Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 2, PIONIRA 1 I KADETA, PORAZI PIONIRKI, MLAĐIH PIONIRA 1 I PIONIRA 2.30.01.2020
BB Basket 2 - Div Basket 3, mlađi pioniri U12, 26.01.2020. godMLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 40 - 18. Nije naša igra bila na nivou igara sa početka sezone i osetan je pad forme ekipe, što nije ništa neobično i zabrinjavajuće. Pauza u prvenstvu je došla u pravo vreme i ukoliko igrači budu trenirali redovno i vredno, sigurno je da će se forma popraviti i da ćemo spremno dočekati nastavak takmičenja krajem februara. Što se tiče utakmice, naši dečaci su u ovom trenutku kvalitetniji i pobeda nije dolazila ni jednog trenutka u pitanje. Još na startu utakmice se videlo da ćemo zabeležiti pobedu, samo je bilo pitanje kojom razlikom obzirom da je rezultat bio 10-01 i da protivnik nije mnogo puta uputio loptu ka našem košu. Pokušavali smo da uvežbavamo neke odbrambene i napadačke varijante koje će nam koristiti u utakmicama koje dolaze, ali igrači nisu bili koncentrisani na dogovoreno i nije nam dalo rezultata. Individualnim akcijama smo uspevali da pravimo prednost što sigurno nećemo moći protiv kvalitetnijih protivnika. U svakom slučaju, dobro je pobeđivati i kada igra i forma nisu na željenom nivou. Ovom pobedom, ekipa se osamostalila na 4. mestu na tabeli koje nas u ovom trenutku vodi u narednu fazu takmičenja što bi bio sjajan uspeh ovih dečaka koji imaju perspektivu i dosta prostora za košarkaški napredak. Do kraja lige ima dosta vremena i još dosta utakmica da se odigra i ukoliko budemo naporno radili i davali maksimum na svakom treningu i utakmici, sigurno je da će biti i napretka i željenih rezultata. Sve čestitke protivniku na fer i korektnom ponašanju, a našim dečacima na novoj pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Div Basket 3 - K.K. BB Basket 2 18 - 40
(01-10, 06-14, 03-09, 08-06)

Poeni: Mateja Životić: 12, Strahinja Mijailović: 8, Mihajlo Jovanović: 6, Tadija Šolević: 6, Milan Gavrilović: 4, Filip Papić: 3, Luka Marjanović: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Pionirska slekcija sastavljena od igrača 2005. godište nastavila je niz pozitivnih rezultata i negativnih igara. Rezultat je jedina pozitivna stvar kada je ova utakmica u pitanju. Kako smo otvorili utakmicu, tako smo je i završili, sa ogromnim brojem grešaka u napadu i odbrani i izvanrednom dozom sebičnosti svakog našeg igrača. Trenerima u našem klubu rezultat nikada nije u prvom planu i kada se pobeđuje i kada se gubi, učenje pravog i pravilnog načina igre je prioritet, a pionirska selekcija je daleko od tih ciljeva još uvek. Dosta smo lenjo i uspavano delovali u svakom segmentu igre i vrlo retko u čitavoj utakmici smo imali ekipnih akcija, uglavnom smo individualnim rešenjima stizali do poena. Kada se pogleda rezultat ova kritika deluje prestrogo, ali ko iole poznaje košarku zna da rezultat i poeni često ne pokazuju pravu sliku i tako je kod nas trenutno. Protivnička ekipa je sastavljena od mlađih igrača, sa određenim potencijalom, mahom početnika, pa je individualna razlika ta koja je odnela prevagu u ovoj utakmici i otuda ovolika razlika u rezultatu. Kao i ostalim selekcijama, pionirskoj selekciji sledi pauza kada su utakmice u pitanju i moraćemo pronaći alternativni model treniranja, pa kroz jake treninge u saradnji sa kadetskom selekcijom tražiti korekciju svega što škripi u našoj igri. Sve dok budemo posmatrali ovu ekipu kroz prizmu rezultata koji su varljivi i očekivanja u maju i junu mesecu, igra će ostajati na istom nivou, koji je veoma nizak u ovom trenutku.

Rezultat utakmice: K.K. Blokovi - K.K. BB Basket 25 - 75
(08-17, 05-16, 04-21, 08-21)

Poeni: /

____________________________________________________

KADETI:

Prva pobeda naše kadetske selekcije na gostujućem terenu u ovoj sezoni zabeležena je protiv ekipe KK Omladinac iz Novih Banovaca, u 10. kolu Regionalne lige. Čitava polusezona je prošla pre nego što smo uspei ostvariti prvu pobedu na gostujućem terenu i pozitivna stvar je što smo uspeli da trijumfujemo i to sa ubedljivom razlikom. Istini za volju, protivnik se nalazi u velikim problemima kada je igrački kadar u pitanju, zbog situacije sa salom i igranja u Batajnici. I tako vidno oslabljeni čitavo prvo poluvreme nismo uspevali rezultatski da se značajnije odlepimo. Apsolutno na isti način smo krenuli sa ovom utakmicom kao i svakom na gostujućem terenu. Bez ikakvog ritma, agresivnosti, sa ogromnim brojem neiznuđenih grešaka, bez povezanosti u igri, većinu poena smo postizali nakon ofanzivnih skokova, usled visinske dominacije naših igrača. Pa, čak ni pomenuta dominacija u visini nije pomogla kada su defanzivni skokovi bili u pitanju, pa se dešavalo da znatno niži protivnik uhvati 4-5 ofanzivnih skokova u istom napadu. Na poluvreme odlazimo sa pozitivnim rezultatom, ali razočaravajućom igrom. U drugo poluvreme ulazimo dosta ozbiljnije i ozbiljniji pristup nam donosi rezultata. Mnogo bolji procenti šuta iznedrili su veći broj poena, a dosta organizovanijom i požrtvovanijom odbranom stigli smo do nekih lakih poena, pa je to drugo poluvreme model igre koji tražimo na gostujućim terenima. Utakmicu privodimo kraju mirno i na siguran način ostvarujemo prvu pobedu na gostujućem terenu ove sezone. Sve u svemu iako smo ostvarili pobedu, veoma smo daleko od igre koju želimo u gostima. Preveliki ja jaz u kvalitetu igre naše ekipe kod kuće i na strani i ova utakmica je bila takvog karaktera da smo mogli neometano analizirati u toku igre sve negativne aspekte u igri, što će nam pomoći u daljem radu i pripremi za izazove u nastavku sezone. Čestitke našim momcima na ostvarenoj pobedi, a protivnicima na odigranoj utakmici uz želju za što bržom konsolidacijom i stabilizacijom.

Rezultat utakmice: K.K. Omladinac (Novi Banovci) - K.K. BB Basket 45 - 97
(13-19, 16-22, 09-24, 07-32)

Poeni: /

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Druga pionirska selekcija, sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi, poražena je ubedljivo na gostujućem terenu od strane odlične ekipe KK Ras 4. Oslanjajući se na tekst za utakmicu pionira 1, mišljenja smo da i pored ubedljivog poraza nemamo previše mesta za nezadovoljstvo kada je ova selekcija u pitanju. Obzirom na sastav ekipe, probleme sa povredama, kao i košarkaško iskustvo naših igrača rezultat je najnegativnija stvar kada je ova utakmica u pitanju, a mnogo više elemenata ima kojima smo zadovoljni. Utakmicu smo otvorili loše, početna kriza i nesnalaženje na protivničku agresivnu odbranu po celom terenu dovela je do velike rezultatske razlike na početku utakmice. Na polovini prve četvrtine nalazimo petorku koja može da se nosi sa protivničkim igračima i njihovom odbranom, pa poenterskom serijom umanjujemo već iovako preveliku rezultatsku razliku. Simptomatično, na apsolutno isti način igramo i preostale 3 četvrtine. Protivnik dominira većinu vremena i onda, na periode od 2-3 minuta po četvrtini, naša ekipa deluje kao ravnopravan protivnik, pa čak i bolji u određenim segmentima. To je znak velikog neiskustva i početničkih grešaka koje imamo ove sezone i previše. Protivnik utakmicu završava na isti način kako je i počeo, agresivno, bez povlačenja, a naši dečaci i pored velike koš razlike u tim trenucima ne popuštaju ni za pedalj ni u poslednjem trenutku utakmice. I to je najveći utisak kada je ova utakmica u pitanju i najpozitivniji. I kada je protivnik uspostavio rezultatsku dominaciju, naši momci se nisu predavali i igrai su kao da je utakmica tek počela. To je pristup koji želimo kod svih selekcija, bez obzira na rezultate, protivnika, gostujući ili domaći teren. Greške, kojih je bilo u ogromnom broju pokušaćemo u što skorije vreme da korigujemo na narednim treninzima. Predstojeća pauza će nam svakako prijati i nadamo se da će ova selekcija nastaviti sa napretkom koji je evidentan i pored problemasa rosterom koje imamo. Čestitke protivniku na pobedi, a našim momcima na borbi do samog kraja i načinu predstavljanja kluba.

Rezultat utakmice: K.K. Ras 4 - K.K. BB Basket 80 - 28
(20-09, 19-05, 25-06, 16-08)

Poeni: Igor Šuša: 7, Mihajlo Jerinić: 6, Ilija Cvejić: 6, Pavle Ivković: 3, Vojkan Stanković: 2, Nikola Karić: 2, Radošević Andrija: 2, Konstantin Milošević: 1.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu druge lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Torlak iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 47 - 42. U poređenju sa prvim kolom kada smo odigrali utakmicu protiv ekipe K.K. Mondo Basket 2 kada apsolutno ništa nismo pokazali, ova utakmica je pokazala da nismo zalutali u ovaj rang takmičenja. Počeli smo dobro utakmicu, kontrolisali igru, kažnjavali protivnika za propuste, dobro trčali, odbrana bila na visokom nivou sa manjim oscilacijama u skladu sa snagom i kondicijom koja nam definitivno fali zbog lošijih dolazaka na treninge u poslednje vreme. Prilično dobro smo odigrali i drugu četvrtinu, mada se videlo da ekipa posustaje i polako pada što je protivniku dalo motiva da nas napadne jače. Mi na žalost nismo znali ili mogli da odgovorimo na takvu igru što nam se obilo o glavu u nastavku utakmice, tokom treće četvrtine kada smo zabeležili samo 2 poena, a protivnik 13 i potpuno se vratio rezultatski u igru pred početak poslednje deonice. Mi smo u tom delu skroz pali u igri i kada bismo uradili neku dobru stvar nismo uspevali da realizujemo košem zbog nedostatka kondicije i snage. U poslednjoj četvrtini smo odigrali za nijansu bolje i pokušali da stignemo protivnika, ali po istom receptu kao u trećoj četvrtini, kada god bismo prišli protivniku i kada smo trebali da ga kažnjavamo, promašivali bismo zicere i šuteve iz dobrih pozicija. Dozvolili smo protivniku i veliki broj ofanzivnih skokova što ih je u jednom delu utakmice i održavalo u igri. Sve ove greške koje su naši igrači pravili su posledica lošijeg treninga u poslednje vreme, kao i razlog poraza koji direktno leži u tome. Ono što je jako pozitivno je velika želja i volja koju su imali naši igrači na ovoj utakmici, što bi trebalo da se i nastavi uz bolje dolaske i rad na treninzima. Pauza nam dolazi u pravo, kao i ostalim klupskim selekcijama i ukoliko budemo naporno radili, sigurno je da imamo dovoljno vremena da podignemo nivo igre i forme. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima na pomenutoj volji i želji na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K. Torlak - K.K. BB Basket 47 - 42
(08-16, 15-14, 13.02, 11-10)

Poeni: Igor Šuša: 15, Aleksandar Vasilić: 10, Vojin Jovanović: 4, Danilo Radenović: 4, Rastko Burdelj: 4, Veljko Petrović: 2, Petar Stevanović: 2, Aleksa Stanojević: 1.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 14. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda iz Beograda i tom prilikom poražene rezultatom 103 - 36. Slična je situacija bila kao i na nekim prethodnim utakmicama protiv dosta boljih ekipa od nas, velika je razlika u kvalitetu što protivnik i koristi i ubedljivo nas pobeđuje. Uspeli su da nas nadigraju u svim košarkaškim elementima igre. Moramo da naglasimo i korektan odnos protvničkog trenera prema našim devojčicama i klubu jer je cele 3 četvrtine igrao utakmicu bez driblinga. Protivnik (trener) je na taj način hteo da izvuče korisnu stvar iz ove utakmice i razvija na taj način igru bez lote i popravi kretnje svojih igračica u napadu, a nama je to koristilo na psihološkom planu jer smo izgubili sa manjom razlikom nego da je protivnik imao dribling. Trudili smo se koliko smo mogli i verovatno je ovo u ovom trenutku i maksimum ove ekipe. Nema kukanja, ostaje nam da radimo naporno i na taj način povećavamo naš košarkaški kvalitet. Sve čestitke protivniku na pobedi i korektnosti, a našim devojčicama na borbenosti koju su pokazale na ovoj utakmici...

Rezultat utakmice: K.K.Ž. Crvena Zvezda - Ž.K.K. BB Basket 103 - 36
(37-08, 22-06, 18-12, 26-10)

Poeni: Milica Andrejić: 16, Lena Mitrović: 12, Milica Anđelković: 4, Đurđa Ivanović: 4.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 25. I 26.01.2020. GODINE.24.01.2020
BB BasketPIONIRKE:

U 14. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.K.Ž. Crvena Zvezda iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 25.01.2020. godine u Beogradu u sali Basket Land u ul. Endija Vorhola br. 14 sa početkom u 18:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:20h.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.01.2020. godine u Beogradu u sali O.Š. Borislav Pekić u ul. Danila Lekića Španca br. 27 sa početkom u 18:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:20h.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Torlak iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 23.01.2020. godine u Beogradu u Sportskom centru Torvel ul. Vojvode Stepe br. 522a sa početkom u 20:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:45h.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras 4 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.01.2020. godine u Beogradu u sali O.Š.Ljuba Nenadović u ul. Ace Joksimovića br. 25 sa početkom u 12:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:40h pre podne.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Blokovi iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.01.2020. godine u Beogradu u Hali Pro Sport u ul. Savskih alasa br. 15 sa početkom u 17:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:30h.

_____________________________________________________

KADETI:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Omladinac iz Novih Banovaca. Utakmica se igra u subotu 25.01.2020. god u Batajnici u sali Graovac u ul. Kralja Mihajla Zetskog br. 45 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h pre podne.


:: NAJAVA JUBILARNOG XX MEĐUNARODNOG MINI BASKET FESTIVALA RAJKO ŽIŽIĆ NA KOME KLUB TRADICIONALNO UČESTVUJE.22.01.2020
Grupna slika S.K. BB Basket na XIX Međunarodni mini basket festivalu Rajko Žižić 2019.XX Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 22. do 26. januara 2020. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, 2011. i mlađi, i 2012. i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75, sa loptama broj ’4’’ i ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava). Svečano otvaranje je zakazano za subotu 25. januar 2020. godine u 12,00 časova. U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere ’’Od minibasketa do košarke’’. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence. Za sve učesnike XX Međunarodnog minibasket festivala ’’Rajko Žižić’’ predviđene su medalje i pehari.
Mi kao klub na ovom turniru učestvujemo već tradicionalno, a ove godine ćemo učestvovati sa ukupno četiri ekipe i to sa jednom ekipom devojčica i tri ekipe dečaka i to:

- Devojčice rođene 2009. godine i mlađe
- Dečaci rođeni 2009. godine
- Dečaci rođeni 2010. godine
- Dečaci rođeni 2011./2012./2013. godine

Ove godine je prijavljen rekordan broj ekipa (preko 250) pa je i raspored utakmica napravljen tako da sve ekipe otprilike imaju isti broj utakmica. Prethodnih godina smo učestvovali 2 dana na turniru, a ove godine zbog velikog broja prijavljenih ekipa samo jedan dan i to u nedelju 26.01.2020. godine. Zamolili smo organizatore da nam utakmice budu u prepodnevnim satima kako bi sva deca mogla da učestvuju i vrate se kućama u vreme ručka i ne ostajemo ceo dan na turniru.

Raspored, satnica i protivnici sa kojima igramo utakmice:


NEDELJA 26.01.2020.

Devojčice 2009. godište i mlađe:

- Ž.K.K. BB Basket 2009 - Ž.K.K. Marina 2009 (u 09:30h teren broj 4).
- Ž.K.K. BB Basket 2009 - Ž.K.K. Marina (druga ekipa) 2009 (u 10:20h teren broj 4).
- Ž.K.K. BB Basket 2010 - Ž.K.K. Foka 2010 (u 10:20h teren broj 6).Dečaci 2009. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Link (Rumunija) (u 09:30h teren broj 1).
- K.K. BB Basket - K.K. Timok (u 11:10h teren broj 2).


Dečaci 2010. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Partizan (Makedonija) (u 09:30h teren broj 3).
- K.K. BB Basket - K.K. MBA (u 11:10h teren broj 3).


Dečaci 2011./2012./2013. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Foka (u 10:20h teren broj 5).
- K.K. BB Basket - K.K. Valjevski (u 11:10h teren broj 5).

Tehničke stvari vezane za turnir:

- Polazak je u nedelju 26.01.2020. godine ispred Sportskog centra u Mladenovcu u 07:30h (pre podne). Doći malo ranije.
- Povratak je planiran između 13:00 - 13:30h, a roditelji treba da sačekaju decu takođe ispred Sportskog centra.
- Deca treba da ponesu klupsku opremu (dresove ko ima, ko nema onda novu sivu klupsku majicu i šorc. Naravno, opremu za utakmicu - čarape, patike...). Lopta ne treba da se nosi. Spremiti deci sendvič, flašicu vode, rezervnu garderobu - potkošulju, majicu, čarape...
- Cena prevoza će iznositi 500 dinara po detetu.
- Džeparac deci može da se šalje ali je preporuka da im kupite što im je potrebno (gore navedeno) i pošaljete. Takođe treba deci skrenuti pažnju da vode računa o svojim stvarima (mob.tel, aparati, garderoba, novac...).
U prilogu teksta je grupna slika dece sa turnira od prošle godine (2019. godina).
Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju (Boris Bosnić 065/83-07-894).


:: POBEDE KADETA, PIONIRA 1, PIONIRKI I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 1.21.01.2020
KADETI:

Naša kadetska selekcija ostvarila je petu pobedu u devet utakmica u Regionalnoj ligi. Sve pobede smo ostvarili na domaćem terenu i želimo što pre da prekinemo taj niz poraza na gostujućim terenima. Utakmicu smo otvorili napadački dosta dobro i od samog starta je bilo evidentno da je naša ekipa fizički i tehnički nadmoćnija, pa se to odrazilo i na sam rezultat. U prvim napadima koristili smo visinu našeg plejmejkera, pa smo većinu poena kreirali na taj način. U nastavku je bilo dosta dobrih, ali i loših elemenata. Odbrambeno smo mogli biti dosta bolji, ne toliko individualno, koliko ekipno. Rezultatsku razliku smo postepeno podizali do kraja utakmice, uz blage oscilacije. Svakako, redovnost na treninzima se dosta popravila, pa je i igra postala bolja. Utakmicu privodimo kraju, uz dosta niži ritam usled velike razlike u rezultatu. Na ovoj utakmici svi igrači su dobili jednaku priliku i dosta dobro je iskoristili, kada se pogleda u globalu. Igračima koji ne počinju utakmice u prvoj petorci je potrebna minutaža i sigurnost, pa smo na ovoj utakmici iskoristili trenutak i korigovali određene stvari u igri. Našim momcima čestitamo na dobroj odigranoj utakmici i pobedi, a protivnicima na fer borbi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Fleš 3 98 - 53
(33-13, 20-05, 24-12, 21-23)

Poeni: Vojin Đorđević: 25, Novak Gavrilović: 16, Aleksa Mihajlović: 11, Mateja Gerasimović: 9, Nemanja Janković: 9, Andrija Stojanović: 8, Ognjen Simić: 7, Petar Jaćimović: 5, Luka Živadinović: 4, Lazar Dabić: 2.

__________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Naša pionirska slekcija sastavljena od igrača 2005. godište, slavila je na gostujućem terenu protiv ekipe KK Vuk 2 i tako podigla ukupan broj pobeda u regularnom delu sezone na 7, u odnosu na 1 zabeleženi poraz. Već od samog starta je viđena dominacija naše ekipe u svakom košarkaškom segmentu. Otvorili smo utakmicu sa 00-08 i u takvom ritmu nastavili sve do kraja utakmice. Svi igrači su dobili jednaku priliku na ovoj utakmici, što je značajno, pogotovo za igrače sa manjeg igračkog iskustva, da osete takmičarski ritam utakmice. Rezultat je realan, obzirom na razliku u fizičkim predispozicijama dve ekipe, ali i godištu, obzirom da je protivnička ekipa sastavljena od igrača koji su godinu ili dve dana mlađi od naših. Obzirom na uzrast naših momaka, moramo napomenuti, da, iako su pobede ono zbog čega se igra, one mogu biti varljive. Određeni broj utakmica ove sezone smo odigrali protiv mlađih i objektivno dosta slabijih ekipa, pa je oprez potreban kada je ova selekcija u pitanju. Primećen je mali pad u disciplini i intenzitetu na treninzima, pa ćemo to strogo sankcionisati i izbegavati opuštanje kada je ova selekcija u pitanju, jer zbog karaktera utakmica koje smo odigrali, naš napredak moramo tražiti uglavnom preko dobrog treniranja i treniranja sa starijom selekcijom.Čestitke našim momcima na pobedi, protivniku na odigranoj utakmici u fer i korektnoj atmosferi, uz apel našim igračima da trenažni proces shvataju jako ozbiljno, jer će nastavak takmičenja i neugodni protivnici iz drugih grupa jako brzo doći, a mi želimo taj period da dočekamo što spremniji.

Rezultat utakmice: K.K. Vuk 2 - K.K. BB Basket 21 - 78
(06-23, 08-11, 05-21, 02-23)

Poeni: Novak Gavrilović: 24, Danilo Pantić: 12, Vukan Nešić: 8, Ognjen Marković: 8, Petar Ivanović: 7, Nikola Živković: 6, Aleksandar Bajkić: 4, Vukašin Dvoštanski: 4, Vladimir Milić: 3, Nikola Milovanović: 2.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 13. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd i po prvi put ove sezone uspele da pobede rezultatom 65 - 50. Napokon i nakon duže vremena, naša ekipa je uspela da zabeleži prvu prvenstvenu ovosezonsku pobedu što nas definitivno sve u klubu raduje, a i devojčicama će verovatno dati dodatnog motiva za dalji rad i napredak. Utakmica je bila sa dosta oscilacija gde je naša ekipa konstantno bila u blagoj prednosti. U nekoliko navrata smo uspevali da se rezultatski odvojimo na 8-9 razlike, ali bismo kao i u prvoj utakmici našim lošim odlukama vraćali protivnika u rezultatski egal. Tek smo pred kraj utakmice uspeli da se rezultatski odvojimo što nam je dosta olakšalo posao zbog izlaska iz igre najbolje protivničke igračice usled 5 ličnih grešaka. Iako je utakmica obilovala sa dosta grešaka na obe strane zbog kvaliteta ekipa, bilo je lepo gledati igračice obe ekipe kako se bore, jer ovoga elementa igre nije manjkalo na ovoj utakmici. Šut sa distance i sa linije za 3 poena je dosta dobro funkcionisao kada je naša ekipa u pitanju i sigurno je taj elemenat koji je i doneo prevagu našoj ekipi. Ono što je takođe dobra stvar na ovoj utakmici je i pobeda sa većom razlikom u odnosu na poraz od iste ekipe u prvom delu sezone, što nam garantuje beg sa poslednje pozicije u grupi pod uslovom da ostane isti skor pobeda i poraza obe ekipe. Sigurno da nije isto biti poslednji i pretposlednji. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na prvoj ovosezonskoj pobedi i svemu što su prikazale na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Novi Beograd 65 - 50
(17-15, 16-13, 13-16, 19-06)

Poeni: Milica Andrejić: 29, Ana Milovanović: 26, Elena Milanović: 3, Đurđa Ivanović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa kvalitetnom ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna i uspela ubedljivo da pobedi rezultatom 68 - 39. Još jedna dobro odigrana utakmica naše ekipe što daje na značaju obzirom na kvalitet protivnika kao i na činjenicu da je utakmica došla posle poraza od lidera grupe K.K. Cerak i loše odigrane te utakmice. Ono čega smo svesni u klubu da su oscilacije sastavni deo sporta, ali se trudimo da ih svedemo na minimum i da ekipa iz svakog poraza, pa i pobede izvlači pouke i na svakoj narednoj utakmici bude bolja nego na prethodnoj. Ova selekcija je jedna od perspektivnijih u klubu ali moraju da shvate da samo radom mogu postići uspeh i rezultate, nikako drugačije. Obzirom da su se u poslednje vreme pogoršali dolasci na treninge, dečaci moraju shvatiti da to nije dobro za njihov napredak. Utakmica je protekla u konstantnom našem vođstvu, mada je protivnik tokom prve četvrtine imao rezultatski priključak. Druga petorka u pasareli je uspela da odigra dobro i napravi veliku rezultatsku prednost (24-04) kada je praktično utakmica bila rešena. U nastavku naši dečaci nisu dozvoljavali protivniku da se približi rezultatski pa je razlika i uvećana da bi na kraju dostigla i maksimalnu razliku. Uspeli su naši dečaci da nadigraju kvalitetnu ekipu K.K. Vizura, nametnu svoj stil i ritam igre na koji se protivnik nije snašao i uspeo da adaptira pa smo na kraju možda pobedili i razlikom koja trenutno ne predstavlja realan odnos snaga ovih dveju ekipa. Sve čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na petoj prvenstvenoj ovosezonskoj pobedi od osam odigranih utakmica uz napomenu da igrači pod hitno moraju promeniti način razmišljanja kada su dolasci na treninge u pitanju...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Vizura 3 68 - 39
(17-14, 24-04, 14-15, 13-06)

Poeni: Milan Gavrilović: 24, Strahinja Mijailović: 9, Filip Papić: 6, Vitomir Damnjanović: 6, Miloš Đurić: 6, Ognjen Popović: 4, Mateja Životić: 4, Aleksa Bosnić: 3, Mihajlo Jovanović: 2, Luka Marjanović: 2, Tadija Šolević: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U veoma neizvesnoj i borbenoj utakmici osmog kola Regionalne lige, naša pionirska slekcija, sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi, poraženi su od strane ekipe KK Vizura 5. Od samog početka je bilo evidentno da će jedna lopta odlučivati o pobedniku ove utakmice. Čitavu utakmicu su se ekipe smenjivale u prednosti i, sve u svemu, viđena je dobra košarkaška predstava na ovoj utakmici, gde su dve ekipe dale sve od sebe da ostvare pobedu. Na poluvreme odlazimo sa nerešenim rezultatom i dosta problema sa faulovima. U trećoj četvrtini smo izgledali dosta dobro, delovalo je kao da diktiramo tempo utakmice, međutim u tom periodu je protivnik u prelomnim trenucima uspevao da pronađe šut za 3 poena, pa je tako veikom brzinom vraćao velikom mukom napravljenu razliku. U četvrtoj četvrtini je i definitivno opao ritam kada je naša ekipa u pitanju. Ideja je bila da se protivnik pritisne po celom terenu i na taj način izmori i eventualno postigne rezultat na kontu agresivne odbrane. I mi smo imali svojih šansi, pa i za pobedu u tom periodu, ali jednostavno usled manjka igračkog iskustva nismo pronalazili prava rešenja. Na 2 minuta pred kraj utakmice protivnik je imao maksimalnih 8 poena prednosti, međutim, naši dečaci se nisu predavali, pa smo i došli do nekoliko šuteva za 3 poena, za izjednačenje. Ponavljaju nam se i tada kardinalne greške, usled nedostatka mirnoće, iskustva i nažalost utakmicu završavamo kratkih rukava. I pored poraza, veoma smo ponosni na sve igrače koji su nastupili na ovoj utakmici. Pokazali su karakter i želju, ali je manjak iskustva odneo prevagu. Takođe, veliku pohvalu dugujemo Petru Lukoviću, koji je i pored neugodne povrede koja je trebala da ga odvoji od terena dosta dugo, shvatio značaj situacije, pa je nastupio na ovoj utakmici i maksimalno pomogao svojoj ekipi, te bio i najbolji strelac na njoj. I naši i protivnički igrači zaslužuju veliku pohvalu i čestitke na odigranoj utakmici i košarkaškoj predstavi koju su pružili.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Vizura 5 69 - 73
(18-18, 17-17, 15-17, 19-21)

Poeni: Petar Luković: 21, Konstantin Milošević: 14, Andrija Radošević: 7, Aleksandar Petrović: 7, Nemanja Mirić: 6, Dimitrije Milenković: 6, Aleksa Kulić: 4, Aleksandar Vasilić: 4.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 2 iz Batajnice i ubedljivo poražena rezultatom 52 - 09. Jako loša igra naše ekipe na ovoj utakmici, bez ideje, bez želje, bez borbenosti... Nismo uspeli da odgovorimo kvalitetnom protivniku agresivnom igrom kako smo se dogovarali i planirali, pa je protivniku dosta olakšan posao. protivnik je ekipa sačinjena od dečaka koji igraju brzo, imaju fizički dominantne igrače koji su sposobni da igraju i licem i leđima ka košu, dobro trče, skaču i izuzetno borbena i utrenirana ekipa. Oni su svoj stil igre ispoštovali, a mi smo se postavili bojažljivo i bez preterane želje što nam se obilo o glavu na ovoj utakmici. Kako je vreme odmicalo, protivnik je shvatajući da nismo opasni po koš povećavao agresivnost u odbrani i mnogo lakše dolazio do prilika za postizanje koševa usled naših loših dodavanja i izgubljenih lopti... Kako smo i u fazi odbrane bili na jako lošem nivou na ovoj utakmici, protivnik je izvojevao pobedu na lak način i bez preterano uloženog napora. Naši igrči treba da se zapitaju i pokušaju na sledećim utakmicama da otklone greške, kao i da izvučemo pouke sa ove utakmice. Čestitke protivniku na više nego zasluženoj pobedi jer su nas bukvalno u svim košarkaškim elementima nadigrali, a našim dečacima poruka da pokušaju da u narednim utakmicama budu više koncentrisani i sa većom željom i borbenošću...

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 2 - K.K. BB Basket 52 - 09
(11-01, 14-04, 16-02, 11-02)

Poeni: Vasilije Stepić: 3, Aleksandar Vasilić: 2, Veljko Petrović: 2, Danilo Radenović: 2.


:: NAJAVA JUBILARNOG XX MEĐUNARODNOG MINI BASKET FESTIVALA RAJKO ŽIŽIĆ NA KOME KLUB TRADICIONALNO UČESTVUJE.17.01.2020
Grupna slika K.K. BB Basket na XIX međunarodnom mini basket festivalu Rajko Žižić.XX Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 22. do 26. januara 2020. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, 2011. i mlađi, i 2012. i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75, sa loptama broj ’4’’ i ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava). Svečano otvaranje je zakazano za subotu 25. januar 2020. godine u 12,00 časova. U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere ’’Od minibasketa do košarke’’. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence. Za sve učesnike XX Međunarodnog minibasket festivala ’’Rajko Žižić’’ predviđene su medalje i pehari.
Mi kao klub na ovom turniru učestvujemo već tradicionalno, a ove godine ćemo učestvovati sa ukupno četiri ekipe i to sa jednom ekipom devojčica i tri ekipe dečaka i to:

- Devojčice rođene 2009. godine i mlađe
- Dečaci rođeni 2009. godine
- Dečaci rođeni 2010. godine
- Dečaci rođeni 2011./2012./2013. godine

Ove godine je prijavljen rekordan broj ekipa (preko 250) pa je i raspored utakmica napravljen tako da sve ekipe otprilike imaju isti broj utakmica. Prethodnih godina smo učestvovali 2 dana na turniru, a ove godine zbog velikog broja prijavljenih ekipa samo jedan dan i to u nedelju 26.01.2020. godine. Zamolili smo organizatore da nam utakmice budu u prepodnevnim satima kako bi sva deca mogla da učestvuju i vrate se kućama u vreme ručka i ne ostajemo ceo dan na turniru.

Raspored, satnica i protivnici sa kojima igramo utakmice:


NEDELJA 26.01.2020.

Devojčice 2009. godište i mlađe:

- Ž.K.K. BB Basket 2009 - Ž.K.K. Marina 2009 (u 09:30h teren broj 4).
- Ž.K.K. BB Basket 2009 - Ž.K.K. Marina (druga ekipa) 2009 (u 10:20h teren broj 4).
- Ž.K.K. BB Basket 2010 - Ž.K.K. Foka 2010 (u 10:20h teren broj 6).Dečaci 2009. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Link (Rumunija) (u 09:30h teren broj 1).
- K.K. BB Basket - K.K. Timok (u 11:10h teren broj 2).


Dečaci 2010. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Partizan (Makedonija) (u 09:30h teren broj 3).
- K.K. BB Basket - K.K. MBA (u 11:10h teren broj 3).


Dečaci 2011./2012./2013. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Foka (u 10:20h teren broj 5).
- K.K. BB Basket - K.K. Valjevski (u 11:10h teren broj 5).

Tehničke stvari vezane za turnir:

- Polazak je u nedelju 26.01.2020. godine ispred Sportskog centra u Mladenovcu u 07:30h (pre podne). Doći malo ranije.
- Povratak je planiran između 13:00 - 13:30h, a roditelji treba da sačekaju decu takođe ispred Sportskog centra.
- Deca treba da ponesu klupsku opremu (dresove ko ima, ko nema onda novu sivu klupsku majicu i šorc. Naravno, opremu za utakmicu - čarape, patike...). Lopta ne treba da se nosi. Spremiti deci sendvič, flašicu vode, rezervnu garderobu - potkošulju, majicu, čarape...
- Cena prevoza će iznositi 500 dinara po detetu.
- Džeparac deci može da se šalje ali je preporuka da im kupite što im je potrebno (gore navedeno) i pošaljete. Takođe treba deci skrenuti pažnju da vode računa o svojim stvarima (mob.tel, aparati, garderoba, novac...).
U prilogu teksta je grupna slika dece sa turnira od prošle godine (2019. godina).
Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju (Boris Bosnić 065/83-07-894).


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 18. I 19.01.2020.15.01.2020
BB BasketPIONIRKE:

U 13. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 1, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd 7 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 18.01.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 18.01.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 2 iz Batajnice. Utakmica se igra u nedelju 19.01.2020. godine u Batajnici u sali Branko Radičević ul. Braće Mihailović - Tripić br. 2 sa početkom u 14:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:20h.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 5 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 19.01.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:40h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk 2 iz Beograda (Kaluđerica). Utakmica se igra u subotu 18.01.2020. godine u Beogradu u sali O.Š. Miloje Vasić u ul. Dragoljuba Stojanovića br. 11d sa početkom u h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u h.

____________________________________________________

KADETI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 19.01.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.:: POBEDA PIONIRA 1, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.13.01.2020
PIONIRI 1 U15:

Pionirska selekcija ostvarila je pobedu protiv ekipe KK Sava 2 i tako se vratila ubedljivom pobedom nakon poraza u prethodnoj utakmici. Pobednik na ovoj utakmici bio je rešen već u prvim minutima meča, kada smo uz pomoć agresivne odbrane došli do velikog broja poena, za vrlo kratko vreme. Svi igrači na ovoj utakmici su dobili priliku da pokažu umeće i bili su više ili manje uspešni u određenim segmentima. I ova selekcija je na treninzima u toku praznika imala problema sa brojnosti, pa se i ovde vidi dosta elemenata neuigranosti, ali, prosto, zbog fizičke dominacije nad protivnikom, opšta dezorganizovanost nije uticala toliko na rezultat. Ovo je ekipa koja je sastavljena od igrača 2005. godište, igrača koji će sledeće godine biti kadeti, pa se određen stepen organizacije u igri podrazumeva i očekuje u njih. Jednostavno, sve te prevelike pauze dovode do zaboravljanja već usvojenih kretnji i navika, pa je mnogo teško vratiti se na željeni nivo forme. Nadamo se da će u ovoj, kao i u ostalim selekcijama, igrači shvatiti značaj treniranja i redovnosti na treninzima, jer bez toga nećemo uspeti da ostvarimo zapaženiji rezultat. Momcima čestitamo na ubedljivoj pobedi, šestoj u regularnom delu sezone, a protivniku na igri i fer pleju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sava 2 98 - 39
(30-13, 29-09, 23-05, 16-12)

Poeni: Novak Gavrilović: 35, Vukan Nešić: 20, Danilo Pantić: 12, Ognjen Marković: 9, Vladimir Milić: 8, Petar Ivanović: 4, Vukašin Dvoštanski: 4, Luka Tončić: 3, Nikola Živković: 2, Aleksandar Bajkić: 1.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 4 iz Beograda i poražena rezultatom 53 - 29. Nisu naši dečaci odigrali utakmicu na nivou na kom su mogli. Posle pauze od 3 nedelje, ovo nam je bila prva utakmica i obzirom da su dolasci na treninge tokom zimskog raspusta bili jako loši (većina opravdano, manji broj igrača neopravdano) nismo mogli ni očekivati bolje izdanje obzirom na košartkaški kvalitet protivnika. Protivnik je odlična ekipa koja je tehničko - taktički potkovana, igraju brzo, agresivno i pametno. Takođe, ekipa je koja je dobro vođena od strane mladog trenera. Mi smo se mučili da prenesemo loptu na protivničku polovinu terena usled agresivne odbrane, imali smo veliki broj loših dodavanja i hvatanja, veliki broj promašenih zicera, itd, što je posledica manjka rutine usled nedolazaka na treninge. Protivnik je takvom igrom sticao od samog početka samopouzdanje pa su i neke jako teške šuteve uspevali da pogode. Sasvim zaslužena pobeda protivnika koji je u ovom trenutku za nijansu i kvalitetnija ekipa od nas ali su na ovoj utakmici pokazali dosta više na čemu im čestitamo. Naši dečaci su se borili koliko su mogli u ovom trenutku, u razgovoru sa njima i pre i nakon utakmice, predočen im je značaj dolazaka na treninge i jakog rada na njima zarad dobre forme i napretka kojem težimo. Usko vezano sa tim su i rezultati (pobede) koje svaki trener i ekipa priželjkuju, pa tako i mi. Rezultat (pobede) su jedan od preduslova za dobru atmosferu i hemiju u ekipi. Nadamo se da su to igrači shvatili i da će se to u budućnosti popraviti.

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 4 - K.K. BB Basket 2 53 - 29
(14-03, 15-10, 15-06, 09-10)

Poeni: Milan Gavrilović: 11, Aleksa Bosnić: 6, Vitomir Damnjanović: 4, Luka Marjanović: 3, Uroš Gudović: 2, Miloš Đurić: 2, Filip Papić: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Druga pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe KK FMP 2 i pritom je ubedljivim rezultatom savladana. Neverovatne oscilacije u igri smo imali na ovoj utakmici. Od toga da smo u jednom trenutku ravnopravan, pa i bolji tim na terenu, do toga da izgledamo kao da su bar 3 ranga takmičenja između naše i protivničke ekipe. Krenuli smo jako loše, pa smo se vraćali u utakmicu i na kraju prve četvrtine imali prihvatljiv zaostatak od 7 poena. U drugoj četvrtini pružamo katastrofalnu igru, pa dozvoljavamo protivniku da se odlepi rezultatski. U trećoj četvrtini naši dečaci pokazuju karakter i sa dosta boljom odbranom, pre svega, ali i tečnijim napadima, uspevamo da stignemo na samo 4 poena zaostatka u jednom trenutku. Međutim, kao da smo izgubili mnogo snage u tim pokušajima da se vratimo i u nastavku protivnik podiže rezultatsku razliku postepeno, a mi u poslednjem periodu igre uspevamo da postignemo samo 6 poena i čini se, završavamo utakmicu sa prevelikim zaostatkom, obzirom na prikazano obe ekipe. Ekipa definitivno pokazuje napredak iz utakmice u utakmicu, međutim, i dalje je to na dosta niskom nivou i, kao i sve slekcije u klubu, obzirom na neredovnost preko raspusta, pa i neredovnost uopšte, usporeni napredak ne treba da iznenađuje.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. FMP 2 61 - 94
(19-26, 11-22, 25-15, 06-31)

Poeni: Mihajlo Jerinić: 16, Ilija Cvejić: 16, Konstantin Milošević: 11, Nikola Karić: 10, Pevle Ivković: 4, Aleksa Kulić: 3, Nemanja Mirić: 1.

____________________________________________________

KADETI:

Utakmicu protiv boljeplasirane ekipe KK Eko Sport, ekipe sa boljim odnosom pobeda i poraza, naša kadetska selekcija odigrala je nakon pauze zbog novogodišnjih praznika i pritom apsolutno zasluženo poražena. Kako smo otvorili utakmicu, tako smo i završili. Dosta dekoncentrisano, sa ogromnim brojem šuteva za 3 poena. Bez agresivnosti na obe strane terena, rastrzano, nikako nismo uspevali da pronađemo ritam. Uprkos lošoj igri, imali smo aktivan rezultat, pa i vodili u uvodnim trenucima utakmice i tako i završili prvu četvrtinu. Međutim, sve poene za našu ekipu u prvoj četvrtini postigao je Vojin Đorđević, dok je produkcija ostalih igrača bila ispod svakog nivoa na čitavoj utakmici. U drugoj četvrtini mi igramo na isti način, ali se protivnik, koji takođe nije briljirao, prilagodio, pa je sada dosta bolje branio naše šuteve spolja i igrača koji je postigao većinu poena za nas na ovoj utakmici, pa nam je i produkcija bila dosta slabija nego u prvoj. U trećoj četvrtini pružamo verovatno najgoru igru ove sezone, a imali smo poprilično ove godine. U tom periodu postižemo samo 3 poena i time smo praktično zapečatili sopstvenu sudbinu na ovoj utakmici, iako smo imali aktivan rezultat na poluvremenu. Četvrta četvrtina je protekla u izuzetnoj nedisciplini naših igrača koji nisu pokazali ni trunku volje za popravljanjem situacije. Na kraju, protivnik ubedljivo i zasluženo slavi, na čemu im čestitamo. Protivnička ekipa nas je pretrčala na ovoj utakmici, nadskočila, takođe, i vrlo malo košarkaških stvari uopšte je viđeno sa naše strane. Sve je to proizvod katatrofalnog odziva igrača na treninzima. Ova selekcija ima i više nego dovoljno termina za uvežbavanje, pripremu i unapređenje sopstvene igre, međutim, po ko zna koji put ove sezone, momci prave pauzu i to se odražava na igru, raspoloženje u svlačionici, performans na terenu... Više razgovora je obavljeno sa igračima ove selekcije i jednostavno, bez treninga se neće moći nikada i tu svaka komunikacija prestaje. Ovo je, nažalost, manir svih selekcija sastavljenih od igrača starijih od 16 godina u Mladenovcu uvek, sa vrlo retkim izuzecima, pa će bolji rezultati i konkretan napredak da se vidi tek kada se preduslov dolaska bude ispunio.

Rezultat utakmice: K.K. Eko Sport - K.K. BB Basket 59 - 41
(10-13, 21-12, 10-03, 18-12)

Poeni: Vojin Đorđević: 28, Nemanja Janković: 6, Vukašin Pavlović: 3, Aleksa Mihajlović: 2, Andrija Stojanović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 11. I 12.01.2020. GODINE.09.01.2020
BB BasketPIONIRKE i MLAĐI PIONIRI 1 U13:

Slobodno kolo.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 4 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 12.01.2020. godine u Beogradu u sali O.Š. Josif Pančić u ul. Požeška br. 52 sa početkom u 13:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h pre podne.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. FMP 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.01.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.01.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

_____________________________________________________

KADETI:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Eko Sport iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.01.2020. god u Beogradu u Balonu Majdan u ul. Kozjačka br. 3 - 5 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:40h pre podne.
:: NOVOGODIŠNJA I BOŽIĆNA ČESTITKA.30.12.2019
BB Basket-novogodišna i božićna čestitka 2020.Sportski klub BB Basket iz Mladenovca želi svima Srećnu Novu 2020. godinu kao i Božićne praznike. Želimo i u narednom periodu na prvom mestu puno zdravlja svima, a posle toga našoj deci, članovima kluba dobrih ocena u školi, sportskog uspeha i svega onoga što jedno dete čini srećnim.


:: ZAVRŠENO TRADICIONALNO NOVOGODIŠNJE DRUŽENJE DECE I TRENERA UZ LEPU ATMOSFERU.30.12.2019
BB Basket - TAKMIČARSKE SELEKCIJE KLUBA 2019,2020 SA NOVOGODIŠNJIH AKTIVNOSTI 29.12.2019.GODINEU nedelju 29.12.2019. godine već tradicionalno pred kraj kalendarske godine treneri Sportskog kluba BB Basket - Mladenovac organizuju Novogodišnje aktivnosti svih članova kluba koje podrazumevaju druženje dece iz svih klupskih selekcija, odigravanje revijalnih utakmica, takmičenje u šutu, zajedničko fotografisanje po selekcijama, grupno fotografisanje svih selekcija zajedno, itd... Ove godine je veliki broj dece falio iz opravdanih razloga (virusi i prehlade koje prati visoka temperatura) ali su deca koja su došla u opuštenoj i porodičnoj atmosferi se družila i sumirali utiske iz godine koja je na izmaku... Selekcije su bile podeljene u dve grupe. Prvu grupu su činile sve klupske školice koje su druženje imale u sali O.Š. Momčilo Živojinović, a drugu grupu su činile sve takmičarske slekcije kluba koje su druženje imale u sali O.Š. Sveti Sava. Klub je deci i prisutnima obezbedio osveženje u vidu sokića i grickalica koje su tokom aktivnosti konzumirali, nakon toga se odvijalo i fotografisanje dece i na kraju su odigrane revijalne utakmice i takmičenje u šutu, a članovi timova na revijalnim utakmicama su bila po 2-3 igrača iz svake selekcije tako da su jednu ekipu sačinjavali igrači iz svih selekcija. Ekipe su bile mešovite, sačinjene od dečaka i devojčica. Utakmice su prošle u odličnoj atmosferi, dobri potezi su nagrađeni apaluzima i oduševljenjem mlađih članova kluba, posebno kada bi stariji članovi kluba (kadeti) izvodili atraktivne poteze kao što su zakucavanja i slično... Pobednici u šutu (školice košarke i školica sporta) i revijalnom turniru (sve takmičarske selekcije), tj svaki član je dobio na poklon klupsku kapu.
Ono što smo spomenuli i na samom skupu i što često napominjemo je jedna velika zahvalnost deci i roditeljima na ukazanom poverenju što nam stvara dodatnu obavezu da budemo još bolji i stvorimo još bolje uslove za rad, napredak i razvoj svakog deteta koje je član kluba. Izuzetno nam je zadovoljstvo što se BB Basket porodica svakog dana povećava i raste u svakom smislu. Pored toga, klub duguje zahvalnost i trenerima kluba, Preradović Dušanu i Pupovac Nikoli koji svojim predanim i angažovanim radom kao i animiranjem dece utiču da rastemo iz dana u dan. Na slici koja je u prilogu teksta se nalaze sve klupske takmičarske selekcije sa druženja, a u dnu teksta se nalazi link gde se mogu pogledati sve slike sa ove manifestacije ili u našoj foto galeriji.
Novogodišnje druženje i aktivnosti kluba 29.12.2019. godinePrezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.