danilu koji je igrao sa temperaturom i na taj način pokazao odanost klubu što mi cenimo i poštujemo. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima, pored pomenutih i svim ostalim koji su pokazali ogromnu želju na ovoj utakmici i imali velikog udela u konačnom rezultatu. Čestitke na svemu što su svi igrači prikazali tokom sezone i sjajnoj pobedi protiv odlične ekipe. BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 3 - K.K. BB Basket 42 - 43
(14-11, 07-07, 07-10, 12-13)

Poeni: Nemanja Janković: 20, Luka Živadinović: 11, Petar Luković: 10, Vladimir Gojković: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI (2. revanš utakmica 1/8 finala regionalne lige KSB-a):

U 2. revanš utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Mondo Basket 3 iz Zemuna i uspela opet da pobedi kvalitetnog protivnika rezultatom 57 - 36. Nismo počeli utakmicu kako smo hteli, naprotiv, jako smo bili nervozni, brzopleti, loši u odbrani... Na našu sreću ni protivnik nije bio ništa bolji pa je početak utakmice obilovao sa mnogo grešaka na obe strane terena. Druga petorka u pasareli je odigrala sigurno i najbolju četvrtinu u sezoni kada smo praktično i slomili protivnika i napravili nedostižnu razliku koju smo do kraja utakmice održavali. Igrali smo strpljivo u napadu i uspevali da kaznimo sve propuste u odbrani protivnika. Imali smo i visok procenat šuta u toj deonici za razliku od početka utakmice što je rezultiralo sa našom prednošću od 18 poena na poluvremenu utakmice. U nastavku smo rutinski održavali prednost, protivnik je samo sredinom treće četvrtine uspeo da priđe na - 10 poena ali smo vrlo brzo uspeli da vratimo razliku posle time out-a. Do kraja utakmice smo održali visoku rezultatsku prednost što je dalo prostora da igrači koji su mlađi i koji su imali manju minutažu u prethodnim utakmicama dobiju više prostora u igri. I na ovoj utakmici je naš kapiten Nemanja Janković odigrao na visokom nivou, a pomoć imao u Danilu Pantiću i Aleksandru Bajkić. Svi igrači su dali svoj maksimum i podjednako zaslužni za veliki uspeh koji su napravili plasmanom među 8 najboljih ekipa u Beogradu u okviru regionalne lige. Za plasman na final four nas čeka odlična ekipa K.K. FMP 2 kojoj prepuštamo ulogu favorita ali kao što smo pričali i ponašali se u prethodnim utakmicama, tako će biti i u ovoj, a to je da ćemo pružiti maksimum i sigurno skupo svoju kožu prodati ako budemo morali... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri u ovom dvomeču, a našim igračima na sjajnom rezultatu i plasmanu u 1/4 finala regionalne lige. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Mondo Basket 3 57 - 36
(09-08, 22-05, 09-11, 17-12)

Poeni: Nemanja Janković: 22, Danilo Pantić: 13, Aleksandar Bajkić: 8, Ivanović Petar: 6, Živadinović Luka: 4, Kuzmanović Strahinja: 2, Nikola Šuša: 2.
___________________________________________________

KADETKINJE (unapred odigrano 26. kolo):

U poslednjem 26. unapred odigranom kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa je odigrala utakmicu sa Ž.K.K. Ras 2 iz Beograda i uspela ubedljivo da pobedi rezultatom 68 - 38. Uspeli smo da odigramo jednu dobru utakmicu posle emotivnog i fizičkog pražnjenja u prethodnoj utakmici koju smo odigrali isti dan 3h pre protiv odlične ekipe Ž.K.K. Radivoj Korać kada smo bili jako blizu pobede i na kraju nesrećno izgubili. Raduje činjenica da su igračice uspele da se podignu psihološki i odigraju na visokom nivou protiv ekipe koja ima veći kvalitet od plasmana na tabeli na kojem se nalazi. Iako je kvalitet u ovom trenutku na starni naših igračica trebalo je to pokazati na terenu i opravdati ulogu favorita na ovoj utakmici što smo mi i uradili. Najteže je igrati utakmice koje su u glavama igrača/ica unapred dobijene. nadigrali smo protivnika u svim elemntima igre i zasluženo pobedili. Praktično smo već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika kada smo imali prednost od 18 poena pred početak treće četvrtine. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Ras 2 68 - 38
(21-13, 14-04, 20-08, 13-13)

Poeni: Nevena Dražić: 16, Sara jakšić: 14, Isidora Rašić: 12, Janković Jelena: 7, Ristić Nina: 7, Valerija Luković: 6, Eskić Elena: 2, Petrović Anđela: 2, Stanojević Katarina: 2.
___________________________________________________

KADETKINJE (redovno 24. kolo):

U 24. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać 2 iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 69 - 65. Počeli smo sjajno utakmicu, u napadu igrali tečno, dobro se kretali, usled toga imali dosta otvorenih šuteva koje smo pogađali. Odbranu igrali korektno i usled lošeg napada protivnika to nam bilo dovoljno da se branimo. U nastavku, u drugoj četvrtini smo pali u odbrani ali i dalje zadržali visok procenat šuta čime smo anulirali lošu odbranu i na taj način održavali rezultatsku prednost. Održavali smo i u dobrom delu treće četvrtine taj način ali se videlo da sve teže dolazimo do koša, imali smo problema i oko prenosa lopte usled dosta agresivnije odbrane protivnika. Na isteku treće četvrtine u poslednjoj sekundi primamo šut za tri poena usled loše reakcije u odbrani što dodatno daje krila protivniku koji je u poslednjoj četvrtini zaigrao na sve ili ništa na granici faula što su sudije istolerisale za razliku od nama. Mi se nismo snašli na takvu igru protivnika koji je imao masu oduzetih lopti i laganih poena. Vrlo brzo se topila naša prednost da bi 2 min pred kraj protivnik prešao u vođstvo i na kraju pobedio utakmicu. Zaslužena pobeda protivnika na čemu im čestitamo. Ostaje žal zbog utakmice koju smo skoro imali dobijenu, a pogotovo jer je u pitanju protivnik bio klub sa visokim renomeom, dobrim stručnim radom i igračima. Ali i pored poraza ne možemo biti nezadovoljni svime što su naše igračice pokazale tokom sezone. Detaljnu analizu sezone ćemo uraditi na kraju, a ostaje nam još jedno kolo da odigramo protiv ekipe K.K. Ras.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Radivoj Korać - Ž.K.K. BB Basket 64 - 69
(25-17, 19-18, 11-10, 09-24)

Poeni: Sara Jakšić: 24, Nevena Dražić: 12, Marija Drča: 10, Jelena Janković: 6, Isidora Ilić: 5, Isidora Rašić: 2, Una Maksimović: 2, Jelena Stojić: 2, Elena Eskić: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 27. I 28.05.2017.25.05.2017
MLAĐI PIONIRI:

U 2. (revanš) utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 28.05.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače da dođu u velikom broju i podržimo naše dečake da odigraju habro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 1. utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u petak 26.05.2017. godine u Zemunu u sali O.Š. Lazar Savatić u ul. Kej Oslobođenja br. 27 sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:50h.

____________________________________________________

KADETKINJE (redovno kolo):

U 24. redovnom kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice igraju utakmicu sa odličnom ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 28.05.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:00h. Pozivamo sve navijače da dođu u velikom broju i podržimo naše devojčice da odigraju habro i borbeno.

____________________________________________________

KADETKINJE (unapred igrano kolo):

U poslednjem 26. unapred igranom kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Ras 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 28.05.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače da dođu u velikom broju i podržimo naše devojčice da odigraju habro i borbeno.
:: PLASMAN PIONIRSKE SELEKCIJE NA FINALNI TURNIR (F4) REGIONALNE LIGE KSB-A, PLASMAN MLAĐIH PIONIRA U 1/8 FINALA REGIONALNE LIGE, PORAZ KADETKINJA.21.05.2017
PIONIRI:

Zbog bolje koš razlike u dvomeču protiv ekipe K.K. Zmaj iz Beograda, naša pionirska ekipa obezbedila je prolaz u četiri najbolje ekipe u regionalnoj ligi KSB-a i tako ostvarila jako veliki uspeh. I pored celonedeljne pripreme, pritisak je lomio naše dečake od prve sekunde utakmice. Videlo se da ćemo jako teško uspeti da sačuvamo prednost koju smo stekli kući. Izgledalo je kao da se nastavila utakmica od prethodne nedelje, apsolutno ništa se nije promenilo. Mi smo bili katastrofalni u napadu, protivnik je bio jako agresivan i odličan na skoku na obe strane terena. U toku utakmice rezultat je uglavnom bio na strani domaćina, oko 5-6 poena prednosti su uspevali da održe konstantno. Ta količina straha koja je prisutna kod naših igrača je ogromna i zaista to ekstremno negativno deluje na sam tok igre. Ono što je normalno da postoji određena doza straha zbog važnosti utakmice i to je pozitivno kada postoji ali kod nas to prelazi granice normalnog i onda dolazi do grešaka koje nisu uobičajene za naše igrače. Ono na čemu ćemo poraditi do finalnog turnira je sigurno i psihološka priprema igrača. Dovoljno govori podatak da smo za 3 pune četvrtine, 30 minuta košarke, uspeli da postignemo samo 20 poena. Na početku četvrte četvrtine protivnik postiže trojku i razlika odlazi na -15. Ukupan rezultat jeste bio nerešen, ali je momentum i psihološka nadmoć bila na strani protivnika u tim trenucima. Takođe, bili smo u nezavidnoj poziciji što se faulova tiče u tom delu igre. Promena odbrane nam je dala rezultata, pa smo uspeli razliku da spustimo na -9 poena. Protivnik je tada pokušao agresivnom odbranom da se vrati u meč, međutim, našim sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja u samoj završnici utakmice, uspeli smo da zadržimo razliku na -11 i tako zbog bolje koš razlike obezbedimo prolaz na završni turnir. Ova utakmica je jako lako mogla da se završi i drugačije. Opšti utisak iz obe utakmice je da mi zaista i jesmo kvalitetnija ekipa, međutim, neobjašnjiva količina straha nas bukvalno sprečava da pokažemo sve što znamo. Čestitke igračima i treneru Preradoviću na prolazu na završni turnir i nadamo se da ćemo tamo uspeti da se saberemo i konačno odigramo utakmicu bez bespotrebnog pritiska, rasterećeno. Ovo je igra i naši igrači moraju shvatiti da će se košarka igrati i posle naših baraža, završnica i slično. U svakom slučaju i pored svega navedenog gore ovo je veliki uspeh trenera Preradovića i dečaka koji jesu imali oscilacije u toku sezone ali su svojim radom i zalaganjem uspeli sve da prebrode i naprave fantastičan uspeh za klub, sebe, Gradsku opštinu Mladenovac i sve istinske ljubitelje košarke... Podatak da je na početku regionalne lige bilo 70 ekipa iz oko 60-ak klubova koji su se takmičili i želeli da budu na našem mestu trenutno dovoljno govori o uspehu koji su napravili naši igrači i trener Preradović. Ma šta uradili na finalnom turniru koji ćemo pokušati da organizujemo u Mladenovcu ne može i neće pokvariti utisak i činjenicu da je ovo jedna sjajna sezona kada je pionirska selekcija u pitanju. Za sve što su uradili ove sezone jedno veliko BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. Zmaj - K.K. BB Basket 48 - 37
(09-10, 13-05, 10-05, 16-17)

Poeni: Vuk Obradović: 16, Matija Macura: 9, Ognjen Jovanović: 3, Filip Ilić: 3, Mateja Tošaković: 2, Pavle Aljošević: 2.
___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI (1. utakmica 1/16 finala regionalne lige KSB-a):

U prvoj utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Ras 3 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 48 - 36. Sve čestitke našim dečacima koji su se borili i imali veliku želju da daju sve od sebe što su i uradili. Utakmica je obilovala sa dosta oscilacija u igri, ali kada se sve sabere i oduzme ne možemo biti nezadovoljni, naprotiv. Nismo počeli utakmicu na željenom nivou, ali je u dobroj meri tome doprineo i kvalitet protivnika koji je agresivan u odbrani, zna da rotira, u napadu se dobro kreću, tehnički su dosta dobro potkovani... Videlo se da će biti utakmica neizvesna. U nastavku, u drugoj četvrtini smo uspeli da zaigramo dosta bolje, lakše dolazili do koša protivnika zahvaljujući boljoj kretnji u napadu, kao i boljom reakcijom igrača sa loptom u napadu. Ta bolja igra je rezultirala i našim vođstvom na poluvremenu od 7 poena (25 -18). U drugom poluvremenu smo mi imali blagu rezultatsku prednost celim tokom utakmice. Protivnik je u nekoliko navrata uspevao da se rezultatski približi ali nije uspeo u potpunosti da pređe u vođstvo. U poslednjoj četvrtini smo sigurnom igrom i polako povećavali prednost da bi na kraju dostigli i maksimalnih 12 poena prednosti. Ostaje žal pred kraj utakmice u poslednjem minutu za 2 čista promašena zicera što bi bila dosta ozbiljnija prednost pred revanš koji nas očekuje u subotu, ali i ovo je sjajan rezultat i prednost koja nam daje nadu da možemo dobrom igrom pokušati da se plasiramo u narednu fazu takmičenja. Čestitke protivniku na fer, korektnoj i borbenoj igri, a našim dečacima takođe na borbenosti, želji i pobedi, Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Ras 3 48 - 36
(08-09, 17-09, 08-10, 15-08)

Poeni: Vladimir Gojković: 13, Danilo Pantić: 11, Luka Živadinović: 8, Filip Cvetanović: 6, Nemanja Janković: 4, Aleksandar Bajkić: 4, Petar Ivanović: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI (2. utakmica 1/16 finala regionalne lige KSB-a):

U 2. (revanš) utakmici 1/16 finala regionalne lige za mlađe pionire, naša selekcija je odigrala drugu utakmicu u dva dana protiv odlične ekipe K.K. Ras 3 iz Beograda i uspela ne da sačuva stečenu prednost od 12 poena iz prve utakmice odigrane u Mladenovcu, nego i da pobedi minimalnim rezultatom 39 - 38. Nije početak utakmice bio kako smo želeli, naprotiv, jako smo loše počeli utakmicu, mučili se u prenosu lopte na protivničku polovinu, protivnik je igrao jako agresivno videvši da imamo problem oko prenosa lopte što je i rezultiralo njihovim ranim vođstvom tokom prve četvrtine. Nismo uspeli u startu da se adaptiramo ni na kriterijum suđenja što je dodatno uticalo na lošiji početak utakmice. Protivnik je na kraju prve četvrtine imao rezultatsku prednost od 9 poena (13 - 04) što im je dodatno ulivalo nadu da mogu do konačnog preokreta i plasmana u narednu fazu takmičenja. U nastavku smo odigrali za nijansu bolje ali opet se mučili u napadu i ogroman broj slobodnih bacanja promašili (ukupno 35/10 = 28,6 procenata). Uspeli smo da se stabilizujemo kada je prenos lopte u pitanju, pojačali agresivnost u odbrani što je rezultiralo i lošom realizacijom protivnika u napadu. To se odrazilo i na rezultat ali ne u meri u kojoj smo želeli pa se na poluvreme otišlo sa prednošću protivnika od 6 poena (16-10). Iako smo u nastavku takođe imali katastrofalan procenat šuta, uspevali smo da igramo sve agresivnije u odbrani, iskontrolisali skok pod oba koša što je rezultiralo laganim topljenjem prednosti protivnika. Kako je vreme odmicalo bili smo sve sigurniji i zahvaljujući dobroj odbrani uspeli da pobedimo utakmicu i plasiramo se među 16 najboljih ekipa regionalne lige u Beogradu. Veliki uspeh za ovu selekciju koja je sezonu počela jako loše i kvalifikacije završili bez ijedne pobede. Sigurno je da će ekipi to značiti na psihološkom planu kao i za budući rad i napredak. Sigurno je da ćemo nastaviti da radimo jako i pokušamo da načinimo još neki korak napred. U nastavku takmičenja nas očekuje ekipa K.K. Mondo Basket 3 iz Zemuna i ono što je sigurno je da ćemo se boriti kao i u ovoj seriji do poslednje kapi krvi i svoju kožu nikome nećemo jeftino prodati. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi, prolasku u narednu fazu takmičenja i na svemu prikazanom u dosadašenjem delu sezone. Bravo tigrovi. Moramo spomenuti i izuzetnu korektnost gostujućih navijača (roditelja dece iz K.K. Ras) koji su znali da pozdrave obe ekipe što je retkost na utakmicama.

Rezultat utakmice: K.K. Ras 3 - K.K. BB Basket 38 - 39
(13-04, 03-06, 09-12, 13-17)

Poeni: Nemanja Janković: 13, Luka Živadinović: 10, Vladimir Gojković: 8, Danilo Pantić: 3, Petar Ivanović: 3, Filip Cvetanović: 2.

___________________________________________________

KADETKINJE:

U 23. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija je odigrala utakmicu sa neporaženom ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 88 - 33. Pored naše loše igre tokom cele utakmice uz neke kratke trenutke solidne igre, protivnik je imao odličan procenat šuta i nemilosrdno nam gađao koš sa svih pozicija i uz agresivnu odbranu zasluženo pobedili utakmicu sa ovolikom razlikom. Protivnik je izuzetno kvalitetna ekipa sastavljena od odličnih igračica, odlično utrenirana i zasluženo su na 1. mestu bez poraza. Protivnik nas je nadigrao u svim elementima košarkaške igre i pored razlike koja je verovatno u ovom trenutku realna u odnosu snaga ove dve ekipe, sigurno je da naša ekipa može da igra na višem i kvalitetnijem nivou nego što su danas prikazali. Nadamo se da ćemo to prikazati već sledećeg vikenda kada igramo 2 utakmice u Mladenovcu protiv ekipa Ž.K.K. Radivoj Korać i Ž.K.K. Ras 2. Uskoro privodimo sezonu kraju pa ćemo je analizirati malo detaljnije ali je utisak da nije bila loša uz oscilacije i forme i igre i rezultata...

Rezultat utakmice: K.Ž.K. Partizan - Ž.K.K. BB Basket 88 - 33
(29-08, 07-09, 21-10, 31-06)

Poeni: Sara Jakšić: 17, Nevena Dražić: 13, Nina Maksović: 2, Valerija Luković: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 20. I 21.05.2017. 18.05.2017
MLAĐI PIONIRI:

U prvoj utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras 3 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 18.05.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 21:00h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U revanš utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.05.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Ujedinjene Nacije u ul. Borska br. 8 sa početkom u 16:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:00h.

____________________________________________________

PIONIRI:

U revanš utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zmaj iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.05.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Jova Jovanović Zmaj u ul. Meštrovićeva br. 19 sa početkom u 14:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:10h.

_____________________________________________________

KADETKINJE:

U 23. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija igra utakmicu sa neporaženom ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.05.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Bora Stanković u ul. Paunova br. 19a sa početkom u 14:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:40h.


:: SJAJNE IGRE NAŠE EKIPE NA KUPU BEOGRADA ZA NAJMLAĐE.15.05.2017
K.K. BB Basket na Kupu Beograda za najmlađe 2017.U nedelju 14.05.2017. godine završen je Kup Beograda za najmlađe u organizaciji Košarkaškog saveza Beograda i Gradskog sekretarijata za sport grada Beograda. Ove godine Kup je organizovan za dečake i devojčice rođene 2005. godine i mlađe (generacija koja će u narednoj sezoni 2017/2018 biti takmičarska selekcija mlađih pionira), tako da je to bila odlična uvertira pred novu sezonu. Takođe je odlična prilika da se vide na delu sve ekipe sa kakvim će kvalitetom nastupiti u predstojećoj sezoni. Što se tiče naše ekipe, Kup je prošao odlično, prvog dana takmičenja u prvom kolu smo se sastali sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Iako smo gubili 9 razlike u toj utakmici uspeli smo na kraju da pobedimo rezultatom 50 - 38. U narednoj utakmici i borbi za 1/4 finala nas je čekala odlična ekiupa Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. Slično kao i prvu utakmicu, na poluvremenu smo gubili 10 poena razlike i na kraju u neizvesnoj završnici uspeli da pobedimo sjajnu ekipu rezultatom 38 - 33. Tom pobedom smo obezbedili plasman u 8 najboljih ekipa turnira i na putu ka 1/2 finala nas čekala odlična ekipa K.K. Crvena Zvezda. Ta utakmica se odigrala u nedelju, a pobednik je bio protivnik ubedljivim rezultatom 55 - 22. Pored poraza mi nismo nezadovoljni, naprotiv, izuzetno smo zadovoljni svime prikazanim kada je ova selekcija u pitanju na Kupu Beograda. Sveni smo da je razlika u ovom trenutku između nas i ekipe K.K. Crvena Zvezda realna tako da nemamo za čim da žalimo. Ipak nismo ove godine bili bez trofeja kada je Kup Beograda u pitanju, naime, naš najmlađi član ekipe, Tomislav Đorđević (rođen 2007. godine) je bio i najmlađi član turnira pa je po protokolu od organizatora dobio pehar u to ime. Mi mu od srca čestitamo i želimo uspeha u nastavku karijere. Prvog dana takmičenja u subotu, između dve utakmice, iskoristili smo priliku da obiđemo i naša dva hrama sporta, fudbalske stadione ekipa Crvene Zvezde (Marakanu) i Partizana (JNA). To je bila i prilika da se naši dečaci (navijači jednog od dva kluba) našale na račun jedni drugih. U svakom slučaju smo zadovoljni ovogodišnjim Kupom, igrom naše ekipe, odnosom prema klubu, ponašanju igrača... ako se po jutru dan poznaje mogla bi sledeća sezona selekcije mlađih pionira da bude dobra... Pošto slika govori više od hiljadu reči, u našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa ovogodišnjeg Kupa Beograda za najmlađe.
Kup Beograda za najmlađe 2017.


:: POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA.15.05.2017
MLAĐI PIONIRI:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 5, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Ras 8 iz Beograda i tom prilikom ubedljivo savladala protivnika rezultatom 61 - 25. Počeli smo odlično utakmicu, poveli 7-0 u prvom minutu utakmice pogodivši sve šuteve. Već se tada nazirao pobednik ove utakmice. Protivnik je uspeo da se konsoliduje sredinom prve četvrtine i uspostavi rezultatsku ravnotežu ali su naši dečaci odigrali kako treba u završnici i na odmor pred početak druge četvrtine otišli sa prednošću od 10 poena (16-06). U pasareli je i druga petorka odigrala na visokom nivou pa je praktično pitanje pobednika već bilo rešeno na poluvremenu kada je naša ekipa imala prednost od 22 poena razlike (32-10). U nastavku su svi igrači dobro odradili posao tako da se prednost samo uvećavala da bi na kraju iznosila maksimalnih 61 - 25. Pribojavali smo se ove utakmice jer smo imali imperativ pobede ukoliko smo hteli da idemo u narednu fazu takmičenja. Na našu sreću, svi igrači su odigrali odlično utakmicu ne dajući nakakvu šansu protivniku. Ono što nas takođe raduje je napredak pojedinaca koji i sledeće godine imaju pravo nastupa za mlađe pionire, a to su dečaci rođeni 2005. godine i mlađi. Igra ekipe je takođe na sve višem nivou tako da je i atmosfera dosta dobra u ekipi i među igračima. Ovom pobedom smo se kvalifikovali među najbolje 32 ekipe u Beogradu u okviru regionalne lige i sa trećeg mesta u grupi čekamo protivnika kada ćemo pokušati da se kvalifikujemo među 16 najboljih ekipa. Ono što je sigurno je da ćemo igrati bez imperative pobede i rasterećeno. Ma kakv ishod bio neće pokvariti utisak da je sezona bila dobra što se tiče selekcije mlađih pionira. Čestitke dečacima na svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezone... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Ras 8 61 - 25
(16-06, 16-04, 08-05, 21-10)

Poeni: Nemanja Janković: 16, Luka Živadinović: 12, Mateja Gerasimović: 11, Danilo Pantić: 9, Filip Cvetanović: 4, Vladimir Mihajlović: 3, Nikola Stojković: 2, Petar LUković: 2, Dimitrije Mijailović: 2.

___________________________________________________

KADETKINJE:

U 22. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija se sastala sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd 7 i tom prilikom ubedljivo pobedila rezultatom 92 - 20. Od samog starta se videlo da je razlika u kvalitetu na strani naših igračica koje su odigrale dobro i postigle masu laganih poena iz kontra napada. Nismo hteli da bude razlika ovolika i povukli smo se usko ne igrajući agresivno odbranu. Uspeli smo da nadigramo protivnika u svim elementima košarkaške igre i zasluženo na kraju slavimo. Sve igračice su dobile šansu da igraju, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igračice. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračicama na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Novi Beograd 7 92 - 20
(18-04, 28-04, 19-04, 27-08)

Poeni: Sara jakšić: 20, Marija Drča: 14, Nina Ristić: 13, Nevena Dražić: 12, Isidora Rašić: 12, Milena Stevanović:10, Nina Maksović: 6, Jelena Janković: 5.

___________________________________________________

PIONIRI:

U prvoj utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša ekipa, koja je bila domaćin, slavila je rezultatom 79:64. Opšti utisak je da je ovo ekstremno dobar rezultat u odnosu na prikazano. Krenuli smo jako loše, nervozno, evidentno je bilo da je stvoren nepotreban pritisak i nekakva atmosfera u kojoj se samo pobeda vrednuje. Takvi stavovi ne potiču od trenera, to je rezultat priča i razmišljanja naših igrača, na čije košarkaško znanje i iskustvo pokušavamo da utičemo godinama u nazad. I pored jako lošeg početka utakmice mi smo sve do pred kraj prvog poluvremena imali rezultatsku prednost u odnosu na protivnika. Na čitavoj utakmici smo dozvoljavali protivniku da radi šta hoće, praktično. Imali su jako veliki broj ofanzivnih skokova, iako su visinski limitirana ekipa. Želja i borbenost protivničkih igrača, u uzavreloj atmosferi je za svaku pohvalu i primer kako se bori da se prikaže znanje i umeće na gostujućem terenu. Tek u drugom poluvremenu uspevamo da osiguramo prenos lopte u prednje polje, uspostavljamo kakav takav pozicioni napad i to nam daje rezultata. Utakmica je obilovala ličnim greškama i penalima, a naša ekipa je imala dosta viši procenat u tom segmentu igre i tu verovatno i treba tražiti razlog naše uspešnosti u ovoj utakmici. Naime, protivnička ekipa je šutnula 40 slobodnih bacanja, a pogodila samo 10, dok smo mi šutnuli 37, a pogodili 21. Revanš utakmica očekuje nas u subotu, kada ćemo braniti ovih teško zasluženih 15 poena razlike od utakmice koju smo igrali kod kuće. Našim igračima želimo da prikažu svo svoje znanje i hrabrost, te da bez straha i pritiska pristupe ovoj utakmici. Veliki uspeh je već napravljen, ali ovi dečaci su prenaporno trenirali ove sezone da bi nas strah zaustavio u ostvarivanju sjajnih takmičarskih rezultata.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zmaj 79 - 64
(17-12, 19-22, 21-14, 22-16)

Poeni: Vuk Obradović: 29, Filip Ilić: 16, Pavle Janković: 14, Mateja Tošaković: 9, Pavle Aljošević: 5, Ognjen Jovanović: 3, Vojin Đorđević: 2, Matija Macura: 1.


:: ZAVRŠEN DRUGI BAZAR - SAJAM SPORTA U MLADENOVCU.13.05.2017
S.K. BB Basket na Sajmu sporta u Mladenovcu, 12.05.2017.U petak 12.05.2017. godine održan je drugi Sajam sporta u Mladenovcu čiji je organizator Gradska opštine Mladenovac i Sportski savez Mladenovca. Naš klub je i ove kao i prošle godine uzeo učešće u ovoj manifestaciji koja je za cilj imala da promoviše klubove na teritoriji Gradske opštine Mladenovac kao i da informiše građane koji imaju decu o sportovima kojima njihova deca mogu da se bave. Sjajna manifetacija, ove godine podignuta na viši nivo organizovanjem takmičenja za decu u raznoraznim sportovima koji su predstavljeni. Kao i prošle godine kritike su pozitivne kada je naš klub u pitanju. Uspeli smo da okupimo dosta dece koja su već članovi kluba i koja su prisustvovala današnjoj manifestaciji, ali pored toga činjenica koja nas posebno raduje je što je oko našeg terena bilo mnogo dece i roditelja koji su se interesovali za termine treninga, mesto održavanja treninga, itd. U uvodnom delu treninga deca su bila podeljena u dve grupe, jedna grupa je radila šuteve na košu jer smo samo jedan koš imali na raspolaganju, a druga grupa sa trenerima vežbe na motoričkom poligonu usklađene uslovima koje smo imali na ulici. Nakon toga je organizovano takmičenje u šutu sa linije slobodnih bacanja što je za decu bilo jako zanimljivo. Tri najbolja šutera su dobila majice koje je donirao Sportski savez Mladenovca. Sve je prošlo u najboljem redu i bez problema. U nadi da će manifestacija biti koisna i da će u klub doći novih članova nakon prezentacije zahvaljujemo se svim roditeljima i deci koja su bila na našem terenu i oko njega. Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa Sajma sporta u Mladenovcu 2017.
Sajam sporta u Mladenovcu 12.05.2017.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.