Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.14.12.2022
BB Basket, slike sa utakmica, vikend 10. i 11.12.2022. godSTARIJA MUŠKA ŠKOLA KOŠARKE:

Naša starija muška škola košarke je odigrala prijateljsku utakmicu sa ekipom K.K. Sopot na domaćem terenu,u sali O.Š. Momčilo Živojinović. Obzirom da sve klupske selekcije imaju svoje takmičenje / utakmice, uključujući i mlađu školu košarke (Mini basket liga Beograda) i da je ova klupska selekcija jedina koja nema takmičenje organizovano od strane KSB-a, ideja je bila da se da šansa i dečacima iz ove klupske selekcije da pokažu šta znaju. Takođe, zbog motivacije i voljnog momenta dece, kao i daljeg rada i napretka, bitno je da igraju utakmice i na taj način vidimo kojim tempom napredujemo. Deca iz ove klupske selekciju su uglavnom početnici i u skladu sa tim je i trenutni nivo košarkaškog znanja. Pored gore nabrojanih stvari, cilj ove utakmice bio je da deca osete atmosferu u kojoj se igra utakmica, nauče da se ponašaju na istoj, da nauče da poštuju sve aktere jedne utakmice (od protivnika i njihovog trenera, preko službenih lica, publike, svojih saigrača i svog kluba, itd...). Protivnik je u ovom trenutku dosta kvalitetnija ekipa od naše, a i starija i u skladu sa tim, uspeo je da nas nadigra u svim košarkaškim elementima. Mi i pored te činjenice nismo nezadovoljni izdanjem naše ekipe koja je bila borbena i nije joj manjkalo motiva što je u ovom trenutku, uzimajući u obzir sve gore navedeno, za nas najbitnije. Uopšte ne sumnjamo da će deca napredovati i kako vreme odiče biti sve bolja i bolja. Cilj koji je postavljen pre utakmice je i ispunjen. Čestitike svim akterima utakmice... Napred tigrovi...

______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu na gostujućem terenu protiv ekipe K.K. Monda Basket i zabeležila novu pobedu čime je izbila na čelo naše grupe kao jedina neporažena ekipa. Rezultat ove utakmice bio je 25 – 42 u korist naše ekipe. Možemo reći sjajno odigrana prva četvrtina! Na stranu ubedljiva prednost, naša ekipa je odlično delovala od samog starta utakmice. Dobro defanzivno postavljeni, odlična agresivnost, a u napadu apsoludno učestvovanje svih igrača uz možda i iznenađujuće dobro kretanje lopte. Jako smo zadovoljni tom deonicom utakmice koja je pokazatelj svim dečacima selekcije sa kojim pristupom trebamo igrati svaki minut utakmice. Ponovo nam se, kao i na prethodnoj utakmici, ponavlja veliki pad u igri tokom druge, a ovog puta i treće četvrtine gde ne uspevamo tako lako da dodjemo do koša uz velike probleme u odbrani nad protivničkim ponajboljim igračem ove utakmice koji nas vrlo lako uvodi u bonus i probleme sa faulovima svojom agresivnom igrom u napadu i zaletanjem na koš sa gotovo celog terena. Odlično smo ušli u drugu četvrtinu, iz nekoliko dobrih napada agresivno napadali koš i uveli protivnika u probleme sa faulovima ali jednostavno nismo mogli da pogodimo ni jedno slobodno bacanje...kao i tokom cele utakmice, promašili smo čak 13 slobodnih bacanja. Nakon tih par dobrih uvodnih minuta, dolazi do pomenutog pada i problema sa čuvanjem najboljeg igrača protivnika. Takođe, ulazimo u neke greške prilikom izvođenja lopte iz auta i samog prevođenja lopte u prednje polje. Na sreću, nismo dozvolili nikakve periode panike i nervoze, pa uprkos problemima sa faulovima naših nosilaca igre uspeli smo da izdržimo nalete protivnika i da možda i rutinski privedemo utakmicu kraju. U četvrtoj četvrtini, širokom postavkom igrača u napadu napravili smo dovoljno prostora za igru 1 na 1 naših igrača koji su na taj
način, uz odsustvo rotacije protivnika, na jednostavan način stizali do lakih polaganja na koš. U suštini, srećni smo zbog nove pobede, sjajne igre u prvoj i poslednjoj četvrtini i svesni smo oscilacija u igri obzirom da nam je ovo prva takmičarska sezona. Jako nam je važan rad na treningu o čemu je više puta obavljen razgovor kao i ponašanje igrača i reprezentovanje kluba i grada iz koga dolazimo. Nadamo se da će igrači nastaviti sa redovnim dolascima na treninge i marljivim radom nastaviti svoj košarkaški napredak. Čestitke domaćoj ekipi na fer i korektnom ponašanju kao i prikazanoj igri a našim dečacima čestitke na novoj pobedi! Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket – K.K. BB Basket 25 – 42
(05 – 18, 06 – 05, 10 – 04, 04 - 15)

Poeni: Glođović Ilija: 19, Marković Veljko: 5, Pantelić Pavle: 4, Glišić Nestor: 4, Jovanović Uroš: 2, Ilić Aleksandar: 2, Cvetić Nemanja: 2, Ristivojević Sergej: 2.

______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira, vratila se sa gostovanje ekipi K.K. Real Beograd sa novom pobedom i sve bližim plasmanom u kvalitetnu ligu! Rezultat ove utakmice bio je 30 – 59 u korist naše ekipe. Mora se priznati da nismo na ovoj utakmici baš najbolje izgledali na terenu, čini se malo i rezervisano igrali ( o čemu je već i obavljen razgovor sa igračima ), ali je to bilo dovoljno za rutinsku pobedu. Analizu cele utakmice možemo svesti u određene celine tj. pozitivne i negativne stvari na ovoj utakmici. Pre svega, bilo je evidentno da imamo velike probleme da sačuvamo najboljeg igračaž protivničke ekipe i to nam se već dešavalo na prethodnom međusobnom duelu. Nismo usvajali informacije i zadatke koje nam je trener zadavao pre svega da se ne dozvoli prodor kroz sredinu odakle je protivnik imao mnogo opcija za završetak napada. Takođe, vrlo malo istrčanih kontranapada,dosta promašenih otvorenih šuteva, zicera, slobodnih bacanja. Zasigurno ako želimo još bolje rezultate i konkurentnost ukoliko se plasiramo u kvalitetnu ligu, moramo popraviti sve pomenute segmente igre uz mnogo bolji protok lopte i kretanje igrača bez lopte jer ne pokazujemo tendenciju za nekim od načina utrčavanja protivniku iza leđa, kažnjavanju loše postavljene odbrane itd. Naravno, na ovoj utakmici smo bili agresivniji od protivnika, imali više ofanzivnih skokova što smo i uspeli da materijalizujemo i najveća dobit je svakako apsolutno ravnopravno raspoređena minutaža kod svih igrača što je jako važno za dalji napredak. Nastavljamo sa daljim radom, gledamo samo u sledeće kolo i teško gostovanje ekipi Pobednika 011, nadamo se boljoj igri i obezbeđivanju plasmana u kvalitetnu ligu. Čestitne protivniku na fer, korektnoj igri i sjajnom gostoprimstvu na čemu smo veoma zahvalini, a našim dečacima čestitke na novoj pobedi i naravno već pomenutoj želji da se na svakoj utakmici pruži svoj maksimum. Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. Real Beograd – K.K. BB Basket 30 – 59
(09 – 13, 03 – 14, 08 – 18, 10 – 14 )

Poeni: Stanišić Teodor: 15, Bogdanović Mladen: 11, Leković Vuk: 10, Kanjevac Marko: 7, Vukašinović Damjan: 6, Jugović Rastko: 5, Stanojević Damjan: 2, Tomić Lazar: 2, Trifunović Dušan: 1.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 3. kolu kvalitetne lige, naša druga selekcija pionira gostovala je odličnoj ekipi i nažalost zabeležila treći poraz u dosadašnjem takmičenju. Bez bilo kakvih alibi prica ali moramo istaći da se naša pionirska ekipa, osim sa vrlo teškim rasporedom, suočava sa ogromnim kadrovskim problemima jer je na ovo gostovanje otišla sa 6-7 vrlo bitinih igrača u našoj rotaciji. U takvim okolnostima, bez bilo kakvog pritiska otišli smo na gostovanje sjajnoj ekipi, znatno pojačanoj u odnosu na prošlu sezonu kada smo igrali sa njima i možeo zaključiti da smo samo delom ispunili zacrtani cilj. Svakako, velika stvar je ta što je većima igrača ravnopravno podelila minute i to u ovom rangu takmičenja svakako utiče na samopouzdanje svakog pojedinca. Takođe, mogli smo videti kako jedan ekipa od početka do kraja utakmice, bez obzira na rezultat pruža svoj maksimum i svako od igrača se na taj način nameće treneru. Sama igra, očekivano, nije bila na željenom nivou. Na samom početku, imali smo probleme sa prenosom lopte i organizacije pozicionih napada usled velikog pritiska na naše bekove. Agresivnom igrom, velikom domanacijom pod svojim košem protivnik je postizao veliki broj poena iz kontranapada. Istakli bismo da, uprkos pomenutoj fizičkoj dominaciji celog tima, naš voljni i borbni momenat nije bilo na dovoljno visokom nivou da bi se pariralo protivniku. U velikom broju stvari koje nam nisu pošle za rukom na ovoj utakmici, moramo istaći katastrofalan šut sa linije slobodnih bacanja, samo 5 pogođenih od 22 upućena šuta. Takođe, moramo naučiti i steći naviku za pravilnom selekcijom napravljenih faulova. Na ovoj utamici, u kojoj smo bili inferiorni i primili 79 poena, napravili smo samo 6 faulova što je ispod svakog nivoa takmičarske košarke. Uprkos napomenutim lošim stvarima, još jednom ističemo da smo igrali protiv sjajne ekipe u vrlo teškom momentu po nas i da nemamo šta mnogo zameriti našim igračima osim želje da se ova negativna serija prekine, ali i da se kod pojedinih igrača nađe motiv za redovnije dolaske na treninge i bolji rad jer su upravo u ovoj utakmici pokazali da mogu biti konkurentni i od velike pomoći u našoj igri. Čeka nas teška utakmica protiv Partizana, zatvaramo krug teških gostovanja svesni da će uz dobar rad koji nam predstoji i uz povoljniji raspored sigurno doći do pobeda i mnogo lepšeg pogleda na tabelu. Čestitke protivniku na pobedi i korektnoj igri a našim dečacima želimo više sreće i bolji zdravstveni bilten, uz sigurno bolje rezultate u nastavku takmičenja.

Rezultat utakmice: K.K. Vizura 3 – K.K. BB Basket 79 – 43
(23 – 10, 23 – 12, 12 – 08, 21 - 13)

Poeni: Marjanović Luka: 21, Babić Lazar: 11, Bosnić Aleksa: 7, Gerasimović Lazar: 2, Pavlović Marko: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 6. kolu druge lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija ugostila je odličnu i favorizovanu ekipu K.K. Beokoš iz Beograda i nažalost zabeležila prvi poraz na svom terenu u ovom takmičenju. Kvalitetna i zanimljiva utakmica puna uspona i padova, preokreta i poena u serijama, nažalost donela je pobedu gostujuće ekipe. Loše smo ušli u utakmicu sa problemima na prenosu lopte ali i fizičkoj dominaciji protivnika pod košem. Jasno se moglo videti da protivnik ima dobar protok lopte, ne libi se da šutne van linije za 3 poena... naši dečaci su sa dosta energije ušli u utakmicu, pokušali da zatvore sve rupe u odbrani ali je protivnik dosta pametnijom i sugurnijom igrom došao do rane prednosti koju je održavao do kraja utakmice. Igrači sa klupe su nam doneli određeni sugurnost i smirenost u igri, uočeni su načini na koje nas je protivnik napadao ali nismo uvek uspevali da ispoštujemo dogovoren način odbrane tih situacija. Kao i ostale sekecije kluba, nažalost se i ova selekcija suočava sa velikim kadrovskim problemila ali je to svakao i šansa za ostale igrače da se svojim igrama nametnu treneru kao neke nove opcije u igri. Kada već vršimo neko poređenje, još jedna negativna stvar je da smo, poput druge pionirske selekcije, loše šutirali slobodna bacanja... 10 promašenih slobodnih bacanja, a kranja razlika je bila 10 poena! U drugoj i trećoj četvrtini smo bili bolji rival, pokušavali da promenimo način odbrane, podignemo agresivnost... takođe, pratio nas je i solidan procenat pogođenih šuteva spolja što svakako raduje pred teške utakmice koje nas očekuju. Nažalost, kada smo uhvatili priključak i imali šansu da sustignemo protivnika, iz naših promašaja protivnik je, ne samo uspeo da se odbrani već i uz mnogo muke i uloženog velikog truda naših igrača u odbrani, i postigne nekoliko preteških šuteva za 3 poena i osim rezultatski poljuljalja našu ekipu i na psihološkom planu. Kako je vreme odmicali, malo se osetio i strah kao i bežanje od odgovornosti kod naših igrača što je prouzrokovalo određene greške koje nas iz minuta u minut odvajaju od pobede. Cela ekipa je na ovoj utakmici bila jedinstvena, borbena i možemo reći podignute glave izašla sa parketa jer je u ovom trenutku pružila svoj maksimum čime smo svakako zadovoljni. U narednom periodu nas očekuju teška gostovanja i vrlo značajne utakmice pred polusezonu i pauzu u kojoj očekujemo sve igrače na treninzima, dobar planski rad i napredak u svom segnemtima igre. Raduje dobra atmosfera na treninzima i utakmicama, dobrim radom vratićemo se na pobednički kolosek. Čestitke protivniku na pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – K.K. Beokoš 55 – 65
(10 – 19, 19 – 17, 15 – 13, 11 - 16)

Poeni: Gavrilović Milan: 18, Đurić Miloš: 14, Jevtić Sava: 12, Papić Filip: 5, Životić Mateja: 3, Janošević
Vuk: 2, Šolević Tadija: 1.

_____________________________________________________

KADETI U17:

U 4. kolu regionalne lige naša kadetska ekipa odigrala je utakmicu na gostojućem terenu protiv ekipe K.K Borac Zemun i poražena rezultatom 43 – 33. Od samog početka utakmice nas šut i realizacija zicera nije najbolje služila. Četvrtina sa veoma malo poena nagoveštavala je da ćemo se mučiti u samoj realizaciji i u ostatku utakmice. Solidnu odbranu nismo uspeli da nagradimo poenima u polju napada. Druga četvrtina je protekla u istom ritmu. Protivnik je imao više sreće u samoj realizaciji koju je umeo da iskoristi i samo poveća razliku na poluvremenu koja je iznosila dvocifrenim brojem poena. Dosta izgubljenih lopti je obeležilo poluvreme, gde u nekim situacijama nismo mogli da prepoznajemo kada je pravo vreme za dodavanje. Drugo poluvreme je bila znatno bolja slika. Uspeli smo da se konsolidujemo i počnemo skoncentrisani od početka. Brzim poenima nakon defanzivnog skoka u odbrani uspevali smo malo po malo da spuštamo rezultatski zaostatak koji smo imali. Probali smo da promenimo način odbrane iz čoveka u zonsku, što je na kraju i bila dobra odluka jer smo protivnika sveli na minimum poena u trećoj četvrtini. U poslednjoj četvrtini smo nastavili sa istom odbranom nadajući da ćemo ponoviti slučaj iz treće četvrtine i probati da vratimo utakmicu u našu korist. Na žalost, ponovo nismo uspeli da nagradimo dobru odbranu poenima na suprotnoj polovini i utakmica se završava u korist protivnika. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a nama ostaje da vredno radimo i napredujemo iz utakmice u utakmicu i smanjujemo greške na sledećim utakmicama.

Rezultat utakmice: K.K. Borac Zemun – K.K. BB Basket 43 – 33
(15 – 06, 15 – 08, 06 – 11, 07 – 08)

Poeni: Vasilić Aleksandar: 14, Pavković Mihailo: 5, Burdelj Rastko: 4, Tasić Nikola: 3, Stanković Vojkan: 3, Stevanović Petar: 2, Petrović Veljko: 2.

_____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U 7. kolu kvalitetne lige, naše mlađe pionirke odigrale su utakmicu na gostujućem terenu protiv ekipe Ž.K.K. Ras i poražene u neizvesnoj završnici 33 – 31. Utakmicu nismo počeli na način na koji smo mi to želeli, protivnik je dirigovao ritam tokom cele prve četvrtine. Loša realizacija nas je koštala boljeg rezultata na početku utakmice, a skok u odbrani je bio jedan od elemenata koji nam je dosta škripao. U drugu četvrtinu smo ušli znatno bolje i zaigrali isto tako. U trenucima je delovalo da kontrolišemo utakmicu i da će tako biti do kraja. Obe petorke koje su bile na terenu su pokazale želju za pobedom. Uspeli smo da iskontrolišemo ofanzivni skok protivnika dobrim građenjem našeg koša i iz kontra napada da trčimo protivniku u leđa i tom prilikom postignemo dosta laganih poena. Otišli smo na odmor sa minimalnim vođstvom. Drugo poluvreme je obeležilo smenjivanje vođstva obe ekipe. Na trenutke smo imali odlične momente i dobar zalet da bi u jednom trenutku pali u koncentraciji, čime nismo mogli da se odvojimo dovoljnom razlikom i privedemo mirno utakmicu kraju u našu korist. Loš procenat šuta sa linije slobodnih bacanja nas je pratio i na ovoj utakmici, možda je to bio i prelomni moment u kom će smeru otići utakmica na kraju. U poslednjim trenucima posle tajm auta, dogovor sa klupe nismo mogli da ispoštujemo u odbrani, a to je da brzo fauliramo igrača kako bi u slučaju oba promašaja oba imali šansu za produžetak i protivnik je priveo utakmicu kraju u svoju korist. Ali nema se šta zameriti našim igračicama. Borile su se do samog kraja sa željom za pobedom. Na žalost, ovoga puta nismo uspeli da ostvarimo pobedu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri a našim igračicama čestitke na borbenosti, uz ovakvo zalaganje ne sumnjamo da će biti još pobeda u narednim utakmicama.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Ras – Ž.K.K. BB Basket 33 – 31
(10 – 03, 06 – 15, 08 – 05, 09 – 08)

Poeni igrača: Mijatović Dunja: 14, Stepić Aleksandra: 7, Stankić Sara: 4, Bosnić Helena: 2, Todorović Lara: 2, Ristić Marija: 2.

______________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 7. kolu regionalne lige, naše pionirke odigrale su utakmicu na domaćem terenu protiv ekipe Ž.K.K. Akademija Sporta (Lazarevac) i poražene rezultatom 55 – 62. Ugostili smo ekipu koja je u našoj grupi jedina neporažena u dosadašnjem delu takmičenja, ali to nije sprečavalo naše igračice da pokažu zube protivniku i do samog kraja se bore za pobedu, koja nam je na žalost izmakla ovoga puta. Prvu četvrtinu smo ušli maksimalno skoncentrisani što je i donelo rezultat. Dobrim procentom slobodnih bacanja i trojkom uz zvuk sirene završimo prvu četvrtinu sa dva poena razlike. Početak druge četvrtine je krenuo u sličnom ritmu kao i finiš prve. Međutim, pad koncentracije i ne nalaženje rešenja za realizaciju protivnik pravi seriju kojom se polako rezultatski odvaja. Problem i sa faulovima naših najboljih igračica je možda i uticao da protivnik preokrene utakmicu u svoju korist. Drugo poluvreme smo pokušali da iznenadimo protivnika, a izbog problema sa faulovima da branimo koš zonom. Iako to nismo konkretno radili na treningu, naše igračice su se snašle veoma brzo. Uspeli smo da se rasteretimo što se tiče faulova, ali propusti u samoj odbrani koje je u nekim situacijama protivnik umeo da iskoristi su nas koštale rezultata na ovoj utakmici. I pored toga smo uspevali da ne dozvoljavamo protivniku da podiže razliku i u tim trenucima je utakmica i dalje bila otvorena za obe ekipe. Znajući da utakmica može da ode na bilo koju stranu, nismo više kalkulisali, pred kraj smo iz zonske odbrane ušli u pressing na čoveka po celom terenu kako bi iz takve agresivne odbrane naterali protivnika na grešku i pokušamo da pobedimo. Realizacija u ključnim momentima, posebno šut za 3 poena nas nije najbolje služio u završnim minutima, samim tim utakmicu je protivnik priveo kraju u svoju korist. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, publici na fer, korektnom i vatrenom navijanju. Na nama je da se okrenemo već narednim obavezama i pripremama za sledećeg protivnika. Čestitke našim igračicama koje se ni jedne sekunde nisu predale i pokazale borbenost i želju za pobedom, ali verujemo da će u narednom periodu sa ovakvim zalaganjem i trudom doći i pobede.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket – Ž.K.K. Akademija Sporta (Lazarevac) 55 – 62
(15 – 13, 10 – 19, 17 – 15, 13 – 15)

Poeni: Mijatović Dunja: 17, Radojković Nikolina: 11, Milićević Sofija: 7, Milutinović Sara, 6, Kolundžić Anja: 2, Đorđević Tara: 2, Nikolić Petra: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 09. I 11.12.2022. GOD09.12.2022
BB Basket, najava utakmica, vikend 09. - 11.12.2022. godSTARIJA MUŠKA ŠKOLA KOŠARKE (dečaci rođeni 2011. god i mlađi) :

Starija muška škola košarke igra prijateljsku utakmicu sa ekipom K.K. Sopot iz Sopota. Utakmica se igra u subotu 10.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Momčilo Živojinović sa početkom u 12:30h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

_______________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U 7. kolu kvalitetne lige, naša ženska selekcija mlađih pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2022. godine u Beogradu u sali O.Š. Ljuba Nenadović u ul. Ace Joksimovića br. 25 sa početkom u 10:45h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:00h pre podne.

______________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 1, naša ženska pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Akademija sporta iz Lazarevca. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:10h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše devojčice.

______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira U12 igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Batajnice. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2022. godine u Batajnici u sali O.Š. Branko Radičević u ul. Braće Mihailović - Tripić br. 2 sa početkom u 15:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:15h.

______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira U13 igra utakmicu sa ekipom K.K. Real Beograd iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 10.12.2022. godine u Beogradu (Surčin) u sali Sportskog centra Milan Gurović u ul. Kolumbova br. 8 sa početkom u 12:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h pre podne.

______________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 3. kolu kvalitetne lige, naša druga pionirska selekcija U14 igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2022. godine u Zemunu u Hali Vizura Sport u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 18:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 017:00h.

______________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 6. kolu II lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beokoš iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 10.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:30h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

______________________________________________________

KADETI U17:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 4, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borac ZEmun iz Zemuna. Utakmica se igra u petak 09.12.2022. godine u Zemunu u sali Saobraćajno tehničke škole u ul. Cara Dušana br. 262 sa početkom u 21:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:45h.


:: POBEDE PIONIRA 1, MLAĐIH PIONIRA 1, MLAĐIH PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRKI, PORAZI KADETA, PIONIRA 2 I PIONIRKI.07.12.2022
BB Basket, slike sa utakmica, vikend 03. i 04.12.2022. godMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv sjajne ekipe B.K.K. Radnički i u zanimljovoj, kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici uspela da savlada favorizovanog protivnika rezultatom 41 – 38. Ovom pobedom, naša ekipa je napravila ogroman iskorak ka kvalitetnoj ligi koju, čini se, uz ovoliko želju i dobar rad na trenigu u potpunosti zaslužujemo. Mnogo bolje smo ušli u ovu utakmicu, za razliku od prvog duela ovih ekipa, kada smo teško dolazili do poena. Ovom prilikom, motivisano smo ušli u utakmicu na zadovoljstvo trenera jer smo ispoštovali neke detalje o kojima pričamo i radimo na treninzima u poslednjih nekoliko nedelja. Mnogo čvršće blokade sa više kontakta i odlučnosti prilikom izlaska iz istih uz snažne prodore ka košu. Naravno, nije to uvek dovoljno za povoljan rezultat, protivnik je bio odličan u odbrani...svi igrači su dobro pomagali, rotirali u odbrani, ali smo na naše zadovoljstvo odlično odigrali prvo poluvreme i održali se rezultatski u utakmici. Takođe, na ovoj utakmici smo pokazali košarkašku zrelost, prilagođavali se situaciji na terenu i uspevali da ispunimo zahteve trenera koji je na samoj utakmici zadavao igračima nove kretnje i minijature kako bismo uneli promene u igri i dodatno opteretili protivnika. Isti detalj važi i za fazu odbrane gde nismo ulazili u presing ali smo povremeno pokušavali da udvajanjima poremetimo igru protivnika. Treća četvrtina je prošla u tvrdoj i potpuno izjednačenoj igri gde smo, kao i u većem delu utakmice, bili prinuđeni da se prilagođavamo pre svega konstitucionalno petorci gostiju. Iz tvrde treće četvrtine ulazimo u završnicu gde smo pokazali veliku smirenost, borbu i timsku igru. Iz dobrih kretnji pogađamo bitne pogotke sa poludistance, mnogo sigurniji sa linije slobodnih bacanja, kontranapadi...sve nam je pošlo za rukom, pa prvo sustižemo protivnika, a potom sigurnom igrom prelazimo u vođstvo. U šokantnoj završnici nismo gubili glavu, mirno smo uspevali da pređemo u prednje polje, igrali duge napade, a u poslednjim sekundama utakmice uspeli smo da održimo mirnoću, ispoštujemo dogovr i na kraju slavimo u ovoj sjajnoj utakmici. Pokazali smo da se nakon loših utakmica u prethodnim kolima, možemo izdići iz lošije forme, sa podsetnikom da smo pred utakmicu imali nekoliko odličnih treninga i da je to ključ napretka i dobrih igara. Nažalost, napomenuto je da je protivnik sjajna ekipa, bili smo prinuđeni prilagođavanju tokom čitave utakmice, pa neki igrači iz taktičkih razloga nisu direktno učestvovali u igri ali smo apsolutno svi delovali kao tim, bodrili jedni druge i u narednim utakmicama ćemo se truditi da svako od igrača dobije svoju šansu i potpuno ravnopravno učestvuje u utakmici. Na kraju, sve čestitke dečacima na sjajnoj igri, najvećoj pobedi u dosadašnjem delu sezone, ali se nadamo da je ovo samo početak jer postoji još puno prostora za napredak i još mnogo stvari koje se moraju korigovati. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima čestitke na velikoj pobedi! Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – B.K.K. Radnički 41 – 38
(09 – 12, 08 – 11, 07 – 07, 17 - 08)

Poeni: Leković Vuk: 10, Vukašinović Damjan: 9, Bogdanović Mladen: 8, Kanjevac Marko: 7, Stanojković Strahinja: 3, Jugović Rastko: 2, Tomić Lazar: 2.

______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira odigrala je na domaćem terenu utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Vizura 2 i tom prilikom ostvarila veliku pobedu čime je izbila na čelo tabele u našoj grupu. Rezultat utakmice bilo je 48 – 40 u korist naše ekipe. Nakon dugo očekivanog početka prvenstva i činjenice da su većina naših igrača praktično košarkaški početnici, veoma smo zadovoljni i ponosni na njihovo dosadašnje ponašanje i rad na treninzima gde je jasno uočljiv napredak iz nedelje u nedelju. Ovom prilikom pokazan je i karakter i velika upornost jer je savladan protivnik koji je fizički dosta dominantan u odnosu na našu ekipu, a tehnička obučenost njihovih igrača je na visokom nivou. Dobro smo počeli utakmicu uprkos tome što smo odigrali utakmicu sa većim brojem debitanata kojima je odmah pripala čast da već u prvoj pasareli odigraju svoje prve minute. Predvođeni kapitenom ekipe, uspeli smo da relativno lako obilazimo čuvare i postignemo većinu poena prodorom kroz sredinu dolazeći do samog obruča gde protivni nije pružao nikakvu stranu pomoći i timsku odbranu. Bilo je u tim momentima i dosta grešaka, izgubljenih lopti, ali kao što je već napomenuto nakon prethodne utakmice, većina tih grešaka je očekivana i dešavaće se još mnogo uspona i padova. Napomenuli bismo i da je ipak nedopustivo da ponavljamo neke individualne greške u odbrani gde gubimo iz vida igrače koje čuvamo ili okrećemo leđa lopti i ne pratimo igru. Druga četvirtina nam je donela potpuni pad u igri i veliku prednost gostujuće ekipe koja je drugu četvrtinu odigrala u znatno višoj i fizički dominantnijoj petorci. Uprkos tome što je i naša petorka bila viša, možda i fizički spremnija od prve, veliki problemi pokazli su se na obe strane terena. U napadu problemi sa organizacijom igre, bez ostvarene „passing game“ igre, sa velikim brojem izgubljenih lopti, kasnih demarkacija i otvorenih kontranapada protivnika. Takođe, izuzetno loša selekcija šuta gde smo prilikom svakog prijema lopte, kao iz straha, upućivali teške šuteve prema protivnikovom košu. Veliki problemi i u odbrani, nismo zagrađivali koš, imali smo velike probleme kako na defanzivnom skoku tako i u odbrani igrača sa loptom, timskoj odbrani itd...Protivnik je u potpunosti preokrenuo rezultat i na poluvreme otišao sa visokih 10 poena prednosti. Ono što raduje je to da smo ponovo, favorizovanog protivnika, u potpunosti limitirali i „porazili“ u drugom poluvremenu. Mnogo bolja igra viđena je do kraja utakmice sa dosta dobrim procentom šuta sa poludistance, zrelijom i boljom timskom igrom u napadu dok smo u odbrani velikom agresivnošću uspeli da nadoknadimo određene fizičke nedostatke i mane. Furioznom i brzom igrom u nastavku, uspeli smo najpre da sustignemo prednost protivnika, a na kraju i da mirno privedemo utakmicu kraju, gde su na naše zadovoljstvo svi igrači ulazili u igru i učestvovali u ovoj pobedi. Nastavljamo sa daljim radom, nadamo se napretku, pred teške utakmice koje nas čekaju. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima čestitke na pruženoj igri, borbenosti i velikoj pobedi! Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – K.K. Vizura 2 48 – 40
(16 – 12, 04 – 18, 15 – 06, 13 - 04)

Poeni: Glođović Ilija: 27, Marković Veljko: 9, Tanasijević Nikola: 6, Milivojević Relja: 2, Ristivojević Sergej: 2, Jovanović Uroš: 2.

_____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U 6. kolu kvalitetne lige, naša selekcija mlađih pionirki odigrala je na domaćem terenu utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Radivoj Korać i pobedila rezultatom 51 – 44. Utakmica je od samog početka bila neizvesna gotovo do poslednjih minuta. Ali naše igračice su uspele da izbore važnu pobedu u kvalitetnoj ligi. Prva četvrtina sa dosta oscilacija što u prvoj petorci, što u drugoj. Na momente smo izgledali veoma odlučno na obe strane terena, dok smo u drugim momentima izgledali neodlučni i bojažljivi. U prvoj četvrtini smo imali 3 poena prednosti. Druga četvrtina, može se reći da je protekla u istom ritmu, pokušavali smo da se odvojimo rezultatski, igralo se koš za koš, a protivnik nam je stavio do znanja da u drugom polvremenu moramo još bolje zaigrati nego u prvom, kako bi došli do povoljnog rezultata za nas na kraju utakmice. Drugo poluvreme predvođeni našom najboljom igračicom Mijatović Dunjom koja je dala 15 od 23 poena u drugom poluvremenu, prelomili smo utakmicu u našu korist. Naše igračice su prepoznale to i uz Dunju donele timsku pobedu koja će nam značiti za naredne utakmice i biti jedan vetar u leđa kroz dalji tok takmičenja. Raduje nas činjenica da nam je skok, što u fazi odbrane što u fazi napada, veoma dobro funkcionisao i značajno se popravlja iz utakmice u utakmicu. Ovim putem želimo da čestitamo našem najmlađem članu na ovoj utakmici Ilić Nini na debitantskom nastupu za naš klub. Svojim radom i zalaganjem i osetnim individualnim napretkom zaslužila je da se nađe među 12 odabranih igračica na toj utakmici. Nadamo se da će to biti podstrek za još većom motivacijom i željom u daljem radu. Čestike protivniku na fer i korektnoj igri. Našim igračicama na drugoj pobedi, kao i navijačima na fer i korektnom navijanju. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket – Ž.K.K. Radivoj Korać 53 – 44
(16 – 13, 14 – 13, 08 – 06, 15 – 12)

Poeni: Mijatović Dunja: 26, Nikolić Petra: 10, Stepić Aleksandra: 8, Stankić Sara: 4, Ristić Marija: 2, Ilić Dunja: 2.
______________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Nakon teškog gostovanja u delikatnoj situaciji po ekipu usled velikog broja opravdano odsutnih igrača, u ovom, 5. kolu druge lige, grupa 1, naša prva pionirska ekipa ugostila je ekipu K.K. Borac Zemun i uspela da opravda ulogu favorita. Rezultat ove utakmice bio je 73 – 49. Možemo reći da će se, osim rezultata, sve ostalo teško upamtiti. Mogli smo videti jednu sporu, statičnu utakmicu ispod nivoa takmičenja u kome nastupamo ali u kojoj smo uspeli da pokažemo veći individualni nivo kvaliteta i pobedimo uprkos lošijoj igri od očekivane i igre koju smo pružali u nekim prethodnim utakmicama. Loše smo počeli utakmicu, dozvolili protivniku dosta lakih poena što je i očekivano uzimajući u obzir sa koliko niskim nivoom energije smo ušli u utakmicu. Prve poene postižemo tek nakon nekoliko minuta šutem sa distance i na taj način se uvodimo u utakmicu koju odigravamo sa malo više samopouzdanja. Generalno gledano, osim prve četvrtine koja je prošla u rezultatskom egalu, bilo je uočljivo da smo ipak individualno kvalitetnija ekipa i da je pitanje koliko će protivnik uspeti da odoleva našem tempu igre. Nažalost, naše uigrane akcije nisu davale dobar rezultat iz razloga što se nismo ponašali onako kako učimo na treninzima, bez dovoljno kontakta kod postavljanja blokada, čitanja određenih situacija...Takođe, imamo probleme u organizaciji napada odsustvom bitnih igrača, pre svega bekova, uz još uvek rovite igrača koji tek izlaze iz povrede i traže ponovnu formu. Pohvalno je jer su svi igrači učestvovali u ovoj pobedi, podelili minute što je jako bitno za samopouzdanje u nastavku takmičenja. Većim delom drugog poluvremena pokušali smo, nakon svakog tajmauta i prekida, analizom igre protivnika da usvajamo informacije i zamisli trenera i pokušamo da ih sprovedemo u delo. Pohvalna je saradnja naših visokih igrača, pre svega Mijailovića i Đurića, koji kao nosioci naše igre trebaju predstavljati primer ostalim igračima, doneti mirnoću ekipi nevezano koji je rezultat i situacija na terenu. Nastavljamo sa daljim radom, uočljiva je dobra atmosfera i rad na treningu, nadamo se daljem napretku u predstojećem periodu koji je izazovan i koji nam donosi dosta teških utakmica. Igračima oba tima čestitamo na fer i korektnoj igri i korektnom ponašanju, a našim dečacima čestitke na zasluženoj pobedi!

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – K.K. Borac Zemun 73 – 49
(18 – 18, 21 – 10, 17 – 15, 17 - 06)

Poeni: Mijailović Strahinja: 36, Đurić Miloš: 15, Životić Mateja: 10, Papić Filip: 5, Milenković Pavle: 3, Radosavljević Sergej: 2, Jovanović Mihajlo: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 2. kolu kvalitetne lige, naša druga selekcija pionira odigrala je utakmicu protiv sjajne ekipe K.K. Crvena Zvezda MTS 2 i nažalost drugi put poražena u ligaškom delu takmičenja, uz mora se priznati odličnu igru. Rezultat ove uzbudljive, borbene i kvalitetne utakmice bio je 79 – 91 u korist gostiju. Nema se šta zameriti našim igračima, od samog starta vrlo borbeno sa mnogo energije na obe strane terena. Agresivnom igrom u napadu, lako smo uvodili protivnika u bonus ali smo u prvom delu utakmice promašili ogroman broj slobodnih bacanja i to se sada javlja kao uočljivi problem, a već je spomenuto nakon prethodne utakmice da se na ovom nivou takmičenja takvi nedostaci kažnjavaju. Na ovoj utakmici promašili smo čak 18 slobodnih bacanja! Agresivnom odbranom naterali smo protivnika da se dobro pomuči, iz dobrog spejsinga uspevali su da izgrade dosta otvorenih šuteva ali smo, za razliku od prethodnih utakmica, imali odličnu kontrolu defanzivnog skoka. Bilo nam je potrebno malo vremana da se naviknemo na pokušaje protivnika koji su udvajali naše bekove prilikom prenosa lopte, što je čini se, ipak bilo presudno u trećoj četvrtini kada je protivnik i rešio pitanje pobednika velikim brojem lakih poena usled naših izgubljenih lopti i velikog energetskog pada, ali i koncentracije. Koliko god, do sada, bili zadovoljni i ponosni na ovu selekciju dečaka koji nastupaju u najsnažnijem nivou takmičenja, moramo istaći da se nadamo pre svega napretku u kretnji igrača bez lopte, a i samom pronalaženju i dodavanju ka tim igračima. Ostaje utisak da iz kvaliteta kojeg evidentno imamo, uspevamo da većini ekipa probijemo prvu liniju odbrane ali sa malo pametnijom, nesebičnijom i koncentrisanijom igrom možemo doći do velikog broja lakih poena i da iz tih asistencija dižemo samopouzdanje kako pojedinaca tako i cele ekipe. Čak i kada je protivnik u poslednjoj četvrtini imao visoku prednost i činilo se da privodi utakmicu mirno kraju, uspeli smo da iz dobre odbrane ali i pozicionih napada, odličnim kretanjima cele ekipe polako smanjujemo prednost, unesemo nemir u igri protivnika koji je bio prinuđen da svoje najbolje igrače ponovo vraća na parket. Na kraju, ipak poraz, ali nemamo za čim da žalimo, pokazali smo da možemo igrati protiv favorita i da nismo slučajno u kvalitetnoj ligi. Nastavljamo sa daljim, napornim radom, tražimo svoju šansu za prvu pobedu u kvalitetnoj ligi. Čestitke svim akterima utakmice na fer i korektnoj igri, našim dečacima čestitke i na pruženoj igri, borbenosti i zalaganju!

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – K.K. Crvena Zvezda MTS 2 79 – 91
(20 – 24, 25 – 23, 10 – 28, 24 - 16 )

Poeni: Marjanović Luka: 29, Perišić Andrija: 12, Bosnić Aleksa: 12, Milojević Gvozden: 10, Šerbula Luka: 5, Bogdanović Mladen: 5, Gerasimović Lazar: 4, Vukašinović Damjan: 2.
_____________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 6. kolu regionalne lige, naše pionirke su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K Abba iz Bariča i tom prilikom poražene rezultatom 34 – 30. Ostaje žal za propuštenom prilikom da pobedimo ovu utakmicu, jer smo od samog početka uspostavili prednost koju smo držali do poslednja 2 minuta utakmice. Prva četvrtina ne toliko poenterski učinkovita. Srećom ni protivnik nije najbolje započeo u ovoj deonici. Nekoliko promašenih zicera kada smo mogli već na početku da odvučemo utakmicu u potpuno našu korist, međutim nismo to ostvarili. Druga četvrtina je protekla u istom izdanju kao i prva. Šut sa poludinstance i distance nismo mogli da realizujemo u situacijama kad igračica ostaje sama, bacanja takođe, ni jedno u tom trenutku nije pogođeno, što će na kraju utakmice ispostaviti se, možda i jedan od ključnih segmenata. U drugo poluvreme smo ušli koncentrisanije i uspevali brzim napadima i trčanjem u ledja protivniku da stignemo do lakih poena. To je sve bio jedan kratak period u kome nakon toga nastupa opet period dekoncentracije što se tiče poenterskog učinka naše ekipe. U poslednju četvrtinu smo počeli sa 6 poena prednosti. Održavali smo prednost, ali nikako nismo mogli da je povećamo. Protivnik je svojim priključkom uspevao da polako topi našu prednost uz dve trojke uspevaju da preokrenu rezultat. Sve to je proisteklo iz naše loše odbrane i lošom komunikacijom kod pick and roll-a. Izuzetno smo loše branili pick and roll protivnika i po nepisanom pravilu, stigla je kazna. U poslednjim minutima utakmice pokušali smo da vratimo prednost u našu korist, međutim nismo to uspeli, imali smo priliku da sa dva slobodna bacanja priđemo na poen zaostatka, na žalost nismo realizovali ni jedno od ta dva. Utakmica je završena na način koji nas je pratio i na nekim od prethodnih utakmica koje smo gubili na jedan ili dva poseda lopte. Nedovoljna koncentracija u ključnim momentima nas je i ovog puta koštala pobede. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri i pobedi. Nama ostaje da vredno i naporno treniramo i koliko je to moguće uklonimo greške koje nam se dešavaju u prelomnim delovima utakmice i pokušamo spremniji da dočekamo sledećeg protivnika.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Abba Barič – Ž.K.K. BB Basket 34 – 30
(6 – 9, 8 – 6, 5 – 10, 15 – 5)

Poeni: Nikolina Radojković: 11, Đorđević Tara: 6, Milutinović Sara: 5, Stepanović Teodora: 4, Pantić Đurđina: 2, Mijatović Dunja: 2.

_______________________________________________________

KADETI U17:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša kadetska selekcija odigrala je na domaćem terenu utakmicu protiv ekipe O.K.K. Beograd i poražena rezultatom 51 – 88. Od samog početka videla se nesigurnost kod naših igrača, loše odluke u napadu, što kod loših selekcija dodavanja pa sve do selekcije šuteva koje smo uzimali, slabost kod odbrane uglavnom kod pick and roll-a rezultovao je činjenicom da već od prve četvrtine uđemo u rezultatski zaostatak iz kog se nismo mogli vratiti, a protivnik je dizao razliku koju je stekao već u ranoj fazi utakmice. I pored velikih kadrovskih problema koje smo imali proteklih nedelja, povrede i bolesti igrača, u ovu utakmicu su pojedinci ušli sa minimalnim brojem treninga, što je i razlog ovako loše odigrane utakmice. Imali smo svega 20 minuta snage, odnosno prvo poluvreme da koliko - toliko pariramo protivniku, dok se već u drugom poluvremenu osetila ta minimalna količina treninga koju smo imali prethodnih dana. Ali to ne umanjuje greške koje nam se dešavaju od početka takmičenja. A to su loše građenje koša i loše (sporo) vraćanje u odbranu na kojoj radimo od početka sezone. Na žalost, nije mnogo dobrih momenata viđeno na ovoj utakmici kada je u pitanju naša ekipa. Nadamo se da ćemo u narednom periodu biti kompletniji i da će nas zaobići na neko vreme problemi koji su nas zadesili što se tiče povreda i prehlada samih igrača. Mi se već okrećemo sledećem protivniku i na nama je da vredno radimo u danima koji nam dolaze i iz treninga u trening popravljamo detalje koji nam stvaraju probleme na utakmicama. Čestitke protivniku na pobedi, fer i korektnoj igri.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – O.K.K. Beograd 51 – 88
(17 – 27, 16 – 19, 12 – 17, 06 – 25)

Poeni: Vasilić Aleksandar: 18, Burdelj Rastko: 9, Mijailović Strahinja: 8, Đurić Miloš: 6, Jovanović Vojin: 4, Stanković Vojkan: 4, Đorđević Tomislav: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 03. I 04.12.2022. GOD01.12.2022
BB Basket, najava prvenstvenih utakmica, vikend 03. i 04.12.2022. godMLAĐE PIONIRKE U13:

U 6. kolu kvalitetne lige, grupa 1, naša ženska selekcija mlađih pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 03.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše devojčice.

______________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 6. kolu regionalne lige, grupa 1, naša ženska pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Abba iz Bariča. Utakmica se igra u subotu 03.12.2022. godine u Bariču u sali O.Š. 14. Oktobar u ul. Obrenovački drum br. 132 sa početkom u 10:30h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:30h pre podne.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 2 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 03.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:00h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom B.K.K. Radnički iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 2. kolu kvalitetne lige, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Crvena Zvezda MTS 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 5. kolu II lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borac Zemun iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:00h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

_____________________________________________________

KADETI U17:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša muška kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 03.12.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.


:: POBEDE KADETA, PIONIRKI, MLAĐIH PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI PIONIRA 1 I 2 I MLAĐIH PIONIRKI.01.12.2022
BB Basket, slike sa utakmica, vikend 26. i 27.11.2022. god.ŽENSKA ŠKOLA KOŠARKE (devojčice rođene 2012. god i mlađe):

Priliku da pokažu svoje košarkaško znanje i napredak, dobile su i naše najmlađe devojčice iz ženske škole košarke. Na domaćem terenu, u sali O.Š. Momčilo Živojinović, odigrali smo prijateljsku utakmicu sa drugarima iz Ž.K.K. Sopot. Sjajna utakmica, devojčice obe ekipe su se borile i trudile kao da igraju finale nekog velikog takmičenja što je zaista bilo uživanje za sve prisutne u sali. Pregršt lepih koševa, košarkaških poteza, dosta trčanja, borbenosti...ukratko je opis ove sportske predstave. Naše devojčice već sada pokazuju znake talenta i visok nivo košarkaškog znanja za svoj uzrast, a sigurno je da će u budućnosti biti kvalitetna ekipa ukoliko nastave vredno da rade na treninzima i ostanu na okupu. Trudićemo se da i ubuduće organizujemo pripremne utakmice za sve naše članove, jer je to definitivno nešto što vole i što im daje dalji motiv i volju za rad. Zahvalnost našim sportskim prijateljima iz Sopota, a našim devojčicama čestitke na svemu prikazanom na ovoj utakmici. Bravo tigrovi...

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U dugo očekivanom početku regionalne lige za našu najmlađu takmičarsku selekciju, mlađe pionire 2, naša ekipa je na sjajan način debitovala i pobedom započela svoje prvo zvanično takmičenje. Na gostujućem terenu savladana je ekipa K.K. Fleš 3 rezultatom 12 – 29. Iako je postojala doza treme i nervoze kod naših igrača, odlično smo počeli utakmicu predvođeni kapitenom na ovoj utakmici Glođović Ilijom koji je odlično počeo utakmicu postigavši gotovo sve poene u prvoj četvrtini sa velikim brojem otvorenih kontranapada koji na žalost nisu bili realizovani. Ništa za njima nisu zaostajali ni dečaci koji su odigrali drugu četvrtinu i koji su velikom motivisanošću i borbenošću izneli taj deo utakmice. Što se tiče prvog poluvremena, kao što je već napomenuto, imali smo veliki broj istrčanih kontranapada nakon dobrog defanzivnog skoka i odličnih otvaranja kontranapada ali je nedostajala koncentracije u samoj zavrčnici (prijem lopte, promašen dvokorak...). Bili smo uvek agresivni na igraču sa loptom, dobro smo branili igrače na prvom dodavanju ali kao što je i možda očekivano dolazilo je do grešaka u odbrani što se tiče postavljanja igrača u odnosu na loptu kada je protivnik na dva ili više dodavanja od igrača sa loptom. Dozvoljavali smo da protivnik bude bliži našem košu, nismo bili u košarkaškom stavu i u nekoliko navrata nismo dobro reagovali i pomogli u odbrani pa je protivnik stizao do lakih poena. Svakako, sve su to donekle i razumljive greške obzirom da je ovo bila prva utakmica naših dečaka i da će se sve greške povremeno pojavljivati tokom ove sezone. U drugom poluvremenu, nismo dozvolili protivniku da ugrozi naše vođstvo, uz priznanje da smo u nekim trenucima imali i dosta sreće jer nismo kažnjeni za već spomenute greške. Svakako raduje izuzetno mali broj primljenih poena, ali u napadu može i mora bolje. Moramo raditi na kretnjama igrača bez lopte, realizaciji kontranapada, većem procentu pogođenih otvorenih šuteva i svakako smanjiti broj izgubljenih loptu pre svega zbog grešaka u koracima. Kada se sve sabere, jako smo zadovoljni izdanjem i velikom pobedom naše ekipe koja je odigrala jako borbenu utakmicu, sa nadom da nam u nastavku sezone neće manjkati motiva i želje da se u svakoj utakmici da svoj trenutni maksimum i pokuša ostvariti povoljan rezultat uz prikazani napredak. Do tada, sve čestitke našoj ekipi na ostvarenoj pobedi, ponašanju i zalaganju prikazanom na ovoj utakmici! Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. Fleš 3 – K.K. BB Basket 12 – 29
(02 – 08, 04 – 07, 04 – 08, 02 - 06)

Poeni: Glođović Ilija: 14, Marković Veljko: 8, Tanasijević Nikola: 3, Gajić Viktor: 2, Kovačić Mijat: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je na gostovanju uspela da savlada ekipu K.K. Vuk iz Beograda i na taj način priđe korak bliže plasmanu u kvalitetnu ligu. Rezultat utakmice bio je 29 – 43. Navikli smo od naše ekipe da u dosadašnjem delu sezone igra dosta sigurnije i koncentrisanije, sa boljim protokom lopte, ali je važno izdići se i pobediti i kada ne ide najbolje. Jako loš start utakmice, samo 3 postignuta poena u prvoj četvrtini, 7 promašenih slobodnih bacanja, veliki broj promašaja otvorenih šuteva i zicera i jako loša odbrana, kako na igraču sa loptom tako i apsolutno bez timske odbrane i rotacija. Četvetina pre svega za analizu, a zatim i zaborav. Druga četvrtina je donela prevagu, jer ne samo da smo rezultatski okrenuli utakmicu u našu korist, već nam je unela i određenu sigurnost i pokazala da jesmo kvalitetniji od protivnika. Za razliku od prve četvrtine kada nam je protivnik dozvoljavao šuteve sa poludistance i distance koje nismo uspevali da pogodimo, u drugoj četvrtini, a i generalno nastavku utakmice, bolje smo analizirali protivnika tj. situaciju na terenu i koji igrač čuva naše igrače, konkretnije napadali koš i koristili naše prednosti. Iako igra nije bila na nivou na kome smo navikli, polako smo podizali prednost. Stabilizovali smo pre svega odbranu koja nije funkcionisala u prvoj četvrtini, sa naglaskom da te rotacije moraju biti mnogo bolje, istrčavali kontranapade nakon zadovoljavajućeg defanzivnog skoka. Takodje, uočeno je da smo loše pratili naše igrače koji su bili na prodoru, dosta smo bili statični bez odgovarajućih utrčavanja i potencijalno lakih poena sa zicera. Takođe, uočljivo je da imamo velikih propusta kod odbrane duž celog terena odnosno presinga koji igramo već duži vremenski period pa ćemo morati dodatno da radimo i na tom segmentu igre. Kada se sve sabere možemo reći da smo zadovoljni novom pobedom, na gostovanju protiv kvalitetnog protivnika, ova pobeda treba dodatno da podigne ekipu i da nam ulije samopouzdanje pred teške utakmice koje nas očekuju. Važno je da nismo pali nakon loše odigranog početka utakmice, pokazali smo da strpljenjem, usvajanjem informacija i dobrom analizom igre imamo mogućnost da savladamo protivnike. Dobrim radom na treningu, nastavljamo dalji napredak! Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima čestitke na zasluženoj pobedi! Bravo tigrovi!

Rezultat utakmice: K.K. Vuk – K.K. BB Basket 29 – 43
(09 – 03, 07 – 17, 07 – 12, 06 - 11)

Poeni: Vukašinović Damjan:18, Bogdanović Mladen: 11, Kanjevac Marko: 11, Jugović Rastko: 3.

_____________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 5. kolu regionalne lige, naše pionirke odigrale su utakmicu na domaćem terenu protiv ekipe Ž.K.K. Div Basket 2 iz Beograda i pobedila rezultatom 74 – 26. Od samog početka naše igračice su se u ovom trenutku izdvajale individualnim kvalitetom u odnosu na protivnika. Uspeli smo da nametnemo našu igru i time već na kraju prve četvrtine uspeli da steknemo veliku rezultatsku prednost. Presingom i kvalitetnom individualnom odbranom smo dolazili do lakih poena. Druga četvrina je išla u istom smeru, trčanjem protivniku u leđa dolazimo do brzih poena i stečenu prednost iz prve četvrtine uspeli smo da samo podižemo na još veću razliku. Nekoliko grešaka je bilo osetno u nekim situacijama koje su nam se dešavale i na prethodnim utakmicama, ali na ovoj utakmici nisu dovele pobedu u pitanje jer je rezultat već bio u našu korist i nedostižan. Drugo poluvreme nam je više služilo da imamo veću rotaciju igračica i tako svaka dobije više vremena za igru od očekivanog da pokažu koliko i šta mogu u ovom trenutku bez ikakvog pritiska. Atmosfera na samoj utakmici je bila na veoma visokom nivou, kao i samo raspoloženje igračica, što je i bio cilj kada je ova utakmica u pitanju. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim navijačima na izuzetnom fer i korektnom navijanju. Čestitke devojkama na prvoj ovosezonskoj pobedi, ako izuzmemo događaj sa prethodne utakmice koja je dobijena službenim rezultatom.

Rezultat utakmic: Ž.K.K. BB Basket – Ž.K.K. Div Basket 2 74 – 26
(24 – 06, 16 – 09, 18 – 08, 16 - 03)

Poeni: Milićević Sofija: 21, Mijatović Dunja: 14, Teodora Stepanović: 12, Nikolina Radojković: 12, Đorđević Tara: 8, Milutinović Sara: 5, Anđelković Natalija: 3.

_____________________________________________________

KADETI U17:

U 2. kolu regionalne lige, naša kadetska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Vizura 4 iz Beograda i u neizvesnoj i uzbudljivoj završnici uspela da pobedi rezultatom 52 – 54. Gotovo cela utakmica je bila u rezultatskom egalu. Od samog početka pokušali smo da nametnemo svoj ritam. U svom tom naletu i našoj agresivnosti na lopti ušli smo vrlo rano u bonus i problem sa ličnim greškama, pa time dozvoljavali protivniku da sa linije slobodnih bacanja drži rezultatski priključak. Problemi sa ličnim greškama su nam od samog početka zadavali probleme. Bili smo primorani da brzim izmenama sačuvamo igrače za eventualnu neizvesnu završnicu koja je na kraju i bila. Dobra stvar je bila ta što su igrači sa klupe davali svežinu ekipi u prvoj četvrtini svojim poenima. Druga četvrtina je tekla u sličnom ritmu, igrao se koš za koš. Poučeni iskustvom iz prve četvrtine što se tiče mnogo načinjenih faulova, sam presing smo prebacili u zonu koju smo držali sve do kraja utakmice kako bi izbegli probleme sa faulovima, pa se na odmor na plovremenu utakmice otišlo sa nerešenim rezultatom. Zonskom odbranom smo krenuli i u drugom poluvremenu, gde se protivnik nije najbolje snašao od samog početka, samim tim dobrom tranzicijom smo dolazili do lakih poena. Loša strana zone koju smo igrali jeste ta da nam je skok u odbrani bio znatno otežan. Protivnik je skokovima u napadu dolazio do dodatnog napada, na našu sreću nisu bili realizovani u većini slučajeva. Sa 7 poena razlike u našu korist ušli smo u poslednju četvrtinu. Pad koncentracije, što je i razumljiv obzirom da većina igrača u postavi nije skoro trenirala iz opravdanih razloga, što zbog bolesti, što zbog povreda, protivnik hvata priključak i utakmicu uvodi u neizvesnu završnicu. Poslednja dva minuta rezultat je stagnirao, gde ni jedna ekipa nije postigla koš. Pretposlednji napad na utakmici protivnik ne koristi i ostalo nam je 15 sekundi za eventualnu pobedu nakon time out-a. Protivnik uspeva odličnim pomeranjem da neutrališe našu dogovorenu akciju za poslednji napad, gde smo morali na drugi deo akcije koji se zasnivao da igrom 1 na 1 probamo da poentiramo eventualno da dobijemo šansu da sa slobodnih bacanja pobedimo utakmicu. Najbolja moguća stvar se desila u tom trenutku, uspeli smo da poentiramo i dobijemo i faul. Nismo uspeli da realizujemo bacanje što je protivniku otežalo da eventualnom trojkom proba da dođe do preokreta uz zvuk sirene. Na kraju smo uspeli da pobedimo. Pobeda je osigurana što je i bio cilj, i pored problema koje smo imali te nedelje na treninzima, brojno stanje igrača i ne treniranjem naši momci su pokazali karakter i hladne glave uspeli da dođu do važne pobede. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a mi se već okrećemo narednom protivniku i pripremama u narednim treninzima.

Rezultat utakmice: K.K. Vizura 4 – K.K. BB Basket 52 – 54
(14 – 12, 16 – 18, 07 – 14, 15 – 10)

Poeni: Mijailović Strahinja: 15, Đorđević Tomislav: 13, Vasilić Aleksandar: 7, Tasić Nikola: 6, Stevanović Petar: 4, Petrović Veljko: 4, Burdelj Rastko: 3, Gavrilović Milan: 2.

______________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U 5. kolu kvalitetne lige, naše mlađe pionirke odigrale su utakmicu na gostujućem terenu protiv ekipe Ž.K.K Pobednik iz Beograda i poražene rezultatom 43-32. Na početku same utakmice uspeli smo da odolimo pritisku protivnika na agresivnoj odbrani, iako je prva četvrtina bila veoma slaba što se tiče poenterskog učinka, kako za nas, tako i za protivnika. Druga četvrtina ne tako najbolja po našu ekipu. Nivo koncentracije nam je opao, gde smo imali previše izgubljenih lopti, što na prenosu loptu u protivnikovo polje, što u pozicionom napadu. Protivnik je uspevao da nam izoluje našu najbolju igračicu i strelca u ekipi i time nam oteža mogućnost za lake i brze poene. Protivnikova prednost je rasla i polako išla ka dvocifrenoj razlici na poluvremenu. Nedovoljna agresivnost i lako primljenim poenima dozvoljavli smo protivniku da igra svoju igru. Drugo poluvreme je teklo bolje nego prvo, ali što se rezultata tiče nismo uspeli da smanjimo razliku iz prvog poluvremena. Tu je došla do izražaja naša igračica Dunja Mijatović koja je u drugom poluvremenu postigla 15 poena od 19 koliko smo postigli. Jedina loša stvar u svemu tome je što se priključak ostalih igrača trenutno slabo video na ovoj utakmici. Poslednja četvrtina je protekla u mirnoj završnici po protivnika. Možda presudan segmenat igre je skok u napadu koju je protivnik umeo da iskoristi i iz drugog napada i poseda uspevao da popravi realizaciju, što nas je možda i koštalo eventualne pobede ili egal utakmice. Još jednom pohvale za našu igračicu Dunju Mijatović koja je hrabro izašla na teren i na svojim ledjima pokušala da iznese svoj tim, na našu žalost to nije bilo dovoljno za pobedu na ovoj utakmici. Ali smo mi uvereni da će još pobeda doći u narednom periodu, kao nagrada za trud koji ove devojčice pružaju na treninzima iz nedelje u nedelju. Okrećemo se sledećem protivniku, a do tad ćemo naporno raditi i probati da ispravimo stvari koje su falile na ovoj utakmici. Čestitke protivniku na pobedi, fer i korektnoj igri.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Pobednik – Ž.K.K. BB Basket 43 – 32
(07 – 06, 18 – 07, 07 – 06, 11 – 13)

Poeni: Mijatović Dunja: 21, Nikolić Petra: 4, Ilić Dunja: 2, Ristić Marija: 2, Stepić Aleksandra: 2, Stankić Sara: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Na otvaranju kvalitetne lige za pionire, naša druga pionirska selekcija U14, gostovala je ekipi K.K. Zemun i u odličnoj i sadržajnoj utakmici, nažalost ostala bez pobede. Rezultat utakmice bio je 60 – 51 u korist domaćina. Počeli smo utakmicu sa velikim respektom prema protivniku što je možda i uticalo na samopouzdanje na samom početku. I pored određene nesigurnosti, moglo se videti da je ovo borba dva sasvim ravnopravna protivnika. Velike probleme nam je u uvodnom delu pravila igra protivnika sa niskog posta gde smo se loše snalazili na njihove dve kretnje iako je na tajmautu igračima predočeno na koji način protivnik igra, šta želi i na koji način ćemo tu igru braniti. U napadu nismo toliko postavljali uigrane kretnje jer su naši igrači veoma lako uspevali da obiđu svoje čuvare i u tim momentima je samo bilo pitanje koliko dobro će se kretati igrači bez lopte i da li ćemo uspostaviti pravovremena dodavanja. Nažalost, izostajala su pomenuta dodavnja ali smo uspevali lako dolaziti do koša gde je protivnik lako uveden u bonus. Nažalost, već u prvoj četvrtini promašeno je 7 slobodnih bacanja! Drugu četvrtinu smo počeli na taktički drugačiji način i u potpunost okrenuli utakmicu u svoju korist. Izveli smo na parket nisku petorku, svi su preuzimali sve protivničke blokade čime smo uspeli da osujetimo protivnikove kretnje i zamisli. Takođe, velikom agresivnošću i borbenošću svih igrača, presingom, udvajanjem, uspeli smo da u potpunosti zbunimo protivnika i neutrališemo sve njihove zamisli. Jedino što je u tim trenucima držalo domaćina u igri su naši promašeni ziceri i slobodna bacnja tako da je prava šteta što taj periodu utakmice nismo iskoritili da se odvojimo i odemo na značajniju rezultatsku prednost. Ovako, na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom. Veći deo treće četvrtine protekao je u rezultatskom egalu, maksimalna razlika u korist jedne od ekipa iznosila je samo 4 poena. U tim trenucima, usled ranog problema sa faulovima nosilaca igre i primoranih izmena, došlo je do pada u igri ali smo borbenošću igrača sa klupe uspeli da održimo prihvatljivu razliku i u poslednju deonicu uđemo sa 4 poena zaostatka. Nažalost, poslednja četvrtina je protekla u našim greškama i slobodno možemo reći glupostima koje su i donele prevagu u ovoj utakmici. Pokušavali smo da postavimo pozicione napade, izgradili dosta otvorenih šuteva ali nažalost bez koncentracije da se isti i pogode. Takođe, naterani da rano uđemo u bonus, u trenucima kada se utakmica rešavala, pravimo nesmotrene i neodgovorne faulove kojima poklanjamo lake poene protivniku sa linije slobodnih bacanja, a sve to nakon naših promašaja. Kada se na sve to pridoda loše čitanje kretnji protivnika, istih kretnji upasivljenih u drugoj i trećoj četvrtini, možemo konstatovati da je ova utakmica izgubljena isključivo zbog pada koncentracije kod većine naših igrača, a na ovom nivou takmičenja sve te greške se skupo plaćaju. Ostaje žal jer se čini da smo na ovoj utakmici možda bili i bolja ekipa, silno smo želeli pobedu ali nažalost, skupo plaćamo nesmotrenosti i greške. Svakako, velika škola za naše dečake kojima je ovo bila prva utakmica u kvalitetnoj ligi i svakako će tokom sezone biti uspona i padova ali uz dobar rad i velikog napretka za svakog pojedinca ali i ekipu. Čestitke protivniku na pobedi, a našim dečacima na fer igri, zalaganju ali svakako i na dobroj prikazanoj igri!

Rezultat utakmice: K.K. Zemun 3 – K.K. BB Basket 2 60 – 51
(14 – 07, 10 – 17, 15 – 11, 21 - 16)

Poeni: Marjanović Luka: 22, Vukašinović Damjan: 9, Bosnić Aleksa: 8, Šerbula Luka: 5, Jovanović Strahinja: 2, Bogdanović Mladen: 2, Radosavljević Ilija: 2, Pavlović Marko: 1.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 4. kolu druge lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija gostovala je odličnoj ekipi K.K. Žarkovo i možda i nezasluženo ubedljivo poražena rezultatom 88 – 65. Ovo je našoj ekipi prvi poraz u ligaškom delu takmičenja. Utakmica je odigrana u izuzetno teškom trenutku po našu ekipu koja je potpuno desetkovana otišla na ovu utakmicu, uz veliki broj povređenih i bolesnih igrača i gde se deo igrača nedovoljno oporavljenih i bez treninga odazvao pozivu trenera i zaigrao na ovoj utakmici što je za svaku pohvalu i svakako gest igrača koji svi u klubu jako cenimo. U takvoj situaciji, može se reći, kao autsajderi odigrali smo jedno od najboljih prvih poluvremena ove sezone. Agresivno u napadu, bez i malo respekta prema fizički dominantnijem protivniku, uz mnogo protrčavanja, istračanih kontranapada i odličnom kretnjom igrača bez lopte. Odlično smo analizirali igru protivnika, prepoznavali situacije na terenu i rešavali ih u svoju korist. Kada je to bilo potrebno spuštali smo loptu na niski post, u nekim trenucima baš kada je to bilo rezonski napadali licem ka košu, birali odgovarajuće šuteve...Sa druge strane, dobra kontrola defanzivnog skoka, uz mora se priznati nedostatak koncentracije kod povremenih rotacija u odbrani. Do kraja utakmice, samo je bilo pitanje koliko ćemo fizički moći da izdržimo jak tempo igre nametnut od strane protivnika. Taj segmenat je, čini se, presudio u ovoj utakmici. Protivnik je za kratko vreme stigao do ogromne prednosti usled loše odbrane tranzicije...I u tim trenucima, ekipa nije gubila veru u preokret, viđeno je veliko bodrenje, pružanje saveta i sugestija jedni drugima...Do kraja utakmice, imali smo još jedan period gde smo uspeli da sprečimo tranziciju protivnika uprkos lošoj selekciji šuteva i možda i previše individualnoj igri usled neke rezigniranosti nezasluženo visokim rezultatom ali na kraju možemo konstatovati da je protivnik u potpunosti zasluženo slavio. Možda paradoksalno ali nakon ovako ubedljivog poraza možemo reći da smo zaista ponosni na prikazanu igru i generalno utisak našeg tima. Momci su odigrali potpuno opušeno, bez nametnutog pritiska i tenzija, uz zaista prikazano zajedništvo i to je zapravo ono što se od njih očekuje, uz naravnu u tom trenutku pružen košarkaški maksimum. Nadamo se da će povratkom velikog dela ekipe nakon opravdanih izostanaka, a uz dobar rad i atmosferu na treningu, naša igra nastaviti da ide uzlaznom putanjom pa će samim tim i ekipa nastaviti niz pobeda i pokušati da se domogne vrha tabele. Na svemu prikazanom na ovoj utakmici, čestitke celoj ekipi!

Rezultat utakmice: K.K. Žarkovo – K.K. BB Basket 88 – 65
(23 – 22, 27 – 15, 14 – 13, 24 - 15)

Poeni: Mijailović Strahinja: 27, Gavrilović Milan: 22, Životić Mateja: 12, Radosavljević Sergej: 2,Papić Filip: 2.


:: NAJAVA PRVENSTVENIH UTAKMICA U PERIODU OD 25. - 29.11.2022. GOD.25.11.2022
ŽENSKA ŠKOLA KOŠARKA (devojčice rođene 2012.god i mlađi) :

Ženska škola košarke igra prijateljsku utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Sopot iz Sopota. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Momčilo Živojinović sa početkom u 09:30h pre podne. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše devojčice.

______________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U 5. kolu kvalitetne lige, naša ženska selekcija mlađih pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Pobednik iz Beograda. Utakmica se igra u petak 25.11.2022. godine u Beogradu u sali Sportskog centra KL u ul. Ilindenska br. 17a sa početkom u 20:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:20h.

_____________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša ženska pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Div Basket 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:45h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše devojčice.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira U12 igra utakmicu sa ekipom K.K. Fleš 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 26.11.2022. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:45h pre podne.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira U13 igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Utakmica se igra u utorak 29.11.2022. godine u Beogradu (Kaluđerica) u sali O.Š. Miloje Vasić u ul. Dragoljuba Stojanovića br. 11d sa početkom u 20:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:30h.

______________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 1. kolu kvalitetne lige, naša druga pionirska selekcija U14 igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2022. godine u Zemunu u sali O.Š. Majka Jugovića u ul. Gradski park br. 9 sa početkom u 10:15h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:30h pre podne.

______________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 4. kolu II lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Žarkovo iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2022. godine u Beogradu u Hali sportova Žarkovo u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 17:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:50h.

______________________________________________________

KADETI U17:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 4, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 4 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 26.11.2022. godine u Zemunu u sali Nova Vizura u ul. Slavonska br. 18 sa početkom u 18:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:10h.:: POBEDA KADETA I MLAĐIH PIONIRA 1, PORAZI PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRKI.23.11.2022
BB Basket, slike sa utakmica, vikend 19. i 20.11.2022. godMINI BASKET LIGA BEOGRADA (dečaci rođeni 2013. god i mlađi):

U 2. kolu Mini basket lige Beograda, naši dečaci su odigrali utakmicu protiv drugara iz K.K. Borac 2015 iz Lazarevca. Slično kao i u prvom kolu lige, naši dečaci su bili fenomenalni, odigrali dobro utakmicu, bili požrtvovani, borbeni, motivisani i sa velikom radošću proveli svaki trenutak krenuvši od samog puta na utakmicu, preko odigravanja same utakmice i povratka na putu ka kući. Zaista je bilo uživanje voditi ih i biti deo cele priče. Već smo pohvalili ovakav potez našeg saveza (KSS-a i KSB-a) i sjajna je stvar organizacija takmičenja za najmlađu decu. Sigurno je da će savez ovakvim potezom uspeti da animira više dece da se bave košarkom i sportom generalno. Sama utakmica je protiekla u velikoj borbenosti igrača na obe strane terena, iako mali, dečaci obe ekipe su pokazali zavidan košarkaški talenat i već sada određeni košarkaški kvalitet. Dosta pogođenih šuteva sa poludistance i distane uz veoma korektnu tehniku šuta dečaka obe ekipe, dosta dobra tranzicija lopte i dosta postignutih koševa iz kontra napada. Sve ovo nabrojano govori da dečaci imaju talenta i perspektive u košarci. U odnosu na prvo kolo, na ovoj utakmici je učestvovao veliki broj igrača koji nije bio u prvom kolu kada je naša ekipa u pitanju i to nas posebno raduje i generalno, nešto što je cilj cele priče, a to je dati šansu svakom detetu da igra i pokaže šta zna. Ovakav stav je veoma bitan za motivaciju dece i sticanje samopouzdanja i osećaja pripadnosti klubu... Zaista smo ponosni na naše dečake koji su za sada sjajni i što se tiče napretka idu u željenom smeru i pravcu. Kada to kažemo, tu prvenstveno mislimo na ljudski i vaspitni aspekat, a posle i na sportki i košarkaški.. Čestitie svim akterima ove utakmice koji su bili sjajni, uz poruku da sa nestrpljenjem čekamo sledećeg protivnika i utakmicu... Bravo tigrovi...

______________________________________________________

KADETI U17:

U prvom kolu regionalne lige, grupa 4, naša kadetska selekcija ugostila je ekipu Š.K.K. Zvezdara 2 iz Beograda i pobedila rezultatom 74-37. Od samog starta naši momci su krenuli sa pritiskom na protivnika koji je došao sa skraćenom rotacijom na ovoj utakmici. Jakim presingom smo uspevali da protivnika uvučemo u problem na samom prenosu lopte, odakle smo koristili svoje šanse za brze i lake poene iz kontra napada. Prva četvrtina je pokazatelj da su naši momci i pored loše odigranih kvalifikacija za drugu ligu, u ovoj utakmici biti veoma koncentrisani sa drugačijim pristupom i sa poštovanjem dogovora iz svlačionice, pre početka utakmice. Druga četvrtina je protekla u sličnom ritmu kao i prva. Prvo poluvreme je obeležio visok procenat realizovanih slobodnih bacanja, što nas veoma raduje i što nije bio slučaj u prethodnom periodu, a obzirom da nismo u prethodnim utakmicama imali koncentracije pri samoj realizaciji, to na ovoj utakmici nije bio slučaj, promašili smo samo 1 bacanje za poluvreme. Drugo poluvreme smo počeli sa dvocifrenom razlikom u našu korist, rasterećeni ali i dalje bez potcenjivanje protivnika i to je nešto čemu decu definitivno učimo, niko se nikada ne sme potcenjivati. Našu odbranu smo nastavili od naše polovine. U tom periodu igre, loše smo zagrađivali svoj koš, pa je protivnik to koristio i poenima iz druge šanse došao do serije 5-0. Nakon tajmauta koji smo tražili uspeli smo da prekinemo seriju i do kraja četvrtine dozvolimo protivniku samo 2 poena. U poslednjoj četvrtini, obzirom na veliku rezultatsku prednost koju smo stekli, ukazala se prilika da igračima koji su imali na prethodnim utakmicama manju minutažu, dobiju više šanse za dokazivanjem i izbore za veću minutažu u nekim narednim utakmicama. Čestitke našim igračima na prvoj ovosezonskoj pobedi, protivniku na fer i korektnoj igri kao i publici na fer i korektnom navijanju. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – Š.K.K Zvezdara 2
(23 – 11, 13 – 10, 24 – 07, 14 – 9)

Poeni: Vasilić Aleksandar: 19, Mijailović Strahinja: 17, Stevanović Petar: 10, Stanković Vojka: 10, Đorđević Tomislav: 9, Đurić Miloš: 4, Petrović Veljko: 2, Stanojević Aleksa: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe O.K.K. Beograd i u ne baš kvalitetnoj utakmici uspela da zabeleži novu, vrlo važnu pobedu u ovim kvalifikacijama. Rezultat utakmice bio je 29 – 53 u korist naše ekipe. Sjajno smo počeli utakmicu, iz sasvim zadovoljavajuće odbrane i dobre kontrole skoka istrčali smo veliki broj kontranapada i postigli dosta lakih poena. Ako smo i dolazili u situaciju da igramo pozicione napade, disciplinovano smo ih prozivali uz dobre blokade i agresivnost prilikom napadanja protivničkog koša. Uz male propuste u odbrani svakako možemo biti zadovoljni ovim delom utakmice. Nažalost, to je gotovo sve što je vredno istaći u ovoj utakmici. Donekle smo bili bolji od protivnika u drugoj četvrtini dok je celo drugo poluvreme proteklo u rezultatskom egalu. Ne znamo zašto je došlo do takvog pada i dekoncentracije u igri, nadamo se da nije došlo do potcenjivanja protivnika, ali neshvatljivo loša igra naše ekipe. Isključivo smo pokušavali individualnim akcijama, na šta je protivnik skupljao odbranu. Lošom kretnjom igrača bez lopte i bez pravovremenih dodavanja gubili smo veliki broj lopti i dozvoljavali protivniku da trči kontranapade. Izgubili smo agresivnost u odbrani igrača sa loptom, bez košarkaškog stava ali i timske odbrane i rotacija...Pozitivna stvar, kao i na nekim od prethodnih utakmica, jeste ravnomerno raspoređena minutaža na sve igrače ekipe, ali to svakako ne treba predstavljati izgovor za toliki pad u igri jer svaki igrač mora dati svoj maksimum, doprinos celokupnoj igri i pokazati željeni napredak. Kada se analizira cela utakmica, možemo reći da smo odigrali možda i najlošiju utakmicu u dosadašnjoj sezoni uprkos ubedljivoj pobedi. Nadamo se da će ova utakmica biti dobro upozorenje našim igračima da se ni jedna utakmica ne može smatrati unapred dobijenom i da se na apsolutno svakoj utakmici mora pružiti maksimum kako bi se ne samo pobedilo već i nastavilo sa željenim napretkom. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj pobedi sa željom da u nastavku takmičenja dodatno podignemo nivo igre i ostvarimo zacrtane ciljeve!

Rezultat utakmice: OKK Beograd – KK BB Basket 29 – 53
(01 – 17, 07 – 13, 07 – 08, 14 - 15)

Poeni: Bogdanović Mladen: 14, Kanjevac Marko: 11, Stanojković Strahinja: 8, Kukureković Jovan: 6, Leković Vuk: 5, Vukašinović Damnjan: 5, Jugović Rastko: 2, Todorović Uroš: 2.
______________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša druga selekcija pionira U14, gostovala je sjajnoj ekipi Partizan NIS 2 i nažalost ubedljivo je poražena rezultatom 77 – 30. Pitanje pobednika se nažalost nije postavljalo ni jednog trenutka utakmice. Domaća ekipa je dominirala u svim segmentima igre, a nama ostaje žal što ipak nismo pokazali ni blizu želju i borbenost kao iz prvog kola kvalifikacija. Od samog starta protivnik je izuzetno agresivnom igrom u odbrani primoravao naše igrače na veliki broj driblinga pa i izgubljenih lopti i postizao veliki broj poena iz kontranapada. Imali smo problem i sa samom demarkacijom i prijemom lopte što je dodatno usporavalo naše pozicione napade. Onog trenutka kada smo počeli malo smelije i agresivnije da napadamo koš, uspevali smo da stignemo do koša protivnika ali su fizički dominantniji igrači uspevali da nam podele veliki broj blokada, pre svega kao posledicu njihove dobre timske odbrane ali i našeg lošeg protoka lopte. Osim što igrač sa loptom nije uspevao da podeli pravovremen pas, naši igrači bez lopte su u potpunosti ostajali pasivni i u mestu, uprkos tome što već duži vremenski period radimo na kretnji igrača bez lopte. Samo 12 poena smo postigli za poluvreme i to kao i većinu na ovoj utakmici od strane jednog igrača, dovoljan je pokazatelj razlike u kvalitetu u ovom momentu. Drugo poluvreme je proteklo u relativno nekvalitetnoj i rastrzanoj utakmici gde je i protivnik spustio agresivnost u igri pa smo bili u mogućnosti da postavlujamo više napada ali i da istrčavamo kontranapade, ali nažalost napravili smo veliki broj neshvatljivih pa čak i početničkih grešaka kako u samim dodavanima tako i u završnici. Svakako nas raduje visok procenat pogodjenih slobodnih bacanja i ravnomerno rasporedjena minutaža. Nažalost, kao što je rečeno, u ovom trenutku igrali smo protiv znato kvalitetnijeg protivnika na svim pozicijama i nismo uspeli da pružimo značajniji otpor. Od igrača očekujemo mnogo veću borbenost i motivisanost, bez obzira koji protivnik je u pitanju. Uprkos porazu, uspeli smo da se kvalifikujemo u kvalitetnu ligu što je svakako ogroman uspeh i velika mogućnost za dalji napredak svih igrača! Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri kao i pobedi, a našim igračima želimo srećan početak kvalitetne lige sa nadom da ćemo boljim i napornijim radom uspeti da budemo konkurentni svim ekipama kvalitetne lige.

Rezultat utakmice: K.K. Partizan NIS 2 – K.K. BB Basket 2 77 – 30
(27 – 05, 19 – 07, 17 – 10, 14 - 08)

Poeni: Marjanović Luka: 23, Bosnić Aleksa: 3, Milojević Gvozden: 2, Pavlović Marko: 2.

______________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U četvrtom kolu kvalitetne lige, naše mlađe pionirke odigrale su utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Mondo Basket u Beogradu i poražena rezultatom 46-25. Ne tako sjajna utakmica za naše devojčice. Od prvog minuta nismo uspeli da se snađemo na protivnikov presing i udvajanje na našoj polovini terena. Mnogo izgubljenih lopti naših igračica je nešto što je obeležilo ovu utakmicu. Mučili smo se gotovo celo poluvreme oko prenosa lopte, pogotovo u prvoj četvrtini što govori podatak da smo ubacili svega 2 poena i to u poslednjim minutima četvrtine. Protivnik je nastavio u istom ritmu i u drugoj četvrtini. Što se tiče poenterskog učinka smo bili bolji u odnosu na prvu četvrtinu. Drugo poluvreme je proteklo u već rešenoj utakmici gde su obe ekipe već odmarali svoje bolje igrače i čuvali ih za neku od narednih utakmica, što je dalo prostora ostalim igračicama da provedu malo više vremena na parketu i pokažu ko koliko može u ovom trenutku. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a na nama je da se okrenemo već sledećem protivniku i u narednom periodu popravimo sve ono što nije valjalo na utakmici.

Rezultat utakkmice: Ž.K.K Mondo Basket - Ž.K.K BB Basket
(16 – 02, 12 – 07, 11 – 05, 07 – 11)

Poeni: Mijatović Dunja: 5, Nikolić Petra: 4, Ilić Dunja: 4, Ristić Marija: 3, Lukičić Neda: 2, Sarić Magdalena: 2, Stankić Sara: 2, Stepić Aleksandra: 2, Vulićević Jana: 1.


:: NAJAVA PRVENSTVENIH UTAKMICA U PERIODU OD 19. - 22.11.2022. GOD.17.11.2022
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE (dečaci rođeni 2013.god i mlađi) :

U 2. kolu MINI BASKET LIGE BEOGRADA, naša škola košarke igra utakmicu sa ekipom K.K. Borac 2015 iz Lazarevca. Utakmica se igra u subotu 19.11.2022. godine u Beogradu u Hali sportova Žarkovo - teren 1 u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 16:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:15h.

______________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE U13:

U 4. kolu kvalitetne lige, naša ženska selekcija mlađih pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Mondo Basket iz Batajnice. Utakmica se igra u utorak 22.11.2022. godine u Batajnici u sali O.Š. Branko Radičević u ul. Braće Mihailović - Tripić br. 2 sa početkom u 20:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:00h.

______________________________________________________

PIONIRKE U15:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša ženska pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 20.11.2022. godine u Beogradu u sali Basket Land u ul. Endija Vorhola br. 14 sa početkom u 14:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:10h.

______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira U13 igra utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 19.11.2022. godine u Beogradu u Hali Radivoj Korać u ul. Zdravka Čelara br. 12 sa početkom u 11:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:00h pre podne.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša druga pionirska selekcija U14 igra utakmicu sa ekipom K.K. Partizan NIS 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 19.11.2022. godine u Beogradu u sali Štark Arene (Mala sala) u ul. Bulevar Arsenija Čarnojevića br. 58 sa početkom u 16:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:15h.

______________________________________________________

KADETI U17:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 4, naša muška kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 19.11.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Poziv svim navijačima i simpatizerima kluba da fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake.

______________________________________________________

Utakmica Pionira 1 U15 protiv ekipe K.K. Beovuk 72 je odložena i odigraće se skorije kada se stvore uslovi.


:: POBEDE PIONIRA 1 I PIONIRA 2, PORAZI PIONIRKI I KADETA.15.11.2022
PIONIRI 1 U15:

U 2. kolu druge lige, grupa 1, naša prva pionirska selecija nakon triumfalnog otvaranja takmičenja gostovala je ekipi K.K. Rivers BM i zabelažila novu, vrlo bitnu pobedu. Rezultat ove utakmice bio je 35 – 50 u korist naše ekipe. Istog protivnika pobedili smo i u kvalifikacionoj utakmici za II ligu, pa smo sa dosta respekta prišli ovoj utakmici. Za raziku od prethodnog duela, ovog puta smo u potpunosti kontrolisali utakmicu i odigrali, čini se, sa dosta rezerve što je u ovom trenutku bilo dovoljno za pobedu. Kao što je napomenuto, u svakom trenutko smo kontrolisali utakmicu i bilo je pitanje koliko ćemo dozvoliti protivniku da igra. Uprkos kontroli, nismo uspevali da se rezultatski odvojimo tokom većeg dela utakmice sve dok nije došla poslednja četvrtina kada smo za nekoliko minuta podigli razliku i do najviših 20 poena prednosti. Počeli smo utakmicu jako i odgovorno, agresivnom odbranom i sa dosta polukontri i kontri nakon oduzetih lopti i dobre kontrole skoka iako je protivnik imao visinski dominantnog igrača. Tokom većeg dela utakmice naši igrači su ravnopravno raspodelili minute što je možda uticalo na tempo utakmice i povremene padove u igri naše ekipe, ali kao što smo spomenuli, bilo je dovoljno za pobedu. Takođe, taj benefit ravnopravnog igranja svih igrača jako nam je bitan u pogledu podizanja samopouzdanja i uigravanja cele ekipe. Što se samih detalja u igri tiče, moramo istaći da nismo najbolje čitali situacije na terenu, pre svega u napadu i da smo se najviše oslanjali na individualni kvalitet i kontranapade. Nadamo se da je na to uticala okolnost i kvalitet protivnika i da ćemo već u sledećem gde nas očekuje derbi susret sa ekipom Beovuka pokazati da naš uspon u formi nije slučajan i da ćemo održati kontinuitet napretka sa aspekta protoka lopte, poštovanja zadatih kretnji i taktike ali i agresivnosti i discipline u odbrani. Takođe, broj grešaka i promašenih zicera mora se svesti na minimalni nivo. Svakako, raduje rutinska pobeda naše ekipe kao i dobra atmosfera koja vlada među igračima. Čestitke protivniku na izuzetno fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi uz nadu da ćemo pobednički niz nastaviti i u narednom kolu. Bravo tigrovi!!!

Rezultat utakmice: K.K. Rivers BM – K.K. BB Basket 35 – 50
(06 – 14, 10 – 12, 13 – 09, 06 - 15)

Poeni: Mijailović Strahinja: 15, Gavrilović Milan: 15, Marković Lazar : 13, Đurić Miloš: 4, Jevtić Sava: 3.

______________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U uspešnom vikendu naših selekcija učestvovala je i druga pionirska selekcija koja je na otvaranju kvalifikacija za kvalitetnu ligu savladala ekipu K.K. Div Basket 3 u vrlo ubedljivoj i dominantnoj utakmici i na taj način značajno povećala svoje šanse za plasman u najkvalitetnije takmičenje košarkaškog saveza Beograda. Rezultat utakmice bio je 88 – 31. Izuzetno dominantno izdanje naše ekipe, uz pruženi respekt prema protivniku, disciplinovano i raznovrsno u napadu, a vrlo agresivno u odbrani možda je najbolji opis naše igre. Prva četvrtina završena je sa prednošću od 21 poen i već tada je pitanje pobednika bilo rešeno. Od samog starta smo krenuli agresivno, presingom po celom terenu i pokazali da imamo ekipu od 12 ravnopravnih igrača koji mogu dati doprinos na svim utakmicama. Minuti su raspoređeni apsolutno ravnopravno na sve igrače, gotovo ceo tim se upisao u strelce i iz svega prikazanog možemo biti zadovoljni početkom nadamo se uspešne sezone. Pokazali smo da nam enegije i motivisanosti ne manjka sa nadom da ćemo još jače i motivisanije odigrati u sledećem kolu kada gostujemo velikom favoritu, ekipi K.K. Partizan NIS. U ovoj utakmici zadovoljavajući procenti šuta sa linije slobodnih bacanja, dobri procenti šuta za 2 i 3 poena, bez problema na zagrađivanju koša ali to je segment na kome ćemo još mnogo morati da radimo pre svega zbog fizičke dominacije nekih od potencijalnih rivala ove sezone. Uprkos visokoj razlici tokom same utakmice, ne smemo zanemarivati i zaboravljati mehanizme u igri na kojima radimo na treninzima, pre svega mislimo na kretanje igrača bez lopte u napadu i rotacije u odbrani. Senku na ovu utakmicu bacila je povreda našeg bitnog igrača Perišić Andrije kome želimo brz oporavak sa nadom da povreda nije ozbiljnijeg stepena. Želimo da čestitamo protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima dobar početak sezone, zadovoljavajući nivo igre i borbenosti sa nadom da ćemo kroz sezonu sve više napredovati i dostići zacrtane ciljeve. Bravo tigrovi!!!

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 – K.K. DIV Basket 3 88 – 31
(26 – 05, 24 – 04, 15 -10, 23 - 14)

Poeni: Marjanović Luka: 19, Bogdanović Mladen: 14, Jovanović Strahinja: 11, Šerbula Luka: 11, Pavlović Marko: 10, Bosnić Aleksa: 7, Milojević Gvozden: 5, Lazić Miloš: 5, Dražić Mihailo: 4, Vukašinović Damjan: 2.

_____________________________________________________

PIONIRKE U15:

U trećem kolu regionalne lige, naše pionirke su odigrale utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Vrčin na domaćem terenu i poražene rezultatom 30 – 63. Kao što i sam rezultat govori u ovom trenutku kvalitet je na strani protivnika koji je od početka uspostavio neki sistem igre koji njima odgovara ne dozvoljavajući nam da pariramo u bilo kom segmentu. Agresivnim presingom protivnika nismo uspevali da adekvatno odgovorimo, pa je protivnik lakim poenima već na početku stekao dvocifrenu prednost. Bez obzira na to koji je rezultat bio na semaforu donekle moramo biti zadovoljni i ponosni na naše igračice koje se nisu predale sve do poslednjeg zvuka na utakmici. Pokazale zube protivniku i stavili im do znanja da će ipak morati i da se pomuče za svaki poen. Veliki broj faulova na obe strane obeležio je prvo poluvreme. Drugo poluvreme je izgledalo znatno bolje od prvog što i pokazuje činjenica da smo dali duplo više poena. Kao i na prethodnoj utakmici doprinos igrača sa klupe je bio osetan, kada je naša igračica Jana Ilić predvodila svoju ekipu sa klupe ubacivši najviše poena za našu ekipu. Zalaganje i želja za borbom je bila prisutna od samog starta ali neke individualne i timske stvari koje su nedostajale na ovoj utakmici se moraju popraviti već na sledećoj utakmici i u njoj tražiti prvu ovosezonsku pobedu. Ne sumnjamo da će vrlo brzo i doći toliko željena pobeda sa ovakvim zalaganjem i pristupom na samoj utakmici. Čestitke protivniku na pobedi, a našoj publici na fer i korektnom navijanju.

Rezultat Utakmiice: Ž.K.K. BB Basket – Ž.K.K. Vrčin 30 – 63
(04 – 22, 06 – 16, 05 – 08, 15 – 21)

Poeni: Ilić Jana: 13, Radojković Nikolina: 6, Milićević Sofija: 6, Stepanović Teodora: 2, Pantić Đurđina: 2, Milutinović Sara: 1
_____________________________________________________

KADETI U17 (2. kolo kvalifikacija za II ligu) :

U drugom kolu kvalifikacija za II ligu naša kadetska selekcija ugostila je ekipu K.K. Sava iz Beograda i poražena rezultatom 55 – 68. Utakmica sa dosta oscilacija kod naših igrača. Početak ne tako dobar po nas, slabo snalaženje na protivnikov presing forsirao nam je izgubljene lopte na našoj polovini. Slaba realizacija kod pozicionog napada dovela je do toga da postignemo mali broj poena nakon prve četvrtine. Druga četvrtina je tekla u istom ritmu, ali smo uspevali da odolevamo napadima protivnika što se tiče faze odbrane, te ih nateramo na mali broj poena u drugoj četvrtini. Veliki broj promašenih slobodnih bacanja nas je pratio i kroz ovu utakmicu. Lošom individualnom i timskom odbranom dozvoljavamo protivniku da podiže rezultat u svoju korist i tako ode na odmor sa dvocifrenom razlikom. Drugo poluvreme, odnosno treća četvrtina je znatno bolje krenula po nas, uspeli smo brzim napadima i boljim rešenjima da dođemo do lakih poena i učinimo utakmicu neizvesnom. Polovinom treće četvrtine nakon tajmauta protivnika ono što je obeležilo ovu četvrtinu jeste povreda našeg najboljeg igrača Aleksandra Vasilića, koji nije bio u stanju da odigra utakmicu do kraja te je morao do kraja utakmice da posmatra sa klupe. Da li je to uticalo na ostatak meča ili ne, to ne možemo znati ali je očigledno bio prelomni trenutak za protivnika koji je vratio prednost koju je imao na početku drugog poluvremena koju je do kraja utakmice održavao i mirno priveo utakmicu kraju. Pohvale za našeg Strahinju Mijailovića na odlučnosti, hrabrosti i samouverenosti koju pokazuje na utakmicama sa starijima, s obzirom da ovo nije njegova selekcija, da bude jedan od vodećih stralaca na utakmici za svoju ekipu, što nam govori koliki potencijal on ima i koji će se nadograđivati iz utakmice u utakmicu. Ostaje nam da ispravimo greške koje su nam bile ključne na ovoj utakmici i pobedu tražimo u nekoj od sledećih utakmica. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim navijačima na fer i korektnom navijanju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – K.K. Sava 2 55 – 68
(11 – 22, 10 – 09, 21 – 20, 13 – 17)

Poeni: Mijailović Strahinja: 12, Jovanović Vojin: 12, Burdelj Rastko: 9, Petrović Veljko: 6, Stevanović Petar: 4, Vasilić Aleksandar: 4, Tasić Nikola: 4, Pavković Mihailo: 2.

_____________________________________________________

KADETI U17 (3. kolo kvalifikacija za II ligu) :

U trećem kolu kvalifikacija za II ligu, naša kadetska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Ras 2 u Beogradu i poražena ispostaviće se ubedljivim rezultatom 87 – 51. Utakmica koja za nas nije imala preveliku rezultatsku važnost što se tiče kvalifikacija jer smo već imali 2 poraza na isto toliko utakmica i pre te utakmice ostali bez plasmana u II ligu. Utakmica u kojoj smo bili prinuđeni da igramo sa 8 igrača u rotaciji, u odsustvu 3 igrača iz startne petorke, što zbog povrede što zbog bolesti morali smo da raspolažemo onim što smo imali u tom trenutku. Umor se već na početku osetio jer smo igrali 2 utakmice u 3 dana, pa smo morali „letećim izmenama“ da odmaramo igrače. Kao i na prethodnim utakmicama, muči nas prenos lopte prilikom agresivne odbrane protivnika, u odsustvu naša dva plejmejkera nismo se snalazili najbolje. Mnogo izgubljenih lopti rezultovalo je dvocifrenom razlikom na kraju prve četvrtine. Slabom individualnom odbranom kroz celu utakmicu i lošim pomeranjem sa strane pomoći, protivnik je znao da nas kažnjava lakim poenima. Razlog dekoncentracije je verujemo malo vremensko razdoblje između dve utakmice sa skraćenom rotacijom. Svaki igrač je dobio kvalitetno vreme provedeno na parketu i da ih iskoristi u ovakvoj situaciji, što su i učinili, pa se svaki igrač upisao u listu strelaca. Ostaje nam da popravimo stvari na treninzima koje su nedostajale i izostale na ove tri utakmice i da se već fokusiramo na dalje takmičenje koje već sledi ovog vikenda.

Rezultat utakmice: K.K. Ras 2 – K.K. BB Basket 78 – 51
(31 – 19, 25 – 12, 14 – 08, 17 – 12)

Poeni: Mijailović Strahinja: 23, Petrović Veljko: 7, Burdelj Rastko: 6, Stevanović Petar: 4, Tasić Nikola: 4, Stanojević Aleksa: 3, Arsić Novak: 2, Alekić Luka: 2.


:: NAJAVA PRVENSTVENIH UTAKMICA ZA VIKEND 11. - 13.11.2022. GOD.10.11.2022
BB Basket, najava prvenstvenih utakmica, vikend 11. - 13.11.2022. godPIONIRKE U15:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 1, naša ženska pionirska selekcija igra utakmicu na domaćem terenu protiv ekipe Ž.K.K. Vrčin iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 12.11.2022. god u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 18:30h. Poziv svim navijačima i ljubiteljima košarke da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem podrže naše devojčice...

______________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 1. utakmici kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.11.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Poziv svim navijačima i ljubiteljima košarke da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake...

_______________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 2. kolu II lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Rivers BM iz Beograda. Utakmica se igra u petak 11.11.2022. godine u Beogradu u Balonu Korn u ul. Grčića Milenka br. 74 sa početkom u 11:25h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:30h pre podne.

_______________________________________________________

KADETI U17 (2. kolo kvalifikacija za II ligu) :

U 2. kolu kvalifikacija za II ligu, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 2 iz Beograda. Utakmica se igra u petak 11.11.2022. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:15h. Poziv svim navijačima i ljubiteljima košarke da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem podrže naše dečake...


KADETI U17 (3. kolo kvalifikacija za II ligu) :

U 3. kolu kvalifikacija za II ligu, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.11.2022. godine u Beogradu u sali O.Š. Branko Ćopić u ul. Vidikovački venac br. 73 sa početkom u 16:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:10h.

_______________________________________________________

MLAĐI PIONIRI U13 I MLAĐE PIONIRKE U13:

Odlukom KSB-a, ovo kolo mlađi pioniri i mlađe pionirke ne igraju. Nastavljaju takmičenje od sledećeg vikenda.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.