Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: BASKET 3 X 3 KOŠUTNJAK 2014.11.04.2014
Košutnjak 2014.Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Fakultet za sport Univerziteta Union - Nikola Tesla i Sportski savez Srbije u cilju propagiranja i razvoja sporta, školskog sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije, kao i promocije budućeg olimpijskog sporta Basket 3 na 3 organizuju turnir - BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014, 12. i 13.04.2014. godine. Turnir je pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije. BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014 ima edukativni karakter i istovremeno je otvaranje ovogodišnje takmičarske sezone.

Turnir je pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije - FIBA ENDORSET 3X3.

Mesto održavanja:Turnir BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014 se organizuje u Hali Doma sportova Prvog nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, u ul.Kneza Višeslava br. 72 u Beogradu.

Značaj turnira:
- predstavljanje novih pravila basketa 3x3, usvojenih u januaru 2014. godine
- primena zvaničnog Fibinog programa prijavljivanja učesnika za turnir, koji će biti upotrebljivan na svim ostalim takmičenjima basketa 3x3 u Srbiji.
- promocija lopti Molten 6.

Satnica turnira: 12. 04.2014. godine

08:00 h - Prijavljivanje ekipa U15 devojčice.
09:00 h - Kvalifikacije za U15 devojčice (10 ekipa, 2 grupe).
13:00 h - Prijavljivanje U15 dečaci.
13:20 h - Otvaranje turnira BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014.
13:40 h - Proglašenje pobednika i najbolje igračice za U15 devojčice.
14:00 h - Kvalifikacije za U15 dečaci (12 ekipa).
19:00 h - Proglašenje pobednika i najboljeg igrača za U15 dečaci.

13.04.2014. godine je turnir za seniorske ekipe i mi nemamo takmičare u toj konkurenciji. Turnir je pozivnog karaktera, čast i zadovoljstvo nam je što se pored mnogobrojnih beogradskih klubova u 10 ekipa devojčica i 12 ekipa dečaka našlo mesta i za našu decu.
Takmičari će prilikom prijavljivanja popuniti Prijavu Košarkaškog saveza Srbije. Svi učesnici u skladu sa Zakonom o sportu moraju imati urađene lekarske preglede od strane lekara specijalista sportske medicine.
Učesnici turnira dobijaju na poklon dres specijalno urađen za ovo takmičenje i diplomu o učešću.Tri prvoplasirane ekipe će biti nagrađene medaljama, a najbolji igrači i igračice po kategorijama posebnim nagradama.
Klikom u donjem desnom delu na dva linka u dnu teksta možete se informisati detaljnije o turniru kao i samoj igri 3x3.
http://www.rzsport.gov.rs/src/285/
http://www.3x3planet.com/


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA 1.10.04.2014
K.K. BB Basket - K.K. Mondo Basket 2, mlađi pioniri.U 11. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Mondo Basket 2 iz Batajnice i uspela da pobedi rezultatom 54 - 27. Nismo počeli utakmicu kako smo želeli, dozvolili smo protivniku neke koševe zbog naših loših odluka u odbrani, ali smo posle tehničkog time out-a uspeli da se rezultatski odvojimo. Protivnik je ekipa koja je mlađa kao i mi od godišta u kojem igra ligu tako da njihovo vreme tek treba da dođe. U ovom trenutku kvalitet je na našoj strani i pobeda ni jednog trenutka u nastavku utakmice nije dolazila u pitanje. Nadigrali smo protivnika u gotovo svim elementima igre mada je naša igra na ovoj utakmici bila toplo-hladno. Ruku na srce nismo bili kompletni, falila su nam 2 bitna igrača u rotaciji ali to nije nikakvo opravdanje i oni koji su tu moraju da pruže maksimum. Na poluvreme smo otišli sa prednošću od 15 poena da bi u nastavku dizali prednost do krajnjeg rezultata. Šansu da igraju su dobili svi igrači, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri kao i gostujućim navijačima koji su umeli aplauzom da nagrede dobre poteze i jedne i druge ekipe što je prava retkost. Svaka čast. Čestitke i našim igračima koji su nastavili pobednički niz u regionalnoj ligi od 9 uzastopnih pobeda sa nadom da se neće tu zaustaviti i da će nastaviti u istom ritmu. Imamo dobru atmosferu u ekipi, deca se zabavljaju i uživaju u putovanjima, utakmicama, druženju što i jeste krajnji cilj kada je naš klub u pitanju... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 2 - K.K. BB Basket 27 - 54
(06-15, 04-10, 05-13, 12-16)

Poeni: Nemanja Popović: 21, Andrija Topalović: 14, Vojin Lukić: 11, Vukašin Arsović: 4, Luka Gojković: 2, Nemanja Radosavljević: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U zaostalom 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Cerak 3 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 47 - 19. Laka i ubedljiva pobeda naše ekipe koja je u ovom trenutku dosta kvalitetnija ekipa od protivnika. Bitna pobeda za nas i u takmičarskom i psihološkom smislu, ovom pobedom smo i teoretski obezbedili prolazak u naredni krug takmičenja samo će od utakmice protiv Radničkog u nedelju 13.04.2013. godine zavisiti dal sa prve ili druge pozicije. Nadigrali smo protivnika u svim elementima košarke i zasluženo pobedili, šansu da igraju su dobili svi igrači, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na novoj pobedi. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 3 - K.K. BB Basket 19 - 47
(02-12, 05-10, 04-07, 08-18)

Poeni: Jovan Đorđević: 11, Nikola Stanojević: 8, Nikola Spasojević: 5, Veljko Pavlović: 5, Aleksandar Savović: 4, Strahinja Obradović: 3, Nemanja Milovanović: 3, Aleksandar Lazić: 2, Luka Roćenović: 2, Filip Damljanović: 2, Ilija Stevanović: 2.

____________________________________________________:: NAJAVA UTAKMICE MLAĐIH PIONIRA I 2 UTAKMICE PIONIRA 1.08.04.2014
MLAĐI PIONIRI:

Zbog igre na basket turniru 3 na 3 Košutnjak 2014 (U15 devojčice i dečaci) u subotu 12.04.2014. god kao i minibasket turnira Novi Beograd 2014 u nedelju 13.04.2014. god naša selekcija mlađih pionira utakmicu 11. kola regionalne lige, grupa 6, protiv ekipe K.K. Mondo Basket 2 igra u sredu 09.04.2014. godine u sali O.Š. Mitraljeta u Batajnici u ul. Dalmatinske Zagore br. 94 sa početkom u 21h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:50h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U zaostalom 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Cerak 3 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 10.04.2014. godine u Beogradu u sali O.Š. Ivo Andrić u ul. Ivana Mičurina br. 38a sa početkom u 19:50 h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:00h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U redovnom 14. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.04.2014. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 16:30 h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.

_____________________________________________________

KADETI:

Zbog obaveza preko vikenda ( 3 na 3 turnir - Košutnjak 2014 za dečake i devojčice U15 i Novobeogradski mini basket turnir za najmlađe ) i nemogućnosti protivnika da je odigramo radnim danom, utakmicu između ekipa K.K. Zvezda 2 - K.K. BB Basket smo u dogovoru sa protivnikom, a na našu molbu odložili na čemu se zahvaljujemo protivniku na razumevanju, a odigraćemo je u kratkom roku kada se stvore uslovi.


:: POBEDA KADETA I PIONIRA 1 U DERBIJU, ODLIČNA IGRA PIONIRA 2 U PORAZU.05.04.2014
K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara Crony, kadeti.U 10. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Zvezdara Crony iz Beograda i uspela u tvrdoj i neizvesnoj utakmici do pred sam kraj da pobedi rezultatom 73 - 57. Počeli smo dobro utakmicu, poštovali kretnje u napadu što nam je davalo rezultata jer smo iz dobrih pozicija imali šuteve ka protivničkom košu. Sa manjim oscilacijama i odbrana nam je u tom periodu funkcionisala korektno što je rezultiralo naišim vođstvom od 10-ak poena razlike već u prvoj četvrtini. U sličnom ritmu smo nastavili i u drugoj četvrtini da bi početkom druge četvrtine prednost u našu korist iznosila 14 poena. Nismo mogli da držimo visok ritam igre celim tokom, protivnički trener je prekidao naše serije time out-om što je rezultiralo da i protivnik zaigra dosta bolje u nastavku i smanji rezultatski deficit na 7 poena. U nastavku je protivnik zonskom odbranom 1-3-1 uspeo da nas zaustavi u fazi napada i polako topio prednost, u jednom trenutku smanjio razliku na samo pola koša. Protivnik je bio u naletu u tom periodu, a mi bez ideje i izgledalo je da će utakmica biti sve samo ne dobijena sa ovolikom razlikom. Pokušali smo agresivnom odbranom i zonskim presingom da nateramo protivnika na greške što nam je i u dobroj meri polazilo za rukom, međutim efikasnost u napadu nije bila na zadovoljavajućem nivou jer smo opet mašili veliki broj zicera što je direktan razlog zašto se u poslednju četvrtinu ušlo sa 4 poena prednosti u našu korist. U poslednjoj četvrtini smo zaigrali dosta bolje prvenstveno u fazi napada kada je pored šuta, proradio i ofanzivni skok, uspeli smo da popravimo procente šuta iz neposredne blizine koša što je rezultiralo sa čak 32 naša data poena u četvrtoj četvrtini. Pored toga protivnik je dosta lopti izgubio zahvaljujući našem agresivnom zonskom presingu tako da je utakmica tek prelomljena 4-5 minuta pred kraj. Čestitke protivniku na fer i korektnoj utakmici, a našim igračima na velikoj borbenosti, želji pogotovo u poslednjoj deonici utakmice i pobedi koja nam je jako bitna iz mnogo razloga... Bravo tigrovi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara Crony 73 - 57
(20-14, 11-10, 10-13, 32-20)

Poeni: Boško Preradović: 25, David Živanović: 19, Nikola Spasojević: 15, Strahinja Popović: 8, Jovan Đorđević: 4, Vidak Živančević: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu za prvo mesto protiv do sada neporažene ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 66 - 46. Odlična utakmica naših dečaka koji su koncentrisanom i strpljivom igrom uspeli da pobede odličnog protivnika. Počeli smo dobro utakmicu, poveli 18-03 ali je protivnik uspeo posle time out-a njihovog trenera da se konsolidujei koliko-toliko i vrati rezultatski u igru. U tom periodu nas je dosta koristio šut ali smo imali sve otvorene šuteve zahvaljujući dobroj i kontinuiranoj kretnji svih igrača. Zahvaljujući dekoncentrisanosti u odbrani primili smo nekoliko naivnih poena. U nastavku je protivnik pripretio rezultatski i spuštao razliku na jednocifrenu prednost ali je to sve što je uspeo na ovoj utakmici da uradi zahvaljujući dobro odigranoj utakmici naših dečaka. Borbenost i igra u fazi napada je bila na zadovoljavajućem nivou, ali odbrana u pojedinim delovima utakmice nije bila ni blizu nivoa na kojem treba i mora da bude. Svaki put kada smo trebali rezultatski protivnika da slomimo i odvojimo se da bi imali mirniju završnicu utakmice, mi smo bili dekoncentrisani u fazi odbrane i dozvoljavali protivniku da se rezultatski vraća u igru zahvaljujući našim lošim odlukama i reakcijom u fazi odbrane... U utakmicama koje dolaze to ne sme da se dešava... Jako bitna pobeda za nas i u psihološkom i takmičarskom smislu, pobeda koja nas je ostavila same na vrhu tabele regionalne lige naše grupe. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na dobro odigranoj utakmici, volji i borbenosti koju su pokazali u određenim delovima utakmice... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Radnički Junior - K.K. BB Basket 46 - 66
(12-21, 13-16, 11-16, 10-13)

Poeni: Nikola Spasojević: 25, Jovan Đorđević: 18, Luka Roćenović: 7, Aleksandar Lazić: 6, Strahinja Obradović: 4, Filip Damljanović: 2, Aleksandar Savović: 2, Ilija Stevanović: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija odigrala je odličnu utakmicu protiv ekipe K.K. Barajevo iz Barajeva i poražena rezultatom 78 - 57. Bez obzira na poraz jako smo zadovoljni kako su naši dečaci odigrali i možemo konstatovati sad kada je liga završena da smo skroz postigli željeni cilj što će se verovatno videti i u sledećoj sezoni kada ovi dečaci budu noseće godište u takmičenju. Što se tiče utakmice mi smo je jako dobro počeli, poveli protiv favorizovanog i fizički mnogo dominantnijeg protivnika sa 13-07. To smo uradili zahvaljujući agresivnoj odbrani i presingom po celom terenu sa udvajanjem na šta se protivnik nije najbolje snašao što je rezultiralo našim ranim i možda iznenađujućim vođstvom. Međutim protivnik je posle toga uspeo na isti način kao i mi njih u početnoj fazi utakmice da nas nadigra agresivnom igrom u fazi odbrane i napravi seriju 25-01 i praktično već tada najavi pobednika na ovoj utakimici. Nisu se naši dečaci predavali, borili su se, poštovali zamisli trenera Preradovića, igrali koncentrisano što je rezultiralo da pobedimo 2 četvrtine fizički mnogo dominantnijeg protivnika (drugu i četvrtu). Svi igrači su zaslužni za dobru i borbenu igru ali nas raduje dobra igra naših mlađih pionira (Popovića i Topalovića) kao i naših visokih igrača (Stevančevića i Ilića) koji tek sledeće godine igraju u nosećem godištu. Ovo je možda i najbolje odigrana utakmica ove sezone kada je u pitanju ova selekcija, nije nas protivnik koji takođe poseduje određeni kvalitet nadigrao skoro ni u jednom segmentu igre, ali je zahvaljujući fizičkoj dominaciji znalački iskoristio svoju prednost i zasluženo pobedio i prošao u narednu fazu takmičenja na čemu im mi čestitamo i želimo uspeh u nastavku takmičenja, a našim dečacima i treneru Preradoviću svaka čast na prikazanoj igri, velikoj volji, motivisanošću i borbenosti ne samo na ovoj utakmici nego kroz celu sezonu... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Barajevo - K.K. BB Basket 2 78 - 57
(32-14, 10-11, 21-11, 15-21)

Poeni: Nemanja Popović: 23, Aleksa Stevančević: 11, Todor Ilić: 10, Andrija Topalović: 9, Savo Dimić: 4.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 05. I 06.04.2014.03.04.2014
MLAĐI PIONIRI:

Slobodni 10. kolo.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra derbi utakmicu protiv neporažene ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 06.04.2014. godine u Beogradu u sali Hala Radnički u ul. Vojvode Šupljikca br. 31 sa početkom u 11:20 h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:30 h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Barajevo iz Barajeva. Utakmica se igra u ponedeljak 07.04.2014. godine u sali O.Š. Sima Marković u Barajevu u ul. Svetosavska br. 77 sa početkom u 19:15 h. Polazak je planiran ispred Gradseke opštine Mladenovac u 17:45 h.

___________________________________________________

KADETI:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Zvezdara Crony iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 05.04.2014. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 14:30 h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.


:: OBAVEŠTENJE ZA TRENINGE U PETAK 04.04.2014. GODINE.03.04.2014
U petak 04.04.2014. godine NEĆE biti treninga u sali O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu zbog zauzetosti sale i proslave škole povodom dana škole. Povodom toga, sledeći treninzi za dole navedene selekcije biće u sledećim terminima:

- Kadeti: utakmica u subotu 05.04.2014. god u sali Gimnazije u Mladenovcu, skup u 13:50 h.
- Pioniri (obe selekcije): trening u subotu 05.04.2014. god u sali Gimnazije u Mladenovcu u 16:00 h.
- Devojčice: trening u subotu 05.04.2014. god u 14:00 h u sali O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu.

Sve klupske selekcije koje nisu navedene u tekstu imaju treninge u svojim standardnim terminima.:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA, PIONIRA 1 I PIONIRA 2, PORAZI KADETA I PIONIRKI.30.03.2014
Mlađi pioniri, K.K. BB Basket - K.K. BekoMLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira odigrala je derbi utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Beko iz Beograda i uspela u dramatičnoj završnici da pobedi rezultatom 49 - 43. Jako bitna pobeda za nas, iako smo bili oslabljeni neigranjem tri standardna igrača zbog bolesti, ostali igrači koji su bili na terenu su pružili odličnu utakmicu sa velikom borbenošću i željom da nadoknade odsustvo igrača koji su bitni za ekipu (Arsović, Marić i Radonjić). Bila je ovo jedna jako napeta i rezultatski neizvesna utakmica od samog početka pa do kraja, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nije sve teklo tokom kojim smo mi želeli... Obe ekipe su počele nervozno utakmicu, zbog važnosti utakmice (odlučivala o prvom mestu u grupi) igrači su bili nervozni ali smo uspeli da povedemo sa 4-0. Protivnik se ubrzo konsolidovao, izjednačio i do kraja prve četvrtine se vodila velika borba, obe ekipe nisu bile skoncentrisane pri realizaciji što je rezultiralo malim brojem poena na kraju prve četvrtine (09-09). Videlo se da će nam dosta problema zadavati njihova dva visoka igrača upravo i zbog neigranja naša dva visoka igrača. U nastavku smo i najlošiji period na utakmici imali što je protivnik iskoristio da napravi veliku razliku i na odmor na poluvremenu ode sa 8 poena prednosti. U nastavku smo na našu sreću zaigrali puno bolje, borbenije, sa mnogo većom željom i manjom dozom straha koja je bila prisutna celim tokom prvog poluvrena kod igrača... Uspeli smo zahvaljujući agresivnoj odbrani da anuliramo visoku prednost protivnika pred poslednju i odlučujuću četvrtinu. U nastavku smo nastavili sa takvom igrom što je rezultiralo tri minuta pred kraj našom prednošću od 12 poena, ali se protivnik nije predavao i do kraja uspeo samo da ublaži našu prednost. Ključ pobede na ovoj utakmici leži pre svega u kolektivnoj igri u fazi odbrane i svi igrači su zaslužni za pobedu, a sve pohvale i dvojici naših igrača (Lukić V. i Popović N.) koji su uspeli da sačuvaju dva visoka protivnička igrača jednom pre svega ogromnom željom i borbenošću. Pohvale protivniku na maksimalno fer i korektnoj igri i želimo im uspeh u nastavku takmičenja, a našim igračima na pobedi, igri i velikoj borbenosti i želji prikazanoj na ovoj utakmici. Pokazali su kako treba da se ponaša jedna ekipa i kada ne ide sve kako želimo, da nema predaje... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beko 49 - 43
(09-09, 06-14, 17-10, 17-10)

Poeni: Nemanja Popović: 17, Andrija Topalović: 15, Nemanja Radosavljević: 8, Vojin Lukić: 4, Petar Jaćimović: 2, Matija Grubović: 2, Ognjen Jovanović: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Omladinac iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 55 - 31 i na taj način nastavi pobednički niz. Naši igrači su od samog početka utakmice zaigrali po dogovoru, napravili ranu prednost i praktično je do kraja utakmice samo uvećavali. U ovom trenutku je prednost u kvalitetu na strani naših igrača što smo pokazali i na terenu i nadigrali protivnika u svim košarkaškim elementima. Priliku da igraju su dobili svi igrači, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Zbog razlike u kvalitetu pobeda nije dolazila ni jednog momenta u pitanje ali je bilo dosta grešaka u vidu dekoncentracije, promašenih zicera, neprepoznavanja određenih situacija kao i odnosa pojedinih igrača... što nam se može vrlo lako osvetiti u nastavku takmičenja kada budemo igrali protiv protivnika sa većim košarkaškim kvalitetom. Očekuju nas odlučujuće dve utakmice za prvo mesto u grupi protiv takođe neporažene ekipe K.K. Radnički Junior i ukoliko se ne promeni odnos neće nam se dobro pisati... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na novoj pobedi... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Omladinac 55 - 31
(14-06, 18-10, 10-07, 13-08)

Poeni: Nikola Spasojević: 11, Aleksandar Lazić: 10, Filip Miletić: 9, Nikola Stanojević: 8, Luka Roćenović: 5, Ilija Stevanović: 5, Filip Damljanović: 5, Nemanja Milovanović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv druge ekipe O.K.K. Beograd-a i uspela da pobedi rezultatom 59 - 40. Trener Preradović je od samog starta utakmice imao dogovor sa igračima da zaigraju agresivno u fazi odbrane što su oni i ispoštovali, protivnik koji je mlađa ekipa se nije najbolje snašao što je rezultiralo našim ranim vođstvom. Međutim iako je izgledalo da ćemo lako pobediti ovu utakmicu protivnik se nije predavao i nije nam dozvoljavao da napravimo visoku rezultatsku prednost koja bi nam garantovala neku mirniju završnicu. Dosta je tome kumovalo i pružanje šanse svim igračima da igraju što i jeste cilj i ispravna odluka trenera Preradovića. Neka naša ideja i jeste da razigravamo mlađe igrače kroz ovu ekipu, spremimo pionirsku selekciju za sledeću godinu i da igraju i stariji igrači koji ne mogu da se izbore za mesto u prvoj pionirskoj selekciji. U nastavku smo odigrali dosta bolje nego u drugoj četvrtini i imali mirnu završnicu kada je ova utakmica u pitanju. Opet dobra igra naša dva mlađa pionira koji igraju pored svoje selekcija i za ovu i to je ono što nas raduje jer nekim svojim normalnim košarkaškim tokom se razvijaju... Takođe raduje i dobra igra ne samo na ovoj utakmici nego u poslednjih nekoliko našeg visokog igrača Stevančevića koji bi tek sledeće sezone trebao da dođe do izražaja kada bude igrao u nosećem godištu... Bilo je ovo lepa utakmica za gledanje jer je bilo dosta atraktivnih poteza kao što su pogođene dve trojke pri isticanju vremena na kraju druge i četvrte četvrtine... Sve pohvale protivniku na fer i korektnoj igri i ponašanju, a našim igračima i treneru Preradoviću na pobedi i prikazanoj igri...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - O.K.K. Beograd 2 59 - 40
(18-08, 08-08, 15-11, 18-13)

Poeni: Nemanja Popović: 18, Aleksa Stevančević: 13, Todor Ilić: 12, Andrija Topalović: 8, Veljko Vujičić: 6, Vaso Petrović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRKE:

U poslednjem 22. kolu kvalitetne lige za pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Ras 2 i poražene 16.-ti put ove sezone, rezultatom 72-47. Protivnik je igrao u mlađem sastavu nego u prvoj utakmici u prvom delu sezone što nam je davalo nadu da možemo eventualno do iznenađenja ali se na našu žalost na tome i završilo. Devojčice su u svojim glavama otišle na utakmicu koju su unapred izgubile i u tome je veliki problem bio... Prvo poluvreme smo odigrali jako loše protiv protivnika koji je mlađi i fizički inferiorniji od nas, ali je nerešen rezultat iz druge četvrtine budio nadu da će se devojčice probuditi i pokušati da pruže jači otpor. Međutim, desilo se suprotno, protivnik je odigrao mnogo bolje u nastavku, sa većom željom i zasluženo pobedio sa velikom razlikom na čemu im mi čestitamo. Ovom utakmicom je završeno prvenstvo 2013/2014. Cilj koji smo postavili i pre početka lige je ispunjen, ostaje nam da uradimo analize, nastavimo sa radom na otklanjanju individualnih nedostataka i u maju-junu (u zavisnosti kada muške klupske selekcije završe takmičenja) proglasimo najbolje pojedince kluba i dodelimo diplome... Čestitke treneru Preradoviću na radu i devojčicama na napretku koji su pokazale tokom sezone, redovnošću dolazaka na treninge, odnosu koji su imale... sve pohvale našim devojčicama...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Ras 2 - Ž.K.K. BB Basket 72 - 47
(19-12, 11-11, 24-19, 18-05)

Poeni: Anđela Simeunović: 23, Milica Vučković: 19, Jovana Petrović: 3, Magdalena Žujević: 2.

____________________________________________________

KADETI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija odigrala je utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Skadarlija i poražena rezultatom 70 - 58. Rezultat je odličan u odnosu na igru koju smo prikazali, pobednik je praktično već bio rešen u prvom poluvremenu kada je protivnik imao 20 poena prednosti na svom kontu. U nastavku smo odigrali za nijansu bolje i uspeli da smanjimo razliku ali je u dobroj meri tome kumovala i odluka protivničkog trenera da odmara svoje najbolje igrače većim delom drugog poluvremena. Nismo uspeli tokom prvog poluvremna da pogodimo ništa, a nemamo ni kvalitet ni masu za neku unutrašnju i kontakt igru tako da je to veliki razlog zašto se toliko oslanjamo na šut spolja i razlog visokog minusa u prvom poluvremenu. U nastavku smo odigrali rasterećenije, uspeli da pogodimo neke šuteve spolja, postigli neke lagane poene iz tranzicije i smanjili na kraju prednost protivnika. Raduje solidna igra pionira Spasojevića koji mora još mnogo da radi ukoliko želi ozbiljnije da se bavi ovim sportom... Čestitke protivniku na pobedi, fer i korektnoj igri, a nama ostaje da probamo da treniramo jako kako bi spremniji dočekali utakmicu narednog kola...

Rezultat utakmice: K.K. Skadarlija - K.K. BB Basket 70 - 58
(23-13, 19-09, 18-16, 10-20)

Poeni: Boško Preradović: 15, David Živanović: 15, Nikola Spasojević: 13, Strahinja Popović: 7, Miloš Dimić: 5, Stefan Mihailović: 2, Vidak Živančević: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 29. I 30.03.2014. 25.03.2014
PIONIRKE:

U poslednjem 22. kolu kvalitetne lige za pionirke, naše devojčice igraju utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Ras 2 iz Beograda. Utakmica se igra u utorak 25.03.2014. godine u sali Sportskog centra Košutnjak - velika sala, u Beogradu u ul. Kneza Višeslava br. 72 sa početkom u 20:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira igra derbi utakmicu protiv ekipe K.K. Beko iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.03.2014. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo dečake da u utakmici za prvo mesto pruže maksimum i odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 12. redovnom kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Omladinac iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.03.2014. godine. u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu borbenu i dobru utakmicu.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 12. redovnom kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe O.K.K. Beograd 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 29.03.2014. godine. u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 14:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu borbenu i dobru utakmicu.

____________________________________________________

KADETI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Skadarlija iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.03.2014. godine. u sali O.Š. Stari Grad u Beogradu u ul. Herceg Stjepana br. 7 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA 1, PORAZI PIONIRA 2 I PIONIRKI.22.03.2014
Pionirke Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Girl BasketMLAĐI PIONIRI:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Ras 6 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 51 - 24. Za razliku od prošle utakmice naši dečaci su odigrali dobro utakmicu, borbeno, skoncentrisano u većem delu utakmice. Protivnik se nije najbolje snašao na naš presing što je rezultiralo velikim brojem laganih koševa i ranim visokim vođstvom u našu korist. Praktično se pobednik znao već na kraju prve četvrtine kada smo imali prednost od 18 poena samo je bilo pitanje sa kojom će se razlikom utakmica završiti. Velika je prednost u kvalitetu u ovom trenutku na strani naših igrača, ali se ni protivnik nije predavao i časno se borio do kraja utakmice kada je i pri velikom rezultatskom minusu ulagao napor da smanji zaostatak. Svi igrači su dobili šansu da igraju, a minutaža je raspoređena ravnomerno na sve igrače. Jako bitna pobeda za nas i vraćanje u neki normalni kolosek što se tiče igre i atmosfere u ekipi zbog derbija u sledećem kolu kada dočekujemo drugoplasiranu ekipu na tabeli. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na prikazanoj igri, borbenosti i pobedi... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Ras 6 - K.K. BB Basket 24 - 51
(01-19, 04-15, 06-15, 13-02)

Poeni: Nemanja Popović: 17, Andrija Topalović: 7, Vukašin Arsović: 6, Ognjen Jovanović: 6, Vojin Lukić: 5, Stefan Marić: 4, Aleksa Stepić: 4, Milan Bjelić: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Karaburma Basket iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 80 - 56. Odličan početak naše ekipe, uspeli smo da nematnemo svoj ritam igre, protivnik se nije najbolje snašao na našu odbranu što je rezultiralo sa dosta laganih poena i našim visokim vođstvom već na kraju prve četvrtine (28-13). Međutim posle toga smo stali što je protivnik iskoristio da smanji prednost stečenu na kraju prve četvrtine i na odmor ode sa podnošljivih 9 poena zaostatka. Jako smo loše odigrali tu četvrtinu kada su se pokušavale individualnim akcijama rešavati određene situacije kao i odluke koje su igrači donosili. U nastavku smo odigrali u ritmu toplo-hladno i na kraju pobedili. Igra nije bila na nivou nekih prethodnih utakmica kada smo timskom igrom lomili protivnike, danas smo pobedili utakmicu zahvaljujući individualnom kvalitetu i fizičkoj dominaciji našeg visokog igrača Đorđevića što nije dobro za ekipu da se oslanja na jednog igrača. Nadamo se da će ubuduće igra biti više timska i da će igrači ozbiljnije shvatati svoje obaveze i minute koje dobiju provedene u igri, maramo tako ukoliko želimo da nastavimo pobednički niz pred odlučujuće utakmice za prvo mesto... Čestitke protivniku na fer i korektnoj utakmici, a našim igračima na novoj pobedi. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Karaburma Basket - K.K. BB Basket 56 - 80
(13-28, 16-10, 09-20, 18-22)

Poeni: Jovan Đorđević: 19, Nikola Spasojević: 17, Nemanja Milovanović: 13, Aleksandar Lazić: 8, Aleksandar Savović: 8, Luka Roćenović: 5, Ilija Stevanović: 4, Veljko Pavlović: 2, Strahinja Obradović: 2, Filip Damljanović: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Zemun 2 i poražena ubedljivo, na žalost napravila negativan rekord kluba sa porazom od čak 100 poena razlike. Šta reći o ovoj utakmici, rezultat dovoljno govori sve, a ono što mi možemo reći da je u ovom trenutku to i realana razlika u odnosu kvaliteta ove dve ekipe. Protivnik je radio bukvalno šta je hteo i bez milosti kažnjavao sve naše greške kojih je bilo more na ovoj utakmici. Čestitke protivniku na pobedi i dominaciji u ovoj utakmici, a našim igračima da što pre zaboravimo ovaj dan i utakmicu i okrenemo se narednim utakmicama protiv ekipa sa kojima možemo ravnopravnije da igramo...

Rezultat utakmice: K.K. Zemun 2 - K.K. BB Basket 2 111 - 11
(31-04, 24-05, 29-00, 25-02)

Poeni: Andrija Topalović: 4, Mladen Jovanović: 3, Nemanja Popović: 2, Miloš Petrović: 2.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U zaostalom 12. kolu kvalitetne lige za pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Girl Basket iz Beograda i poražene rezultatom 90 - 37. Prikazale su se naše devojčice u mnogo boljem svetlu nego u prošloj utakmici protiv Radivoj Koraća ali je protivnik u ovom trenutku mnogo bolji od nas tako da je i razlika ove utakmice i više nego realna. Početni minuti utakmice su ulivali nadu da možemo pružiti malo jači otpor favorizovanom protivniku koji zasluženo ide na državno prvenstvo kao jedan od predstavnika Beogradskog regiona. Ali je protivnik vrlo brzo zaigrao mnogo bolje posle početne nervoze i nagovestio da će završiti utakmicu u svoju korist sa visokom prednošću što je na kraju i bilo. Mi smo imali samo dve raspoložene igračice na utakmici (Simeunović A. i Vučković M.), a podatak da su sve poene samo njih dve postigle dovoljno govori koliko su druge igračice bile angažovane. Razlog tome je neopravdan strah od greške ostalih igračica i bežanje od preuzimanja odgovornosti... Čestitke protivniku na pobedi, fer i korektnoj igri i želimo im puno uspeha u nastavku sezone, a našim igračicama koje su odigrale poslednju prvenstvenu utakmicu pred domaćom publikom u ovoj sezoni da dobrim radom i redovnim dolaskom na treninge napreduju i usavršavaju se individualno. Ostaje nam u utorak da u poslednjem kolu probamo da odigramo iznad naših trenutnih mogućnosti i borbeno i završimo takmičarsku sezonu srećni i zadovoljni. Devojčice su zacrtani cilj pre sezone ispunile, a to je jedan napredak kako individualni tako i timski koji je evidentan...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Girl Basket 37 - 90
(07-25, 11-26, 14-17, 05-22)

Poeni: Anđela Simeunović: 23, Milica Vučković: 14.


:: LEKARSKI PREGLEDI DECE.19.03.2014
U četvrtak 20.03.2014. godine u Sportsko rekreacionom centru Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu biće obavljeni lekarski pregledi dece (takmičara) našeg kluba od strane lekara specijalista sportske medicine iz Beograda. Pregledi će se obavljati u sledećim terminima:

-Deca koja idu posle podne u školu treba od 09h da budu na pregledu.

- Deca koja idu pre podne u školu treba da budu od 13h na pregledu ili kasnije kada završe sa školom.

Ukoliko neko od dece ne može da se uklopi u ove termine doktori će biti od 09-17h u centru i pored našeg kluba preglede dece će vršiti Atletski klub Mladenovac i Karate klub Selters iz Mladenovca tako da mogu doći u bilo koji od termina između 09-17 h.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.