Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDA PIONIRA 1 U POSLEDNJEM KOLU REGIONALNE LIGE.13.04.2014
U 14. poslednjem kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 58 - 51. Utakmica koja je odlučivala o prvom mestu u grupi, bitna pobeda za nas kojom smo obezbedili prvo mesto u grupi i nastavili niz od 13 i ovom pobedom zabeležili 14 uzastopnih pobeda u regionalnoj ligi. Naša ekipa je korektno odigrala prve tri četvrtine utakmice uz manje oscilacije u igri. Imali smo u prvoj četvrtini 6-7 poena prednosti ali smo protivniku dozvolili u zadnjem minutu četvrtine da se vrati rezultatski u igru. Drugu četvrtinu smo odigrali u odbrani prilično dobro pogotovo kada je u pitanju kolektivna odbrana, ne toliko i individualna 1 na 1, što je rezultiralo da odemo na poluvreme sa prednošću od 13 poena. Zahvaljujući dekoncentrisanosti u fazi napada prednost nije bila veća u tom periodu. U nastavku smo odigrali dosta dobro ali je i protivnik bio dosta efikasniji u napadu u odnosu na drugu četvrtinu. Pored toga ušli smo u poslednju četvrtinu sa 16 poena prednosti i onda se desila situacija koja NE SME ubuduće da se dešava. Naši igrači su ušli opušteno u poslednju četvrtinu misleći kako će protivnik dozvoliti koševe i mi srećni i zadovoljni otići kući. Desilo se totalno suprotno što je normalno kada se uzme u obzir odnos naših igrača u tom periodu. Protivnik je napravio u nekoliko minuta seriju od 10-0 i smanjio zaostatak na samo 6 poena i ozbiljno doveo našu pobedu u pitanje. Odnos naših igrača u tom periodu igre kao što je potcenjivanje protivnika, nonšalantnost u fazi napada, loše vraćanje u odbranu, itd nas je mogao koštati utakmice, a možda je i trebao da igrači shvate da se utakmica igra 40 minuta nezavisno od rezultata, i kada se gubi i kada se vodi treba svaki igrač da daje maksimum i da ima krajnje ozbiljan pristup. Ukoliko to igrači ne shvate ne piše nam se dobro u nastavku. Svaka sledeća utakmica koja se izgubi može značiti i završetak takmičarske sezone 2013/2014, a logično je da želimo da je produžimo što je duže moguće. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na odigranim prve tri četvrtine i pobedi uz još jedno upozorenje da ne smeju nikoga potceniti. Takođe čestitke našim igračima na plasmanu u završnicu (32 najbolje ekipe) takmičenja za prvaka Beograda sa nadom da tu nećemo stati... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Radnički Junior 58 - 51
(19-18, 15-03, 18-15, 06-15)

Poeni: Jovan Đorđević: 19, Aleksandar Lazić: 14, Nikola Spasojević: 10, Luka Roćenović: 7, Nikola Stanojević: 4, Veljko Pavlović: 2, Ilija Stevanović: 1, Nemanja MIlovanović: 1.


:: 5. MEĐUNARODNI NOVOBEOGRADSKI MINIBASKET TURNIR12.04.2014
Mini basketV Međunarodni novo-beogradski minibasket turnir će se održati na Novom Beogradu u Hali sportova, trajaće jedan dan – 13. april 2014.godine, u sklopu akcije obreležavanja dana Gradske opštine Novi Beograd koju organizuje opština Novi Beograd u aprilu 2014. godine. Pravo učešća na Turniru imaju devojčice i dečaci rođeni 2004.godine i mlađi. Igraće se na tri terena, na koševima visine 2,60 m i loptama broj ’’5’’.

Za sve učesnike V Međunarodnog novobeogradskog minibasket turnira predviđene su zahvalnice, nagrade, pehari i medalje.

Mi kao klub ove godine učestvujemo sa 3 ekipe i to:

- Dečaci rođeni 2004. i 2005. godine
- Dečaci rođeni 2006. i 2007. godine
- Devojčice rođene 2004. godine i mlađe

Informacije vezano za polazak, povratak, samu organizaciju... :

- Polazak je planiran u nedelju 13.04.2014. godine u 08:15h (pre podne) ispred Sportskog centra Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu. Zbog cene prevoza napravili smo dogovor sa K.K. Sopot iz Sopota koji takođe učestvuje na turniru da zajedno putujemo na turnir u cilju smanjenja troškova prevoza (više dece - manja cena prevoza). Kada krenemo, kupimo decu u Sopotu i krećemo za Beograd u Halu sportova gde se turnir i održava. Prvu utakmicu igramo u 11:30h, a poslednju u 14:00h po rasporedu tako da je povratak planiran oko 16h (da budemo u Mladenovcu). Uvek su moguća manja odstupanja od tih termina... Prevoz dece prethodnih godina vršilo je preduzeće Lasta iz Mladenovca, tako će biti i ove godine. Na prethodni turnir smo imali besplatnu vožnju zahvaljujući predsedniku Gradske opštine Mladenovac, gospodinu Dejanu Čokiću, a pre toga smo imali povlašćenu cenu od 12.000 din za odlazak do Beograda i nazad. Ovaj put direktor Laste nije imao razumevanja i nismo uspeli da dobijemo povlašćenu cenu tako da će cena za prevoz iznositi 20.000 din. Očekujemo da će zajedno sa decom iz Sopota biti između 50 i 60 igrača, tako da svako dete treba da ponese po 400 din za prevoz. Pored toga roditelji deci treba da spreme: klupsku majicu, opremu za utakmicu (šorc, patike, čarape...), 1-2 sendviča, 1-2 flašice vode, rezervnu odeću da se mogu presvući posle odigranih utakmica. Lopte ne treba da se nose.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju je broj tel: 065/83-07-894 (Boris Bosnić).


:: BASKET 3 X 3 KOŠUTNJAK 2014.11.04.2014
Košutnjak 2014.Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Fakultet za sport Univerziteta Union - Nikola Tesla i Sportski savez Srbije u cilju propagiranja i razvoja sporta, školskog sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije, kao i promocije budućeg olimpijskog sporta Basket 3 na 3 organizuju turnir - BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014, 12. i 13.04.2014. godine. Turnir je pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije. BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014 ima edukativni karakter i istovremeno je otvaranje ovogodišnje takmičarske sezone.

Turnir je pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije - FIBA ENDORSET 3X3.

Mesto održavanja:Turnir BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014 se organizuje u Hali Doma sportova Prvog nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, u ul.Kneza Višeslava br. 72 u Beogradu.

Značaj turnira:
- predstavljanje novih pravila basketa 3x3, usvojenih u januaru 2014. godine
- primena zvaničnog Fibinog programa prijavljivanja učesnika za turnir, koji će biti upotrebljivan na svim ostalim takmičenjima basketa 3x3 u Srbiji.
- promocija lopti Molten 6.

Satnica turnira: 12. 04.2014. godine

08:00 h - Prijavljivanje ekipa U15 devojčice.
09:00 h - Kvalifikacije za U15 devojčice (10 ekipa, 2 grupe).
13:00 h - Prijavljivanje U15 dečaci.
13:20 h - Otvaranje turnira BASKET 3X3 KOŠUTNJAK 2014.
13:40 h - Proglašenje pobednika i najbolje igračice za U15 devojčice.
14:00 h - Kvalifikacije za U15 dečaci (12 ekipa).
19:00 h - Proglašenje pobednika i najboljeg igrača za U15 dečaci.

13.04.2014. godine je turnir za seniorske ekipe i mi nemamo takmičare u toj konkurenciji. Turnir je pozivnog karaktera, čast i zadovoljstvo nam je što se pored mnogobrojnih beogradskih klubova u 10 ekipa devojčica i 12 ekipa dečaka našlo mesta i za našu decu.
Takmičari će prilikom prijavljivanja popuniti Prijavu Košarkaškog saveza Srbije. Svi učesnici u skladu sa Zakonom o sportu moraju imati urađene lekarske preglede od strane lekara specijalista sportske medicine.
Učesnici turnira dobijaju na poklon dres specijalno urađen za ovo takmičenje i diplomu o učešću.Tri prvoplasirane ekipe će biti nagrađene medaljama, a najbolji igrači i igračice po kategorijama posebnim nagradama.
Klikom u donjem desnom delu na dva linka u dnu teksta možete se informisati detaljnije o turniru kao i samoj igri 3x3.
http://www.rzsport.gov.rs/src/285/
http://www.3x3planet.com/


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I PIONIRA 1.10.04.2014
K.K. BB Basket - K.K. Mondo Basket 2, mlađi pioniri.U 11. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Mondo Basket 2 iz Batajnice i uspela da pobedi rezultatom 54 - 27. Nismo počeli utakmicu kako smo želeli, dozvolili smo protivniku neke koševe zbog naših loših odluka u odbrani, ali smo posle tehničkog time out-a uspeli da se rezultatski odvojimo. Protivnik je ekipa koja je mlađa kao i mi od godišta u kojem igra ligu tako da njihovo vreme tek treba da dođe. U ovom trenutku kvalitet je na našoj strani i pobeda ni jednog trenutka u nastavku utakmice nije dolazila u pitanje. Nadigrali smo protivnika u gotovo svim elementima igre mada je naša igra na ovoj utakmici bila toplo-hladno. Ruku na srce nismo bili kompletni, falila su nam 2 bitna igrača u rotaciji ali to nije nikakvo opravdanje i oni koji su tu moraju da pruže maksimum. Na poluvreme smo otišli sa prednošću od 15 poena da bi u nastavku dizali prednost do krajnjeg rezultata. Šansu da igraju su dobili svi igrači, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri kao i gostujućim navijačima koji su umeli aplauzom da nagrede dobre poteze i jedne i druge ekipe što je prava retkost. Svaka čast. Čestitke i našim igračima koji su nastavili pobednički niz u regionalnoj ligi od 9 uzastopnih pobeda sa nadom da se neće tu zaustaviti i da će nastaviti u istom ritmu. Imamo dobru atmosferu u ekipi, deca se zabavljaju i uživaju u putovanjima, utakmicama, druženju što i jeste krajnji cilj kada je naš klub u pitanju... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 2 - K.K. BB Basket 27 - 54
(06-15, 04-10, 05-13, 12-16)

Poeni: Nemanja Popović: 21, Andrija Topalović: 14, Vojin Lukić: 11, Vukašin Arsović: 4, Luka Gojković: 2, Nemanja Radosavljević: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U zaostalom 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Cerak 3 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 47 - 19. Laka i ubedljiva pobeda naše ekipe koja je u ovom trenutku dosta kvalitetnija ekipa od protivnika. Bitna pobeda za nas i u takmičarskom i psihološkom smislu, ovom pobedom smo i teoretski obezbedili prolazak u naredni krug takmičenja samo će od utakmice protiv Radničkog u nedelju 13.04.2013. godine zavisiti dal sa prve ili druge pozicije. Nadigrali smo protivnika u svim elementima košarke i zasluženo pobedili, šansu da igraju su dobili svi igrači, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na novoj pobedi. Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 3 - K.K. BB Basket 19 - 47
(02-12, 05-10, 04-07, 08-18)

Poeni: Jovan Đorđević: 11, Nikola Stanojević: 8, Nikola Spasojević: 5, Veljko Pavlović: 5, Aleksandar Savović: 4, Strahinja Obradović: 3, Nemanja Milovanović: 3, Aleksandar Lazić: 2, Luka Roćenović: 2, Filip Damljanović: 2, Ilija Stevanović: 2.

____________________________________________________:: NAJAVA UTAKMICE MLAĐIH PIONIRA I 2 UTAKMICE PIONIRA 1.08.04.2014
MLAĐI PIONIRI:

Zbog igre na basket turniru 3 na 3 Košutnjak 2014 (U15 devojčice i dečaci) u subotu 12.04.2014. god kao i minibasket turnira Novi Beograd 2014 u nedelju 13.04.2014. god naša selekcija mlađih pionira utakmicu 11. kola regionalne lige, grupa 6, protiv ekipe K.K. Mondo Basket 2 igra u sredu 09.04.2014. godine u sali O.Š. Mitraljeta u Batajnici u ul. Dalmatinske Zagore br. 94 sa početkom u 21h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:50h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U zaostalom 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Cerak 3 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 10.04.2014. godine u Beogradu u sali O.Š. Ivo Andrić u ul. Ivana Mičurina br. 38a sa početkom u 19:50 h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:00h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U redovnom 14. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.04.2014. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 16:30 h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.

_____________________________________________________

KADETI:

Zbog obaveza preko vikenda ( 3 na 3 turnir - Košutnjak 2014 za dečake i devojčice U15 i Novobeogradski mini basket turnir za najmlađe ) i nemogućnosti protivnika da je odigramo radnim danom, utakmicu između ekipa K.K. Zvezda 2 - K.K. BB Basket smo u dogovoru sa protivnikom, a na našu molbu odložili na čemu se zahvaljujemo protivniku na razumevanju, a odigraćemo je u kratkom roku kada se stvore uslovi.


:: POBEDA KADETA I PIONIRA 1 U DERBIJU, ODLIČNA IGRA PIONIRA 2 U PORAZU.05.04.2014
K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara Crony, kadeti.U 10. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Zvezdara Crony iz Beograda i uspela u tvrdoj i neizvesnoj utakmici do pred sam kraj da pobedi rezultatom 73 - 57. Počeli smo dobro utakmicu, poštovali kretnje u napadu što nam je davalo rezultata jer smo iz dobrih pozicija imali šuteve ka protivničkom košu. Sa manjim oscilacijama i odbrana nam je u tom periodu funkcionisala korektno što je rezultiralo naišim vođstvom od 10-ak poena razlike već u prvoj četvrtini. U sličnom ritmu smo nastavili i u drugoj četvrtini da bi početkom druge četvrtine prednost u našu korist iznosila 14 poena. Nismo mogli da držimo visok ritam igre celim tokom, protivnički trener je prekidao naše serije time out-om što je rezultiralo da i protivnik zaigra dosta bolje u nastavku i smanji rezultatski deficit na 7 poena. U nastavku je protivnik zonskom odbranom 1-3-1 uspeo da nas zaustavi u fazi napada i polako topio prednost, u jednom trenutku smanjio razliku na samo pola koša. Protivnik je bio u naletu u tom periodu, a mi bez ideje i izgledalo je da će utakmica biti sve samo ne dobijena sa ovolikom razlikom. Pokušali smo agresivnom odbranom i zonskim presingom da nateramo protivnika na greške što nam je i u dobroj meri polazilo za rukom, međutim efikasnost u napadu nije bila na zadovoljavajućem nivou jer smo opet mašili veliki broj zicera što je direktan razlog zašto se u poslednju četvrtinu ušlo sa 4 poena prednosti u našu korist. U poslednjoj četvrtini smo zaigrali dosta bolje prvenstveno u fazi napada kada je pored šuta, proradio i ofanzivni skok, uspeli smo da popravimo procente šuta iz neposredne blizine koša što je rezultiralo sa čak 32 naša data poena u četvrtoj četvrtini. Pored toga protivnik je dosta lopti izgubio zahvaljujući našem agresivnom zonskom presingu tako da je utakmica tek prelomljena 4-5 minuta pred kraj. Čestitke protivniku na fer i korektnoj utakmici, a našim igračima na velikoj borbenosti, želji pogotovo u poslednjoj deonici utakmice i pobedi koja nam je jako bitna iz mnogo razloga... Bravo tigrovi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zvezdara Crony 73 - 57
(20-14, 11-10, 10-13, 32-20)

Poeni: Boško Preradović: 25, David Živanović: 19, Nikola Spasojević: 15, Strahinja Popović: 8, Jovan Đorđević: 4, Vidak Živančević: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu za prvo mesto protiv do sada neporažene ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 66 - 46. Odlična utakmica naših dečaka koji su koncentrisanom i strpljivom igrom uspeli da pobede odličnog protivnika. Počeli smo dobro utakmicu, poveli 18-03 ali je protivnik uspeo posle time out-a njihovog trenera da se konsolidujei koliko-toliko i vrati rezultatski u igru. U tom periodu nas je dosta koristio šut ali smo imali sve otvorene šuteve zahvaljujući dobroj i kontinuiranoj kretnji svih igrača. Zahvaljujući dekoncentrisanosti u odbrani primili smo nekoliko naivnih poena. U nastavku je protivnik pripretio rezultatski i spuštao razliku na jednocifrenu prednost ali je to sve što je uspeo na ovoj utakmici da uradi zahvaljujući dobro odigranoj utakmici naših dečaka. Borbenost i igra u fazi napada je bila na zadovoljavajućem nivou, ali odbrana u pojedinim delovima utakmice nije bila ni blizu nivoa na kojem treba i mora da bude. Svaki put kada smo trebali rezultatski protivnika da slomimo i odvojimo se da bi imali mirniju završnicu utakmice, mi smo bili dekoncentrisani u fazi odbrane i dozvoljavali protivniku da se rezultatski vraća u igru zahvaljujući našim lošim odlukama i reakcijom u fazi odbrane... U utakmicama koje dolaze to ne sme da se dešava... Jako bitna pobeda za nas i u psihološkom i takmičarskom smislu, pobeda koja nas je ostavila same na vrhu tabele regionalne lige naše grupe. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na dobro odigranoj utakmici, volji i borbenosti koju su pokazali u određenim delovima utakmice... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Radnički Junior - K.K. BB Basket 46 - 66
(12-21, 13-16, 11-16, 10-13)

Poeni: Nikola Spasojević: 25, Jovan Đorđević: 18, Luka Roćenović: 7, Aleksandar Lazić: 6, Strahinja Obradović: 4, Filip Damljanović: 2, Aleksandar Savović: 2, Ilija Stevanović: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija odigrala je odličnu utakmicu protiv ekipe K.K. Barajevo iz Barajeva i poražena rezultatom 78 - 57. Bez obzira na poraz jako smo zadovoljni kako su naši dečaci odigrali i možemo konstatovati sad kada je liga završena da smo skroz postigli željeni cilj što će se verovatno videti i u sledećoj sezoni kada ovi dečaci budu noseće godište u takmičenju. Što se tiče utakmice mi smo je jako dobro počeli, poveli protiv favorizovanog i fizički mnogo dominantnijeg protivnika sa 13-07. To smo uradili zahvaljujući agresivnoj odbrani i presingom po celom terenu sa udvajanjem na šta se protivnik nije najbolje snašao što je rezultiralo našim ranim i možda iznenađujućim vođstvom. Međutim protivnik je posle toga uspeo na isti način kao i mi njih u početnoj fazi utakmice da nas nadigra agresivnom igrom u fazi odbrane i napravi seriju 25-01 i praktično već tada najavi pobednika na ovoj utakimici. Nisu se naši dečaci predavali, borili su se, poštovali zamisli trenera Preradovića, igrali koncentrisano što je rezultiralo da pobedimo 2 četvrtine fizički mnogo dominantnijeg protivnika (drugu i četvrtu). Svi igrači su zaslužni za dobru i borbenu igru ali nas raduje dobra igra naših mlađih pionira (Popovića i Topalovića) kao i naših visokih igrača (Stevančevića i Ilića) koji tek sledeće godine igraju u nosećem godištu. Ovo je možda i najbolje odigrana utakmica ove sezone kada je u pitanju ova selekcija, nije nas protivnik koji takođe poseduje određeni kvalitet nadigrao skoro ni u jednom segmentu igre, ali je zahvaljujući fizičkoj dominaciji znalački iskoristio svoju prednost i zasluženo pobedio i prošao u narednu fazu takmičenja na čemu im mi čestitamo i želimo uspeh u nastavku takmičenja, a našim dečacima i treneru Preradoviću svaka čast na prikazanoj igri, velikoj volji, motivisanošću i borbenosti ne samo na ovoj utakmici nego kroz celu sezonu... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Barajevo - K.K. BB Basket 2 78 - 57
(32-14, 10-11, 21-11, 15-21)

Poeni: Nemanja Popović: 23, Aleksa Stevančević: 11, Todor Ilić: 10, Andrija Topalović: 9, Savo Dimić: 4.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 05. I 06.04.2014.03.04.2014
MLAĐI PIONIRI:

Slobodni 10. kolo.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra derbi utakmicu protiv neporažene ekipe K.K. Radnički Junior iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 06.04.2014. godine u Beogradu u sali Hala Radnički u ul. Vojvode Šupljikca br. 31 sa početkom u 11:20 h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:30 h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Barajevo iz Barajeva. Utakmica se igra u ponedeljak 07.04.2014. godine u sali O.Š. Sima Marković u Barajevu u ul. Svetosavska br. 77 sa početkom u 19:15 h. Polazak je planiran ispred Gradseke opštine Mladenovac u 17:45 h.

___________________________________________________

KADETI:

U 10. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Zvezdara Crony iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 05.04.2014. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 14:30 h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.


:: OBAVEŠTENJE ZA TRENINGE U PETAK 04.04.2014. GODINE.03.04.2014
U petak 04.04.2014. godine NEĆE biti treninga u sali O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu zbog zauzetosti sale i proslave škole povodom dana škole. Povodom toga, sledeći treninzi za dole navedene selekcije biće u sledećim terminima:

- Kadeti: utakmica u subotu 05.04.2014. god u sali Gimnazije u Mladenovcu, skup u 13:50 h.
- Pioniri (obe selekcije): trening u subotu 05.04.2014. god u sali Gimnazije u Mladenovcu u 16:00 h.
- Devojčice: trening u subotu 05.04.2014. god u 14:00 h u sali O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu.

Sve klupske selekcije koje nisu navedene u tekstu imaju treninge u svojim standardnim terminima.:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA, PIONIRA 1 I PIONIRA 2, PORAZI KADETA I PIONIRKI.30.03.2014
Mlađi pioniri, K.K. BB Basket - K.K. BekoMLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira odigrala je derbi utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Beko iz Beograda i uspela u dramatičnoj završnici da pobedi rezultatom 49 - 43. Jako bitna pobeda za nas, iako smo bili oslabljeni neigranjem tri standardna igrača zbog bolesti, ostali igrači koji su bili na terenu su pružili odličnu utakmicu sa velikom borbenošću i željom da nadoknade odsustvo igrača koji su bitni za ekipu (Arsović, Marić i Radonjić). Bila je ovo jedna jako napeta i rezultatski neizvesna utakmica od samog početka pa do kraja, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nije sve teklo tokom kojim smo mi želeli... Obe ekipe su počele nervozno utakmicu, zbog važnosti utakmice (odlučivala o prvom mestu u grupi) igrači su bili nervozni ali smo uspeli da povedemo sa 4-0. Protivnik se ubrzo konsolidovao, izjednačio i do kraja prve četvrtine se vodila velika borba, obe ekipe nisu bile skoncentrisane pri realizaciji što je rezultiralo malim brojem poena na kraju prve četvrtine (09-09). Videlo se da će nam dosta problema zadavati njihova dva visoka igrača upravo i zbog neigranja naša dva visoka igrača. U nastavku smo i najlošiji period na utakmici imali što je protivnik iskoristio da napravi veliku razliku i na odmor na poluvremenu ode sa 8 poena prednosti. U nastavku smo na našu sreću zaigrali puno bolje, borbenije, sa mnogo većom željom i manjom dozom straha koja je bila prisutna celim tokom prvog poluvrena kod igrača... Uspeli smo zahvaljujući agresivnoj odbrani da anuliramo visoku prednost protivnika pred poslednju i odlučujuću četvrtinu. U nastavku smo nastavili sa takvom igrom što je rezultiralo tri minuta pred kraj našom prednošću od 12 poena, ali se protivnik nije predavao i do kraja uspeo samo da ublaži našu prednost. Ključ pobede na ovoj utakmici leži pre svega u kolektivnoj igri u fazi odbrane i svi igrači su zaslužni za pobedu, a sve pohvale i dvojici naših igrača (Lukić V. i Popović N.) koji su uspeli da sačuvaju dva visoka protivnička igrača jednom pre svega ogromnom željom i borbenošću. Pohvale protivniku na maksimalno fer i korektnoj igri i želimo im uspeh u nastavku takmičenja, a našim igračima na pobedi, igri i velikoj borbenosti i želji prikazanoj na ovoj utakmici. Pokazali su kako treba da se ponaša jedna ekipa i kada ne ide sve kako želimo, da nema predaje... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beko 49 - 43
(09-09, 06-14, 17-10, 17-10)

Poeni: Nemanja Popović: 17, Andrija Topalović: 15, Nemanja Radosavljević: 8, Vojin Lukić: 4, Petar Jaćimović: 2, Matija Grubović: 2, Ognjen Jovanović: 1.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Omladinac iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 55 - 31 i na taj način nastavi pobednički niz. Naši igrači su od samog početka utakmice zaigrali po dogovoru, napravili ranu prednost i praktično je do kraja utakmice samo uvećavali. U ovom trenutku je prednost u kvalitetu na strani naših igrača što smo pokazali i na terenu i nadigrali protivnika u svim košarkaškim elementima. Priliku da igraju su dobili svi igrači, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Zbog razlike u kvalitetu pobeda nije dolazila ni jednog momenta u pitanje ali je bilo dosta grešaka u vidu dekoncentracije, promašenih zicera, neprepoznavanja određenih situacija kao i odnosa pojedinih igrača... što nam se može vrlo lako osvetiti u nastavku takmičenja kada budemo igrali protiv protivnika sa većim košarkaškim kvalitetom. Očekuju nas odlučujuće dve utakmice za prvo mesto u grupi protiv takođe neporažene ekipe K.K. Radnički Junior i ukoliko se ne promeni odnos neće nam se dobro pisati... Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na novoj pobedi... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Omladinac 55 - 31
(14-06, 18-10, 10-07, 13-08)

Poeni: Nikola Spasojević: 11, Aleksandar Lazić: 10, Filip Miletić: 9, Nikola Stanojević: 8, Luka Roćenović: 5, Ilija Stevanović: 5, Filip Damljanović: 5, Nemanja Milovanović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv druge ekipe O.K.K. Beograd-a i uspela da pobedi rezultatom 59 - 40. Trener Preradović je od samog starta utakmice imao dogovor sa igračima da zaigraju agresivno u fazi odbrane što su oni i ispoštovali, protivnik koji je mlađa ekipa se nije najbolje snašao što je rezultiralo našim ranim vođstvom. Međutim iako je izgledalo da ćemo lako pobediti ovu utakmicu protivnik se nije predavao i nije nam dozvoljavao da napravimo visoku rezultatsku prednost koja bi nam garantovala neku mirniju završnicu. Dosta je tome kumovalo i pružanje šanse svim igračima da igraju što i jeste cilj i ispravna odluka trenera Preradovića. Neka naša ideja i jeste da razigravamo mlađe igrače kroz ovu ekipu, spremimo pionirsku selekciju za sledeću godinu i da igraju i stariji igrači koji ne mogu da se izbore za mesto u prvoj pionirskoj selekciji. U nastavku smo odigrali dosta bolje nego u drugoj četvrtini i imali mirnu završnicu kada je ova utakmica u pitanju. Opet dobra igra naša dva mlađa pionira koji igraju pored svoje selekcija i za ovu i to je ono što nas raduje jer nekim svojim normalnim košarkaškim tokom se razvijaju... Takođe raduje i dobra igra ne samo na ovoj utakmici nego u poslednjih nekoliko našeg visokog igrača Stevančevića koji bi tek sledeće sezone trebao da dođe do izražaja kada bude igrao u nosećem godištu... Bilo je ovo lepa utakmica za gledanje jer je bilo dosta atraktivnih poteza kao što su pogođene dve trojke pri isticanju vremena na kraju druge i četvrte četvrtine... Sve pohvale protivniku na fer i korektnoj igri i ponašanju, a našim igračima i treneru Preradoviću na pobedi i prikazanoj igri...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - O.K.K. Beograd 2 59 - 40
(18-08, 08-08, 15-11, 18-13)

Poeni: Nemanja Popović: 18, Aleksa Stevančević: 13, Todor Ilić: 12, Andrija Topalović: 8, Veljko Vujičić: 6, Vaso Petrović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRKE:

U poslednjem 22. kolu kvalitetne lige za pionirke, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Ras 2 i poražene 16.-ti put ove sezone, rezultatom 72-47. Protivnik je igrao u mlađem sastavu nego u prvoj utakmici u prvom delu sezone što nam je davalo nadu da možemo eventualno do iznenađenja ali se na našu žalost na tome i završilo. Devojčice su u svojim glavama otišle na utakmicu koju su unapred izgubile i u tome je veliki problem bio... Prvo poluvreme smo odigrali jako loše protiv protivnika koji je mlađi i fizički inferiorniji od nas, ali je nerešen rezultat iz druge četvrtine budio nadu da će se devojčice probuditi i pokušati da pruže jači otpor. Međutim, desilo se suprotno, protivnik je odigrao mnogo bolje u nastavku, sa većom željom i zasluženo pobedio sa velikom razlikom na čemu im mi čestitamo. Ovom utakmicom je završeno prvenstvo 2013/2014. Cilj koji smo postavili i pre početka lige je ispunjen, ostaje nam da uradimo analize, nastavimo sa radom na otklanjanju individualnih nedostataka i u maju-junu (u zavisnosti kada muške klupske selekcije završe takmičenja) proglasimo najbolje pojedince kluba i dodelimo diplome... Čestitke treneru Preradoviću na radu i devojčicama na napretku koji su pokazale tokom sezone, redovnošću dolazaka na treninge, odnosu koji su imale... sve pohvale našim devojčicama...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Ras 2 - Ž.K.K. BB Basket 72 - 47
(19-12, 11-11, 24-19, 18-05)

Poeni: Anđela Simeunović: 23, Milica Vučković: 19, Jovana Petrović: 3, Magdalena Žujević: 2.

____________________________________________________

KADETI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija odigrala je utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Skadarlija i poražena rezultatom 70 - 58. Rezultat je odličan u odnosu na igru koju smo prikazali, pobednik je praktično već bio rešen u prvom poluvremenu kada je protivnik imao 20 poena prednosti na svom kontu. U nastavku smo odigrali za nijansu bolje i uspeli da smanjimo razliku ali je u dobroj meri tome kumovala i odluka protivničkog trenera da odmara svoje najbolje igrače većim delom drugog poluvremena. Nismo uspeli tokom prvog poluvremna da pogodimo ništa, a nemamo ni kvalitet ni masu za neku unutrašnju i kontakt igru tako da je to veliki razlog zašto se toliko oslanjamo na šut spolja i razlog visokog minusa u prvom poluvremenu. U nastavku smo odigrali rasterećenije, uspeli da pogodimo neke šuteve spolja, postigli neke lagane poene iz tranzicije i smanjili na kraju prednost protivnika. Raduje solidna igra pionira Spasojevića koji mora još mnogo da radi ukoliko želi ozbiljnije da se bavi ovim sportom... Čestitke protivniku na pobedi, fer i korektnoj igri, a nama ostaje da probamo da treniramo jako kako bi spremniji dočekali utakmicu narednog kola...

Rezultat utakmice: K.K. Skadarlija - K.K. BB Basket 70 - 58
(23-13, 19-09, 18-16, 10-20)

Poeni: Boško Preradović: 15, David Živanović: 15, Nikola Spasojević: 13, Strahinja Popović: 7, Miloš Dimić: 5, Stefan Mihailović: 2, Vidak Živančević: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 29. I 30.03.2014. 25.03.2014
PIONIRKE:

U poslednjem 22. kolu kvalitetne lige za pionirke, naše devojčice igraju utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Ras 2 iz Beograda. Utakmica se igra u utorak 25.03.2014. godine u sali Sportskog centra Košutnjak - velika sala, u Beogradu u ul. Kneza Višeslava br. 72 sa početkom u 20:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 6, naša selekcija mlađih pionira igra derbi utakmicu protiv ekipe K.K. Beko iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.03.2014. godine u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo dečake da u utakmici za prvo mesto pruže maksimum i odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 12. redovnom kolu regionalne lige, grupa 4, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Omladinac iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.03.2014. godine. u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu borbenu i dobru utakmicu.

_____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 12. redovnom kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe O.K.K. Beograd 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 29.03.2014. godine. u sali Gimnazije u Mladenovcu sa početkom u 14:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu borbenu i dobru utakmicu.

____________________________________________________

KADETI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Skadarlija iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.03.2014. godine. u sali O.Š. Stari Grad u Beogradu u ul. Herceg Stjepana br. 7 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.