Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: KOŠARKAŠKI KAMP (PRIPREME) ZLATIBOR 2018 - OBAVEŠTENJE RODITELJIMA.17.06.2018
Grupna slika K.K. BB Basket na BB Basket kampu 2017 na ZlatiboruPoštovani roditelji,

U nastavku teksta imate korisne informacije o stvarima koje možete spremiti deci na košarkaški kamp Zlatibor 2018 koje su im potrebne tokom osmodnevnog boravka na Zlatiboru. Polazak na kamp je 20.06.2018. godine (sreda) u 11:30h ispred sportskog centra Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu (trebalo bi najkasnije doći u 11:10h), a povratak je u sredu 27.06.2018. godine, oko 13 - 14h bi trebali da budemo u Mladenovcu. Sva deca bi trebala da budu obučena u neku od klupskih majica (BB Basket) u odlasku. Prevoz dece na kamp će vršiti firma Lasta iz Mladenovca. Džeparac koji se šalje deci je individualna stvar svakog roditelja ali naša preporuka je da im je 300-400 dinara sasvim dovoljno dnevno. Takođe, roditelji imaju mogućnost da džeparac koji pošalju deci stoji kod trenera ili kod dece, u zavisnosti kako se pre polaska dogovorimo sa roditeljima. U dogovoreno vreme svakodnevno će treneri deliti deci džeparac. Preporuka je da deca ne nose vredne stvari u vidu preskupih telefona (mogu poneti neki stariji mob.tel koji će vršiti funkciju), laptop, fotoaparate... Roditelji treba trenerima da kažu pre polaska o eventualnim zdravstvenim problemima koja imaju deca ili određenim navikama dece, ishrane i slično... Što se tiče stvari koje treba poneti na kamp naš savet je sledeći:

- Zdravstvena knjižica
- Dva para patika (jedne za trening, jedne van treninga)
- Papuče
- Što više opreme za trening (šorceva, majica, čarapa i donjeg veša - sve x 10)
- Sredstva za higijenu (peškire, šampon, kupka za tuširanje, sapun, dečija krema za lice, kaladont, četkica za zube...)
- Zaštitna krema za sunčanje
- Kupaći donji veš (za odlazak na bazen ukoliko nam vremenski uslovi dozvole)
- Pidžamu
- Trenerke (2-3)
- Jaknu (neku tanju za period jesen)
- Garderobu za izlazak do luna parka ili slično (neki lepši šorc, bermude, farmerke, majicu, duks...)
- U manji ranac spakovati vlažne i obične maramice, sendviče, veliku vodu, sokove i slaniše po sopstvenom izboru, plastičnu čašu i kašičicu... tokom puta.

Ukoliko nečije dete ima nekih posebnih stvari koje su mu potrebne roditelj će mu poslati... Spisak stvari se ne razlikuje mnogo od onih klasičnih kada se ide na odmor uz napomenu da treba poslati pojačano garderobu za trening što se i vidi iz gore navedenog u tekstu...
Roditelji mogu dodatne informacije dobiti svakodnevno pozivom na broj telefona 065/83-07-894 - Boris Bosnić.
Slika koja se nalazi u prilogu teksta je grupa dece i trenera iz kluba koji su bili prošle godine (2017) na kampu na Zlatiboru.


:: BB BASKET IMAO SVOJE PREDSTAVNIKE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU 3 NA 3 NA KIPRU.15.06.2018
Predstavnici K.K. BB Basket na međunarodnom turniru 3 na 3 na Kipru (Limasol)Košarkaški klub BB Basket iz Mladenovca imao je predstavnike na međunarodnom turniru u basketu 3 na 3, koji de održava na Kipru u gradu Limasol, a turnir je završen u nedelju 10.06.2018. Turnir je jako ozbiljno organizovan, igra se u sjajnom ambijentu, pored mora na 4 posebno prilagođena terena za basket. Turnir se nalazi u zvaničnom FIBA kalendaru i pobednici će nastaviti takmičenje protiv afirmisanih, profesionalnih ekipa. Turnir okuplja preko 400 takmičara, to jest 100 ekipa iz 15 zemalja, a na njemu nastupaju uglavnom bivši igrači, pa i iz NBA lige. Ekipu koja je predstavljala naš klub i grad činili su Nikola Popović, Filip Obradović, Bogdan Pavlović i Boško Preradović. Prvog dana takmičenja naši momci su ostvarili 3 pobede iz 3 utakmice i sa najboljom koš razlikom završavaju grupnu fazu takmičenja. Drugog dana takmičenja naša ekipa u 1/8 finala turnira pobeđuje još jednom, ali ovoga puta sa minimalnom koš razlikom. U drugoj utakmici drugog dana, tačnije 1/4 finala, naši momci bivaju poraženi i prerano završavaju svoje takmičenje, čini se. Na kraju, u ukupnom plasmanu, naša ekipa završava na 5. mestu, što je jako respektabilan rezultat. Svakako, momci nisu ni jednog trenutka bili razočarani rezultatom i ovo je jedno veliko iskustvo za svakog od njih. Čestitke na prikazanom našim momcima i na sjajnom predstavljanju zemlje, grada i kluba. U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa turnira na Kipru.

BB Basket na međunarodnom basket turniru 3 na 3 na Kipru (Limasol)


:: DODELJENE GODIŠNJE DIPLOME I MEDALJE BB ŠKOLICI SPORTA.14.06.2018
Grupna slike BB školice sporta u sezoni 2017,2018 sa trenerimaU ponedeljak 11.06.2018. godine u sali O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu podeljene su godišnje dipolme i medalje našim najmlađim članovima kluba, dečacima i devojčicama, članovima BB školice sporta. Dodela medalje je postala tradicionalna, radi se jednom godišnje na kraju sezone, a deca dobijaju medalje i diplome za učešće i ostvareni napredak u BB školici sporta za sezonu 2017/2018. Pre dodele medalja, deca pred prisutnim roditeljima i rodbinom demonstriraju sve što su naučili tokom pohađanja školice. Nakon toga su treneri kluba, Nikola Trajković, Dušan Preradović i Boris Bosnić deci uručili zaslužene medalje i diplome za pohađanje i napredak u našoj školici sporta. Kroz školicu sporta je ove sezone od septembra 2017. godine do jula 2018. godine prošlo oko 40-ak dečaka i devojčica. Treninzi su se održavali u sali O.Š. Momčilo Živojinović 2 puta nedeljno po 1h. Ono što je bitno je da se video napredak dece, svako dete je od trenutka dolaska u klub vidno izgledalo bolje kada je osnovna motorika u pitanju i time je stvorena baza za dalji rad u nekim od mnogobrojnih sportova. Trening je protekao u sjajnoj i veseloj atmosferi i dece i roditelja i trenera. Roditeljima je prezentovan napredak dece (jer su treninzi tokom sezone zatvorenog tipa i roditelji ne prisustvuju treninzima) kroz motoričke poligone, vežbe istezanja i razgibavanja koje su deca naučila, vežbe snage, itd... Na kraju treninga je po običaju usledilo pojedinačno i grupno fotografisanje, a sve slike se mogu videti u našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta. Pauzu ćemo praviti tokom leta (jul i avgust). Posle tog perioda od septembra počinjemo ponovo sa radom u sezoni 2018/2019 o čemu ćemo roditelje blagovremeno obavestiti. Klub se još jednom zahvaljuje na ukazanom poverenju svim roditeljima i deci sa nadom da smo ispunili njihova očekivanja i željom da se druženje nastavi i od septembra.
Dodela diploma i medalja BB školici sporta u sezoni 2017/18


:: PRIJATELJSKA UTAKMICA NAŠIH NAJMANJIH DEVOJČICA SA Ž.K.K. SOPOT I POZIV SVIM ZAITERESOVANIM DEVOJČICAMA U NAŠU ŠKOLU KOŠARKE.11.06.2018
Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Sopot, ženska školica košarke, 09.06.2018.U subotu 09.06.2018. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu odigrana je prijateljska utakmica između Ž.K.K. BB Basket i Ž.K.K. Sopot u kategoriji ženska školica košarke (devojčice rođene 2007. godine i mlađe). Obzirom da će od sledeće sezone tj od septembra meseca ove devojčice biti takmičarska selekcija mlađih pionirki, bila je lepa prilika da vidimo koji je nivo košarkaškog znanja i u kakvoj se formi ekipa nalazi trenutno. Naša ekipa je sačinjena od velikog broja devojčica koje su tek počele da treniraju ali su i one pored devojčica koje su duže u trenažnom procesu pokazale da imaju određeni kvalitet i da će biti važne karike u selekciji. Atmosfera je bila sjajna, naše devojčice su pokazale da su za nijansu u ovom trenutku ispred svojih vršnjakinja iz Sopota. Obzirom da se u poslednje vreme povećalo interesovanje devojčica za košarku u Mladenovcu, ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane devojčice svih uzrasta (obzirom da u klubu imamo sve uzrasne kategorije) da dođu u našu školu košarke i kroz takmičenja, košarkaške kampove, lepo druženje, sticanje opšteg znanja i znanja iz košarke... steknu nezaboravne trenutke, prijatelje, lepe uspomene, itd...


:: ZAVRŠEN KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE.04.06.2018
Grupna slika dečaka 2006,2007 K.K. BB Basket na Kupu Beograda za najmlađe 02.06.2018.U nedelju 03.06.2018. godine završen je Kup Beograda za najmlađe u organizaciji Košarkaškog saveza Beograda i Gradskog sekretarijata za sport grada Beograda. Ove godine Kup je organizovan za dečake i devojčice rođene 2006. godine i mlađe (generacija koja će u narednoj sezoni 2018/2019 biti takmičarska selekcija mlađih pionira), tako da je to bila odlična uvertira pred novu sezonu. Takođe je odlična prilika da se vide na delu sve ekipe sa kakvim će kvalitetom nastupiti u predstojećoj sezoni. U prvoj i ispostaviće se jedinoj utakmici na ovogodišnjem Kupu, naša ekipa se sastala sa ekipom K.K. Zmaj iz Beograda. U neizvesnoj završnici, naša ekipa je izgubila pola koša, rezultatom 17 - 16. Kup je rezultatski za našu ekipu prošao malo lošije nego prethodnih sezona, ali smo imali za protivnika fizički jaku ekipu, a i nedostajalo nam je i malo sreće obzirom da smo imali 5 šuteva za pobedu, ali lopta nije htela ovoga puta u koš. U svakom slučaju nismo nezadovoljni ovogodišnjim Kupom, igrom naše ekipe u drugom poluvremenu, odnosom prema klubu... Naša procena u klubu je da ova selekcija dečaka ima košarkaški kvalitet i uz dobar i kvalitetan rad na treninzima mogu da napreduju i da naprave određeni rezultat. Pošto slika govori više od hiljadu reči, u našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa ovogodišnjeg Kupa Beograda za najmlađe.
Kup Beograda za najmlađe 2018


:: KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE 2018.01.06.2018
K.K. BB Basket na Kupu Beograda za najmlađe 2017.U okviru redovnih godišnjih aktivnosti, Gradski sekretarijat za sport grada Beograda i Košarkaški savez Beograda i ove godine tradicionalno organizuju Kup Beograda za najmlađe. Ove godine će takmičenje biti organizovano za dečake i devojčice rođene 2006. godine i mlađe. Manifestacija će biti održana u Hali sportova Žarkovo, 02. i 03.06.2018. godine. I ove godine je prijavljen veliki broj ekipa, tako da će biti pravi praznik košarke sa mnogo dečaka i devojčica učesnika turnira. Naš klub tradicionalno učestvuje na ovom turniru i ujedno je ovo dobra prilika da se vidi kvalitet drugih ekipa obzirom da od septembra ove dečake očekuje takmičenje kroz ligu u selekciji mlađih pionira. Raspored utakmica kada je naša ekipa u pitanju je sledeći:

- U subotu 02.06.2018. godine u 10:30h igramo protiv ekipe K.K. Zmaj iz Beograda - polazak ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:00h pre podne.

Turnir se igra po Kup sistemu (kada se izgubi utakmica ispada se). Ukoliko pobedimo ekipu K.K. Zmaj, od 16:30h igramo utakmicu protiv pobednika para K.K. Partizan NIS - K.K. IBC.
Ukoliko i tu drugu utakmicu pobedimo takmičenje se nastavlja u nedelju o čemu ćemo naše navijače i posetioce sajta blagovremeno obavestiti.

Igrači treba da ponesu novac za prevoz (dogovoreno na treningu), sendviče po potrebi, neku flašicu vode, soka... i džeparac po potrebi ko želi... Ukoliko pobedimo prvu utakmicu moramo čekati do 16:30h da bi odigrali drugu utakmicu. Imaćemo dosta slobodnog vremena pa će treneri decu odvesti ili do zoološkog vrta ili na naša dva najveća stadiona (Marakana i JNA), ili negde drugo gde deca budu želela...

Slika koja je u prilogu ovog teksta je naša ekipa sa prošlogodišnjeg Kupa Beograda za najmlađe (dečaci rođeni 2005. godine i mlađi).


:: PRVO POJAČANJE U PIONIRSKOJ SELEKCIJI ZA SEZONU 2018/19, NOVI STARI IGRAČ, NEMANJA JANKOVIĆ POVRATNIK IZ K.K. CRVENA ZVEZDA MTS.22.05.2018
Nemanja Janković 2004Na naše veliko zadovoljstvo, obaveštavamo sve simpatizere kluba da će pionirska selekcija u sezoni 2018/19 biti jača za novog/starog igrača, Nemanju Jankovića. Nemanja je igrač rođen 2004. godine koji je ponikao u našem klubu i trenirao dugi niz godina. Prošle sezone je nastupao za drugu pionirsku selekciju K.K. Crvena Zvezda MTS. Ove sezone je odlučio da se vrati u matični klub i pomogne klubu da ostvari što bolje rezultate u nastupajućoj takmičarskoj sezoni. U toku su razgovori sa još nekoliko igrača koji bi trebalo da pojačaju klub u nastupajućoj sezoni. Nemanji želimo što više uspeha ove sezone kako na klupskom tako i ličnom planu, a drago nam je da su nam se ambicije poklopile.


:: ZAVRŠEN MINI BASKET TURNIR U ORGANIZACIJI KSB-a.21.05.2018
BB Basket na mini basket turniru u Rakovici, 20.05.2018.U organizaciji Košarkaškog saveza Beograda, na dve lokacije u Beogradu (Hala Pinki u Zemunu i sportski centar Rakovica), u nedelju 20.05.2018. godine su održani mini basket turniri za decu (dečaci i devojčice) uzrasta 10 godina (2008. godište) i mlađi. Kaku kažu iz KSB-a, ovo je samo početak ozbiljnijeg pristupa najbrojnijoj košarkaškoj populaciji (deca uzrasta 10 godina i mlađi) jer se u budućnosti planira organizovati takmičenje koje bi bilo turnirskog karaktera svake druge nedelje. Mi ćemo uzeti učešće na ovim aktivnostima KSB-a. Naš klub je učestvovao na ovom prvom turniru sa 3 ekipe i to:

- Devojčice 2008. godište i mlađe
- Dečaci 2008. godište
- Dečaci 2009. godište i mlađi

Naše ekipe su nastupile u sportskom centru Rakovica, a devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Umka, dečaci sa ekipom K.K. Ras 1 i dečaci 2009. godište i mlađi su odigrali utakmicu sa ekipom K.K. Umka 1. Atmosfera je bila odlična, kako u putu, tokom trajanja turnira, tako i u povratku kada su se u autobusu pričali vicevi, pevala klupska himna i pesme po želji dece. Na ovom turniru je kao i na svim mini basket turnirima rezultat bio u drugom planu i nije se vodio. Organizacija je bila odlična, koševi adaptirani za uzrast dece koji je igrao, sudije odlično odradile svoj posao, tehnički organizator K.K. Ras je obezebedio sve potrebne uslove za neometano odigravanje utakmica i da se sve ekipe osećeju lepo. U svakom slučaju, vrlo smo zadovoljni učešćem na ovom turniru i nosimo lepe utiske. U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa mini basket turnira.
K.K. BB Basket na mini basket turniru u Rakovici 2018


:: ČESTITKE NAŠIM BIVŠIM IGRAČIMA NA USPESIMA KOJE POSTIŽU U SADAŠNJIM KLUBOVIMA.17.05.2018
Pioniri K.K. Crvena Zvezda MTS, sezona 2017/18S.K. BB Basket - Mladenovac ovim putem čestita svojim bivšim igračima na osvojenim titulama prvaka Srbije sa svojim ekipama. Pionirsku titulu prvaka Srbije su ekipom K.K. Crvena Zvezda MTS su osvojila 3 igrača koja su ponikla u našem klubu, Arsović Vukašin rođen 2003. godine, Živanović Uglješa rođen 2003. godine i Stankić Strahinja, takođe rođen 2003. godine.
Kadetski prvak Srbije je takođe ekipa K.K. Crvena Zvezda MTS i u njoj igra naš bivši igrač Popović Nemanja rođen 2001. godine. Inače bio najbolji igrač finalnog turnira i finalne utakmice sa 20 poena i 10 skokova.
Juniorski prvak države je takođe ekipa K.K. Crvena Zvezda MTS, a član ekipe je takođe bio Popović Nemanja rođen 2001. godine i jedan od boljih igrača i u juniorskoj selekciji.
Klub im od srca čestita na uspesima koje prave i želi uspeh i u nastavku karijere. Ponosni smo što su ponikli u našem klubu i nekada nosili naš dres.
U sklopu teksta je grupna slika pionirske ekipe K.K. Crvena Zvezda MTS sa stručnim štabom, na kojoj su i gore pomunuta naša tri igrača.


:: ZAVRŠENA TAKMIČARSKA SEZONA 2017/18, POBEDA MLAĐIH PIONIRA 1 U REVANŠ UTAKMICI 1/16 FINALA ALI NEDOVOLJNO ZA PROLAZAK U NAREDNU FAZU TAKMIČENJA, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.15.05.2018
MLAĐI PIONIRI 1 (1. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U 1. utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa petom ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija i poražena ubedljivo rezultatom 51 - 22. Jedna od najlošije odigranih utakmica u ovoj sezoni je na našu žalost ova utakmica koja je bila i najbitnija, tj odlučivala je uz revanš utakmicu o prolasku u 16 najboljih ekipa u Beogradu u okviru regionalne lige. Pored toga što je odlučivala o prolasku u narednu fazu takmičenja, želeli smo i da vremeneski produžimo sezonu što je više moguće. Počeli smo jako loše utakmicu, nismo se snašli na agresivnu odbranu na ivici faula koju je forsirao domaći tim, igrači su bežali od preuzimanja odgovornosti pa se dešavalo da igrač koji prenosi loptu (uglavnom kapiten Pantić) nema kome da doda i iz takvih situacija gubili mnogo lopti što je protivniku dodatno ulivalo samopouzdanje. I pored te loše igre na početku utakmice, imali smo rezultatski priključak (13 - 08) i nadali se da možemo izboriti povoljan rezultat pred revanš utakmicu u Mladenovcu naredni dan. Na sličan način smo odigrali i drugu četvrtinu, jako stegnuto, bojažljivo, opet bez odgovora na agresivnu odbranu protivnika. U napadu smo pokušavali individualnim akcijama da ugrozimo protivnika ali nam to nije davalo rezultata obzirom da su ostali naši igrači u napadu bili jako statični, a protivnik odlično rotirao u odbrani i igrao agresivno. Iz tako lošeg napada tj agresivne odbrane protivnika, naši dečaci su gubili samopouzdanje, a protivnik dobijao pa je i rezultat na poluvremenu bio 8 razlike u korist protivnika što opet nije bio loš rezultat u odnosu na igru koju smo prikazali. Nadali smo se da ćemo u drugom poluvremenu uspeti da povežemo redove sa mogućnošću izmene igrača (nije se igrala pasarela), ali se desilo totalno suprotno. Protivnik je uspeo da do kraja utakmice odigra jako skoncentrisano, uspešno i brzim napadima kažnjavali našu lošu igru i sa mnogo postignutih laganih koševa iz tranzicije uspeli da postignu nedostižnu pobedu u revanš utakmici. U poslednju četvrtinu smo ušli sa zaostatkom od 13 poena što bi opet bilo dostižno u revanšu ali smo totalno pali u poslednjoj četvrtini koju je protivnik rešio u svoju korist rezultatom 17 - 01 i napravio nedostižnu prednost. Pokušavali smo da trgnemo igrače da se skoncentrišu i probaju da se vrate u igru ali nismo uspeli. U odnosu na prikazanu igru, rezultat je sasvim realan i zaslužena pobeda protivnika koji je više želeo pobedu, više pokazao, igrao agresivnije i bolje...

Rezultat utakmice: K.K. Zemun Fitofarmacija 5 - K.K. BB Basket 51 - 22
(13-08, 09-06, 12-07, 17-01)

Poeni: Aleksandar Senić: 6, Vukan Nešić: 5, Danilo Pantić: 3, Petar Ivanović: 3, Vladimir Milić: 3, Petar Krstić: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI (2. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U revanš utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala drugu utakmicu u dva dana sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 5 i uspela da pobedi rezultatom 56 - 35 što je bilo nedovoljno za prolaz u narednu fazu takmičenja među 16 ekipa i na taj način završila takmičarsku sezonu 2017/18. Kao i prvu utakmicu, i ovu smo počeli prilično loše, dozvolili protivniku da odmah na početku nametne svoj stil i ritam igre što se odrazilo i na rezultat od 6 poena prednosti za protivnika na kraju prve četvrtine. Kao i na prvoj utakmici, tako i na ovoj, protivnik je imao ogroman broj ofanzivnih skokova i na taj način postizao koševe iz drugog pa i trećeg napada što je nas u dobroj meri umaralo i nismo imali svežinu u napadu. Druga petorka u pasareli je odigrala za nijansu bolje, agresivnije u odbrani, dosta bolja rotacija bila i defanzivni skok pa smo na pauzu na poluvremenu otišli sa minimalnom prednošću od pola koša. Iako je u tim trenucima utakmice delovalo da se i samo formalno čeka da se završi utakmica obzirom da je protivnik imao 29 poena prednosti iz prve utakmice, naši igrači su pokazali da su dostojan protivnik ekipi koja je na kraju zasluženo prošla u narednu fazu takmičenja. Naši dečaci su odigrali sjajno treću četvrtinu utakmice kada smo išli na sve ili ništa i agresivnom odbranom preko celog terena naterali protivnika na veliki broj izgubljenih lopti što je rezltiralo da nam se vrati samopouzdanje, pogađali otvorene šuteve, igrali na nivou na kom smo trebali da igramo celu seriju (obe utakmice). Uspeli smo da smanjimo ukupnu prednost protivnika na kraju treće četvrtine jer smo imali prednost od 17 poena. Bili smo u zaostatku još 12 poena i gajili nadu da možemo sustići prednost protivnika. Na našu žalost nismo uspeli to da uradimo, dali smo sve od sebe u toj poslednjoj četvrtini, igrali jako sa velikom željom, borbeno... nismo imali ni sreće kod nekih šuteva kada je lopti malo trebalo da uđe u koš... pa se protivnik zasluženo plasirao u narednu fazu takmičenja na čemu im čestitamo i želimo sreću u nastavku. Ostaje žal za neiskorišćenim šansama i pitanje zašto nismo odigrali celu seriju kao drugo poluvreme utakmice na domaćem terenu. U kratkom vremenskom roku ćemu uraditi analizu sezone, ali je utisak da sezona nije bila loša ali je sigurno mogla biti i bolja. Obzirom da su igrači kao i ekipa napredovala možemo biti zadovoljni. Odmah posle analize ćemo sastaviti dečake koji će u sledećoj sezoni igrati za određene selekcije i na taj način praktično početi odmah pripreme za sledeću sezonu... U svakom slučaju sve čestitke igračima na svemu prikazanom ove sezone, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zemun Fitofarmacija 5 56 - 35
(11-17, 14-07, 22-06, 09-05)

Poeni: Aleksandar Bajkić: 13, VUkan Nešić: 13, Danilo Pantić: 13, Petar Ivanović: 7, Aleksandar Senić: 4, Đurđe Petrović: 2, Petar Krstić: 2, Vladimir Milić:2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

Naša prva pionirska selekcija poražena je i u drugoj utakmici dvomeča 1/8 finala II lige i time smo završili takmičenje za sezonu 2017/2018. U prvoj utakmici naša ekipa je bila poražena sa 12 poena razlike i dobrom pripremom smo se nadali da se ta razlika može stići. Utakmicu smo dobro pripremili, ali je izvedba bila jako loša. Počeli smo je sa 00-07 u prvih par minuta, odmah smo prekinuli protivničku seriju tajm autom i to je urodio plodom. Nakon toga, čitava prva četvrtina je protekla u rezultatskoj klackalici, 5 poena je bila najveća razlika koju je naša ekipa ostvarila u tom periodu igre. Na samom kraju četvrtine primamo koš sa poludistance uz zvuk sirene i protivnik tu četvrtinu dobija sa pola koša razlike. U nastavku, utakmica je protekla u totalnoj košarkaškoj dominaciji protivnika. Iako je razlika bila na dohvat ruke , dobar deo naših igrača je delovao nezainteresovano, bez želje, motivacije, dok je protivnik kidao svakog minuta ove utakmice. Na kraju, protivnik apsolutno zasluženo slavi, obzirom na prikazano, a naša ekipa neslavno i prerano završava takmičenje. Kao i za ostale ekipe i za ovu će biti odrađena opširnija analiza, međutim, utisak je da je forma ekipe bila apsolutno promašena ove sezone. Najbolje utakmice smo odigrali u februaru, u martu smo imali veliki pad kada su dolasci na trening u pitanju i to nas je koštalo boljih rezultata u nastavku sezone. U aprilu, naša ekipa je odigrala najlošije utakmice ove sezone, a sada, kada je trebalo da odigramo najjače moguće, mi smo podizali formu. Ta činjenica, kao i neprestane oscilacije dovele su do toga da smo završili ovu sezonu nešto ranije nego što je planirano, ali je opšti utisak da je ovo jedna od boljih sezona ove generacije. Svaki igrač ove selekcije je napredovao. Igrala se veoma teška liga, igrale su se utakmice protiv zvučnih protivnika i ostvario se veliki broj pobeda obzirom na konkurenciju i rang takmičenja, što je svakako najbitnija stvar. Ova generacija igrača biće priključena radu kadetskoj selekciji i posle nekoliko relaksirajućih treninga krenuće se sa pripremom za sezonu 2018/2019.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beostajl 58 - 72
(20-21, 09-15, 13-15, 16-21)

Poeni: Vojin Đorđević: 16, Stefan Vuičić: 14, Aleksa Despotović: 10, Ognjen Luković: 9, Pavle Aljošević: 5, Luka Živadinović: 2, Aleksa Mihajlović: 2.
_____________________________________________________

KADETI:

Naša kadetska selekcija savladana je i u drugoj utakmici 1/16 finala Regionalne lige i ovom utakmicom smo zaključili takmičenje kada je sezona 2017/2018 u pitanju. U utakmicu smo ušli sa 17 poena zaostatka, sa koliko smo prethodne nedelje bili poraženi kod kuće. Ne obazirući se previše na rezultat krenuli smo odlično sa utakmicom. Bili smo mnogo čvršći u igri, odbrana je delovala mnogo bolje nego na prvoj utakmici. Bolje smo se snašli i kada je napad u pitanju, na protivničko često menjanje odbrana smo odlično odreagovali i poentirali smo sa lakoćom, obzirom da je protok lopte bio mnogo bolji nego u nekim prethodnim utakmicama. U drugoj četvrtini nam je, ipak, nedostajalo snage da izdržimo tako visok ritam utakmice. Zaista se igralo na visokom nivou i obzirom na našu rotaciju od samo 8 igrača na ovoj utakmici, nismo mogli parirati protivniku u tom periodu, kao što smo u prvoj četvrtini. Nakon poluvremena, ekipa je bila osvežena odmorom, pa ponovo pružamo znatno bolju igru nego u drugoj četvrtini. U četvrtoj nam se ponovo događa pad koji je proizvod umora i protivnik pravi razliku koja je možda i prevelika kada se uzme u obzir na koji način smo igrali. Možemo biti veoma zadovoljni pristupom naših dečaka na ovoj utakmici. Nisu se obazirali na razliku, na gostujući teren, na renome i ime protivnika, već su odigrali jako, muški do samog kraja, što i jeste bio dogovor. Sezonom u celosti možemo biti vrlo zadovoljni, ekipa je dosta napredovala u odnosu na početak sezone, imamo i više nego dobru bazu za sledeću sezonu i već usvojene principe koje ćemo nadograđivati sve do početka naredne sezone. Opširnija analiza, kao i dodela nagrada za ovu sezonu biće odrađena u periodu koji dolazi.

Rezultat utakmice: Š.K.K. Zvezdara - K.K. BB Basket 65 - 51
(10-17, 22-11, 12-12, 21-11)

Poeni: Nikola Živković: 16, Aleksa Jovanović: 11, Matija Macura: 10, Uroš Vasilić: 6, Filip Ilić: 6, Andrija Martinović: 2.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.