Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 11. I 12.11.2017.09.11.2017
MLAĐE PIONIRKE:

U 3. kolu lige za mlađe pionirke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Agros Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 12.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

_____________________________________________________

KADETKINJE:

U 3. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.11.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Bora Stanković u ul Paunova br. 19a sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:20h.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 2. kolu II lige za dečake, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.11.2017. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 18:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:30h.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 2. kolu regionalne lige za dečake, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost 2 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 12.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:40h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

KADETI:

U 2. kolu regionalne lige za dečake, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 12.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA 1, PORAZI KADETA I PIONIRA 2.09.11.2017
MLAĐI PIONIRI:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Sfera iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 48 - 30. Ovo nam je prva prvenstvena pobeda ove sezone kada je ova selekcija u pitanju u 3 odigrana kola i veoma nas raduje i došla je u pravo vreme obzirom da smo prethodne dve utakmice izgubili. Pre svega na psihološkom planu i zbog dalje motivacije igrača. Počeli smo dobro utakmicu kao i prethodne dve za razliku od druge petorke kojoj dosta fali samopouzdanja. Već se na kraju prve četvrtine nazirao pobednik obzirom da je rezultat bio 19 - 05 na kraju. Druga petorka je odigrala u egal rezultatu drugu četvrtinu ali sa dosta grešaka i brzopletih poteza u želji da se pokažu u što boljem svetlu pred domaćom publikom. U nastavku utakmice je minutaža ravnopravno raspoređena na sve igrače sa ciljem da vidimo koliko ko može pa su igrači koji su početnici dobili više minuta u igri. Rezultat je bio na našoj strani tokom cele utakmice i nije pobeda dolazila u pitanje ni u jednom trenutku. I na ovoj utakmici kao i na prethodne dve se istakao kapiten Pantić, a podršku je imao i od strane Bajkića. Čestitke protivniku koji je mlađi na borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na prvoj pobedi u sezoni, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sfera 48 - 30
(19-05, 09-10, 12-09, 08-06)

Poeni: Danilo Pantić: 21, Aleksandar Bajkić: 8, Aleksa Stevanović: 4, Vukan Nešić: 3, Vukašin Simić: 2, Nikola Živković: 2, Marko Papić: 2, Petar Ivanović: 2, Tomislav Đorđević: 2, Danilo Radenović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

Prva pionirska ekipa, sastavljena od igrača 2003. godište, počela je svoje takmičenje u Drugoj ligi jako uspešno. Izuzetno neugodan i kvalitetan protivnik, ekipa K.K. Zvezdara M-Invest, savladan je u neizvesnijoj utakmici nego što rezultat pokazuje. Utakmicu smo počeli solidno. Čitavo prvo poluvreme smo tražili šut, iako je novi način igre koji naša ekipa pokušava da implementira davao rezultata. Na poluvreme odlazimo sa prednošću od 7 poena, a činilo se da smo mogli i dosta bolje, kada je rezultat u pitanju. Drugo poluvreme otvaramo odlično, konačno šut počinje da nas služi i procenti su u drugom poluvremenu bili jako visoki, kada je šut iz igre u pitanju, što se na kraju i odrazilo na rezultat. Istina, prva 3 šuta u drugom poluvremenu smo promašili, ali iz tih akcija smo uspeli da poentiramo zahvaljujući ofanzivnim skokovima i brzim rešenjima Ognjena Gavrilovića koji je odigrao hrabro utakmicu na jako visokom nivou. Kako je utakmica odmicala, naša prednost je postepeno rasla, uz manje oscilacije u igri naše ekipe. Na kraju, naša ekipa slavi ubedljivim rezultatom, potpuno zasluženo. Posebno raduje nekoliko detalja kada je ova ekipa u pitanju: generacija 2003. ima već nekoliko igrača sa popriličnim iskustvom i to se na terenu i vidi. Takođe, rad na treninzima je jako dobar, a i redovnost se popravila. Što se tiče tehničko taktičkih elemenata za trenutni period, to je na jako zadovoljavajućem nivou, iako imamo nekoliko popriličnih nedostataka kada je igra u pitanju. Ovo je ogromna pobeda za našu ekipu, ne treba se zavaravati i stvarati neke nenormalne ambicije već posle prve utakmice. Ovo je i svojevrstan apel našim igračima da nastave sa dobrim i ozbiljnim radom na treninzima, kao i zalaganjem na utakmicama.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara MI 90 - 65
(27-18, 18-20, 23-09, 22-18)

Poeni: Ognjen Gavrilović: 19, Stefan Vuičić: 18, Vojin Đorđević: 16, Pavle Aljošević: 16, Petar Jaćimović: 5, Uroš Najić: 5, Aleksa Despotović: 4, Ognjen Simić: 3, Aleksa Mihajlović: 2, Ognjen Luković: 2.

__________________________________________________

PIONIRI 2:

Druga pionirska ekipa, ekipa sastavljena od igrača 2004. godište, krenula je sa takmičenjem u Regionalnoj ligi i prvi utisci su zadovoljavajući. Naša ekipa je zasluženo i ubedljivo poražena, međutim, borbenost i želja nisu izostali ni jednog trenutka. Utakmicu smo igrali plašljivo, nesigurno, a iskusni protivnik je kaznio sve naše propuste u igri. Posle prvih nekoliko minuta i prevaziđenog straha koji smo imali, naša igra je dobila na formi i zaista je naša igra počela ličiti na nešto što želimo da postignemo. Ova ekipa je sastavljena od dece koji nemaju preveliki staž i iskustvo u takmičarskim utakmicama, a cilj njihovog prijavljivanja je, upravo, sticanje neophodnog iskustva, koje će nam svakako pomoći u sezonama koje dolaze. Ono što je jedan od glavnih problema kada je ova seekcija u pitanju, jeste: redovnost na treninzima. Tek nekoliko igrača je redovno, pa je i to jedan od razloga malo lošijeg rezultata. Sve u svemu, ovo je bio dobar početak ove selekcije, puno je rada pred igračima i samo ukoliko budu redovni na treninzima i utakmicama, ova priča će imati smisao.

Rezultat utakmice: K.K. Sava 2 - K.K. BB Basket 2 65 - 31
(20-09, 15-11, 16-07, 14-04)

Poeni: Luka Živadinović: 15, Mateja Gerasimović: 8, Dimitrije Mijailović: 4, Andrija Stojanović: 2, Filip Stojković: 2.

___________________________________________________

KADETI:

Kadetska ekipa započela je takmičenje u Regionalnoj ligi i u prvoj utakmici je poražena od ekipe KK Šampion. Naša kadetska ekipa sastavljena je pretežno od igrača 2002. godište, samo dvojica su 2001. godište. Takođe, veliki je broj odlazaka u odnosu na prošlu sezonu, pa je ovo gotovo nova ekipa u odnosu na onu koja je osvojila treće mesto u Regionalnoj ligi u sezoni za nama. Što se same utakmice tiče, krenuli smo očekivano: uplašeno, sa previše respekta prema odličnom protivniku i apsolutno nenaviknuti na kontakt igru koja je mnogo prisutnija u kadetskoj konkurenciji, u odnosu na pionirsku. Dosta smo se mučili, čitavo prvo poluvreme, međutim, apsloutno nekarakteristično kada su naše selekcije u pitanju, zahvaljujući odbrani smo održavali kakav-takav priključak u odnosu na protivnika. Najbolji trenuci naše igre dogodili su se u trećoj četvrtini, kada su naši igrači, istina, naši najiskusniji igrači, uspeli da nas dovedu na samo 3 poena razlike u odnosu na protivnika. Naposletku, umor nas je savladao i protivnik je ubedljivo slavio, možda i nezasluženo velikom razlikom u odnosu na prikazano. Izuzetno raduje to što su naši igrači pokazali zube fizički dominantnijem pritivniku, što je odbrana bila na visokom nivou i što apsolutno nismo nadigrani u utakmici protiv starijeg i objektivno boljeg protivnika.Rezultat utakmice: K.K. Šampion BGD - K.K. BB Basket 75 - 54
(16-08, 22-15, 12-14, 25-17)

Poeni: Nikola Živković: 16, Vuk Obradović: 13, Filip Ilić: 11, Andrija Martinović: 6, Matija Macura: 4, Vukašin Bujagić: 2, Aleksa Macura: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 04. I 05.11.2017.04.11.2017
MLAĐI PIONIRI:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Sfera iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 04.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu II lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zvezdara MI iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 04.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 04.11.2017. godine u Beogradu u sali Balon Sava u ul. Ljutice Bogdana br. 46 sa početkom u 10:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:15h.

___________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Šampioon BGD iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 05.11.2017. godine u Beogradu u sali Filizofskog fakulteta u ul. Čika Ljubina br. 20 sa početkom u 11:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h.


:: PLESNA GRUPA IMALA USPEŠAN NASTUP NA UTAKMICI ŽENSKE KADETSKE SELEKCIJE KLUBA.31.10.2017
Plesna grupa na utakmici kluba 29.10.2017.U nedelju 29.10.2017. u sali O.Š. Sveti sava u Mladenovcu, na kadetskoj ženskoj utakmici između naše ekipe i ekipe Ž.K.K. Radnički iz Obrenovcu nastupila je plesna grupa u sastavu 3 devojčice koju predvodi naša bivša igračica Anja Despotović, inače dete koje se veoma uspešno sada bavi plesom. Ideja je bila da se devojčicekoje se profesionalno bave plesom oprobaju pred publikom na javnom skupu, a korist je bila obostrana. Smatramo da je nastup prošao kako je i planirano, u najboljem redu jer je i reakcija prisutne publike na utakmici bila pozitiivna, devojčice su ispraćene aplauzom... U razgovoru sa njima u narednim danima videćemo da li će saradnja biti nastavljena. Sve pohvale devojčicama koje su se pokazale u najboljem svetlu sa nadom da će saradnja biti nastavljena.


:: POBEDA KADETKINJA, PORAZ MLAĐIH PIONIRKI.31.10.2017
Kadetkinje Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Radnički Obrenovac, 29.10.2017.KADETKINJE:

U 2. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Obrenovca i uspela da pobedi rezultatom 54 - 44. Počeli smo dobro utakmicu i poveli sa 5:0 ali je protivnik brzo uspeo da uzvrati i vratio utakmicu u rezultatsku klackalicu. Mi smo lošom odbranom i odlukama dozvolili protivniku da se vrati u igru i postigne neke koševe koje ne bi postigli da smo reagovali kako je trebalo. nastavak četvrtine je protekao u rezultatskoj klackalici i završen je vođstvom protivnika 15-13. U nastavku smo odigrali dosta angažovanije, bolje u napadu sa dobrim odlukama i trčanjem, u fazi odbrane pojačali agresivnost na šta se protivnik nije najbolje snašao što je rezultiralo našom prednošću na poluvremenu od 11 poena razlike. Drugo poluvreme smo odigrali u rezultatskom egalu zahvaljujući našoj nešto lošijoj igri, a ne zahvaljujući dobroj igri protivnika. Naprotiv, protivnik je igrao odbranu bukvalno u rekatu i praktično nas puštao da šutiramo, a mi lošom selekcijom šuta nismo uspeli da ih kaznimo i podignemo razliku na više. U odbrani smo takođe zakazali i dozvoljavali protivniku u nekoliko navrata posle naše prednosti od 15-16 poena da se vraća u igru i rezultatski pripreti. Na našu sreću nisu uspeli i ekipa je zabeležila prvu ovosezonsku prvenstvenu pobedu sasvim zasluženo u lepoj atmesferi u sali gde je nastupila i plasna grupa na poluvremenu utakmice. Kapiten Janković je odigrala solidno utakmicu i sa 20 ubačenih poena bila najbolji strelac utakmice... Blizu nje je bila i Dunja Ilić koja je ubacila 18 poena i doprinela u velikoj meri pobedi ekipe. Čestitke svim našim devojčicama na pobedi i sve su dale određeni doprinos da ekipa pobedi... Čestitke i protivniku na fer i korektnoj igri...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Radnički 54 - 44
(13-15, 16-03, 12-12, 13-14)

Poeni: Jelena Janković: 20, Dunja Ilić: 18, Marija Drča: 6, Nina Ristić: 5, Jelena Stojić: 4, Iva Vojinović: 1.

___________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 2. kolu lige za mlađe pionirke, naša ekipa se sastala sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda i u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 28 - 24. Ostaje veliki žal što nismo uspeli da pobedimo ovu utakmicu koju smo jako dobro počeli, poveli sa 10-0 što je ogromna prednost kada su u pitanju mala deca tj mlađe pionirke. Odjednom smo stali, dozvolili protivniku da se našim greškama u odbrani vrati rezultatski u igru i onda nošeni fer i korektnim navijanjem domaće ekipe u neizvesnoj završnici nas zasluženo pobede pomenutim rezultatom. Odigrali smo dosta bolje ovu utakmicu nego prethodnu što je dobra stvar ali nismo bili dovoljno skoncentrisani u ključnim momentima utakmice što je razlog poraza. Slede nam utakmice protiv protivnika koji su dosta kvalitetniji i moramo iz svake utakmice izvlačiti pouke i truditi se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji. Ova ekipa je ekipa koju sačinjavaju deca početnici koji se prvi put susreću sa košarkaškom loptom i sugurno je da ne može preko noći ništa i da je potrebno vreme da dođu u fazu da igraju sa drugim ekipama koje treniraju dosta duže. Potrebno je strpljenje kada je ova ekipa u pitanju. Čestitke akterima ove utakmice na borbenosti, želji i svemu prikazanom...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Flash - Ž.K.K. BB Basket 28 - 24
(00-08, 09-04, 13-04, 06-08)

Poeni: Ivona Gašević: 14, Lena Mitrović: 6, Nina Živković: 2, Sofija Vesić: 2.


:: PRIMER VRHUNSKOG ČOVEKA I TRENERA - VLADIMIR JOVANOVIĆ.27.10.2017
Vladimir JovanovićU najčitanijem srpskom sportskom dnevnom listu Sportski žurnal, pod nazivom TRENER I DŽENTLMEN izašao je članak o našem prijatelju i bivšem treneru Vladimiru Jovanoviću koji je pokazao još jednom svoju ljudsku veličinu spomenuvši i naš mali klub u kojem je započeo svoju trenersku karijeru. Između ostalog, u razgovoru sa novinarom spomenuo je da je radio u BB Basketu. Nismo čuli mnogo vrhunskih trenera da su spomenuli svoje klubove u kojima su započeli trenerske karijere, a svi su uglavnom počeli kao treneri mlađih kategorija i uglavnom u malim klubovima... Vladimir je podsetićemo sada prvi trener ABA ligaša, K.K. FMP iz Beograda i sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku takmičenja. Njegova ekipa se nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli ali sa boljim skorom u društvu velikana kakvi su K.K. Crvena Zvezda i K.K. Cedevita iz Zagreba. Svu sreću i uspeh u nastavku karijere mu želimo, a u dnu teksta se nalazi link gde se može pročitati kompletan intervju koji je dao za pomenuti list.
Žao nam je što u lokalnim medijima nema mesta za sportsku veličinu kao što je pomenuti Vladimir Jovanović, ali zato je jako bitna stvar kada neki lokalni političar pred izbore radi samo svoj posao (najblaže rečeno)...
http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-liga/55194/trener-i-dzentlmen-sada-svi-znaju-ko-vodi-fmp-vladimir-jovanovic-iz-mladenovca


:: PROBNI NASTUP PLESNE GRUPE NA UTAKMICAMA NAŠEG KLUBA I NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 28. I 29.10.2017. GODINE.27.10.2017
Čirliders grupa K.K. Crvena ZvezdaKADETKINJE:

Obaveštavamo sve navijače i simpatizere kluba da će na ženskoj kadetskoj utakmici naše ekipe u nedelju od 17:15h sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Obrenovca nastupiti i plesna (čirliders) grupa koja će zabavljati publiku i probati da se predstavi na najbolji način. Utakmica će se održati u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu. Jedna od članica grupe je i naša bivša igračica Anja Despotović koja se sada veoma uspešno bavi plesom, pa smo u dogovoru sa njom došli na ideju na jedan ovakav potez koji će biti na obostrano zadovoljstvo. Vreme će pokazati da li će to u budućnosti zaživeti i postati praksa i na utakmicama svih klupskih selekcija, ali bi u svakom slučaju bilo lepo... Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da dođu na utakmicu i podržimo našu decu, kako igračice koje igraju utakmicu tako i decu koja će tokom prekida i na pauzama između četvrtina izvoditi plesne tačke.
Da ne bude zabune, u prilogu ovog teksta je slika koje je preuzeta sa interneta i na njoj je čirliders grupa K.K. Crvena Zvezda.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 2. kolu lige za mlađe pionirke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 28.10.2017. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 18:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:40h.


:: NOVE KLUPSKE MAJICE PODELJENE DECI - ČLANOVIMA KLUBA.23.10.2017
Nova klupska BB Basket majica 2017Tradicija koja je duga 11 godina je nastavljena i ove godine podelom klupskih majica svakom detetu koje je član kluba. Svako dete nezavisno da li je novoupisano ili je duže vremena član kluba na početku svake takmičarske sezone (septembar - oktobar) na poklon dobija majicu u svoje vlasništvo. Ove godine su sva deca bila oduševljena izgledom modela majice za sezonu 2017/18 što nam daje težak zadatak da i sledeće sezone budu još bolje i lepše. Kao i za košarkašku sekciju, isto su podeljene majice i za školicu sporta koje su drugačijeg izgleda u odnosu na košarkašku sekciju. Trudimo se da opravdamo članarinu koju roditelji plaćaju pre svega kvalitetnim radom, ali i dobrom organizacijom unutar kluba, organizacijom takmičenja, kampova, turnira, obezbeđivanjem opreme za takmičenje, itd... a da li u tome uspevamo neka sude deca, roditelji i ostali kritičari... Još jednom veliko hvala svim roditeljima koji su poverili decu nama trenerima u klubu da ih edukujemo, i to ne samo sportski nego i u svakom drugom smislu, učimo pravim vrednostima, da postanu zdrave ličnosti, itd...
Klub posebnu zahvalnost duguje dugogodišnjem prijatelju kluba i glavnom dizajneru opreme, flajera i svega ostalog... gospodinu Igoru Kulundžiću koji svojim znanjem i radom doprinosi da imamo izuzetno lepo dizajniranu opremu.


:: POBEDA PIONIRA, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.23.10.2017
Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Umka, mlađe pionirke, 22.10.2017.MLAĐE PIONIRKE:

U 1. kolu kvalitetne lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Umka i tom prilikom poražena ubedljivo rezultatom 45 - 20. Svesni smo kvaliteta naše ekipe koja je totalno početnička pa iz tog razloga i nismo zabrinuti zbog poraza sa velikom razlikom. Ekipa je okupljena bukvalno pre mesec dana i ta faza i dalje traje, sve igračice su u fazi učenja dvokoraka... te iz tog razloga i ne može da se očekuje neki rezultat od ove ekipe. U svakom slučaju, potrebno je vreme i strpljenje kada je ova ekipa u pitanju i sigurno će to biti sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu. Ekipa ima perspektivu sa jednom izrazito visokom igračicom za svoje godine, i sa još nekoliko talentovanih devojčica koje moraju da se sačekaju. Mi uopšte nismo nezadovoljni utakmicom jer je bilo i dobrih trenutaka što daje nadu da će ekipa ubrzano napredovati. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračicama čestitke na volji i želji koju su pokazale tokom utakmice...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Umka Džez 20 - 45
(03-09, 05-10, 06-10, 06-16)

Poeni: Lena Mitrović: 9, Ivona Gašević: 4, Sofija Dvoštanski: 2, Magdalena Andrejić: 2, Elena Milanović: 2, Nina Živković: 1.

___________________________________________________

PIONIRI:

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 10, naša pionirska selekcija je odigrala odlučujuću utakmicu za plasman u drugu ligu, protiv ekipe K.K. Karaburma Basket iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 85 - 77. Pionirska selekcija, u poslednjem kolu kvalifikacija, opravdala je ulogu favorita i trijumfom je osiguran prolaz u II ligu, što je veliki uspeh i na čemu treba čestitati dečacima, jer je često slučaj sa našim selekcijama da početak kvaifikacijama dočekujemo nespremni, pa plasman u više rangove takmičenja izostane, a samim tim i kvalitet utakmica nije na nivou koji bi nam pomogao u razvoju igrača. Što se same utakmice tiče, ne možemo biti zadovoljni viđenim. Sigurno je plasman na tabeli uticao na naše igrače da uđu ležernijim pristupom u ovu utakmicu, a to nije stvar za koju želimo da se ponavlja. Muke u defanzivi i na defanzivnom skoku nastavile su se i na ovoj utakmici, s tim što smo na ovoj utakmici, dodatno, imali ogromnih problema sa procentom šuta, pa je to dosta otežalo posao. Protivnik je pružio izuzetan otpor, utakmica je bila neizvesna i do samo nekoliko minuta pred kraj nismo uspeli da osiguramo ključnu pobedu. Ova utakmica će svakako poslužiti kao sredstvo učenja, pa ćemo pre samog početka lige pokušati da eliminišemo greške koje su se javile u prethodnom periodu.
Generalno, možemo biti zadovoljni početkom sezone kada je pionirska selekcija u pitanju i sa zadovoljstvom najaviti već tradicionalno takmičenje 2 pionirske selekcije. Druga pionirska selekcija biće sastavljena od igrača 2004. godište i nastupaće u Regionalnoj ligi, rang ispod prve pionirske ekipe koja će biti sastavljena od igrača 2003. godište. Igračima želimo uspešan nastavak sezone uz apel da budu redovni na treninzima i vredno rade u cilju sopstvenog napretka i ostvarivanja što boljeg rezultata. Čestitke našim dečacima i treneru Preradoviću na plasmanu u drugu ligu.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 1. kolu kvalitetne lige za kadetkinje, naše devojčice su odigrale utakmicu sa dobrom ekipom Ž.K.K. Ras iz Beograda. Poraženi smo rezultatom 43 - 29. Utakmicu smo jako dekoncentrisano počeli sa dosta promašenih šuteva sa zicer pozicije i sa velikom količinom respekta i nekog strahopoštovanja prema protivniku. Razlog tome je verovatno i prijateljska utakmica sa istim protivnikom pre mesec dana kada smo poraženi. Bukvalno smo prvi koš na utakmici postigli 30-ak sekundi do kraja prve četvrtine. Drugu smo četvrtinu za nijansu odigrali bolje i koncentrisanije, mada je i to bilo daleko ispod mogućnosti ekipe, ali ni protivnik nije bio najraspoloženiji u fazi napada pa je rezultat na kraju poluvremena bio odličan u odnosu na igru koju smo pokazali (17-08). U nastavku smo odigrali dosta bolje, uspeli da pripretimo i rezultatski ali je protivnik uspeo da pogodi nekoliko šuteva iza linije za tri poena i nije dao da se rezultatski skroz približimo. Ono što raduje sa ove utakmice je i činjenica da ekipa ima prostora za napredak mnogo. Pravo je osveženje i pozitivna stvar kako za ovu selekciju, tako i za ceo klub, dolazak prošle godine 4 igračice iz Aranđelovca, ove godine dolazak 2 igračice iz Sopota koje svojim kvalitetom i znanjem pojačavaju konkurenciju na treningu i utakmicama. Sigurni smo da će i ova selekcija iz utakmice u utakmicu napredovati i bivati bolja. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračicama na delovima igre koju su pokazale u određenim trenucima utakmice što nam daje nadu da ova ekipa može imati visoke domete...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Ras - Ž.K.K. BB Basket 43 - 29
(08-02, 09-06, 16-09, 10-12)

Poeni: Katarina Stanojević: 8, Iva Vojinović: 6, Milena Stevanović: 5, Milica Stojanović: 4, Marija Drča: 2, Ljubica Lazić: 2, Jelena Janković: 2.

__________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa, 3, naša slekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Beostars 05 iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 52 - 38. Utakmica je skoro identična što se tiče toka i kretanja rezultat kao i utakmica odigrana prethodno kolo protiv ekipe K.K. Kolubara iz Lazarevca. Počeli smo dobro, bili koncentrisani, imali rezultatsku blagu prednost da bi pred kraj prve četvrtine pali što je protivniki iskoristio i rezultatski se odvojio na 6 poena prednosti (20-14). Druga petorka u pasareli je kao i prošlu utakmicu bila dekoncentrisana i uspeli smo samo 1 poen sa linije slobodnih bacanja da postignemo. Drugo poluvreme smo odigrali u rezultatskom egalu kao i prošlu utakmicu ali opet nedovoljno za pobedu. U jednom trenutku smo spustili razliku na 6 poena ali je izlaskom najboljeg našeg igrača Danila Pantića sa 5 ličnih grešaka dosta bilo otežano igrati. I pored poraza bilo je dobrih trenutaka naše ekipe koja je sačinjana uglavnom od početnika koju nose nekoliko igrača koji su prošle godine imali nezapažene uloge u selekciji mlađih pionira kada je noseće godište bilo 2004. Ekipa se mnogo oslanja na najboljeg igrača u ova dva kola, Danila Pantića, što nije dobro za igru jer ukoliko želimo povoljan rezultat moraju i ostali igrači da preuzimaju odgovornost i traže loptu u trenucima agresivne odbrane protivnika. Pored pomenutog Pantića, na ovoj utakmici su se istakli i Petar Luković i Nikola Šuša. Mnogo nam je škripao defanzivni skok u obe ove utakmice, a dodatni problem nam predstavlja to što nemamo visokog i snažnog igrača u ekipi kao velika većina protivnika. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim dečacima na igri i borbenosti u određenim delovima utakmice...

Rezultat utakmice: K.K. Beostars 05 - K.K. BB Basket 52 - 38
(20-14, 07-01, 13-10, 12-13)

Poeni: Petar Luković: 9, Danilo Pantić: 8, Nikola Šuša: 8, Ilija Cvejić: 5, Aleksandar Bajkić: 3, Vukan Nešić: 3, Petar Ivanović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 21. I 22.10.2017.20.10.2017
MAĐE PIONIRKE:

U 1. kolu takmičenja za mlađe pionirke, naša ekipa se sastaje sa ekipom Ž.K.K. Umka Džez iz Umke. Utakmica se igra u nedelju 22.10.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da u prvoj utakmici pred domaćim navijačima pruže dobru igru.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 1. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa se sastaje sa ekipom Ž.K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 21.10.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Branko Ćopić u ul Partizanska br. 73 sa početkom u 19:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:20h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beostars 05 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 21.10.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Starina Novak u ul Kneza danila br. 37 sa početkom u 11:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:00h.

____________________________________________________

PIONIRI:

U 3. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 10, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Karaburma Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 22.10.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da u drugoj utakmici pred domaćim navijačima pruže dobru igru.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.