Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1, MLAĐIH PIONIRA 2, PIONIRA 1 I PIONIRA 2, PORAZI PIONIRKI I KADETA.04.12.2019
Pioniri 1 BB Basket - Gro Basket, 01.12.2019. godPIONIRI 1 U15:

Pionirska selekcija, sastavljena od igrača 2005. godište i mlađi, ostvarila je 3. pobedu u isto toliko odigranih utakmica u Regionalnoj ligi. Utakmicu smo počeli solidno, pokušavali smo da uigramo neke defanzivne varijante, što nam je i dalo rezultata, pa je već posle prve četvrtine pobednik utakmice bio praktično poznat. Obzirom na konstantnu rezultatsku razliku, imali smo prostora za neke nestandardne petorke na terenu, neke opcije koje još uvek uigravamo, i ova utakmica nam je poslužila kao dobar test za sve što nam predstoji. Ipak, bez obzira na dominantan rezultat, u igri je viđen i dobar broj problema koje želimo da rešimo u što kraćem vremenskom roku i to ćemo se truditi da popravimo na narednim treninzima i utakmicama. Tu se, pre svega, misli na doprinos svih igrača, na obe strane terena. Normalno je da igrači u tom uzrastu budu na različitim nivoima kada je napadačka sposobnost u pitanju, ali doprinos svakog igrača u odbrani mora biti ista. Već u narednom kolu imamo jako teško gostovanje respektabilnoj ekipi K.K. Borča i to će nam biti dobar pokazatelj napretka u igri. Čestitke momcima na prikazanom.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Gro Basket 82 - 31
(33-05, 14-04, 12-12, 23-10)

Poeni: Novak Gavrilović: 33, Vukan Nešić: 19, Danilo Pantić: 13, Ognjen Marković: 13, Vladimir Milić: 2, Đurđe Petrović: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa drugom ekipom K.K. Šuter iz Sremčice i uspela da pobedi ubedljivo ekipu koja je sastavljena od mlađe dece i dece početnika. I sam rezultat govori dosta o razlici u kvalitetu između ovih dveju ekipa i već se na početku utakmice videlo da će naša ekipa odneti pobedu sa gostovanja, samo se postavljalo pitanje sa kojom razlikom. Naši dečaci su uspeli da nadigraju protivnika u svim elementima košarke i zasluženo pobedili. Uspeli smo da damo mnogo koševa iz kontra napada i brzog napada. Usled dobre odbrane na početku, te iz takve igre, dobrom tranzicijom lopte i dobrim trčanjem uspeli smo da postignemo dosta laganih koševa. Nakon toga, naša ekipa se povukla i igrala odbranu u svome reketu, ali obzirom da je protivnik kao što je već rečeno sastavljen od mlađe i dece početnika, nisu uspeli mnogo da ugroze naš koš. Do kraja utakmice smo igrali brzo i organizovano u napadu što protivnik nije uspevao da spreči i otuda tolika razlika. Svi igrači su dobili šansu da igraju i minutaža je raspoređena ravnomerno na sve igrače. Svi igrači su se pokazali u dobrom svetlu i odigrali dobro utakmicu, ali već sledeće utakmice nam dolaze mnogo jači protivnici i biće potrebno dosta više napora da se uloži kako bi se i te utakmice odigrale na visokom nivou. Mi svi u klubu smo izuzetno zadovoljni za sada kako se razvija ova selekcija, kako se ponašaju, rade, napreduju, itd... U skladu sa tim, prave i takve rezultate trenutno, što nama nije prioritet i cilj, ali je lepo pobeđivati što je i jedan od uslova za motivaciju i dobru atmosferu u svakoj ekipi. Sigurno je da će u nekom delu sezone doći i do pada forme što je normalno, ali ono što se od igrača traži, kao i od svih ostalih klupskih slekcija, je da redovno dolaze na treninge i daju maksimum svojih mogućnosti na svakom treningu... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Šuter 2 - K.K. BB Basket 2 06 - 83
(02-22, 00-22, 02-21, 02-18)

Poeni: Aleksa Bosnić: 14, Tadija Šolević: 12, Vitomir Damnjanović: 11, Ognjen Popović: 8, Strahinja Mijailović: 8, Mateja Životić: 6, Luka Marjanović: 6, Filip Papić: 5, Mihajlo Jovanović: 5, Vuk Janošević: 4, Branislav Ristić: 4.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Pionirska selekcija, sastavljena od igrača rođenih 2006. godine i mlađih, ostvarila je prvu prvenstvenu pobedu ove sezone u veoma teškoj utakmici.protiv ekipe KK Mondo-3. Ovo je selekcija često ima problem sa prisustvom igrača treninzima, međutim, u poslednjih par nedelja, ovaj segment se dosta popravio i od prve utakmice koju smo odigrali ekipa je znatno uznapredovala kako na kondicijskom nivou, tako i na tehničko taktičkom. Od samog početka utakmice, pa sve do kraja naša ekipa je igrala u istom ritmu. Naravno, obzirom na godine naših igrača, događale su se oscilacije i u samoj utakmici, ali su ona dosta manje nego prethodnih nedelja. Prva četvrtina utakmica protikla je u ritmu gde su obe ekipe postigle veliki borj poena, a odbranu nismo uspevali još uvek da ustanovimo onako kako treniramo. Sve to dolazi na svoje u drugoj četvrtini, kada smo protivnika sveli na najmanji broj postignutih poena na čitavoj utakmici. Pred kraj druge četvrtine naša ekipa pravi značajnu rezultatsku seriju, što nas dovodi do 17 poena prednosti na poluvremenu. Na početku treće četvrtine evidentan je bio pad koncentracije i ritma kada je naša ekipa u pitanju. Ritam smo pokušali da vratimo, kao i koncentraciju, uvođenjem igrača sa klupe, međutim, u tom trenutku to nam nije davalo rezultata. Nakon zatraženog tajm auta ekipa se diže kada je igra u pitanju i vraćamo se u ritam koji ćemo držati sve do kraja utakmice. Na kraju smo utakmicu priveli mirno kraju, i tako smo ostvarili prvu i veoma značajnu pobedu u ovoj sezoni. Pre prve prvenstvene utakmice smo utvrdili sa našim igračima da nam rezultat nije bitan, več njihov individualni i timski napredak i veoma smo zadovoljni što ova ekipa iz utakmice u utakmicu pokazuje napredak. Čestitke našim dečacima na teško ostvarenoj pobedi i protivnicima na fer i korektnoj igri.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Mondo Basket 3 87 - 69
(25-18, 22-12, 18-19, 22-19)

Poeni: Petar Luković: 39, Mihajlo Jerinić: 17, Mihailo Pavković: 17, Konstantin Milošević: 10, Nemanja Mirić: 2, Andrija Radošević: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Mladenovac i uspela da pobedi rezultatom 53 - 22. Uspeli su naši dečaci i da drugi put ove sezone nadigraju komšije iz drugog kluba, ali je igra na ovoj utakmici imala i dosta oscilacija. Hteli smo da vežbamo neke stvari, prvenstveno kada je odbrana u pitanju, kao pripremu za naredne utakmice, ali to nije bilo na željenom nivou i koncentracija igrača nije bila na visokom nivou što se odrazilo i na ishod stvari koje smo pokušavali vežbati. Mi smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od protivnika i pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Kao što je već rečeno, igra je dosta oscilirala i u određenim delovima utakmice smo napadački dosta lako rešavali određene situacije, ali ne zahvaljujući dobroj timskoj igri, nego individualnoj pojedinaca. To u svakom slučaju neće moći da prođe na utakmicama sa košarkaški kvalitetnijim protivnicima. Već naredno kolo nas čeka jako teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika i moraćemo promeniti način razmišljanja i igre ako želimo dići igru na viši nivo. Bilo je i trenutaka dobre igre naše ekipe na ovoj utakmici, kada je bila dobra tranzicija lopte i nesebična igra sa dosta lepih poteza. To je igra kakvoj težimo i probaćemo da podižemo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Svi igrači su dobili šansu da igraju, a minutaža je prilično ravnomerno raspoređena na sve igrače u skladu sa njihovim košarkaškim kvalitetom, dolaskom na treninge, zalaganjem, ponašanjem, itd. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Mladenovac - K.K. BB Basket 22 - 53
(05-18, 02-10, 04-11, 11-14)

Poeni: Vojkan Stanković: 17, Igor Šuša: 14, Aleksandar Vasilić: 8, Vasilije Stepić: 4, Vojin Jovanović: 4, Rastko Burdelj: 2, Petar Stevanović: 2, Danilo radenović: 2.

____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija poražena je od ekipe KK Slodes-2 proteklog vikenda i tako u ovom trenutku imamo skor od 2 pobede i 2 poraza u regularnom delu Regionalne lige. Utakmicu smo otvorili katastrofalno i na taj način smo igrali sve do poluvremenqa, s tim što smo uspeli rezultatski koliko toliko da se oporavimo u drugoj četvrtini. Utakmica je odigrana u jutarnjim satima i veliko je pitanje koliko su sati sna naši igrači uspeli da vežu u noći pred utakmicu. Svkako, od samog početka utakmice se videlo da ništa ne štima u igri, koncentracija kod velikog broja naših igrača nije postojala, pa je u prvom poluvremenu, u jednom trenutku, protivnik imao 18 poena preednosti. U trećoj četvrtini delujemo kao da smo se razbudili konačno, pa uspevamo da se, odličnom igrom, približimo rezultatski protivniku. U jednom trenutku treće četvrtine, imali smo nerešen rezultat i to je najbliže što smo uspeli da priđemo protivniku na ovoj utakmici. Serijom od 08-00 u veoma kratkom vremenskom periodu protivnik počinje povećavanje rezultatske razlike. Pokušavali smo još jednom da se vratimo u meč, ali nismo uspeli i do kraja utakmice rezultatska razlika je konstantno rasla, da bi na kraju utakmice protivnik zasluženo i ubedljivo slavio. Kadetska selekcija se trenutno suočava sa velikom krizom igre, a to je posledica stravično dugog perioda nedolazaka igrača na trening. Istina, ekipa je konačno na okupu, ali je rad na dosta lošem nivou, pa će nam sada trebati dosta vremena da nadoknadimo propupšteno i da se vratimo na nivo iz pripremnih utakmica. Na treningu, dan posle utakmice, igrač kadetske selekcije, Cvetanović Filip, doživeo je prelom jedne od kostiju podlakta, pa ćemo u narednom periodu biti uskraćeni i za neigranje jednog od najboljih igrača ove selekcije. Filipu želimo brz, uspešan oporavak i što brži povratak na teren.

Rezultat utakmice: K.K. Slodes 2 - K.K. BB Basket 80 - 63
(21-13, 19-21, 24-13, 16-16)

Poeni: Vojin Đorđević: 25, Mateja Gerasimović: 13, Filip Cvetanović: 9, Filip Stojković: 6, Aleksa Mihajlović: 4, Ognjen Simić: 4, Nemanja Janković: 2.

_____________________________________________________

PIONIRKE:

U 8. kolu kvalitetne lige za pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Sopot i osmi put iz isto toliko utakmica opet poražene, ovaj put rezultatom 78 - 28. U skladu sa snagom protivnika bio je i rezultat, izgubili smo sa manjom razlikom nego neke prethodne utakmice protiv jačih protivnika u poslednja 3-4 kola, ali i dalje ubedljivo. Pomaka manjih na bolje u igri je bilo i to je ono što je pozitivno sa ove utakmice, svesni da ne može preko noći ništa i svesni talenta i sposobnosti naše ekipe. Ostaje nam da radimo dalje i pokušavamo da podignemo nivo igre, pre svega redovnim dolaskom, a nakon toga jakim radom na treninzima. Protivnik nas je nadigrao zahvaljujući i većem košarkaškom kvalitetu, ali i dosta boljem trčanju i voljnom momentu, pa su ti elementi igre definitivno na čemu moramo raditi na treninzima... Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračicama poruka da budu uporne i svaki rad će se na kraju isplatiti, u ovom ili onom obliku...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Sopot - Ž.K.K. BB Basket 78 - 28
(18-04, 26-08, 26-06, 08-10)

Poeni: Lena Mitrović: 10, Milica Andrejić: 9, Teodora Marić: 4, Đurđa Ivanović: 3, Milena Petrović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 30.11. I 01.12.2019.26.11.2019
BB BasketPIONIRKE:

U 8. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Sopot iz Sopota. Utakmica se igra u petak 29.11.2019. godine u Sopotu u sali O.Š. Jelica Milovanović u ul. Kneza Miloša br. 12 sa početkom u 19:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:10h.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Šuter 2 iz Sremčice. Utakmica se igra u nedelju 01.12.2019. godine u Beogradu (Sremčica) u Šuter Areni u ul. Šumske ekonomije br. 17 sa početkom u 12:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h pre podne.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladenovac iz Mladenovca. Utakmica se igra u nedelju 01.12.2019. godine u Mladenovcu u balonu sportskog centra Mi i MI ul. Nikole Tesle br. 34 sa početkom u 15:15h. Skup u sali je u 14.30h.

___________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 01.12.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Gro Basket iz Grocke. Utakmica se igra u nedelju 01.12.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

KADETI:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Slodes 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 30.11.2019. god u Beogradu u Hali Slodes u ul. Borska br. 92f sa početkom u 11:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:30h.:: POBEDE KADETA I PIONIRA 1, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.26.11.2019
KADETI:

U trećoj utakmici regularnog dela Regionalne lige naša kadetska selekcija je slavila protiv ekipe KK Zemun Fitofarmacija-4. Utakmicu smo otvorili jako dobro, serijom 11-02. Dogovor pre početka utakmice je bio da budemo dosta čvršći u odbrani i koncentrisaniji u napadu nego na prethodnoj utakmici, obzirom na probleme i način igre koji su nas je doveli do poraza nedelju dana ranije. Tako je i bilo, momci su pozitivni odreagovali i u uvodnim minutima delovali smo jako dobro. U nastavku utakmice smo imali svoje oscilacije, što je i normalno, obzirom na trenutne okolnosti kada je ova selekcija u pitanju. Treba napomenuti da smo najbolje trenutke igre na utakmici imali kada je naš igrač, Simić Ognjen, bio u igri, obzirom na zalaganje koje je pokazivao u odbrani. Naravno, ništa od toga ne bi vredelo da i ostali igrači u ekipi nisu radili svoje zadatke kako je predviđeno. U drugom poluvremenu smo i odbrambeno bili solidniji, brže smo se kretali kod promene opterećene strane i to nam je dovelo do efikasnijeg napada i nekih lakših rešenja na tom delu terena. Utakmicu privodimo mirno kraju i slavimo zasluženo. Na ovoj utakmici svi igrači su dobili šansu da pokažu svoje znanje i umeće i veoma nam je bitno da se svi igrači ove selekcije razigraju zbog utakmica i izazova u budućnosti.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zemun Fitofarmacija 4 79 - 62
(19-10, 18-18, 26-15, 16-19)

Poeni: Mateja Gerasimović: 23, Vojin Đorđević: 19, Ognjen Simić: 12, Aleksa Mihajlović: 11, Andrija Stojanović: 6, Nemanja Janković: 4, Lazar Dabić: 4.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Naša pionirska selekcija igrača ispod 15 godina slavila je na teškom gostovanju protiv ekipe KK All Star i to ubedljivim rezultatom. Od samog početka utakmice videlo se da smo kompletnija ekipa, sa dužom klupom i utakmicu jesmo otvorili dosta dobro, ali se čini da na svakoj utakmici u uvodnim minutima imamo previše respekta za protivnika. Sve do poluvremena mi nismo uspevali da ostvarimo dovoljan pritisak na protivničkom prenosu lopte u prednje polje, pa je i delovalo da imamo dosta prostora za napredak na samoj utakmici. U trećoj četvrtini i konačno smo prelomili utakmicu u našu korist. U početnih 4 minuta smo odigrali onako kako smo želeli od početka utakmice: agresivno, borbeno, sa puno komunikacije. Obzirom da smo imali znatnu rezultatsku prednost, imali smo prostora da pokušamo neke nove napadačke ideje da upotrebimo i saradnju određenih igrača, na šta su naši igrači pozitivno odreagovali. Utakmicu smo mirno priveli kraju i zasluženo slavili velikom rezultatskom razlikom. Ova selekcija napreduje iz utakmice u utakmicu. Igrači pokazuju sve bolje razumevanje igre i sistema u kom se nalaze, što je proizvod dobrog rada na treninzima. Samo dobrim treniranjem možemo da se nadamo nastavku pozitivnih igara i napretku koji ova selekcija pokazuje na svakoj sledećoj utakmici.

Rezultat utakmice: K.K. All Star - K.K. BB Basket 65 - 94
(14-26, 15-19, 20-38, 16-11)

Poeni: Marko Papić: 30, Danilo Pantić: 22, Vukan Nešić: 19, Petar Ivanović: 9, Vukašin Dvoštanski: 5, Đurđe Petrović: 4, Vladimir Milić: 3, Aleksandar Senić: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Igrači pionirske selekcije ispod 14 godina poraženi su u drugoj utakmici Regionalne lige od ekipe KK Zemun Fitofarmacija-5. Katastrofalno smo otvorili utakmicu. Već u prvoj četvrtini protivnik je vodio 19:03, a na poluvremenu 36:13 i situacija u igri je bila ista kao nedelju dana ranije. Bili smo rastrzani, bez ikakve želje, bez ijednog dela košarkaške igre koji bismo mogli da ocenimo kao pozitivan. Međutim, dogovor u svlačionici donosi pozitivnu promenu. Naši igrači pobeđuju u trećoj četvrtini proitvnika koji uvek igra za koš više. Dobro smo se vraćali u odbranu, poštovali principe igre, dok smo u napadu bili konkretniji, sigurniji i rasterećeniji. U toj trećoj četvrtini je viđeno dosta lepih stvari kada je naša ekipa u pitanju i ta treća četvrtina će nam biti vodilja na koji način moramo igrati. Istina, u četvrtoj četvrtini smo dosta energetski pali, obzirom na zahteve igre koje su naši igrači maksimalno poštovali, pa protivnik slavi ubedljivom razlikom, možda i ubedljivijom nego što smo zaslužili. Bez obzira na krajnji razultat, mi smo na naše dečake veoma ponosni i na njihovu prikazanu igru. Mnogo stariji momci i igrači veoma teško mogu pronaći motivaciju u trenucima kada je rezultatska razlika toliko velika. Nama je bitno da oni shvate da se, bez obzira na rezultat, treba boriti svih 40 minuta i to smo i pokazali na ovoj utakmici. Konačno smo dobili model igre koji želimo i forsiramo, pa ćemo u budućnosti svoju igru nadograđivati na osnovu ove partije i prikazanog.

Rezultat utakmice: K.K. Zemun Fitofarmacija 5 - K.K. BB Basket 2 79 - 48
(19-03, 17-10, 16-23, 27-13)

Poeni: Mihailo Pavković: 21, Konstantin Milošević: 10, Petar Luković: 6, Mihajlo Jerinić: 4, Vojkan Stanković: 4, Nemanja Mirić: 3.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. As Basket iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 68 - 40. I pored poraza sa velikom razlikom, mi nismo nezadovoljni igrom naše ekipe koja se borila protiv kvalitetnijeg protivnika u ovom trenutku i u skladu sa svojim trenutnim košarkaškim znanjem i sposobnostima, pružila dostojan otpor. Forma ekipe ide uzlaznom putanjom, ono što nas posebno raduje je to što je dosta više igrača razigrano, učestvuje mnogo više u igri i daje svoj doprinos u rezultatima ekipe, što nije bio slučaj u prethodnom periodu. Takođe, činjenica da igrači polako usvajaju navike kojima ih učimo, a to je da nikada ne odustaju i igraju maksimalno pri bilo kom rezultatu, a posebno kada se gubi, bila je prisutna i na ovoj utakmici i ako tako nastavimo, sigurno ćemo plodove takvog razmišljanja i pristupa igri ubirati na nekim narednim utakmicama i protiv ekipa slabijeg košarkaškog kvaliteta. Kako sada stvari stoje, izvesno je da ćeekipa igrati 2.ligu što je po našem mišljenju takmičenje po meri u odnosu na trenutni kvalitet ekipe. Dečaci vredno rade, dobro se ponašaju i sve za sada ide svojim tokom, uz nadu da će se tako i nastaviti. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima na borbenosti i pristupu koji su pokazali na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. As Basket 40 - 68
(12-19, 06-19, 14-11, 08-19)

Poeni: Igor Šuša: 14, Vojin Jovanović: 8, Vojkan Stanković: 6, Aleksandar Vasilić: 6, Veljko Petrović: 2, Rastko Burdelj: 2, Kosta Marković: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 2. kolu regionalne lige za mlađe pionire uzrasta ispod 12 godina, naša druga selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. FMP iz Beograda. Nisu naši dečaci imali sreće na ovoj utakmici i sjajnu igru nisu uspeli da krunišu pobedom obzirom da smo sa zvukom sirene primili koš u poslednjoj sekundi utakmice. Ali i pored te činjenice, mi nismo nezadovoljni igrom naše ekipe, naprotiv, prezadovoljni smo kako ekipa napreduje i kako se igrači razvijaju. Uzrok poraza leži u podatku da smo promašili čak 26 slobodnih bacanja (33/7), ali i pored lošijeg procenta šuta, naši dečaci su svo vreme taj lošiji procenat nadoknađivali zahvaljujući velikoj borbenosti i ofanzivnim skokovima. Uzimajući u obzir njihove godine, košarkaški staž i broj utakmica koje imaju u nogama, možemo da budemo izuzetno zadovoljni svim što smo videli na ovoj utakmici od strane naših dečaka. Pristup, voljni momenat, ponašanje, napredak, borbenost, sloga... su svi elementi koje ova ekipa poseduje uz nadu da će nastaviti da se razvijaju tim ritmom i tempom. Imali smo i mi svojih šansi za pobedom i pored pomenutih grešaka, na 11 sekundi do kraja utakmice smo imali posed lopte pri nerešenom rezultatu. Nismo se snašli prilikom izvođenja lopte jer je igračpri prijemu napravio korake. Uspeli smo da se odbranimo u prvom napadu protivnika kada se lopta odbila od našeg igrača u aut, a 3 sekunde ostalo do kraja utakmice. Protivnik je uspeo za te 3 sekunde da postigne koš i zasluženo pobedi na čemu im čestitamo. Mi ovaj put nismo imali sreće, ali najiskrenije sve čestitke i našim igračima na svemu prikazanom na ovoj utakmici, uz poruku da nemaju za čim da žale jer su dali sve od sebe i da samo tako treba da nastave, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. FMP 35 - 37
(10-05, 09-14, 10-13, 06-05)

Poeni: Luka Marjanović: 12, Ognjen Popović: 10, Vitomir Damnjanović: 6, Vuk Janošević: 2, Filip Papić: 2, Strahinja Mijailović: 2, Miloš Đurić: 1.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 7. kolu kvalitetne lige za pionirke, naša devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Partizan iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražene rezultatom 113 - 21. Kao i prethodna dva kola, kada smo igrali protiv izrazito dominantnih ekipa (Crvena Zvezda i Radivoj Korać) i superiornijih u odnosu na nas u ovom trenutku, isti ishod je bio i ovoga puta. Primili smo treću utakmicu zaredom preko 100 poena protiv ekipa koje jesu realno toliko kvalitetnije od nas. Volja žreba je bila takva da igramo jednu za drugom utakmicu protiv najjačih ekipa, pa su i porazi bili neminovni obzirom na razliku u kvalitetu. Nadamo se da to neće uticati loše na naše igračice i da će naći motiva i volje za daljim radom i napretkom. Slede nam utakmice protiv takođe jakih ekipa, ali za nijansu slabijih od ovih sa kojima smo odigrali poslednja tri kola. U skladu sa tim očekujemo i rezultatski bolje utakmice. Što se tiče ove utakmice, protivnik nas je nadigrao bukvalno u svim košarkaškim elementima igre i zasluženo slavio velikom razlikom, na čemu im čestitamo... Nama ostaje da vrednim radom na treninzima probamo da smanjimo razliku u kvalitetu koja trenutno postoji u odnosu na druge ekipe...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - K.Ž.K. Partizan 21 - 113
(06-25, 06-30, 04-26, 05-32)

Poeni: Ana Milovanović: 8, Lena Mitrović: 6, Milica Andrejić: 4, Đurđa Ivanović: 3.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 23. I 24.11.2019.20.11.2019
BB BasketPIONIRKE:

U 7. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 24.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. FMP iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 24.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. As Basket iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 23.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 5 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 24.11.2019. godine u Zemunu u Hali Pinki u ul. Gradski park br. 2 sa početkom u 19:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:40h.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. All Star iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 24.11.2019. godine u Beogradu u sali 5. Gimnazije u ul. Ilije Garašanina br. 24 sa početkom u 13:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h.

____________________________________________________

KADETI:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 4 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 23.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: POBEDE PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.20.11.2019
Pioniri U15 BB Basket - Vizura 3, 17.11.2019.PIONIRI 1 U15:

U prvoj utakmici Regionalne lige naša pionirska ekipa svaladala je kvalitetnu ekipu KK Vizura-3. Na samom početku utakmice smo bili potpuno van ritma, protivnik je vodio većim delom prve četvrtine, a mi nikako nismo uspevali da pronađemo ritam igre koji nam odgovara. Tek u drugoj četvrtini počinjemo da igramo košarku kakvu želimo i kakvu treniramo, što se odmah i odražava na rezultat. Dosta čvršće smo delovali u odbrani, a u napadu smo bili efikasniji nego u prvoj četvrtini. Svakako, u tom uzrastu su normalne oscilacije, što nam se i događalo tokom utakmice, pa smo imali periode izuzetno dobre igre na obe strane terena, a opet i delove igre gde nikakvu produkciju nismo imali u napadu. Najveću rezultatsku razliku imali smo u četvrtoj četvrtini, kada smo otišli i na 20, međutim, usled opuštanja naših igrača u poslednjih nekoliko minuta utakmice protivnik spušta razliku i završavamo sa 10. Sve u svemu, viđeno je dosta dobrih stvari, ekipa je značajno napredovala od perioda kvalifikacija za 2. ligu, što i ne čudi, kada se uzme u obzir način treniranja i prisustvo ove selekcije. Ono što je značajno je da prostora za napredak ima i ukoliko se ovaj dobar trend treniranja nastavi, ekipa će iz nedelje u nedelju delovati sve bolje i bolje.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Vizura 3 69 - 59
(15-12, 21-08, 16-19, 17-20)

Poeni: Aleksandar Senić: 31, Vukan Nešić: 15, Ognjen Marković: 7, Danilo Pantić: 7, Petar Ivanović: 7, Đurđe Petrović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča i uspela da pobedi kvalitetnog protivnika koji nije bio kompletan igrački na ovoj utakmici. Sjajno su naši dečaci počeli utakmicu, agresivno u odbrani, borbeno, motivisano i sa velikom željom da se pokažu u što boljem svetlu na domaćem terenu pri otvaranju sezone. Imali smo problema u 1. četvrtini sa visokim igračem koji je imao nekoliko ofanzivnih skokova, pa će zagrađivanje koša, borba za poziciju i defanzivni skok biti definitivno elementi igre na kojima ćemo morati da radimo ubuduće. Igra u napadu je bila tečna i brza sa dobrim protokom lopte, što je igra kakvoj težimo. Druga petorka u pasareli je bila sjajna i praktično odigrala bez greške. U tom periodu je praktično utakmica bila i rešena rezultatski obzirom da je rezultat na poluvremenu utakmice bio 40 - 11. Naši dečaci su odigrali agresivno odbranu, izvršili pritisak na igrača sa loptom pa im je prenos maksimalno otežan. Iz takve situacije su naši igrači dobili sigurnost i samopouzdanje pa smo ubedljivo 2. četvrtinu pobedili rezultatom (27-02). U nastavku je došlo da manjeg opuštanja naših igrača što nije dobro jer učimo decu da daju maksimum u svakoj situaciji, i kada gubimo i kada vodimo da igramo igru koju treniramo i vežbamo na treninzima. Ali nema tu mnogo prostora za bilo kakvu zamerku našim dečacima koji su odigrali sjajnu utakmicu, pokazali karakter, veliku želju i koncentraciju. Poštovanje dogovora je takođe bilo na visokom nivou. To su stvari koje nas raduju i ukoliko nastave da rade vredno i treniraju naporno, sigurno je da prostora za napredak ima dosta kod ove dece. Čestitke i protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na svemu prikazanom na ovoj utakmici uz nadu da će u istom ritmu nastaviti i ubuduće. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Abba Barič 60 - 35
(13-09, 27-02, 09-10, 11-14)

Poeni: Mateja Životić: 14, Aleksa Bosnić: 13, Ognjen Popović: 11, Strahinja Mijailović: 7, Tadija Šolević: 4, Lazar Babić: 4, Uroš Gudović: 4, Luka Marjanović: 3.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U prvom kolu Regionalne lige naša selekcija igrača 2006. godište i mlađi poražena je ubedljivim rezultatom od ekipe KK Omladinca iz Novih Banovaca. Katastrofalno izdanje naše ekipe viđeno je na domaćem terenu prethodnog vikenda. Od samog starta utakmice se videlo da ne igramo na način na koji treniramo i prvih nekoliko promašenih šuteva su nam narušili samopouzdanje, pa smo u odmah upali u krizu iz koje smo pokušali da se izvučemo brzim tajm autom. Čak i nakon tog tajm auta, a posle početne serije protivnika od 00-06, mi ne uspevamo da se konsolidujemo, iako smo značajno fizički superiornija ekipa. Ni drugi tajm aut nije urodio plodom, a protivnik je poprilično lako uvećavao rezultatsku prednost. Dakle, od samog početka, pa sve do kraja utakmice, mi smo igrli na apsolutno isti način. Svi igrači koji su ušli u igru u bilo kom trenutku nisu doneli ništa novo u igri. Gotovo iz svakog napada smo primali poene, a na drugoj strani se napadački mučili usled presporog prelaska iz zadnje u prednje polje. To najbolje oslikava situacija kada smo na 7.5 sekundi pred kraj treće četvrtine primili koš i mi nismo uspeli da je izvedemo sve do 1.2 sekunde pred kraj četvrtine. Problema u igri je poprilično, a nijedan od njih se neće popraviti nedolascima na trening i neredovnošću. Ova ekipa je veoma neredovna i, prosto, preduslov za bolju igru ne postoji u ovom trenutku Najsvetlija tačka na utakmici bila je igra najmlađih. Igrači 2007. godište su odigrali dosta dobru partiju i njihov pristup igri veoma raduje. Vremena za ospravljanje grešaka je malo i do sledeće utakmice se ne može realno očekivati da se igra pročisti, ali se možemo nadati boljim partijama i rezultatima u budućnosti samo ako se preduslov dolazaka na trening ispuni.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Omladinac 34 - 71
(11-23, 07-20, 08-16, 08-12)

Poeni: Mihailo Pavković: 13, Vojkan Stanković: 7, Igor Šuša: 6, Andrija Radošević: 4, Petar Luković: 3, Konstantin Milošević: 1.

____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija poražena je u drugom kolu Regionalne lige ubedljivim rezultatom protiv odlične ekipe KK Beovuk 72-3. Utakmicu smo otvorili jako dobro kada je igra u pitanju. Razbili smo protivnički presing po celom terenu dosta lako i došli smo poprilično lako do otvorenih pogleda iz neposredne blizine, međutim, da li zbog manjka koncentracije, ili straha, mi ne uspevamo da poentiramo iz tih dosta lakih situacija i to će nam biti manir čitavo prvo poluvreme.U prvom poluvremenu smo postigli samo 16 poena, naspram protivničkih 27, što je razlika koja je veoma dostižna, pogotovo kada se uzme u obzir šta smo sve promašili u prvom poluvremenu. U prvom poluvremenu naša ekipa je promašila čak 17 zicera i tako sama sebe dovela u nezavidnu situaciju pred nastavak utakmice. Treću četvrtinu otvaramo na apsolutno isti način i sve do kraja utakmice protivnik je podizao rezultatsku razliku, bez spuštanja ritma. Kadetska selekcija je imala jako dobru pripremu preko leta, ali to nije dovoljno za ozbiljniji rezultat, kada se uzme u obzir trenutna redovnost naših igrača na treninzima. Na celoj utakmici se moglo videti da naša ekipa dobro čita i da je obučena za reagovanje na određene situacije, ali prosto, neutreniranost i manjak rutine je ono što nas je koštalo egal utakmice, ili makar malo realnijeg poraza. Problem je što je naša ekipa odigrala na isti način kao i protiv KK Omladinac, prošlog vikenda, a nedelju dana razmaka između dve utakmice nismo iskoristili za eventualno popravljanje određenih delova igre i stvaranje pozitivnih navika na treninzima. Sve dok treniranje bude na mediokritetnom ili ispod tog nivoa, takvi će nam i rezultati biti.

Rezultat utakmice: K.K.Beovuk 72 - 3 : K.K. BB Basket 68 - 41
(20-11, 07-05, 19-10, 22-15)

Poeni: Vojin Đorđević: 19, Mateja Gerasimović: 14, Ognjen Simić: 3, Petar Jaćimović: 3, Lazar Dabić: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 54 - 44. Naši dečaci su sjajno počeli utakmicu, agresivno u odbrani, ispoštovali sve dogovore koje smo imali. Nije se protivnik snašao na takav način igre pa smo u ranoj fazi utakmice imali i vođstvo od 10-02. Nije protivnik mnogo puta preneo loptu u tom periodu igre na našu polovinu, a naši igrači, pored dobre igre u fazi odbrane, nisu bili koncentrisani u fazi napada kada smo promašili dosta zicera i šuteva iz povoljnih pozicija. 1. četvrtinu smo pobedili rezultatom 14-06, i zahvaljujući lošijem procentu šuta, prednost nije bila veće. U nastavku utakmice su naši dečaci stali totalno. Ono što smo mi radili u prvoj četvrtini, protivnik je nastavio u 2. četvrtini i nastavku utakmice i praktično nas našim oružjem pobedio. Mi na agresivnu igru nismo odgovorili istom merom, naprotiv, uplašili smo se, niko od igrača u 2. četvrtini u pasareli nije smeo da preuzme odgovornost, što je protivniku dodatno ulilo samopouzdanje. Protivnik je uspeo da smanji zaostatak na poluvremenu na 2 poena, što za nas i nije bio loš rezultat u odnosu na igru koju smo pokazali. U nastavku smo skroz pali u igri, protivnik je u 3.četvrtini napravio nedostižnu prednost, ispostaviće se na kraju. Bili su konkretniji u tom periodu, agresivniji, imali mnogo više ofanzivnih skokova što je direktan uzrok poraza. U poslednjoj četvrtini smo uspeli samo da ublažimo prednost kada su igrači odigrali dosta dobro i pored male šanse pred kraj utakmice da se promeni njen tok. To nas raduje jer ih tome i učimo, da daju maksimum u svakoj situaciji i sigurno je da će usled takvog načina razmišljanja ubirati plodove na nekim narednim utakmicama. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim dečacima na upornosti koju su pokazali pred kraj utakmice i neodustajanja i pored činjenice da je bilo kasno za rezultatski preokret...

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket - K.K. BB Basket 54 - 44
(06-14, 17-11, 20-08, 11-11)

Poeni: Igor Šuša: 21, Vojkan Stanković: 7, Veljko Petrović: 6, Vasilije Stepić: 4, Kosta Marković: 3, Aleksandar Vasilić: 2, Nikola Tasić: 1.

_____________________________________________________

PIONIRKE:

U 6. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice su odigrale utakmicu sa sjajnom ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražene rezultatom 106 - 22. Rezultat sve govori i sigurno u ovom trenutku pokazuje realan odnos kvaliteta između ove 2 ekipe. Čak i nije realan, jer je protivnički trener videvši razliku u kvalitetu povukao ekipu kako se naša deca ne bi demoralisala totalno i sigurno je da bi razlika bila dosta veće da je to trener hteo. Mi smo na ovoj utakmici pokazali određeni napredak u odnosu na neke prethodne utakmice što nas raduje. Za nijansu je bilo bolje trčanje iz faze napada u odbranu. U napadu su neke igračice pokazale više volje i bile konkretnije i opasnije po koš protivnika. Svesni da ne može preko noći ništa, ta činjenica i mali pomak nas raduje. Ogromna razlika u kvalitetu je u ovom trenutku između ove dve ekipe, a nadamo se da će se napredak i u buduće nastaviti, pa eventualno protiv ekipa slabijeg kvaliteta tražiti šansu za prvom ovosezonskom pobedom. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim devojčicama na malom pomaku u igri na ovoj utakmici uz nadu da će i u narednim utakmicama isto pokazati...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Radivoj Korać - Ž.K.K. BB Basket 106 - 22
(37-06, 24-06, 17-08, 28-02)

Poeni: Lena Mitrović: 7, Milica Andrejić: 7, Đurđa Ivanović: 3, Elena Milanović: 3, Ana Milovanović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 16. I 17.11.2019. GODINE.13.11.2019
BB BasketPIONIRKE:

U 6. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 17.11.2019. godine u Mladenovcu (zamena domaćinstva) u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 17.11.2019. godine u Zemunu u sali O.Š. Lazar Savatić u ul. Kej Oslobođenja br. 27 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h pre podne.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča. Utakmica se igra u nedelju 17.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 20:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 17.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Omladinac iz Novih Banovaca. Utakmica se igra u nedelju 17.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

KADETI:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beovuk 72 - 3 iz Beograda. Utakmica se igra u ponedeljak 18.11.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Vuk Karadžić u ul. Takovska br. 41 sa početkom u 21:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:50h.


:: POBEDE KADETA I MLAĐIH PIONIRA, PORAZ PIONIRKI.10.11.2019
Kadeti BB Basket - Omladinac Novi Banovci, 10.11.2019.godineMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Sfera iz Beograda i uspela ubedljivo da pobedi rezultatom 74 - 41. Od samog starta utakmice, naši dečaci su nametnuli svoj stil i ritam igre, konstantno igrajući agresivno i terajući protivnika da pod pritiskom pravi veliki broj grešaka. Iz takve igre, gde se protivnik nije snašao najbolje, naši dečaci su postigli veliki broj laganih poena i tako praktično već na kraju prve četvrtine imali ubedljivu prednost od 15 poena (24-09). U istom ritmu su odigrali i dečaci iz druge petorke u pasareli pa smo praktično utakmicu rešili u našu korist već na poluvremenu obzirom na ubedljivu razliku od 26 poena. Igra koju pokušavamo da forsiramo i negujemo, a to je brza košarka uz agresivnu odbranu nam je dala rezultata na ovoj utakmici. Protivnik se nije najbolje snašao na presing, koji su naši dečaci igrali prilično dobro na ovoj utakmici, uz dobru rotaciju i trčanje kada se ne odigra kako smo zamislili u startu. Usled takvog pristupa, nismo mnogo koševa primili kada ne odigramo odbranu kako smo zamislili. Obzirom da je u većem delu utakmice odbrana dobro funkcionisala, imali smo i veliki broj laganih poena. Igra u napadu, posebno pozicionom je dosta bolje odigrana u odnosu na neke prethodne utakmice, što nas jako raduje. Igrači su poštovali kretnju, bili strpljivi, donosili dobre odluke... pa iz takve igre imali veliki broj dobrih situacija kada smo ugrožavali koš protivnika. Svi igrači su dobili priliku da igraju, a minutaža je prilično ravnomerno raspoređena na sve igrače i svi su dobili podjednako priliku da pokažu šta znaju i nametnu se treneru za neke buduće utakmice. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi, pristupu, borbenosti, igri i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sfera 74 - 41
(24-09, 19-08, 19-14, 12-10)

Poeni: Igor Šuša: 20, Danilo Radenović: 12, Tomislav Đorđević: 10, Vojkan Stanković: 9, Vojin Jovanović: 7, Petar Stevanović: 4, Vasilije Stepić: 4, Rastko Burdelj: 2, Nikola Tasić: 2.

_____________________________________________________

KADETI:


U utakmici prvog kola regularnog dela Regionalne lige naša ekipa savladala je ekipu KK Omladinac iz Novih Banovaca. Utisak je da smo utakmicu mogli da odigramo u dosta komotnijem ritmu, međutim, katastrofalni padovi koncentracije, kao i padovi u ritmu su nas doveli u neizvesnu završnicu. Od samog početka smo nametnuli svoj ritam igre i početnom serijom od 09-02 otvaramo utakmicu, posle čega se javljaju i prvi problemi u igri, koji će nas pratiti do kraja utakmice. Loša individualna odbrana, nepostojeća komunikacija u timskoj odbrani, kao i brzopletost u napadu, vraćali su protivnika u igru iznova i iznova. Nakon prvog tajm auta uspevamo da se konsolidujemo i stvorimo najveću rezultatsku prednost na utakmici, pa završavamo prvu četvrtinu sa 14 poena razlike. U nastavku utakmice, svaki put kada bismo uspeli da napravimo razliku ovog tipa, protivnik se vraćao u igru, pre svega, zahvaljujući našim padovima koncentracije i motivacije. Na 3 minuta pred kraj utakmice protivnik dolazi na pola koša razlike i uvodi nas u završnicu neizvesnije nego što smo trebali da privedemo utakmicu kraju. Sa presečenim serijama protivnika i dva brza tajm auta, uspevamo da se konsolidujemo i u poslednja 3 minuta pravimo seriju 09-02 kojom i završavamo utakmicu pobedom. Imali smo dosta sreće u ovoj utakmici i na njoj smo prikazali momente odlične igre, pogotovo kada je napad u pitanju, ali i određene slabosti. Činjenično stanje je da je kadetska selekcija jedna od najneredovnijih u klubu, te da zbog manjka kolektivnih treninga imamo i ovakve probleme u igri. Kada se stanje sa treniranjem bude popravilo, popraviće se i i gra, a naši rezultati neće zavisiti od sreće i par lopti koje mogu da završe u posedu bilo koje od ekipa. Vredi napomenuti i partije koje su odigrali Đorđević, Mihajlović i Gerasimović, bez čijeg doprinosa ne bismo uspeli da dobijemo utakmicu. Takođe, od ostatka ekipe se očekuje da preuzmu dosta više odgovornosti, nego što je bio slučaj na ovoj utakmici.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Omladinac 86-78
(31-17, 15-23, 23-16, 17-22)

Poeni: Đorđević Vojin: 33, Aleksa Mihajlović: 20, Gerasimović Mateja: 17, Ognjen Simić: 6, Filip Cvetanović: 5, Nemanja Janković: 2, Andrija Stojanović: 2, Lazar Dabić:1.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 5. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda Kombank iz Beograda i očekivano, tom prilikom poražene ubedljivo rezultatom 102 - 26. Obzirom da je apsolutno u ovom trenutku kvalitet na starni protivnika, mi nismo uspeli da pariramo ni u jednom elementu igre, pa su to protivnice i iskoristile da nas nemilordno kažnjavaju za našu lošu igru. Ono što zabrinjava je da nema mnogo pomaka u igri i pristupu i da već nekoliko utakmica unazad se ne pomeramo sa mrtve tačke, posebno kada je u pitanju igra u odbrani... Kada se tome doda i činjenica da je protivnički trener poštujući naš klub i trenere u njemu, došao bez 5 najboljih igračica reprezentativki, pa je i pored toga postignut ovakav rezultat. I dalje smo totalno odsutni i u fazi odbrane i napada, ne spuštamo se u stav u odbrani, vrlo lako i brzo odustajemo uz loš voljni momenat, bar se takav utisak stiče... Imaćemo težak zadatak ubuduće da motivišemo devojčice, usadimo im radne navike i volju za nadmetanjem i takmičenjem. Nadamo se da ćemo u tome i uspeti. Istina je da nismo očekivali da pobedimo Zvezdu u ovom trenutku, svesni našeg i njihovog kvaliteta, ali očekujemo pomake na bolje u igri, pristupu, voljnom momentu, itd... iz utakmice u utakmicu. Za sada ga nema uz nadu da će stvari krenuti na bolje. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi uz još jednom zahvalnost protivničkom treneru koji ima korektan odnos prema klubu i našim trenerima.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - K.K.Ž. Crvena Zvezda Kombank 26 - 102
(02-27, 08-32, 07-23, 08-20)

Poeni: Lena Mitrović:9, Ana Milovanović: 7, Nikolina Milenković: 6, Milica Andrejić: 4.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 09. I 10.11.2019. GODINE.06.11.2019
BB BasketPIONIRKE:

U 5. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda Kombank iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 10.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Sfera iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 10.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Omladinac iz Novih Banovaca. Utakmica se igra u nedelju 10.11.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno na otvaranju sezone.


:: PORAZI MLAĐIH PIONIRA 1 I PIONIRKI.06.11.2019
MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. IBC iz Beograda. Protivnik je izuzetno fizički dominantna ekipa koja igra agresivno odbranu na granici faula. Mi smo tokom prvog poluvremena pokazali odličnu igru i u fazi odbrane i napada, ali je na žalost izostao rezultat. Naši igrači nisu imali koncentracije prilikom same realizacije, pa je usled velikog broja promašenih zicera i slobodnih bacanja izostao veći broj postignutih koševa. U tom periodu igre smo bili agresivni u odbrani i pritiskom po celom terenu naterali protivnika na veliki broj izgubljenih lopti. U fazi napada smo imali ideju, bili opasni po koš protivnika, dobro se kretali i vrlo često uspevali da otvorenim šutem, dobrom kretnjom, prodorom, asistencijama ugrozimo koš protivnika, ali ovoga puta lopta nije htela u koš. U nastavku utakmice, tokom drugog poluvremena, protivnik je zaigrao dosta agresivnije i na granici faula, sa petorkom koja je fizički izuzetno dominantna, pa se naši igrači nisu snašli najbolje usled često pregrube igre koju sudije nisu sankcionisale faulom. To je rezultiralo vođstvom protivnika od 10 razlike pred početak poslednje četvrtine. U nastavku nismo uspeli da se vratimo u igru, šansa je data i igračima koji su početnici, pa je protivnik to iskoristio i zahvaljujući većem košarkaškom kvalitetu u tim trenucima utakmice, uspeo da podigne rezultatsku razliku na maksimalnih 26 poena na kraju. Mislimo da to nije realan odnos snaga na terenu kada su ove dve ekipe u pitanju, i mislimo da naši dečaci imaju veći košarkaški kvalitet u odnosu na rezultat ove utakmice, a mi ćemo se potruditi da to i pokažemo u drugom delu sezone kada budemo igrali na domaćem terenu sa istom ekipom. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima na odnosu, posebno igri u prvom poluvremenu, borbenosti i pristupu na ovoj utakmici. Ono što učimo decu je i to da daju svoj maksimum i nikada ne odustaju nezavisno od rezultata, i kada vodimo i gubimo sa velikom razlikom. Naši dečaci su to na ovoj utakmici pokazali što je dobar znak i raduje nas, a plodove takvog razmišljanja i pristupa ćemo ubirati na nekim sledećim utakmicama... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. IBC - K.K. BB Basket 45 - 19
(06-05, 10-07, 10-04, 19-03)

Poeni: Igor Šuša: 6, Vojin Jovanović: 5, Danilo Radenović: 3, Vojkan Stanković: 2, Aleksandar Vasilić: 2, Aleksa Stanojević: 1.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 4. kolu kvalitetne lige, grupa 1, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd 7 i u neizvesnoj utakmici poražene rezultatom 50 - 47. Nismo dobro počeli utakmicu, posebno u fazi odbrane što nas prati od početka sezone, što je protivnik iskoristio i poveo sa 5 - 0. Posle pauze i time out-a, uspeli smo da se probudimo, zaigramo bolje u napadu, agresivnije u odbrani, što nam je i dalo rezultat jer smo do kraja četvrtine uspeli da stignemo i prestignemo rezultatski protivnika (11-07). U nastavku se igrala rezultatski egal utakmica gde su se ekipe smenjivale u vođstvu. Mi smo u dva navrata imali rezultatsku prednost od 8-9 poena i kada smo trebali da zaigramo još bolje i agresivnije i podignemo prednost nakon čega bi se protivnik verovatno i predao, mi smo jako glupim odlukama vraćali protivnika u život što nas je na kraju i koštalo pobede. Obe ekipe su dosta grešile i prilično ujednačenog košarkaškog kvaliteta. U poslednju četvrtinu smo ušli sa 4 poena prednosti, većim delom i zadržavali tu prednost, da bi u poslednjem minutu utakmice pri nerešenom rezultatu protivnik imao više koncentracije i na kraju zasluženo odneo pobedu u derbiju začelja grupe. Ostaje veliki žal za propuštenom prilikom jer nećemo imati mnogo ovakvih šansi ove sezone obzirom na kvalitet ostalih ekipa u grupi. Ali nije to toliko ni bitno obzirom da ne jurimo rezultat i svesni košarkaškog kvaliteta naše ekipe koji nije na visokom nivou u ovom trenutku obzirom da nam je ekipa sastavljena od dosta mlađih devojčica i devojčica koje su početnice. Ono što je bitno, a to je da devojčice ne gube veru u rad i napredak i da shvate da se jedino jakim radom na treninzima i redovnim dolascima može popraviti igra i videti napredak. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim devojčicama na volji, želji i borbenosti koju su pokazali na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Novi Beograd 7 - Ž.K.K. BB Basket 50 - 47
(07-11, 16-16, 09-09, 18-11)

Poeni: Lena Mitrović: 19, Ana Jovanović: 9, Sanja Jovanović: 8, Milica Andrejić: 6, Jovana Dragović: 3, Elena Milanović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 02. I 03.11.2019. GODINE31.10.2019
BB BasketPIONIRKE:

U 4. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd 7 iz Beograda. Utakmica se igra u sredu 30.10.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Đuro Strugar u ul. Treći bulevar br. 148 sa početkom u 20:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:45h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 5, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. IBC iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 03.11.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Veljko Dugošević u ul. Milana Rakića br. 41 sa početkom u 11:15h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:30h pre podne.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.