Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA ZAOSTALIH UTAKMICA ZA VIKEND 16. I 17.02.2019.12.02.2019
MLAĐE PIONIRKE:

U 10. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, grupa 2, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 17.02.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:50h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

JUNIORKE:

U 11. kolu kvalitetne lige za juniorke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 17.02.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

_____________________________________________________

KADETI:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 4 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 17.02.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 1, PORAZI PIONIRA 2 I PIONIRA 1.05.02.2019
MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa neporaženom i odličnom ekipom K.K. Banjica Mega 2 iz Beograda i uspela da nanese prvi poraz lideru grupe rezultatom 46 - 44 u neizvesnoj i dramatičnoj završnici. Sjajno su naši dečaci odigrali utakmicu, pokazali veliki karakter, borili se i nisu predavali ni u trenucima kada smo gubili sa 11 poena razlike i kada se činilo da će protivnik mirno rezultatski privesti utakmicu kraju u svoju korist. Počeli smo dobro utakmicu i u fazi napada i odbrane, igrači su pokazali želju da se takmiče i nisu se uplašili ekipe koja je do ove utakmice sve svoje protivnike pobeđivala sa velikom razlikom. Druga se petorka u pasareli nije najbolje snašla na agresivnu odbranu protivnika te smo teško dolazili dokoša protivnika i u 2. četvrtini uspeli da postignemo samo 5 poena dok je protivnik ubacio 16 i na odmor otišao sa 9 poena prednosti. U nastavku smo strpljivom igrom pre svega polako topili prednost protivnika, 3. četvrtinu odigrali uz prilično loš procenat šuta ali i pored toga uspeli da smanjimo prednost protivnika na 5 poena i u poslednju četvrtinu utakmice započnemo sa nadom da možemo do konačnog preokreta. Dobar napad u poslednjoj četvrtini, ali pre svega agresivna odbrana u drugom poluvremenu nam je dala rezultata i donela pobedu na ovoj utakmici jer smo protivnika uspeli da svedemo na samo 16 poena u drugom poluvremenu. U neizvesnoj završnici utakmice smo imali više sreće kada je protivnik promašio 2 slobodna bacanja za produžetak, ali sigurno i znanja da pobedimo kvalitetnog protivnika. Sve čestitke protivniku na odličnoj utakmici, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na napretku koji pokazuju iz utakmice u utakmicu, pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Banjica Mega 2 46 - 44
(14-12, 05-16, 10-06, 17-10)

Poeni: Lazar Petrović: 32, Uroš Đorđević: 4, Igor Šuša: 4, Aleksa Stanojević: 3, Nikola Tasić: 2, Veljko Petrović: 1.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa drugom ekipom K.K. Vuk 2 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 57 - 47. Naši dečaci su reklo bi se odigrali koliko je bilo potrebno da se utakmica pobedi. Protivnik je ekipa sastavljena od mlađih igrača pa možda pod tim utiskom nismo odigrali sa punim gasom i intenzitetom kojim bismo trebali i mogli. Utakmica je već praktično rezultatski bila rešena u prvom poluvremenu kada smo imali 20 poena prednosti i obzirom na razliku u kvalitetu u ovom trenutku koji je na našoj starani kao i fizičku dominaciju, teško je bilo očekivati da protivnik može rezultatski da se vrati u igru. U nastavku utakmice smo podelili minutažu ravnemerno na sve igrače dapokažu šta znaju i eventualno se nametnu treneru neki igrači koji nisu imali toliko minuta u nekim prethodnim utakmicama. Svi su igrači iskoristili svoje minute na najbolji mogući način i trudili se da se pokažu u što boljem svetlu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na drugoj pobedi u regionalnoj ligi, bravo tigrovi... uz komentar da nas teške utakmice tek očekuju u nastavku takmičenja jer i protivnikci protiv kojih treba da igramo imaju mnogo veći košarkaški kvalitet nego prethodna dva.

Rezultat utakmice: K.K. Vuk 2 - K.K. BB Basket 47 - 57
(04-09, 04-17, 15-11, 24-20)

Poeni: Mihajlo Jerinić: 12, Andrija Radošević: 9, Aleksa Kulić: 8, Mihailo Pavković: 7, Petar Luković: 7, Pavle Ivković: 5, Nikola Karić: 3, Konstantin Milošević: 2, Nikola Tasić: 2, Aleksa Stanojević: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Barajevo i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 77 - 56. Nakon 10 odigranih kola ekipa je doživela prvi poraz u regionalnoj ligi i nije ništa starašno izgubiti od kvalitetnog protivnika kojeg smo i kući u prvom delu sezone tesno pobedili, ali je bitan način na koji se gubi utakmica. Mi smo ovu utakmicu odigrali jako slabo i bez preterane želje u trenutku kada pojedini igrači na treninzima jako loše rade i ponašaju se na način koji nema veze sa sportskim duhom. Samo smo u prvoj četvrtini bili ravnopravan protivnik i pokušavali da pariramo protivniku koji je bio motivisan i odigrao dobru utakmicu. Nismo se snašli na agresivnu odbranu protivnika po celom terenu sa udvajanjem jer mnogo zloupotrbljavamo dribling, kasnimo sa dodavanjem jer smo uvek imali dribling viška što je protivniku olakšalo posao čime nas je naterao na veliki broj loših dodavanja usled kojih su postigli dosta laganih poena. Loš rezultat na ovoj utakmici i pad forme se poklopio sa lošim radom na treninzima u poslednje vreme te je ovo bilo i očekivano. Igrači moraju da shvate da se iz krize izlazi dobrim radom na treningu te se od njih očekuje da poprave rad i iskoristimo pauzu koja traje do 23.02. na najbolji mogući način i popravimo formu do nastavka takmičenja... čestitke protivniku na pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. Barajevo - K.K. BB Basket 77 - 56
(14-15, 22-10, 22-15, 10-16)

Poeni: Filip Cvetanović: 17, Filip Stojković: 12, Mateja Gerasimović: 10, Luka Živadinović: 7, Mladen Jovanović: 4, Danilo Pantić: 2, Andrija Stojanović: 2, Nemanja Janković: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča i u neizvesnoj utakmici poražena rezultatom 46 - 43. Jako loša igra tokom cele utakmice, bezvoljnost i katastrofalne odluke i ponašanje povezano sa odnosom i pristupom igrača na ovoj utakmici je uzrok poraza. Dotakli smo dno, a zabrinjava odnos i ponašanje igrača koji pored lošeg rada na treninzima u poslednje vreme ne pokazaju ni minimalnu dozu karaktera i osećaja žala za izgubljenom utakmicom na način na koji smo mi izgubili ovu utakmicu... Činjenica da je nakon izgubljene utakmice izuzetno vesela atmosfera u kombiju zabrinjava jer igrači takvim načinom ponašanja pokazuju da im nije toliko bitno, što uopšte nije dobro, jer takvim karakterom sutra u životu neće dobro proći... Nema mnogo lepog da se kaže za ovu utakmicu, tj nema ništa lepo, uz nadu da će igrači shvatiti ovu poruku i trgnuti se, te dobrim radom na treninzima i pre svega promenom ponašanja početi da podižu formu što naravno ne može preko noći. Obzirom da imamo pauzu 3 nedelje u prvenstvu, to je dobra prilika da podignemo formu pred nastavak takmičenja. Naravno da ovaj tekst ne umanjuje ni u jednom trenutku pobedu protivnika koji je više želeo i zasluženo pobedio na čemu im mi čestitamo i želimo uspeh u nastavku takmičenja. Nadamo se da će naši igrači shvatiti poruku i već od sledećeg treninga početi sa kvalitetnijim radom na treningu uz obaveznu promenu ponašanja i pristupa...

Rezultat utakmice: K.K. Abba Barič - K.K. BB Basket 46 - 43
(05-08, 12-09, 15-14, 14-12)

Poeni: Danilo Pantić: 19, Vukan Nešić: 14, Nikola Živković: 4, Petar Ivanović: 4, Aleksandar Senić: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 02. I 03.02.2019.31.01.2019
MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige za mlađe pionire, grupa 1, naša druga selekcija igraju utakmicu sa ekipom K.K. Banjica Mega iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 03.02.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 03.02.2019. godine u Beogradu (Kaluđerica) u sali O.Š. Miloje Vasić u ul. Dragoljuba Stojanovića br. 11d sa početkom u 12:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Abba iz Bariča. Utakmica se igra u subotu 02.02.2019. godine u Bariču u sali O.Š. 14. Oktobar sa početkom u 18:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:00h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Barajevo. Utakmica se igra u subotu 02.02.2019. godine u Barajevu u sali Balon Srednje škole u ul Svetosavska br. 4a, sa početkom u 12:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h.


:: ZAVRŠEN 19. MEĐUNARODNI MINI BASKET FESTIVAL RAJKO ŽIŽIĆ NA KOJEM NAŠ KLUB TRADICIONALNO UČESTVUJE.21.01.2019
Grupna slika K.K. BB Basket na XIX međunarodnom mini basket festivalu Rajko ŽižićU nedelju 20.01.2019. godine je završen XIX međunarodni mini basket festival Rajko Žižić na kom naš klub učestvuje dugi niz godina unazad. Turnir se kao i prethodnih godina održavao u Beogradu u Hali 3. beogradskog sajma u periodu od 16. - 20.01.2019. godine. Kao što smo i ranije pominjali, naše učešće na ovom turniru je tradicionalno, a ove godine smo nastupili sa 4 ekipe dečaka i devojčica i to: dečaci rođeni 2008. godine, dečaci rođeni 2009. godine, dečaci rođeni 2010. godine i mlađi i devojčice rođene 2008. godine i mlađe. Utisci sa turnira kao i prethodnih godina su sjajni. Cilj turnira je druženje, upoznavanje novih drugara, razonoda, igra i učestvovanje. Rezultat se na utakmicama ne vodi jer je revijalnog karaktera i svi učesnici su pobednici turnira i dobili su medalje. Naše ekipe su ove godine učestvovale dva dana na turniru (subota 19.01. i nedelja 20.01.2019.) kada su ukupno odigrale 12 utakmica sa ekipama iz Srbije i Makedonije. Iako je rezultat u drugom planu, zbog dece ćemo spomenuti da smo imali 10 pobeda uz 2 poraza sa minimalnom razlikom što je jedna od najuspešnijih godina kada je u pitanju učešće na ovom turniru. Nevezano za rezultat, naša deca su bila za primer drugima na ovom turniru po ponašanju, igri, kulturi, odnosu prema svojim i drugim igračima, načinu ophođenja prema svim učesnicima turnira itd...sve pohvale, a nama trenerima u klubu je veliko zadovoljstvo raditi sa takvom decom. Ovim putem klub se zahvaljuje organizatorima turnira (našem prijatelju Zlatku Polaku) što su nam izašli u susret pa satnicu i termine odigravanja utakmica prilagodili ostalim utakmicama starijih klupskih selekcija koje su igrale redovna kola u okviru svojih liga. Ovaj turnir je pokazao da u klubu postoji dosta koašrkaških bisera koji treba da se bruse. Sjajna atmosfera je bila tokom oba dana turnira ali ono što je deci posebno zanimljivo je sigurno i atmosfera u autobusu tokom odlazaka i povratka sa turnira kada se pričaju viceci, peva klupska himna, razvija drugarstvo među njima... Sve u svemu i deca i klub nose sjajne utiske sa ovogodišnjeg mini basket festivala i zadovoljna su se vratila sa zasluženim zlatnim medaljama na grudima u Mladenovac... U dnu teksta se nalazi link gde se mogu pogledati slike sa turnira ili u našoj foto galeriji.
Međunarodni mini basket festival Rajko Žižić 2019


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1, MLAĐIH PIONIRA 2 i PIONIRA 1, PORAZ MLAĐIH PIONIRKI, PIONIRA 2 I KADETA.21.01.2019
PIONIRI 1 U15:

U zaostalom 9. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. FMP 2 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 68 - 44. U uvodnim minutima utakmice nismo bili koncentrisani i dovoljno zagrejani za početak te smo u tom periodu imali dosta grešaka u vidu loše individualne odbrane na igraču sa loptom i dosta promašenih zicera. Kako je četvrtina odmicala uz postavku odbrane po celom terenu sa udvajanjem, uspeli smo protivnika da poremetimo i nateramo na veliki broj izgubljenih lopti. Uz popravljen procenat šuta smo uspeli da napravimo i veliku rezultatsku prednost već na kraju prve četvrtine kada smo imali 19 poena prednsoti. Svakako je to i bio model igre kojem težimo. U nastavku utakmice, u 2. četvrtini opet veliki pad i dekoncentracija naših igrača, loša saradnja u napadu i komunikacija u odbrani, pa je protivnik to iskoristio i smanjio prednost na 12 poena zaostatka što im je dalo nadu da mogu do preokreta. Mi to nismo dozvolili i nastavak utakmice počeli jako i koncentrisano što je dovelo do prednosti od 30 poena krajem 3. četvrtine. Na sličan način kao i u 1. četvrtini smo došli do prednosti. U nastavku, do kraja utakmice naši igrači nisu igrali kolektivno, nego se utrkivali ko će postići koš i iz takve sebičnosti nismo uspevali da ugrozimo koš protivnika i uvećamo prednost, naprotiv, protivnik je to iskoristio i smanjio prednost na konačnih 24 razlike. To nije dobro razmišljanje igrača, košarka je kolektivni sport i u skladu sa tim mora da se i igra. Uzimajući u obzir kvalitet protivnika i to da je dosta mlađi i fizički inferiorniji od nas, nije dobro što smo imali toliko oscilacija. Već u sledećem kolu igramo derbi utakmicu sa K.K. Barajevo i ukoliko bude bilo toliko oscilacija nećemo dobro proći. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na 9. uzastopnoj pobedi u regionalnoj ligi, čime smo sačuvali epitet neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. FMP 2 - K.K. BB Basket 44 - 68
(05-24, 16-09, 11-28, 12-07)

Poeni: Mateja Gerasimović: 15, Nemanja Janković: 14, Filip Cvetanović: 13, Dimitrije Mijailović: 9, Luka Živadinović: 6, Vukan Nešić: 5, Vukašin Pavlović: 2, Vukan Radošević: 2, Andrija Stojanović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Ras 4 iz Beograda i uspela da pobedi ubedljivo rezultatom 71 - 36. Dobra igra naše ekipe većim delom utakmice protiv protivnika koji je mlađi od nas i fizički dosta inferiorniji. Veliku većinu napada smo završavali na način da protivnik nije ni stigao da postavi odbranu. Kvalitet je u ovom trenutku na strani naše ekipe koja je to pokazala i na terenu i zasluženo i ubedljivo pobedila utakmicu. Uspeli smo protivnika da nadigramo u svim elementima košarkaške igre. Svi igrači su dobili šansu da igraju, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na pobedi i dobrom početku u regionalnoj ligi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Ras 4 71 - 36
(23-10, 13-08, 15-14, 20-04)

Poeni: Petar Luković: 18, Aleksa Kulić: 14, Petar Krstić: 11, Mihailo Pavković: 11, Vojin Jovanović: 9, Andrija radošević: 6, Veljko Petrović: 2.
____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga ekipa mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Torlak 2 iz Beograda i uspela da pobedi odličnu ekipu rezultatom 51 - 35. Sjajno odigrana utakmica naših dečaka koji su celim tokom utakmice pokazali da imaju volju i želju da se nadmeću, da se bore, itd, što nije bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama koje smo odigrali na gostujućem terenu. Raduje nas napredak koji pokazuju i pojedinci i ekipa što je rezultat dobrog rada tih dečaka na treningu. Smatramo da su još uvek daleko od svog limita i maksimuma, pa prostora za napredak ima mnogo. Dečaci moraju shvatati da samo napornim radom mogu napredovati i utakmice koje odigraju dobro i pobede da im budu još veći motiv za radom, a ne za opuštanjem i stvaranjem nerealnog mišljenja o sebi. Uspeli smo na utakmici da nametnemo naš ritam igre, dobrom kolektivnom odbranom ne dozvolimo protivniku da postiže lake poene, solidno smo i naš koš gradili što nam je iz minuta u minut ulivalo sve više samopouzdanja, a protivniku unosilo nesigurnost. Strpljivom igrom u napadu i brzom kada je bilo uslova za to, dobrom selekcijom šuta uz pomenutu dobru odbranu smo protivnika uspeli da savladamo. Sve čestitke protivniku i njihovom treneru na lepom prijemu, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na napretku koji pokazuju iz utakmice u utakmicu i na svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezone, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Torlak 2 - K.K. BB Basket 2 35 - 51
(14-15, 04-09, 05-13, 12-14)

Poeni: Lazar Petrović: 20, Mateja Životić: 8, Aleksa Stanojević: 4, Nikola tasić: 4, Vasilije Stepić: 4, Aleksa Bosnić: 2, Ognjen Popović: 2, Vukašin Pantić: 2, Janko Šundić: 2, Rastko Burdelj: 2, Veljko Petrović: 1.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 9. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice odigrale su utakmicu protiv K.K.Ž. Crvena Zvezda i ubeljivo poražene rezultatom 17 - 85. Ovaj rezultat je trenutno realan obzirom na razliku u kvalitetu u odnosu na protivnika. U svakom segmentu igre smo bili nadigrani. Konkretno smo utakmicu igrali jako promenljivo u smislu odnosa i uopšte želje za igrom i same borbe na terenu. Počeli smo utakmicu dosta borbeno i pokazivali želju da se pokažemo u što boljem svetlu koliko god je to moguće, ali je ta borbenost varirala iz četvrtine u četvrtinu. Moramo dosta poraditi na tom segmentu i ostavljati srce na terenu svake sekunde. Vraćamo se u salu, nastavljamo da radimo i željno isčekujemo nastavak takmičenja.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - K.K.Ž. Crvena Zvezda 17 - 85
(03-25, 01-22, 05-18, 08-20)

Poeni: Anđela Živković: 8, Milica Andrejić: 6, Mina Milosavljević: 1, Jovana Dragović: 1, Elena Milanović: 1.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa najboljom i još uvek neporaženom ekipom u grupi, K.K. Beovuk iz Beograda, i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 76 - 22. Bez obzira što je razlika u kvalitetu velika i na strani protivnika u ovom trenutku, utisak je da smo mogli dosta bolje da odigramo ovu utakmicu, prvenstveno kada je borbenost u pitanju. Ova selekcija od početka sezone igra u ritmu toplo - hladno i sa dosta oscilacija. Činjenica je i da je kvalitet ekipa u našoj grupi dosta neujednačen, ali očekujemo od naših dečaka da i u utakmicama protiv protivnika koji imaju veći košarkaški kvalitet igraju dosta srčanije i borbenije, a ne da se predaju i puste da protivnik radi šta hoće. Takav način razmišljanja nije u skladu sa onim što ih mi učimo i nije dobro i za njihovu budućnost, nevezano čime će se u životu baviti. Što se tiče same košarke kada je ova utakmica u pitanju, nema mnogo lepog da se kaže da je igra naše ekipe u pitanju. protivnik je agresivnom odbranom po celom terenu od samog početka nametnuo svoj ritam i diktirao ga celim tokom utakmice. Iz takvog načina igre i pomenutog našeg odnosa, protivniku se otvarala i igra u napadu i sa velikim brojem laganih poena iz kontra napada uvećavao svoju prednost iz minuta u minut. Kada bi i uspeli da se vratimo na vreme u odbranu tj osujetimo kontra napad, protivnik bi dobrom kretnjom u napadu i dobrim ofanzivnim skokom skoro svaki put uspevao da nas kazni i poentira. Čestitke protivniku na pobedi koji nam je pokazao koji model igre bi i mi trebali da negujemo, a poruka našim igračima da pokušaju u utakmice da ulaze sa više vere u sebe i sopstvene mogućnosti, i da shvate da samo sa dobrim i ozbiljnim radom na treningu mogu ostvariti napredak i ići uzlaznom putanjom što je svakako cilj...

Rezultat utakmice: K.K. Beovuk 2 - K.K. BB Basket 2 76 - 22
(23-02, 14-06, 27-05, 12-09)

Poeni: Danilo Pantić: 7, Vukan Nešić: 6, Petar Luković: 6, Petar Ivanović: 2, Nikola Živković: 1.

_____________________________________________________

KADETI:

Naša kadetska selekcija u zaostalom kolu zabeležila je drugi poraz u 9 odigranih utakmica na gostovanju ekipi K.K. Mondo 2 u Batajnici. Utakmicu smo počeli jako nervozno. Istina, dimenzije sale su dosta manje od regularnih, pa nam je bilo potrebno nešto vremena da se priviknemo na date uslove, svakako, to nije izgovor za ogroman broj promašenih zicera koje smo imali kroz čitavu utakmicu. Takođe, jedan od glavnih problema nam je bilo građenje igrača i zbog toga defanzivni skok nam je dosta patio, pa su protivnici imali i značajno više upućenih šuteva ka našem košu u toku čitave utakmice. Drugu i treću četvrtinu smo odigrali veoma čvrsto. Na sve čime je protivnik pokušao da nas iznenadi odgovorili smo taktički najbolje moguće. Utakmica je bila veoma tvrda, igralo se muški, onako kako kadetske utakmice i treba da se igraju, protivnik je promenama načina odbrane pokušavao da nas iznenadi, ali su naši dečaci na svako njihovo iznenađenje bili apsolutno pripremljeni, ono što je nedostajalo je realizacija na koju moramo obhratiti pažnju u narednom periodu. U četvrtoj četvrtini naša ekipa uspeva da spusti razliku na 6 poena zaostatka, a protivnik je u tim trenucima bio žestoko uzdrman i veoma nervozan. Međutim 2 brza dosuđena faula našem plejmejkeru su značila i kraj igre za njega, pa nam je to potpuno poremetilo ritam i od tog trenutka protivnik postepeno uvećava razliku koja je, imamo utisak, obzirom na viđeno, i prevelika. Ono što je veoma pozitivno je što je svaki igrač koji je nastupio na utakmici dao svoj maksimum na terenu. Problem je bio što smo nastupili na ovoj utakmici sa 7 igrača, jer su nam ostali igrači povređeni, ili bolesni, pa nam je i rotacija bila apsolutno skraćena na ovoj utakmici. U četvrtoj četvrtini smo imali 2 igrača sa po 5 faulova i još dvojicu u igri sa po 4, pa je postojala realna opasnost da utakmicu završimo i sa 3 igrača na terenu, pa je i to uticalo na našu agresivnost, pre svega, ali i na samu koncepciju igre. Bilo kako bilo, velika zabluda bi bila da se koncentrišemo na neke spoljne uticaje na našu igru, a istina je da greške koje smo pravili smo pravili zbog nedostatka koncentracije što potvrđuje i procenat slobodnih bacanje koji je bio na preniskih 30 procenata. Dakle, izostanak igrača, pre svega, promašeni ziceri i slobodna bacanja (7 pogođenih od 23 šutnutih) su razlozi zbog kojih smo izgubili na ovoj utakmici i ništa drugo. Svakako, ponosni smo na naše dečake koji su nastupili na ovoj utakmici, na načinu igre, pristupu i borbi koju su pokazali u teškoj situaciji.

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 2 - K.K. BB Basket 70 - 50
(20-06, 11-14, 16-15, 23-15)

Poeni: Vojin Đorđević: 24, Filip Ilić: 9, Andrija Martinović: 6, Aleksa Jovanović: 4, Uroš Vasilić: 4, Ognjen Simić: 2, Matija Macura: 1.


:: NAJAVA XIX MEĐUNARODNOG MINI BASKET TURNIRA RAJKO ŽIŽIĆ NA KOME KLUB TRADICIONALNO UČESTVUJE.15.01.2019
Grupna slika K.K. BB Basket na mini basket festivalu Rajko Žižić 2018 sa predsednikom mini basket saveza Srbije, Racetom GeorgievskimXIX Međunarodni minibasket festival ’’Rajko Žižić’’ će se održati u Beogradu na Beogradskom sajmu (hala br. 3), od 16. do 20. januara 2019. godine. Devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2008. i mlađi, 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, i 2011. i mlađi. Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75, sa loptama broj ’4’’ i ’’5’’. Biće postavljena i 2 terena na kojima će se igrati Minibasket na travi (biće postavljena veštačka trava). Svečano otvaranje je zakazano za subotu 19. januara 2019. godine u 12,00 časova. U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere ’’Od minibasketa do košarke’’. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za minibasket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrastnom kategorijom minibasket, što je i uslov za dobijanje licence. Za sve učesnike XIX Međunarodnog minibasket festivala ’’Rajko Žižić’’ predviđene su medalje i pehari.
Mi kao klub na ovom turniru učestvujemo već tradicionalno, a ove godine ćemo učestvovati sa ukupno četiri ekipe i to sa jednom ekipom devojčica i tri ekipe dečaka i to:

- Devojčice rođene 2008. godine i mlađe
- Dečaci rođeni 2008. godine
- Dečaci rođeni 2009. godine
- Dečaci rođeni 2010./2011./2012. godine

Zbog velikog broja ekipa raspored utakmica je napravljen tako da sve ekipe otprilike imaju isti broj utakmica (u subotu će sve naše ekipe odigrati po 1 utakmicu, a u nedelju po 2). Mi na turniru učestvujemo u subotu 19.01.2019. i u nedelju 20.01.2019. godine. Znajući da je u nedelju 20.01.2019. godine slava (Sv. Jovan) koju dosta Srba slavi, zamolili smo organizatore da nam utakmice budu u prepodnevnim satima kako bi sva deca mogla da učestvuju i vrate se kućama u vreme ručka i kada se ide na slavu.
Raspored, satnica i protivnici sa kojima igramo utakmice:

SUBOTA 19.01.2019.

Devojčice 2008. godište i mlađe:

- Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Marina (u 10:10h teren broj 4)


Dečaci 2008. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Torlak (u 10:10h teren broj 1)


Dečaci 2009. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Borac Zemun (u 10:10h teren broj 3)


Dečaci 2010./2011./2012. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Žarkovo (u 10:50h teren broj 5)


NEDELJA 20.01.2019.

Devojčice 2008. godište i mlađe:

- Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Borac Zemun (u 10:10h teren broj 4)
- Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Timok (u 11:30h teren broj 4)Dečaci 2008. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Skoplje (u 09:30h teren broj 1)
- K.K. BB Basket - K.K. Kumanovo (u 10:50h teren broj 2)


Dečaci 2009. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Sfera (u 10:10h teren broj 3)
- K.K. BB Basket - K.K. Timok 1 (u 11:30h teren broj 3)


Dečaci 2010./2011./2012. godište:

- K.K. BB Basket - K.K. Umka Džez (u 09:30h teren broj 5)
- K.K. BB Basket - K.K. Barajevo (u 10:50h teren broj 5)

Tehničke stvari vezanih za turnir:

- Polazak u subotu 19.01.2019. godine je ispred Sportskog centra u Mladenovcu u 08:15h (pre podne).
- Polazak u nedelju 20.01.2019. godine je takođe ispred Sportskog centra u Mladenovcu u 08:00h (pre podne).
U subotu je povratak planiran između 12:30 - 13:00h, a u nedelju između 13:30h - 14:00h i roditelji treba da sačekaju decu takođe ispred Sportskog centra. Deca treba da ponesu klupsku opremu (dresove ko ima, ko nema onda novu crvenu klupsku majicu i šorc. Naravno opremu za utakmicu - čarape, patike...). Lopta ne treba da se nosi. Spremiti deci sendvič, flašicu vode, rezervnu garderobu - potkošulju, majicu, čarape...
Cena prevoza će iznositi 500 dinara po detetu po danu.
Džeparac deci može da se šalje ali je preporuka da im kupite što im je potrebno (gore navedeno) i pošaljete. Takođe treba deci skrenuti pažnju da vode računa o svojim stvarima (mob.tel, aparati, garderoba, novac...).
U prilogu teksta je grupna slika dece sa turnira od prošle godine (2018. godina).
Za dodatne informacije stojimo na raspolaganju (Boris Bosnić 065/83-07-894).


:: POBEDA OBE SELEKCIJE (PIONIRI 1 I KADETI) KOJE SU IGRALE SVOJE PRVENSTVENE UTAKMICE.15.01.2019
PIONIRI 1 U15:

U derbi utakmici protiv odlične ekipe BKK Radnički 3, naša prva pionirska selekcija slavila je u veoma specifičnoj atmosferi. Od početka utakmice protivnik je delovao sigurnije u napadu, u odbrani su obe ekipe igrale najbolje što su mogle i tu je protivnik bio uspešniji kroz čitavu prvu četvrtinu. I u prvoj četvrtini, a pogotovo u drugoj utakmica je obilovala prekidima, pa je uz dogovor delegata i sudija sala ispražnjena, a protivnička ekipa nastupala je i bez trenera. Svakako, igrači pritvničke ekipe, iako jako mladi, izuzetno su se snašli pod takvim okolnostima i naša ekipa nikako nije uspevala da slomi otpor protivnika koji je svakako bio hendikepiran neučestvovanjem trenera u utakmici. Svaki put kada bismo uspeli da postignemo određene poene i napravimo minimalnu razliku, protivnik se vraćao u utakmicu zahvaljujući našim greškama. Naša igra je bila rastrzana, veliki broj lopti smo izgubili, veliki broj zicera promašili i ono što je najvažnije, nismo bili dovoljno agresivni. Na kraju, utakmica je rešena na loptu. Naša ekipa je u poslednjih 40 sekundi utakmice ispustila prednost od 4 poena i protivnik je dobrim napadima uspeo da anulira rezultat. Utakmicu rešavamo sa pogođenim zicerom posle ofanzivnog skoka i pogođenim slobodnim bacanjima, ali moramo biti svesni činjenice da smo imali veoma puno sreće da izađemo kao pobednici iz ove utakmice. Nivo igre i prikazane energije na ovoj utakmici nije bio zadovoljavajući, takođe, koncentracija u većem delu utakmice je bila ispod svakog nivoa. Ove greške koje smo prikazali na utakmici moraćemo što pre da ispravimo, obzirom da nam se liga nastavlja već narednog vikenda. Čestitke protivničkim igračima na prikazanom u teškoj situaciji za njihovu ekipu na ovoj utakmici, ali i našim igračima koju su izašli kao pobednici iz ove veoma neugodne utakmice protiv jako kvalitetnog protivnika, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - B.K.K. Radnički 3 71 - 67
(18-25, 21-14, 16-15, 16-13)

Poeni: Mateja Gerasimović: 21, Filip Cvetanović: 17, Nemanja Janković: 17, Danilo Pantić: 8, Luka Živadinović: 4, Dimitrije Mijailović: 2, Filip Stojković: 2.

____________________________________________________

KADETI:

Naša kadetska selekcija slavila je u 8. kolu Regionalne lige i tako ostvarila 7. pobedu u ovom delu sezone. Utakmicu smo počeli odlično. Agresivnom odbranom smo nametnuli naš ritam igre i prvih nekoliko napada smo završili u tranziciji što nam je dosta pomoglo u pravljenju rezultatske razlike jako rano. Takođe, protivničku ekipu smo u prvoj četvrtini sveli na samo 4 poena što govori na koji smo način pristupili utakmici. U drugoj četvrtini potpuno gubimo ritam iz prve, promašujemo otvorene šuteve i ulazimo bespotrebno u nervozu. Svakako, te trenutke loše igre protivnik nije uspeo da kazni na odgovarajuć način, pa smo na poluvreme otišli sa značajnom rezultatskom razlikom. U drugom poluvremenu smo i dalje igrali u ritmu koji smo nametnuli od početka utakmice, uz dosta bolji procenat šuta nego u drugoj četvrtini. Utakmicu smo mirno priveli kraju, a za pohvalu je to što je svaki igrač koji je zaigrao na utakmici pokazao želju za igrom i dokazivanjem. Već sledeće kolo naša ekipa gostuje ekipi KK Mondo 2 koja je, kao i naša ekipa, u vrhu tabele, pa će ovo biti i svojevrsni derbi grupe i svakako najteža utakmica u dosadašnjem delu takmičenja. Čestitke našim dečacima na svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 2 76 - 41
(22-04, 11-09, 22-12, 20-16)

Poeni: Vuk Obradović: 23, Uroš Vasilić: 18, Vojin Đorđević: 10, Filip Ilić: 7, Matija Macura: 6, Aleksa Jovanović: 5, Ognjen Simić: 2, Nikola Kukureković: 2, Aleksa Mihajlović: 2, Ognjen Luković: 1.


:: POČETAK DRUGOG DELA SEZONE I NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 12. I 13.01.2019.08.01.2019
Nakon pauze zbog Novogodišnjih i Božićnih praznika, za viken kreće drugi deo takmičarske sezone. Za vikend nastupaju prva pionirska i kadetska selekcija, a sledeći vikend i sve ostale takmičarske selekcije. Ovom prilikom najavljujemo i međunarodni mini basket turnir Rajko Žižić 2019, na kom klub tradicionalno učestvuje. Ove godine učestvujemo sa 4 ekipe dečaka i devojčica... više u narednim danima o turniru...

PIONIRI 1 U15:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa odličnom ekipom B.K.K. Radnički 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.01.2019. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i fer i korektnim navijanjem podržimo naše dečake protiv kvalitetnog protivnika.
_____________________________________________________________________________

KADETI:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.01.2019. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i fer i korektnim navijanjem podržimo naše dečake protiv kvalitetnog protivnika.:: ZAVRŠENO NOVOGODIŠNJE DRUŽENJE DECE I TRENERA UZ LEPU ATMOSFERU I VELIKI BROJ DECE.31.12.2018
BB BASKET, školice, Novogodišnje aktivnosti 2018,19U nedelju 30.12.2018. godine već tradicionalno pred kraj kalendarske godine treneri Sportskog kluba BB Basket - Mladenovac organizuju Novogodišnje aktivnosti svih članova kluba koje podrazumevaju druženje dece iz svih klupskih selekcija, odigravanje revijalnih utakmica, zajedničko fotografisanje po selekcijama, grupno fotografisanje svih selekcija zajedno, itd... Ove godine se na naše veliko zadovoljstvo odazvao veliki broj dece i u opuštenoj i porodičnoj atmosferi se družili i sumirali utiske iz godine koja je na izmaku... Selekcije su bile podeljene u dve grupe. Prvu grupu su činile sve klupske školice koje su druženje imale u sali O.Š. Momčilo Živojinović, a drugu grupu su činile sve takmičarske slekcije kluba koje su druženje imale u sali O.Š. Sveti Sava. Klub je deci i prisutnima obezbedio osveženje u vidu sokića i grickalica koje su tokom aktivnosti konzumirali, ujedno se odvijalo i fotografisanje dece i na kraju su odigrane revijalne utakmice, a članovi timova su bila po 2-3 igrača iz svake selekcije tako da su jednu ekipu sačinjavali igrači iz svih selekcija, ekipe su bile mešovite, sačinjene od dečaka i devojčica. Utakmice su prošle u odličnoj atmosferi, dobri potezi su nagrađeni apaluzima i oduševljenjem mlađih članova kluba... Ove godine su u igri učestvovali i klupski treneri Preradović i Trajković što je izazvalo oduševljenje kod dece uz šaljive komentare...
Ono što smo spomenuli i na samom skupu i što često napominjemo je jedna velika zahvalnost deci i roditeljima na ukazanom poverenju što nam stvara dodatnu obavezu da budemo još bolji i stvorimo još bolje uslove za rad, napredak i razvoj svakog deteta koje je član kluba. Izuzetno nam je zadovoljstvo što se BB Basket porodica svakog dana povećava i raste u svakom smislu. Pored toga, klub duguje zahvalnost i trenerima kluba: Preradović Dušanu i Trajković Nikoli koji svojim predanim i angažovanim radom, angažovanjem i animiranjem dece... utiču da rastemo iz dana u dan. Na slici koja je u prilogu teksta se nalaze klupske školice košarke i školica sporta sa druženja, a u dnu teksta se nalazi link gde se mogu pogledati sve slike sa ove manifestacije ili u našoj foto galeriji.
Novogodišnje druženje i aktivnosti članova kluba 30.12.2018.


:: NOVOGODIŠNJA I BOŽIĆNA ČESTITKA.31.12.2018
BB Basket Novogodišnja čestitka 2019Sportski klub BB Basket iz Mladenovca želi svima Srećnu Novu 2019. godinu kao i Božićne praznike. Želimo i u narednom periodu na prvom mestu puno zdravlja svima, a posle toga našoj deci, članovima kluba dobrih ocena u školi, sportskog uspeha i svega onoga što jedno dete čini srećnim.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.