Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 14. I 15.03.2020.GODINE.12.03.2020
BB BasketKOŠARKA ZA NAJMLAĐE U11 (dečaci 2009. godište):

U 2. kolu lige za stariju školu košarke, grupa 4, naši dečaci igraju utakmicu sa ekipom K.K. Zemun iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 14.03.2020. godine u Zemunu u sali O.Š. Majka Jugovića u ul. Gradski park br. 9 sa početkom u 15:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:45h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Žarkovo 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 14.03.2020. godine u Beogradu u Hali sportova Žarkovo u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 10:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:50h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.03.2020. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 14:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:15h.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beovuk 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Zbog korona virusa KSS je doneo odluku da se sve utakmice igraju bez publike i mi kao klub to moramo i želimo da poštujemo, te iz tog razloga molimo i roditelje i simpatizere kluba da to poštuju. Hvala unapred.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 14. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. All Star iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Zbog korona virusa KSS je doneo odluku da se sve utakmice igraju bez publike i mi kao klub to moramo i želimo da poštujemo, te iz tog razloga molimo i roditelje i simpatizere kluba da to poštuju. Hvala unapred.

____________________________________________________

KADETI:

U 14. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borča iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 14.03.2020. god u Beogradu (Borča) u sali O.Š.Jovan Ristić u ul. Bele Bartoka br.48a sa početkom u 16:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:30h.


:: LEKARSKI PREGLEDI DECE ČLANOVA KLUBA.10.03.2020
Lekarski pregledi BB Basket, 17.03.2020.godineObaveštavamo igrače i roditelje da će se u utorak 17.03.2020. godine obaviti lekarski pregledi dece, članova kluba. Pregledi će se obaviti u prostoru S.R.C. Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu sa početkom u 09:00h i trajaće tokom celog dana do 17:00h. Igrači koji idu prepodne u školu na pregled treba da dođu popodne i obrnuto. Svi članovi kluba (dečaci i devojčice) nezavisno od uzrasta (i košarkaške selekcije i školica sporta) treba da obave preglede. Preglede će obavljati lekari specijaliste sportske medicine iz Beograda. Pored lekarskog pregleda koji je detaljan i podrazumeva EKG, merenja - visina i težina, pregled zuba, pluća... obaviće se i analiza krvi (pored specijalista sportske medicine biće i laboranti koji će uzimati uzorke krvi deci i naknadno poslati rezultate. Cena pregleda je 500 din plus 300 din biohemijska analiza krvi (ukupno 800 din). Za dodatne informacije roditelji i igrači se mogu informisati kod trenera na treninzima ili putem telefona 065/83-07-894 (Boris Bosnić). Jako je bitno za svako dete koje se bavi sportom da bude pregledano od strane lekara specijaliste sportske medicine, 2 puta godišnje, tj na svakih 6 meseci. Preporuka je da deca i roditelji koji ne budu mogli doći u utorak na pregled iz raznoraznih razloga, da zakažu pregled u Beogradu u nekim od specijalističkih ordinacija sportske medicine, kako bi bili sigurni da je dete zdravo i sposobno za bavljenje sportom.


:: POČETAK LIGE NAJMLAĐIM ČLANOVIMA KLUBA (MLAĐA ŠKOLA KOŠARKE), POBEDE KADETA, PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 1.10.03.2020
Mlađa škola košarke BB Basket - Mondo Basket, Košarka za najmlađe, 08.03.2020. godineMLAĐA ŠKOLA KOŠARKE - KOŠARKA ZA NAJMLAĐE U9:

U 1. kolu lige Košarka za najmlađe U9, grupa 2, naši najmlađi dečaci su odigrali utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Batajnice. Sjajnu su utakmicu odigrali naši dečaci protiv kvalitetnog i ujednačenog protivnika. Viđena je velika borbenost na obe strane terena, iako mali, igrači obe ekipe su pokazali zavidan nivo košarkaškog znanja. Dosta lepih košarkaških poteza kao što su asistencije, kontra napad, ofanzivni skokovi, požrtvovanost igrača i bacanje za loptom po terenu... je viđeno na ovoj utakmici. Rezultat se u ovoj kategoriji ne vodi što je odluka KSB-a koju mi kao klub pozdravljamo jer je cilj učestvovati i smatramo da u ovom uzrastu ne treba decu selektirati po cenu rezultata (da igraju najbolji). Sjajan potez KSB-a organizacijom takmičenja za najmlađe kategorije jer će deca imati više motiva za rad, steći će takmičarski duh, socijalizovati se i osamostaliti kroz putovanja, steći mnogo pozitivnih navika itd... Liga se igra svake druge nedelje, tako da sledeće kolo igramo za dve nedelje gostujući sjajnoj ekipi K.K. Žarkovo. Nakon toga, tri kola zaredom igramo na domaćem terenu gde će roditelji i publika moći da vide na delu naše najmlađe članove...

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Šuter 2 iz Beograda. Kao i u prvoj utakmici protiv istog protivnika, ubedljivo su pobedili naši dečaci i nadigrali protivnika u svim košarkaškim elementima. Moramo napomenuti i da su igrači protivničke ekipe dosta mlađi i na početku košarkaške karijere, pa u skladu sa tim je i njihova tehničko taktička obučenost. Pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, od samog starta su naši igrači uspostavili inicijativu i dobrim trčanjem i tranzicijom lopte uspevali da postignu mnogo laganih poena iz kontra napada. Bez obzira na ubedljivu pobedu, pojedini igrači su na ovoj utakmici pokazali i određeni nivo sebičnosti kada su hteli individualnim akcijama da rešavaju određene situacije iz kojih je trebalo da se asistira i dodaje lopta. To sigurno nije stil i način igre koji želimo da igramo i kako učimo decu. Sigurno je da na takav način ne možemo da igramo protiv ozbiljnijih i kvalitetnijih ekipa i igrači to moraju da shvate. Svi igrači su dobili šansu da igraju uz pojačanu minutažu igrača koji su na nekim prethodnim utakmicama imali manju minutažu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj prvenstvenoj pobedi i učvršćenom 4. mestu na tabeli koje nas vodi u narednu fazu takmičenja. Iako nam to nije primarni cilj (rezultat) kojem težimo, lepo bi bilo zbog dece da se plasiramo u narednu fazu takmičenja što bi bio i dodatni motiv igračima za rad u budučnosti...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Šuter 2 96 - 12
(28-02, 26-03, 14-02, 28-05)

Poeni: Strahinja Mijailović: 16, Mihajlo Jovanović: 14, Milan Gavrilović: 14, Uroš Gudović: 12, Vuk Janošević: 12, Mladen Bogdanović: 10, Tadija Šolević: 8, Aleksa Bosnić: 8, Luka Marjanović: 2.

_____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija slavila je u utakmici protiv ekipe KK Slodes 2, ekipe od koje smo izgubili u prvom delu takmičenja. Od samog početka je delovalo da će ovo biti još jedna tvrda utakmica. Iako smo delovali jako dobro u napadu, u odbrani smo bili previše nervozni i nekim bespotrebnim faulovima smo opteretili sebe na samom početku, a protivnika održavali rezultatski. U drugoj četvrtini dosta opada ritam, pogotovo na defanzivnom delu terena kada smo mi u pitanju, te je protivnik dosta lako dolazio do poena, nekada i predriblavajući čitav teren od koša do koša. Treću četvrtinu otvaramo dosta bolje, Igrači su ispoštovali sve zamisli iz svlačionice i praktično smo u prva 2 napada uspeli da nadoknadimo rezultatski zaostatak sa poluvremena. U nastavku smo čestim promenama odbrane uspeli da izbacimo protivnika iz ritma i protivničkim igračima je u drugom poluvremenu procenat šuta iz igre bio značajno slabiji, nego u prvom poluvremenu. U četvrtoj četvrtini smo postepeno podizali prednost, da bismo utakmicu uveli u mirnu završnicu i slavili još jednom ove sezone. Bez ikakve sumnje, ekipa je u usponu kada su rezultati i forma u pitanju, a sve je to proizvod dobrog perioda treniranja svih igrača u selekciji. Takođe, sama pobeda je bila proizvod velike ekipne energije i požrtvovanja, međutim, kapiten kadetske selekcije se posebno istakao u ovoj pobedi. Naime, Đorđević Vojin je postigao 56 poena na ovoj utakmici i tako postavio novi rekord kluba kada su postignuti poeni na jednoj utakmici u pitanju. Čestitamo našim igračima na rezultatu, treniranju i zajedništvu koje pokazuju, a protivniku na fer i korektnoj utakmici.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Slodes 90 - 79
(24-24, 21-25, 23-15, 22-13)

Poeni: /

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Pionirska selekcija slavila je na gostujućem terenu protiv odlične ekipe KK Vizura 3 u veoma neizvesnoj završnici utakmice. Čitavo prvo poluvreme smo bili katastrofalni. Generalno, dosta lošije izgledamo na gostujućim terenima, nego kod kuće, pa igrači deluju kao da su pod jako velikim pritiskom. Čitavo prvo poluvreme nismo mogli da pronažemo svoj ritam. Protivnik je bio bolji u svim segmentima igre, a naši glavni igrači nisu bili nikakav faktor u ovom periodu igre. Takođe, dosta veliki problem nam je bio defanzivni skok, kroz čitavu utakmicu. U drugom poluvremenu počinjemo da ličimo na sebe, napadi deluju tečnije, kontranapad postaje sve bitniji deo igre, ali ni u trećoj četvrtini ne uspevamo da smanjimo razliku značajnije. Na početku četvrte četvrtine zahvaljujući izuzetno agresivnoj odbrani jako brzo uspevamo da anuliramo protivnikovu rezultatsku prednost i prelazimo u vođstvo. Međutim, protivnik se nije predavao i kada god bismo rezultatski krenuli da se odlepljujemo, protivnik je nalazio načina da se vrati, često zahvaljujući našim neiznuđenim greškama. Pred sam kraj utakmice, na 25 sekundi do kraja, naša ekipa je imala 5 poena prednosti, vrlo teškom mukom stečenih. Međutim, igrači, i pored svih apela, prave ogromnu grešku u tom periodu i opuštaju se, ne shvatajući koliko dugih tih 25 sekundi mogu da budu. Hronološki: primili smo trojku u prvom napadu protivnika, na izvođenju ispod koša, i pored iskorišćenog tajm auta, igrači ne uspevaju da ispoštuju dogovorene kretnje, te gubimo loptu i vraćamo protivnika u život potpuno, a na satu je prošlo samo 6 sekundi igre. Srećom, protivnik se ne snalazi i gubi loptu na našoj polovini. Uspevamo da se oslobodimo njihovog presinga dosta lako i naš igrač je fauliran 5 sekundi do kraja utakmice, i dalje imamo 2 poena prednosti. Promašujemo oba slobodna bacanja, hvatamo ofanzivni skok, ali uz prestup i ponovo se sat ne pomera. Protivnik je do tada iskoristio sve raspoložive tajm aute u poluvremenu, pa su izvodili loptu ispod koša. Protivnički plejmejker prima loptu jako duboko u terenu, uz valjanu odbranu, nije bilo moguće da priđe blize od 10 metara od našeg koša, međutim, samo 2 sekunde je prošlo kada smo napravili faul bez ikakve potrebe i poslali protivnika na liniju slobodnih bacanja. Protivnički igrač pogađa prvo, ali promašuje drugo, hvatamo defanzivni skok, vreme ističe i rezultat na kraju utakmice je 72-73. Pukom srećom nismo otišli u produžetak u kom zna šta bi bilo. Pionirska ekipa je u velikom padu forme i definitivno nam nije prijao ovaj period jakih utakmica u ovom trenutku. Takođe, ogroman broj grešaka zahvaljujući niskoj koncentraciji u toku utakmice naši igrači imaju. Ovo je selekcija koja ima privilegiju da uvežbava varijante i sisteme igre, kao ni jedna ekipa u klubu, zahvaljujući dosta lakšem rasporedu od ostalih naših selekcija. Apelujemo na naše igrače da te treninge i iskoriste i što spremnije dočekamo izazove u narednom periodu. Čestitamo našim momcima na važnoj pobedi i pokazanom karakteru.

Rezultat utakmice: K.K. Vizura 3 - K.K. BB Basket 72 - 73
(17-17, 18-10, 18-19, 19-27)

Poeni: /

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu II lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom B.K.K. Radnički i u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 52 - 50. Počeli su naši igrači bojažljivo utakmicu, možda i zbog prevelikog respekta prema protivniku, ali nismo uspevali da uspostavimo željenu igru i dogovor sa klupe. Nismo imali dovoljno čvrstine u odbrani što je protivnik iskoristio i već u ranoj fazi napravio osetnu rezultatsku prednost od 8 poena na kraju prve četvrtine. Drugu četvrtinu smo odigrali dosta bolje sa više želje i motiva, ali je i protivnik bio na visokom nivou. Protivnički plejmejker je imao jako visok nivo pogođenih šuteva i iz teških situacija što je rezultiralo još većim vođstvom protivnika (15 poena) na poluvremenu utakmice. Početkom treće četvrtine, protivnik je imao i maksimalnu rezultatsku prednost od 17 poena. Od tog trenutka, naši igrači počinju da igraju na višem nivou uz pojačanu koncentraciju i nivo odbrane. Uspeli smo taktički i kolektivno da zaustavimo najboljeg protivničkog igrača koji je do tada uspevao skoro sve šuteve da pogodi. Zahvaljujući agresivnoj odbrani na njemu uz dobru rotaciju, protivnik nije uspevao da nađe rešenje u napadu. Mi smo kako je vreme odmicalo, sticali samopouzdanje i polako uspostavljali inicijativu i topili prednost protivnika. Iako smo do kraja treće četvrtine smanjili prednost na 12 poena razlike za protivnika, nismo gubili nadu i u nastavku utakmice. I poslednju četvrtinu ove utakmice naši igrači su odigrali borbeno, motivisano i sa željom da pobede utakmicu. To nam je i dalo rezultata jer smo u završnicu utakmice ušli sa egal rezultatom. Iako nam procenti šuta nisu bili sjajni, naprotiv, bili su dosta loši na ovoj utakmici, ali smo dobrom odbranom i velikim voljnim momentom (ofanzivnim skokovima) uspevali to da nadomestimo. Na 3 sekunde do kraja utakmice i pri vođstvu od 2 poena za protivnika, imali smo 2 slobodna bacanja u trenutku kada je naš igrač fauliran. Uspeli smo da pogodimo oba slobodna bacanja i izjednačimo rezultat. U poslednjem napadu, protivnik je uspeo da pogodi šut sa zvukom sirene preko ruke našeg igrača i na taj način pobede utakmicu. Sasvim zaslužena pobeda protivnika, na čemu im čestitamo, ali sigurno je da ne bi bilo nezaslužno i da su uloge bile obrnute. Pored svega, ne možemo biti nezadovoljni ovom utakmicom jer su igrači pokazali visok nivo borbenosti, volje i želje da se igra i bori pored velikog rezultatskog zaostatka u jednom trenutku utakmice. Motivisanost igrača je takođe bila na visokom nivou. Kada se sve gore pomenuto uzme u obzir, mi smo zadovoljni odnosom naših igrača uz sigurno veliki žal za propuštenom prilikom da pobedimo kvalitetnog protivnika. Nadamo se da će nam se rad i trud isplatiti na nekim od narednih utakmica i vratiti nam pobedom. Ono na čemu sigurno moramo da radimo u budućnosti je i šut sa linije slobodnih bacanja. To je drugi najlakši šut u košarci, a procenti su nam tokom cele sezone jako niski. Konkretno, na ovoj utakmici smo promašili 14 slobodnih bacanja (26/12). Igrači moraju shvatiti značaj toga i na treninzima, kada se radi ovaj elemenat, sa mnogo većom pažnjom i koncentracijom ga raditi. Pored manjka sreće na ovoj, pa i na utakmici protiv K.K. Torlak koju smo takođe u neizvesnoj završnici izgubili, imamo dosta problema sa povredama i prehladama igrača, što nam na utakmicama smanjuje rotaciju, a samim tim i mogućnost za boljim rezultatom. Sve u svemu, mi smo zadovoljni u dosadašnjem delu sezone kada je ova selekcija u pitanju, uz manje oscilacije napreduju dobrom dinamikom i idu uzlaznom putanjom, sa željom da se tako i nastavi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - B.K.K. Radnički 50 - 52
(09-17, 11-18, 12-09, 18-08)

Poeni: Vojin Jovanović: 18, Igor Šuša: 12, Vojkan Stanković: 7, Veljko Petrović: 6, Danilo Radenović: 5, Petar Stevanović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Naša pionirska selekcija sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi, savladana je na gostujućem terenu od strane ekipe KK Mondo 3. Jako slabo otvaramo utakmicu, u rezultatskom egalu sa protivnikom smo bili tek u prvih nekoliko minuta, kada protivnik uspeva da se odlepi i postepeno podiže rezultatsku razliku. Nadigrani smo bili u svakom segmentu igre u ovom periodu i na poluvreme odlazimo sa jako malo postignutih poena i rezultatskom razlikom od čak 21 poen. U drugom poluvremenu počinjemo da ličimo na sebe i prikazujemo segmente igre kao sa utakmice nedelju dana ranije, kada smo uspeli da održimo nivo igre i koncentracije svih 40 minuta. Međutim, protivnik je uhvatio igrački zamah i nije popuštao ni u ovom periodu. U četvrtoj četvrtini smo se borili za sopstveni ponos na ovoj utakmici pre svega, pa smo uspeli da pronađemo ritam u ovom periodu i slavimo u poslednjoj četvrtini na utakmici. Interesantno, drugo poluvreme je rezultatski završeno nerešeno, pa je i konačna razlika na utakmici bila ona sa poluvremena. Kao i sve selekcije u klubu, pioniri 2 igraju jako slabo na strani. Igre nam nisu ni blizu nivoa koji pružao kod kuće i to je dosta veliki problem. Do kraja sezone nam je ostalo još samo 6 utakmica i trudićemo se da ih što bolje iskoristimo kada je sticanje znanja i iskustva u pitanju.

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 3 - K.K. BB Basket 2 69 - 48
(29-12, 11-07, 18-13, 11-16)

Poeni: /


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 07. I 08.03.2020. GODINE05.03.2020
BB BasketKOŠARKA ZA NAJMLAĐE U9 (dečaci 2011.godište i mlađi):

U 1. kolu lige za mlađu školu košarke, grupa 2, naši najmlađi dečaci igraju utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Batejnice. Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Batajnici u sali O.Š. Mitraljeta u ul. Dalmatinske zagore br. 94 sa početkom u 09:45h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:00h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Šuter 2 iz Beograda (Sremčica). Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom B.K.K. Radnički iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:50h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 07.03.2020. godine u Zemunu u sali O.Š. Lazar Savatić u ul. Kej oslobođenja br. 27 sa početkom u 13:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 07.03.2020. godine u Zemunu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 20:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

_____________________________________________________

KADETI:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Slodes 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: POČETAK LIGE NAJMLAĐIM ČLANOVIMA KLUBA (STARIJA ŠKOLA KOŠARKE), POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1 I KADETA, PORAZI PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 2.02.03.2020
Starija škola košarke (2009,10 godište), utakmica OKK Beograd - BB Basket, 01.03.2020. godSTARIJA ŠKOLA KOŠARKE - KOŠARKA ZA NAJMLAĐE U11:

U 1. kolu lige Košarka za najmlađe U11, grupa 4, naši dečaci su odigrali utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd. Sjajnu su utakmicu odigrali naši dečaci i uspeli da nadigraju protivnika u svim košarkaškim elementima. Rezultat se u ovoj kategoriji ne vodi što je odluka KSB-a koju mi kao klub pozdravljamo jer je cilj učestvovati i smatramo da u ovom uzrastu ne treba decu selektirati po cenu rezultata (da igraju najbolji). Sjajan potez KSB-a organizacijom takmičenja za najmlađe kategorije jer će deca imati više motiva za rad, steći će takmičarski duh, socijalizovati se i osamostaliti kroz putovanja, steći mnogo pozitivnih navika itd... Liga se igra svake druge nedelje, tako da sledeće kolo igramo za dve nedelje gostujući sjajnoj ekipi K.K. Zemun. Nakon toga, tri kola zaredom igramo na domaćem terenu gde će roditelji i publika moći da vide na delu naše najmlađe članove...

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 4. kolu II lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Čubura iz Beograda i uspela da pobedi mlađu ekipu rezultatom 53 - 22. Drugu u nizu, na način od kojih mi u klubu od njih i očekujemo, odigrali su naši dečaci utakmicu. Iako je protivnik ekipa koja je mlađa od nas, naši dečaci nisu potcenili protivnika i shvatili su ozbiljno svoje zadatke i dogovor pre početka utakmice i uz manje oscilacije preneli na teren. Imali smo inicijativu skoro celim tokom utakmice, mi bili ti koji su diktirali tempo i načinom igre terali protivnika ne greške. Prvo poluvreme se protivnik dosta dobro držao rezultatski i mi smo brzopletošću i nekim lošim odlukama što pre hteli da dođemo do koša što nam nije davalo rezultata. Nismo imali strpljenja što nije dobro i nešto na čemu moramo raditi ubuduće. Dogovor je bio da kontinuiranim napadom uz dobru kretnju i strpljivošću tražimo šansu i dobar momenat da napadnemo koš protivnika. Igrači su osetivši da mogu da dominiraju probali individualnim akcijama da napadnu protivnika. U nastavku utakmice smo dosta popravili igru u napadu i uz dobru tranziciju lopte i dobro trčanje uspevali da kažnjavamo protivnika i postignemo dosta laganih koševa. I pozicioni napad je bolje funkcionisao, pa je rezultat rastao i pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Minutaža je raspoređena ravnomerno na sve igrače i svi su dobili šansu da pokažu šta znaju i nametnu se treneru za neke naredne utakmice. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj pobedi i svemu što su prikazali na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Čubura - K.K. BB Basket 22 - 53
(06-09, 07-13, 03-19, 06-12)

Poeni: Igor Šuša: 14, Vojin Jovanović: 10, Vojkan Stanković: 6, Veljko Petrović: 6, Vasilije Stepić: 6, Luka Pavlović: 5, Petar Stevanović: 4, Rastko Burdelj: 2.

_____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija ostvarila je sedmu pobedu u 11 odigranih utakmica ove sezone. Iako smo u prvom delu lige protivničku ekipu savladali sa čak 17 poena razlike, znali smo da neće biti lako ostvariti pobedu protiv njih na gostujućem terenu. Utakmicu smo otvorili jako dobro i taj ritam smo održavali sve do poluvremena. Bili smo sigurni u ideje koje smo želeli da sprovedemo u delo u napadu, a u odbrani smo, pre svega, odličnom organizovanošću protivnika sveli na samo 18 poena za 20 minuta aktivne igre. Istina, mi smo u tom periodu postigli 31, što govori o ritmu utakmice i odbranama koje su se igrale. Na samom početku treće četvrtine doživljavamo određeni pad u igri i dozvoljavamo protivniku da se rezultatski približi u samo nekoliko napada i za vrlo kratko vreme protivnik je imao aktivnu utakmicu. Njihovo zalaganje i energija je bila na dosta višem nivou što im je i dalo rezultata, a mi smo se mučili da pronađemo sopstveni ritam u napadu iz prve dve četvrtine. Vrlo bitna stvar se dogodila na samom kraju treće četvrtine kada smo na pogođenu trojku protivnika o tablu na 5 sekundi do kraja četvrtine odgovorili trojkom s pola terena, koju je postigao naš kapiten Vojin Đorđević, uz zvuk sirene, pa tako pravimo koliko-toliko osetniju prednost pred odlučujuću četvrtinu. U četvrtoj četvrtini protivnik prilazi na maksimalnih 2 poena razlike kada smo zahvaljujući sjajnim sekvencama Mateje Gerasimovića uspeli da održimo i podignemo rezultatsku prednost i faktički time zapečatimo sudbinu protivnika na ovoj utakmici. Nekoliko ofanzivnih skokova , te poentiranja, uz školsko izvođenje i primenu košarkaške tehnike ovog igrača donelo je prevagu u dosta nezavidnoj situaciji. Takođe, sigurnost u ključnim momentima sa linije slobodnih bacanja učinilo je da dosta sigurno privedemo utakmicu kraju i slavimo sa poprilično lagodnom koš razlikom. Sve u svemu, mnogo više stvari na ovoj utakmici imamo kojima treba da budemo zadovoljni, nego nezadovoljni. Drugačiji pristup treningu i treniranju nam donosi dosta benefita. Samo prisustvo je u toku pauze od nekoliko nedelja izmedju utakmica bilo na odličnom nivou, pa je ova utakmica i sa tog aspekta veoma značajna. Forma kadetske selekcije je u usponu i nadamo se da ćemo nastaviti u sličnom ritmu i u nastavku sezone.

Rezultat utakmice: K.K. Zemun 4 - K.K. BB Basket 51 - 60
(10-17, 08-14, 12-11, 21-18)

Poeni: /

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. FMP iz Beograda i tom prilikom drugi put poražena ove sezone od istog protivnika s tim što ova utakmica nije bila ni približno uzbudljiva i neizvesna kao prva protiv istog protivnika na domaćem terenu kada smo izgubili primljenim košem u poslednjoj sekundi utakmice. Osim početne rezultatske neizvesnosti, ostatak utakmice je protekao u dominaciji protivnika i konstantnom rezultatskom prednošću. Prva petorka u pasareli je ispunila svoj deo zadatka koji smo dogovorili, dok je druga petorka počela utakmicu jako bojažljivo i nesigurno što je protivnik osetio i uz agresivnu odbranu nas naterao na veliki broj izgubljenih lopti što je rezultiralo i velikim vođstvom protivnika na poluvremenu utakmice (28-11). U nastavku utakmice smo pokušavali da sustignemo protivnika, u nekoliko navrata je izgledalo da se možemo rezultatski priključiti ali nismo imali snage, znanja i koncentracije da to i uradimo. Preveliki broj olako izgubljenih lopti smo imali protiv kvalitetnog protivnika. Nismo se snašli na agresivnu odbranu protivnika, greške u demarkiranju i lošem dodavanju kao i hvatanju lopte (individualna tehnika i taktika igrača) su nas koštale poraza i evidentno je da moramo mnogo da radimo na usvajanju, kako pomenutih, tako i ostalih košarkaških elemenata. Obzirom da su u pitanju najmlađi članovi kada su takmičarske slekcije u pitanju, sigurno je da ima i vremena i prostora za napredak što bi igrači trebalo da iskoriste ukoliko žele da napreduju. Iako ekipa ne igra kao na početku sezone i svesni da smo u padu sa formom, nismo nezadovoljni kada se sve obuhvati kako ekipa radi i napreduje. Veliki je pomak u odnosu na prethodnu sezonu i ekipa je već sada premašila naša očekivanja sa početka sezone. Bio bi veliki uspeh ukoliko bi ekipa zadržala trenutno 4. mesto na tabeli koje vodi u nastavak takmičenja, tj play - off. Čestitke protivniku na pobedi, a našim dečacima poruka da u svakom porazu pa i pobedi traže motiv za još jači i naporniji rad jer je to jedini recept za napredak, uspeh i rezultat...

Rezultat utakmice: K.K. FMP - K.K. BB Basket 2 45 - 27
(10-08, 18-03, 07-11, 10-05)

Poeni: Aleksa Bosnić: 8, Mateja Životić: 5, Tadija Šolević: 4, Miloš Đurić: 4, Mihajlo Jovanović: 2, Milan Gavrilović: 2, Strahinja Mijailović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Pionirska selekcija sastavljena od igrača 2006. godište poražena je u utakmici protiv ekipe KK Zemun 5, u veoma ujednačenoj i uzbudljivoj utakmici. Utakmicu smo otvorili dosta dobro i veći deo prve četvrtine smo proveli u vođstvu. Pred sam kraj prve četvrtine protivnik prelazi u minimalno vođstvo i mi rezultatski više ni jednog trenutka do kraja utakmice nismo uspeli da dođemo u prednost. Situaciji nije pomoglo ni to što smo se dosta rano našli u problemima sa faulovima, pa su nam tako ključni igrači, gotovo svi, na poluvremenu imali po 3 faula na svom kontu. Međutim i pored svih navedenih problema i situacije, naša ekipa se ni jednog trenutka nije predavala. Utisak je da smo sve od sebe dali na ovoj utakmici i zaista nemamo za čim da žalimo. U trećoj četvrtini smo bili u velikom problemu i protvnik je pretio da će se rezultatski odlepiti na nedostižnu razliku, ali kada god se to dešavalo, neko od naših igrača je uspevao da iskoči i nekim individualnim potezom iskreira poene. U četvrtoj četvrtini smo se grčevito borili. i pored problema sa faulovima, naši igrači su delovali dosta stabilno u odbrani. Protivnicima je, kao i nama, na kraju krajeva, ušlo nekoliko vrlo srećnih šuteva u tom periodu igre, te su uspevali da zadrže rezultatsku razliku do samog kraja. Mi na 20 sekundi do kraja utakmice, pogođenim šutem za 3 poena, uspevamo da spustimo rezutatsku razliku na samo 2 poena, što će se ispostaviti i da je konačan rezultat utakmice. Međutim, ova selekcija je sastavljena mahom od početnika i vrlo neiskusno delujemo u ovim kritičnim trenucima u završnicama utakmica. Podsećanja radi, na sličan način smo poraženi i protiv ekipe KK Vizura 5 nekoliko nedelja ranije. Tek na 11 sekundi do kraja utakmice uspevamo da napravimo faul, a na 5 sekundi do kraja da se dokopamo lopte i uputimo šut za pobedu iz velike daljine. Nažalost, šut nije pronašao put do koša i poraženi smo sa 2 poena razlike. Međutim igrači, kao i kompletan trenerski štab imaju razloga da budu veoma zadovoljni prikazanim. Protivnik je ekipa koja je u prvom delu lige slavila sa 31 poena razlike. Napredak svakog našeg igrača u ovoj selekciji je evidentan, nažalost, ne i dovoljan da bi se materijalizovao kroz pobede u ovom nivou takmičenja trenutno. Kao što smo već pomenuli, većina igrača ove selekcije su početnici i naše uspehe ove sezone ne možemo vrednovati kroz pobede i poraze, već napredak, konstantnost, primenu novostečenih znanja na treninzima... Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračima čestitke i velika pohvala za pristup utakmici i treninzima u prethodnom periodu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Zemun 5 78 - 80
(22-23, 17-22, 18-17, 21-18)

Poeni: Mihailo Pavković: 33, Konstantin Milošević: 15, Mihajlo Jerinić: 14, Andirja Radošević: 7, Pavle Ivković: 4, Aleksa Kulić: 3, Aleksandar Petrović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 29.02. I 01.03.2020. GODINE26.02.2020
BB BasketKOŠARKA ZA NAJMLAĐE U11 (dečaci 2009. godište):

U 1. kolu lige za stariju školu košarke, grupa 4, naši dečaci igraju utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 01.03.2020. godine u Beogradu u Hali Radivoj Korać u ul. Zdravka Čelara br. 12 sa početkom u 10:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:30h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. FMP iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 29.02.2020. godine u Beogradu u sali Basket Land u ul. Endija Vorhola br. 14 sa početkom u 11:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:10h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 4. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Čubura iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 01.03.2020. godine u Beogradu u Sportskom centru Vračar ul. Sjenička br. 1 sa početkom u 14:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:30h.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun 5 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 01.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Slobodni 12. kolo.

____________________________________________________

KADETI:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun 4 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 29.02.2020. god u Zemunu u sali O.Š. Majka Jugovića u ul. Gradski park br. 9 sa početkom u 16:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:30h.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1 I 2, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.25.02.2020
Mlađi pioniri S.K. BB Basket, 22.02.2020. godMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 3. kolu II lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Sava iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 54 - 41. Odigrali su naši dečaci jednu dobru utakmicu i materijalizovali dobar rad preko raspusta vrednom i prvom pobedom u II ligi posle početna 2 poraza. Počeli su naši dečaci dobro utakmicu, prvenstveno u fazi odbrane, bili agresivni, držali svo vreme inicijativu, bili ti koji su diktirali tempo, pa je protivnik jako teško dolazio do našeg koša. To im je u dobroj meri ulivalo nesigurnost u fazi napada, a nas motivisalo pa se iz takve igre i naš napad otvorio i usled velikog samopouzdanja koje su naši igrači imali uspeli smo da imamo dobar i visok procenat šuta. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, uspeli smo dosta igrača da uključimo u napadu, da budu opasni po koš protivnika, pa nam je iz takve filozofije i dobre kretnje u napadu bilo dosta lakše da dođemo do koša protivnika. U retkim trenucima kada i nismo pogađali koš iz izglednih situacija, vraćali smo se u igru kvalitetnom i agresivnom odbranom što jeste cilj i težimo takvom načinu igre. Kao i prva petorka u pasareli, druga petorka je takođe odigrala na visokom nivou i na sličan način kao i prva pa je i rezultat bio u skladu sa tim. Vodili smo na poluvremenu sa 14 poena razlike uz dominaciju i totalnu kontrolu igre. Igrači su ozbiljno shvatili utakmicu i 3. četvrtinu odigrali odgovorno i bez opuštanja što se odrazilo i na rezultat kada smo imali prednost od 22 poena. U poslednjoj četvrtini je došlo do opuštanja naših igrača što nije dobro, pa je protivnik uspeo da rezultatski pripreti spustivši razliku na 9 poena u jednom trenutku. Uspeli smo da izdržimo nalet protivnika i pobedimo utakmicu, ali ne smemo takav luksuz sebi dozvoljavati jer nam se može obiti o glavu vrlo lako u narednim utakmicama. Jako bitna pobeda za nas i u psihološkom i takmičarskom smislu. Posle dobrog rada u prethodnom periodu tokom zimskog raspusta bitno nam je bilo zbog vere u rad i sopstvene sposobnosti, samopouzdanja kao i nastavka rada da pobedimo. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na dobrom radu u prethodnom periodu i pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sava 54 - 41
(14-06, 14-08, 14-08, 12-19)

Poeni: Vojin Jovanović: 18, Aleksandar vasilić: 10, Igor Šuša: 8, Danilo Radenović: 7, Vojkan Stanković: 5, Veljko Petrović: 4, Vasilije Stepić: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Abba Barič i uspela da pobedi rezultatom 46 - 35 uz dosta oscilacija u igri. Obzirom da smo imali dosta više treninga i dosta više vremena provodili u sali tokom zimskog raspusta nego inače kada škola traje, očekivali smo bolje izdanje naše ekipe. Mada je i protivnik nastupio u drugačijem sastavu u odnosu na prvu utakmicu gde je dosta fizički bio dominantniji na ovoj utakmici obzirom da su im igrala 3 visoka igrača. Hteli smo agresivnom odbranom da im otežamo prenos lopte na našu polovinu i sprečimo da spuste loptu pod koš visokim igračima kao i ofanzivni skok što nam je u dobroj meri polazilo za rukom tokom prvog poluvremena. Konstantnim pritiskom smo naterali protivnika na veliki broj izgubljenih lopti pa smo uspevali da održavamo inicijativu i kontrolišemo tok utakmice. Iako smo imali 15 poena prednosti na poluvremenu utakmice, zahvaljujući dosta lošim odlukama u napadu prednost nije bila veća. U nastavku utakmice je viđeno malo poena, obe ekipe su imale niske procente šuta i dosta se grešilo. Koncentracija nam je bila na niskom nivou i bili smo dosta brzopleti što nije dobro i nije način na koji želimo da igramo. Ali imajući u vidu godine i košarkaški staž ove dece, ne zabrinjava nas ovo i nadamo se da će naši dečaci ići uzlaznom putanjom kao i u dosadašnjem delu sezone što se tiče individualno tehničko - taktičkog napretka. Kada se sve sabere jako smo zadovoljni ovom selekcijom u klubu i jedna su od selekcija koja ima dosta perspektive i prostora za napredak. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj, sedmoj ovosezonskoj prvenstvenoj pobedi koja nas trenutno drži na odličnom 4 mestu na tabeli, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Abba Barič - K.K. BB Basket 2 35 - 46
(06-14, 14-21, 07-06, 08-05)

Poeni: Strahinja Mijailović: 8, Mihajlo Jovanović: 6, Milan Gavrilović: 6, Mateja Životić: 6, Luka Marjanović: 6, Aleksa Bosnić: 4, Branislav Ristić: 4, Filip Papić: 2, Ognjen Popović: 2, Vitomir Damnjanović: 2.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U poslednja 3 kola koja su odigrana, naše devojčice su zabeležile sva 3 poraza i zvanično završile sezonu sa skorom od 1 pobede i 15 poraza, na pretposlednjem mestu u grupi ispred ekipe Ž.K.K. Novi Beograd 7 koji je poslednjeplasirana ekipa. U narednom periodu ćemo uraditi detaljniju analizu sezone ali opšti i prvi utisak je da nije bila na očekivanom nivou obzirom na odnos broja pobeda i poraza. Međutim, uzimajući u obzir dosta činjenica kao što su godište naših devojčica u odnosu na druge ekipe (ubedljivo smo bili najmlađa ekipa u ligi), zatim košarkaški staž naših igračica, kvalitet ostalih ekipa u grupi u odnosu na drugu grupu, kao i trenutni košarkaški kvalitet, nam daju za pravo da možemo konstatovati da i nije toliko bila loša sezona kao što se čini na prvi mah gledajući rezultat ekipe. U poslednje vreme, ekipa je dosta napredovala što je pokazala i na utakmicama sa Ž.K.K. Sopot i Ž.K.K. Partizan. Obe utakmice su naše devojčice odigrale hrabro, borbeno i sa mnogo više želje i samopouzdanja što se odrazilo i na rezultat. Nema mnogo filozofije, a to znaju i igračice, recept za dalji napredak je samo naporan rad na treninzima uz prethodno ispunjen uslov da se redovno dolazi na treninge. Mi smo raspoloženi da i sledeću sezonu prijavimo ekipu za takmičenje što je igračicama i prezentovano. Velika većina igračica i sledeću sezonu imaju pravo nastupa u pionirskom stažu i ukoliko ekipa ostane na okupu i budu dolazile na treninge, pokažu želju da igraju ligu, mi ćemo ih prijaviti za takmičenje. Do tada, pored detaljnije analize sezone, čeka nas naporan rad tokom proleće i leta. Nakon toga odlazak na košarkaški kamp Krupanj 2020, pa kratka letnja pauza posle koje se ponovo okupljamo u septembru nakon čega ćemo imati jasniji uvid u brojno stanje igračica i jasniju sliku o tome da li će ili ne igrati ligu. Klub se svim igračicama zahvaljuje na ispoštovanom dogovoru i tome što su trenirale i redovno dolazile na treninge pa je u skladu sa tim i liga završena.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Radivoj Korać 24 - 101
(04-26, 07-30, 05-27, 08-18)

Poeni: Ana Milovanović: 13, Milica Andrejić: 7, Magdalena Andrejić: 2, Milica Živanović: 2.


Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Sopot 52 - 69
(09-17, 19-18, 14-24, 10-10)

Poeni: Milica Andrejić: 17, Đurđa Ivanović: 15, Lena Mitrović: 10, Milica Živanović: 4, Lena Rabrenović: 4, Milica Nikolić: 2.


Rezultat utakmice: Ž.K.K. Partizan - Ž.K.K. BB Basket 82 - 47
(20-09, 14-12, 27-16, 21-10)

Poeni: Milica Andrejić: 14, Ana Milovanović: 14, Lena Mitrović: 11, Elena Milanović: 4, Jovana Dragović: 4.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Naša pionirska selekcija sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi poražena je na gostujućem terenu od strane ekipe KK Omladinac iz Novih Banovaca. Ova utakmica je u našim kalendarima odavno bila apostrofirana kao jedna od bitnijih i svojevrsnih derbija, međutim situacija na terenu je bila drugačija. Nisu naši igrači podlegli nikakvom pritisku, već, prosto, nismo bili na visini zadatka. U prvoj četvrtini smo postigli samo 1 koš iz igre, a ukupno 4 poena u istom periodu. Nikakvu produkciju nismo imali, jednostavno, nije postojala situacija iz koje bismo mi mogli poentirati. Svakako, rezultat je bio aktivan sve vreme, pa čak i na poluvremenu, iako se ništa nije popravilo u našoj igri. Istina imali smo dobre defanzivne trenutke i naš manjak produktivnosti nije bio proizvod nezalaganja, već velikog neiskustva, brzopletosti i neznanja i nesnalaženja u određenim situacijama na terenu. Prednosti koje smo imali apsolutno nismo iskoristili, dok je protivnik sve naše mane iskoristio i apsolutno zasluženo slavio, uprkos ne tako velikoj razlici u kvalitetu. Mi smo, nažalost, sve karakteristike s početka utakmice zadržali i do kraja, bez uspeha pokušavajući da korigujemo bilo šta u igri. I pored ogromne želje i trenera i igrača, moramo biti strpljivi kada je takmičarski uspeh ove selekcije u pitanju. Igračima je napomenuto da je naš napredak evidentan, ali prosto, trenutno, nije na dovoljnom nivou kada su određene utakmice u pitanju Ovo je bila najlošija utakmica koju smo odigrali ove sezone, a ekipa ima veliku pohvalu od strane trenera jer je rešena da prebrodi krizu napornim radom i korekcijom svih grešaka koje se javljaju u igri. Čestitke protivniku na pobedi, a našim dečacima na odigranoj utakmici i određenoj dozi samokritike koja je neophodna za napredak u bilo kojoj oblasti u životu.

Rezultat utakmice: K.K. Omladinac (Novi Banovci) - K.K. BB Basket 2 46 - 18
(09-04, 11-06, 14-03, 12-05)

Poeni: Nikola Karić: 5, Mihailo Pavković: 4, Konstantin Milošević: 3, Andrija Radošević: 2, Pavle Ivković: 2, Ilija Cvejić: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U derbi utakmici koja je odlučivala koja će ekipa biti na prvom mestu u ligi, naša ekipa je poražena od strane ekipe KK Zemun 2. Već u prvoj četvrtini bilo je evidentno da će o pobedniku ove utakmice odlučivati detalji. Pokušali smo da izbacimo protivnika iz ritma agresivnom odbranom po celom terenu, međutim, protivnik je dosta lako izlazio na kraj sa takvom našom odbranom. Takođe, neki rani faulovi su uslovili da se u odbrani povučemo i protivnika uvedemo u rešenja u pozicionom napadu. U drugoj četvrtini su se naši igrači od kojih nam zavisi dosta u igri našli u problemu sa faulovima, pa smo određenim modifikacijama u igri tražili rešenja za nezavidnu situaciju u kojoj smo se našli. Drugo poluvreme je proteklo u istom tonu. Nervozno smo delovali, apsolutno dekoncentrisani što usled atmosfere, što zbog nastale situacije u igri. Svakako, osnovne zadatke nismo uspevali da ispunimo i ovakvim izdanjem teško da bilo koju iole ozbiljniju ekipu možemo da dobijemo. Poremećena ravnoteža u petorci nas je totalno izbacila iz ritma i vrlo rigidno delujemo kada su prilagođavanja u igri u pitanju na novonastale situacije. U četvrtoj četvrtini smo delovali najlošije na utakmici i protivnik je takvu situaciju iskoristio i slavio apsolutno zasluženo, jer nas je naterao na ogroman broj grešaka, a svoj potencijal iskoristio u svakom smislu. Utakmica je obilovala napetostima i uzroci ovog poraza su neverovatni padovi koncentracije i fantastična nedisciplina kada je igra naše ekipe u pitanju. Na ovoj utakmici mi smo šutnuli 38 slobodnih bacanja, a od toga iskoristili tek 11. To je nedopustivih 29 procenata kada je drugi najlakši šut u košarci u pitanju i to je jasan pokazatelj toga na kom nivou je bila naša koncentracija na ovoj utakmici. Koraci za popravljanje ove situacije su već preduzeti i u ovom kratkom vremenu proteklom od utakmice u kom smo odradili jedan trening imamo jasne naznake na koji način će naša ekipa popraviti određene stvari koje nas muče već neki period.

Rezultat utakmice: K.K. Zemun 2 - K.K. BB Basket 75 - 58

_____________________________________________________

KADETI: Odložena utakmica.


:: NASTAVAK DRUGOG DELA SEZONE, NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 22. I 23.02.2020. GODINE.19.02.2020
BB BasketPIONIRKE:

U poslednjem 16. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u petak 21.02.2020. godine u Beogradu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 11:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:40h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča. Utakmica se igra u nedelju 23.02.2020. godine u Bariču u sali O.Š. 14. Oktobar u ul. Obrenovački drum br. 132 sa početkom u 15:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:45h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 3. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 22.02.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Omladinac iz Novih Banovaca. Utakmica se igra u petak 22.02.2020. godine u Batajnici u sali Graovac u ul. Kralja Mihajla zetskog br. 45 sa početkom u 11:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:30h pre podne.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun 2 iz Zemun. Utakmica se igra u subotu 22.02.2020. godine u Zemunu u sali O.Š. Mihajlo Pupin u ul. Emilije Jakšić br. 31a sa početkom u 14:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:10h.

____________________________________________________

KADETI:

Utakmica 11. kola regionalne lige (K.K. BB Basket - K.K. Beovuk 3) na zahtev (molbu) protivnika odložena.
:: ZAVRŠEN JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI MINI BASKET FESTIVAL RAJKO ŽIŽIĆ NA KOJEM NAŠ KLUB TRADICIONALNO UČESTVUJE.30.01.2020
Grupna slika sa trenerima, BB Basket sa 20. mini basket turnira rajko Žižić 26.01.2020. godU nedelju 26.01.2020. godine je završen jubilarni XX međunarodni mini basket festival Rajko Žižić na kom naš klub učestvuje dugi niz godina unazad. Turnir se kao i prethodnih godina održavao u Beogradu u Hali 3. beogradskog sajma u periodu od 23. - 26.01.2020. godine. Kao što smo i ranije pominjali, naše učešće na ovom turniru je tradicionalno, a ove godine smo nastupili sa 4 ekipe dečaka i devojčica i to: dečaci rođeni 2009. godine, dečaci rođeni 2010. godine, dečaci rođeni 2011. godine i mlađi i devojčice rođene 2009. godine i mlađe. Utisci sa turnira kao i prethodnih godina su sjajni. Cilj turnira je druženje, upoznavanje novih drugara, razonoda, igra i učestvovanje. Rezultat se na utakmicama ne vodi jer je revijalnog karaktera i svi učesnici su pobednici turnira i dobili su medalje. Za razliku od prethodnih godina kada su naše ekipe učestvovale 2 dana, ove godine smo učestvovali jedan dan na turniru (nedelja 26.01.2020.god) zbog rekordno prijavljenog broja ekipa, preko 250. Ukupno smo odigrali 9 utakmica sa ekipama iz Srbije, Makedonije i Rumunije. Iako je rezultat u drugom planu, zbog dece ćemo spomenuti da smo imali 7 pobeda uz 2 poraza, i uz prošlu sezonu kada smo imali sjajan skor, ovo je jedna od najuspešnijih godina kada je u pitanju učešće na ovom turniru. Nevezano za rezultat, naša deca su bila za primer drugima na ovom turniru po ponašanju, igri, kulturi, odnosu prema svojim i drugim igračima, načinu ophođenja prema svim učesnicima turnira itd., sve pohvale, a nama trenerima u klubu je veliko zadovoljstvo raditi sa takvom decom. Ovim putem klub se zahvaljuje organizatorima turnira (našem prijatelju Zlatku Polaku) što su nam izašli u susret pa satnicu i termine odigravanja utakmica prilagodili ostalim utakmicama starijih klupskih selekcija koje su igrale redovna kola u okviru svojih liga. Ovaj turnir je pokazao da u klubu postoji dosta koašrkaških bisera koji treba da se bruse. Sjajna atmosfera je bila tokom trajanja turnira ali ono što je deci posebno zanimljivo je sigurno i atmosfera u autobusu tokom odlazaka i povratka sa turnira kada se pričaju viceci, peva klupska himna, razvija drugarstvo među njima... Sve u svemu i deca i klub nose sjajne utiske sa ovogodišnjeg mini basket festivala i zadovoljna su se vratila sa zasluženim zlatnim medaljama na grudima u Mladenovac... U dnu teksta se nalazi link gde se mogu pogledati slike sa turnira ili u našoj foto galeriji.
Međunarodni mini basket festival Rajko Žižić 2020


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 2, PIONIRA 1 I KADETA, PORAZI PIONIRKI, MLAĐIH PIONIRA 1 I PIONIRA 2.30.01.2020
BB Basket 2 - Div Basket 3, mlađi pioniri U12, 26.01.2020. godMLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 40 - 18. Nije naša igra bila na nivou igara sa početka sezone i osetan je pad forme ekipe, što nije ništa neobično i zabrinjavajuće. Pauza u prvenstvu je došla u pravo vreme i ukoliko igrači budu trenirali redovno i vredno, sigurno je da će se forma popraviti i da ćemo spremno dočekati nastavak takmičenja krajem februara. Što se tiče utakmice, naši dečaci su u ovom trenutku kvalitetniji i pobeda nije dolazila ni jednog trenutka u pitanje. Još na startu utakmice se videlo da ćemo zabeležiti pobedu, samo je bilo pitanje kojom razlikom obzirom da je rezultat bio 10-01 i da protivnik nije mnogo puta uputio loptu ka našem košu. Pokušavali smo da uvežbavamo neke odbrambene i napadačke varijante koje će nam koristiti u utakmicama koje dolaze, ali igrači nisu bili koncentrisani na dogovoreno i nije nam dalo rezultata. Individualnim akcijama smo uspevali da pravimo prednost što sigurno nećemo moći protiv kvalitetnijih protivnika. U svakom slučaju, dobro je pobeđivati i kada igra i forma nisu na željenom nivou. Ovom pobedom, ekipa se osamostalila na 4. mestu na tabeli koje nas u ovom trenutku vodi u narednu fazu takmičenja što bi bio sjajan uspeh ovih dečaka koji imaju perspektivu i dosta prostora za košarkaški napredak. Do kraja lige ima dosta vremena i još dosta utakmica da se odigra i ukoliko budemo naporno radili i davali maksimum na svakom treningu i utakmici, sigurno je da će biti i napretka i željenih rezultata. Sve čestitke protivniku na fer i korektnom ponašanju, a našim dečacima na novoj pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Div Basket 3 - K.K. BB Basket 2 18 - 40
(01-10, 06-14, 03-09, 08-06)

Poeni: Mateja Životić: 12, Strahinja Mijailović: 8, Mihajlo Jovanović: 6, Tadija Šolević: 6, Milan Gavrilović: 4, Filip Papić: 3, Luka Marjanović: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Pionirska slekcija sastavljena od igrača 2005. godište nastavila je niz pozitivnih rezultata i negativnih igara. Rezultat je jedina pozitivna stvar kada je ova utakmica u pitanju. Kako smo otvorili utakmicu, tako smo je i završili, sa ogromnim brojem grešaka u napadu i odbrani i izvanrednom dozom sebičnosti svakog našeg igrača. Trenerima u našem klubu rezultat nikada nije u prvom planu i kada se pobeđuje i kada se gubi, učenje pravog i pravilnog načina igre je prioritet, a pionirska selekcija je daleko od tih ciljeva još uvek. Dosta smo lenjo i uspavano delovali u svakom segmentu igre i vrlo retko u čitavoj utakmici smo imali ekipnih akcija, uglavnom smo individualnim rešenjima stizali do poena. Kada se pogleda rezultat ova kritika deluje prestrogo, ali ko iole poznaje košarku zna da rezultat i poeni često ne pokazuju pravu sliku i tako je kod nas trenutno. Protivnička ekipa je sastavljena od mlađih igrača, sa određenim potencijalom, mahom početnika, pa je individualna razlika ta koja je odnela prevagu u ovoj utakmici i otuda ovolika razlika u rezultatu. Kao i ostalim selekcijama, pionirskoj selekciji sledi pauza kada su utakmice u pitanju i moraćemo pronaći alternativni model treniranja, pa kroz jake treninge u saradnji sa kadetskom selekcijom tražiti korekciju svega što škripi u našoj igri. Sve dok budemo posmatrali ovu ekipu kroz prizmu rezultata koji su varljivi i očekivanja u maju i junu mesecu, igra će ostajati na istom nivou, koji je veoma nizak u ovom trenutku.

Rezultat utakmice: K.K. Blokovi - K.K. BB Basket 25 - 75
(08-17, 05-16, 04-21, 08-21)

Poeni: /

____________________________________________________

KADETI:

Prva pobeda naše kadetske selekcije na gostujućem terenu u ovoj sezoni zabeležena je protiv ekipe KK Omladinac iz Novih Banovaca, u 10. kolu Regionalne lige. Čitava polusezona je prošla pre nego što smo uspei ostvariti prvu pobedu na gostujućem terenu i pozitivna stvar je što smo uspeli da trijumfujemo i to sa ubedljivom razlikom. Istini za volju, protivnik se nalazi u velikim problemima kada je igrački kadar u pitanju, zbog situacije sa salom i igranja u Batajnici. I tako vidno oslabljeni čitavo prvo poluvreme nismo uspevali rezultatski da se značajnije odlepimo. Apsolutno na isti način smo krenuli sa ovom utakmicom kao i svakom na gostujućem terenu. Bez ikakvog ritma, agresivnosti, sa ogromnim brojem neiznuđenih grešaka, bez povezanosti u igri, većinu poena smo postizali nakon ofanzivnih skokova, usled visinske dominacije naših igrača. Pa, čak ni pomenuta dominacija u visini nije pomogla kada su defanzivni skokovi bili u pitanju, pa se dešavalo da znatno niži protivnik uhvati 4-5 ofanzivnih skokova u istom napadu. Na poluvreme odlazimo sa pozitivnim rezultatom, ali razočaravajućom igrom. U drugo poluvreme ulazimo dosta ozbiljnije i ozbiljniji pristup nam donosi rezultata. Mnogo bolji procenti šuta iznedrili su veći broj poena, a dosta organizovanijom i požrtvovanijom odbranom stigli smo do nekih lakih poena, pa je to drugo poluvreme model igre koji tražimo na gostujućim terenima. Utakmicu privodimo kraju mirno i na siguran način ostvarujemo prvu pobedu na gostujućem terenu ove sezone. Sve u svemu iako smo ostvarili pobedu, veoma smo daleko od igre koju želimo u gostima. Preveliki ja jaz u kvalitetu igre naše ekipe kod kuće i na strani i ova utakmica je bila takvog karaktera da smo mogli neometano analizirati u toku igre sve negativne aspekte u igri, što će nam pomoći u daljem radu i pripremi za izazove u nastavku sezone. Čestitke našim momcima na ostvarenoj pobedi, a protivnicima na odigranoj utakmici uz želju za što bržom konsolidacijom i stabilizacijom.

Rezultat utakmice: K.K. Omladinac (Novi Banovci) - K.K. BB Basket 45 - 97
(13-19, 16-22, 09-24, 07-32)

Poeni: /

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Druga pionirska selekcija, sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi, poražena je ubedljivo na gostujućem terenu od strane odlične ekipe KK Ras 4. Oslanjajući se na tekst za utakmicu pionira 1, mišljenja smo da i pored ubedljivog poraza nemamo previše mesta za nezadovoljstvo kada je ova selekcija u pitanju. Obzirom na sastav ekipe, probleme sa povredama, kao i košarkaško iskustvo naših igrača rezultat je najnegativnija stvar kada je ova utakmica u pitanju, a mnogo više elemenata ima kojima smo zadovoljni. Utakmicu smo otvorili loše, početna kriza i nesnalaženje na protivničku agresivnu odbranu po celom terenu dovela je do velike rezultatske razlike na početku utakmice. Na polovini prve četvrtine nalazimo petorku koja može da se nosi sa protivničkim igračima i njihovom odbranom, pa poenterskom serijom umanjujemo već iovako preveliku rezultatsku razliku. Simptomatično, na apsolutno isti način igramo i preostale 3 četvrtine. Protivnik dominira većinu vremena i onda, na periode od 2-3 minuta po četvrtini, naša ekipa deluje kao ravnopravan protivnik, pa čak i bolji u određenim segmentima. To je znak velikog neiskustva i početničkih grešaka koje imamo ove sezone i previše. Protivnik utakmicu završava na isti način kako je i počeo, agresivno, bez povlačenja, a naši dečaci i pored velike koš razlike u tim trenucima ne popuštaju ni za pedalj ni u poslednjem trenutku utakmice. I to je najveći utisak kada je ova utakmica u pitanju i najpozitivniji. I kada je protivnik uspostavio rezultatsku dominaciju, naši momci se nisu predavali i igrai su kao da je utakmica tek počela. To je pristup koji želimo kod svih selekcija, bez obzira na rezultate, protivnika, gostujući ili domaći teren. Greške, kojih je bilo u ogromnom broju pokušaćemo u što skorije vreme da korigujemo na narednim treninzima. Predstojeća pauza će nam svakako prijati i nadamo se da će ova selekcija nastaviti sa napretkom koji je evidentan i pored problemasa rosterom koje imamo. Čestitke protivniku na pobedi, a našim momcima na borbi do samog kraja i načinu predstavljanja kluba.

Rezultat utakmice: K.K. Ras 4 - K.K. BB Basket 80 - 28
(20-09, 19-05, 25-06, 16-08)

Poeni: Igor Šuša: 7, Mihajlo Jerinić: 6, Ilija Cvejić: 6, Pavle Ivković: 3, Vojkan Stanković: 2, Nikola Karić: 2, Radošević Andrija: 2, Konstantin Milošević: 1.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu druge lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Torlak iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 47 - 42. U poređenju sa prvim kolom kada smo odigrali utakmicu protiv ekipe K.K. Mondo Basket 2 kada apsolutno ništa nismo pokazali, ova utakmica je pokazala da nismo zalutali u ovaj rang takmičenja. Počeli smo dobro utakmicu, kontrolisali igru, kažnjavali protivnika za propuste, dobro trčali, odbrana bila na visokom nivou sa manjim oscilacijama u skladu sa snagom i kondicijom koja nam definitivno fali zbog lošijih dolazaka na treninge u poslednje vreme. Prilično dobro smo odigrali i drugu četvrtinu, mada se videlo da ekipa posustaje i polako pada što je protivniku dalo motiva da nas napadne jače. Mi na žalost nismo znali ili mogli da odgovorimo na takvu igru što nam se obilo o glavu u nastavku utakmice, tokom treće četvrtine kada smo zabeležili samo 2 poena, a protivnik 13 i potpuno se vratio rezultatski u igru pred početak poslednje deonice. Mi smo u tom delu skroz pali u igri i kada bismo uradili neku dobru stvar nismo uspevali da realizujemo košem zbog nedostatka kondicije i snage. U poslednjoj četvrtini smo odigrali za nijansu bolje i pokušali da stignemo protivnika, ali po istom receptu kao u trećoj četvrtini, kada god bismo prišli protivniku i kada smo trebali da ga kažnjavamo, promašivali bismo zicere i šuteve iz dobrih pozicija. Dozvolili smo protivniku i veliki broj ofanzivnih skokova što ih je u jednom delu utakmice i održavalo u igri. Sve ove greške koje su naši igrači pravili su posledica lošijeg treninga u poslednje vreme, kao i razlog poraza koji direktno leži u tome. Ono što je jako pozitivno je velika želja i volja koju su imali naši igrači na ovoj utakmici, što bi trebalo da se i nastavi uz bolje dolaske i rad na treninzima. Pauza nam dolazi u pravo, kao i ostalim klupskim selekcijama i ukoliko budemo naporno radili, sigurno je da imamo dovoljno vremena da podignemo nivo igre i forme. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima na pomenutoj volji i želji na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K. Torlak - K.K. BB Basket 47 - 42
(08-16, 15-14, 13.02, 11-10)

Poeni: Igor Šuša: 15, Aleksandar Vasilić: 10, Vojin Jovanović: 4, Danilo Radenović: 4, Rastko Burdelj: 4, Veljko Petrović: 2, Petar Stevanović: 2, Aleksa Stanojević: 1.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 14. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda iz Beograda i tom prilikom poražene rezultatom 103 - 36. Slična je situacija bila kao i na nekim prethodnim utakmicama protiv dosta boljih ekipa od nas, velika je razlika u kvalitetu što protivnik i koristi i ubedljivo nas pobeđuje. Uspeli su da nas nadigraju u svim košarkaškim elementima igre. Moramo da naglasimo i korektan odnos protvničkog trenera prema našim devojčicama i klubu jer je cele 3 četvrtine igrao utakmicu bez driblinga. Protivnik (trener) je na taj način hteo da izvuče korisnu stvar iz ove utakmice i razvija na taj način igru bez lote i popravi kretnje svojih igračica u napadu, a nama je to koristilo na psihološkom planu jer smo izgubili sa manjom razlikom nego da je protivnik imao dribling. Trudili smo se koliko smo mogli i verovatno je ovo u ovom trenutku i maksimum ove ekipe. Nema kukanja, ostaje nam da radimo naporno i na taj način povećavamo naš košarkaški kvalitet. Sve čestitke protivniku na pobedi i korektnosti, a našim devojčicama na borbenosti koju su pokazale na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K.Ž. Crvena Zvezda - Ž.K.K. BB Basket 103 - 36
(37-08, 22-06, 18-12, 26-10)

Poeni: Milica Andrejić: 16, Lena Mitrović: 12, Milica Anđelković: 4, Đurđa Ivanović: 4.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.