Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PIONIRI BB BASKET-a SA PREDRAGOM DANILOVIĆEM.24.03.2021
Pioniri K.K. BB Basket sa Predragom Danilovićem, 21.03.2021. godNa prvenstvenoj utakmici koju je naša pionirska selekcija igrala sa svojim vršnjacima iz K.K. Dinamik BG, u nedelju 21.03.2021. god, bio je i naš bivši proslavljeni košarkaški reprezentativac, a trenutno predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović. Čovek se zatekao u sali, gledajući svoga sina koji je igrao prethodnu utakmicu u istoj sali. Na našu molbu da se slika sa decom, prihvatio je i tim gestom nas učinio ponosnima jer je za nas velika čast i zadovoljstvo biti pored takve svetske košarkaške veličine. Čovek koji je doneo Srbiji mnogo medalja sa svih takmičenja i zlatnim slovima ispisao istoriju srpske i svetske košarke...


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 27. I 28.03.2021. GOD24.03.2021
BB BasketPIONIRKE:

U 10. zaostalom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 28.03.2021. godine u Beogradu u Hali Slobodan Piva Ivković u ul. Vojvode Šupljikca br. 31 sa početkom u 13:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:40h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 10. redovnom i poslednjem kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beko 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 27.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:50h.

U 6. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beovuk 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 28.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

_____________________________________________________

KADETI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Eko Sport iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 28.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI PIONIRKI, PIONIRA I KADETA.24.03.2021
Utakmice BB Basket, 20. i 21.03.2021. godMLAĐI PIONIRI 2 U12 (zaostalo 7. kolo):

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu sa drugomekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda. Nakon ubedljive pobede nad istim protivnikom na domaćem terenu, na samom početku utakmice mogao se videti možda i potcenjivački pristup kod naših igrača, što nikako nije dobro, a takođe postaje i simptomatično jer se ne dešava prvi put tokom ove sezone. Iz navedenih razloga izuzetno loše smo ušli u utakmicu i dozvolili sebi da u prvih 4 minuta ne postignemo ni jedan poen. Nakon tajm auta i obavljenog razgovora, prešli smo na presing po celom terenu, podigli nivo ozbiljnosti i igre što je dalo rezultata ali smo u pozicionom napadu nastavili da se mučimo usled previše individualnih pokušaja i loše kretnje igrača bez lopte. Petorka koja je ušla u drugoj četvrtini je nastavila sa agresivnom odbranom po celom terenu i materijalizovala fizičku nadmoć nad protivnikom čime smo, ispostaviće se stekli nedostižnu prednost. Drugo poluvreme donelo je sigurnu igru naše ekipe koja je bez većih oscilacija privela utakmicu kraju. Međutim, čini se da igrači nisu dali svoj maksimum i da su igrali koliko je dovoljno da privedu utakmicu kraju što svakako nije dobro za građenje mentaliteta i sam košarkaški napredak. Svi igrači su dobili šansu da igraju i može nas radovati činjenica da su gotovo svi ravnopravno učestvovali u ovoj pobedi i da je svaki od igrača dao svoj doprinos na ovoj utakmici što svakako treba da predstavlja motiv za dalji rad i napredovanje. Činjenica je da je ova ekipa objektivno kvalitetnija od protivnika ali ova utakmica treba da predstavlja opomenu da se nijedan pritivnik neće sam pobediti, da nam pristup utakmicama mora biti bolji jer će nam se u suprotnom obiti o glavu u borbi za prolazak dalje i ostvarivanje željenog cilja. Čestitk eprotivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na zabeleženoj važnoj pobedi u borbi za prolazak u narednu fazu takmičenja. Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. Pobednik 011 2 - K.K. BB Basket 2 18 - 50
((06-12, 02-16, 04-12, 06-10)

Poeni: Luka Marjanović: 16, Luka Šerbula: 8, Damjan Vukašinović: 6, Strahinja Jovanović: 6, Mladen Bogdanović: 4, Mihailo Dražić: 2, Rastko Jugović: 2, Ognjen Popović: 2, Aleksa Bosnić: 2, Mihajlo Milčić: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Barajevo i uspela da pobedi na gostujućem terenu rezultatom 44 - 27. Odigrali su naši dečaci dobro većim delom utakmice. Od samog početka utakmice su naši dečaci igrali dobro, ali je realizacija u prvoj četvrtini izostala što je protivnik iskoristio i sa minimalnom prednošću je završio. Naši dečaci su se borili, dobro trčali, igrali odbranu agresivno što nas raduje posebno jer to nije bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama na gostujućim terenima. Druga petorka u pasareli je takođe dobro odigrala, imala više koncentracije prilikom realizacije šuteva što se odmah odrazilo i na rezultat. Naši igrači su agresivnom odbranom pre svega, terali protivnika na veliki broj izgubljenih lopti što nam je dodatno dalo krila i podiglo samopouzdanje. Konačno na jednoj utakmici i solidan procenat ubačenih šuteva sa linije slobodnih bacanja (14/7 = 50 procenata, što je za nas izuzetno visok procenat). U nastavku utakmice je naša ekipa dominirala i pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Čestim izmenama i pravilno raspoređenom minutažom, svi igrači su dobili dovoljan broj minuta da pokažu šta znaju i nametnu se treneru i za neke buduće utakmice. Ohrabruje i veliki broj ofanzivnih skokova što govori i o voljnom momentu i borbenosti naših igrača na ovoj utakmici. Iako je regionalna liga tek počela i ima još dosta da se igra, sigurno važna pobeda kako na psihološkom planu, tako i na rezultatskom obzirom da svaka naša ekipa ima ambiciju da dogura što dalje tokom takmičenja, ne potencirajući i ne stavljajući imperativ pobede pred decu i trenere... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Barajevo - K.K. BB Basket 27 - 44
(09-08, 04-15, 08-13, 06-08)

Poeni: Luka Marinković: 10, Miloš Đurić: 6, Marko Stepanović: 6, Tadija Šolević: 5, Vuk Janošević: 4, Mateja Životić: 4, Strahinja Mijailović: 4, Sergej Radosavljević: 4, Filip papić: 1.

_____________________________________________________

PIONIRKE (redovno 13. kolo):

U 13. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki ugostila je ekipu Ž.K.K. Pobednik iz Beograda i tom prilikom poražena je rezultatom 35-90. Situacija koju smo imali na prethodnoj utakmici se nije promenila ni ovog vikenda što se tiče igračkog kadra, čak je postala i lošija i u takvoj situaciji dočekali smo dobru ekipu Ž.K.K. Pobednika kojoj smo pružili ozbiljniji otpor samo tokom prve četvrtine. Čitavu utakmicu možemo analizirati kroz prvu četvrtinu jer nam ona govori mnogo o trenutnoj situaciji naše ekipe. Dok imamo snage i koncentracije, u trenutnom odnosu snaga i sastavu tima, u stanju smo da pružimo dobar otpor protivniku, međutim kako utakmica odmiče u nedostatku iskusnijih igrača i skraćene rotacije, a nakon po pravilu odigranog presinga protivničkih ekipa kod naših igračica dolazi do umora, pada koncentracije kao i energije u igri. Velikom energijom na početku utakmice, agresivnošću na oba kraja terena naterali smo protivnika da se dobro pomuči za svaki poen. Prvu četvrtinu smo završili sa zaostatkom od 3 poena razlike i u drugu četvrtinu smo ušli sa željom da u istom ritmu nastavimo utakmicu. Međutim, kao posledica malog broja odrađenih treninga nekih igrača, kao i skraćene rotacije, loše smo odgovorili na presing gostiju, imali veliki broj izgubljenih lopti što je dalo mogućnost protivniku da se rezultatski odvoji na za njih bezbednu razliku i da utakmicu uvedu i mirniji tok. U drugom poluvremenu je protivnik insistirao na igri pod košem odnosno pokušaju da materijalizuje visinsku prednost svojih igrača što im je i polazilo za rukom. Takođe, treba napomenuti da nisu odustali od pritiska na naše bekove prilikom prenosa lopte, čak i igranjem flastera nad našim najboljim igračem Đurđom Ivanović, što nas je dodatno poremetilo u fazi napada. Činjenica da u poslednjoj četvrtini nismo napravili ni jednu ličnu grešku govori nam koliki je pad energije doživela ekipa i koliko nismo bili agresivni do kraja utakmice. Uprkos velikoj želji da se revanširamo ekipi Pobednika za poraz u prvom delu takmičenja, realna situacija je takva da moramo biti zadovoljni velikom borbenošću i upornošću našeg time.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Pobednik 35 - 90
(09-12, 08-29, 11-31, 07-18)

Poeni: Đurđa Ivanović: 22, Jovana Dragović: 8, Nina Živković: 3, Teodora Stepanović: 2.

____________________________________________________

PIONIRKE (zaostalo 11. kolo):

U 11. zaostalom kolu kvalitetne lige, grupa 2, naša selekcija pionirki odigrala je utakmicu sa odličnom, prvoplasiranom ekipom naše grupe, ekipom Atr Basket i tom prilikom poražena rezultatom 21-68. Uprkos ubedljivom porazu, naša ekipa je ostavila izuzetno pozitivan utisak na ovoj utakmici. Samo dan nakon poraza u teškoj utakmici protiv ekipe Pobednika u kojoj se ekipa energetski potrošila, pružili smo mnogo bolju igru protiv favorizovanog protivnika. Na samamo početku utakmice nismo uspeli da zagradimo svoj koš pored fizički dominantne, izrazito više ekipe Art Basketa. Nedopustivo je da jedna ekipa ima i po nekoliko skokova tokom jednog napada ali u trenutnoj situaciji je sasvim razmljivo. Nakon svakog pogotka ili same promene poseda, protivnička ekipa je prelazila u presing udvajajući naše bekove…iako nam je taj segment u većem delu takmičenja zadavao velike probleme, na ovoj utakmice smo te situacije rešavali na fantastičan način i bez većih problema, skoncentrisanom igrom bez panike prelazili u polje napada i čak brzom tranzicijom dolazili u situaciju da postignemo lake poene ili iznudimo slobodna bacanja koja su na ovoj utakmici bila na 50 procenata realizacije. U napadu smo se mahom fokusirali na individuale akcije ili brze pokušaje nakon prenosa lopte na protivničku polovinu što nam je davalo uspeha. U odbrani, osim pomenutog defanzivnog skoka, delovali smo kao organizovana ekipa koja poštuje sve dogovorene principe odbrane (agresivnost na igraču sa loptom, strana pomoći, komunikacija u odbrani, preuzimanje igrača…). Kada se sve sabere, čini se da smo odigrali možda i najbolje poluvreme u ovogodišnjem takmičenju, uzimajući u obzir trenutno stanja naše ekipe, snagu i ozbiljnost u igri protivnika. Nažalost, drugo poluvreme je otišlo u smeru koji je možda bio i objektivno očekivan… Protivnik je nastavio sa agresivnim presingom koji je energetski iscrpeo naše igrače što je dovelo do slabije realizacije u napadu, velikom broju promašenih šuteva i sporijeg vraćanja u fazu odbrane. Takođe, raduje i činjenica da uprkos vođstvu gostiju, naš timski duh nije pao… izvukli smo maksimum u ovom trenutku, raspodelili minutažu na sve igrače i uzdignute glave završili ovu utakmicu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na prikazanoj igri, borbenosti i dobroj atmosferi u nadi da ćemo hrabro odigrati i poslednju utakmicu ovogodišnjeg takmičenja.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Art Basket 21 - 68
(06-12, 07-10, 04-26, 04-20)

Poeni: Đurđa Ivanović: 13, Teodora Stepanović: 4, Nina Živković: 2, Jovana Dragović: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12 (redovno 9. kolo):

U 12. redovnom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala drugu utakmicu u dva dana. Protivnik je bio odlična ekipa K.K. Partizan NIS 2, a naši dečaci su pokazali da mogu da igraju protiv najjačih ekipa i da je poraz sa velikom razlikom u prvom delu prvenstva bio loš dan ekipe. Sjajno su naši dečaci odigrali utakmicu, borili se, trudili se, uložili maksimum napora da pokažu sve što znaju na utakmici protiv favorizovanog protivnika. Celim tokom utakmice, protivnik je imao blagu rezultatsku prednost, ali su naši dečaci konstantno rezultatski pretili i imali priliku za preokretom i eventualno velikim iznenađenjem pobedom nad ekipom koja još uvek ne zna za poraz u dosadašnjem delu takmičenja. U poslednji period igre se ušlo sa 4 poena prednosti za protivnika i potpuno rezultatski otvorenom utakmicom. Nismo uspeli da napravimo iznenađenje ali svakako sve pohvale deci na svemu prikazanom na ovoj utakmici. Pokazali su karakter na gostujućem terenu protiv sjajnog protivnika sa zvučnim imenom. Ovo je jedna od klupskih selekcija koja ima kvalitet, talenat i perspektivu... i ukoliko budu dobro radili i ostali na okupu u narednom periodu, sigurno je da se može očekivati i dobar rezultat iako stalno naglašavamo da nam to nije prioritet... Čestitke i protivniku na pobedi, korektnom ponašanju, srdačnosti i dobrom domaćinstvu. Prava je šteta što nema publike na utakmicama jer je ovo bila jedna od utakmica gde bi publika sigurno uživala obzirom da je bilo mnogo lepih košarkaških poteza na obe strane... Sve čestitke akterima ove utakmice...

Rezultat utakmice: K.K. Partizan NIS 2 - K.K. BB Basket 2 60 - 50
(13-08, 15-17, 11-11, 21-14)

Poeni: Luka Marjanović: 30, Aleksa Bosnić: 6, Luka Šerbula: 6, Ognjen Popović: 4, Strahinja Jovanović: 2, Mladen Bogdanović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 2, naša pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa drugom ekipom K.K. Dinamik BG i tom prilikom poražena rezultatom 83 - 65. Naši dečaci su ovu utakmicu odigrali toplo - hladno i sa dosta oscilacija, počeli smo loše, pa u određenim delovima utakmice pokazali karakter i volju, pa opet pad, podizanje, itd... Uzimajući u obzir sve okolnosti kada je u pitanju ova selekcija možda je ovo i realan rezultat u odnosu snaga ove dve ekipe. Tokom poslednje četvrtine, na samom početku, protivnik je imao prednost od 32 poena i u tom trenutku je delovalo da će ekipa skroz pasti i izgubiti utakmicu sa velikom razlikom. Jako pozitivna stvar, sigurno ona koja nas najviše raduje je što su dečaci u tim trenucima pokazali karakter, nisu se predali, u dogovoru sa klupe zaigrali agresivnije odbranu i u roku od 4 minuta prave seriju od 18:0 i smanjuju razliku na -14. Obzirom da je do kraja utakmice ostalo još 4-5 minuta, javila se nada i želja za potpunim preokretom. Nismo uspeli da napravimo senzaciju i pobedimo posle minusa od 32 poena, ali je odlična stvar što su dečaci odigrali utakmicu do kraja i nisu se predavali. Nije isto izgubiti utakmicu sa 18 i 40 poena razlike, a sve je ukazivalo na to početkom poslednje četvrtine... Sigurno je da ćemo plodove ovakvog ponašanja u igri ubirati na nekim narednim utakmicama, naravno ukoliko takav pristup budemo imali i dalje... Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima što se nisu predavali i odigrali do kraja utakmicu trudivši se da smanje razliku što je više moguće...

Rezultat utakmice: K.K. Dinamik BG 2 - K.K. BB Basket 83 - 65
(28-18, 16-10, 26-16, 13-21)

Poeni: Aleksandar Vasilić: 29, Konstantin Milošević: 12, Igor Šuša: 8, Danilo Radenović: 6, Andrija Radošević: 4, Petar Stevanović: 2, Ilija Cvejić: 2, Rastko Burdelj: 2.

_____________________________________________________

KADETI:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Žarkovo 2 i tom prilikom poražena rezultatom 70 - 55. Možda u ovom trenutku i realan rezultat uzimajući u obzir činjenicu da ekipa zbog izolacije nije trenirala 14 dana, da je dosta igrača odsutno što zbog prehlada, što zbog povreda. Igrači koji su trenutno u funkciji su iz objektivnih razloga i velike pauze nespremni i teško je u takvim okolnostima igrati na rezultat što nam i nije cilj. Igrači se uvode u postepeno povećanje opterećenja na treninzima, vraćaju se u formu i to je proces koji traje, a glavni cilj je da svi ostanu zdravi tj nepovređeni. Ukoliko u takvim uslovima uspemo da napravimo neki rezultat, biće odlična stvar, ako ne, svesni situacije radićemo i trenirati i dalje... Protivnik je u ranoj fazi napravio prednost i bio je vidno motivisan. Mi smo pokušavali individualnim akcijama da dođemo do koša protivnika što nam nije uspevalo, pa se usled nespremnosti igrača, uvukla i nervoza što nam je dodatno otežavalo situaciju. Na kraju su naši dečaci uspeli da izgube utakmicu sa manjom razlikom (15 poena) u odnosu na pobedu (19 poena) koju smo ostvarili na domaćem terenu u prvom delu takmičenja, što nam daje prednost u slučaju istog broja pobeda i poraza, što je pozitivna stvar kada je ova utakmica u pitanju. Zahvaljujući nepoštovanju dogovora u poslednjem minutu utakmice, protivnik je postigao koš bukvalno u poslednjoj sekundi, a realna razlika je trebala biti 11 poena obzirom da mi u prethodnom dogovorenom napadu koji smo imali nismo ispoštovali dogovor sa klupe, a rezultat je bio 13 razlike u korist protivnika... Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim dečacima na odnosu koji pokazuju prema klubu, trenerima, volji i želji koja kod njih nije sporna... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Žarkovo 2 - K.K. BB Basket 70 - 55
(26-15, 15-13, 15-16, 14-11)

Poeni: Novak Gavrilović: 27, Mateja gerasimović: 13, Ognjen Marković: 8, Andrija Stojanović: 6, Vukašin Dvoštanski: 1


:: POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA OSIM PIONIRKI KOJE SU ODIGRALE SJAJNU UTAKMICU PROTIV FAVORIZOVANOG PARTIZANA.17.03.2021
BB Basket utakmice 13.03.2021. godKADETI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 3 i uspela da pobedi rezultatom 93 - 62. Ovu utakmicu smo igrali pod specifičnim okolnostima obzirom da je ekipa imala pauzu od 15 dana zbog kolektivne izolacije kada je ova selekcija u pitanju. Imali smo 3 odrađena treninga posle duže pauze i objektivno vrlo malo vremena da se spremimo. U skladu sa tim, prvenstveni cilj utakmice je bio da se niko od igrača ne povredi obzirom da smo skroz nespremni, a sekundarni cilj igra, rezultat, itd... Na našu sreću, kvalitet protivnika je bio takav da je velika razlika u ovom trenutku u našu korist pa su naši dečaci uspeli da pobede utakmicu zahvaljujući velikoj volji i želji kao i borbenosti, a čestim izmenama i odmaranjem igrača smo uspevali da zadržimo svežinu i kontinuitet, a ono što je najbitnije i ispunimo primarni cilj utakmice, a to je da su svi igrači odigrali bez većih problema sa povredama i zdravljem. Činjenica da nam je rotacija dosta bila skraćena neigranjem nekoliko igrača koji još uvek zdravstveno nisu spremni još dodatno daje na značaju i na pobedi i ispunjenju ciljeva. Naši dečaci su još u prvom poluvremenu uspeli da reše pitanje pobednika zahvaljujući individualnoj igri na obe strane terena što nam je dalo rezultata obzirom na razliku u kvalitetu. Sigurno je da to nije model igre kakav negujemo i želimo da forsiramo. Već naredno kolo nas očekuje derbi vrha tabele na gostujućem terenu, protiv sjajne ekipe K.K. Žarkovo i sigurno je da ćemo morati podići nivo igre i pokušati više kolektivnom igrom da dolazimo do rezultata i koša protivnika. Raduje i veliki doprinos 3 pionira koji su pomogli starijim drugarima na ovoj utakmici. Svakako čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na volji, želji i pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 3 93 - 62
(20-11, 33-14, 26-13, 14-24)

Poeni: Novak Gavrilović: 32, Mateja Gerasimović: 22, Vukan Nešić: 19, Andrija Stojanović: 10, Igor Šuša:6, Ognjen Marković: 4.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Sava iz Beograda i u neizvesnoj utakmici punoj preokreta uspela da pobedi odličnog protivnika rezultatom 61 - 56. Bojažljivo su naši dečaci počeli ovu utakmicu i obe ekipe u nekom odmeravanju snaga, uz lošu koncentraciju i dosta loš procenat šuta. Ni protivnik nije bio raspoložen pa je u skladu sa tim i rezultat bio u tom delu igre (10 - 11). Naša druga petorka u pasareli je dosta bolje odigrala, agresivnije, skoncentrisanije, sa dosta boljim procentima šuta, što nam je i dalo rezultata, a na kraju ispostaviće se, i donelo pobedu obzirom da smo taj period igre pobedili rezultatom 26 - 11. Iako smo na poluvremenu utakmice imali solidnu prednost od 14 poena i dobru psihološku prednost obzirom da u drugoj četvrtini protivniku nije mnogo stvari polazilo za rukom, u nastavku utakmice nismo ispunili dogovore i po ko znam koji put ove sezone padamo, ulazimo u nastavak utakmice dosta mekano i što jako zabrinjava nezainteresovano od strane pojedinih igrača koji igraju bitnu ulogu u ekipi trenutno. Usled takvog odnosa, protivnik uspeva u ranoj fazi nastavka utakmice da prepolovi rezultatsku prednost i dobije veliku psihološku. Sredinom treće četvrtine naši igrači uspevaju da se vrate, ali i protivnik motivisan pokušava da utakmicu preokrene u svoju korist. U nekoliko navrata do kraja je ozbiljno pripretio, ali na našu sreću, nije imao snage za konačni preokret. Moraćemo da podižemo nivo igre dosta boljim radom na treninzima, a to se odnosi na igrače koji selektiraju treninge i izbegavaju treninge na kojima se rade vežbe za kondiciju i snagu. Moraju da shvate da takvim odnosom (ići linijom manjeg otpora) nikada ništa neće postići, što im je i više puta u razgovorima i preneto. U svakom slučaju jako bitna pobeda za nas, prvenstveno u psihološkom smislu, posle nekoliko poraza u kvalifikacijama na jedan ili dva poseda lopte što je dosta uticalo na igrače u smislu gubitka samopouzdanja i vere u ono što radimo na treninzima... Čestitke protivniku na fer, korektnoj i borbenoj igri, a našim dečacima na pobedi i voljnom momentu u odlučujućim trenucima utakmice kada su smogli snage i koncentracije da odole napadu protivničke ekipe, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sava 61 - 56
(10-11, 26-11, 13-19, 12-15)

Poeni: Strahinja Mijailović: 14, Tadija Šolević: 11, Mateja Životić: 10, Luka Marinković: 10, Marko Stepanović: 6, Branislav Ristić: 4, Sergej Radosavljević: 4, Milan Gavrilović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Borča i uspela da pobedi rezultatom 54 - 34. Obzirom da je protivnik ekipa koja još uvek nije zabeležila pobedu u dosadašnjem delu prvenstva, a pobeđena je na gostujućem terenu od strane naše ekipe u prvom delu sezone, sigurno je došlo do opuštanja i možda nekog potcenjivanja od strane naših igrača što nikako nije dobro i ne sme da se dešava. Otuda i loš početak naše ekipe, prvenstveno u fazi odbrane kada je protivnik individualnim akcijama uspevao da dođe do našeg koša i dobrih pozicija za šut. Mi nismo reagovali kako učimo i radimo, prvenstveno odbrana sa neopterećene strane i linije pomoći. Takav pristup i način igre nam sigurno neće dati rezultata protiv kvalitetnijih ekipa kojih ima dosta u našoj grupi. Druga petorka u pasareli je bila bolja od prve, što se osetilo i po rezultatu pa na odmor na poluvremenu odlazimo sa osetnijom prednošću od 18 poena. U nastavku utakmice pobeda nije dolazila u pitanje, naši dečaci su dosta podigli nivo igre što je i protivnik uradio pa je viđena egal utakmica tokom drugog poluvremena. Zahvaljujući prednošću iz prvog poluvremena, pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Svi igrači su dobili šansu da igraju, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Ova ekipa je jedna od klupskih slekcija koja ima potencijala, talenta i košarkaškog kvaliteta u skladu sa svojim uzrastom, ali i dosta prostora za napredak. Selekcija je koja i dobro radi na treninzima, trude se, dolaze u velikom broju na treninge što rezultira visokim mestom trenutno na tabeli u grupi u kojoj su ekipe poput Partizana, Beovuka i Beka. Čestitke protivniku na borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi i dobroj atmosferi u ekipi koja već duže vreme traje uz nadu da će se tako i nastaviti, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Borča 54 - 34
(19-12, 19-08, 06-04, 10-10)

Poeni: Aleksa Bosnić: 16, Luka Marjanović: 14, Lazar Gerasimović: 5, Ognjen Popović: 5, Filip Živić: 4, Luka Šerbula: 2, Mladen Bogdanović: 2, Damjan Vukašinović: 2, Mihajlo Milčić: 2, Gvozden Milojević: 2.
____________________________________________________

PIONIRKE:

U 12. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki odigrala je utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan 1953 i tom prilikom poražena je rezultatom 77-59. Ovu utakmicu smo odigrali u jednom nepovoljnom trenutku za našu ekipu, nakon perioda pauze sa treninzima i u izuzetno skraćenom rosteru ekipe na treninzima ali i na samoj utamici. U navedenoj situaciji, otišli smo na gostovanje odličnoj ekipi Partizana sa nadom da ćemo pružiti jači otpor i kao mnogo puta do sada naša ekipa nas je iznenadila, ovog puta izuzetno pozitivno. Prikazali smo kako treba reprezentovati svoj klub, kako borbenošću i zalaganjem tako i ponašanjem na terenu, ali i van njega. Domaća ekipa je vodila tokom čitave utakmice ali smo uspevali da se održimo na nekoj, za nas pristojnoj rezultatskoj razlici. Treba istaći da se već na samom početku utakmice moglo primetiti da je naša ekipa fizički pala u formi što je razumljivo usled nedostatka nekih od bitnih igračica za ovu ekipu kao i nedostatka treninga i da smo iz tih razloga promašili dosta otvorenih šuteva ali i zicer situacija koje bismo u nekim drugim okolnostima sigurno realizovali. Takođe, odbrana na igraču sa loptom nije bila na odgovarajućem nivou, nije bilo dovoljno agresivnosti ali i same kretnje u odbrambenom košarkaškom stavu. U fazi napada, oslanjali smo se na individualni kvalitet igračica, što nam je u većem delu meča davalo određeni rezultat, ali iz već pomenutih razloga fizičke pripremljenosti nismo uspeli da ozbiljnije ugrozimo protivnika. Kada se na kraju saberu svi utisci, možemo biti objektivno zadovoljni nastupom naših devojčica sa nadom da ćemo u ovako dobrom raspoloženju i borbenošću odigrati i preostale utakmice takmičenja. Čestitke protivniku na gostoprimstvu, izuzetno fer i korektnoj utakmici!

Rezultat utakmice: K.Ž.K. Partizan 1953 - Ž.K.K. BB Basket 77 - 59
(17-07, 18-10, 20-17, 22-25)

Poeni: Đurđa Ivanović: 31, Elena Milanović: 18, Nina Živković: 3, Anđela Nedović: 2, Sofija Dvoštanski: 2, Magdalena Andrejić: 2, Lara Jasić: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 20. I 21.03.2021. GOD17.03.2021
BB BasketPIONIRKE:

U 13. redovnom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Pobednik iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

U 11. zaostalom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa drugom ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda. Utakmica se igra u petak 19.03.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. Radoje Domanović u ul. Bulevar umetnosti br. 31 sa početkom u 19:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:30h.

U 9. redovnom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa drugom ekipom K.K. Partizan NIS iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.03.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. 20. Oktobar u ul. Omladinskih brigada br. 138 sa početkom u 14:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:30h.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Barajevo iz Barajeva. Utakmica se igra u utorak 23.03.2021. godine u Barajevu u sali Balon srednje škole u ul. Svetosavska br. 4a sa početkom u 19:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:45h.

____________________________________________________

PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 2, naša pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Dinamik BG 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.03.2021. godine u Beogradu u Dinamik areni u ul. Dunavska br. 62 sa početkom u 13:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:20h pre podne.

____________________________________________________

KADETI:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Žarkovo 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.03.2021. godine u Beogradu u Hali sportova Žarkovo u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 20:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:30h.


:: LEKARSKI PREGLEDI DECE ČLANOVA KLUBA.10.03.2021
Lekarski pregledi BB Basket, 16.03.2021. godineObaveštavamo igrače i roditelje da će se u utorak 16.03.2021. godine obaviti sportski lekarski pregledi dece, članova kluba. Pregledi će se obaviti u prostoru S.R.C. Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu (ambulanta - hidro blok) sa početkom u 09:00h i trajaće tokom celog dana do 17:00h.
Igrači koji idu prepodne u školu na pregled treba da dođu popodne i obrnuto. Svi članovi kluba (dečaci i devojčice) nezavisno od uzrasta (i košarkaške selekcije i školica sporta) treba da obave preglede. Preglede će obavljati lekari specijaliste sportske medicine iz Beograda. Pored lekarskog pregleda koji je detaljan i podrazumeva EKG, merenja - visina i težina, merenje krvnog pritiska, pregled zuba, pluća... obaviće se i analiza krvi (pored specijalista sportske medicine biće i laboranti koji će uzimati uzorke krvi deci i naknadno poslati rezultate. Cena pregleda je 500 din plus 300 din biohemijska analiza krvi (ukupno 800 din), kao i prethodnih godina. Za dodatne informacije roditelji i igrači se mogu informisati kod trenera na treninzima ili putem telefona 065/83-07-894 (Boris Bosnić). Jako je bitno za svako dete koje se bavi sportom da bude pregledano od strane lekara specijaliste sportske medicine, 2 puta godišnje, tj na svakih 6 meseci. Preporuka je da deca i roditelji koji ne budu mogli doći u utorak na pregled iz raznoraznih razloga, da zakažu pregled u nekim od specijalističkih ordinacija sportske medicine, kako bi bili sigurni da je dete zdravo i sposobno za bavljenje sportom, posebno se odnosi na decu koja tek počinju da se bave sportom.

NAPOMENA: Obzirom na epidemiološku situaciju i mere koje su na snazi, molimo svu decu da na preglede dođu sa maskom na licu. Isto se odnosi i na roditelje, s tim što dajemo preporuku roditeljima da šalju decu same na preglede da ne bismo stvarali nepotrebnu gužvu i imali mogućnost da održavamo distancu među prisutnima. Klupski treneri su ceo dan na pregledu sa decom i tu su da se nađu deci za bilo kakvu pomoć, savet i slično. Roditelji koji imaju malu decu (školica sporta i sve škole košarke) i moraju doći sa decom, podrazumeva se da poštuju sve epidemiološke mere.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 13. I 14.03.2021. GODINE10.03.2021
BB BasketPIONIRKE:

U 12. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.03.2021. godine u Beogradu u sali Nova Vizura u ul. Slavonska br. 18 sa početkom u 17:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Borča iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:40h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 14.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi se kao klub pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

___________________________________________________

KADETI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 14.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.:: PORAZI MLAĐIH PIONIRA 1 I PIONIRA, OSTALE SELEKCIJE NISU IGRALE SVOJE UTAKMICE.10.03.2021
BB Basket mlađi pioniri 1 U13, mart 2021. godineMLAĐI PIONIRI 1 U13:

Naša prva selekcija mlađih pionira je u vikendu koji je iza nas odigrala 3 utakmice u 3 dana i u sve tri poražena. Prvu utakmicu su naši dečaci odigrali na gostujućem terenu protiv ekipe K.K. Vuk i poraženi ubedljivo rezultatom 54 - 34. Tu utakmicu smo igrali prve tri četvrtine i sa glavom i skoncentrisani bili na terenu. Pali smo totalno u poslednjoj četvrtini što je protivnik iskoristio i ubedljivo pobedio utakmicu iako to nije delovalo da će biti tako većim tokom utakmice. Nakon ove utakmice, igrali smo na domaćem terenu protiv odlične ekipe K.K.Mladost iz Zemuna koja je već bila obezbedila prolazak u kvalitetnu ligu. Naši dečaci su odigrali totalno drugačiju utakmicu u odnosu na prethodni dan protiv K.K. Vuk. Počeli smo loše, pa uspeli da se vratimo u drugoj četvrtini i psihološki i rezultatski. Opet pad u nastavku tokom treće četvrtine. protivnik je u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini imao prednsot od 17 poena i zaista je delovalo da je utakmica završena i da će protivnik lagano i mirno privesti utakmicu kraju, međutim, naši dečaci su tada pokazali karakter, veliku borbenost i voljni momenat. Na 2 min do kraja utakmice smo zaigrali hrabro, pametno i agresivno, protivnik se nije snašao i nije očekivao takav pristup, u mislima su već bili pobednici obzirom na rezultatsku prednost u tim trenucima od 15 poena. Mi smo uspeli zahvaljujući takvom pristupu da za kratko vreme postignemo dosta laganih poena i praktično uvedemo utakmicu u egal završnicu. Ali nisu naši dečaci na žalost imali snage da do kraja odigraju tako i protivnik je zasluženo slavio na čemu im čestitamo. Ali smo i pored poraza sa ove utakmice izašli jako zadovoljni i podignutih glava. Pokazali smo više puta ove sezone da imamo kvalitet da igramo i pariramo ekipama koje igraju kvalitetnu ligu, tj najviši rang takmičenja. Na žalost, promenljiva forma i igre toplo - hladno koje su izazvane velikom pauzom zbog korona virusa su sigurno uticale na konačan plasman naše ekipe u kvalifikacijama. U poslednjoj utakmici koju smo igrali treći dan za redom na gostujućem terenu protiv odlične ekipe K.K. Div Basket iz Beograda smo takođe u neizvesnoj zavrčnici izgubili. Utakmica je bila jako slična kao i utakmica protiv K.K. Mladost na domaćem terenu prethodni dan. Protivnik je imao blago vođstvo u prvom poluvremenu, da bi u nastavku utakmice tokom treće četvrtine podigao prednostna dvocifrenu razliku. Naši dečaci su i u ovoj utakmici opet uspeli da se rezultatski vrate i 2 min pred kraj imaju minus od samo 3 poena. Međutim, kao i u prethodnoj utakmici, nismo imali snage da utakmicu pobedimo. Ovim porazom smo zauzeli poslednje mesto u grupi i samim tim nastavljamo takmičenje u Regionalnoj ligi koja kreće već za vikend.
Grupa je bila izuzetno jaka i ujednačena, svaka ekipa je mogla svaku da pobedi što je dobro i naši dečaci su imali 8 jakih utakmica što je velika stvar za njihov napredak. Sigurno je da i u nekim utakmicama nismo imali sreće, kao što je utakmica na domaćem terenu protiv K.K. Kolubara koju smo izgubili nakon produžetaka, pa i gore pomenuta utakmica protiv K.K. Mladost, a obe ekipe su se kvalifikovale u kvalitetnu ligu. U svakom slučaju, nemamo mnogo vremena za razmišljanje o utakmicama koje su prošle, uradićemo detaljniju analizu na kraju sezone, a već nas za vikend očekuje nastavak takmičenja kroz pomenutu Regionalnu ligu...

Rezultat utakmice: K.K. Vuk - K.K. BB Basket 54 - 34
(10-12, 19-08, 09-10, 16-04)

Poeni: Luka Marinković: 7, Milan Gavrilović: 6, Strahinja Mijailović: 5, Mateja Životić: 4, Miloš Đurić: 4, Tadija Šolević: 3, Filip Papić: 2, Marko Stepanović: 2, Vitomir Damnjanović: 1.


Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Mladost 58 - 61
(07-16, 17-12, 10-14, 24-19)

Poeni: Tadija Šolević: 18, Strahinja Mijailović: 15, Luka Marinković: 10, Milan Gavrilović: 8, Mateja Životić: 2, Filip Papić: 2, Vitomir Damnjanović: 2, Branislav Ristić: 1.


Rezultat utakmice: K.K. Div Basket - K.K. BB Basket 46 - 34
(14-11, 08-02, 11-10, 13-11)

Poeni: Sergej Radosavljević: 7, Milan Gavrilović: 6, Miloš Đurić: 6, Luka Marinković: 5, Vuk Janošević: 4, Tadija Šolević: 4, Strahinja Mijailović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 2, naša pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Partizan NIS 2 i u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 68 - 60. Nema se šta zameriti našim igračima kada je pristup utakmici, kada je volja i želja u pitanju, zatim borbenost koja je bila na jako visokom nivou što nas raduje, posebno, kada se uzme u obzir kvalitet protivnika sa kojim smo igrali. Naši dečaci su u ovom trenutku fizički dominantni u odnosu na protivnika pa je i ideja bila da probamo unutrašnjom igrom da ugrozimo protivnika, što su igrači i ispoštovali i u svim četvrtinama u ranoj fazi je protivnik izlazio iz bonusa i velikim brojem faulova nam davao šansu da ga kažnjavamo šutem sa linije slobodnih bacanja. Šut koji je najlakši u košarci mi nismo na ovoj utakmici uspevali da realizujemo što nas je direktno koštalo poraza. Podatak da smo na ovoj utakmici šutnuli ukupno 54 slobodna bacanja, a pogodili samo 14 dovoljno govori o našoj koncentraciji kada je ovaj elemenat u pitanju. Ne mogu se ni mnogo lošiji protivnici pobediti sa ovakvim procentom šuta. Mi smo nakon prve četvrtine koju je protivnik vodio 3 razlike, većim delom ostatka utakmice imali blagu rezultatsku prednost. Tu prednost smo imali zahvaljujući velikoj borbenosti, fizičkoj dominaciji i velikim brojem ofanzivnih skokova čime smo donekle anulirali loše procente šuta većim delom utakmice. To je sjajna stvar i podatak koji nas raduje sa nadom da ćemo i na ostalim utakmicama zadržati takav pristup. Protivnik nije odustajao od svoje agresivne igre i slao nas konstantno na liniju slobodnih bacanja što mi nismo uspevali da kaznimo i pobedimo kvalitetnog protivnika. Sredinom poslednje četvrtine smo imali i najveću prednost od 8 poena, a protivnik nije imao rešenje u napadu i teško postizao poene. Trebala nam je jedna ili dve dobre odbrane uz postignutih nekoliko slobodnih bacanja da pobedimo utakmicu. Desilo se suprotno, totalno padamo u odbrani, protivnik sa nekoliko individualnih akcija uspeva da postigne koševe što ih dodatno motiviše i vrlo brzo uspevaju da uvedu utakmicu u egal završnicu. Nismo uspeli da se vratimo u utakmicu, u tom periodu vezujemo i nekoliko promašenih zicera kada smo imali priliku da pobedimo, nismo je iskoristili i protivnik dobija utakmicu, sasvim zasluženo na čemu im čestitamo. Kao što smo već napomenuli, nismo nezadovoljni kako su naši dečaci odigrali utakmicu, borili se, bili motivisani, itd, i sve pohvale za takav pristup, ali ostaje veliki žal za propuštenom prilikom i šansom koju smo imali, a nismo je iskoristili. Pozitivna je i reakcija igrača posle utakmice kojima je kao i treneru bilo jako teško, ali sve je to sastavni deo sporta, odrastanja i sazrevanja ovih mladih ljudi. Ova utakmica će imati efekta ukoliko se izvuku pouke iz nje i na sledećim utakmicama probamo da smanjimo greške, a promenimo pristup treningu, što je igračima rečeno i posle utakmice. Još jednom čestitke akterima ove utakmice koji su prikazali sve elemente jedne vrhunske utakmice i prava je šteta što je zabranjeno publici da gleda utakmice koja bi i te kako šta imala da vidi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Partizan NIS 2 60 - 68
(12-15, 24-16, 13-14, 11-23)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 19, Aleksandar Vasilić: 13, Igor Šuša: 8, Mihailo Pavković: 6, Danilo Radenović: 5, Petar Stevanović: 4, Nikola Stepić: 3, Andrija Radošević: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 06. I 07.03.2021. GODINE02.03.2021
BB BasketMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 8. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 07.03.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. Borislav Pekić u ul. Danila Lekića Španca br. 27 sa početkom u 19:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 9. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 06.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi se kao klub pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 10. redovnom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Utakmica se igra u petak 05.03.2021. godine u Beogradu (Kaluđerica) u sali O.Š. Miloje Vasić u ul. Dragoljuba Stojanovića br. 11d sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Partizan NIS 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 06.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi se kao klub pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.:: POBEDA PIONIRSKE SELEKCIJE U JEDINOJ UTAKMICI ODIGRANOJ OVOG VIKENDA.01.03.2021
Pioniri BB Basket - Ras 3, 28.02.2021. godinePIONIRI:

Ovog vikenda je odigrana samo jedna prvenstvena utakmica i to pionirska selekcija koja je odigrala u Beogradu protiv ekipe K.K. Ras 3. Ostale selekcije nisu odigrale svoje utakmice zbog problema u kojima se nalaze skoro sve ekipe (prehlade igrača, povrede, izolacija, itd...). U svakom slučaju, sve zaostale utakmice će deca odigrati kada se stvore uslovi za to.

Što se tiče same utakmice pionira, odigrali smo utakmicu 6. kola u okviru regionalne lige, grupa 2, protiv ekipe K.K. Ras 3 iz Beograda. Ubedljivo su naši dečaci pobedili ovu utakmicu i u ovom trenutku i realan rezultat kada je u pitanju odnos kvaliteta dveju ekipa. Znali smo i pre utakmice da je kvalitet na našoj strani, ali je teško igrati unapred dobijene utakmice. U pripremi utakmice, dečacima je rečeno da moraju da shvate utakmicu krajnje ozbiljno i budu maksimalno skoncentrisani, kao uostalom na svakoj utakmici i treningu. Naši dečaci su ispunili dogovore iz svlačionice, odigrali dobro utakmicu, skoncentrisano od samog starta i već na početku stvorili rezultatsku prednost koja je ukazivala na ubedljivu pobedu. Uspeli su naši dečaci da nadigraju protivnika u svim košarkaškim elementima, iz minuta u minut uvećavali prednost da bi na kraju ubedljivo pobedili. Pokušavali smo u ovoj utakmici da uigravamo neke varijante u odbrani što nam je u pojedinim delovima utakmice i polazilo za rukom. Bilo je i oscilacija što je sastavni deo igre. Trudićemo se da podižemo nivo igre iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu, za sve je potrebno vreme. Što se tiče napada, većinu poena smo uspevali da postignemo iz brzog napada ili kontra napada, teško nas je protivnik branio i u pozicionom napadu obzirom na razliku u kvalitetu pa smo veoma lako poentirali. Generalno imamo problem sa kretnjom igrača u pozicionom napadu, pa je i to bio jedan od zadataka na ovoj utakmici ali obzirom da smo većinu poena postigli iz tranzicije i kontra napada, što je super, ali nemamo uvid u napredak u ovom elementu igre i njegovom napretku obzirom da smo uvežbavali na treningu. Svakako ćemo već na sledećim utakmicama videti jer nas očekuju daleko košarkaški kvalitetniji protivnici. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na ubedljivoj pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Ras 3 - K.K. BB Basket 40 - 90
(15 - 24, 09 - 25, 07 - 23, 09 - 28)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 19, Petar Luković: 18, Aleksandar Vasilić: 11, Mihailo Pavković: 9, Vojkan Stanković: 9, Nikola Stepić: 8, Andrija Radošević: 6, Petar Stevanović: 4, Simon Curaković: 3, Rastko Burdelj: 2, Luka Aleksić: 1.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.