Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 01. I 02.12.2018.29.11.2018
Logo BB BasketMLAĐE PIONIRKE:

U 6. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, grupa 2, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Cerak iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 02.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

JUNIORKE:

U 7. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 25.11.2018. godine u Beogradu u sali Basket Land u ul. Endija Vorhola br. 14 sa početkom u 18:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:20h.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

Slobodni 7. kolo

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 3. kolu regionalne lige za mlađe pionire U12, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 02.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 4. kolu regionalne lige za pionire U15, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 02.12.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 3. kolu regionalne lige za pionire U14, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras 5 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 01.12.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Ljuba Neneadović u ul. Ace Joksimovića br. 25 sa početkom u 12:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:15h.

____________________________________________________

KADETI:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 02.12.2018. godine u Zemunu u sali Saobraćajne škole u ul. Cara Dušana br. 262 sa početkom u 12:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h.:: POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA OSIM MLAĐIH PIONIRKI I MLAĐIH PIONIRA 2.29.11.2018
Kadeti 2002,03 K.K. BB Basket - K.K. Vizura 3, 25.11.2018.KADETI:

U veoma napetoj i dinamičnoj utakmici protiv kvalitetne ekipe K.K. Vizura 3 iz Zemuna, naša kadetska selekcija je slavila i tako zabeležila treću uzastopnu pobedu u Regionalnoj ligi. Utakmicu smo, kao i obično, počeli dosta dobro. Pogotovo je to primetno kada igramo kod kuće, navijanje nam dosta pomaže u ostvarenju zacrtanih ciljeva te ovom prilikom želimo da izrazimo zahvalnost našim navijačima koji su nam bili šesti igrač na ovoj utakmici uz nadu da će se takav trend nastaviti. U drugoj četvrtini nam po prvi put na utakmici opada ritam i nekim iznuđenim izmenama, zbog faulova, ekipa gubi polet, pa protivnik uspeva da nas rezultatski sustigne i prestigne, pa na pauzu odlazimo sa pola koša zaostatka. U drugo poluvreme ulazimo veoma motivisani, što se odražava i na sam rezultat. Uspeli smo da ofanzivno veoma potentnog protivnika svedemo na samo 8 poena za četvrtinu i moramo time biti zadovoljni. Takođe, ispadanje iz ritma smo sveli na minimum i sada su nam te greške vremenski trajale dosta kraće. Istina, rezultatski nismo imali osiguranu pobedu sve do 5 minuta pred kraj utakmice. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste pad u ritmu i opuštanje na samom kraju utakmice, usled velike razlike. Ozbiljne ekipe igraju 40 minuta u visokom ritmu, sa što manjim opadanjem koncentracije, čemu i mi težimo. U sledećem kolu nas očekuje vrlo teško gostovanje, ali ako naši momci budu pokazali želju i koncentraciju kao na protekloj utakmici, verujemo da možemo da slavimo i četvrti put za redom.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Vizura 3 80 - 62
(22-17, 15-21, 16-08, 27-16)

Poeni: Vojin Đorđević: 22, Vuk Obradović: 15, Aleksa Jovanović: 15, Filip Ilić: 14, Uroš Vasilić: 12, Matija Macura: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 3. kolu regionalne lige, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Vuk Iz Beograda i uspela da pobedi kvalitetnog protivnika rezultatom 70 - 45. Sjajna igra naših dečaka skoro celim tokom utakmice, ubedljivo najbolja igra od početka sezone što nas raduje i daje motiv za još jačim radom na treninzima. Strpljivom igrom na počatku utakmice u fazi napada i agresivnom igrom u odbrani sa odličnim rotacijama smo uspeli da stvorimo praktično nedostižnu prednost kada smo poveli sa 16 - 00. U nastavku utakmice smo uvećavali prednost i pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Protivnik je pokušavao agresivnim presingom na celom terenu sa udvajanjima da nas izbaci iz ritma i natera na greške, ali su naši dečaci uspevali da reše i skoro svaki put kazne protivnika košem. Pozicioni napad je takođe funkcionisao dobro uz kvalitetnu kretnju, poštovanje saigrača i dobru selekciju šuta. Plod ovakve igre je dobar rad na treningu i postepeno podizanje forme. Igrači moraju da shvate da se ne živi od stare slave i da se ovakva utakmica neće ponoviti ukoliko se dobar rad na treninzima ne nastavi što je svakako preduslov za dobre igre i u nastavku sezone. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Vuk 70 - 45
(25-12, 21-10, 13-10, 11-13)

Poeni: Mateja Gerasimović: 16, Filip Stojković: 15, Marko Živković: 12, Filip Cvetanović: 10, Nemanja Janković: 7, Luka Živadinović: 6, Vukašin Pavlović: 3, Dimitrije Mijailović: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 2. kolu regionalne lige, naša druga pionirske selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 4 iz Zemuna. Uspeli smo da pobedimo u ovoj utakmici borbenog protivnika rezultatom 59 - 51 koji nam je održao javni čas iz borbenosti, pristupa igri, voljnom momentu itd. Stalno pričamo igračima da moraju da daju maksimum na svakom treningu i utakmici, da nikada nikoga ne smeju potcenjivati, a stvorio se utisak da su naši dečaci upravo to uradili u ovoj utakmici. U skladu sa tim je i bila igra, melanholična i bezvoljna, samo na momente onakva kakvu želimo da negujemo, a to je agresivno u odbrani sa dosta kontranapada i kretnji u napadu. Utakmica je celim tokom bila neizvesna, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a mi smo zahvaljujući većem individualnom kvalitetu uspeli na kraju da slomimo otpor žilavog protivnika i pobedimo utakmicu što je pozitivna stvar. Dozvolili smo protivniku veliki broj ofanzivnih skokova, laganih protrčavanja kroz reket i blizu koša bez agresivnosti u odbrani što su oni i iskoristili i davali svoj maksimum da pobede utakmicu. Mi smo bili jako statični u napadu i individualnim akcijama pokušavali da dođemo do koša protivnika. Ovaj put nam se nije obilo o glavu i sigurno je da sledeći put hoće ukoliko budemo imali ovakav pristup. Čestitke protivniku na borbenosti, a našim dečacima na pobedi uz poruku da se niko ne sme potcenjivati bez obzira na košarkaški i drugi kvalitet...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Viziura 4 59 - 51
(09-12, 17-11, 14-11, 19-17)

Poeni: Danilo Pantić: 32, Vukan Nešić: 22, Aleksandar Senić: 3, Petar Ivanović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Beokoš iz Beograda i uspela da ostvari prvu pobedu u kvalifikacijama. Kada je ova klupska selekcija u pitanju, nalazimo se u fazi podizanja forme što se odražava i na igru i rezultat. Već smo u izveštaju sa prošle utakmice to naglasili, a dobra igra je bila i na ovoj utakmici uz oscilacije, ali smo na kraju uspeli da savladamo protivnika rezultatom 54 - 43 i osetimo slast pobede prvi put od početka sezone. Posebno se mora istaći da smo prvo poluvreme bili agresivni, tj obe petorke u pasareli odigrale dobro što nam je dalo rezultatsku zalihu od 11 poena pred nastavak utakmice. Protivnik je uspeo rezultatski da se vrati u igru zahvaljujući našoj lošoj odbrani i dobrim procentom šuta pa smo u poslednju deonicu na utakmici ušli sa 8 poena prednosti, a u jednom trenutku smanjili i na 5 poena. Ipak smo na kraju uspeli da odolimo napadima protivnika i sa nekoliko laganih poena osiguramo pobedu. Čestitkie protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na voljnom momentu, borbenosti i prvoj pobedi ove sezone, bravo tigrovi....

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beokoš 54 - 43
(13-05, 12-09, 16-19, 13-10)

Poeni: Mihajlo Pavković: 15, Petar Luković: 14, Petar Krstić: 11, Vojin Jovanović: 9, Andrija Radošević: 3, Konstantin Milošević: 2.

___________________________________________________

JUNIORKE:

Ženska juniorska selekcija ostvarila je veoma značajnu drugu pobedu u prvenstvu, protiv ekipe K.K. Kneževac Kijevo, protiv koje smo prošle godine u kadetskoj konkurenciji bili oba puta poraženi. Utakmica je bila neizvesna do pred kraj prvog poluvremena, kada smo uspeli da napravimo prvu osetniju rezultatsku prednost. U drugom poluvremenu protivnik je zonskom odbranom pokušao da nas poremeti, ali uz procente šuta koje smo imali, vrlo kratko smo bili van ritma i već pred kraj treće četvrtine smo povratili osetniju prednost. Do samog kraja utakmice kontrolisali smo i igru i rezultat. Naša ekipa je ubedljivo najmlađa u ligi, takođe, oslabljeni smo bili neigranjem nekih veoma bitnih igračica, što ovoj pobedi još više daje na značaju. Naša igračica, Nevena Dražić, odigrala je fantastičnu utakmicu, postigavši 35 poena pomogla je ekipi da stigne do krajnjeg cilja, uz odličan procenat šuta i postignutih čak 7 trojki na utakmici. Ništa manje bitne nisu bile i ostale igračice, koje su svojim trudom, zalaganjem i borbenošću veoma doprinele ovoj važnoj pobedi za ekipu. U sledećem kolu ekipa gostuje odličnoj ekipi K.K. Crvena Zvezda - Beograd i nadamo se da će tom prilikom naše igračice popraviti utisak iz utakmica koje smo odigrali protiv K.K. Radivoj Korać i K.K. Partizan. Sve čestitke našim igračicama na svemu prikazanom na ovoj utakmici.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Kneževac Kijevo 75 - 66
(19-17, 24-14, 20-20, 12-15)

Poeni: Nevena Dražić: 35, Milena Stevanović: 10, Nina Ristić: 9, Anđela Petrović: 6, Marija Drča: 6, Milica Stojanović: 5, Valerija Luković: 2.

___________________________________________________


MLAĐI PIONIRI 2 U12:

Naša selekcija mlađih pionira 2, dečaka rođenih 2007. godine i mlađi, poraženi su u utakmici protiv odlične ekipe K.K. As Basket 2. Utakmicu smo počeli i više nego dobro. Dobrom igrom u odbrani smo neutralisali njihovog najopasnijeg igrača, a u napadu smo dobro trčali u tranziciji, pre svega, što nam je dalo rezultat. U ostale 3 četvrtine se nismo snašli dobro kao u prvoj, ali smo veoma zadovoljni prikazanim na ovoj utakmici od naših dečaka. Ono što moramo napomenuti kao faktor je suđenje. Politika kluba je da se ne mešamo u tuđ posao i tako i decu vaspitavamo, jednostavno se ne treba osvrtati na sudijske odluke. Na ovoj utakmici dogodilo se da utakmicu sudi momak koji nije bio siguran ni u jednu svoju odluku. Ovo nije alibi za poraz, protivnik je definitivno bio bolja ekipa i sve čestitke protivničkoj ekipi, ali je utisak da utakmica ne bi išla u ovakvom smeru da je suđenje bilo na minimalnom nivou, ali to je problematika kojom Košarkaški savez Beograda treba da se pozabavi. Svakako, mišljenja smo da rezultat nije realan i da su naši dečaci mogli biti dosta zadovoljniji i samim rezultatom na kraju utakmice da je bilo sve regularno. Svakako, u revanš utakmici za par meseci ćemo se potruditi da dokažemo da smo rezultatski mogli mnogo bolje proći, jer je igra bila zaista na pristojnom nivou. Svakako, čestitke i našim dečacima, koji su igrali hrabro, primenjivali sve trenerove zamisli i ni jednog trenutka nisu delovali obeshrabreno na terenu. Takvim pristupom i napornim radom možemo se nadati napretku i pozitivnim rezultatima u narednom periodu.

Rezultat utakmice: K.K. As Basket 2 - K.K. BB Basket 2 67 - 25
(16-15, 20-02, 21-04, 10-04)

Poeni: Petar Krstić: 13, Nikola Tasić: 2, Vojin Jovanović: 2, Ognjen Popović: 2, Tomislav Đorđević: 2, Rastko Burdelj: 2, Vojkan Stanković: 2.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 5. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Vizura 2 iz Zemuna i poražene rezultatom 51-27. Od samog starta, video se ogroman nedostatak želje kod naših devojčica. Slabo trčanje, slabo vraćanje u odbranu, gomila promašenih zicera, sve je to uticalo na rezultatski ishod na ovoj utakmici. Primetan je veliki pad igre u odnosu na prošle dve utakmice, što se nadamo, neće biti slučaj na sledećoj. Poruka za naše devojčice je da ćemo jedino borbenošću i zalaganjem na treninzima ostvariti neki rezultat, da ne možemo da sedimo i čekamo da se prva pobeda ostvari sama, već da u svaku utakmicu moramo ući sa željom da pobedimo.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Vizura 2 - Ž.K.K. BB Basket 51 - 27
(15-07, 08-03, 16-08, 12-09)

Poeni: Milica Andrejić: 7, Ivona Gašević: 6, Lena Mitrović: 6, Elena Milanović: 3, Anđela Živković: 2, Jovana Dragović: 2,
Sofija Dvoštanski: 1.
:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 24. I 25.11.2018.21.11.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 5. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, grupa 2, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Vizura 2 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 25.11.2018. godine u Zemunu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 12:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:20h.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U 6. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Kneževac Kijevo iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 24.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.
____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 - U13:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beokoš iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 24.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 - u12:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. As Basket 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 25.11.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Kneginja Milica u ul. Jurija Gagarina br. 78 sa početkom u 10:15h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:50h.

____________________________________________________

PIONIRI 1 -U15:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 25.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 - U14:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 4 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 24.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

KADETI:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 25.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: POBEDE PIONIRA1, PIONIRA 2 I KADETA, PORAZI MLAĐIH PIONIRA 1, MLAĐIH PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRKI.20.11.2018
PIONIRI 1:

U 2. kolu regionalne lige U15, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Fleš 2 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 64 - 46. Jedna dobro odigrana utakmica naših dečaka, pogotovo nas raduje činjenica da je odigrana dobro na gostujućem terenu. Od samog starta utakmice smo igrali dobro i uz manje oscilacije igrali dobro skoro celim tokom utakmice. Mi smo bili ekipa koja je većim delom utakmice diktirala tempo i ritam, u nekoliko navrata kada je protivnik pripretio, uspevali smo da dobrim napadom osujetimo protivnika da se približi rezultatski i na taj način nam ugrozi pobedu. Odbrana je podignuta na dosta viši nivo u odnosu na prethodne utakmice što nas raduje jer pokušavamo da negujemo igru sa jakom i agresivnom odbranom uz dosta kretnji i trčanja u napadu. Napad je takođe funkcionisao mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama te je rezultat toga sve opšti utisak jako pozitivan. nadamo se da će ekipa i dalje ići uzlaznom putanjom i dobrim radom na treninzima podizati formu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Fleš 2 - K.K. BB Basket 46 - 64
(09-12, 08-20, 19-23, 10-09)

Poeni: Mateja Gerasimović: 22, Nemanja janković: 17, Filip Stojković: 8, Filip Cvetanović: 7, Dimitrije Mijailović: 4, Danilo Pantić: 3, Vukašin Pavlović: 3.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige U15, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča i uspela da pobedi rezultatom 74 - 47. Jedna sjajno odigrana utakmica od strane naših dečaka, većim tokom utakmice smo mi diktirali tempo i ritam, igrali agresivno, motivisano što je svakako model igre kojem težimo i želimo da igramo. Sjajna stvar od strane saveza što je od ove sezone organizovano takmičenje za dečake U12 i U 14 pa dečaci igraju protiv ekipa u svom godištu, te na taj način imaju kontinuitet igranja utakmica, stiču neophodno znanje i iskustvo koje bi trebalo da ispliva na površinu sledeće godine kada njihovo godište bude noseće u pionirima. Takođe je odlična stvar za klubove koji imaju priliku da omoguće svoj deci da igraju i bore se za svoje mesto u ekipi, itd. Nadigrali smo protivnika u skoro svim košarkaškim elementima i zasluženo pobedili. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Abba Barič 74 - 47
(26-13, 17-15, 14-08, 17-11)

Poeni: Danilo Pantić: 23, Vukan Nešić: 20, Petar Ivanović: 10, Aleksandar Bajkić: 8, Đurđe Petrović: 4, Vladimir Milić: 3, Vukašin Dvoštanski: 2, Mateja Kotorčević: 2, Aleksandar Senić: 2.

_____________________________________________________

KADETI:

U drugom kolu regionalne lige, naša kadetska selekcija se sastala sa ekipom K.K. Kneževac Kijevo iz Beograda i tom prilikom ubedljivo savladala protivnika. Kada se pogleda rezultat može se zaključiti da je utakmica bila poprilično laka, ali to nije bio slučaj. Utakmica se igrala u vrlo zapaljivoj atmosferi. Domaća ekipa je okupila veliki broj simpatizera i već na početku utakmice smo videli da protivnik ima veoma dobru podršku sa tribina i da ćemo se morati dobro pomučiti da ih savladamo. U prvom napadu na utakmici protivnik je postigao 3 poena i time su podigli na noge mnogobrojnu publiku u sali koja se trudila da domaćinima da vetar u leđa. Međutim, dešava se najbolja moguća stvar po nas u tom trenutku, naši momci su odigrali jednu od najboljih četvrtina od početka sezone i tako smo uspeli da, žargonski rečeno, uspavamo strastvenu publiku. U toj prvoj četvrtini smo bili sjajni i to je model igre koji tražimo. Rotirali smo, pomerali, bili agresivni u odbrani. U napadu smo bili brzi, precizni, tačni, sve ono na čemu insistiramo na treninzima bilo je primenjeno u igri i to nam je dalo rezultata. Prvu četvrtinu završavamo sa velikom prednošću (05-26). U drugoj četvrtini, protivnik postaje dosta agresivniji. Agresivnom odbranom po celom terenu uspeli su da nas izbace iz ritma s početka utakmice i u drugoj četvrtini smo pokušali da napade završavamo brže nego što nam odgovara, što je dovelo do velikog broja grešaka i izgubljenih lopti. U drugom poluvremenu smo se stabilizovali i njihovu agresivnu odbranu smo razbijali staloženom igrom i dosta lako smo poentirali iz određenih situacija na terenu. To je protivnika nateralo da se povuče i samim tim kao da su položili oružje kada je ova utakmica u pitanju. Ono što je naša velika želja i zadatak jeste uključivanje što više igrača u igru i veća rotacija. To zahteva dosta viši nivo aktivnosti, dosta viši intenzitet, igrača koji ulaze u igru sa klupe. Verujemo da će se i ovaj deo uskoro popraviti, obzirom da dosta akcentujemo doprinos svih igrača u igri. Čestitke momcima na ubedljivoj pobedi, a već za vikend čeka nas veoma teška utakmica za koju se maksimalno ozbiljno moramo pripremiti i kojoj moramo maksimalno ozbiljno pristupiti.Rezultat utakmice: K.K. Kneževac Kijevo - K.K. BB Basket 33 - 74
(05-26, 12-15, 07-18, 09-15)

Poeni: Vuk Obradović: 34, Uroš Vasilić: 12, Vojin Đorđević: 12, Filip Ilić: 8, Aleksa Jovanović: 5, Andrija Martinović: 3.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 4. kolu kvalitetne liga za mlađe pionirke, naše devojčice odigrale su utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Pobednik iz Beograda i poražene rezultatom 37-76. Ušli smo u utakmicu sa dosta energije i na presing protivničke ekipe i mi odgovaramo presingom i uspevamo da održavamo rezultat u egalu. Na pauzu na poluvremenu odlazimo sa minusom od 4 poena (31-35). Motivisane i željne pobede, naše igračice izlaze na teren nakon pauze i od prve sekunde drugog poluvremena, naša igra se drastično promenila u odnosu na prvo poluvreme. Pad koncentracije, gubitak želje i voljnog momenta bili su u prvom planu sve vreme tokom 3. i 4. četvrtine. Postigli smo svega 6 poena, na protivnikovih 41. Napredak naših devojčica je dosta primetan, ali ovakve stvari ne smemo da dopuštamo. Moramo biti koncentrisani tokom cele utakmice, moramo glavom biti u utakmici svake sekunde. Vraćamo se u salu i nastavljamo da radimo i napredujemo kao i do sada. Tražimo tu prvu pobedu u ligi još uvek, koja bi dosta značila za samopouzdanje naših devojčica.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Pobednik 37 - 76
(16-20, 15-15, 02-18, 04-23)

Poeni: Ivona Gašević: 6, Anđela Živković: 6, Mina Milosavljević: 6, Teodora Marić: 6, Lena Mitrović: 4, Sofija Dvoštanski: 4, Elena Milanović: 3, Milica Andrejić: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Ras iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 37 - 66. I pored ubedljivog poraza mi nismo nezadovoljni igrom naše ekipe na ovoj utakmici jer je vidan napredak u odnosu na prethodne utakmice. Prvenstveno se taj napredak vidi u voljnom momentu igrača, u pristupu utakmici, agresivnošću u odbrani, koncentraciji itd. Protivnik je realno u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i zasluženo je pobedila, a mi smo se borili od samog početka utakmice i uz manje oscilacije u igri skoro celim tokom utakmice zadržali taj nivo borbenosti i visokog voljnog momenta. Ukoliko nastavimo da igramo na ovom nivou, sigurno smo da nije daleko ni prva pobeda u kvalifikacijama ove sezone kada je ova selekcija u pitanju. Ekipa je u prethodna 4 kola zabeležilo isto toliko poraza i sigurno je da bi nam pobeda ulila dozu samopouzdanja koje je potrebno ekipi. Čestitke protivniku na pobedi, a našim dečacima na borbenosti i igri većim tokom utakmice, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Ras 37 - 66
(08-15, 05-15, 15-26, 09-10)

Poeni: Petar Luković: 10, Mihajlo Pavković: 7, Igor Šuša: 6, Vojin Jovanović: 5, Petar Krstić: 3, Danilo Radenović: 2, Pavle Ivković: 2, Andrija Radošević: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira (U12) je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Banjica 2 iz Beograda i poražena rezultatom 47 - 29. Opšti utisak je da nismo pružili maksimum na ovoj utakmici zbog treme koja je bila prisutna kod većine igrača. U jednoj meri je opravdano obzirom da je velikoj većini igrača ovo prva takmičarska utakmica, ali igrači koji treba da su nosioci igre ove selekcije su drugu godinu u takmičarskom pogonu i od njih se očekivalo više, mada su i oni bili pod bespotrebnom tremom i sigurno je da su njihove mogućnosti mnogo veće od prikazanog na ovoj utakmici. Kada je ova selekcija u pitanju, nema nikakvog imperativa rezultata i osnovni cilj je sticanja iskustva i znanja koje će im biti dragoceno kada se budu takmičili sa svojim godištem obzirom da ekipu čine dečaci rođeni 2007., 2008. i 2009. godine. Što se tiče igre na ovoj utakmici, bili smo dosta stegnuti i u fazi odbrane i napada. Nismo igrali kolektivno u napadu, igrači nisu iskoristili dosta šansi za odigravanje kontra napada iz razloga što igrač sa loptom nije video igrače koji su istrčali kontra napad. Loša nam je bila i kretnja u pozicionom napadu. Odbrana je elemenat igre na kojem takođe moramo puno da radimo, nismo bili agresivni za razliku od protivnika koji je zahvaljujući toj sposobnosti utakmicu i pobedio na čemu im čestitamo. Sigurni smo da je budućnost velika pred ovom decom koja prave prve košarkaške korake, ali moraju da shvate da će to samo postići napornim radom na treningu. Čestitke i našim dečacima na nekoliko košarkaških poteza koji su izmamili aplauz gostujuće publike...

Rezultat utakmice: K.K. Bannjica 2 - K.K. BB Basket 47 - 29
(16-09, 09-06, 12-06, 10-08)

Poeni: Petar Krstić: 10, Vojin Jovanović: 6, Ognjen Popović: 5, Danilo Radenović: 4, Aleksandar Vasilić: 2, Petar Stevanović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 17. I 18.11.2018.14.11.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 4. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, grupa 2, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Pobednik iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

JUNIORKE:

Slobodne 5. kolo

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira U13 igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira U12 igra utakmicu sa ekipom K.K. Banjica 2 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 22.11.2018. godine u Beogradu u 19:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:20h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.11.2018. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 15:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:20h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija U14 igra utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča. Utakmica se igra u nedelju 18.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

KADETI:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Kneževac Kijevo iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 18.11.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. 14. Oktobar u ul. Gočka br. 40 sa početkom u 20:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:40h.


:: POBEDE PIONIRA I KADETA, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.14.11.2018
KADETI:

U prvoj utakmici Regionalne lige, naša kadetska selekcija savladala je ekipu KK Novi Beograd 7- 2. Utakmicu smo odigrali promenljivo. Imali smo periode igre kada smo izgledali vrlo dominantno na terenu, a imali smo i periode kada smo dozvoljavali protivniku da se razugra. Za razliku od prethodnih utakmica ove sezone, sada nismo bili toliko dobri u odbrani. Dosta smo sporo rotirali i agresivnost na lopti gotovo kroz čitavu utakmicu nije bila na zadovoljavajućem nivou, što se odrazilo i na broj primljenih poena, pogotovo u trećoj četvrtini. Sa kašnjenjem u odbrani i kasnim rotacijama smo dozvolili veliki broj slobodnih bacanja protivnika. U celoj utakmici smo napravili 30 faulova i čak 40 slobodnih bacanja smo dozvolili. Što se rezultata tiče, imali smo punu kontrolu čitavu utakmicu i gotovo da ni jednog trenutka nismo dozvolili da se uđe u neizvesnost oko konačnog pobednika. Ono što je za svaku pohvalu, jeste procenat slobodnih bacanja, koji je bio izuzetan na ovoj utakmici (27/22=81,48). Atmosfera tokom utakmice je bila sjajna, na utakmici je bio veliki broj gledalaca i sigurno je da ćemo u takvoj atmosferi kroz sezonu izvlačiti najbolje iz sebe. Naši momci kroz kvalifikacije nisu uspeli da izbore plasman u II ligu, ali to ne umanjuje značaj takmičenja u kom se nalazimo. Ekipa mora održati koncentraciju do samog kraja takmičenja, koje je poprilično dugo i samo tako se možemo nadati pozitivnom rezutatu i materijalizaciji zaista velikog rada i truda koji smo uložili u pripremu ove sezone u toku letnje pauze.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Novi Beograd 7 - 2 95 - 66
(28-12, 22-18, 23-22, 23-14)

Poeni: Vuk Obradović: 30, Vojin Đorđević: 20, Filip Ilić: 17, Uroš Vasilić: 12, Aleksa Jovanović: 10, Aleksa Macura: 3, Andrija Martinović: 2, Luka Gojković: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Barajevo i tom prilikom pobedila rezultatom 65 - 51. Jedna jako teška utakmica za nas i ne toliko lepa za gledanje. Protivnik je jako kvalitetna ekipa koja forsiara agresivnu odbranu po celom terenu sa udvajanjima. Ne izgledaju dominantno na terenu ali ekipa koja ima kvalitet, ogroman voljni momenat i agresivnost, što su i pokazali na terenu kada je ova utakmica u pitanju. Mi se nismo najbolje snašli na njihov presing i agresivnu odbranu što je rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti sa naše strane i mučenjem da prenesemo loptu na protivničku polovinu. Mučili smo se da dođemo do koša protivnika, nismo igrali kolektivno, nego individualnim akcijama pokušavali da dođemo do koša protivnika, što je ekipi koja je agresivna dosta olakšavalo posao u odbrani i davalo motiva da igraju još agresivnije. Zahvaljujući većem individualnom kvalitetu koji je u ovom trenutku na strani naših igrača uspevali smo da održavamo rezultatski egal, ekipe su se smenjivale u vođstvu celim tokom utakmice. Obzirom da je protivnik igrao presing i agresivno celu utakmicu, imao je i veći broj napravljenih faulova što je rezultiralo velikim brojem slobodnih bacanja koje smo šutnuli (45 - 15). Zabrinjava katastrofalan procenat ubačenih slobodnih bacanja, tj 30 promašenih što je mnogo i nedopustivo. Ovu utakmicu smo imali sreću i uspeli da pobedimo protivnika uprkos lošim procentima šuta, ali ukoliko ne popravimo procente u budućnosti, nećemo dobro proći na nekim narednim utakmicama. Ono što nas takođe muči od početka sezone je defanzivni skok. I na ovoj smo utakmici imali ogromnih problema jer smo protivniku koji je dosta inferiorniji od nas dozvolili ogroman broj ofanzivnih skokova. Ukoliko ne popravimo ovaj elemenat igre, protiv ekipa koje imaju visinu, snagu i naviku da idu na ofanzivni skok se nećemo dobro provesti. Smatramo da ova naša ekipa ima perspektivu i određeni košarkaški kvalitet koji je dosta veći u odnosu na igre koje prikazuje na početku sezone. Igračima je jasno i shvataju da ćemo nivo igre i forme podizati dobrim radom na treninzima pa se nadamo da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji... Čestitke protivniku na dobroj i borbenoj igri, a našim dečacima na pobedi....

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K.Barajevo 65 - 51
(13-16, 22-17, 09-13, 21-05)

Poeni: Filip Cvetanović: 25, Nemanja Janković: 10, Filip Stojković: 9, Mateja Gerasimović: 8, Petar Ivanović: 5, Luka Živadinović: 4, Dimitrije Mijailović: 2, Vukašin Pavlović: 1, Danilo Pantić: 1.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 3. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Flash iz Beograda i pretrpele treći poraz u sezoni iz isto toliko odigranih utakmica, rezultatom 31-30. Prvo poluvreme smo odigrali jako loše i dozvolili protivniku da na pauzu na poluvremenu ode sa 8 poena prednosti (18-10). Prijao nam je odmor i osveženje, pa u 3. četvrtini uspevamo da smanjimo prednost protivnika, ali ne i da rezultat preokrenemo u našu korist. Tome je doprineo i veliki broj promašenih zicera i otvorenih šuteva. U poslednju četvrtinu ulazimo sa minusom od 5 poena (25-20), primetna je bila ogromna želja kod devojčica da kući odemo sa pobedom i samim tim smo zaigrali dobro. Došli smo do prvog vođstva, 30 sekundi pred kraj utakmice (29-30). Faulom smo poslali protivnika na liniju slobodnih bacanja, odakle je njihova igračica pogodila iz oba pokušaja i donela prednost protivniku. Na kraju smo imali šut za pobedu i lopta je nesrećno izašla iz koša. Ostaje žal posle utakmice, ali podignute glave nastavljamo da treniramo i vredno radimo jer se na ovakvim utakmicama uči i napreduje. Sve pohvale za naše devojčice koje su pokazale karakter u bitnim trenucima utakmice, a protivniku sve čestitke na pobedi.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Flash - Ž.K.K. BB Basket 31 - 30
(09-04, 09-06, 07-10, 06-10)

Poeni: Milica Andrejić: 10, Elena Milanović: 6, Ivona Gašević: 6, Anđela Živković: 4, Sofija Dvoštanski: 4.

____________________________________________________

JUNIORKE:

Naša selekcija juniorki poražena je i više nego ubedljivo u utakmici protiv ekipe ŽKK Radivoj Korać, ekipe koja će se verovatno boriti za naslov šampiona Srbije. Kvalitet protivnika je na mnogo višem nivou od našeg, ali pristup igri naših i njihovih igrača je nemerljiv. Sramotno smo izgledali na terenu gotovo čitavu utakmicu. Osim nekoliko individualnih bljeskova ništa više nije viđeno sa naše strane na utakmici. Od prve sekunde kako smo stali na teren, do poslednje, protivnik je radio šta je hteo, a mi smo gotovo nepomično stajali. Svaka taktička zamisao koju smo imali nije bila primenjiva, jer, osnovu igre nismo uspeli da sprovedemo u delo, a to je trčanje. Delovali smo paralisani od straha u igri u kojoj se dve ekipe takmiče ko će više puta da probaci loptu kroz obruč. Na to se mora dodati i ekstremni manjak samopouzdanja koji posedujemo i dolazi se do rezultata koji je bio kakav je bio. Apsolutno nema svrhe govoriti o utakmici u kojoj je jedan protivnik bio dominantan u svakom košarkaškom elementu. Naše igračice moraju da shvate da se utakmice igraju i protiv jakih protivnika, velikih imena, a ne samo protiv ekipa koje su sličnog košarkaškog kvaliteta. Utakmice protiv jakih protivnika moraju da posluže kao motivacija za bolje partije, jer su to zapravo izazovi koji sport čine onim što jeste. Prethodne dve utakmice smo protraćili, ništa nismo uspeli da prikažemo u igri, a naše igračice kao da nisu želele da ih odigraju. Sledi nam slobodno kolo, pa bitna utakmica protiv ŽKK Kneževac Kijevo. Za to vreme ćemo se potruditi da ispravimo neke greške u igri, ali i način na koji pristupamo utakmicama.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Radivoj Korać - Ž.K.K. BB Basket 118 - 30
(37-13, 22-00, 31-05, 30-12)

Poeni: Dunja Ilić: 12, Nina Ristić: 8, Milica Stojanović: 4, Anđela Petrović: 4, Marija Drča: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 (zaostalo 3. kolo):

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Poražena je naša ekipa ubedljivo na ovoj utakmici rezultatom 56 - 22 iako je na poluvremenu izgledalo da će to biti jedna egal utakmica. Nedostatk individualnog kvaliteta igrača koji čine ovu ekipu čini da na utakmicama generalno imamo veliki broj promašenih šuteva sa zicer pozicije, slobodnih bacanja i loših dodavanja, te je to bio slučaj i na ovoj utakmici. Borili smo se u prvom poluvremenu i pristup je bio bolji nego na prethodnim utakmicama i uspevali da održavamo rezultatsku klackalicu. U nastavku utakmice smo podlegli atmosferi koja je bila na gostujućem terenu veoma bučna jer je u sali bilo dosta domaćih navijača koji su navijali za svoju ekipu što je dosta naše dečake poremetilo i izbacilo iz ritma. Video se strah i trema koju nismo mogli da savladamo te je protivnik lako pobedio utakmicu sa velikom razlikom. Očigledno je da smo u ovom trenutku jedna od najneiskusnijih ekipa u ovoj grupi i koja mora još mnogo da radi i trenira da bi napredovala, pa je realnost u ovom trenutku da ekipa nakon kvalifikacija nastavi takmičenje u regionalnoj ligi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Vuk 22 - 56
(06-06, 06-11, 07-19, 03-20)

Poeni: Mihajlo Jerinić: 7, Vojin Jovanović: 4, Petar Krstić: 3, Mihajlo Pavković: 2, Andrija Radošević: 2, Vojkan Stanković: 2, Pavle Ivković: 1, Petar Stevanović: 1.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 (redovno 4. kolo):

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa najboljom i prvoplasiranom ekipom u grupi, K.K. Viva iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 70 - 23. Nije realno u ovom trenutku očekivati da pobedimo ekipu K.K. Viva jer je kvalitet na njihovoj strani i trenutno je velika razlika između ove dve ekipe, ali smo mogli i trebali odigrati dosta bolje u odbrani. Protivnik je više od polovine svojih koševa postigao iz utrčavanja, a mi smo to posmatrali i primali koševe. Jasno je da pored incdividualne odbrane, ni kolektivna odbrana nije funkcionisala. Napad je bio za nijansu bolji nego na nekim prethodnim utakmicama, bolje su se naši igrači kretali i pokušavali da ugroze koš protivnika, ali nije realno bilo očekivati da se postigne više koševa na ovoj utakmici uzimajući u obzir kvalitet protivnika. Odbrana je elemenat igre na kojem moramo mnogo da radimo u narednom periodu. Mi treneri u klubu se trudimo i dajemo sve od sebe da deci što više znanja prenesemo ali ne može preko noći ništa i nadamo se da će ekipa u narednom periodu napredovati...

Rezultat utakmice: K.K. Viva - K.K. BB Basket 70 - 23
(18-03, 15-08, 14-05, 21-07)

Poeni: Mihajlo Pavković: 9, Vojin Jovanović: 4, Petar Luković: 3, Danilo Radenović: 3, Ilija Cvejić: 2, Andrija Radošević: 1, Aleksa Kulić: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 10. I 11.11.2018.08.11.2018
MLAĐE PIONIRKE:

U 3. kolu kvalitetne lige za devojčice, naša selekcija mlađih pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 10.11.2018. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 15:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:10h.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U 3. kolu kvalitetne lige za devojčice, naša juniorska selekcija igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u ponedeljak 12.11.2018. godine u Beogradu u Hali Radivoj Korać u ul. Zdravka Čelara br. 12 sa početkom u 17:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:40h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 (zaostalo 3. kolo):

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Utakmica se igra u petak 09.11.2018. godine u Beogradu (Kaluđerica) u sali O.Š. Miloje Vasić u ul. Dragoljuba Stojanovića br. 11 d sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:50h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 (redovno 4. kolo):

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Viva iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 11.11.2018. godine u Beogradu u pomoćnoj hali Štark Arene sa početkom u 13:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:45h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Barajevo iz Barajeva. Utakmica se igra u nedelju 11.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 - 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 10.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv.


:: POBEDA KADETA, PORAZ JUNIORKI.05.11.2018
KADETI:

Na poslednjoj utakmici kvalifikacija za II ligu, naša selekcija je uspela da pobedi kvalitetnog protivnika, ekipu KK Sava 2 iz Beograda, što nije bilo dovoljno za plasman u pomenuti rang takmičenja. Grupa u kojoj smo igrali je bila veoma ujednačena i vrlo zanimljive utakmice su odigrane, pune takmičarskog naboja. Što se same utakmice tiče, naša ekipa je počela utakmicu dosta nesigurno kada je poentiranje bilo u pitanju. Nismo uspevali da pronađemo željene poglede ka košu, ritam u kom smo se nalazili nije bio onaj u kom treniramo, pa smo i pored odlične odbrane, koju smo igrali kroz čitave kvalifikacije dobro, bili kratki za poene na drugoj strani terena. Tek u drugoj četvrtini se ekipa stabilizuje i preuzima inicijativu na utakmici. Od tog trenutka do kraja same utakmice, protivnik je bio u našem ritmu i apsolutno smo kontrolisali utakmicu. Sada smo produžili periode dobre koncentracije koje smo imali i na prethodne dve utakmice, ali koji su trajali dosta kraće. Takođe, imali smo i ponovo neverovatne padove koncentracije, koji su nas koštali nekih značajnih poena. Na 10 sekundi do kraja prvog poluvremena naša ekipa je imala 5 poena prednosti (17-22), i za tih 10 sekundi protivnik je uspeo da postigne 5 poena, zbog zaboravljenog skoka kod dodatnog slobodnog bacanja. U drugo poluvreme ulazimo dosta sigurnije. I dalje smo grešili u napadu, a bili dobri u odbrani, ali je utakmica bila pod našom kontrolom. Na 2 minuta do kraja poslednje četvrtine, naša ekipa je imala maksimalnih 8 poena prednosti, a onda nam se ponovo dešava pad sa poluvremena i protivnik za minut i dvadeset sekundi uspeva da se potpuno vrati u utakmicu i prednost je sada bila samo 1 poen za našu ekipu. Još jednom smo dobrom odbranom uspeli da izvučemo situaciju u našu korist i dugačkim dodavanjem i košem u poslednjoj sekundi pobeđujemo sa 3 poena prednosti. Utisak je da smo mogli dosta bolje, pogotovo kada je ofanziva u pitanju. Takav je i opšti utisak, vezan za čitave kvalifikacije. Naša ekipa je po plasmanu u Regionalnoj ligi, a takmičenje počinjemo već za vikend. Ekipa je dosta solidno pripremljena, redovnost nam je problem, kao i uvek, a kada se to bude popravilo, moći ćemo da ispravljamo i tehničko taktičke elemente vezane za našu igru.

Rezultat utakmice: K.K. Sava 2 - K.K. BB Basket 48 - 51
(10-08, 12-14, 16-16, 10-13)

Poeni: Uroš Vasilić: 16, Vojin Đorđević: 14, Vuk Obradović: 8, Aleksa Jovanović: 5, Filip Ilić: 4, Aleksa Mihajlović: 2, Ognjen Luković: 2.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U 3. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan 1953 iz Beograda. Ubedljivo su poražene naše devojčice u ovoj utakmici rezultatom 111 - 43. Sigurni smo da ovo nije realan rezultat kada je odnos kvaliteta ove dve ekipe u pitanju. Iako smo bili oslabljeni neigranjem 3 bitne igračice za ekipu (Dražić, Stevanović i Stanojević), nema opravdanja za borbenost koja je na ovoj utakmici definitivno izostala. Zatim, voljni momenat naših devojčica nije bio na nivou koji se od njih očekuje. Podatak da nismo bili u bonusu na utakmici dovoljno govori o odbrani i voljnom momentu naših igračica na ovoj utakmici, a podatak da smo primili 111 poena na utakmici, od toga 60 poena u drugom poluvremenu od čega 80 procenata poena iz kontra napada protivnika, dovoljno govori o motivaciji, želji za takmičenjem i nadmetanjem sa protivnikom kakav je bio ovaj. Ono što smo više puta naglašavali da nam je jedan od najslabijih elemenata, a to je igra u fazi odbrane. Pokazalo se kao velika slabost i na ovoj utakmici. Protivnik je naše loše trčanje kažnjavao velikim brojem lakih poena iz kontra napada. Kada bismo uspeli da postavimo odbranu, protivnik nas je opet bez većih problema kažnjavao jer nam je i individualna i kolektivna odbrana na ovoj utakmici bila loša. Moramo dosta da radimo na ovom elementu na treninzima i pokušamo da podignemo nivo igre na viši nivo. Iako pred igračice niko ne postavlja bilo kakav imperativ i moranje za bilo šta, ali sve gubi smisao ukoliko nema napretka koji je uslovljen kvalitetnim radom na treningu. Nećemo biti zadovoljni kada na kraju sezone podvučemo crtu ukoliko konstatujemo da igračice nisu individualno napredovale i zašle iz sezone bolje nego na početku. Upravo su utakmice protiv ekipa koje su zvučnog imena, kvalitetne i najbolje u Srbiji prilika da se napreduje i pokaže voljni momenat, želja da se nadigraju najbolja deca u Srbiji... Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim devojčicama poruka da podignute glave usvoje sve pomenute kritike i pokušamo već na sledećoj utakmici da popravimo utisak protiv takođe jedne od najboljih ekipa u Srbiji u ovom trenutku (Ž.K.K. Radivoj Korać).

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - K.Ž.K. Partizan 43 - 111
(14-27, 09-26, 11-27, 09-31)

Poeni: Jelena Janković: 11, Isidora Rašić: 9, Marija Drča: 7, Nina Ristić: 5, Dunja Ilić: 5, Anđela Petrović: 4, Sanja Ilić:2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 03. I 04.11.2018.02.11.2018
JUNIORKE:

U 3. kolu kvalitetne lige za juniorke, naša selekcija igra utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 04.11.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve ljubitelje i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv odličnog protivnika.

___________________________________________________

KADETI:

U 3. kolu kvalifikacija za 2. kadetsku ligu za dečake, naša selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 03.11.2018. godine u Beogradu u sali Balon KK Sava u ul.Ljutice Bogdana br. 46 sa početkom u 14:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:45h.


:: POBEDA PIONIRA 1, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.02.11.2018
BB Basket - Pobednik 011, pioniri, 27.10.2018.PIONIRI 1 (1. kolo):

U 1. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 8, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda. Uspeli smo da pobedimo protivnika koji igra dobro, agresivno, uporni su i gledajući rezultat neko ko nije gledao utakmicu pomislio bi da je utakmica lagano pobeđena. Međutim, nije tako, vodila se velika borba skoro celim tokom utakmice, poslednjih 5 minuta utakmice smo uspeli da slomimo otpor protivnika i pobedimo utakmicu. Možemo biti zadovoljni igrom naše ekipe koja je nova, imamo dosta novih igrača, imamo i 2 povratnika u klub, Nemanju Jankovića iz K.K. Crvena Zvezda i Mateju Gerasimovića iz K.K. Mladenovca koji su velika pojačanja za klub i uz dobar rad će sigurno biti velika pojačanja za pionirsku selekciju ove godine. Pored njih imamo još povratnika u klub koji će svojom igrom doprineti da druga pionirska selekcija izgleda bolje. Bila je ovo jedna lepa košarkaška utakmica u kojoj je viđeno dosta lepih poteza, dosta koševa, borbenosti na obe strane, ekipe su se smenjivale u vođstvu što je doprinelo da utakmica bude neizvesna pa samim tim i zanimljiva za gledanje mnogobrojnoj publici koja nam je na ovoj utakmici bila šesti igrač i dali su ogroman doprinos fer i korektnim navijanjem da ekipa pobedi. Mi im se zahvaljujemo uz poziv da nas i na nekim budućim utakmicama podrže. Sezona je tek počela, raduje nas dobra igra u fazi napada, imamo dosta igrača koji mogu da prete protivničkom košu, ekipa je dosta ujednačena za razliku od nekih iz prethodnih sezona. Ono na čemu moramo dosta da radimo i što nam je loše je igra u fazi odbrane, kako individualna, tako i kolektivna. Mnogo bitan elemenat igre bez kog ne možemo imati rezultat i sigurno ćemo mu ubuduće na treninzima posvetiti dosta vremena. Čestitke akterima ove utakmice koji su pokazali da je košarka jedan od najlepših i najatraktivnijh sportova. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Pobednik 011 86 - 72
(23-21, 16-21, 20-13, 27-17)

Poeni: Filip Cvetanović: 30, Filip Stojković: 20, Mateja Gerasimović: 17, Danilo Pantić: 10, Luka Živadinović: 4, Nemanja Janković: 3, Vukašin pavlović: 2.

___________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 2. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Poražena je naša ekipa u ovoj utakmici ubedljivo rezultatom 76 - 26. Ovaj rezultat je trenutno realan kada je odnos kvaliteta u pitanju između ove dve ekipe. Pored poraza ubedljivom razlikom mi smo zadovoljni igrom naše ekipe jer se vidi napredak u odnosu na prošlu sezonu. Dosta smo opasniji po koš u odnosu na prošlu sezonu, vidi se i veća želja naših devojčica što nam je dobar pokazatelj da ekipa ide uzlaznom putanjom svesni da ne može ništa preko noći. I dalje smo oslabljeni neigranjem naše najviše igračice Mitrović zbog prehlade i sigurni smo da će to izgledati jošbolje njenim povratkom u ekipu. Takođe, borbenost naših devojčica je bila na dosta višem nivou što nas takođe raduje. Mora dosta da se radi na treninzima i sigurno je da će ekipa napredovati i ići uzlaznom putanjom. Utakmice koje nam slede su protiv protivnika koji su približnijeg kvaliteta kao mi u odnosu na ove prethodne dve koje smo igrali sa realno jačim protivnicima, pa se nadamo da ćemo u narednim utakmicama odigrati još bolje, čvršće, motivisanije... Čestitke protivniku na pobedi, a našim devojčicama takođe čestitke koje pokazuju napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Art Basket 26 - 76
(07-16, 08-19, 04-20, 07-21)

Poeni: Milica Andrejić: 10, Ivona Gašević: 9, Sofija Dvoštanski: 3, Anđela Živković: 2, Elena Milanović: 2.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U drugoj utakmici kvalitetne juniorske lige, naša ženska selekcija bila je poražena u veoma neizvesnoj utakmici. Utakmicu smo počeli dosta dobro, međutim, kroz celo prvo poluvreme smo bili odlični u napadu, gde smo imali i jako visok procenat šuta, dok smo u odbrani bili kroz celu utakmicu jako loši. Čitavo prvo poluvreme je proteklo u egalu, a na pauzu smo otišli sa rezultatom 51-51, što govori koliko je neizvesna utakmica bila i kakvog je karaktera bila prikazana igra. U trećoj četvrtini smo potpuno pali šuterski i generalna produkcija u napadu nije bila na željenom nivou. Kroz celo drugo poluvreme je ritam bio dosta niži sa naše strane i nikako nismo uspevali da se vratimo u utakmicu. Dobra stvar je što do poslednje sekunde utakmice nismo odustajali od igre i od svoje filozofije košarke. Poslednjih 10 sekundi, protivnik je žarko želeo da postigne stoti poen na utakmici, ali smo odličnom ekipnom odbranom uspeli da zadržimo protivnika od postizanja tog koša. Svakako, i ovu utakmicu smo odigrali jako borbeno i verujemo da smo izvukli maksimum kada je ova utakmica u pitanju. Moglo je i bolje, sigurno u nekim delovima utakmice, ali greške koje smo pravili nisu bile plod manjka želje ili lenjosti u igri, već naprotiv, velike želje i neiskustva, obzirom da smo ubedljivo najmlađa ekipa u ligi. Sledećih nekoliko kola nam dolaze veoma jake ekipe, renomiranog imena, a naše devojčice i na takvim utakmicama, protiv takvih protivnika, moraju prikazati još veću borbenost i želju za dokazivanjem, u protivnom, cela sezona neće imati smisla i efekta. Sve čestitke protivniku na pobedi, a našim devojčicama na svemu što su pokazale u prethodna 2 kolu u kvalitetnoj ligi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Karaburma 82 - 98
(20-22, 31-29, 14-29, 17-18)

Poeni: Jelena Janković: 27, Nevena Dražić: 17, Dunja Ilić: 10, Milena Stevanović: 7, Anđela Petrović: 6, Marija Drča: 5, Nina Ristić: 3, Isidora Rašić: 3, Valerija Luković: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1 (2. kolo):

U 2. kolu kvalifikacija za 2. ligu, naša ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. FMP iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 67 - 36. Poraz ubedljiv, ali smo mišljenja da razlika u kvalitetu nije kao što rezultat pokazuje. Jako smo loše počeli utakmicu, uspeli da postignemo samo 1 koš iz igre, a ukupno 4 poena u prvih 10 minuta dok je protivnik ubacio 25 poena i praktično već na početku uradio dobar posao da utakmicu završe pobedom. Mi smo uspeli da se probudimo u 2. četvrtini i zaigramo dosta bolje i agresivnije pa smo i razlika smanjili i otišli na poluvreme sa zaostatkom od 12 poena što nam je budilo nadu da možemo rezultat preokrenuti u nastavku utakmice. u jednom trenutku smo spustili na 10 poena zaostatka ali nismo imali znanja, snage i koncentracije da uhvatimo rezultaski priključak. Protivnik je uspevao i sa rezervnim igračima većim delom poslednje četvrtine da igra agresivno i povećava razliku da bi na kraju dostigla i maksimalnih 31 poen. Očekivali smo da će igrači u tom periodu odigrati bolje i smanjiti razliku na 10-ak poena što je možda i realna razlika u ovom trenutku, ali to se nije desilo što zabrinjava. Igrači moraju da shvate da ne smeju da se predaju nikada, nezavisno od rezultata, da moraju da igraju svaku utakmicu 40 minuta i bore se dajući maksimum u svakom minutu, takođe, nezavisno od trenutnog rezultata, jer će samo takvim pristupom napredovati... mi ih učimo da takav pristup imaju kada su i druge životne stvari u pitanju jer će tako moći da se bore kroz život... Čestitke protivnika na zasluženoj pobedi, a našim igračima koji očito imaju kvalitet i prostora za napredak mnogo, poruka da budu uporniji i igraju sa više vere u sopstvene mogućnosti...

Rezultat utakmice: K.K. FMP - K.K. BB Basket 67 - 36
(25-04, 07-16, 15-10, 20-06)

Poeni: Filip Cvetanović: 11, Mateja Gerasimović: 10, Danilo Pantić: 4, Nemanja Janković: 4, Luka Živadinović: 4, Dimitrije Mijailović: 2, Lazar Milenković: 1.

___________________________________________________

KADETI (1. i 2. kolo kvalifikacija za 2. ligu):

U kvalifikacijama za II ligu naša kadetska selekcija bila je poražena u obe utakmice koje je odigrala istog dana. Specifična situacija se dogodila kada su ove kvalifikacije u pitanju i mi smo određeni da sve utakmice igramo na gostujućem terenu u jako kratkom vremenskom periodu. Odlučili smo da bi zbog smanjenja troškova prevoza bilo najbolje da odigramo 2 utakmice u jednom danu. Mišljenja smo da nismo pogrešili, jer su momci obe utakmice odigrali na visokom nivou kada je u pitanju spremnost i razlozi poraza ne leže u kondiciji naših igrača. Na obe utakmice koncentracija nam je bila na jako niskom nivou.. Posledica toga je malo premor od celog dana provedenog u školi, a malo i opuštanje do kog je došlo usled dobrih rezultata koje smo ostvarili u pripremnom periodu.
U prvoj utakmici, protiv ekipe K.K. Žitko Basket 2 iz Beograda, naša ekipa je krenula jako loše. Nedovoljno brzo smo se vraćali u odbranu, u napadu smo bili ekstremno nemarni i protivnik nas je agresivnom igrom potpuno izbacio iz ritma. Tek u drugom poluvremenu smo uspeli da uhvatimo korak i da zaigramo kako smo trenirali čitavo leto, ali sada lopta jednostavno nije htela u koš, što će se preneti i na drugu utakmicu koja je odigrana iste večeri. Ključan trenutak dogodio se na 1:30 do kraja utakmice kada smo imali čist kontranapad za dovođenje rezultata na 3 poena razlike. Međutim u tom napadu su nam dosuđeni koraci i protivnik relativno mirno završava utakmicu, koju smo posmatrajući rezultate po četvrtinama sami ispustili i dozvolili protivniku da pobedi.
Na drugoj utakmici tog dana, protiv ekipe K.K. Skadarlija iz Beograda, ušli smo u utakmicu dosta bolje. Bili smo koncentrisani, ali u nekim trenucima nedovoljno agresivni. Imali smo egal utakmicu sve do treće četvrtine, kada apsolutno ništa nismo mogli da pogodimo. U tim trenucima je protivnik prelomio utakmicu u svoju korist i sigurnom igrom su priveli utakmicu kraju, bez ikakve drame na terenu. Ono što je bilo primetno na obe utakmice je da smo se kretali u napadu bolje od obe ekipe protiv kojih smo igrali, da smo bolje rotirali u odbrani, ali da smo jednostavno bili manje agresivni od njih i nismo bili dovoljno koncentrisani. Ogroman, neverovatan, broj zicera smo promašili u obe utakmice i to je glavni razlog ova dva poraza. Svakako da je izgovore lako naći i zaista ih ima dosta, ali se svodi dosta i na to što su naši igrači 3 nedelje pred prvenstvo postali jako neredovni i ta rutina koju smo izgradili u toku leta se usled manjka vremena provedenog u sali izgubila. Dosta igrača nagađa kretnju i poziciju u napadu, dok se u odbrani obavezno kasni. Svakako je ovo dobra situacija po nas i upozorenje da smo dobri onoliko koliko jako treniramo i koliko smo redovni na treninzima.

Rezultat utakmice: K.K. Žitko Basket 2 - K.K. BB Basket 65 - 58
(16-12, 24-09, 14-22, 11-15)

Poeni: Vojin Đorđević: 15, Filip Ilić: 13, Uroš Vasilić: 9, Vuk Obradović: 8, Aleksa Jovanović: 7, Nikola Kukureković: 2, Aleksa Macura: 2. Andrija Martinović: 2.

Rezultat utakmice: K.K. Skadarlija - K.K. BB Basket 64 - 54
(16-14, 15-15, 13-06, 20-19)

Poeni: Vojin Đorđević: 15, Aleksa Jovanović: 11, Uroš Vasilić: 10, Vuk Obradović: 6, Filip Ilić: 5, Aleksa Macura: 4, Ognjen Luković: 2, Andrija Martinović: 1.
Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.