Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: ODIGRANA PRIJATELJSKA UTAKMICA JUNIORA.27.12.2012
U sredu 26.12.2012. godine odigrana je prijateljska utakmica juniora između ekipa našeg kluba i K.K. Probasket. Dosta dobrih stvari naši igrači su pokazali ali i nekih slabosti na kojima mora da se radi ubuduće kako bi se što bolje spremili za početak prvenstva. Naša ekipa je sastavljena od dosta igrača koji su kadetskog uzrasta i koji nose igru tako da igraju i protiv 3 godine starijeg protivnika. Oscilacije u igri su razumljive i mi u klubu nismo nezadovoljni prikazanim na utakmici. Dobro smo počeli utakmicu, ispoštovali kretnje i dok smo imali snage dosta dobrih kretnji u napadu imali, laganih koševa... Svi igrači su imali zavidnu minutažu i od njih zavisi ko će se nametnuti treneru i izboriti za minute u igri. Ono što je za nas veliki dobitak je povratak u klub kapitena Božić Ilije koji je pokazao da će biti veliko pojačanje i jedan od nosioca igre ove ekipe kada je u pitanju ove sezona. Ono na čemu moramo mnogo da radimo i što nam je jako loš elemenat igre je individualna odbrana, ni kolektivna odbrana nam nije sjajna ali individualna je baš loša,pogotovo na igraču sa loptom. Ostaje nada da će igrači na treninzima svojim radom i zalaganjem uspeti da poprave taj elemenat igre koji je jako bitan ako ne i najbitniji za uspeh ekipe... Tokom pripremnog perioda u planu je da odigramo minimum 4 prijateljske utakmice kako bi se što bolje pripremili za početak prvenstva. Sledeću utakmicu juniori igraju u nedelju na domaćem terenu protiv ekipe K.K. ABBA iz Bariča.


:: POBEDA U REDOVNOM KOLU I PORAZ U ZAOSTALOM KOLU MLAĐIH PIONIRA.16.12.2012
U 10. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, selekcija mlađih pionira kluba odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Cerak 3 i uspela da pobedi rezultatom 54 - 35. U jednoj lepoj utakmici viđeno je dosta koševa, atraktivnih poteza, blokada... Naša ekipa je od samog starta pokazala protivniku da je kvalitetnija ekipa i agrasivnim presingom na početku utakmice uspela da povede sa 14 - 0 i praktično reši pitanje pobednika. protivnik je svoj prvi poen postigao pred kraj 1. četvrtine. Posle toga je naš trener Jovanović džentlmenski povukao ekipu na svoju polovinu u odbrani što je protivnik iskoristio i uspeo da postigne više poena nego obično na kraju utakmice. Priliku da igraju su dobili svi igrači. Ovom utakmicom su završene kvalifikacije za kvalitetnu ligu, a naša ekipa se plasmanom na 3. mesto na tabeli kvalifikovala za regionalnu ligu. Ostaje žal za kvalitetnom ligom jer smo nepravedno pokradeni na gostovanju protiv ekipe K.K. Orion iz Beograda o čemu će biti više informacija o izveštaju sa te utakmice. I pored toga mi nismo nezadovoljni prikazanim ove sezone u kvalifikacijama kada je u pitanju selekcija mlađih pionira. Ono što nam je bitno da deca dobro rade i napreduju, a nismo klub koji juri rezultat po svaku cenu. Čestitke deci i treneru Jovanoviću na prikazanom u dosadašnjem delu sezone.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 3 54 - 35
(18-03, 14-09, 14-12, 08-11)

Poeni: Popović Nemanja: 14, Milovanović Nemanja: 9, Spasić Nikola: 6, Dimić Savo: 6, Roćenović Luka: 4, Obradović Strahinja: 4, Topalović Andrija: 3, Savović Aleksandar: 3, Stevanović Ilija: 3, Pavlović Veljko: 1, Stevančević Aleksa: 1.

____________________________________________________


U 9. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, selekcija mlađih pionira kluba odigrala je utakmicu protiv direktnog konkurenta za kvalitetnu ligu, ekipe K.K. Orion iz Beograda i poražena je rezultatom 46 - 37. Ova utakmica je direktno odlučivala o 2. mestu na tabeli koje potencijalno vodi u kvalitetnu ligu. Naša deca su dobro počela utakmicu, dobili 1. četvrtinu rezultatom 07-06. Igrali su onoliko koliko im je dozvoljeno od strane sudija jer za protivničke igrače nisu važila pravila npr. da moraju preneti loptu na protivničku polovinu za 8 sekundi, da nemaju pravo driblinga kada im lopta ispadne pa je uhvate itd itd... I pored takve situacije naši igrači su odigrali dobru utakmicu,imali aktivan rezultat celim tokom utakmice. Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom cele utakmice. Mi smo pobedili prvu utakmicu u Mladenovcu sa 8 poena razlike tako da nas je i poraz od 7 ili manje poena razlike vodio u kvalitetnu ligu. Kada su protivnici videli da ni uz pomoć sudija ne mogu dobiti ono što žele na scenu su stupili zapisničar i delegat utakmice. Na 25 sekundi do kraja utakmice na pitanje našeg trenera Jovanovića koji je rezultat odgovorili su mu da je 7 razlike za protivnika. Naša ekipa je odbranila napad protivnika i imala loptu u posedu, a do kraja je ostalo 5 sekundi. Trener Jovanović je opet pitao koji je ruzultat na šta su mu i delegat i zapisničar odgovorili da je 7 razlike za domaću ekipu. Taj rezultat i jeste bio jer smo imali čoveka koji je vodio rezultat. Utakmica je završena, kada je trener Jovanović prišao zapisničkom stolu rekli su mu da je 9 razlike za protivnika. Da, dobro ste pročitali. DOPISALI SU 2 POENA KOJA SU DIREKTNO ODLUČILA O PROLASKU U KVALITETNU LIGU. Nismo se žalili, ali neka javnost zna šta se dešava kada naša deca igraju utakmice protiv nekih beogradskih klubova. KSS, KSB, komesar... će takođe biti informisani o dešavanjima na toj utakmici. To je sramota i za KSS jer je njihov čovek - delegat utakmice direktno umešan u krađu na utakmici. Deca su pogođena nepravdom dugo plakala u svlačionici... Glave gore tigrovi, mi iz kluba smo ponosni na Vas i zadovoljni prikazanim ove sezone u kvalifikacijama. Čestitke i treneru Jovanoviću na prikazanom u dosadašnjem delu sezone.

Rezultat utakmice: K.K. Orion - K.K. BB Basket 46 - 37
(06-07, 16-12, 12.08, 12-10)

Poeni: Savović Aleksandar: 9, Popović Nemanja: 8, Stevanović Ilija: 8, Ivković Ilija: 5, Topalović Andrija: 3, Roćenović Luka: 2, Stevančević Aleksa: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND.12.12.2012
MLAĐI PIONIRI:

U 9. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, selekcija mlađih pionira kluba igra utakmicu protiv ekipe K.K. Orion iz Beograda. Utakmica se igra u petak 14.12.2012. godine u sali O.Š. Vladislav Ribnikar u Beogradu u ul. Kralja Milutina br. 10 sa početkom u 20:20h. Polazak je planiran u 18:30h ispred Gradske opštine Mladenovac.


U nedelju 16.12.2012. godine odigraće se utakmica poslednjeg 10. kola (ukoliko vremenski uslovi dozvole) kvalifikacija za kvalitetnu ligu klupske selekcije mlađih pionira. Sastaju se ekipe K.K. BB Basket - K.K. Cerak 3 iz Beograda. Utakmica se igra u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo decu u pohodu ka novoj pobedi i dobro odigranoj utakmici.


:: ODLOŽENA UTAKMICA MLAĐIH PIONIRA.09.12.2012
Zbog nevremena i snežnih padavina koje su zahvatile celu zemlju utakmicu 9. kola kvalifikacija za kvalitetnu ligu, mlađi pioniri, grupa 3, između ekipa K.K. Orion i K.K. BB Basket smo odlučili da odložimo iz bezbednosnih razloga u dogovoru sa komesarom i protivnicima. Utakmica će biti odigrana u narednom periodu kada se stvore uslovi da se bezbedno ode na utakmicu o čemu će posetioci našeg sajta biti obavešteni.


:: KSS U POSETI NAŠEM KLUBU.07.12.2012
K.K. BB Basket - devojčice i KSSU četvrtak 06.12.2012. godine u poseti našem klubu je bilo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije. Na našu veliku radost potpredsednik KSS-a zadužena za žensku košarku Ana Joković je odobrila klubu pomoć u vidu sportske opreme. Dobili smo 50 gumenih i 2 kožne molten lopte kao i 20 majica (Ja sam košarkašica) namenjenih ženskim klupskim selekcijama. Izuzetna nam je čast što je savez prepoznao kvalitet i izašao u susret klubu i mnogo pomogao što će sigurno biti dobar uslov da nam se poveća broj kako devojčica tako i dečaka u klubu. Komentari Dejana Damnjanovića, stručnog saradnika i menadžera KSS-a koji je bio u poseti klubu su pozitivni, rekao je kako mu se sviđa što je video, obećao da se tu njihova pomoć prema klubu neće završiti i izrazio nadu da će pri sledećoj poseti broj i kvalitet devojčica biti na još većem nivou. To nam daje još veću obavezu i zadatak da nastavimo ka našem zacrtanom cilju, a to je još bolji rad i omasovljavanje svih klupskih selekcija, a posebno devojčica. Na sledećem treningu svakoj devojčici će biti uručena košarkaška lopta i majica koje je KSS poklonio klubu, a takođe i nove članice našeg kluba pored klupske majice koju dobijaju dobiće i košarkašku loptu.
Još jednom veliko hvala KSS-u, Ani Joković, Dejanu Damnjanoviću i zaposlenima u kancelariji KSS-a i KSB-a koji su imali reči hvale za klub, rad u klubu kao i odnos klupskog rukovodstva prema savezu i našim obavezama prema savezu...


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND.04.12.2012
MLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, selekcija mlađih pionira kluba igra utakmicu protiv ekipe K.K. Orion iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 09.12.2012. godine u sali O.Š. Vladislav Ribnikar u Beogradu u ul. Kralja Milutina br. 10 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h.

____________________________________________________

KADETI:

U petak 07.12.2012. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu odigraće se prijateljska kadetska utakmica između ekipa K.K. BB Basket - K.K. Sopot. Tačan termin utakmice ćemo naknadno objaviti.:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA, ODIGRANA DRUGA PRIJATELJSKA UTAKMICA DEVOJČICA.03.12.2012
U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Mladost iz Zemuna i pobedila rezultatom 69 - 54. Jedna lepa utakmica viđena je u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa dosta koševa s obzirom da su igrala deca od 11 i 12 godina. Igralo se brzo sa dosta kontra napada, dosta pogođenih šuteva sa distance, veliki broj gledalaca na naše prijatno iznenađenje je jedan od pokazatelja da klub ide u pravom smeru i da mladenovački sladokusci košarke imaju šta da vide kada su utakmice našeg kluba u pitanju. Zanimljiv je bio komentar protivničkog trenera kada je rekao da na nekim utakmicama seniorskih sastava koji igraju 1 ligu nema toliko publike. Mi smo utakmicu počeli malo lošije u odbrani kada su protivniku dozvoljeni otvoreni šutevi što je on iskoristio i pogodio i svo vreme tokom prvog poluvremena imao rezultatski priključak. Takođe taj rezultatski priključak je u dobroj meri bio i plod naše neefikasnosti u napadu jer smo ogroman broj zicera promašili u tom periodu. U nastavku smo zaigrali mnogo agresivnije u odbrani, presing preko celog terena je urodio plodom, uspeli smo da iz jake odbrane podignemo razliku na 20 poena za nas, uglavnom iz kontra napada postigli poene i mirno priveli utakmicu kraju. Kao i na svim prethodnim utakmicama svi igrači su dobili šansu da igraju i iskoristili je. Čestitke treneru Jovanoviću i igračima na još jednoj pobedi što nas je zadržalo na drugom mestu na tabeli koje vodi u kvalitetnu ligu. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Mladost 69 - 54
(17-14, 13-11, 20-13, 19-16)

Poeni: Popović Nemanja: 16, Milovanović Nemanja: 10, Savović Aleksandar: 8, Stevanović Ilija: 6, Ilić Todor: 6, Roćenović Luka: 6, Obradović Strahinja: 5, Stevančević Aleksa: 4, Topalović Andrija: 4, Ivković Ilija: 3, Pavlović Veljko: 2.

____________________________________________________

DEVOJČICE:

Odigrana je druga prijateljska utakmica između devojčica našeg kluba i Ž.K.K. Sopot iz Sopota. Pobedila je ubedljivo ekipa Ž.K.K. Sopot, ali je kao i na prethodnoj utakmici rezultat bio u drugom planu. Takmičarska ekipa protivnika je dosta bolja od nas u ovom trenutku, duže treniraju i igraju ligu, dok su naše devojčice početnice bez takmičarskog iskustva. I pored svega toga mi smo izuzetno zadovoljni onim što su naše devojčice pokazale na terenu i ono što je za nas jako bitno u ovom trenutku da je napredak vidan. Protivnički trener je džentlmenski u igri više vremena držao devojčice koje su mlađe da bi utakmica imala takmičarski karakter. Mi smo u tom delu kada su igrale i njihove početnice pokazali da znamo da igramo i da smo na pravom putu. Ono što je još na prvoj utakmici dogovoreno o saradnji dva kluba će se nastaviti u budućnosti. Mi ćemo u narednom periodu odigrati utakmice na njihovom terenu što je od neprocenjivog značaja za našu ekipu s obzirom da se još uvek ne takmiče. Čestitke devojčicama na prikazanom.:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND.29.11.2012
DEVOJČICE:

U nedelju 02.12.2012. godine odigraće se druga prijateljska utakmica između devojčica Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Sopot. Utakmica će se odigrati u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15h. Igračice treba da budu u sali najkasnije u 14:30h. Utakmicu će igrati devojčice rođene 98. godine i mlađe. Igraće se kombinovano, 1. četvrtinu starije pa posle mlađe devojčice i tako naizmenično pošto će gosti doći sa dva sastava (starije i mlađe devojčice). Pozivamo sve navijače da u što većem broju dođu i pozdravimo decu koja su na početku svog košarkaškog razvoja.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, selekcija mlađih pionira kluba igra utakmicu protiv ekipe K.K. Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 02.12.2012. godine sa početkom u 14h u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo decu u pohodu ka novoj pobedi i dobro odigranoj utakmici pre svega.:: ODIGRANA PRVA UTAKMICA DEVOJČICA U MLADENOVCU.27.11.2012
Devojčice, Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. SopotU nedelju 25.11.2012. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava odigrana je prva prijateljska utakmica devojčica našega kluba. Protivnik naše ekipe je bio Ž.K.K. Sopot iz Sopota. Kao i naše i njihove devojčice su početnice tako da je rezultat bio u drugom planu. Odlična atmosfera, dosta publike, velika borbenost svih aktera na terenu, izliv emocija na obe strane... je ukratko opis onoga što se dešavalo u sali za vreme utakmice. Napravljeni su dogovori i o budućoj saradnji, pošto trenutno ne igramo ligu ni mi ni protivnici,a blizu smo, da što više prijateljskih utakmica igramo u toku godine. Sledeća će najverovatnije biti već za vikend o čemu ćemo posetioce našega sajta blagovremeno obavestiti. Mi smo mlad klub koji je relativno skoro počeo sa radom kada su devojčice u pitanju. Na našu veliku radost odziv devojčica na upisu je bio neočekivano veliki što smo mi iskoristili i oformili 2 selekcije devojčica koje vredno treniraju i zavidnom brzinom napreduju. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane devojčice rođene 1998. godine i mlađe koje bi želele da treniraju košarku kod nas u klubu da nas kontaktiraju i postanu deo porodice BB Basket.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I PORAZ PIONIRA.25.11.2012
MLAĐI PIONIRI:

U 7. koli kvalifikacija za kvalitetnu ligu, selekcija mlađih pionira kluba odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Probasket iz Beograda i pobedila rezultatom 45 - 34. Jako smo loše počeli utakmicu, verovatno je trenutno stanje na tabeli ove dve ekipe uticalo da se naši igrači opuste pa i potcene protivnika što je nedopustivo i što nas može skupo koštati u nekim narednim utakmicama. Počeli smo utakmicu sa katastrofalnim procentom sa linije slobodnih bacanja, šutirali smo kriminalnih 10-0, takođe 6-7 čistih zicera smo promašili što je proizvod dekoncentracije. Protivnik je to iskoristio i nije dozvoljavao da se rezultatski odvojimo pa je 1. četvrtina završena rezultatom 09-08 u našu korist. U nastavku utakmice smo dosta bolje zaigrali, shvatili su na sreću igrači da se niko neće sam pobediti što je rezultiralo da pobedimo 2. četvrtinu rezultatom 11-06. Protivnički igrači se nisu predavali i nošeni velikim motivom uspevali da koliko-toliko održavaju rezultatski priključak tokom cele utakmice. Ipak je naša ekipa u ovom trenutku kvalitetnija od protivnika i to je dokazala na terenu. Trener Jovanović je svim igračima kao i na prethodnim utakmicama dao šansu da igraju. Ova pobeda nam je jako bitna jer nas je zadržala na 2. mestu na tabeli koje vodi u kvalitetnu ligu što bi bio fantastičan uspeh. Bravo tigrovi.....

Rezultat utakmice: K.K. Probasket - K.K. BB Basket 34 - 45
(08-09, 06-11, 16-18, 04-07)

Poeni: Stevanović Ilija: 13, Roćenović Luka: 6, Popović Nemanja: 5, Topalović Andrija: 5, Ivković Ilija: 4, Savović Aleksandar: 4, Pavlović Veljko: 4, Milovanović Nemanja: 4.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U poslednjem 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, pionirska selekcija kluba odigrala je utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Vizura Shark i poražena ubedljivo rezultatom 91 - 53. Ova utakmica nije imala nikakav značaj u rezultatskom smislu jer bez obzira na ishod mi smo i pre utakmice znali da smo trećeplasirana ekipa na tabeli kao i protivnik da je prvi. Ali nama je svaka utakmica bitna pogotovo kada su u pitanju jaki protivnici kao što je bio ovaj i želimo da se nadmećemo, dokazujemo u svakoj utakmici, nadali smo se da možemo odigrati jednu dobru utakmicu i biti bolji protivnik nego na utakmici protiv iste ekipe kada smo igrali u Mladenovcu. Mi i jesmo odigrali bolje pogotovo u fazi napada, dosta smo lakše dolazili do pozicija za šut nego na prethodnoj utakmici sa njima, lakše rešavali neke situacije 1 na 1 što je pozitivna stvar za nas. Međutim odbrana je bila jako loša i to je elemenat igre na kome se mora mnogo u budućnosti raditi. Mi nismo nezadovoljni konačnim plasmanom u kvalifikacijama kada se sve uzme u obzir. Naš najbolji igrač prošle sezone Nikola Spasojević je već 5 meseci povređen (koleno) i sigurno bi sa njim bila sasvim druga priča. Pogotovo pozicija na kojoj igra nam dosta škripi jer igrači koji igraju na toj poziciji po našem mišljenju nisu zadovoljili i ispunili očekivanja. Nadamo se da će se brzo oporaviti i u nastavku sezone početi da igra... Povrede i bolesti nisu zaobišle ni ostale igrače u ekipi. Podatak da nijedan trening kao i utakmicu nismo odradili kompletni dovoljno govori o pehovima koji su pratili pionirsku selekciju u dosadašnjem delu sezone. Najverovatnije smo rezultatom sa 3 pobede i 3 poraza izborili plasman u 2. ligu što je po našem mišljenju takmičenje po meri za ekipu kakva je naša. Čestitke treneru Jovanoviću i momcima na prikazanom u dosadašnjem delu sezone i srećno u nastavku... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Vizura Shark - K.K. BB Basket 91 - 53
(21-10, 21-14, 27-12, 23-17)

Poeni: Đorđević Jovan: 18, Popović Strahinja: 11, Dimić Miloš: 10, Damljanović Filip: 4, Lazić Aleksandar: 4, Stevanović Ilija: 4, Stanojević Nikola: 2.Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.