Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 25. I 26.11.2017.21.11.2017
MLAĐE PIONIRKE:

U 5. kolu lige za mlađe pionirke, naša selekcija devojčica igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Crvena Zvezda iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:10h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podrže naše devojčice u utakmici protiv sjajnog protivnika.
____________________________________________________

KADETKINJE:

U 5. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K.Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u petak 24.11.2017. godine u Zemunu u sali O.Š. Rade Končar u ul. Zlatiborska br. 44 sa početkom u 21:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:45h. ____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu za dečake, grupa 3, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Kolubara LA 2003 iz Lazarevca. Utakmica se igra u nedelju 26.11.2017. godine u Lazarevcu u sali Stara hala u ul. Slobodana Kozareva br. 1 sa početkom u 15:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:10h.
____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 4. kolu II lige za dečake, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u utorak 28.11.2017. godine u Zemunu u fiskulturnoj sali Škole za učenike oštećenog vida u ul. Cara Dušana br. 143 sa početkom u 20:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:20h.
____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 4. kolu regionalne lige za dečake, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. As Basket 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podrže naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.
____________________________________________________

KADETI:

U 4. kolu regionalne lige za dečake, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Skadarlija 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i podrže naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: POBEDE KADETKINJA I PIONIRA 1, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.21.11.2017
Kadetkinje, BB Basket - Novi Beograd 7,18.11.2017.KADETKINJE:

U 4. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Novi Beograd 7 i uspela da pobedi rezultatom 57 - 30. Pobeda jeste bila ubedljiva ali je igra bila daleko ispod nivoa na kojem želimo da igramo što nije dobro. Naše devojčice su odbranu igrale daleko ispod nivoa na kojem želimo, potcenile su protivnika zbog rezultata u dosadašnjem delu lige (bez pobede je protivnik) što je jako loše i nije nešto što se deca u klubu uče. Utakmica je obilovala sa dosta grešaka na obe strane, mi smo imali masu promašenih zicera i izgubljenih lopti koje nisu proizvod agresivne odbrane protivnika, naprotiv, nego su proizvod loših odluka naših igračica. Zbog trenutne razlike u kvalitetu koji je na našoj strani uspevali smo da zahvaljujući individualnim akcijama postižemo koševe i pobedimo protivnika ubedljivo. Moramo dosta grešaka da ispravimo jer protiv protivnika koji imaju veći kvalitet i košarkaško znanje nećemo dobro proći. Ono što je bitno istaći je da ekipa poseduje kvalitet i ima dosta prostora za napredak i želimo da izvlačimo maksimum iz ekipe pa otuda i kritika zbog lošije igre iako smo pobedili. Jakim treningom i redovnim dolascima na treninge ćemo ispravljati greške i nadamo se biti bolji iz utakmice u utakmicu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na pobedi... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Novi Beograd 7 57 - 30
(15-07, 17-10, 11-06, 14-07)

Poeni: Dunja Ilić: 13, Jelena Janković: 9, Sanja Ilić: 9, Nina Ristić: 7, Una Maksimović: 6, Marija Drča: 5, Ana Milovanović: 4, Katarina Stanojević: 4.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

Prva pionirska ekipa, slavila je i treći put zaredom u II ligi i tako nastavila niz dobrih igara i rezultata. Svaka utakmica koju smo do sada igrali bila je veoma teška, sa dosta oscilacija u obe ekipe. Obzirom na viši rang takmičenja, protivnici su dosta ozbiljniji i svaki pozitivan rezultat je nama od izuzetnog značaja. Utakmica nije bila lagana kako rezultat pokazuje, naprotiv. Nivo koncentracije svih igrača je bio na jako visokom nivou od početka do kraja utakmice, što je zaista za svaku pohvalu. Utakmicu smo otvorili dobro, serijom 08-01, uspeli smo da uspostavimo kontrolu nad utakmicom već od samog početka. Odlična igra našeg visokog igrača Ognjena Lukovića, bila je prednost koju smo sjajno iskoristili. I u nastavku utakmice smo bili u konstantnoj prednosti koja je varirala, ali nikada nije spala na ispod tih 6 poena s kraja prve četvrtine. Utakmica je obilovala faulovima i prekidima. Teško je bilo uspostaviti bilo kakav ritam igre u takvim uslovima. Takođe, značajno je pomenuti da smo na ovoj utakmici nastupili sa samo 9 igrača, a zbog situacije sa faulovima, minutaža je bila pravilno raspoređena i ono što raduje je da je svaki igrač doprineo ovoj lepoj timskoj pobedi. Utakmicu smo i konačno prelomili u našu korist u četvrtoj četvrtini, ali naši igrači su ispoštovali dogovor i nisu se zadovoljavali trenutnom prednošću. Igralo se jako do poslednjeg sekunda utakmice, što je stvar koju želimo da prenesemo na sve ekipe u klubu. Sve u svemu, jedna jako atraktivna utakmica je viđena u našoj sali, sa dosta poena na obe strane i borbenom igrom obe ekipe. Nadamo se da će ova ekipa nastaviti sa dobrim rezultatima i ozbiljnim pristupom igri kao i do sad.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Novi Beograd 7 - 3 106 - 80
(23-17, 36-23. 21-23, 26-17)

Poeni: Pavle Aljošević: 24, Vojin Đorđević: 24, Ognjen Gavrilović: 17, Stefan Vuičić: 13, Ognjen Luković: 10, Aleksa Despotović: 8, Petar Jaćimović: 6, Aleksa Mihajlović: 3, Uroš Najić 1.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Partizan (Ofi Basket) i poražena ubedljivo rezultatom 80 - 17. Realan rezultat u ovom trenutku kada je kvalitet ove dve ekipe u pitanju. Mi smo bili oslabljeni neigranjem najboljeg igrača ove sezone što je dodatno olakšalo posao protivniku da ubedljivo pobedi. Pored razlike u kvalitetu olakšali smo dodatno protivniku zbog preteranog respekta i straha koji je bio vidan kod naših igrača. Protivnik nas je nadigrao u svim elementima košarkaške igre i demonstrirao agresivnu i brzu košarku. Bez obzira na pomenute stvari koje su bile prisutne na ovoj utakmici nismo zabrinuti obzirom da je naša ekipa sastavljena od mlađih igrača i od dosta početnika koji igraju svoju prvu sezonu i prve utakmice. Svetla tačka na ovoj utakmici bio je naš igrač Luković koji je odigrao dobro utakmicu iako je mlađi. Ono što je bitno da ekipa napreduje i igra bolje iz utakmice u utakmicu. Mi ćemo šansu za pobedom tražiti protiv ekipa koje su nižeg košarkaškog znanja u odnosu na protivnika sa kojim smo igrali utakmicu. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima poruka da rade, treniraju vredno i dolaze redovno na treninge i napredak sigurno neće izostati.

Rezultat utakmice: K.K. Ofi Basket - K.K. BB Basket 80 - 17
(17-02, 32-02, 22-07, 09-06)

Poeni: Petar Luković: 7, Nikola Šuša: 2, Vukan Nešić: 2, Ilija Cvejić: 2, Aleksa Stevanović: 2, Aleksandar Bajkić: 2.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 4. kolu lige za mlađe pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu sa odličnom ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Poražena je naša ekipa po četvrti put ove sezone iz isto toliko odigranih utakmica ali se vidi napredak i veoma smo zadovoljni igrom naše ekipe na ovoj utakmici. Iako smo poraženi 45 - 14, ekipa je po prvi put ove sezone igrala borbeno, u skladu sa svojim mogućnostima i znanjem pružili smo otpor protivniku, borili se, trčali, pokušavali da uradimo ono što vežbamo na treningu... što nas veoma raduje i daje nadu da će ekipa napredovati brže od očekivanog. Više puta smo pomenuli da je ova ekipa sasatvljena od devojčica koje su tek počele da treniraju i da je potrebno vreme i strpljenje za njih. ono što je bitno je da treniraju redovno, da se trude na treninzima i daju svoj maksimum... pa će i napredak i bolji rezultati vremenom doći. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim devojčicama na borbenosti koju su pokazale sa nadom da će tako biti i na ostalim utakmicama....

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Art Basket - Ž.K.K. BB Basket 45 - 14
(13-01, 12-06, 06-03,14-04)

Poeni: Ivona Gašević: 6, Lena Mitrović: 4, Teodora Marić: 4.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

Druga pionirska ekipa poražena je po treći put ove sezone i još uvek traga za prvom pobedom. Koncept ove ekipe, međutim, nije rezultat, već napredak igrača koji će biti nosioci igre, pa je akcenat na učenju i usavršavanju individualnih kvaliteta naših dečaka, dok je rezultat u drugom planu. Uzimajući u obzir pomenuti cilj, možemo biti zadovoljni napretkom igrača. Iz utakmice u utakmicu delujemo sve zrelije, ekipa počinje da izgleda kao organizovana grupa igrača, spejsing je sve bolji, kretnje sa i bez lopte deluju bolje... Sve u svemu, nismo nezadovoljni prikazanim do sada u sezoni. Što se same utakmice tiče, protivnik je imao rezultatsku kontrolu od samog početka utakmice. U svakoj utakmici do sada bili smo ravnopravan takmac u određenoj četvrtini utakmice, pa tako i sada, ali još uvek ne uspevamo da produžimo taj period. U četvrtoj četvrtini, na 8 minuta do kraja utakmice, prilazimo na 10 poena razlike i protivnički igrač pravi nesportsku ličnu grešku (dva slobodna bacanja i posed lopte nakon toga za našu ekipu), međutim, nismo uspeli da iskoristimo tu prednost i nismo postigli ni jedan poen iz te situacije. Od tog trenutka pa nadalje, protivnik je postepeno povećavao prednost do konačnih 19 i zasluženo slavio. Ukoliko se ovaj trend prisutnosti na treninzima nastavi, kao i dobrog rada, možemo očekivati pozitivne stvari i u nastavku sezone kada je ova generacija u pitanju.

Rezultat utakmice: K.K. Flash 3 - K.K. BB Basket 2 55 - 36
(16-11, 11-05, 14-10, 14-10)

Poeni: Luka Živadinović: 12, Vukašin Pavlović: 7, Filip Stojković: 6, Andrija Stojanović: 6, Stefan Simić: 5

___________________________________________________

KADETI:

Nakon prošlonedeljne pobede, kadetska selekcija poražena je u neizvesnoj utakmici protiv ekipe KK Cerak 2. Od samog početka utakmice se videlo da su ekipe približno sličnog kvaliteta i da rezultat može otići u bilo čiju korist. Protivnik je otvorio utakmicu serojim 07-00, ponovo na gostujućem terenu ulazimo stegnuto u utakmicu i krećemo iz zaostatka. Nakon tajmauta, mi pravimo seriju od 7 vezanih poena i rezultat je sada izjednačen. Kroz celo prvo poluvreme ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom 30-30. Protivnik je zaigro dosta bolju odbranu u drugom poluvremenu i treću četvrtinu je završio sa prednošću od 5 poena, što će se ispostaviti da je ključna razlika na ovoj utakmici između ove dve ekipe. Nekoliko jako loših stvari smo radili na ovoj utakmici, što nas je koštalo pobede, koja nam je izmakla iz ruku, praktično. Veoma puno smo oscilirali. Odbranu, koja bi trebala da nam je zaštitni znak ove sezone, smo igrali s vremena na vreme. Nikakva konstantnost nije postojala kada je odbrana u pitanju i to je samo jedan od razloga ovog poraza koji će nam svakako služiti kao velika škola. Ziceri, naša glavna boljka ove, mada, i prošle sezone kada smo nastupali kao pionirska selekcija, direktno su nas koštali pobede na ovoj utakmici, a redosled događaja na utakmici je bio sledeći: promašimo zicer, protivnik nam ili istrči kontru, ili uhvati ofanzivni skok nakon šuta i onda iz drugog napada postigne poene. Razlog tome je sigurno nedovoljna agresivnost u igri, obzirom da još uvek ne možemo da naviknemo na kriterijum i jačinu igre, koja se dosta razlikuje u odnosu na pionirski uzrast. Ova selekcija ima sada već popriličan broj početnika, dečaka koji su tek krenuli sa treniranjem, a kadetska liga zahteva određeno predznanje, kada su tehničko-taktički elementi u pitanju. Svakako, ova sezona nam služi za učenje, a tek sledeće očekujemo da ova selekcija rezultatski naplati akumulirano znanje. Pozitivna stvar svakako je jedinstvo koje se oseća kada je ova selekcija u pitanju i redovnost na treninzima koja se u poslednjih mesec dana značajno popravila. Naše šanse tražićemo u utakmicama koje dolaze, a ovakve poraze pamtićemo i izlaziti pametniji iz njih.

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 2 - K.K. BB Basket 57 - 52
(13-12, 17-18, 17-12, 10-10)

Poeni: Vuk Obradović: 25, Matija Macura: 10, Uroš Vasilić: 4, Aleksa Jovanović: 4, Andrija Martinović: 4, Nikola Živković: 3, Vojin Đorđević 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 18. I 19.11.2017.15.11.2017
MLAĐE PIONIRKE:

U 4. kolu lige za mlađe pionirke, naše devojčice igraju utakmicu sa odličnom ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 19.11.2017. u Beogradu u sali O.Š. Veselin Masleša u ul. Kumodraška br. 72 sa početkom u 11:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:20h.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 4. kolu lige za kadetkinje, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 18.11.2017. u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša prva ekipa mlađih pionira igra utakmicu sa odličnom i neporaženom ekipom K.K. Ofi Basket (Partizan) iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 18.11.2017. u Beogradu u sali O.Š. 20. Oktobar u ul. Omladinskih Brigada br. 138 sa početkom u 12:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:20h.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 3. kolu II lige, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 - 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 19.11.2017. u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 19.11.2017. u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 18:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:45h.

___________________________________________________

KADETI:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 18.11.2017. u Beogradu u sali O.Š. 14. Oktobar u ul. Gočka br. 40 sa početkom u 16:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:40h.


:: POBEDE PIONIRA 1 I KADETA, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA (MLAĐE PIONIRKE, PIONIRI 2 I KADETKINJE).15.11.2017
K.K. Flash 2 - K.K. BB Basket, pioniri, 11.11.2017.PIONIRI 1:

Prva pionirska ekipa izvojevala je jako tešku pobedu na gostujućem terenu protiv odlične ekipe KK Flash 2. Obe ekipe su utakmicu otvorile nervozno, sa jako lošim procentom šuta iz igre, međutim, naša ekipa se bolje snašla u nekoliko situacija, pa smo poveli sa 00-09. Nakon protivničkog tajmauta suparnička ekipa se oporavlja i sa dva brza rešenja ne dozvoljava da utakmica postane nezanimljiva, pa je rezultat u tim trenucima bio 05-09. Tako je otprilike izgledao tok čitave utakmice. Naša ekipa je bila konstantno u vođstvu, ali nikako nismo uspeli da se odlepimo rezultatski. To je proizvod našeg procenta šuta koji je bio ispod zadovoljavajućeg na ovoj utakmici, a što je verovatno proizvod ležernijeg načina treniranja naših dečaka u poslednjih desetak dana, uz još nekoliko faktora, naravno. Utakmicu smo prelomili u našu korist tek 3 minuta pred kraj. Na 8 minuta do kraja rezultat je bio nerešen, međutim, naših par rešenja dovela su do toga da protivnik izgubi nalet i na kraju izgubi utakmicu. Utakmica nije bila toliko atraktivna za gledanje, naši igrači su podlegli pritisku zaista odlične atmosfere na gostujućem terenu i otud dosta lošija partija od one prethodne nedelje. Svakako, možemo biti izuzetno zadovoljni još jednom pobedom i pozitivnim rezultatom prve pionirske selekcije. Ono čime ne smemo i ne možemo biti zadovoljni jeste ležeran način treniranja pionirske selekcije. Oscilacije će svakako biti prisutne u toku sezone, ali u ovako jakoj ligi opustiti se u trećem kolu je nedopustivo. Prilika za popravni biće već za vikend, kada dočekujemo ekipu KK Novi Beograd 7- 3.

Rezultat utakmice: K.K. Flash 2 - K.K. BB Basket 49 - 60
(10-13, 13-11, 12-17, 14-19)

Poeni: Ognjen Gavrilović: 17, Vojin Đorđević: 11, Ognjen Luković: 8, Pavle Aljošević: 7, Aleksa Despotović: 6, Stefan Vuičić: 6, Petar Jaćimović: 3, Ognjen Simić: 2
____________________________________________________

KADETI:

Proteklog vikenda naša kadetska selekcija pobedila je ekipu KK Sava 3 i tako ostvarila prvu pobedu ove sezone. Utakmicu smo otvorili dosta samouvereno, čvrsto u odbrani, efikasno u napadu. Zahvaljujući odličnoj odbrani dobili smo nekoliko brzih, lakih poena, pa se to i odrazilo na rezultat. Protivnik se, ipak, i pored velikog rezultatskog zaostatka, nije predavao. Pojačali su odbranu, a mi se nismo snašli u fazi napada, praktično nam se produkcija svela na dva igrača: kapitena Vuka Obradovića koji je odigrao odličnu utakmicu i Nikolu Živkovića, koji je takođe bio odličan. Iz četvrtine u četvrtinu rezultatska prednost je opadala, da bismo u četvrtoj četvrtini, ponovo zahvaljujući odličoj odbrani, pogotovo u prvim minutima četvrtine, uspeli da zadržimo protivnika na 10 poena za 10 minuta igre i na taj način osiguramo pobedu koju smo svi silno želeli. Nekoliko je razloga zašto su nam pobede jako bitne ove godine. Naša ekipa se tek uigrava, još uvek je to u početnoj fazi prelaska sa pionirske na kadetsku košarku. Naša ekipa je sastavljena pretežno od igrača 2002. godištem pa će i sledeće godine nastupati u istoj starosnoj kategoriji. Takođe, naša ekipa ima poprilično veliki broj igrača početnika (dece koja su u nekom trenutku trenirala, pa odustala na neko vreme i dece koja nisu trenirala uopšte). Za sada, iskusniji igrači su pravi predvodnici ove ekipe i dobro je , sa aspekta igračkog razvoja, što se i ove godine igra liga, što se ne propuštaju takmičarski ciklusi. U nastavku sezone, svakako očekujemo mnogo manje straha i mnogo veći doprinos igrača koji su od skora u klubu, što će se sigurno pozitivno odraziti i na rezultate utakmica koje dolaze.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sava 3 81 - 77
(33-18, 18-26, 18-23, 12-10)

Poeni: Vuk Obradović 35, Živković Nikola: 18, Matija Macura 10, Andrija Martinović: 9, Vukašin Bujagić: 8, Aleksa Jovanović: 1.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 3. kolu lige za mlađe pionirke, naša ekipa se sastala sa odličnom ekipom Ž.K.K. Agros Basket iz Opova i tom prilikom poražena ubedljivo rezultatom 74 - 08. Nema mnogo da se kaže o ovoj utakmici, u ovom trenutku je velika razlika u kvalitetu između protivnika i naše ekipe o čemu i rezultat govori. Protivnik je od samog starta utakmice pokazao da je bolja ekipa i već se na početku videlo da će pobeda biti ubedljiva. Naša ekipa je sastavljena od devojčica koje su početnice i mlađe u odnosu na druge ekipe čega smo bili svesni kada smo prijavljivali ekipu. Znali smo da će ekipa dosta utakmica da gubi ali je sigurno da će doći i vreme kada ćemo ubirati plodove ovogodišnjeg takmičenja, ukoliko igračice budu uporne i vredno radile sigurno je da neće napredak izostati, samo treba biti strpljiv kada je ova ekipa u pitanju. Čestitamo protivniku na zasluženoj i ubedljivoj pobedi, a mi ćemo tražiti šansu za boljom igrom i pobedom protiv ekipa koje su sličnog kvaliteta kao i mi... mada ih nema mnogo u ligi :-(...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Agros Basket 08 - 74
(00-22, 06-16, 00-10, 02-26)

Poeni: Ivona Gašević: 4, Lena Mitrović: 2, Sofija Dvoštanski: 2.

___________________________________________________

KADETKINJE:

U 3. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać 2 iz Beograda i poražena rezultatom 52 - 34. Jedna jako loša igra naše ekipe koja je u utakmicu ušla opušteno, bez volje i želje za nadmetanjem što je protivnik iskoristio i zahvaljujući mnogo većoj volji i zalaganju sasvim zasluženo pobedio utakmicu na čemu im čestitamo. Sigurni smo da je kvalitet naše ekipe dosta veći u odnosu na rezultat sa ove utakmice ali to igračice moraju da pokažu na terenu. Pristup svakom treningu i utakmici mora da bude na maksimalnom nivou jer jedino na taj način možemo da napredujemo što je igračicama i objašnjeno. Samo u pojedinim delovima utakmice smo delovali da se možemo trgnuti iz letargije koja je bila prisutna na ovoj utakmici većim njenim delom... Nismo mnogo toga lepog od košarke prikazali na ovoj utakmici, dozvolili smo protivniku da ima inicijativu, nismo se snašli na blago agresivnu odbranu što je rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti u vidu loših dodavanja, loših hvatanja... Bili smo jako statični u napadu i loše trčali u napadu... Kada se to sve sabere bolje nije ni moglo na ovoj utakmici. Nadamo se da je to bio samo loš dan ekipe i da će ekipa većna sledećoj utakmici pokazati da ima kvalitet na višem nivou i da može mnogo više od prikazanog na ovoj utakmici.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Radivoj Korać - Ž.K.K. BB Basket 52 - 34
(11-04, 16-14, 08-08, 17-08)

Poeni: Dunja Ilić: 15, Milena Stevanović: 6, Jelena Janković: 4, Nina Ristić: 3, Una Maksimović: 2, Milica Stojanović: 2, Marija Drča: 1, Sanja Ilić: 1.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

Druga pionirska ekipa, sastavljena od igrača 2004. godište, ubedljivo je poražena od ekipe KK Mladost 2. Utakmicu smo otvorili dobro, čitavu prvu četvrtinu bili ravnopravna ekipa sa protivnikom, međutim, samo 2 igrača za sad pružaju doprinos koji daje rezultata u ovako ozbiljnoj konkurenciji. Ova ekipa je na samom početku kada je učenje košarkaške igre u pitanju, postepeno će ti dečaci napredovati, kako vreme bude odmicalo, a i poboljšanja u igri će biti sve primetnija. Možemo biti zadovoljni viđenim na utakmici, kada je u pitanju požrtvovanost i želja igrača, a to je odličan polazni osnov zahvaljujući kom možemo biti pozitivni kada je budućnost ove ekipe u pitanju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K.Mladost 2 22 - 72
(11-16, 03-20, 03-12, 05-24)

Poeni: Luka Živadinović: 9, Mateja Gerasimović: 6, Dimitrije Mijailović: 2, Nikola Stojković: 2, Andrija Stojanović: 2, Vukan Radošević: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 11. I 12.11.2017.09.11.2017
MLAĐE PIONIRKE:

U 3. kolu lige za mlađe pionirke, naše devojčice igraju utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Agros Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 12.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:10h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

_____________________________________________________

KADETKINJE:

U 3. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radivoj Korać 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.11.2017. godine u Beogradu u sali O.Š. Bora Stanković u ul Paunova br. 19a sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:20h.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 2. kolu II lige za dečake, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 11.11.2017. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 18:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:30h.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 2. kolu regionalne lige za dečake, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost 2 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 12.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:40h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

KADETI:

U 2. kolu regionalne lige za dečake, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 12.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA 1, PORAZI KADETA I PIONIRA 2.09.11.2017
MLAĐI PIONIRI:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Sfera iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 48 - 30. Ovo nam je prva prvenstvena pobeda ove sezone kada je ova selekcija u pitanju u 3 odigrana kola i veoma nas raduje i došla je u pravo vreme obzirom da smo prethodne dve utakmice izgubili. Pre svega na psihološkom planu i zbog dalje motivacije igrača. Počeli smo dobro utakmicu kao i prethodne dve za razliku od druge petorke kojoj dosta fali samopouzdanja. Već se na kraju prve četvrtine nazirao pobednik obzirom da je rezultat bio 19 - 05 na kraju. Druga petorka je odigrala u egal rezultatu drugu četvrtinu ali sa dosta grešaka i brzopletih poteza u želji da se pokažu u što boljem svetlu pred domaćom publikom. U nastavku utakmice je minutaža ravnopravno raspoređena na sve igrače sa ciljem da vidimo koliko ko može pa su igrači koji su početnici dobili više minuta u igri. Rezultat je bio na našoj strani tokom cele utakmice i nije pobeda dolazila u pitanje ni u jednom trenutku. I na ovoj utakmici kao i na prethodne dve se istakao kapiten Pantić, a podršku je imao i od strane Bajkića. Čestitke protivniku koji je mlađi na borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na prvoj pobedi u sezoni, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sfera 48 - 30
(19-05, 09-10, 12-09, 08-06)

Poeni: Danilo Pantić: 21, Aleksandar Bajkić: 8, Aleksa Stevanović: 4, Vukan Nešić: 3, Vukašin Simić: 2, Nikola Živković: 2, Marko Papić: 2, Petar Ivanović: 2, Tomislav Đorđević: 2, Danilo Radenović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

Prva pionirska ekipa, sastavljena od igrača 2003. godište, počela je svoje takmičenje u Drugoj ligi jako uspešno. Izuzetno neugodan i kvalitetan protivnik, ekipa K.K. Zvezdara M-Invest, savladan je u neizvesnijoj utakmici nego što rezultat pokazuje. Utakmicu smo počeli solidno. Čitavo prvo poluvreme smo tražili šut, iako je novi način igre koji naša ekipa pokušava da implementira davao rezultata. Na poluvreme odlazimo sa prednošću od 7 poena, a činilo se da smo mogli i dosta bolje, kada je rezultat u pitanju. Drugo poluvreme otvaramo odlično, konačno šut počinje da nas služi i procenti su u drugom poluvremenu bili jako visoki, kada je šut iz igre u pitanju, što se na kraju i odrazilo na rezultat. Istina, prva 3 šuta u drugom poluvremenu smo promašili, ali iz tih akcija smo uspeli da poentiramo zahvaljujući ofanzivnim skokovima i brzim rešenjima Ognjena Gavrilovića koji je odigrao hrabro utakmicu na jako visokom nivou. Kako je utakmica odmicala, naša prednost je postepeno rasla, uz manje oscilacije u igri naše ekipe. Na kraju, naša ekipa slavi ubedljivim rezultatom, potpuno zasluženo. Posebno raduje nekoliko detalja kada je ova ekipa u pitanju: generacija 2003. ima već nekoliko igrača sa popriličnim iskustvom i to se na terenu i vidi. Takođe, rad na treninzima je jako dobar, a i redovnost se popravila. Što se tiče tehničko taktičkih elemenata za trenutni period, to je na jako zadovoljavajućem nivou, iako imamo nekoliko popriličnih nedostataka kada je igra u pitanju. Ovo je ogromna pobeda za našu ekipu, ne treba se zavaravati i stvarati neke nenormalne ambicije već posle prve utakmice. Ovo je i svojevrstan apel našim igračima da nastave sa dobrim i ozbiljnim radom na treninzima, kao i zalaganjem na utakmicama.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara MI 90 - 65
(27-18, 18-20, 23-09, 22-18)

Poeni: Ognjen Gavrilović: 19, Stefan Vuičić: 18, Vojin Đorđević: 16, Pavle Aljošević: 16, Petar Jaćimović: 5, Uroš Najić: 5, Aleksa Despotović: 4, Ognjen Simić: 3, Aleksa Mihajlović: 2, Ognjen Luković: 2.

__________________________________________________

PIONIRI 2:

Druga pionirska ekipa, ekipa sastavljena od igrača 2004. godište, krenula je sa takmičenjem u Regionalnoj ligi i prvi utisci su zadovoljavajući. Naša ekipa je zasluženo i ubedljivo poražena, međutim, borbenost i želja nisu izostali ni jednog trenutka. Utakmicu smo igrali plašljivo, nesigurno, a iskusni protivnik je kaznio sve naše propuste u igri. Posle prvih nekoliko minuta i prevaziđenog straha koji smo imali, naša igra je dobila na formi i zaista je naša igra počela ličiti na nešto što želimo da postignemo. Ova ekipa je sastavljena od dece koji nemaju preveliki staž i iskustvo u takmičarskim utakmicama, a cilj njihovog prijavljivanja je, upravo, sticanje neophodnog iskustva, koje će nam svakako pomoći u sezonama koje dolaze. Ono što je jedan od glavnih problema kada je ova seekcija u pitanju, jeste: redovnost na treninzima. Tek nekoliko igrača je redovno, pa je i to jedan od razloga malo lošijeg rezultata. Sve u svemu, ovo je bio dobar početak ove selekcije, puno je rada pred igračima i samo ukoliko budu redovni na treninzima i utakmicama, ova priča će imati smisao.

Rezultat utakmice: K.K. Sava 2 - K.K. BB Basket 2 65 - 31
(20-09, 15-11, 16-07, 14-04)

Poeni: Luka Živadinović: 15, Mateja Gerasimović: 8, Dimitrije Mijailović: 4, Andrija Stojanović: 2, Filip Stojković: 2.

___________________________________________________

KADETI:

Kadetska ekipa započela je takmičenje u Regionalnoj ligi i u prvoj utakmici je poražena od ekipe KK Šampion. Naša kadetska ekipa sastavljena je pretežno od igrača 2002. godište, samo dvojica su 2001. godište. Takođe, veliki je broj odlazaka u odnosu na prošlu sezonu, pa je ovo gotovo nova ekipa u odnosu na onu koja je osvojila treće mesto u Regionalnoj ligi u sezoni za nama. Što se same utakmice tiče, krenuli smo očekivano: uplašeno, sa previše respekta prema odličnom protivniku i apsolutno nenaviknuti na kontakt igru koja je mnogo prisutnija u kadetskoj konkurenciji, u odnosu na pionirsku. Dosta smo se mučili, čitavo prvo poluvreme, međutim, apsloutno nekarakteristično kada su naše selekcije u pitanju, zahvaljujući odbrani smo održavali kakav-takav priključak u odnosu na protivnika. Najbolji trenuci naše igre dogodili su se u trećoj četvrtini, kada su naši igrači, istina, naši najiskusniji igrači, uspeli da nas dovedu na samo 3 poena razlike u odnosu na protivnika. Naposletku, umor nas je savladao i protivnik je ubedljivo slavio, možda i nezasluženo velikom razlikom u odnosu na prikazano. Izuzetno raduje to što su naši igrači pokazali zube fizički dominantnijem pritivniku, što je odbrana bila na visokom nivou i što apsolutno nismo nadigrani u utakmici protiv starijeg i objektivno boljeg protivnika.Rezultat utakmice: K.K. Šampion BGD - K.K. BB Basket 75 - 54
(16-08, 22-15, 12-14, 25-17)

Poeni: Nikola Živković: 16, Vuk Obradović: 13, Filip Ilić: 11, Andrija Martinović: 6, Matija Macura: 4, Vukašin Bujagić: 2, Aleksa Macura: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 04. I 05.11.2017.04.11.2017
MLAĐI PIONIRI:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Sfera iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 04.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu II lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Zvezdara MI iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 04.11.2017. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 04.11.2017. godine u Beogradu u sali Balon Sava u ul. Ljutice Bogdana br. 46 sa početkom u 10:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:15h.

___________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 2, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Šampioon BGD iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 05.11.2017. godine u Beogradu u sali Filizofskog fakulteta u ul. Čika Ljubina br. 20 sa početkom u 11:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h.


:: PLESNA GRUPA IMALA USPEŠAN NASTUP NA UTAKMICI ŽENSKE KADETSKE SELEKCIJE KLUBA.31.10.2017
Plesna grupa na utakmici kluba 29.10.2017.U nedelju 29.10.2017. u sali O.Š. Sveti sava u Mladenovcu, na kadetskoj ženskoj utakmici između naše ekipe i ekipe Ž.K.K. Radnički iz Obrenovcu nastupila je plesna grupa u sastavu 3 devojčice koju predvodi naša bivša igračica Anja Despotović, inače dete koje se veoma uspešno sada bavi plesom. Ideja je bila da se devojčicekoje se profesionalno bave plesom oprobaju pred publikom na javnom skupu, a korist je bila obostrana. Smatramo da je nastup prošao kako je i planirano, u najboljem redu jer je i reakcija prisutne publike na utakmici bila pozitiivna, devojčice su ispraćene aplauzom... U razgovoru sa njima u narednim danima videćemo da li će saradnja biti nastavljena. Sve pohvale devojčicama koje su se pokazale u najboljem svetlu sa nadom da će saradnja biti nastavljena.


:: POBEDA KADETKINJA, PORAZ MLAĐIH PIONIRKI.31.10.2017
Kadetkinje Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Radnički Obrenovac, 29.10.2017.KADETKINJE:

U 2. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Radnički iz Obrenovca i uspela da pobedi rezultatom 54 - 44. Počeli smo dobro utakmicu i poveli sa 5:0 ali je protivnik brzo uspeo da uzvrati i vratio utakmicu u rezultatsku klackalicu. Mi smo lošom odbranom i odlukama dozvolili protivniku da se vrati u igru i postigne neke koševe koje ne bi postigli da smo reagovali kako je trebalo. nastavak četvrtine je protekao u rezultatskoj klackalici i završen je vođstvom protivnika 15-13. U nastavku smo odigrali dosta angažovanije, bolje u napadu sa dobrim odlukama i trčanjem, u fazi odbrane pojačali agresivnost na šta se protivnik nije najbolje snašao što je rezultiralo našom prednošću na poluvremenu od 11 poena razlike. Drugo poluvreme smo odigrali u rezultatskom egalu zahvaljujući našoj nešto lošijoj igri, a ne zahvaljujući dobroj igri protivnika. Naprotiv, protivnik je igrao odbranu bukvalno u rekatu i praktično nas puštao da šutiramo, a mi lošom selekcijom šuta nismo uspeli da ih kaznimo i podignemo razliku na više. U odbrani smo takođe zakazali i dozvoljavali protivniku u nekoliko navrata posle naše prednosti od 15-16 poena da se vraća u igru i rezultatski pripreti. Na našu sreću nisu uspeli i ekipa je zabeležila prvu ovosezonsku prvenstvenu pobedu sasvim zasluženo u lepoj atmesferi u sali gde je nastupila i plasna grupa na poluvremenu utakmice. Kapiten Janković je odigrala solidno utakmicu i sa 20 ubačenih poena bila najbolji strelac utakmice... Blizu nje je bila i Dunja Ilić koja je ubacila 18 poena i doprinela u velikoj meri pobedi ekipe. Čestitke svim našim devojčicama na pobedi i sve su dale određeni doprinos da ekipa pobedi... Čestitke i protivniku na fer i korektnoj igri...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Radnički 54 - 44
(13-15, 16-03, 12-12, 13-14)

Poeni: Jelena Janković: 20, Dunja Ilić: 18, Marija Drča: 6, Nina Ristić: 5, Jelena Stojić: 4, Iva Vojinović: 1.

___________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 2. kolu lige za mlađe pionirke, naša ekipa se sastala sa ekipom Ž.K.K. Flash iz Beograda i u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 28 - 24. Ostaje veliki žal što nismo uspeli da pobedimo ovu utakmicu koju smo jako dobro počeli, poveli sa 10-0 što je ogromna prednost kada su u pitanju mala deca tj mlađe pionirke. Odjednom smo stali, dozvolili protivniku da se našim greškama u odbrani vrati rezultatski u igru i onda nošeni fer i korektnim navijanjem domaće ekipe u neizvesnoj završnici nas zasluženo pobede pomenutim rezultatom. Odigrali smo dosta bolje ovu utakmicu nego prethodnu što je dobra stvar ali nismo bili dovoljno skoncentrisani u ključnim momentima utakmice što je razlog poraza. Slede nam utakmice protiv protivnika koji su dosta kvalitetniji i moramo iz svake utakmice izvlačiti pouke i truditi se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji. Ova ekipa je ekipa koju sačinjavaju deca početnici koji se prvi put susreću sa košarkaškom loptom i sugurno je da ne može preko noći ništa i da je potrebno vreme da dođu u fazu da igraju sa drugim ekipama koje treniraju dosta duže. Potrebno je strpljenje kada je ova ekipa u pitanju. Čestitke akterima ove utakmice na borbenosti, želji i svemu prikazanom...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Flash - Ž.K.K. BB Basket 28 - 24
(00-08, 09-04, 13-04, 06-08)

Poeni: Ivona Gašević: 14, Lena Mitrović: 6, Nina Živković: 2, Sofija Vesić: 2.


:: PRIMER VRHUNSKOG ČOVEKA I TRENERA - VLADIMIR JOVANOVIĆ.27.10.2017
Vladimir JovanovićU najčitanijem srpskom sportskom dnevnom listu Sportski žurnal, pod nazivom TRENER I DŽENTLMEN izašao je članak o našem prijatelju i bivšem treneru Vladimiru Jovanoviću koji je pokazao još jednom svoju ljudsku veličinu spomenuvši i naš mali klub u kojem je započeo svoju trenersku karijeru. Između ostalog, u razgovoru sa novinarom spomenuo je da je radio u BB Basketu. Nismo čuli mnogo vrhunskih trenera da su spomenuli svoje klubove u kojima su započeli trenerske karijere, a svi su uglavnom počeli kao treneri mlađih kategorija i uglavnom u malim klubovima... Vladimir je podsetićemo sada prvi trener ABA ligaša, K.K. FMP iz Beograda i sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku takmičenja. Njegova ekipa se nalazi na deobi trećeg mesta na tabeli ali sa boljim skorom u društvu velikana kakvi su K.K. Crvena Zvezda i K.K. Cedevita iz Zagreba. Svu sreću i uspeh u nastavku karijere mu želimo, a u dnu teksta se nalazi link gde se može pročitati kompletan intervju koji je dao za pomenuti list.
Žao nam je što u lokalnim medijima nema mesta za sportsku veličinu kao što je pomenuti Vladimir Jovanović, ali zato je jako bitna stvar kada neki lokalni političar pred izbore radi samo svoj posao (najblaže rečeno)...
http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-liga/55194/trener-i-dzentlmen-sada-svi-znaju-ko-vodi-fmp-vladimir-jovanovic-iz-mladenovcaPrezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.