Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: DODELA DIPLOMA NAJBOLJIM POJEDINCIMA KLUBA U PRETHODNOJ SEZONI 2015/2016.07.06.2016
BB BasketU subotu 11.06.2016. godine održaće se tradicionalna manifestacija dodele diploma pojedincima iz svake selekcije kluba koji su imali zapaženu ulogu u smislu napretka, zalaganja, dolazaka na treninge, ponašanja, postignutih rezultata kao pojedinac, sa ekipom, itd... Takođe će biti diplome dodeljene najboljim pojedincima na nivou celog kluba. Dodela će se obaviti u fiskulturnoj sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14h. Obzirom da se okupljamo vrlo retko svi kolektivno, ako nema neke posebne potrebe samo jednom godišnje bilo bi lepo da svi roditelji i igrači prisustvuju dodeli. Pored dodele uradićemo kratku analizu sezone svake selekcije posebno i na nivou celog kluba. Iznećemo prisutnima (igračima, roditeljima, prijateljima kluba...) planove za naredni period i ujedno je to prilika za svakog roditelja da se kod trenera raspita o svom detetu obzirom da ne mogu da se gledaju treninzi i retko se roditelji susreću sa trenerima. Ujedno ćemo se dotaći teme priprema na koje klub odlazi 22.06.2016. godine na Zlatibor gde će roditelji dobiti sve potrebne informacije vezano za tu temu. Drugih roditeljskih sastanaka neće biti vezano za pripreme.


:: AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI I OBRUČEVA NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC NASTAVLJENA I OVE GODINE.23.05.2016
BB Basket košarkaška tabla u naselju 25. Maj u MladenovcuZahvaljujući sopstvenim sredstvima uspeli smo da nastavimo akciju postavljanja košarkaških tabli i obručeva kao i obeležavanja košarkaških terena po novim FIBA pravilima na teritoriji Gradske opštine Mladenovac i ove godine. Pored nabrojane dve aktivnosti imali smo organizovane akcije i čišćenja košarkaških terena od korova, trave, otpada... na žalost dosta naših sugrađana još uvek nema tu svest o važnosti takvih akcija pa ne samo što neće da pomognu i uključe se nego i bahatim ponašanjem uništavaju što je neko radio i trudio se da obezbedi svim građanima Mladenovca da se rekreiraju i bave basketom i košarkom. Mi ćemo se i dalje truditi da koliko nam mogućnosti dozvoljavaju nastavimo sa akcijama ovakvog tipa i sigurno je da u ovom trenutku dosta terena ne bi bilo u funkciji da ih nismo osposobili. Postavili smo novu tablu i obruč na otvorenom terenu u naselju 25. Maj u Mladenovcu, uskoro treba da se postavi i druga tabla na istom terenu jer je stara dotrajala i oštećena pa će taj teren i dalje imati epitet jednog od najlepših i najboljih košarkaških terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. U planu nam je da u toku leta još jedan teren u Mladenovcu osposobimo i dovedemo u funkciju kako bi što više dece i sugrađana uključili u sportske aktivnosti...
Klub se ovom prilikom zahvaljuje i klupskom treneru Dušanu Preradoviću koji pomaže ovakve akcije što se može videti i na slici koja je u prilogu ovog teksta. Pored njega je prijatelj kluba Dragan Ivanović - Keni koji je takođe pomogao postavljanje table.


:: ZAVRŠEN KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE 2016.23.05.2016
Kup Beograda za njmlađe 2016. K.K. BB Basket - K.K. PartizanU nedelju 22.05.2016. godine završen je Kup Beograda za najmlađe u kojem naš klub već tradicionalno učestvuje. Ove godine na Kup-u su učestvovala deca rođena 2004. godine i mlađi. U zavisnosti od kvaliteta ekipe i dosta drugih okolnosti od godine do godine nam zavisi i rezultat. Što se tiče naše ekipe ove godine smo završili takmičenje malo ranije nego prethodnih godina kada smo uspevali da se plasiramo u završnice turnira, tj da drugi dan turnira igramo utakmice sa jakim protivnicima. Ovoga puta smo takmičenje završili prvog dana takmičenja koje je inače trajalo ukupno dva dana (subota i nedelja). U prvom kolu smo se sastali sa drugom ekipom K.K. Partizan i u neizvesnoj utakmici uz ne tako dobru igru uspeli da pobedimo protivnika posle produžetka rezultatom 19 - 17. U drugoj utakmici koju smo takođe odigrali istog dana samo u popodnevnim satima smo pokazali dosta bolju igru protiv ekipe K.K. Mladost Admiral iz Zemuna ali na našu žalost protivnik je bio mnogo kvalitetniji i zasluženo pobedio rezultatom 36 - 16. Ostaje nam da dosta radimo preko leta pod uslovom da igrači dolaze na treninge svesni nedostataka i kvaliteta ekipe kakvu imamo. Prostora za napredak u svakom slučaju kada je ova ekipa u pitanju ima mnogo...
Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa turnira.
Kup Beograda za najmlađe 2016.


:: ZAVRŠEN VIII MEĐUNARODNI TURNIR VIZURA 2016.23.05.2016
Grupna slika svih učesnika turnira VIZURA 2016U nedelju 22.05.2016. godine završen je VIII međunarodni turnir VIZURA 2016. Turnir je trajao 3 dana (petak - subota - nedelja), a pored naše ekipe učestvovale su joše ekipe domaćin K.K. Vizura iz Zemuna, K.K. Partizan iz Beograda i K.K. MZT iz Skoplja (Makedonija). Počastvovani smo što nas je organizator pozvao na ovako jak turnir, a rezultati koje smo postigli su sledeći:

petak: K.K. BB Basket - K.K. MZT 41 - 50
subota: K.K. BB Basket - K.K. Vizura 32 - 51
nedelja: K.K. BB Basket - K.K. Partizan 46 - 41

Na osnovu rezultata se vidi da nismo uspeli da pobedimo nijednu utakmicu na turniru, a najbliži pobedi smo bili protiv ekipe K.K. Partizan kada smo zahvaljujući našim greškama i morem promašenih zicera i slobodnih bacanja izgubili utakmicu. U prve dve utakmice smo igrom koju smo prikazali bili bez šansi da pobedimo i zasluženo su nas protivnici pobedili. U svakom slučaju sjajno iskustvo za naše igrače i prilika da vidimo gde nam je mesto pod košarkaškim nebom u odnosu na ekipe koje igraju košarku na visokom nivou. Plasman na kraju turnira je sledeći:

1. mesto K.K. Vizura 3 pobede - 0 poraza
2. mesto K.K. MZT 2 - 1
3. mesto K.K. Partizan 1 - 2
4. mesto K.K. BB Basket 0 - 3

Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa turnira.

VIII Međunarodni turnir VIZURA 2016.


:: VIII MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR VIZURA 2016.19.05.2016
Turnir mlađih pionira Vizura 2016Košarkaški kluba Vizura iz Zemuna nas je pozvao da učestvujemo na 8. međunarodnom turniru Vizura 2016 u konkurenciji jakih ekipa. Turnir se organizuje za dečake rođene 2003. godine i mlađi (U 13). Pored naše ekipe na turniru će učestvovati još ekipe K.K. MZT iz Skoplja, Partizan iz Beograda i ekipa domaćina K.K. Vizura iz Zemuna. Počastvovani smo što je domaćin pozvao naš klub da učestvuje na tako jakom turniru i sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv. Obezbeđene su medalje i pehari za tri prvoplasirane ekipe i ovo je ujedno dobra prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na kvalitetne ekipe iz Srbije i Makedonije.


:: KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE.19.05.2016
Kup Beograda za najmlađe 2015.Košarkaški savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu u okviru svojih redovnih godišnjih aktivnosti organizuju Kup Beograda za najmlađe. Ove godine to takmičenje se organizuje za dečake i devojčice rođene 2004. i mlađe.
Manifestacija će biti održana u Sportskom centru Sava (preko puta vile Jelena), 21. i 22.05.2016. godine. Ove godine je prijavljen rekordni broj ekipa, tako da će ovo biti pravi festival košarke sa preko 500 dečaka i devojčica učesnika turnira. Naš klub tradicionalno učestvuje na ovom turniru i ujedno je ovo dobra prilika da se vidi kvalitet drugih ekipa obzirom da od septembra ovu decu očekuje takmičenje kroz ligu. Raspored utakmica kada je naša ekipa u pitanju je sledeći:

- U 09:40h igramo protiv ekipe K.K. Ofi 2 (Partizan) - polazak ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:00h.

Turnir se igra po Kup sistemu (kada se izgubi utakmica ispada se). Ukoliko pobedimo ekipu Partizana od 17:00h igramo utakmicu protiv pobednika para K.K. Mladost Admiral 1 - Lazarevac 1.
Ukoliko i tu drugu utakmicu pobedimo takmičenje se nastavlja u nedelju o čemu ćemo naše navijače i posetioce sajta blagovremeno obavestiti.
Slika koja je u prilogu ovog teksta je naša ekipa sa prošlogodišnjeg Kupa Beograda za najmlađe.


:: DEJAN BODIROGA U SALI U MLADENOVCU NA UTAKMICI NAŠEG KLUBA.16.05.2016
Dejan Bodiroga i K.K. BB Basket, mlađi pioniri 2, 15.05.2016.U nedelju 15.05.2016. godine na utakmici u kojoj su igrale ekipe K.K. Skadarlija i naša druga ekipu u kategoriji mlađih pionira pojavio se i Dejan Bodiroga, leganda srpske košarke, jedan od naših najvećih igrača svih vremena i čovek koji je obeležio i zlatnim slovima ispisao srpsku košarkašku istoriju. Razlog njegovog dolaska je bio taj što njegov sin igra za ekipu K.K. Skadarlija iz Beograda pa se igrom slučaja da sa njima igramo prvenstvenu utakmicu u okviru poslednjeg kola regionalne lige na naše veliko zadovoljstvo neočekivano pojavio i ulepšao nam dan. Čast nam je bila bez obzira na razlog dolaska što je bio u Mladenovcu na našoj utakmici i u stilu velikog kakav on zaista i jeste na naše pitanje da napravimo zajedničku fotografiju sa osmehom prihvatio.


:: ZAVRŠENA TAKMIČARSKA SEZONA 2015/2016.16.05.2016
K.K. Sava - K.K. BB Basket, mlađi pioniri, kvalitetna liga, 15.05.2016.Utakmicama koje su odigrane za vikend 14. i 15.05.2016. godine završena je takmičarska sezona 2015/2016. Činjenica je da nije po rezultatima bila na nivou prethodne ali isto tako ima dosta pozitivnih stvari koje su se desile ove sezone o kojima ćemo detaljnije pričati kada budemo analizirali sezonu svake selekcije posebno pa posle toga i celog kluba. Što se tiče utakmica koje je klub odigrao ovoga vikenda, one su bile poslednje prvenstvene utakmice u takmičarskoj sezoni 2015/2016 i na žalost sve tri utakmice koje smo odigrali smo izgubili. Po ustaljenoj praksi u nastavku teksta ima kratak komentar, rezultat, broj poena... za svaku odigranu utakmicu.

MLAĐI PIONIRI 1:

U zaostalom 13. kolu kvalitetne lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Sava iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 32 - 27. Bila je ovo jedna od dobrih utakmica koje smo odigrali ove sezone iako zbog turnira regiona za obe ekipe nisu nastupili bitni igrači. Počeli smo dobro utakmicu, hrabro igrali, igrači su se trudili i pružali maksimum u ovom trenutku u tom periodu igre. Takva igra nam je i dala rezultata jer smo na kraju prve četvrtine imali prednost od 3 poena. Bila je utakmica koja se igrala na mali broj poena i nije bila preterano atraktivna jer je mnogo zicera i slobodnih bacanja promašeno na obe strane ali obzirom na godine igrača i borbenost koja je bila prisutna na utakmici bilo je uživanje gledati ih. U nastavku utakmice smo nešto lošije odigrali, druga petroka u pasareli nikako nije uspevala najboljeg protivničkog igrača na ovoj utakmici da sačuva što je i direktan razlog poraza. Postigao je polovinu poena u odnosu na celu ekipu i vodio svoju ekipu kao pravi lider. Na poluvreme se otišlo nerešeno ali smo u trećoj četvrtini jako pali u igri, prvenstveno u fazi odbrane i protivnik je to iskoristio i podigao svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 12 poena. U nastavku smo pokušali da sustignemo protivnika ali nismo imali snage osim da izborimo častan poraz. Bili smo jako blizu preokreta ali veliki broj zicera u poslednjoj četvrtini koje smo promašili je direktno uticao na ishod utakmice. Pored toga nema se šta zameriti igračima koji su odigrali hrabro, borbeno i sa željom što je najbitnije. Sve čestitke protivniku na pobedi i prolasku u najboljih osam ekipa u kvalitetnoj ligi, a našim dečacima takođe čestitke na odigranoj utakmici i svemu što su prikazali ove sezone, BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. Sava - K.K. BB Basket 32 - 27
(07-10, 06-03, 12-06, 07-08)

Poeni: Pavle Aljošević: 8, Uroš Najić: 4, Veljko Stojić: 4, Ognjen Simić: 4, Nikola Marić: 2, Stefan Vuičić: 2, Vojin Đorđević: 2, Petar Jaćimović: 1.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Skadarlija iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 55 - 23. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi koji nas je nadigrao u svim elemntima košarke i pokazao da je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Mi smo odigrali koliko smo u ovom trenutku mogli obzirom da su nam falila dva bitna igrača za ekipu i godine igrača koji su bili u ekipi. Ovom utakmicom smo završili takmičarsku sezonu, a da li je bila ona uspešna najbolje će pokazati igre ovih dečaka koji su dosta mlađi u narednoj i narednim sezonama kada bi trebao da dođe do izražaja kvalitet i iskustvo koje su stekli kroz utakmice ove sezone. Sigurno je da nismo nezadovoljni sezonom kada je druga ekipa mlađih pionira u pitanju i ovom prilikom im čestitamo na svemu što su ove sezone uradili i prikazali, BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Skadarlija 23 - 55
(09-17, 05-16, 06-14, 03-08)

Poeni: Vladimir Gojković: 8, Stefan Milković: 5, Aleksa MIhajlović: 3, Danilo Pantić: 3, Dušan Bujagić: 2, Vojin Stepanović: 2.

___________________________________________________

JUNIORI:

Već u pretposlednjem kolu pitanje ekipa koje će proći u nastavak takmičenja je bilo rešeno. Naša juniorska ekipa, nažalost, nije uspela da se plasira dalje, pa utakmica nije imala rezultatskog značaja. Međutim, pokušali smo da joj ne pristupimo tako. Plan je bio da se utakmici pristupi maksimalno borbeno iz pregršt razloga koji će svakako pozitivno uticati na našu ekipu. Eventualnom pobedom, uspeli bismo da razbijemo maler koji nas prati, o čemu će biti više reči u nastavku teksta. Ušli smo u utakmicu solidno. Ne preterano agresivno u fazi odbrane, dok je u napadu sve poprilično dobro izgledalo. Igrali smo onoliko dobro koliko su nam dozvoljavali protivnici, a dozvoljavali su nam poprilično. Protivnička ekipa sastoji se od igrača sličnog kvaliteta i ni jedan se ne izdvaja iz te grupe. Sve do 3 minuta pred kraj, naša igra je bila dovoljno dobra. Imali smo prednost od 8 poena, igra je funkcionisala dobro. Potpuni kolaps doživljavamo u tim trenucima, izlaskom startnog pleja, koncept koji smo imali se raspao i gubimo loptu za loptom. Na poluvreme odlazimo sa nerešenim rezultatom 31-31, iako smo do samo nekoliko trenutaka pred kraj poluvremena imali apsolutnu kontrolu nad utakmicom. Ta završna serija na kraju prvog poluvremena dala je protivniku krila, pa agresivnom odbranom uspevaju da nas nateraju na gomilu grešaka koje se odražavaju na rezultat i prednost od 21 poen za 4 minuta igre. Maksimalna razlika za protivnika na ovom meču bila je 27 poena, a mi smo uspeli da smanjimo njihovu rezultatsku prednost i do kraja utakmice minimalno popravimo utisak. Još jedan neshvatljiv slom nam se događa u utakmicama na gostujućem terenu. Naše brljotine iz regularnog dela sezone smo platili porazima koji su nas koštali neprolaska u nastavak takmičenje. Ekstremno zabrinjava podatak da veliki broj igrača ne pronalazi motivaciju kada su ovakve utakmice u pitanju i da dozvoljavamo protivniku da radi stvari na terenu kao da smo se skupili pre pola sata. Maler koji je pomenut na početku teksta odnosi se na neverovatnu seriju poraza koju imamo (kadetska i juniorska selekcija), a koja traje od marta 2015. godine, kada smo i poslednji put savladali neku ekipu na gostujućem terenu. U nastavku sezone, radićemo na otklanjanju individualnih i timskih grešaka, a akcenat će biti na psihološkom rešavanju problema vezanih poraza u gostima, kako u nastavku ove, tako i na početku sledeće takmičarske sezone.

Rezultat utakmice: Š.K.K. Zvezdara 2 - K.K. BB Basket 81 - 66
(13-16, 18-15, 31-14, 19-21)

Poeni: Boško Preradović: 19, Mateja Đorđević: 12, Aleksandar Lazić: 12, Miloš Dimić: 8, Stevan Đorđević: 5, Nikola Trajković: 4, Aleksandar Petrović: 4, Mihailo Miletić: 2.
:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 14. I 15.05.2016.13.05.2016
MLAĐI PIONIRI 1:

U 13. zaostalom i ujedno i poslednjem kolu kvalitetne lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Sava iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.05.2016. godine u Beogradu u sali Balon K.K. Sava u ul. Ljutice Bogdana br. 46 sa početkom u 10:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:40h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U 14. poslednjem kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Skadarlija iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.05.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14:20h. Pozivamo sve simpatizere kluba da dođu i fer i korektnim navijanjem podržimo naše dečake da u poslednjoj prvenstvenoj utakmici ove sezone pruže maksimum.

____________________________________________________

JUNIORI:

U 14. poslednjem kolu regionalne lige, grupa 3, naša juniorska selekcija igra utakmicu protiv ekipe Š.K.K. Zvezdara 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 14.05.2016. godine u Beogradu u sali O.Š. Pavle Savić u ul. Koste Nađa br. 25 sa početkom u 16:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:30h.


:: SKLOPLJEN UGOVOR SA SPORTSKIM RADNJAMA ĐAK.11.05.2016
Đak kartica za popust 2016.Sportski klub BB Basket i preduzeće Đak koje se bavi proizvodnjom i distribucijom sportske opreme su na obostrano zadovoljstvo sklopili Ugovor gde će svi članovi kluba dobiti kartice pomoću kojih će moći da ostvare popuste prilikom svake kupovine u sportskim radnjama Đak bilo gde na teritoriji Republike Srbije. Popusti su 20 procenata na novu kolekciju i 10 procenata na staru kolekciju. Popusti će važiti za sve artikle u radnji i važiće i na već sniženu robu (ukoliko je neki artikal već na sniženju 30 procenata, a pri tome je iz nove kolekcije, imaoc kartice će ostvariti dodatni popoust od još 20 procenata). Popust ne važi jedino kada su dnevne ili vikend akcije u radnjama i kada već postoji dodatni popust na već sniženu robu. Kartice važe do kraja godine i može da ih koristi bilo ko tj nisu vezane za jednu osobu nego je bar kod vezan za klub (cela porodica može ostvariti popust uz pomoć kartice). Ugovor je sklopljen do kraja 2016. godine do kada važe i kartice uz mogućnost produžetka ukoliko obe strane budu zadovoljne.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.