Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: KOŠARKAŠKI KAMP - PRIPREME, ZLATIBOR 2019.26.12.2018
Grupna slika dece i trenera K.K. BB Basket na kampu Zlatibor 2018.Poštovani Roditelji,

Uprava i treneri našeg kluba odlučili su da Vam za pripreme (košarkaški kamp) predlože Zlatibor u vremenu od 20.06.2019. do 27.06.2019. (8 dana, sedam punih pansiona ) po ceni od 24.800,oo dinara.

Smeštaj je u hotelu “Sunčani breg”, 300 metara od jezera i centra Zlatibora. Pre 2 godine sobe su kompletno renovirane. Ovaj objekat je domaćin BASKET KAMPA MAXIMA i humanitarnog KAMPA FONDACIJE NOVAKA ĐOKOVIĆA. Sve o kampu na www.suncanibreg.com i www.maximacamp.net . Na raspolaganju su nam 5 otvorenih ograđenih terena, reflektori, tribine, konstrukcije za mini basket, čunjevi, semafor, markeri, lopte, razglas, a u slučaju kiše i jedan natkriveni teren.

Ostale aktivnosti: učionica sa kompjuterima sa internetom, velika TV plazma za projekcije, prodavnica, WIFI, kao i mogućnost organizovanja izleta do Zlatiborskih jezera, Sirogojna i Mokre gore (što se dodatno plaća) u slučaju interesovanja roditelja i dece.

Broj mesta u hotelu je ograničen.
Plaćanje bi bilo u 8 rata (čekovima zaključno sa avgustom), a gotovinom u jednakim mesečnim ratama do polaska (6 rata), s tim što bi se prva rata u iznosu od 4.000,oo dinara uplatila odmah po prijavi, a najkasnije do 15.01.2019.godine.
Ostale rate: 15.01.2019. – 15.02.2019. - 15.03.2019. – 15.04.2019. – 15.05.2019. – 15.06.2019, a čekovi se nastavljaju do 15.07.2019. i – 15.08.2019.

Gotov novac kao i čekovi se moraju predati pre polaska na kamp. Akontacija se NEĆE VRAĆATI za NEOPRAVDANO ODUSTAJANJE od Kampa (Opravdano odustajanje od kampa se smatra povreda ili bolest igrača uz lekarsku dokumentaciju). Molimo roditelje da ne prijavljuju decu ukoliko nisu sigurni za odlazak.
Uslov da klub ide na kamp je minimum 25 prijavljene dece.

U cenu su uračunati pansioni sa 4 obroka (doručak, ručak, užina, večera), komplet dres, prevoz, stručni rad trenera, korišćenje terena i svih sadržaja, nagrade u vidu medalja i diploma za učešće i takmičenje, 24 časa zdravstveni nadzor.

U prilogu teksta je slika naše ekipe sa kampa od prošle godine (2018. godina) kada su išla 42 igrača i 2 trenera.


:: POBEDE KADETA, PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI JUNIORKI I MLAĐIH PIONIRA 1.25.12.2018
KADETI:

U poslednjoj utakmici u 2018. godini naša ekipa je slavila protiv ekipe BKK Radnički 2, ubedljivom razlikom i tako zabeležila 6. pobedu u 7 utakmica. Ipak, i pored odličnog rezultata ne možemo biti zadovoljni igrom na ovoj utakmici. Definitivno je došlo do opuštanja na utakmici usled razlike na tabeli između naše ekipe i protivnika. Sve do poluvremena smo igrali dosta loše. Previše izgubljenih lopti, promašenih šuteva, a u odbrani je odbrambeni stav bio retkost videti kada su igrači od lopte u pitanju i to se odrazilo na veliki broj primljenih poena u tom periodu. Naši igrači sa poluvremena izlaze znatno ozbilnije i u periodu treće četvrtine dozvoljavamo protivniku samo 3 poena. U četvrtoj četvrtini se vraćamo na staro i ponovo praktično bez odbrane se nadigravamo sa protivnicima. Najslikovitije stanje naše koncentracije na ovoj utakmici se može videti po procentima šuteva: sa linije slobodnih bacanja smo šutirali 61,54 procenata, za 2 poena - 34,9 procenata i za 3 poena -23,3 procenata.. To su užasni procenti kada je bilo koja ekipa, u bilo kom takmičenju u pitanju. Jednostavno, pokušavamo da se izdignemo iz načina razmišljanja gde se utakmice dele na bitne i nebitne, na lake i teške, na sigurne pobede i sigurne poraze.... To je zadatak koji smo sebi postavili pre 3 sezone kada smo ušli u ovaj proces kreacije ekipe koja će biti sastavljena od igrača koji će na kraju staža u mlađim kategorijama sa svojim košarkaškim znanjem moći da nastave svoje košarkaške karijere u bilo kom obliku. Ekipu sada očekuje pauza kada su utakmice u pitanju i biće to sjajna prilika da ponovo uđemo u salu i višesatnim treniranjem dođemo do nivoa koji želimo da održimo do kraja sezone. Nadamo se da će naši igrači prepoznati momenat i da će svojim zalaganjem, kao i preko leta, napredovati iz treninga u trening. Očekuje nas veoma težak nastavak lige, a naši igrači će pokušati da ga što spremnije dočekaju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - B.K.K. Radnički 2 83 - 44
(21-14, 19-11, 22-03, 21-16)

Poeni: Vuk Obradović: 22, Vojin Đorđević: 22, Filip Ilić: 10, Uroš Vasilić: 9, Andrija Martinović: 6, Aleksa Mihajlović: 5, Matija Macura: 4, Nikola Kukureković: 4, Aleksa Jovanović: 4.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv K.K. Novi Beograd 7-3 i slavila rezultatom 76-58. Vrlo teška i tvrda utakmica. Protivnik je gotovo tokom cele utakmice bio u presingu i otežavao nam prenos lopte. Uprkos tome, ipak smo skoro celu utakmicu vodili, ali je protivnik uvek bio tu da se rezultatski vrati u život. Na poluvreme smo otišli sa 5 poena prednosti (36-31). U trećoj četvrtini se ista priča nastavila, protivnik je i dalje bio u presingu, a naši dečaci nisu uspevali da nađu rešenje za to i uporno smo igrali u njihovom ritmu. U poslednju četvrtinu ulazimo sa takođe 5 poena prednosti i sa nekoliko brzih poena konačno teramo protivnika da se povuče i izađe iz presinga. Probudili smo se i konačno zaigrali kako treba, povećali prednost i utakmicu mirno priveli kraju. Sve čestitke protivniku na velikoj borbi. Našim dečacima poruka da utakmice moramo igrati sa većom željom i pokazati više borbenosti i karaktera na terenu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Novi Beograd 7 - 3 76 - 58
(17-17, 19-14, 15-15, 25-12)

Poeni: Danilo Pantić: 27, Vukan Nešić: 19, Petar Ivanović: 7, Vladimir Milić: 6, Nikola Živković: 6, Aleksandar Bajkić: 4
Mateja Kotorčević: 3, Vukan Radošević: 2, Đurđe Petrović: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2.

Naša ekipa mlađih pionira 2 sastavljena od dečaka 12 godina i mlađih uspela je još jednom da trijumfuje protiv ekipe KK Flash-4 koja je sastavljena od dečaka 2008. godišta i mlađih. Uatkmicu smo otvorili solidno. Napadački smo bili dosta bolji od protivnika u svim četvrtinama, fizička superionost u ovom trenutku se ispostavila kao ključan faktor naše pobede na ovoj utakmici. U prvoj četvrtini smo jednostavno pretrčali protivnika, a u drugoj i svim ostalim smo uspeli da ih nadskočimo i to bi bilo to što se ključa ove naše pobede tiče. Iako su naši dečaci pobedili u ovoj utakmici, viđeno je jako puno grešaka i problema u igri. Apsolutno smo pasivni u odbrani, bez obzira na mogućnosti protivnika, naša ekipa protivnički napad dočekuje na svojoj liniji slobodnog bacanja. Moderna košarka zahteva pritisak na većem delu terena gotovo čitavu utakmicu i to je ono što se trudimo da prenesemo na naše ekipe, ipak nismo uspeli to da sprovedemo u delo proteklog vikenda. Takođe, u napadu smo imali ogroman broj promašaja iz neposredne blizine, što smo kompenzovali ofanzivnim skokovima usled visinske prednosti u odnosu na protivnika, pa smo poene postizali pretežno iz drugog ili trećeg pokušaja. Svakako, procenti šuta iz igre nam nisu bili na nivou na kom želimo. Igrači ove ekipe su jako mladi krenuli sa takmičenjem i greške koje se dešavaju su normalne. Svakako, pred njima su godine usavršavanja veštine i usađivanja navika za koje smatramo da su ključne za njihov pravilan psihofizički razvoj. Sve čestitke našim dečacima na ubedljivoj pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Fleš 4 60 - 30
(12-04, 14-11, 20-09, 14-06)

Poeni: Petar Krstić: 19, Vojin Jovanović: 17, Šuša Igor: 10, Petar Stevanović: 6, Rastko Burdelj: 4, Teo Cvetković: 2, Veljko Petrović: 2.

_____________________________________________________

JUNIORKE:

U 10. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe K.Ž.K. Partizan i ubedljivo poražene rezultatom 74-35. Uprkos ubedljivom porazu nismo iz utakmice nezadovoljni i pognute glave. Kod naših devojaka se iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening vidi ogroman napredak. Što se same utakmice tiče, otvorili smo dobro, pokazivali zube protivniku, borili se maksimalno. Presudila nam je očajna kontrola skoka, protivnice su pokupile ogroman broj ofanzivnih skokova i svaka naša dobro odigrana odbrana bi pala u vodu jer bi nakon ofanzivnog skoka protivnice dobijale koš i faul. Utakmica je praktično već bila rešena na poluvremenu, ali to nam nije ubijalo borbenost i želju za igrom koja je kod nas sve više primetna. Sve čestitke protivniku na pobedi, a poruka našim devojkama je da nastave vredno da rade i napreduju, jer će nam se svaki rad i trud kad tad isplatiti.

Rezultat utakmice: K.Ž.K. Partizan - Ž.K.K. BB Basket 74 - 35
(19-10, 26-13, 19-07, 10-05)

Poeni: Nina Ristić: 10, Jelena Janković: 8, Anđela Petrović: 7
Nevena Dražić: 5, Milena Stevanović: 2, Dunja Ilić: 2, Valerija Luković: 1.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1.

U poslednjem kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Ras iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 62 - 26. Ovim porazom je ekipa zauzela poslednje 5. mesto u grupi sa skorom od 1 pobede i 7 poraza. Takmičenje nastavljamo u regionalnoj ligi koja počinje nakon praznika, polovinom januara. Što se tiče utakmice, odigrali smo je u ritmu toplo - hladno i sa dosta oscilacija. Počeli smo loše, stegnuto i sa velikom dozom straha što je protivnik iskoristio i već na starrtu utakmice napravio prednost od 12 poena. U nastavku, druga petorka u pasareli je bila mnogo bolja, agresivnija, igrala sa željom da se nadmeće sa protivnikom, agresivno u odbrani... što je rezultiralo da se zaostatak sa 12 smanji na 5 poena koliko je iznosilo na poluvremenu. U nastavku utakmice nismo uspeli da pružimo veći otpor protivniku koji je igrao presing po celom terenu, na šta se nismo snašli pa je i prednost protivnika rasla iz minuta u minut da bi na kraju dostigla i maksimalnih 36 poena prednosti... protivnik se ovom pobedom kvalifikovao u kvalitetnu ligu na čemu im čestitamo, a mi ćemo takmičenje nastaviti u pomenutoj regionalnoj ligi, gde nam je realno i mesto ove sezone kada je u pitanju ova klupska selekcija. kao što smo i više puta naglašavali, nije nam bitan rang takmičenja i rezultat, nego napredak dece. nadamo se da će ova selekcija popraviti rad na treningu što je svakako jedan od glavnih uslova za napredak...

Rezultat utakmice: K.K. Ras - K.K. BB Basket 62 - 26
(16-04, 05-12, 23-04, 18-06)

Poeni: Petar Luković: 7, Mihajlo Jerinić: 6, Aleksa Kulić: 5, Petar Krstić: 4, Ilija Cvejić: 2, Mihailo Pavković: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 22. I 23.12.2018.19.12.2018
BB BasketMLAĐE PIONIRKE:

Slobodne 8. kolo.

_____________________________________________________

JUNIORKE:

U 10. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 23.12.2018. godine u Beogradu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 10:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:45h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U poslednjem 10. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 20.12.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Ljuba Nenadović u ul. Ace Joksimovića br. 25 sa početkom u 21:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 20:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Fleš 4 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 22.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Odigrali unapred utakmicu 7. kola regionalne lige.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 - 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 23.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

KADETI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom B.K.K. Radnički 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 23.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: POBEDE KADETA, MLAĐIH PIONIRKI, PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI JUNIORKI, MLAĐIH PIONIRA 1 I PIONIRA 2.19.12.2018
BB Basket - Viva, mlađi pioniri, 16.12.2018.MLAĐI PIONIRI 1:

U 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa najboljom i neporaženom ekipom K.K. Viva iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 80 - 31. I pored činjenice da je u ovom trenutku protivnik mnogo kvalitetnija ekipa od nas ostaje utisak da smo morali i mogli mnogo bolje da se prikažemo u ovoj utakmici, posebno kada je voljni momenat u pitanju i odbrana. U prvom poluvremenu utakmice smo i pokušavali nešto da uradimo u fazi odbrane kako bi pružili otpor kvalitetnijem protivniku, dok smo u napadu skroz zakazali, pa iz tog razloga i jeste samo 9 postignutih poena u prvom poluvremenu utakmice. U drugom poluvremenu smo skroz pali u svakom smislu i protivnik je skoro svaki napad uspevao da realizuje dok smo mi bili samo posmatrači. Nije postojala želja, agresivnost, rotacija u odbrani što je protivniku olakšalo i bez problema nas kažnjavao... Očekivali smo veću borbenost i voljni momenat naših dečaka, pogotovo što su igrali pred domaćom publikom i terenu. Ostaje još 1 kolo do završetka kvalifikacija uz očekivanja da igrači pruže mnogo više nego na ovoj utakmicu, prvenstveno kada je u pitanju zalaganje i voljni momenat da se pokažemo u što boljem svetlu. Sve čestitke protivniku na pobedi i plasmanu u kvalitetnu ligu ove sezone, a našim igračima poruka da se može i mora mnogo više, prvenstveno se odnosi na rad i ponašanje na treninzima...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Viva 31 - 80
(02-16, 07-20, 10-18, 12-26)

Poeni: Petar Krstić: 12, Petar Luković: 5, Konstantin Milošević: 4, Mihajlo Jerinić: 4, Andrija Radošević: 2, Mihailo Pavković: 2, Igor Šuša: 2.

____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija ostvarila je petu pobedu u šest odigranih utakmica protiv ekipe KK Div Basket iz Beograda. Ova utakmica apostrofirana je kao utakmica godine za naše dečake, priprema za samu utakmicu je bila dobra, a naši igrači su maksimalnom ozbiljnošću pristupili ovoj utakmici. Već u prvoj četvrtini smo uspeli da napravimo značajnu rezultatsku prednost, istina uz ne toliko dobar procenat šuta, ali uz odličnu timsku odbranu pre svega. Protivniku smo dozvolili samo 08 poena u prvoj četvrtini, što je za svaku pohvalu. U drugoj četvrtini nam opada intenzitet za nijansu, što protivnik iskusno koristi. Na 16 poena prednosti, koliko smo imali u jednom trenutku, naši momci reaguju kao da je utakmica već završena, a daleko je bilo od toga. U jednom trenutku smo se nadigravali sa njima i gotovo svaki napad su ekipe poentirale. Odlazimo na poluvreme sa 13 poena prednosti. Drugo poluvreme počinjemo na sličan način kao i početak utakmice: čvrsto u odbrani, organizovano, a u napadu su nam se procenti uspešnosti dosta popravili, što nam odmah daje rezultata i značajniju rezultatsku prednost. U četvrtoj četvrtini smo odigrali na sličnom nivou, kao i u trećoj i konstantno uvećavajući razliku završavamo ovu utakmicu. Ekipa je jako dobro odreagovala na sve postavljene zadatke i iz utakmice u utakmicu delujemo sve bolje i koncentrisanije. Do pauze imamo još jednu utakmicu protiv, na papiru, slabijeg protivnika, a to može biti opasna varka. Naši momci deluju da su shvatili značaj ozbiljnog rada i pripreme, pa verujemo da ćemo još jednim pozitivnim rezultatom uspeti da završimo godinu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Div Basket 95 - 53
(18-08, 24-21, 23-09, 30-15)

Poeni: Vuk Obradović: 29, Aleksa Jovanović: 19, Uroš Vasilić: 11, Vojin Đorđević: 11, Filip Ilić: 9, Matija Macura: 7, Andrija Martinović: 4, Aleksa Mihajlović: 4, Nikola Kukureković: 1.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 6 kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Radivoj Korać iz Beograda i uspela ubedljivo da pobedi kvalitetnog protivnika rezultatom 81 - 48. Pribojavali smo se ove utakmice obzirom da smo bili oslabljeni neigranjem 2 bitna igrača u rotaciji zbog povreda, a ičinjenica da nam odbrana nije jača strana u poslednjih nekoliko utakmica. Utakmicu smo počeli dobro u fazi napada, ali loše u odbrani i individualnoj i kolektivnoj pa je protivnik uspevao da poentira zahvaljujući individualnom kvalitetu svojih igrača. Mi smo u napadu izuzetno bili raspoloženi, dobro se kretali, imali dobru selekciju šuta, sjajan ofanzivni skok što je dalo rezultata i odigrali možda najbolje poluvreme od početka sezone kada smo postigli ukupno 57 poena. U drugoj četvrtini smo popravili igru i u fazi odbrane i sveli protivnika na samo 9 poena uz odličan napad te je utakmica praktično bila rešena već na poluvremenu kada smo imali visoku prednost od 29 poena. Ostatak utakmice je prošao takođe u dominaciji naših igrača gde je minutaža raspoređena na igrače koji su manje igrali u nekim prethodnim utakmicama. Na kraju ubedljiva pobeda naše ekipe koja je odigrala sjajnu utakmicu uz odličan pristup, voljni memenat, borbenost, ofanzivni skok, poštovanje kretnji u napadu i saigrača uz odličnu selekciju šuta. Moramo još dosta da radimo na odbrani, kako individualnoj tako i kolektivnoj, ali u svakom slučaju, ova klupska selekcija zaslužuje sve pohvale za sve što su prikazali u dosadašenjem delu sezone u regionalnoj ligi, bravo tigrovi... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Radivoj Korać 81 - 48
(26-19, 31-09, 14-12, 10-08)

Poeni: Nemanja Janković: 25, Mateja Gerasimović: 19, Danilo Pantić: 12, Filip Cvetanović: 11, Dimitrije Mijailović: 8, Vukašin Pavlović: 2, Vukan Nešić: 2, Andrija Stojanović:2.

___________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 7. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice odigrale su utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Novi Beograd 7 i slavile rezultatom 49:55. Loše smo počeli utakmicu, igrali smo jako lošu odbranu i gotovo sve poene primili iz kontre. U drugoj četvrtini smo se probudili, zaigrali bolje i na poluvreme otišli sa zaostatkom od 2 poena (27:25). Od starta drugog poluvremena smo nastavili u istom ritmu i igra nam je bila sve bolja i bolja. Treću četvrtinu smo odigrali u egalu i u poslednji period ulazimo takođe sa zaostatkom od 2 poena. Odlična igra u odbrani i kontrola skoka na obe strane, pomogli su nam da utakmicu i rezultat na kraju okrenemo u našu korist i slavimo na gostujućem terenu. Sve pohvale za naše devojčice koje su pokazale karakter i vidan napredak na ovoj utakmici. Vraćamo se u salu, nastavljamo da vredno treniramo i napredujemo... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Novi Beograd 7 - Ž.K.K. BB Basket 49 - 55
(16-09, 11-16, 10-10, 12-20)

Poeni: Lena Mitrović: 18, Milica Andrejić: 16, Anđela Živković: 11, Ivona Gaševič: 6, Elena Milanović: 2, Tamara Glišić: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Borac Zemun i uspela da pobedi rezultatom 39 - 31. Sjajna utakmica naših najmlađih članova, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo uspeli da stignemo rezultatski protivnika koji je imao 4 poena prednosti na poluvremenu utakmice, i prestignemo, da bi u poslednju četvrtinu ušli sa 8 poena prednosti. Do kraja utakmice smo uspeli da održimo tu prednost i zasluženo pobedimo utakmicu i protivnika koji je kvalitetan i ima perspektivu (visoke igrače koje imaju talenta). Naši igrači su u ovoj utakmici pokazali da takođe imaju određeno košarkaško znanje i talenat koji mora da se razvija i pravilno usmerava. Moraju da shvate da samo napornim radom mogu nešto postići u košarci i uopšte u životu. Ukoliko ova selekcija ostane na okupu i ubuduće i bude vredno i redovno trenirala, mogu se očekvati dobri rezltati i kvalitetni igrači koji će možda jednog dana napraviti dobre košarkaške karijere... Čestitke protivnikuna borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi, pristupu, borbenosti, voljnom momentu i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Borac Zemun - K.K. BB Basket 31 - 39
(08-06, 09-07, 04-15, 10-11)

Poeni: Petar Krstić: 13, Vojin Jovanović: 10, Igor Šuša: 8, Veljko Petrović: 5, Danilo Radenović: 2, Petar Stevanović: 1.

____________________________________________________

JUNIORKE:

Ženska juniorska selekcija poražena je protiv odlične ekipe Ž.K.K. Karaburma prethodnog vikenda, ali i uprkos ubedljivom porazu nismo izašli nezadovoljni iz ove utakmice. Na početku utakmice dozvolili smo lake poene, a posle toga smo izgledali dosta solidnije, pogotovo kada je pomoć i rotiranje u odbrani u pitanju. Što se napada tiče, naše poene smo pretežno postizali iz kontranapada, odličnim trčanjem. Zahvaljujući velikom zalaganju naših igračica i visokom intenzitetu igre, uspeli smo da dobijemo prvu četvrtinu sa jednim poenom razlike. Ispostaviće se da je to najbolja četvrtina koju smo odigrali na utakmici. U drugoj četvrtini se već osetio umor kod naših igračica, pa je protivnik stekao prednost tek pred kraj druge četvrtine. Vredi napomenuti da je naša ekipa i u toku druge četvrtine većinu vremena provela u vođstvu, ali je protivnik uspeo da preokrene rezultat u svoju korist iskoristivši umor naših igračica. Treća četvrtina je bila ubedljivo najgora koju smo odigrali na utakmici, vrlo smo loše počeli drugo poluvreme, ništa nismo zaustavili, a protivniku smo dozvolili da radi šta god zamisli na terenu. Taj period loše igre je trajao čitavih 8 minuta i nikako nismo uspevali da se trgnemo. U četvrtoj četvrtini se događa vrlo pozitivna stvar, naše igračice su igrale jako do poslednjeg sekunda utakmice i to je pristup i način igre koji želimo od početka sezone. Na kraju, protivnik slavi ubedljivo i zasluženo, ali čini se sa prevelikom razlikom u odnosu na prikazano. Takođe, naša ekipa je bila hendikepirana neigranjem bitnih igračica u rotaciji, zbog prehlada, pa smo nastupili samo sa 8 igračica, što je svakako uticalo da razlika bude ovako velika. Kao što smo već napomenuli u tekstu, mi nismo nezadovoljni onim što su naše devojke prikazale i ovo je ubedljivo najbolja utakmica koju smo ove sezone odigrali. Takav model igre ćemo forsirati i u utakmicama koje dolaze, do kraja sezone, do koje nije ostalo previše vremena. Čestitke protivniku na pobedi i našim igračicama na prikazanoj borbi, zalaganju, želji...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Karaburma - Ž.K.K. BB Basket 80 - 46
(17-16, 07-14, 04-24, 18-26)

Poeni: Jelena Janković: 20, Nevena Dražić: 11, Valerija Luković: 7, Nina Ristić: 2, Milica Stojanović: 2, Milena Stevanović: 2, Marija Drča: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Beko 6 iz Koteža i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 75 - 39. Jako loša igra naših dečaka koji se nisu najbolje snašli na agresivnu odbranu protivnika. Umesto da probamo da odgovorimo na isti način, da pokažemo volju i želju za nadmetanjem i što boljom igrom, mi smo se povukli i u strahu igrali utakmicu što je protivnik koristio i kažnjavao nas laganim poenima. Iz takve odbrane i udvajanja, imali smo veliki broj loših dodavanja i izgubljenih lopti. Napad nam je bio takođe jako loš, statični smo bili i bez energije pa smo i teško postizali poene. Kada se sve ukupno sabere, nismo ni zaslužili bolji rezultat od ovoga na ovoj utakmici. Igrači moraju da shvate da moraju da daju maksimum na svakoj utakmici, a ne samo na utakmicama koje igraju kod kuće. Ostaje nam da napornim radom na treninzima probamo da otklonimo greške i napredujemo. Čestitke protivniku na pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. Beko 6 - K.K. BB Basket 75 - 39
(19-10, 26-06, 14-09, 16-14)

Poeni: Danilo Pantić: 19, Nikola Živković: 7, Vukan Nešić: 6, Aleksandar Senić: 3, Andrej Ivković: 2, Đurđe Petrović: 2.


:: ZAVRŠENA TRIBINA (PREDAVANJE) NA TEMU SPREČAVANJE NEGATIVNIH POJAVA (NASILJA) U SPORTU U CILJU UNAPREĐENJA FAIR PLAY IGRE I PROMOCIJE NENASILJA.17.12.2018
Tribina S.K. BB Basket - Mladenovac, Sprečavanje negativnih pojava i nasilja u sportu, promocija fair play igre i nenasiljaU petak 14.12.2018. godine u sali O.Š. Momčilo Živojinović, održana je tribina (predavanje) na temu Sprečavanje negativnih pojava (nasilja) u sportu u cilju unapređenja fair play igre i promocije nenasilja. Tribina je održana u cilju edukacije dece i roditelja, ukazivanja na negativne posledice nasilničkog ponašanja i pozitivne efekte fair play igre. Predavač na tribini je bila Milena Cojić, diplomirani pedagog, radnik Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, odeljenje Mladenovac i posao joj je usko vezan za maloletničku delikvenciju tj radi u službi za mlade. Osoba koja je kompetentna da održi predavanje ovoga tipa i na ovu temu. Predavanje je prošlo u najboljem redu, smatramo da su ciljevi postignuti obzirom da je predavanje bilo prilagođeno uzrastu populacije koja je bila, a to su mladi. Predavanje se sastojalo iz teoretskog dela gde je definisano šta je nasilje, koje vrste nasilja mogu biti, kako ga sprečiti, itd. Na isti način je prdstavljen i Fair play, a nakon toga su na video bimu putem video klipa predstavljeni primeri i nasilja na sportskim priredbama i fair play ponašanje učesnika sportske priredbe (sportista, trenera, publike, itd). Predavač je nakn toga kroz razgovor sa decom hteo da čuje njihovo razmišljanje na temu predavanja što smatramo da je dobar vid usađivanja znanja deci koja su došla da slušaju. Projekat su osmislili klupski treneri shvatajući značaj problema koji nas okružuje, ne samo u sportu, nego u svim sferama života. Obzirom na vremenske uslove koji su bili (velike količine snega i padavina, loše vreme, itd), mi smo jako zadovoljni posetom. 100-tinjak posetilaca (dece i roditelja) je imalo šta da čuje i sa tribine izađu bogatiji za iskustvo i znanje koje su usvojili. U planu nam je i da ubuduće održavamo tribine na sličnu temu u cilju edukacije naših članova. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo... te se u skladu sa tim i ponašamo i težimo ka tom cilju...
Klub duguje i zahvalnost generalnom pokrovitelju tribine, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda, predavaču Cojić Mileni, svojim saradnicima (trenerima Preradović Dušanu i Trajković Nikoli), tehničkom koordinatoru zaduženom za dizajn opreme koju deca nose, izradi flajera, plakata, održavanju klupskog sajta, itd... Kulundžić Igoru. Zadovoljstvo nam je što nam je u poseti bio i predstavnik medija, urednik Mladenovačkih novina, gospodin Janković Milan.
A posebna i najveća zahvalnost svoj deci i roditeljima, članovima kluba, bez kojih klub ne bi ni postojao...
Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa održane tribine.
Tribina (predavanje) S.K. BB Basket, Sprečavanje negativnih pojava (nasilja) u sportu u cilju unapređenja fair play igre i promocija nenasilja.


:: PROJEKAT - SPREČAVANJE NEGATIVNIH POJAVA (NASILJA) U SPORTU U CILJU UNAPREĐENJA FAIR PLAY IGRE I PROMOCIJE NENASILJA.12.12.2018
Sprečavanje negativnih pojava u sportu (nasilja) u cilju unapređenja fair play igre i promocije nenasiljaU petak 14.12.2018. godine u sali O.Š. Momčilo Živojinović sa početkom u 18:50h održaće se javna tribina na temu SPREČAVANJE NEGATIVNIH POJAVA (NASILJA) U SPORTU U CILJU UNAPREĐENJA FAIR PLAY IGRE I PROMOCIJE NENASILJA. Tribinu organizuje S.K. BB Basket iz Mladenovca pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Projekat su osmislili klupski treneri, a sve u cilju edukacije naših članova (prvenstveno dece, a i roditelja). Svedoci smo raznoraznih pojava nasilja u kući, na ulici, sportskim priredbama, itd... i smatramo da generalno celo društvo ne ide u dobrom smeru pa smo hteli da damo doprinos i ukažemo na negativne pojave nasilja, i pokažemo kako bi trebali mladi i njihovi roditelji da se ponašaju na sportskim priredbama i kao učesnici i kao posmatrači. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo...
Uspeli smo da dovedemo eminentnog predavača koji ima iskustvo u radu iz pomenute oblasti. Radi se o Mileni Cojić, diplomiranom pedagogu koja je završila Filozofski fakultet u Beogradu i zaposlena u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenje Mladenovac. Radi na mestu voditelja slučaja u Službi za zaštitu dece i mladih. U okviru službe bavi se pitanjima maloletničke delikvencije, nasilja u porodici, bračnog savetovanja starateljske zaštite dece bez roditeljskog staranja.
Apel i poziv svoj deci i roditeljima koji su članovi kluba da odvoje vreme i dođu u pomenutom terminu i odslušaju predavanje, nakon čega će moći da postavljaju pitanja predavaču vezano za temu. Birali smo termin koji je najpogodniji kako bismo okupili što veći broj ljudi u cilju edukacije i usmeravanja dece u pozitivnom smeru. U planu nam je da i u budućnosti organizujemo slične tribine u pomenutom cilju. Klub se ovom prilikom zahvaljuje Mileni Cojić što je prihvatila da bude predavač na pomenutom projektu, čast i zadovoljstvo nam je što ćemo imati priliku da slušamo eminentnog predavača iz te oblasti.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 15. I 16.12.2018.11.12.2018
BB BasketMLAĐE PIONIRKE:

U 7. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, grupa 2, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd 7 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 15.12.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Branko Radičević u ul. Jurija Gagarina br. 195 sa početkom u 14:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:40h.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U 9. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Karaburma iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 15.12.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Jelena Ćetković u ul. Vranjska br. 26 sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:50h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Viva iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 16.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv odličnog protivnika koji još ne zna za poraz u dosadašnjem delu sezone.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 15.12.2018. godine u Zemunu u sali O.Š. Rade Končar u ul. Zlatiborska br. 44 sa početkom u 10:15h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:40h.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 16.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv odličnog protivnika.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 5. kolu regionalne lige za pionire U14, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beko 6 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 16.12.2018. godine u Beogradu (Kotež) u sali O.Š. Vasa Pelagić u ul. Milana Zečara br. 2 sa početkom u 12:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:40h.

____________________________________________________

KADETI:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 15.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv odličnog protivnika.
:: SJAJAN VIKEND SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA UZ 6 POBEDA I 1 PORAZ MLAĐIH PIONIRA 1 KOJI SU ODIGRALI SJAJNU UTAKMICU.11.12.2018
JUNIORKE:

Naša ženska selekcija ostvarila je treću pobedu u Kvalitetnoj ligi protiv ekipe ŽKK Radnički proteklog vikenda. Svaka pobeda ove ekipe je veoma značajna obzirom na starost naše ekipe iz koje će većina igračica imati pravo nastupa u ovoj uzrasnoj kategoriji još 3-4 godine. Utakmicu smo otvorili ekstremno stegnuto, stidljivo... Nikako ne uspevamo da prenesemo način igre sa treninga na utakmice, a nikakav pritisak nije na ovoj ekipi, akcenat je na isključivom razvoju igračica. U prvoj četvrtini, i pored toga što smo dozvolili samo 2 koša iz igre protivnika, nikako nismo uspevali da pronađemo ritam i hrabrosti da uđemo čvršće u duele, da se nadigravamo sa njima. Tek u drugoj četvrtini dolazimo sebi i počinjemo da izgledamo kao ekipa koja može izaći kao pobednik iz ove utakmice.I treću i četvrtu četvrtinu je naša ekipa odigrala u istom maniru. Svakako da je bilo grešaka u igri, ali smo bili dosta koncentrisaniji, dosta smo bolje konvertovali odbranu u napad, dosta smo bili pokretljiviji nego u prvoj četvrtini i to nas je i na kraju dovelo do pobede. Na samom kraju, naša ekipa je imala maksimalnih 11 poena prednosti u odnosu na protivnika, na 6 minuta do kraja i ni jednog trenutka nije delovalo kao da će protivnik uspeti da preokrene rezultat u svoju korist. Ekipa je bila predvođena, još jednom, odličnom Nevenom Dražić, koja je postigla 20 poena na ovoj utakmici i u ključnim trenucima bila pravi lider na terenu. Takođe, ogoromnu ulogu u pobedi na ovoj utakmici imala je i Milena Stevanović, koja je bila zadužena za čuvanje najbolje protivničke igračice. Zahvaljujući Mileni, njihova najbolja igračica postigla je samo 6 poena, od toga, samo jedan koš iz igre i sve to samo u prvoj četvrtini. Svaka igračica je učestvovala u ostvarenju ove pobede, a nadamo se da ćemo do kraja sezone uspeti da prevaziđemo tu tremu, koja nas koči da budemo najbolji što možemo.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Radnički - Ž.K.K. BB Basket 46 - 52
(10-06, 12-17, 07-11, 17-18)

Poeni: Nevena Dražić: 20, Milena Stevanović: 8, Valerija Luković: 6, Dunja Ilić:6, Jelena Janković: 4, Nina Ristić: 4, Marija Drča: 2, Sanja Ilić: 2.

___________________________________________________

KADETI:

Naša kadetska selekcija proteklog vikend sastala se sa ekipom KK Beokoš i pritom zabeležila četvrtu pobedu u pet utakmica, u Regionalnoj ligi. Od samog starta je naša ekipa nametnula ritam igre koji nam odgovara i bukvalno smo već na početku rešili pitanje pobednika, jedina neizvesnost je bila oko toga sa kojom razlikom ćemo završiti utakmicu. Bilo je dosta grešaka na obe strane, naši dečaci su uvek motivisani kada su utakmice na domaćem terenu u pitanju, pa smo u odbrani delovali dosta solidno, a zbog brzopletosti u napadu nismo iskoristili i neke poglede koje inače koristimo u visokim procentima. Naša ekipa je u toku utakmice imala 11 izgubljenih lopti, a 17 ukradenih, pa je i to još jedna od pozitivnih stvari na ovoj utakmici. Ono što svakako nije bilo dobro, jeste odnos šutnutih i pogođenih trojki na utakmici. Samo 8 trojki smo pogodili, a 31 pokušaj smo imali, pa ćemo svakako obratiti pažnju na selekciju šuta na utakmicama koje dolaze. Par pozitivnih stvari se dogodilo na ovoj utakmici, osim rezultata, koji je svakako išao u našu korist, ekipa je jako pozitivno odreagovala posle bolnog poraza iz prošlog kola. Takođe, na ovoj utakmici, naša ekipa je zbog povreda nastupila bez opcije na poziciji plejmejkera, pa su tu poziciju popunjavali igrači kojima to nije primarno i pritom odradili vrlo kvalitetan posao (Matija Macura: 14 poena, 6 asistencija, 6 ukradenih i Vojin Đorđević: 26 poena, 8 skokova, 3 asistencije). Takođe, ono što uvodimo polako kao praksu je da su na ovoj utakmici prisustvovali svi igrači ove selekcije (pored igrača koji su igrali i povređeni i prehlađeni igrači su bili tu) i tako su učestvovali u aktivnostima ekipe i pružali su podršku saigračima na terenu. Očekuje nas veoma teška utakmica sledećeg vikenda protiv kvalitetne ekipe KK Div Basket. Na toj utakmici bismo trebali da nastupimo u punom sastavu i to je utakmica godine za nas u ovom trenutku. Svakako, očekujemo da odigramo kvalitetnu i borbenu utakmicu protiv odličnog protivnika.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beokoš 101 - 40
(28-07, 27-14, 29-13, 17-06)

Poeni: Vojin Đorđević: 26, Filip Ilić: 16, Matija Macura: 14, Nikola Kukureković: 11, Martinović Andrija: 9, Aleksa Jovanović: 5, Sava Živanović: 5, Aleksa Mihajlović: 4, Ognjen Luković: 4, Nemanja Janković: 3, Mateja Gerasimović: 2, Ognjen Simić: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1 (7. kolo unapred odigrano):

U 7. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 4 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 85 : 57. Ekipa protivnika je sastavljena od mlađih dečaka i u ovom trenutku je kvalitet na strani naših igrača i ekipe koji su to pokazali i na terenu i zasluženo pobedili sa ubedljivom razlikom. Od samog starta utakmice su naši igrači diktirali tempo, kontrolisali utakmicu, lako dolazili do poena te se i razlika uvećavala konstantno. Uspeli smo da nadigramo protivnika u svim košarkaškim elementima. Svi igrači su dobili šansu da igraju, kao i na svakoj utakmici, a minutaža je ovaj put bila ravnomerno na sve igrače kako bi pokazzali šta znaju i nametnu se treneru za utakmice protiv košarkaški kvalitetnijih protivnika. Mogla je odbrana da bude na višem nivou i to je elemenat igre koji nam od početka sezone škripi i na kojem moramo mnogo da radimo. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri kao i zahvalnost klubu sa kojima smo prijatelji što su nam izašli u susret da odigramo utakmicu unapred, a našim dečacima na novoj pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 4 - K.K. BB Basket 57 - 85
(09-25, 21-24, 10-22, 17-14)

Poeni: Mateja Gerasimović: 21, Filip Cvetanović: 14, Filip Stojković: 10, Danilo Pantić: 9, Andrija Stojanović: 8, Vukašin Pavlović: 6, Nikola Stojković: 6, Nemanja Janković: 4, Vukan Nešić: 3, Mladen Janković: 2, Dimitrije Mijailović: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1 (5. redovno kolo):

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. As Basket 2 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 52 - 36. Nismo briljirali na ovoj utakmici što se tiče igre, samo na momente je to izgledalo kako treba kada smo i pravili razliku zahvaljujući kojom smo pobedili utakmicu. Imali smo i kadrovskih problema gde su neki igrači igrali sa povredom što je uticalo na igru ekipe. Iako igra nije bila na željenom nivou, utakmica je dobijena zahvaljujući većoj razlici u kvalitetu kao i neke prethodne utakmice. Igra nije na željenom nivou, posebno u fazi odbrane, čemu moramo posvetiti dosta vremena u radu na treninzima. Defanzivni skok nam je takođe već duže vreme problem, posebno protiv ekipa koje imaju naviku da idu na ofanzivni skok. Već sledeće kolo imamo ispit u vidu jakog protivnika K.K. Radivoj Korać gde moramo ispraviti pomenute nedostatke obzirom da želimo da pobedimo utakmicu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj utakmici, a našim igračima na pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. As Basket 2 - K.K. BB Basket 36 - 52
(08-19, 14-10, 03-12, 11-11)

Poeni: Mateja Gerasimović: 14, Nemanja Janković: 11, Filip Cvetanović: 9, Filip Stojković: 9, Vukašin Pavlović: 3, Lazar Milenković: 2, Andrija Stojanović: 2, Luka Živadinović: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmica sa ekipom K.K. Šampion BGD 2 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 67 - 62. Mi smo počeli dobro utakmicu, kažnjavali protivnika za propuste u odbrani, pogađali otvorene šuteve što je i rezultiralo našim vođstvom celim tokom prve četvrtine. U istom ritmu smo odigrali i drugu četvrtinu, koncentrisano i pametno, što je rezultiralo sa maksimalnom prednošću od 14 poena u jednom trenutku pred kraj četvrtine. Protivnik je dobrim ofanzivnim skokom održavao razliku kolika jeste bila, inače bi razlika bila veća u našu korist. Isti problem ima i prva pionirska ekipa sa defanzivnim skokom i zagrađivanjem svog koša. treću četvrtinu smo odigrali u rezultatskom egalu, ali su nam već u tom periodu svi igrači imali problem sa ličnim greškama što će protivnik u nastavku utakmice iskoristiti. U poslednju četvrtinu smo ušli sa prednošću od 11 poena ali opterećeni ličnim greškama igrača koji su nosili igru na ovoj utakmici. protivnik je polako topio našu prednost i samim tim dobio motiv da proba da pobedi utakmicu. Mi smo smogli snage i bili toliko koncentrisani da to ne dozvolimo i pobedimo kvalitetnog protivnika. Moramo mnogo da radimo na odbrani, zagrađivanju koša i defanzivnom skoku i ukoliko uspemo da popravimo ove elemente igre, ekipa će napredovati i izgledati mnogo bolje na terenu... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Šampion BGD 2 67 - 62
(17-14, 23-15, 17-17, 10-16)

Poeni: Danilo Pantić: 28, Aleksandar Senić: 15, Petar Ivanović: 8, Vukan Nešić: 6, Aleksandar Bajkić: 5, Vladimir Milić: 3, Ognjen Marković: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna i u veoma neizvesnoj utakmici uspela da pobedi rezultatom 43 - 42. Prvo poluvreme utakmice tokom pasarele je bilo neizvesno i u rezultatskom egalu kada su se ekipe smenjivale u vođstvu. Tokom treće četvrtine protivnik je stekao prednost od čak 11 poena prednosti i obzirom na našu igru u tom periodu, izgledalo je da ćemo teško smoći snage da se vratimo rezultatski u igru. Igrači su se potrudili da to demantuju, odigrali hrabro, borbeno, motivisano, uspeli da pogodimo neke teške šuteve što nas je dovelo u egal završnicu u kojoj smo mi imali više sreće, živaca i strpljenja, pa na kraju i pobedili utakmicu minimalnim rezultatom. Sjajna utakmica naših najmlađih članova koji su pokazali da imaju karakter i veliki voljni momenat za razliku od nekih drugih selekcija u klubu što mora da se nadograđuje, radi naporno na treninzima da bi se taj neki talenat pretvorio u kvalitet. Sve čestitke svoj deci iz obe ekipe koja su dala svoj maksimum i uložili vanljudski napor da se pokažu u što boljem svetlu i pobede utakmicu, na čemu im treba čestitati. Mi smo ponosni na naše dečake i predstavljaju svetlu budućnost kluba ukoliko ostanu na okupu... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Vizura 3 43 - 42
(13-12, 08-10, 07-14, 15-06)

Poeni: Petar Krstić: 15, Igor Šuša: 14, Vojin Jovanović: 8, Ognjen Popović: 4, Rastko Burdelj: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda i u neizvesnoj utakmici poražena rezultatom 64 - 61. Sjajna utakmica naše ekipe koja je igrala borbeno, hrabro, nisu se ni jednog trenutka predavali, prava takmičarska utakmica celim tokom gde su se ekipe smenjivale u vođstvu i na kraju zahvaljujući najboljem protivničkom igraču koji je pogađao iz svih pozicija i bio nezaustavljiv i pogodio 42 poena od ukupno 64 cele ekipe, protivnik uspeo da pobedi zasluženo utakmicu. I pored poraza mi nismo nezadovoljni igrom naše ekipe koja napreduje evidentno iz utakmice u utakmicu što i jeste naš cilj. Nismo uspeli da pobedimo ovu utakmicu ali će se to vratiti na nekoj od sledećih utakmica ukoliko budemo imali ovakav pristup, odnos, zalaganje, itd. Sve čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima na svemu prikazanom na ovoj utakmici uz žal što je pobeda izostala, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Vuk 61 - 64
(11-11, 16-16, 18-15, 16-22)

Poeni: Petar Krstić: 19, Petar Luković: 14, Mihajlo Pavković: 8, Vojin Jovanović: 7, Pavle Ivković: 4, Nikola Tasić: 2, Igor Šuša: 2, Nikola Karić: 2, Mihajlo Jerinić: 2, Petar Stevanović: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 08. I 09.12.2018.04.12.2018
BB BasketMLAĐE PIONIRKE:

Slobodne 6. kolo.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U 8. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 08.12.2018. godine u Beogradu u Hali Slobodan Piva Ivković u ul. Vojvode Šupljikca br. 31 sa početkom u 14:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:30h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 08.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 08.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U 15 (redovno 5. kolo):

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. As Basket 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 09.12.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Kneginja Milica u ul. Jurija Gagarina br. 78 sa početkom u 13:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:40h.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15 (vanredno 7. kolo):

U 7. vanrednom (unapred odigranom) kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 4 iz Beograda. Utakmica se igra u sredu 05.12.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Desanka Maksimović u ul. Ustanička br. 246 sa početkom u 22:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 20:30h.

___________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Šampion BGD 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 09.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

KADETI:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beokoš iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 09.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.:: POBEDE MLAĐIH PIONIRKI, MLAĐIH PIONIRA 2 I PIONIRA 1, PORAZI JUNIORKI, KADETA I PIONIRA 2.04.12.2018
MLAĐI PIONIRI 2:

Naša druga selekcija mlađih pionira pobedila je prvi put ove sezone u trećem kolu regionalne lige, prekinuvši tako niz od prethodna dva poraza. Utakmica je bila dinamična i neizvesna samo u uvodnim minutima. Rezultatska neizvesnost je trajala prvu četvrtinu, a posle toga su naši dečaci napravili osetniju razliku koja se uvećavala konstantno do kraja utakmice. Na utakmici je viđeno puno lepih poteza, dosta poena naša ekipa je postigla iz kontranapada, usled dobrog trčanja i saradnje naših igrača. Ono što posebno raduje jeste požrtvovanje u odbrani i način igre na kom mogu da im pozavide i dosta starije selekcije u klubu. Veoma smo zadovoljni današnjom pobedom i svaka utakmice ove selekcije je jako bitna, jer poeni koje naši igrači postižu jesu prvenci u, nadamo se, dugim i uspešnim sportskim karijerama. Čestitke našim dečacima na igri i ubedljivoj pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Div Basket 2 60 - 15
(13-05, 22-02, 13-04, 12-04)

Poeni: Petar Krstić: 16, Vojin Jovanović: 13, Danilo Radenović: 8, Rastko Burdelj: 8, Vasilije Stepić: 4, Ognjen Popović: 3, Aleksa Bosnić: 2, Luka Aleksić: 2, Igor Šuša: 2, Luka Pavlović: 2.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 6. unapred odigranom kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Cerak iz Beograda i tom prilikom ubedljivo pobedile rezultatom 65 - 20. Bio je ovo derbi začelja tabele gde obe ekipe nisu imale pobedu. Na našu sreću uspeli smo da zabeležimo ubedljivu pobedu, sasvim zasluženo uz čestitke našim devojčicama koje su bile borbene, dobro trčale u napadu, dobro igrale odbranu i na kraju kvalitet koji je na našoj starni pretočile u ubedljivu pobedu. Od samog starta utakmice smo pokazli da smo u ovom trenutku košarkaški kvalitetnija ekipa, igrali hrabro i jako na obe strane terena i sa dosta laganih koševa iz kontra napada i ofanzivnog skoka praktično već u prvoj četvrtini rešili pitanje pobednika. U nastavku utakmice smo uvećavali prednost, odigrali celu utakmicu u dobrom i jakom ritmu što nam se na kraju vratilo kroz rezultat. Čestitke i protivniku koji je sastavljen od igračica koje su na početku košarkaške karijere (kao mi prošle godine) i koji se borio i trudio da pruži maksimum. Čestitke i našim decojčicama na prvoj ovosezonskoj prvenstvenoj pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici sa nadom da ćemo i ubuduće i protiv kvalitetnijih protivnika igrati na visokom nivou, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Cerak 65 - 20
(21-07, 21-08, 11-02, 12-03)

Poeni: Ivona Gašević 20, Anđela Živković: 14, Mina Milosavljević: 10, Milica Andrejić: 6, Magdalena Andrejić: 6, Tamara Glišić: 3, Sofija Dvoštanski: 2, Lana Lukić: 2, Milica Anđelković: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska slekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Boraz Zemun i uspela da pobedi rezultatom 70 - 61 u neizvesnoj utakmici punoj preokreta. Dobro smo počeli utakmicu u fazi napada, bili strpljivi, lošiju igru u odbrani kompenzovali solidnim napadom, koristili loš procenat šuta protivnika sa linije slobodnih bacanja i na taj način imali konstantno vođstvo celim tokom prve četvrtine. U nastavku smo odigrali najbolju četvrtinu na utakmici, prvenstveno u fazi napada što je rezultiralo i sa najvećim vođstvom od 18 poena prednosti u našu korist kada se činilo da ćemo mirno utakmicu privesti kraju i bez poteškoća pobediti. U 3. četvrtini smo imali neshvatljiv pad u igri, dozvolili protivniku da se razigra, uz dobru motivaciju i popravljene procente šuta vrlo brzo uspeli da istope prednost koju smo imali i praktično utakmicu uvedu u egal završnicu jer se u poslednju, četvrtu četvrtinu ušlo sa pola koša prednosti u našu korist. Ono što loše radimo od samog starta sezone, a što se i na ovu utakmicu prenelo, to je defanzivni skok i zagrađivanje koša, pa ćemo morati u nastavku sezone dosta vremena da posvetimo ovom košarkaškom elementu na treninzima. Ipak je ekipa smogla snage, znanja, koncentracije i na kraju se trgla i pokazala da ima kvalitet da i pored lošije igre može da pobedi utakmicu. Činjenica da su nam nedostajala dva bitna igrača za ekipu ne umanjuje loš odnos prema igri u odbrani koja je stvar voljnog momenta. Igrači su pre samo nedelju dana u prethodnom kolu pokazali da znaju i mogu kada hoće da igraju jako u fazi odbrane i skoro bez greške odigrali utakmicu. U svakom slučaju, svesni da su oscilacije normalne, pogotovo kod dece, probaćemo dobrim i kvalitetnim radom na treningu da ih svedemo na minimum uz podizanje individualnog kvaliteta igrača i forme ekipe. Sve čestitke protivniku na borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim igračima na pobedi i što su smogli snage da pobede utakmicu pored velikog naleta protivnika, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Borac Zemun 70 - 61
(13-11, 26-15, 06-18, 25-17)

Poeni: Mateja Gerasimović: 26, Filip Stojković: 17, Filip Cvetanović: 12, Dimitrije Mijailović: 6, Vukašin Pavlović: 5, Andrija Stojanović: 2, Vukan Nešić: 2.

____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija ubedljivo je poražena na gostovanju od ekipe KK Borac Zemun. To je prvi poraz ove selekcije u Regionalnoj ligi ove sezone i sada nam je odnos pobeda i poraza 3-1. Na ovoj utakmici je videlo sve šta škripi u ekipi. Ništa nismo mogli da pogodimo čitavu utakmicu, a pritom smo igrali na momente, samo što je to protivnik kažnjavao redovnije nego protivnici u prethodnim kolima. U prvoj četvrtini smo bili odlični. Igrali smo čvrsto u odbrani, većinu poena koje smo postigli smo postigli iz kontranapada koji je odlično funkcionisao. U drugoj četvrtini doživljavamo potpuni kolaps, samo što sada iz njega nismo uspeli da se izvučemo, kao na nekim prethodnim utakmicama. Na poluvreme odlazimo sa 12 poena zaostatka. Na početku treće četvrtine ekipa izlazi na teren dosta motivisanije i, ponovo, odličnom odbranom stižemo do nekih poena uz pomoć kojih prilazimo na jednocifrenu razliku. Već pred kraj treće četvrtine ponovo stajemo i tu se naša priča, što se ove utakmice tiče, završava. Ponovo pad, ponovo apatičnost u igri, što protivnik koristi i šalje nas kući sa nezasluženo velikom razlikom. Na današnjoj utakmici smo, istina, bili desetkovani, ali je mnogo veći hendikep bio taj što igrači koji su bili na utakmici nisu pružili svoj maksimum. Vojin Đorđević i Sava Živanović su igrači koji su izgarali na terenu, a opet i takvim pristupom nisu uspeli da trgnu ostatak ekipe. Ekipa mora da nauči da igra i u fer i u nefer uslovima jednako jako. Uslovi za igru su bili daleko od idealnih, ali krivca za poraz na ovoj utakmici moramo tražiti isključivo u sebi, jer nas je, prvenstveno, pristup doveo do -20, kada je rezultat u pitanju, protiv ekipe kojoj ćemo svakako želeti da se revanširamo kod kuće kako dolikuje.

Rezultat utakmice: K.K. Borac Zemun - K.K. BB Basket 64 - 44
(12-15, 23-08, 12-10, 17-11)

Poeni: Vojin Đorđević: 17, Uroš Vasilić: 9, Filip Ilić: 6, Sava Živanović:5, Aleksa Jovanović: 4, Matija Macura: 3.

____________________________________________________

JUNIORKE:

Ženska juniorska ekipa poražena je još jednom i više nego ubedljivo na utakmici protiv ekipe renomiranog pedigrea. Katastrofalan pristup imamo utakmicama koje igramo protiv velikih imena. Pre nego što utakmica krene mi se predamo i utisak je da naše igračice žele da se ta utakmica što pre završi. Svaka devojka u juniorskoj selekciji voli košarku, a totalno suprotnu stvar pokazuju na terenu. Problem je što juniorska liga ima premalo klubova koji učestvuju u takmičenju i to takmičenje će se vrlo brzo završiti, tačnije, već je polovina utakmica u ligi završeno, a mi smo odigrali, onako kako dolikuje samo 3 utakmice. To je premalo i prevelika je šteta ne koristiti priliku i momenat rasterećenosti u utakmicama, već igrati kukavički i u grču. Na ovoj utakmici smo postigli 14 poena, a veliku odgovornost snosi tandem Dražić, Janković, koji je na pojedinim utakmicama postizao i kombinovano preko 60 poena, dok su na ovoj posigli samo 2. Kraj sezone će stići veoma brzo, a ne možemo se pohvaliti da smo uradili previše i napredovali u odnosu na prošlu sezonu. Nadamo se da će devojke kritiku prihvatiti na konstruktivan način i da će kroz trening uspeti da se izdignu i onda i na utakmicama protiv jakih protivnika pokazati da nam je mesto u istoj ligi sa njima.

Rezultat utakmice: K.K.Ž. Crvena Zvezda - Ž.K.K. BB Basket 97 - 14
(30-04, 24-04, 17-00, 26-06)

Poeni: Valerija Luković: 6, Milena Stevanović: 3, Marija Drča: 2, Nevena Dražić: 2, Milica Stojanović: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Ras 5 iz Beograda i tom prilikom poražena ubedljivo rezultatom 100 - 25. Rezultat sve govori i suvišno je pričati o igri naše ekipe na ovoj utakmici. I pored činjenice da nam i na ovoj utakmici nisu igrala 2 bitna igrača za ekipu, katastrofalan pristup i odnos prama igri igrača koji nisu imali ni volju ni koncentraciju za igru je doveo do toga da protivnik radi na terenu šta poželi i nanese nam jedan od težih poraza, možda i u istoriji kluba. Podatak da je protivnik veliku većinu koševa postigao iz kontra napada dovoljno govori o našem trčanju i voljnom momentu da se igra odbrana. Naši igrači su delovali skroz zbunjeno na terenu i nisu ličili na sebe i na ekipu koja je u prethodna dva kola zabeležila obe pobede. Uz nadu da je ovo bio samo loš dan ekipe i uz dobar rad na treningu, nadamo se da ćemo već u sledećoj utakmici pokazati dsa ekipa može mnogo više od prikazanog na ovoj utakmici. Sve čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračima na žalost ovaj put nemamo na čemu da čestitamo i pored sve volje i želje da se nađe bar neka pozitivna stvar na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K. Ras 5 - K.K. BB Basket 2 100 - 25
(29-09, 28-02, 19-02, 24-12)

Poeni: Vukan Nešić: 10, Ognjen Marković: 4, Aleksandar Bajkić: 4, Petar Ivanović: 3, Dušan Tomić: 2, Mateja Kotorčević: 2.
Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.