Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 03. I 04.03.2018.28.02.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 14. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda iz Beograda. Utakmica se igra u Beogradu u sali Basket land u ul. Endija Vorhola br. 14 u subotu 03.03.2018. sa početkom u 18:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:50h.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 14. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać 2 iz Beograda. Utakmica se igra u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava u nedelju 04.03.2018. godine sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara 2 iz Beograda. Utakmica se igra u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava u nedelju 04.03.2018. godine sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 5 iz Zemuna. Utakmica se igra u Zemunu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 u subotu 03.03.2018. godine sa početkom u 10:00h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:15h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U okviru 15. kola druge lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 3. Utakmica se igra u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava u nedelju 04.03.2018. godine sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U okviru 15. kola regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. As Basket 2 iz Beograda. Utakmica se igra u Beogradu u sali O.Š. 20 Oktobar u ul. Omladinskih brigada br. 138 u nedelju 04.03.2018. godine sa početkom u 19:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:40h.

___________________________________________________

KADETI:

U 15. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Skadarlija iz Beograda. Utakmica se igra u Beogradu u sali Sportske gimnazije u ul. Herceg Stjepana br. 7 u četvrtak 08.03.2018. godine sa početkom u 21:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:40h
:: POBEDE KADETA, PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 1, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SLEKCIJA.28.02.2018
KADETI:

U 14. kolu Regionalne lige naša kadetska ekipa dočekala je ekipu KK Cerak 2 iz Beograda, jednog od glavnih favorita za osvajanje prvog mesta u grupi na kraju prvenstva. Prvu utakmicu, koju smo odigrali na gostujućem terenu, izgubili smo sa 5 poena razlike, ali smo bili ravnopravan protivnik i na toj utakmici, pa smo znali da će i na ovoj biti izuzetno napeto, bar kada je rezultat u pitanju. Krenuli smo solidno, defanzivno iz nedelje u nedelju delujemo sve bolje. Postulati koje smo postavili još na početku sezone se sve bolje primenjuju u samoj igri i to nam daje dosta rezultata na tom delu terena. Napadački smo u prvom poluvremenu delovali pomalo haotično, nismo dobro reagovali na protivničke kretnje, pomeranje i pomaganje u odbrani, pa smo propustili nekoliko lakih prilika za poentiranje. Svakako, u dobrom ritmu odlazimo na pauzu, sa prednošću od 6 poena u odnosu na protivnika. Na početku treće četvrtine kao da nismo bili spremni na protivničku agresivnu odbranu po celom terenu, pa smo imali nekoliko grešaka i izgubljenih lopti, što je uticalo na sam rezultat utoliko što je protivnik uspeo da umanji razliku. Dodatnu nevolju smo imali na 6 minuta do kraja četvrtine, kada je naš prvi plejmejker i kapiten Obradović Vuk morao da napusti igru do kraja utakmice zbog 5 ličnih grešaka. Izuzetno pozitivna stvar se dogodila tada, naša ekipa nije delovala uznemireno i potreseno zbog toga što smo ostali bez jednog od najznačajnijih igrača ove selekcije. Priliku da pokaže svo znanje iskoristio je naš igrač Macura Matija koji je delovao ekstremno motivisano i uz Živković Nikolu vodio ekipu do pobede u ovoj utakmici. U ovih nekoliko nedelja dogodila se pozitivna promena kada je u pitanju pristup naših igrača, kako individualnim zadacima na terenu, tako i samoj utakmici. Vrlo raduje viđen pristup i to nam je značajnije nego sam rezultat koji smo ostvarili na ovoj utakmici. Takođe, popravili smo procenat sa linije slobodnih bacanja, tako da smo dobili model igre koji želimo i na koji ćemo nadograđivati elemente koji su bitni za nas u nastavku sezone.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 2 82 - 69
(14-13, 17-12, 22-24, 29-20)

Poeni: Nikola Živković: 34, Matija Macura: 25, Vuk Obradović: 15, Andrija Martinović: 2, Aleksa Jovanović: 2, Uroš Vasilić: 2, Filip Ilić: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

U izrazito neefikasnoj utakmici naša prva pionirska ekipa izašla je kao pobednik iz duela sa ekipom Novog Beograda 7. Već na zagrevanju se mogao uočiti naš problem koji imamo na gostujućim terenima, da će ponovo biti domintantan faktor kada je naša igra u pitanju. Bojažljivo, bez žara, bez emocije, želje, krenuli smo sa zagrevanjem, tako ušli u utakmicu, tako je i završili. Istini za volju, ni protivnik se nije naigrao pored nas, pa je rezultat na kraju prvog poluvremena bio 11-14. Uglavnom u ovim mini analizama istaknemo pozitivne i negativne stvare koje bismo želeli da popravimo u budućnosti, međutim, apsolutno ne postoji smisao ostavljanja te vrste komentara obzirom na današnja dešavanja na terenu i naš nastup koji je bio dosta, dosta ispod zadovoljavajućeg. Početkom drugog poluvremena smo u napadu zaigrali dosta bolje, međutim to kao da je za sobom povuklu onu defanzivnu čvrstinu koju smo imali, pa koliko god da smo poboljšali produkciju, toliko smo lako primali poene na suprotnoj strani terena. U poslednjih 6 minuta utakmice, uspeli smo da postignemo samo 3 poena, pa smo imali još jednu neizvesnu završnicu utakmice koja je morala biti mnogo lakša za nas, uz dužno poštovanje protivniku. U neizvesnoj završnici naši dečaci su konačno pokazali izvesnu rutinu i smirenost, što je zaista pozitivno. Na kraju pobeđujemo utakmicu u kojoj smo imali kontrolu samo poslednjih 20 sekundi utakmice, ali i takve pobede se računaju i takve pobede treba ostvariti. Pokušaćemo da otklonimo sve viđene nedostatke do sledećeg vikenda i kroz razgovor se potruditi da prebrodimo tu tremu koja nas očigledno muči...

Rezultat utakmice: K.K. Novi Beograd 7 - K.K. BB Basket 33 - 36
(06-05, 05-09, 14-15, 08-07)

Poeni: Ognjen Luković: 14, Stefan Vuičić: 7, Vojin Đorđević: 3, Uroš Najić: 3, Aleksa Mihajlović: 3, Pavle Aljošević: 2, Petar Jaćimović: 2, Aleksa Despotović: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Beostajl 2 iz Beograda. Ubedljiva pobeda naših dečaka koji su u ovom trenutku dosta starija i kvalitetnija ekipa. Protivnik je ekipa koja je sačinjena od dečaka iz škole košarke pomenutog kluba pred kojima je vreme i moraju još mnogo da rade i treniraju. Mi smo od početka igrali na nivou koliko je bilo potrebno ne želeći ni jednog trenutka da protivničku ekipu ugrozimo u bilo kom smislu obzirom na starosnu i fizičku dominaciju naše ekipe. Povukli smo se u odbrani u svoj reket i pratili igrače bez agresivnosti u odbrani. Ali i pored svega mi smo morali odigrati utakmicu nezavisno ko se sa druge strane nalazio i pokazati na terenu da smo bolja ekipa što se i desilo. Veliku većinu poena smo postigli iz kontra napada zahvaljujući dobrom trčanju i tranziciji lopte. Zaslužena pobeda naših dečaka. Minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Sve čestitke i protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj 5. - oj prvanstvenoj pobedi u nizu iz isto toliko utakmica u regionalnoj ligi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Beostajl 2 - K.K. BB Basket 19 - 73
(04-24, 06-22, 04-15, 05-12)

Poeni: Danilo Pantić: 15, Nikola Šuša: 10, Petar Luković: 10, Vukan Nešić: 8, Aleksandar Senić: 8, Aleksa Stevanović: 6, Nikola Živković: 6, Petar Ivanović: 4, Dimitrije Simić: 4, Nikola Petrović: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

Naša druga pionirska selekcija poražena je po drugi put u sezoni od ekipe KK Flash 3. Napredak ove selekcije ide dosta sporo, pa na nekim utakmicama delujemo uigrano, a na drugim ipak kao apsolutni početnici, što nije ni daleko od istine. Igrači znaju svoje obaveze i za sada ih, zaista, izvršavaju sa dosta zrelosti, kako i treba, pa se na sam nedostatak rezultata, u smislu odnosa pobeda i poraza, ne treba obazirati ni jednog trenutka. Ovo je jedna od lošijih utakmica koju smo odigrali ove sezone. Vratili smo se na to da ponovo ne znamo ko koga čuva čitavu utakmicu, što autamatski poništava sav rad na defanzivi koji forsiramo u poslednje vreme. Takođe, u napadu imamo problema sa protokom lopte i spejsingom, što nam, zapravo, i jeste osnova na koju nadograđujemo učenje kada su pioniri u pitanju. Čitavu utakmicu protivnik je imao kontrolu i ni jednog trenutka nismo uspeli da ih ugrozimo rezultatski, pa osim nekoliko individualnih bljeskova, kolektivno nije viđeno ništa vredno pomena. Igračima je jasno i nedvosmisleno stavljeno do znanja da put do bolje igre i rezultata zahteva veliko odricanje i rad, a ukoliko se budu ponašali kao i do sada nema dileme da ćemo i do tog stadijuma stići i kada je generacija 2004. godište u pitanju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Flash 3 37 - 55
(08-15, 06-12, 12-13, 11-15)

Poeni: Luka Živadinović: 15, Filip Stojković: 10, Dimitrije Mijailović: 5, Stefan Simić: 3, Nikola Marić: 2, Mateja Gerasimović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga ekipa mlađih pionira je odigrala utakmicu sa trećom ekipom K.K. Mladost iz Zemuna. U neizvesnoj utakmici punoj preokreta više koncentracije su pokazali protivnici i zasluženo pobedili rezultatom 36 - 29. Mi smo odlično počeli utakmicu, poveli 8-0, bili konkretni u napadu i opasni po koš, dobro trčali kontra napad... Odbrana nije toliko bila dobra koliko su protivnici grešili u napadu i na taj način nam otvarali put ka svom košu. U nastavku nam je malo opala koncentracija ali je i druga petorks u pasareli odigrala na visokom nivou što je rezultiralo našom prednošću na poluvremenu od 7 poena razlike. U drugom poluvremenu protivnik je zaigrao dosta agresivnije u odbrani, dosta se popravio u napadu kada su procenti ubačenih lopti u koš u pitanju, smanjio broj izgubljenih lopti što je rezultiralo vraćanjem u igru i vođstvom od 2 poena pred početak poslednje deonice igre. U poslednjoj četvrtini se vodila borba, u blagoj rezultatskoj prednosti je celim tokom bio protivnik i na našu žalost nismo uspeli da pogodimo neke koševe iz odličnih pozicija, a nakon toga primali koševe na suprotnoj strani što je dosta ohrabrivalo protivnika, a nas demorlaisalo. Na kraju je protivnik u zadnjih 60 sekundi postigao 4 lagana poena iz naše želje da odigramo presing koji nije bio na nivou koji smo želeli i dobio utakmicu sa ovom razlikom. Nismo nezadovoljni igrom naše ekipe na ovoj utakmici koja je bila na trenutke izuzetno kvalitetna ali ono što je sigurno je da je celim tokom utakmice bila izuzetno borbena igra sa velikom željom svih igrača. Nivo igre ekipe iz utakmice u utakmicu je na sve višem nivou što nas takođe raduje. To i jeste cilj bio prijavljivanja ove ekipe koja je dosta mlađa, da igrama ima kontinuitet igranja utakmica, stiču neophodno iskustvo i znanje i budu što bolji kada budu igrali sa svojim godištem za godinu - dve dana... Čestitke protivnika na zasluženoj pobedi, a našim igračima na borbenosti, pristupu, volji... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Mladost 3 29 - 36
(08-03, 09-07, 06-15, 06-11)

Poeni: Tomislav Đorđević: 8, Igor Šuša: 7, Danilo Radenović: 4, Andrija Radošević: 4, Pavle Ivković: 2, Mihajlo Jerinić: 2, Vojin Jovanović: 2.
____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 13. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda i tom prilikom poražene rezultatom 50 - 22. Zaslužena pobeda protivnika koji je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa na čemu im čestitamo. Mi smo se borili i trudili u onoj meri koliko nam to dozvoljava trenutna forma i košarkaško znanje. Ono što nam je bitno je da je ekipa na dosta višem nivou nego na početku sezone što je dokaz da ima napretka. Uz redovne dolaske na treninge i kvalitetan rad na treninzima sigurno je da će to iz dana u dan bivati sve bolje i bolje...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Art Basket 22 - 50
(03-14, 04-15, 08-04, 07-14)

Poeni: Ivona Gašević: 11, Elena Milanović: 6, Nina Živković: 2, Lena Mitrović: 2, Sofija Vesić: 1.
____________________________________________________

KADETKINJE:

U 13. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Obrenovca i tom prilikom poražene rezultatom 44 - 42. Zaslužena pobeda protivnika koji se borio celim tokom utakmice i više želeo pobedu od nas na čemu im čestitamo. Jako smo loše počeli utakmicu što ne opravdava činjenica da smo ustali u 06:30h ujutru i krenuli na utakmicu u 07h. Postoji nešto što se zove karakter, želja za takmičenjem i nadmetanjem, sportski inat i bezobrazluk... što mi definitivno ili nemamo ili nismo pokazali na ovoj utakmici. Neverovatne stvari se dešavaju kada je ova ekipa u pitanju, niko od igračica nije toliko karakteran da povuče ekipu u pozitivnom smeru kada je teško na utakmici i kada ekipa gubi i ne može da poveže redove, nego se predaju i pomire sa situacijom. Procenti šuta slobodnih bacanja su nam katastrofalni od početka sezone, zatim procenti generalno šuta iz igre, a posebno sa zicer pozicija... Na treningu uz viku i pritisak trenera igračice i odrade što se od njih zaheva, dok na utakmici to ne postoji. Ono što je sigurno je da je kvalitet igračica veći od trenutnog rezultata koji imamo ali je i činjenica da ukoliko ne promene pristup i razmišljanje na treningu ništa nećemo uraditi u takmičenju. Nije ni to toliko bitno, proći će ova sezona, doći nova itd... Ali razmišljanje i našin ponašanja igračica se mora promeniti ukoliko žele da napreduju i urade dobre stvari sa svojim životima jer sa takvim pristupom neće biti napretka sutra ni u školi, na poslu, itd... što definitivno nije dobro za njih... Uz nadu da će se to promeniti ostaje da sačekamo da prođe vreme i vidimo šta će se desiti...

Rezultat utakmice: K.K. Radnički Obrenovac - K.K. BB Basket 44 - 42
(14-04, 09-11, 10-12, 11-15)

Poeni: Sanja Ilić: 10, Dunja Ilić: 8, Milena Stevanović: 7, Jelena Janković: 6, Anđela Petrović: 3, Marija Drča: 2, Milica Stojanović: 2, Katarina Stanojević: 2, Nina Ristić: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 24. I 25.02.2018.22.02.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 13. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Art basket iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 24.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

_____________________________________________________

KADETKINJE:

U 13. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Obrenovca. Utakmica se igra u subotu 24.02.2018. godine u Obrenovcu u Hali sportova u ul. Kralja Aleksandra sa početkom u 09:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 07:15h (pre podne).

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beostajl 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 25.02.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Braća Jerković u ul. Stjepana Supanca br. 15 sa početkom u 16:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:40h.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 24.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 14. kolu II lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 - 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 24.02.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Branko Radičević u ul. Jurija Gagarina br. 195 sa početkom u 15:35h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:50h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 14. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 25.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

___________________________________________________

KADETI:

U 14. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 25.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.


:: POBEDE KADETA, PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 1, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.22.02.2018
KADETI:

Kadetska ekipa ostvarila je petu pobedu ove sezone na izuzetno neugodnom gostovanju protiv KK Sava. Od samog početka se videlo da će biti vrlo napeto do kraja utakmice. Ekipe su se kroz čitav meč smenjivale u vođstvu, ni jedna ekipa nije uspela da se odvoji rezultatski. Mi smo odigrali dosta dobro u odbrani, pre svega. Pomeranje i komunikacija je na značajno višem nivou nego u prethodnom periodu. Ofanzivno, međutim, ponovo nismo briljirali. U prvoj četvrtini smo postigli samo 12 poena, a dvojac - Obradović, Živković, poneo je najveći teret ove pobede postigavši 51 od ukupnih 62 poena na ovoj utakmici.Ono što raduje je činjenica da igrači deluju kao da konačno shvataju da doprinos igri ne mora biti samo kroz postignute poene, pa je podrška sa klupe, kao i individualna odgovornost u igri bila na poprilično visokom nivou, što nije bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama. Tek na 3 minuta pred kraj uspeli smo da realizujemo šuteve u malo višem procentu, a odbranu smo dodatno pojačali i tim naletom u poslednjoj četvrtini i konačno slamamo otpor protivnika i odnosimo ovu, za nas, izuzetno značajnu pobedu. Kadetska selekcija je u prethodnom periodu bila u padu forme, pa je u takvoj situaciji pronaći motiv za još jačim radom i stvar karaktera, tako da možemo biti zadovoljni prikazanim na ovoj utakmici. Već sledećeg vikenda očekuju nas novi izazovi, a mi ćemo se potruditi da ih prebrodimo što spremniji.

Rezultat utakmice: K.K. Sava 3 - K.K. BB Basket 48 - 62
(12-12, 19-20, 09-11, 08-19)

Poeni: Vuk Obradović: 33, Nikola Živković: 18, Matija Macura: 4, Andrija Martinović: 3, Aleksa Jovanović: 2, Filip Ilić: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U izuzetno uzbudljivoj utakmici, punoj uspona i padova, naša pionirska selekcija zabeležila je osmu pobedu u sezoni. Igrali smo veoma promenljivo, na nalete, sa puno oscilacija u igri, koncentraciji... Krenuli smo vrlo dobro, sa neverovatnim procentom šuta iz igre. Za jednu četvrtinu smo uspeli da postignemo čak 30 poena , što se retko može videti na pionirskim utakmicama. Ove godine, generalno, postižemo popriličan broj poena, nevolja je što i primamo, pa je rad na defanzivi akcentovan na treninzima. Već u drugoj četvrtini je bio primetan značajan pad u našoj igri. Najveća prednost koju smo uspeli da ostvarimo je bila 25 poena razlike, koju je protivnik postepeno smanjivao. Na oko 3 minuta do kraja 3 četvrtine, kada smo imali još 13 minuta aktivne igre, protivnik prilazi na samo 5 poena razlike, a atmosfera u sali postaje uzavrela i to i te kako utiče na našu ekipu. Puno gostujućih navijača uspelo je da ostvari pozitivan pritisak i da krila sopstvenoj ekipi. Tu je bila i prelomna tačka utakmice, jer su naši igrači nakon tajm auta naši igrači ispoštovali dogovor i pristupili igri dosta mirnije, staloženije. Protivnička ekipa je ponovo upala u naš ritam, pa se rezultatska razlika iz minuta u minut povećavala sve do kraja utakmice. Generalno, možemo biti vrlo zadovoljni obzirom da smo uspeli da iz ovog meča izađemo kao pobednici. Ono na šta treba obratiti pažnju je, svakako, ogroman broj izgubljenih lopti koje smo imali, kao i taj pad koncentracije i uticaj spoljnih faktora na dešavanja na terenu. Još jednom su nas penali umalo koštali pobede, ali smo ovoga puta uspeli da pobedimo uprkos velikoj nepreciznosti sa linije slobodnih bacanja. Svaka utakmica nam sliži kao sredstvo učenja i to je prednost igranja lige u kojoj je svaka utakmica teška i protiv kvalitetnog protivnika.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Flash 2 90 - 72
(30-11, 19-22, 21-30, 20-09)

Poeni: Vojin Đorđević: 22, Ognjen Luković: 16, Stefan Vuičić: 15, Pavle Aljošević: 15, Ognjen Gavrilović: 10, Aleksa Mihajlović: 6, Petar Jaćimović: 3, Aleksa Despotović: 2, Uroš Najić: 1.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K.Beko 6 iz Beograda i uspela da pobedi ubedljivo rezultatom 56 - 31. Utakmica je praktično bila rešena još u prvom poluvremenu kada je naša ekipa pre svega angažovanom i dobrom igrom u fazi odbrane zatvorila sve prilaze svome košu i u tom periodu primila samo 6 poena. Uspeli smo da postignemo 29 poena i sa velikom prednošću počeli drugo poluvreme. U nastavku utakmice je koncentracija malo popustila našim igračima ali pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Minutaža je u nastavku ravnomerno raspoređena na sve igrače i svi su dobili dovoljno vremena da pokažu šta znaju. Protivnik iako mlađa ekipa, izuzetno su agresivni i igraju jako i na granici faula. Naša ekipa je uspela zahvaljujući većem košarkaškom kvalitetu da nadigra protivnika u svim elemntima košarkaške igre i zasluženo pobedi. Sve čestitke i protivniku na velikoj borbenost, fer i korektnoj igri, a našim igračima na još jednoj, četvrtoj u nizu pobedi u regionalnoj ligi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beko 6 56 - 31
(16.04, 13-02, 11-13, 16-12)

Poeni: Danilo Pantić: 11, Aleksandar Bajkić: 8, Vukan Nešić: 8, Aleksandar Senić: 8, Nikola MIlovanović: 4, Aleksa Stevanović: 4, Petar Luković: 4, Petar Ivanović: 3, Nikola Živković: 2, Nikola Šuša: 2, Vladimir Milić: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

Druga pionirska selekcija ponovo je bila ubedljivo nadigrana i poražena u meču protiv odlične ekipe KK Mladosti iz Zemuna. Krenuli smo jako loše, protivnik je napravio seriju 10-02 i tako najavio tok kojim će ova utakmica ići. Međutim, nakon te serije, pružili smo najbolju igru u čitavoj utakmici. Defanzivno smo počeli da ličimo na ekipu koja želimo da postanemo, pa su nam se iz defanzive otvorile neke lakše opcije u napadu. Sve do šestog minuta utakmice smo bili ravnopravan protivnik i u tom trenutku rezultat je bio 14-10. Nakon zatraženog tajm auta protivnik se brzo stabilizovao i pravi seriju od 11-02 za kraj četvrtine. U nastavku čitave utakmice smo igrali dobro samo na jako kratke periode. Cilj nam je da ove sezone produžimo te periode dobre igre, a smanjimo loše i to je nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti. Protivnik je dominantno završio utakmicu, a mi ćemo naše prilike tražiti u utakmicama protiv protivnika koji su na sličnom nivou znanja i i iskustva kao i mi.

Rezultat utakmice: K.K. Mladost 2 - K.K. BB Basket 2 96 - 30
(25-12, 26-06, 22-04, 23-08)

Poeni: Luka Živadinović: 13, Filip Stojković: 8, Nikola Stojković: 5, Filip Cvetanović: 2, Dimitrije Mijailović: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 4. kolu regionalnelige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu sa trećom ekipom K.K. Flash iz Beograda. Poraženi su naši dečaci četvrti put u isto toliko utakmica u regionalnoj ligi, ali je ovaj put utakmica bila dosta neizvesnija u odnosu na prethodne tri kada smo izgubili sa velikom razlikom što je bio i realan rezultat u odnosu na kvalitet i snagu protivnika sa kojima smo igrali. Počeli smo dobro utakmicu, igrali hrabro, dobro se kretali, trudili se u odbrani... zahvaljujući čemu smo i imali egal rezultat tokom prvog poluvremena. I pored egal razultata igra je bila na dosta boljem nivou i zahvaljujući lošem procentu šuta sa linije slobodnih bacanja (24/7) i šutu iz igre nismo imali rezultatsku prednost. U nastavku utakmice smo dosta pali u igri, bili brzopleti u fazi napada i nismo imali strpljenja, timska igra nije bila na nivou iz prvog poluvremena, što je protivnik iskoristio i rezultatski se odvojio što je držao do kraja utakmice. I pored poraza nismo nezadovoljni borbenošću i voljom naših igrača iako ostaje žal za propuštenom prilikom koju smo imali da dođemo do prve pobede u regionalnoj ligi. Ukoliko dečaci budu vredno trenirali i redovno dolazili na treninge, sigurno je da neće izostati napredak, a samim tim i dobar rezultat na utakmicama. Svakako je potrebno vreme i strpljenje obzirom da našu drugu ekipu sačinjavaju dečaci početnici i iz školica košarke koji tek za 1-2 godine treba daigraju sa svojim vršnjacima. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima na borbenosti i voljnom momentu koji su pokazali na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K. Flash 3 - K.K. BB Basket 2 28 - 21
(06-06, 08-06, 07-04, 08-05)

Poeni: Petar Krstić: 5, Ilija Cvejić: 4, Mihajlo Jerinić: 4, Vojin Jovanović: 2, Andrija Radošević: 2, Vojkan Stanković: 2, Dušan Tomić: 2.
___________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 12. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Agros basket iz Opova i tom prilikom isto kao i u prvom susretu na domaćem terenu ubedljivo poražene rezultatom 87 - 06. Nema mnogo toga da se kaže kada je ova utakmica u pitanju, rezultat sve govori. Protivnik je u ovom trenutku mnogo mnogo ispred nas kada je košarkaški kvalitet u pitanju što je pokazao i na terenu i zasluženo pobedio na čemu im čestitamo. Samo zahvaljujući treneru protivničke ekipe koji je svoje igrače povukao na svoju polovinu iz presinga i agresivne odbrane rezultat je bio taj koji jeste. Mi smo svesni našeg kvaliteta trenutno uzimajći u obzir sve okolnosti (godine igračica, iskustvo, vreme koliko ttreniraju, itd) i nismo zabrinuti svesni da ne može rezultat doći preko noći. Ekipa napreduje određenim tempom i dosta bolje treniraju i rade u poslednje vreme što će se odraziti i na individualni i kolektivni napredak.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Agros Basket - Ž.K.K. BB Basket 87 - 06
(26-02, 20-00, 22-04, 19-00)

Poeni: Lena Mitrović: 6.
___________________________________________________

KADETKINJE:

U 12. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice su odigrale utakmicu sa neporaženom ekipom Ž.K.K. Ras iz Beograda i tom prilikom izgubile rezultatom 69 - 45. Ubedljiva i zaslužena pobeda protivnika. Mi smo samo u uvodnim trenucima utakmice bili ravnopravan protivnik odličnoj ekipi. Kada je protivnik postavio zonski presing nismo se najbolje snašli iako smo se spramali za takvu igru pa je već na kraju prve četvrtine bila prilično ubedljiva prednost za protivnika (24-09). U nastavku utakmice protivnik je konstatntno uz agresivnu odbranu dizao razliku i na kraju zasluženo pobedio. Mi smo tek u poslednjoj četvrtini našli način da odgovorimo na takav način igre protivnika i rešimo taj vid odbrane što je bilo dovoljno samo da se ublaži ubedljiv poraz. Opet nam se dešava da protiv kvalitetnijih ekipa imamo strah i niko od igrača ne sme ili neće da preuzme odgovornost, selekcija i način dodavanja nam je katastrofalan pa je i posledica toga more izgubljenih lopti što dosta protivniku olakšava posao i daje dodatni motiv da igraju još agresivniju odbranu... pokušaćemo kvalitetnim radom na treningu da otklonimo te greške ili ih svedemo na minimum...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Ras 45 - 69
(09-24, 14-22, 10-18, 12-05)

Poeni: Dunja Ilić: 12, Marija Drča: 10, Jelena Janković: 6, Nina Ristić: 6, Katarina Stanojević: 5, Milica Stojanović: 4, Anđela Petrović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 17. I 18.02.2018. GODINE16.02.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 12. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Agros Basket iz Opova. Utakmica se igra u nedelju 18.02.2018. godine u Opovu u sali O.Š. Dositej Obradović u ul. Bratstva Jedinstva br. 14 sa početkom u 20:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:00h.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 12. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice igraju utakmicu sa neporaženom ekipom Ž.K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv najbolje ekipe u ligi.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beko 6 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 18.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 3 iz Beograda. Utakmica se igra u petak 16.02.2018. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 17:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:40h.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 13. kolu II lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 18.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost 2 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 17.02.2018. godine u Zemunu u sali MOC Zmaj u ul. Autoput Beograd - Zagreb br. 18 sa početkom u 11:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:10h.

___________________________________________________

KADETI:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.02.2018. godine u Beogradu u sali Balon Sava u ul. Ljutice Bogdana br. 46 sa početkom u 16:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:40h.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRKI, KADETKINJA I PIONIRA 1, PORAZI KADETA I PIONIRA 2. OBE SELEKCIJA MLAĐIH PIONIRA SLOBODNE U OVOM KOLU.16.02.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 11. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda. Uspela je naša ekipa da zabeleži treću pobedu ove sezone u derbiju začelja tabele. U prvom delu prvenstva protiv iste ekipe smo izgubili na gostujućem terenu u uzbudljivoj završnici pa smo imali motiv više da pred domaćom publikom pružimo maksimum. Dobro smo počeli utakmicu, kontrolisali rezultat i većim delom utakmice bili u vođstvu. Da je protivnik žilava ekipa i da se neće predavati pokazao je u dva navrata kada se vraćao iz velikog rezuzltatskog zaistatka i rezultatski pripretio. Sličan scenario je bio i u prvoj utakmici sa istim protivnikom na gostujućem terenu kada smo vodili sa 10 poena razlike pa izgubili utakmicu. Ovaj put smo smogli snage, bili koncentrisaniji u odlučujućim momentima utakmice i zasluženo pobedili. Ekipa napreduje određenim tempom, ne može brzo obzirom da su sve igračice početnice, ali ide uzlaznom putanjom što nas raduje. Borbenost je na mnogo višem nivou nego na početku prvenstva što nas takođe raduje. Trudićemo se da na treninzima što više stvari ispravljamo i samim tim napreujemo i budemo sve bolji kako sezona odmiče. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na novoj pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Flash 32 - 25
(08-04, 06-07, 14-06, 04-08)

Poeni: Ivona Gašević: 16, Milica Andrejić: 7, Una Rađenović: 2, Nikolina Milenković: 2, Sofija Dvoštanski: 2, Jana Milovanović: 2, Teodora Marić: 1.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 11. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda i uspele ubedljivo da pobede rezultatom 85 - 25. Zaslužena pobeda naše ekipe koja je u ovom trenutku košarkaški kvalitetnija od protivnika i uspela je da ga nadigra u svim elementima košarkaške igre. Od samog početka utakmice, naše devojčice su zaigrale angažovano, borbeno, skoncentrisano i strpljivo tražili šansu i kažnjavali protivnika za propuste. Imali smo veliki broj laganih poena iz tranzicije koji su proistekli zahvaljujući agresivnoj i dobroj odbrani što nas raduje pred utakmicu sa neporaženom ekipom Ž.K.K. Ras sledećeg vikenda. Nadamo se da će ekipa igrati hrabro i borbeno protiv ekipa koje su većeg košarkaškog kvaliteta u odnosu na protivnika sa ove utakmice, što nije bio slučaj na prethodnim utakmicama protiv ekipa kao što je Ž.K.K. Crvena Zvezda 2, Ž.K.K. Radivoj Korać, Ž.K.K. Art Basket 2, i druge... Sve čestitke protivniku na fer i korektnoj odbrani, a našim devojčicama na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Flash 85 - 25
(23-07, 19-07, 24-08, 19-03)

Poeni: Nina Ristić: 25, Dunja Ilić: 16, Marija Drča: 15, Anđela Petrović: 8, Sanja Ilić: 7, Milica Stojanović: 6, Milena Stevanović: 5, Jelena Janković: 3.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

Prva pionirska ekipa zabeležila je i sedmu pobedu od dvanaest odigranih utakmica. Ovo je treća utakmica u sezoni u kojoj postižemo više od 100 poena na utakmici, što je izuzetno pohvalno, obzirom da nam generacijski, godinama unazad, realizacija nije bila jača strana. Istina, protivnička ekipa se nalazi u popriličnoj neprilici kada je ova sezona u pitanju, pa su sa samo 7 igrača u rotaciji nastupili na ovoj utakmici, što ne oduzima na značaju ove pobede. Od samog početka smo krenuli dosta dobro, odmah stekli rezultatsku prednost koju smo postepeno uvećavali do samog kraja utakmice. Obzirom na godine naših igrača, najveća borba na ovoj utakmici je bila održati nivo koncentracije na visokom nivou, što nam je donekle i pošlo za rukom. Svakako želimo da naučimo da spoljni faktori što manje utiču na našu igru i našu koncentraciju, da igra bude jedino o čemu mislimo bar tih 40 minuta. Svi igrači koji su nastupili na ovoj utakmici su dobili šansu i uglavnom su svi igrači pružili dobru partiju kako ofanzivno, tako i defanzivno.

Rezultat utakmice: K.K. Zvezdara MI - K.K. BB Basket 65 - 101
(14-23, 11-26, 23-26, 17-26)

Poeni: Vojin Đorđević: 28, Stefan Vuičić: 25, Petar Jaćimović: 11, Uroš Najić: 10, Ognjen Luković: 9, Pavle Aljošević: 7, Sava Milovanović: 5, Aleksa Mihajlović: 2, Ognjen Gavrilović: 2, Novak Velimirović: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U uzbudljivoj utakmici, uprkos boljem izdanju nego u prvom delu sezone, naša druga pionirska ekipa poražena je od odlične ekipe KK Sava. Utakmicu smo otvorili jako dobro, a period dobre igre smo uspeli da uvećamo na gotovo celu prvu četvrtinu, što nije bio slučaj u prethodnom periodu. U prvoj utakmici protiv ove iste ekipe naša ekipa je bila žestoko nadigrana već u prvoj četvrtini, pa smo tek kasnije u utakmici postali ravnopravan protivnik. U nastavku utakmice koncentracija nam je opadala na periode. Pogotovo je to bilo primetno u drugoj četvrtini kada je protivnik i napravio najveću razliku na utakmici. Interesantno, u trećoj četvrtini smo uspeli da nadigramo protivnika i dobijemo četvrtinu sa 2 poena razlike. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni viđenim na ovoj utakmici. Ono što raduje je evidentan napredak kada je odbrana u pitanju, na čemu smo potencirali i radili u prethodnom periodu. Komunikacija između igrača se značajno popravila, takođe smo tačniji dosta kada su kretnje i rotacije u pitanju. Istina, dosta velikih problema imamo u napadu, ali ukoliko se nastavi ovaj pozitivan trend dolazaka i rada na treninzima, možemo se nadati napretku i tog segmenta igre.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Sava 2 44 - 57
(12-12, 06-17, 13-11, 13-17)

Poeni: Mateja Gerasimović: 12, Luka Živadinović: 9, Veljko Vasiljević: 8, Filip Stojković: 5, Dimitrije Mijailović: 4, Lazar Milenković: 2, Petar Ivanović: 2.

____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija pretrpela je treći poraz za redom i nalazi se u određenom padu forme i blagoj krizi rezultata. Ovakva situacija, svakako, nije preterano zabrinjavajuća obzirom na naš takmičarski cilj i godine naših igrača, koji će, većina, da nastupaju u istoj selekciji i sledeće sezone. Krenuli smo dosta jako, sa dosta energije. Odbrambene zadatke smo više-manje uspešno ispunjavali, međutim, realizacija nam je bila ponovo katastrofalna, pa jednostavno, manjak koševa nas je koštao pozitivnog rezultata. O našim napadačkim problemima dovoljno govori podatak da smo za 15 minuta aktivne igre, uspeli da postignemo samo 12 poena, što je izuzetno malo. Na kraju prvog poluvremena, skupili smo samo 19. Istina, naša realizacija bi možda i bila bolja, da nam je protivnik dozvolio izglednije poglede na koš. Protivnik je bio na visini zadatka, njihovi igrači su bili borbeni svih 40 minuta i to je model kom mi težimo i koji forsiramo kroz filozofiju igre. U drugom poluvremenu naši igrači su delovali kao da su se predali, pa je protivnik mirno priveo utakmicu kraju, a mi smo položili oružje i praktično priveli utakmicu kraju bez borbe. Definitivno imamo dosta da učimo. Ova ekipa je prešlosezonskom medaljom potvrdila da ume da igra, ali sada treba nadograditi taj rezultat, pa napornim radom i požrtvovanjem na utakmicama izaći iz ove krize u kojoj se nalazimo.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Šampion BG 53 - 90
(09-17, 10-19, 15-27, 19-27)

Poeni: Vuk Obradović: 13, Nikola Živković: 13, Matija Macura: 9, Andrija Martinović: 6, Uroš Vasilić: 5, Filip Ilić: 3, Aleksa Jovanović: 2, Luka Gojković: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 10. I 11.02.2018.07.02.2018
MLAĐI PIONIRI 1 I 2:

Slobodni ovo kolo.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 11. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u sredu 14.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 19:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 11. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 10.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 12. kolu 2. lige za pionire, grupa 2, naša prva ekipa igra utakmicu sa ekipom K.K. Zvezdara MI iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 11.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 12. kolu regionalne lige za pionire, grupa 5, naša druga ekipa igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 10.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

KADETI:

U 12. kolu regionalne lige za kadete, grupa 2, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom K.K. Šampion BG iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 11.02.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: BB ŠKOLICA SPORTA - UPIS NOVIH ČLANOVA.31.01.2018
Školica sporta flayer 2018Obaveštavamo sve zainteresovane roditelje da BB školica sporta vrši upis novih članova. Pravo upisa imaju dečaci i devojčice uzrasta od 4 do 10 godina starosti. Treninzi se održavaju u sali O.Š. Momčilo Živojinović u terminima ponedeljak od 19:00 - 20:00h i subota od 09:00 - 10:00h. treninge vode licencirani treneri i profesori fizičkog vaspitanja, Boris Bosnić i Dušan Preradović.
Sistem i način rada BB školice sporta ogleda se u tome da usmeravamo decu zdravom načinu života, sticanju pozitivnih i pravilnih navika, pomažemo deci da razviju ljubav prema sportu, da otkriju svoj talenat, da pravilno rastu i razvijaju se kroz igru i muziku. Treneri koji rade sa decom se bave prevencijom posturalnih deformiteta i vodi se računa o antropološkom statusu deteta (motoričke sposobnosti, konativne sposobnosti, kognitivne sposobnosti, socijalni status...). Roditeljima dajemo korisne informacije o ishrani deteta i usmeravamo ih na sportsku granu za koju dete ima najviše talenta kada dođe u godine da može da se bavi konkretno određenom sportskom granom. Treninzi se odvijaju u prijatnoj i opuštenoj atmosferi sa dosta rekvizita uz igru i vežbe takmičarskog karaktera. Roditelji mogu u pomenute termine doći sa detetom i bez bilo kakve obaveze pogledati i videti kako izgleda trening. Dođite da se družimo i zajedno rastemo...


:: RASPORED TRENINGA TOKOM MINI ZIMSKOG RASPUSTA OD 01. - 12.02.2018.31.01.2018
Obaveštavamo roditelje i igrače koji su članovi našeg kluba o mestu i satnici održavanja treninga tokom mini zimskog raspusta u periodu od 01. - 09.02.2018. godine. Treninzi će se održavati u sali O.Š. Sveti Sava, sali O.Š. Momčilo Živojinović i SRC Ljubomir Ivanović Gedža u Mladenovcu.

- Treninzi u SRC Ljubomir Ivanović Gedža će se održavati u terminima: petak 02.02.; ponedeljak 05.02.; sreda 07.02. i petak 09.02.2018. godine i u tim terminima će trenirati muške selekcije: pioniri 1, pioniri 2 i kadetska selekcija.

- Treninzi u sali O.Š. Sveti Sava radnim danima će se održavati u prepodnevnim satima i to:

- 10:00 - 11:30h mlađi pioniri 1 i 2
- 11:30 - 13:00h kadetkinje i pionirke
- 13:00 - 15:00h pioniri i kadeti (kada nemaju u sportskom centru)

- Treninzi u sali O.Š. Momčilo Živojinović će biti za sve klupske školice i oni će ostati u svojim standardnim terminima, i to:

- Školica sporta (subota od 09:00h i ponedeljak od 19:00h).
- Mlađa škola košarker za dečake (sreda od 19:00h, subota i nedelja od 11:00h).
- Starija škola košarke za dečake (sreda od 20:00h, subota i nedelja od 12:00h).
- Mlađe pionirke i školica košarke za devojčice (sreda od 19:30h u sali O.Š. Sveti Sava i subota i nedelja od 10:00 h u sali O.Š. Momčilo Živojinović).

Takmičarske selekcije kluba će tokom raspusta imati i slobodan dan između treninga (neće trenirati 12 dana bez pauze) o čemu ćemo decu obavestiti na treninzima. Ukoliko bude promena obaveštavaćemo decu i roditelje blagovremeno.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRKI, MLAĐIH PIONIRA 1 U PRODUŽETKU I PIONIRA 2, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.31.01.2018
Mlađe pionirke Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Umka, 04.02.2018.MLAĐE PIONIRKE:

U zaostalom 10. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Umka i uspele da pobede rezuzltatom 33 - 23. Odigrale su naše devojčice dosta bolje prvenstveno u fazi napada u odnosu na neke prethodne utakmice što se odmah odrazilo i na rezultat. Počeli smo utakmicu nervozno kao i veliku većinu prethodnih uz dosta promašenih zicera i šuteva, ali je i protivnik slično odigrao pa je rezultat bio u egalu. Dosta smo brzopleti i bez strpljenja što je i posledica kvaliteta košarkaškog koji imamo trenutno, ali ekipa napreduje i iz utakmice u utakmicu sve to izgleda bolje i bolje. U nastavku u drugoj četvrtini kada smo se rezultatski i odvojili smo odigrali sigurno najbolju četvrtinu od početka prvenstva. Obe petorke u pasareli su uspevale da iskoriste svoje prednosti u odnosu na protivnika i tu četvrtinu pobedili rezultatom 18-07, što će se ispostaviti na kraju i nedostižnom razlikom. u drugom poluvremenu je odigrana egal utakmica sa dosta izgubljenih lopti na obe strane, brzopletih šuteva, itd. Na našu sreću, uspeli smo da sačuvamo stečenu prednost iz druge četvrtine i pobedimo ekipu od koje smo izgubili u prvom delu prvenstva što nam je druga prvenstvena pobeda iz 10 odigranih kola. I pored pobede sa kojom smo jako zadovoljni ono što smo često napominjali je to da nam je bitno da ekipa i deca napreduju i dobro rade, a rezultat će sam doći kao posledica toga... Čestitke protivniku na feri korektnoj igri, a našim devojčicama na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Umka - Ž.K.K. BB Basket 23 - 33
(02-04, 07-18, 09-06, 05-05)

Poeni: Nađa Janićijević: 18, Lena Mitrović: 9, Ivona Gašević: 4, Đurđa Ivanović: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. As Basket 2 iz Beograda i u neizvesnoj utakmici posle produžetka uspela da pobedi rezultatom 62 - 58. Jako smo loše počeli utakmicu što se i moglo slutiti još tokom zagrevanja pre početka utakmice gde su naši igrači bili bezvoljni, pospani obzirom da su rano ustali, itd...Protivnik je na samom startu zaigrao agresivno, presingom po celom terenu i jakim pritiskom na loptu nas naterao na veliki broj izgubljenih lopti. Takva igra je rezultirala sa velikim brojem poena za protivnika iz kontranapada. Mi smo se u tim trenucima utakmice još uvek zagrevali što smo trebali uraditi dosta pre... Kada su igrači dostigli radnu temperaturu u mišićima, došao je i kraj 1. četvrtine, a protivnik je zahvaljujući dpbroj tj našoj lošoj igri vodio sa 19 poena razlike (24 - 05) i u tim trenucima je delovalo da će naša ekipa pretrpeti ubedljiv poraz. Po prvi put ove sezone druga petorka u pasareli je odigrala mnogo bolje od prve i uspela da smanji prednost protivnika na 10 poena razlike i samim tim ne ubije skroz nadu da možemo do preokreta do kraja utakmice. Igrali smo agresivno u odbrani na šta se protivnik nije snašao ali nam je realizacija bila jako loša tokom cele utakmice. U nastavku, tj u 3. četvrtini se igrala egal utakmica ali je protivnik ostvario blagu prednost zahvaljujući sjajno raspoloženom najboljem igraču koji je pogađao i imao jako visok procenat ubačenih šuteva. Mi smo u poslednjoj četvrtini zaigrali na sve ili ništa, pokušavali jakom odbranom da nateramo protivnika na što više grešaka što nam je i polazilo za rukom. kako je vreme odmicalo stizali smo prednost da bi na kraju imali i dosta sreće. naime, na 2,5 sekunde do kraja smo imali zaostatak od 3 poena. Naš igrač nešić je fauliran pa je imao 2 slobodna bacanja. prvo slobodno bacanje daje i u dogovoru drugo maši. Naš kapiten Pantić ofanzivnim skokom i košem u poslednjoj sekundi utakmice obezbeđuje produžetak svojoj ekipi na opšte oduševljenje cele ekipe... U produžetku posle izlaska najboljeg protivničkog igrača rutinski utakmicu privodimo kraju i uspevamo da pobedimo sjajnog protivnika rezultatom 62 - 58. Ne bi bilo nezasluženo i da je protivnik pobedio, naprotiv. Sve čestitke protivnika na borbenosti, a našim igračima na pobedi, volji koju su pokazali da igraju i prilikom velikog rezultatskog zaostatka, pogođenim šutevima u odlučujućim trenucima utakmice... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. As Basket 2 - K.K. BB Basket 58 - 62
(24.05, 04-13, 18-15, 12-25, 00- 04)

Poeni: Danilo Pantić: 19, Nikola Šuša: 12, Vukan Nešić: 11, Petar Luković: 11, Aleksa Stevanović: 4, Aleksandar Senić: 4, Vukašin Dvoštanski: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd i tom prilikom savladala je ubedljivim rezultatom, i tako ostvarila treću pobedu ove sezone. Utakmicu smo počeli kako se samo poželeti može. Bili smo koncentrisani, dobro smo pomerali i pomagali u odbrani, a u napadu nismo žurili kao što imamo običaj. To je rezultaralo ubedljivim rezultatom na kraju prve četvrtine 21-00. U drugoj četvrtini dolazi do blagog opuštanja i broj grešaka raste, što dozvoljava protivniku da postigne prve poene na utakmici. U ovoj selekciji je dosta neiskusnih igrača, pa čak i početnika, pa je nervoza bila primetna kod velikog broja igrača, ali i neosporna želja, što je za svaku pohvalu. Istina, sve 4 četvrtine smo rezultatski dobili, a ni jednog trenutka nismo ispuštali kontrolu nad utakmicom. Svi igrači su dobili priliku na ovoj utakmici da pokažu svoje znanje, a svakako će nam i ovo iskustvo koristiti za nastavak takmičenja, jer svaki minut proveden na terenu u takmičarskoj utakmici je od velikog značaja svakom igraču druge pionirske ekipe. Boljka, koja muči i prvu pionirsku ekipu se prenela i na drugu ekipu, pa smo slobodna bacanja šutirali 31/12, što bi bio loš procenat kada je u pitanju šut za 3 poena, a ne za 1. Samo dobrim radom i redovnošću na treninzima možemo očekivati pomak i u ovom segmentu igre. Čestitke dečacima i treneru preradoviću na prikazanoj igri i pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - O.K.K. Beograd 78 - 47
(21-00, 13-12, 22-18, 22-17)

Poeni: Filip Stojković: 19, Luka Živadinović: 16, Filip Cvetanović: 14, Andrija Stojanović: 8, Danilo Pantić: 7, Nikola Stojković: 5, Mateja Gerasimović: 4, Stefan Simić: 3.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Batajnice. I ovoga puta je naša ekipa ubedljivo poražena od mnogo fizički dominantnijeg i starijeg protivnika rezultatom 72 - 24. Naši dečaci su u ovom trenutku ekipa koja je dosta manjeg košarkaškog kvaliteta u odnosu na protivnika, a pored toga i dosta mlađa pa je samim tim i rezultat ove utakmice u ovom trenutku realan. Protivnik nas je nadigrao u svim elementima košarkaške igre i zasluženo pobedio na kraju. Nama je i raspored bio veoma težak na početku takmičenja, tj prva tri kolasmo odigrali sa najjačim ekipama u grupi. U nastavku nam slede utakmice protiv ekipa koje su slabijeg kvaliteta pa očekujemo i povoljniji rezultat koji je opet ponavljamo totalno u drugom planu kada je ova selekcija u pitanju koju čine mlađi igrači i deca početnici. Od njih se očekuje da budu pravi kada budu igrali sa svojim vršnjacima za jednu ili dve godine. Sve ovo je priprema za taj period i ta deca se moraju sačekati i istrpeti jer ništa ne može preko noći. Nismo nezadovoljni onim što su prikazali u dosadašnjem delu sezonu i najbitnija stvar nam je da ekipa napreduje i ide uzlaznom putanjom, polako, ali napreduje... Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi , a našim dečacima na borbi i želji koju su pokazali tokom utakmice...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Mondo Basket 24 - 72
(05-19, 06-21, 06-14, 07-18)

Poeni: Mihajlo Jerinić: 7, Ilija Cvejić: 6, Pavle Ivković: 3, Petar Krstić: 2, Andrija Radošević: 2, Vojin Jovanović: 2, Danilo Radenović: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

Naša pionirska ekipa u 11. kolu gostovala je neugodnoj ekipi KK BEKO i pritom je poražena sa 13 poena razlike. Istina, rezultat na ovoj utakmici je u drugom planu obzirom na dešavanja na terenu, svakako, kroz tekst ćemo izneti zapažanja o igri naše ekipe. Kao i na svakoj utakmici do sada, a što je normalno za ovaj uzrast, dosta smo oscilirali. Imali smo periode jako dobre igre i periode jako loše. Želja nam je da te periode loše igre svedemo na minimum i ostanemo što koncentrisaniji na samu igru na terenu. Takođe, jako veliki zjap imamo kada je košgeterski doprinos naših igrača u pitanju. I ranije smo govorili o ovom problemu, ali na ovoj utakmici je on i više nego očigedan. Recept za nivelisanje košgeterskog učinka svih igrača je vrlo jednostavan, ali ne toliko popularan među našim igračima - onaj ko postiže puno poena na utakmicama, mora naporno raditi da bi održavao taj nivo produkcije, a onaj ko nije ni blizu takvog učinka, mora raditi više od najboljeg košgetera ekipe. Tu dolazimo i do jednog od glavnih problema pionirske selekcije ove sezone, a to je redovnost na treninzima. Apsolutno ne možemo očekivati konstantnost na utakmicama, ako je nemamo na treninzima. U ovom trenutku pisanja ovog teksta sada već imamo i jedan trening iza sebe, posle odigranih utakmica, na kom se pojavilo ukupno 13 igrača iz obe selekcije, što je ekstremno malo. I na kraju, jedan od glavnih razloga poraza, koji ponavljamo već drugu nedelju za redom, jeste šut sa slobodnog bacanja. Naša ekipa je promašila 12 slobodnih bacanja i za toliko umanjila svoj poenterski konto na kraju utakmice. A, šta su slobodna bacanja nego drugi najlakši šut u košarci koji je direktno povezan sa rutinom izvođenja koja se stiče treniranjem. Obzirom na predstojeći raspust i slobodno vreme kog deca imaju u izobilju , nadamo se da će se situacija popraviti.

Rezultat utakmice: K.K. Beko - K.K. BB Basket 63 - 50
(12-15, 17-06, 17-13, 17-16)

Poeni: Vojin Đorđević: 21, Ognjen Luković: 7, Stefan Vuičić: 5, Aleksa Mihajlović: 4, Pavle Aljošević: 4, Petar Jaćimović: 3, Ognjen Gavrilović: 2, Aleksa Despotović: 2, Sava Milovanović: 2.

__________________________________________________

KADETI (zaostalo 10. kolo):

U zaostaloj utakmici 10. kola, regionalna liga, grupa 2, kadeti su pretrpeli ubedljiv i potpuno zaslužen poraz od ekipe KK Kolubara LA 2003. To je bio i svojevrstan derbi, koji bi mogao na kraju sezone da odredi koja će ekipa biti bolje plasirana, a mi smo odigrali ispod svakog nivoa i zasluženo je domaćin slavio u toj utakmici. Od samog početka nismo uspevali da pronađemo pravi ritam i pravu petorku. Samo 6 poena smo postigli u prvoj četvrtini, ali i pored takvog ofanzivnog performansa, imali smo rezultatski priključak i realnu priliku da se izvadimo iz situacije u kojoj smo se našli. Međutim, druga četvrtina je poprilično ličila na prvu, samo što je ovoga puta svest o defanzivnoj odgovornosti kod naših igrača bila u drugom planu, pa smo se naprimali poena u toj četvrtini. Na poluvreme odlazimo sa 17 postignutih poena za 20 minuta aktivne igre... podatak koji govori sam za sebe. Drugo poluvreme krećemo dosta bolje, čak imamo inicijativu u meču. Uspevamo zaostatak da spustimo na samo 7 poena, što je unelo nemir u protivničke redove. Nažalost, taj naš nalet je bio kratkog daha i treću četvrtinu, pa i ostatak utakmice, privodimo kraju u istom maniru kao i čitavo prvo poluvreme - anemično, bez preterane želje za igrom, strasti , osećaja odgovornosti. Ipak, priliku za popravni imali smo samo dva dana kasnije, kada smo dočekali ekipu Novog Beograda 7.

Rezultat utakmice: K.K. Kolubara LA 2003 - K.K. BB Basket 73 - 54
(13-06, 21-11, 17-23, 22-14)

Poeni: Vuk Obradović: 23, Andrija Martinović: 8, Aleksa Macura: 5, Aleksa Jovanović: 5, Nikola Živković: 5, Matija Macura: 4, Uroš Vasilić: 2, Sava Živanović: 2.

___________________________________________________

KADETI (redovno 11. kolo):

Dva dana nakon poraza u Lazarevcu naša ekipa je dočekala ekipu Novog Beograda 7, koja je do tog trenutka imala samo 1 pobedu u prvenstvu. Utakmicu smo otvorili jako dobro, uobičajeno, kada su u pitanju utakmice koje igramo na domaćem terenu. Čak i u prvoj četvrtini u kojoj smo ostvarili značajnu rezultatsku prednost nismo dovoljno dobro pomerali u odbrani i nedostatak agresivnosti od utakmice koju smo odigrali dva dana ranije se preneo i na ovu utakmicu. Sve je išlo kako treba, rutinski, moglo bi se reći, i onda se dogodio katastrofalan pad kada je naša ekipa u pitanju. Apsolutno smo stali sa produkcijom u fazi napada. Zahvaljujući isključivo našoj lenjosti i ničim utemeljenoj nonšalanciji, uspeli smo da razigramo protivnika. Nekoliko vrlo lakih pogodaka iz vrlo laganih pozicija podigli su poljuljano samopouzdanje igračima protivničkog tabora, pa je do kraja te druge četvrtine u naš koš ulazilo i šta treba i šta ne treba. Primili smo 27 poena u drugoj četvrtini. Treću četvrtinu počinjemo na apsolutno isti način kako smo završili drugu, pa protivnik podiže rezultat na maksimalnih 15 poena razlike. U četvrtoj četvrtini smo rešili da nam se ipak malo igra košarka, pa smo postali uobičajeni mi, oni koji igraju cele sezone na način koji pokušavamo da utemeljimo svakoj selekciji u klubu. U maloj drami na kraju utakmice, naša selekcija ostaje kratka za 1 poen razlike, obzirom da smo promašili šut za pobedu i tako protivnik slavi drugi put ove sezone, na jako neugodnom terenu. Što se naše ekipe tiče, ovo je jedan jako lep poraz, koji je došao u pravo vreme, obzirom da je na ovoj utakmici viđeno sve ono što mi ne želimo da naše ekipe budu. Potcenjivački smo pristupili utakmici, a to je recept za poraz, obzirom da na suvi talenat ne možemo nikoga da pobedimo. Naši igrači jako dobro znaju naše stavove kada su ovakve stvari u pitanju i apsolutno nema opravdanja za ovakav način i pristup igri. Sa igračima se svakodnevno razgovara i ta deca se usmeravaju u smeru za koji mislimo da je pravilan i plodonosan, skroz je druga tema zašto se nailazi na takav otpor na koji nailazimo. Sve naše probleme mi možemo rešiti redovnošću na treninzima i bezrezervnim radom, sve ostalo su lagarije koje donose rezultate kakve smo imali u prethodne dve utakmice.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Novi Beograd 7 62 - 63
(23-11, 07-27, 17-21, 15-04)

Poeni: Nikola Živković: 21, Vuk Obradović: 16, Matija Macura: 10, Andrija Martinović: 6, Uroš Vasilić: 4, Aleksa Jovanović: 3, Petar Jaćimović: 2.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 10. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naša ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Crvena Zvezda 2 iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 70 - 21. Nema ništa lepo da se kaže za igru naše ekipe kada je ova utakmica u pitanju i rezultat je sasvim realna slika stanja na terenu i igre naših devojčica. Jedna bezvoljnost, loše trčanje i koncentracija, more promašenih šuteva da lopta tom prilikom nije ni pipnula obruč, itd... je ukratko opis dešavanja na ovoj utakmici. U nadi da će stvari krenuti na bolje sa devojčicama je obavljen razgovor i rečeno im šta bi trebalo menjati u pristupu i načinu rada na treninzima... Okrećemo se sledećoj utakmici sa željom da se ekipa prikaže u boljem svetlu. čestitke protivniku na zasluženoj pobedi.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Crvena Zvezda 2 - Ž.K.K. BB Basket 70 - 21
(19-06, 17-05,19-04, 16-06)

Poeni: Marija Drča: 7, Nina Ristić: 5, Dunja Ilić: 3, Sanja Ilić: 2, Milena Stevanović: 2, Jelena Janković: 2.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.