Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDA JUNIORA I PIONIRA 1 U REDOVNOM I VANREDNOM KOLU, PORAZI PIONIRKI, KADETKINJA I PIONIRA 2.21.12.2016
Juniori K.K. BB Basket - K.K. Gro Basket, 18.12.2016.JUNIORI:

Pretposlednju utakmicu u ovim kvalifikacijama naša juniorska selekcija odigrala je protiv ekipe KK Gro-Basket. Ušli smo u meč previše opušteno, podrazumevajući da smo favoriti i da će utakmica biti svedena na puku formalnost. Od samog početka smo bili u jako lošem ritmu i delovali smo previše sporo, tromo, a rezultat je bio tu. Nakon prve četvrtine imali smo 12 poena u džepu. I pored saznanja kakav nam se krah dogodio na prvoj utakmici protiv istog protivnika, momci su se oglušili na upozorenja i nastavili u istom ritmu. Protivnik je, čini se, bojažljivo uspevao malo po malo da istopi razliku koju smo lako stvorili. Zonskom odbranom uspeli su da potpuno neutrališu većinu naših napada i u tom periodu postižemo samo 3 koša iz igre! Na poluvreme odlazimo sa -2 i ponovo doživljavamo veliki rezultatski pad, kao kroz celu sezonu u nekim delovima igre. Momci reaguju dobro na kritiku koja im je bila upućena u svlačionici i na pravi način počinju drugo poluvreme. Tek u drugom poluvremenu mi uspevamo da pronađemo naš ritam igre koji nas je doveo do svih ovih pobeda. Činjenica da ne može drugačije još uvek nam nije ušla u glavu izgleda, a ostala nam je još samo jedna utakmica do kraja. Utakmicu privodimo mirno do kraja u našu korist, uz korektnu igru svih igrača u drugom poluvremenu. Moramo pohvaliti, pre svih, našeg kapitena, Aleksandra Stanišića za odnos prema utakmici, treneru, klubu, obzirom da svojim zalaganjem i ponašanjem postavlja primer od kad je u klubu, a to nije jako dug vremenski period. Ništa manju pohvalu ne zaslužuje ni Mateja Đorđević. Momci su utakmicu odigrali pod temperaturom preko 38.5 i obojica su pružili dobru, požrtvovanu partiju, što kod nas ne prolazi nezapaženo. Juniorsku selekciju očekuje poslednja utakmica u ovim kvalifikacijama kroz koje ćemo se, ako trijumfujemo protiv izuzetno neugodnog protivnika, kvalifikovati u Kvalitetnu ligu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Gro Basket 85 - 56
(23-11, 09-23, 26-10, 27-14)

Poeni: Pavle Antić: 26, Aleksandar Stanišić: 23, Miloš Dimić: 11, Aleksa Marković: 7, Aleksa Stojić: 7, Mateja Đorđević: 6, Mihailo Miletić: 3, Aleksa Stevančević: 2

___________________________________________________

PIONIRI 1:

Ekipa pioniri 1, odigrala je dve utakmice u 3 dana i u obe utakmice slavili smo velikom razlikom. Identične su bile utakmice koje smo odigrali, dosta smo dominatniji fizički od svojih protivnika obzirom da su naši dečaci stariji od svih protivnika sa kojima smo se susreli u dosadašnjem toku regionalne lige. U obe utakmice od samog početka smo uspostavili dominaciju na terenu i rezultatski se odlepili, da bi već posle 2-3 minuta igre bilo pitanje samo kojom će se razlikom završiti utakmica. U razgovoru sa igračima stavljeno im je do znanja da rezultati ovakvih utakmica nisu merilo našeg napretka i košarkaškog umeća, pa i ovim putem apelujemo na igrače da ozbiljno shvate rad na treninzima, obzirom da će doći vreme kada ćemo igrati utakmice i sa fizički, i tehnički jačim protivnicima.

Rezultat utakmice vanrednog 2. kola: K.K. SVB - K.K. BB Basket 16 - 99
(02-26, 02-20, 03-25, 10-28)

Poeni: Aleksa Macura: 20, Ognjen Jovanović: 15, Vuk Obradović: 12, Milan Bjelić: 12, Mateja Tošaković:12, Pavle Aljošević: 10, Miloš Obradović: 6, Filip Ilić: 4, Vojin Đorđević: 4, Luka Gojković: 4.


Rezultat utakmice redovnog 3. kola: K.K. BB Basket - K.K. Radnički Obrenovac 2 107 - 35
(24-08, 27-02, 28-09, 28-16)

Poeni: Filip Ilić: 22, Luka Gojković: 19, Ognjen Jovanović: 18, Ognjen Luković: 10, Andrija Martinović: 8, Vojin Đorđević: 7, Mateja Tošaković: 5, Pavle Aljošević: 4, Miloš Obradović: 4, Ognjen Simić: 4, Stefan Vuičić: 4, Viktor Antonijević: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Radivoj Korać i poražena je rezultatom 59 - 46. Odigrali su naši dečaci korektno utakmicu, većim delom do pred kraj utakmica je bila u rezultatskom egalu ali nismo imali dovoljno snage da do kraja odigramo u tom ritmu i probamo da iznenadimo favorizovanog protivnika. Direktan razlog poraza na ovoj utakmici je loša kontrola ofanzivnog skoka protivnika koji je uspevao iz 2-3-4 napada da poentira što nas je pored fizičkog umora i posle manjka snage i koncentracije u napadu i psihički ubijalo. Kao i sve druge ekipe kluba koje se prijavljuju za takmičenje, tako je cilj i ove ekipe da se mlađi igrači razigravaju kako bi sledeće sezone bili kvalitetniji i bolji kada budu igrali u svom godištu. Ako poredimo ovu utakmicu sa utakmicom koju smo odigrali u prvom kolu protiv ekipe K.K. Zmaj onda možemo skroz biti zadovoljni onim što smo prikazali sa nadom da nam forma ide uzlaznom putanjom i da ovo nije bilo slučajno. Svi igrači su dobili šansu da igraju i neki je iskoristili, a neki ne ali obzirom da je početak takmičenja biće još prilika za ispravke. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim dečacima i pored poraza na kvalitetno odigranoj utakmici.

Rezultat utakmice: K.K.Radivoj Korać - K.K.BB Basket 2 59 - 46
(12-08, 14-18, 15-10, 18-06)

Poeni: Pavle Aljošević: 13, Stefan Vuičić: 7, Vojin Đorđević: 7, Ognjen Simić: 6, Ognjen Jovanović: 6, Novak Velimirović: 4, Ognjen Luković: 3.

___________________________________________________

PIONIRKE:

U 6. kolu pionirske lige za devojčice, grupa 2, naša ekipa je odigrala utakmicu protiv sjajne ekipe Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda i ubedljivo poražena rezultatom 84 - 21. Sam rezultat sve govori kada je odnos snaga u ovom trenutku između ove dve ekipe. Protivnik je iskoristio sve svoje prednosti, a ima ih mnogo u odnosu na nas u ovom trenutku i zasluženo pobedio na čemu im čestitmo. Sa druge strane, sigurno je da i mi možemo dosta bolje jer smo bili oslabljeni neigranjem dve najbolje igračice, a i igračice koje su igrale su bile rovite i pod prehladom tako da je realno bio uspeh i odigrati ovu utakmicu. Uz dobar rad na treningu, a pre toga dolaske na trening sigurno je da ekipa ima prostora za napredak.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Radivoj Korać - Ž.K.K. BB Basket 84 - 21
(26 - 04, 22-07, 20-04, 16-06)

Poeni: Selena Dedić: 8, Sanja Ilić: 5, Anđela Petrović: 4, Ana Milovanović: 2, Milena Stevanović: 2.

__________________________________________________

KADETKINJE:

U 6. kolu kadetske lige, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Kneževac Kijevo iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražene rezultatom 59 - 32. Već na početku utakmice protivnik je nametnuo svoj ritam i agresivnom zonskom odbranom kada su udvajale, pa čak i tri igračice bile na našoj igračici sa loptom, uspevale da nas kažnjavaju laganim poenima. Mi se nismo snašli na takav stil igre, teško smo dolazili do prilika za koš što nas je činilo nervoznima, a sa druge strane protivniku sve više ulivalo samopouzdanje i dozu hrabrosti i agresivnosti. Osim poslednje četvrtine kada je praktično pitanje pobednika već rešeno i kada je protivnički trener povukao ručnu kočnicu i dao šansu igračicama koje su manje igrale da pokažu šta znaju, sve ostale četvrtine smo ubedljivo izgubili... Ostaje nam da analiziramo utakmicu i probamo radom na treningu da ispravljamo greške. Imamo i dodatnih problema obzirom da su nam igrači masovno bolesni pa će nam pauza tokom novogodišnjih i božićnih praznika koja dolazi posle sledećeg kola sigurno prijati i pokušaćemo da štospremniji dočekamo nastavak takmičenja...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Kneževac Kijevo - Ž.K.K. BB Basket 59 - 32
(04-10, 05-17, 09-18, 14-14)

Poeni: Sara Jakšić: 20, Jovana Bazić: 5, Jelena Stojić: 2, Milena Stevanović: 2, Ana Vujičić: 2, Isidora Ilić: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 17. I 18.12.2016.16.12.2016
PIONIRKE:

U 6. kolu pionirske lige za devojčice, grupa 2, naša ekipa igra utakmicu sa Ž.K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.12.2016. godine u sali O.Š. Bora Stanković u Beogradu u ul. Paunova br. 19a sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:40h.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 6. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa igra utakmicu sa Ž.K.K. Kneževac Kijevo iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 17.12.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem podržimo naše devojčice da odigraju borbeno i dobro protiv kvalitetnog protivnika.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

Završili kvalifikacije, čekaju početak takmičenja u regionalnoj ligi sredinom januara.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 3. kolu regionalne lige, grupa 5, naša prva pionirska ekipa igra utakmicu sa ekipom K.K. Radnički 2 iz Obrenovca. Utakmica se igra u nedelju 18.12.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem podržimo naše dečake da odigraju borbeno i dobro protiv kvalitetnog protivnika.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U 3. kolu regionalne lige za dečake, grupa 4, naša druga pionirska ekipa igra utakmicu sa K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 18.12.2016. godine u sali O.Š. Milan Đ. Milićević u Beogradu u ul. Borivoja Stevanovića br. 27a sa početkom u 12:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h.

___________________________________________________

KADETI:

Slobodni u pretposlednjem 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu.

___________________________________________________

JUNIORI:

U 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša juniorska ekipa igra utakmicu sa ekipom K.K. Gro Basket iz Grocke. Utakmica se igra u nedelju 18.12.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 17:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i fer i korektnim navijanjem podržimo naše dečake da odigraju borbeno i dobro protiv kvalitetnog protivnika.


:: SJAJNA POBEDA KADETKINJA NA GOSTUJUĆEM TERENU, POBEDA KADETA I PIONIRA 2, PORAZI MLAĐIH PIONIRA, JUNIORA I PIONIRKI. PIONIRI 1 SVOJU UTAKMICU REDOVNOG KOLA IGRAJU U PETAK 16.12.12.12.2016
Kadeti 11.12.2016. K.K. BB Basket - K.K. La BasketKADETI:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 8, naša kadetska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. LA Basket iz Lazeravca i uspela da pobedi rezultatom 73 - 55. Iako smo bili oslabljeni neigranjem nekih igrača koji su igrali utakmicu za juniorsku selekciju koja je igrala paralelno utakmicu u Zemunu, ni jednog trenutka pobeda nije dolazila u pitanje. Naprotiv, svi igrači su odradili korektno svoj deo posla na terenu uz manje oscilacije u igri i na kraju smo zasluženo pobedili nadigravši protivnika u svim elementima igre. Ono na čemu moramo dosta da radimo je odbrana čovek, a posebno odbrana na igraču sa loptom što nam je mana ne samo na ovoj utakmici nego generalno. U trenucima kada smo igrali zonsku odbranu, situacija na terenu se odvijala u našu korist ali u suprotnom bi bilo dosta oscilacija. Takođe, greške koje su bile na ovoj utakmici je zagrađivanje svoga koša tj defanzivni skok. U određenim trenucima utakmice smo dozvoljavali protivniku i po 3-4 ofanzivna skoka što će nam se sigurno na nekim budućim utakmicama i protiv protivnika koji imaju veće košarkaško znanje obiti o glavu. U svakom slučaju čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima i treneru sve čestitke na svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezonu uz poruku da samo tako i nastave. Kadetska selekcija je jedna od selekcija koja radi i trenira kvalitetno, prilično redovno dolaze na treninge, ponašaju se u skladu sa pravilima i kodeksom kluba... Bravo tigrovi....

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. LA Basket 73 - 55
(22-15, 20-09, 18-15, 13-16)

Poeni: Veljko Pavlović: 17, Strahinja Obradović: 11, Nikola Živnović: 8, Mihajlo Miletić: 8, Filip Miletić: 6, Aleksa Stevančević: 6, Dimitrije Petrović: 5, Vukan Živančević: 5, Vuk Obradović: 4, Uroš Čuturilo: 3.

___________________________________________________

KADETKINJE:

U 5. kolu kadetske lige za devojčice, naša selekcija je odigrala utakmicu sa Ž.K.K. Girl Basket iz Beograda i uspela u neizvesnoj završnici da pobedi odličnu ekipu rezultatom 51 - 48. Bila je ovo jedna neizvesna utakmica od samog početka pa do kraja. Obe ekipe su imale blagu prednost tokom utakmice. Osim lošeg početka kada je dozvoljeno protivniku da laganim poenima povede sa 08-02, u nastavku smo odigrali mnogo bolje, sustigli prednost protivnika i do kraja poluvremena imali blagu rezultatsku prednost. Krasila nas je kolektivna igra, viđeno je dosta lepih asistencija, visoke igračice su imale odličnu saradnju sa bekovima pa smo uspevali dosta puta da ugrozimo koš protivnika iz reketa. Sjajno je odigrala naša visoka igračica Stojić Jelena koju smo dugo vremena čekali da proigra na nivou koji se od nje i očekuje. Uz nju je standardno bila dobra i Jakšić Sara koja drugu utakmicu zaredom postiže 30 poena i više. U nastavku utakmice, u drugom poluvremenu smo odigrali jako loše odbranu tj loše smo gradili koš što je protivnik koristio i isključivo zahvaljujući ofanzivnim skokovima održavao rezultatsku klackalicu. U poslednjoj četvrtini smo uspeli da iskontrolišemo ofanzivni skok protivnika i u dramatičnoj završnici smo imali više živaca, sreće i znanja i zasluženo pobedili odličnu ekipu. Raduje nas odnos igračica prema igri na gostujućem terenu što nije bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama. Sve čestitke svim devojčicama na svemu prikazanom na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Girl Basket - Ž.K.K. BB Basket 48 - 51
(16-20, 11-08, 12-10, 09-13)

Poeni: Sara Jakšić: 31, Jelena Stojić: 12, Nevena Dražić: 4, Jovana Bazić: 4.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga pionirska selekcija je odigrala protiv druge ekipe O.K.K. Beograd i uspela da pobedi ubedljivo rezultatom 79 - 27. Sam rezultat govori o odnosu snaga na ovoj utakmici, naša ekipa je u ovom trenutku dosta kvalitetnija od protivnika što je pokazala i na terenu. Istina, protivnik je ekipa koja je sastavljena od dosta mlađih igrača, a i igrali su utakmicu oslabljeni neigranjem nekoliko bitnih igrača zbog bolesti. Naši igrači su svi dobili šansu da igraju, a minutaža je ravnopravno raspoeđena na sve igrače i svi su igrači uglavnom dobro iskoristili svoje vreme provedeno u igri. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim igračima na pobedi uz poruku da bi trebalo da se ponašaju na taj način kada se igra i protiv jakih ekipa.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - O.K.K. Beograd 2 79 - 27
(22-05, 23-07, 13-06, 21-09)

Poeni: Pavle Aljošević: 14, Ognjen Simić: 13, Vojislav Stojković: 9, Aleksa Despotović: 8, Ognjen Gavrilović: 8, Vojin Đorđević: 8, Stefan Vuičić: 7, Uroš Najić: 4, Aleksa Nikodijević: 4, Ognjen Luković: 4.

____________________________________________________

JUNIORI:

Drugu utakmicu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, KK Mladost Admiral, odigrali smo u specifičnim uslovima, obzirom da nam je na ovoj utakmici falilo 5 igrača koji su igrali prvu utakmicu, a koji nisu mogli pomoći ekipi proteklog vikenda usled bolesti. Samim tim, ovo je bila izuzetna prilika da dobrom igrom naši igrači koji utakmice počinju sa klupe, uglavnom, pokažu nivo napretka i doprinesu više nego u prethodnim utakmicama, što se i dogodilo.Krenuli smo i više nego dobro sa utakmicom. Bili smo čvrsti u odbrani, brzo uspevali da prenesemo težište igre u prednje polje kada god nam se ukazala prilika, a uz poštovanje kretnji i principa u pozicionom napadu došli smo do nekih otvorenih šuteva koje smo pogodili. Takva igra dovela nas je do iznenađujućeg vođstva za sve prisutne. Dobili smo prvu četvrtinu 20-24 i to je verovatno najbolji period igre naše ekipe u celoj dosadašnjoj sezoni. Nismo uspeli da nastavimo u istom ritmu, koji je bio izuzetno visok i naporan. Protivnik je postepeno uvećavao prednost i zadavao nam je muke i u odbrani i u napadu. Nismo uspeli da povratimo ritam iz prve četvrtine, umor je odradio svoje, ali se naši momci nisu predavali do samog kraja, što je za svaku pohvalu. Na kraju, protivnik je slavio velikom razlikom, ali mi nismo izašli nezadovoljni iz utakmice. Svaki igrač koji je igrao imao je svoju ulogu i veći ili manji doprinos na ovoj utakmici. Zaista raduje način na koji su momci pristupili ovoj utakmici, bezrezervno, čvrsto, muški, do poslednje sekunde. Dosta igrača je iskoristilo svoju šansu i minutažu, što je još jedna pozitivna stvar koju možemo izvući iz ovog ubedljivog poraza. Ono što nije dobro, međutim, je to da mi ne možemo da izdržimo ovako visok intenzitet igre duže od jedne četvrtine, jer naši igrači gotovo nikada ne treniraju u tom ritmu! To je stvar koju definitivno želimo da ispravimo, želimo maksimalnu posvećenost igrača na treninzima, baš kao i na utakmicama, jer i trenerski i igrački kadar žele isto: konkurentnost protiv najboljih. Ne može se čestitati ekipi koja je poražena sa 36 poena razlike, ali naši momci zaista zaslužuju pohvalu za utakmicu koju su odigrali, kao i pristup istoj.

Rezultat utakmice: K.K. Mladost - K.K. BB Basket 103 - 67
(20-24, 27-16, 30-12, 26-15)

Poeni: Miloš Dimić: 13, Saša Rašić: 12, Aleksandar Stanišić: 12, Igor Lazić: 12, Ilija Ivković: 8, Savo Dimić: 5, Luka Roćenović: 3, Aleksa Jaćimović: 2, Dušan Đurić: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U poslednjem 10. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7. Poraženi smo rezultatom 61 - 49 iako smo gajili nadu da možemo u poslednjem kolu ostvariti prvu prvenstvenu pobedu u ovoj sezoni ali ćemo očigledno morati sačekati nastavak takmičenja u regionalnoj ligi kako bi osetili slast pobede u ovoj sezoni. Dobro smo počeli utakmicu i u fazi napada i fazi odbrane ali nažalost samo smo prvu četvrtinu odigrali na visokom nivou. Definitivno krivca u porazu moramo tražiti u sebi samima jer kada šutnemo 50 slobodnih bacanja, a pogodimo samo 23, onda je očigledno šta je uzrok poraza. Pored 27 promašenih slobodnih bacanja, imali smo veliki mbroj promašenih zicera i otvorenih šuteva. Mnogo nam škripi odbrana, kako na igraču sa loptom tj individualna, tako i kolektivna. Zatim, zagrađivanje kođa i defanzivni skok. Mi smo ekipa koja nema visoke igrače pa onda pored toga što nemamo urođenu agresivnost i volju za nadmetanjem i pobedom, dodatno nam to predstavlje problem. U svakom slučaju vreme je pred nama da napornim radom, redovnim dolaskom na treninge i zalaganjem probamo da otklanjamo nedostatke. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračima poruka da nastave sa radom i treninzima pa će sigurno uskoro doći i vreme kada će stvari krenuti na bolje....

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Novi Beograd 7 49 - 61
(13-09, 08-18, 11-13, 17-21)

Poeni: Nemanja Janković: 25, Luka Živadinović: 8, Vojin Stepanović: 7, Andrej Ivković: 2, Aleksandar Bajkić: 2, Nikola Stojković: 2, Vukan Neršić: 2, Danilo Radenović: 1.

___________________________________________________

PIONIRKE:

U 5. kolu pionirske lige za devojčice, grupa 2, naša ekipa je odigrala utakmicu sa Ž.K.K. Art basket iz Beograda i poražena je rezultatom 53 - 26. Po rezultatu na ovoj utakmici bi se reklo da je ovo bila lagana pobeda protivnika, međutim nije baš tako. Naša ekipa je bila celim tokom utakmice u rezultatskom zaostatku ali blagom i praktično smo mogli imati rezultatski priključak da smo samo malo više imali koncentracije kod realizacije zicera i slobodnih bacanja. Tek pred kraj utakmice se protivnik rezultatski odvojio i zasluženo pobedio na čemu im čestitamo. mi smo za razliku od prethodne utakmice ovu odigrali mnogo bolje, nije loše naša ekipa delovala na terenu jer se moglo videti dosta dobrih košarkaških poteza, samo što je realizacija izostala. Sigurni smo da će i to kroz utakmice biti mnogo bolje kako igračice budu sticale samopouzdanje. Sve igračice su igrale i minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igračice. Čestitke našim igračicama na napretku koji su pokazale u odnosu na prethodne utakmice...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Art Basket - Ž.K.K. BB Basket 53 - 26
(12-05, 08-06, 18-10, 15-05)

Poeni: Iva Vojinović: 13, Petrović Anđela: 5, Sanja Ilić: 2, Ana Bazić: 2, Milica Radovanović: 2, Selena Dedić: 2.:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 10. I 11.12.2016.09.12.2016
PIONIRKE:

U 5. kolu pionirske lige za devojčice, grupa 2, naša ekipa se sastaje sa Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Utakmica se igra u sredu 14.12.2016. godine u Beogradu u sali O.Š. Veselin Masleša u ul. Kumodraška br. 72 sa početkom u 21:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:30h.

_____________________________________________________

KADETKINJE:

U 5. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa se sastaje sa Ž.K.K. Girl Basket iz Beograda. Utakmica se igra u sredu 07.12.2016. godine u Zemunu u sali O.Š. Sava Šumanović u ul. Dobanovački put br. 107 sa početkom u 20:40h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U poslednjem 10. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2016. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:00h. Pozivamo sve navijače da dođu i fer i korektnim navijanjem pomognu našim dečacima da u derbiju začelja tabele pokušaju da pobede i zabeleže prvu ovosezonsku prvenstvenu pobedu.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 2. kolu regionalne lige za pionire, grupa 5, naša prva selekcija se sastaje sa ekipom K.K. SVB iz Beograda. Utakmica se igra u petak 16.12.2016. godine u Beogradu u sali O.Š. Drinka Pavlović u ul. Kosovska br. 19 sa početkom u 21:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:50h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd 2. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2016. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:10h. Pozivamo sve navijače da dođu i fer i korektnim navijanjem pomognu našim dečacima da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

KADETI:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 8, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. LA Basket iz Lazarevca. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2016. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu i fer i korektnim navijanjem pomognu našim dečacima da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

JUNIORI:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša juniorska selekcija se sastaje sa ekipom K.K. Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 11.12.2016. godine u Zemunuu u Hali Pinki u ul. Gradski park br. 2 sa početkom u 18:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:30h.


:: POBEDE JUNIORA I PIONIRA 1, PORAZI MLAĐIH PIONIRA, PIONIRA 2 I KADETA. ŽENSKE SELEKCIJE SLOBODNE OVO KOLO.09.12.2016
PIONIRI 1:

Dominantna pobeda pionirske selekcije i prva od početka sezone. Ekipa Pioniri 1 sastavljena je od pretežno igrača 2002. godište, dok je ekipa protiv koje smo igrali sastavljena od dece koja su uglavnom mlađa. Već na početku se videlo da ćemo iz ove utakmice izaći kao pobednici, samo je bilo pitanje rezultata na kraju. Ono čega moramo da budemo svesni je da i pored ovako dominantne pobede smo bili daleko od savršene ekipe. Dosta grešimo još uvek u pojedinim segmentima igre i zadatak će nam biti da te greške i njihov uticaj svedemo na minimum. Svakako, obećavajući početak za naše dečake koji zaista vredno rade i trude se da poboljšaju svaki aspekt igre iz treninga u trening. Minutaža je bila ravnomerno raspoređena i svi igrači su upisali poene na ovoj utakmici, što je dalo posebnu draž ovoj pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Mondo Basket 4 86 - 34
(27-11, 19-11, 19-06, 21-06)

Poeni: Mateja Tošaković: 13, Vuk Obradović: 11, Ognjen Jovanović: 10, Filip Ilić: 9, Miloš Obradović: 8, Andrija Martinović: 8, Pavle Aljošević: 6, Andrija Jovanović: 6, Vojin Đorđević: 5, Viktor Antonijević: 4, Milan Bjelić: 2.

___________________________________________________

JUNIORI:

3 dana nakon tesne pobede posle produžetka u vanrednom kolu, naša juniorska ekipa dočekala je mladu, ali kvalitetnu ekipu KK AS Basket. Svesni rezultata iz prve utakmice, dosta ležerno smo delovali čitavu prvu četvrtinu. Igrali smo bez žara, kao da ne želimo da odigramo utakmicu, nego da nam se upiše pobeda odmah, a protivnik da se preda. To, naravno, ne može tako, pa smo se tek u drugoj četvrtini konsolidovali, kada smo ličili na sebe. Od tog trenutka, pa nadalje, naša ekipa je bila konstantno u prednosti, koja je varirala. Utakmicu privodimo kraju poprilično sigurno i koncentrisano, što je pozitivna stvar. Ono na šta moramo da obratimo pažnju jeste ta energija koju ne može da iznese samo prva petorka. Energija sa klupe nam je očajnički potrebna i može nam doneti samo još pozitivnih stvari i opcija kojima možemo raspolagati. Malo veće uključenje igrača van prve petorke nam je, zaista neophodno i to je nešto na čemu ćemo bazirati napredak u preostalih nekoliko utakmica. Nažalost, ovo je bila poslednja utakmica u sledećih nekoliko meseci, ako ne i cele sezone za našeg rezervnog centra, Đedović Nemanju, koji je iz utakmice u utakmicu delovao sve bolje na terenu, a njegova predanost na treninzima i utakmicama nikada se nije dovodila u pitanje. Nadamo se da će se što pre oporaviti od neugodne povrede leđa koju vuče još odavno i da će nam se vratiti što pre.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. As Basket 85 - 70
(17-18, 21-09, 24-20, 23-23)

Poeni: Aleksandar Stanišić: 24, Pavle Antić: 18, Igor Lazić: 14, Miloš Dimić: 7, Aleksa Marković: 4, Ilija Ivković: 4, Mateja Đorđević: 4, Aleksandar Lazić: 4, Đedović Nemanja: 4, Rašić Saša: 2.

___________________________________________________

KADETI:

Neverovatna situacija dogodila nam se za vikend kada smo se po drugi put u sezoni sreli sa ekipom Kk Borac Zemun. U prvoj utakmici, naša ekipa je slavila rezultatom 77-47, a u drugoj, naša ekipa je izgubila, od istog protivnika, 76-49. Gotovo 60 poena razlike smo dozvolili u 2 utakmice protiv istog protivnika, to dosata govori kakvu smo utakmicu odigrali i kakav nam je pristup bio. Već nedeljama igrači se upozoravaju da nam je pristup treningu i utakmicama isuviše ležeran i da takvim načinom rada i igre nismo stigli do dobrih rezultata koje smo postigli. Igrači su se oglušili na sve apele i rezultat je, pomalo i očekivan. Utakmica je bila rešena u prva 2 minuta! 2 minuta smo igrali i stekao se utisak da želimo da se što pre završi agonija, da se spakujemo u kombi i požurimo kući, jer imamo preča posla. Istini za volju, usled opšteg sivila i beznađa, par naših igrača je iskočilo individualnim rešenjima i svojom energijom pokušali su da promene situaciju na terenu, no taj brod je odavno otplovio. U trećoj četvrtini je delovalo da ćemo uspeti da se izvučemo, prišli smo na -12, ali to je kratkotrajan bljesak bio koji je trajao tek nekoliko minuta, nedovoljno da se ugrozi silno motivisan protivnik. Četvrtu četvrtinu igramo u istom ritmu kao i većinu utakmice i protivnik rutinski slavi na ovoj utakmici. Ovo je veliki propust naših igrača i šamar realnosti u pravo vreme, moglo bi se reći. Što pre shvatimo da moramo da poginemo svaku utakmicu da bismo pobedili, to ćemo pre postati kvalitetna ekipa koja može da se nosi sa svima. Do tada, ostaje nam da treniramo kao na početku sezone, tada smo izgledali mnogo bolje nego sada i to je model koji želimo da ustalimo kroz sezonu.

Rezultat utakmice: K.K. Borac Zemun - K.K. BB Basket 76 - 49
(24-14, 20-10, 10-15, 22-10)

Poeni: Ilija Ivković: 18, Veljko Pavlović: 11, Strahinja Obradović: 7, Luka Roćenović: 6, Novak Zečević: 3, Dimitrije Petrović: 2, Savo Dimić: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

Druga pionirska ekipa započela je svoje takmičenje ubedljivim porazom. Ova ekipa je sastavljena pretežno od igrača 2003. godište i cilj je njihovo razigravanje i uigravanje za sledeću sezonu kada će biti noseće godište kategorije pionira. Što se same utakmice tiče, u potpunosti smo je odigrali bojažljivo. I ono što znamo nismo znali. Na stranu košarkaški elementi, izgledali smo kao da nam nedostaje osnovna motorika, a to zaista nije slučaj. Takav epilog je i očekivan, zaista, obzirom na razliku u kvalitetu ekipa koje nastupaju u selekcijama mlađih pionira i pionirskim selekcijama. Celu utakmicu smo igrali bojažljivo osim perioda u trećoj četvrtini kada smo razliku uspeli da spustimo na 8 poena. Mirisalo je na potpuni preokret, protivnik je delovao poprilično loše u tim trenucima, a mi nismo uspeli da nađemo snage za preokret i pobedu. Treća četvrtina u kojoj smo postigli 17 poena treba da nam bude zvezda vodilja u narednom periodu, model igre koji čemo pratiti i na taj način, sa što manje straha, sprovoditi u delo na terenu ono što ovi dečaci vredno rade na treninzima.

Rezultat utakmice: K.K. Zmaj - K.K. BB Basket 2 60 - 28
(17-05, 11-04, 09-17, 23-02)

Poeni. Pavle Aljošević: 11, Vojin Đorđević: 7, Ognjen Jovanović: 2, Uroš Najić: 2, Ognjen Luković: 2, Vojislav Stojković: 2, Stefan Vuičić: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U pretposlednjem 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša selekcija mlađih pionira je odigrala jutakmicu sa prvoplasiranom ekipom na tabeli, K.K. FMP iz Beograda i poražena ubedljivo rezultatom 65 - 19. Sam rezultat sve govori o odnosu snaga i kvalitetu između ove dve ekipe u ovom trenutku. Podatak da nismo postigli nijedan poen u prvoj četvrtini kada je protivnik igrao agresivnu odbranu po celom terenu dovoljno govori o našoj nemoći. Zaslužena pobeda protivnika koji je u ovom trenutku svetlosnu godinu ispred nas što se tiče košarkaškog znanja, a nama ostaje da se nadamo da ćemo u poslednjem kolu uspeti da odigramo dobro i hrabro protiv ekipe koja je u ovom trenutku pretposlednja na tabeli.

Rezultat utakmice: K.K. FMP - K.K. BB Basket 65 - 19
(23-00, 08-04, 18-08, 16-09)

Poeni: Nemanja Janković: 10, Vojin Stepanović: 4, Luka Živadinović: 3, Petar Luković: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 03. I 04.12.2016.02.12.2016
MLAĐI PIONIRI:

U pretposlednjem 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. FMP iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2016. godine u sali Basket Land u Beogradu u ul. Lazarevački drum br. 14 sa početkom u 18:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:15h.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 5, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Mondo Basket 4 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu i fer i korektnim navijanjem pomognu našim dečacima da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Zmaj iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 03.12.2016. godine u sali Jovan Jovanović Zmaj u Beogradu u ul. Meštrovićeva br. 19 sa početkom u 12:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:15h.

____________________________________________________

KADETI:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 8, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2016. godine u sali Saobraćajne škole u Zemunu u ul. Cara Dušana br. 262 sa početkom u 11:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:20h.

_____________________________________________________

JUNIORI:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša juniorska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. As Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 04.12.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi da odigra hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRKE I KADETKINJE:

Po kalendaru takmičenja KSB-a sve ženske selekcije su slobodne ovog vikenda.


:: POBEDA JUNIORA U REDOVNOM I VANREDNOM KOLU, POBEDA KADATA U REDOVNOM KOLU, POBEDA KADETKINJA I PORAZI MLAĐIH PIONIRA I KADETA U VANREDNOM KOLU.02.12.2016
Kadeti K.K. BB Basket - K.K. Div Basket 27.11.2016.KADETI (redovno 6. kolo):

Drugu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika košarkaškog kluba Div Basket kadetska selekcija je odigrala poprilično ležerno. Sve do druge četvrtine nismo uspeli da pronađemo pravi ritam igre, pogotovo u fazi odbrane, što nam je jača strana igre ove godine. Nismo bili agresivni, protok lopte je bio na niskom nivou, sve što smo odigrali u napadu bilo je uglavnom 1 na 1. Takav model igre i ponašanja pokušavamo da iskorenimo. Želimo sportsku atmosferu u našoj ekipi gde će se igrati istim intenzitetom i protiv prvoplasirane i protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli. Utakmicu smo uspeli da dobijemo, ali daleko od toga da smo iz nje izašli zadovoljni. Definitivno je bilo svetlih trenutaka i nekih atraktivnih individualnih rešenja, ali u cilju našeg napretka moramo biti koncentrisni svih 40 minuta, svako kolo koje igramo. Usled uslova koje imamo, a koji su ponajbolji u poslednjih nekoliko godina, moramo prazan hod svesti na minimum, a igrači moraju da shvate da nema lakih protivnika i unapred dobijenih utakmica.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Div Basket 68 - 53
(15-11, 26-16, 15-10, 12-16)

Poeni: Luka Roćenović: 21, Savo Dimić: 16, Ilija Ivković: 12, Strahinja Obradović: 7, Veljko Pavlović: 4, Filip Miletić: 3, Dimitrije Savić: 3, Mihajlo Miletić: 2.

___________________________________________________

JUNIORI (5. redovno kolo):

Utakmica juniorske selekcije odigrana prošlog vikenda bila je poslednja utakmica protiv ekipa sa kojima se nismo sastajali ove godine. Obzirom na neke prethodne utakmice, poznati su principi na kojima počiva košarkaška filozofija ekipe KK Koledž Beograd, što nam je dozvolilo i taktičku pripremu pred utakmicu. Čitavu utakmicu naši igrači su bili u prednosti. Od samog početka smo nametnuli naš ritam igre i delovali smo kao da kontrolišemo utakmicu od početka do kraja, što nije bio slučaj u prethodnim kolima. Oscilacija je bilo, što je i prirodno. Dogovor u svlačionici je bio da se naše osciliranje svede na minimum. Želimo da produžimo periode dobre igre, što će nam svakako činiti dosta dobrog u utakmicama koje slede. Utakmica je bila muška, sa dosta kontakta na obe strane, a pristup igri nam je bio mnogo bolji nego u prethodnim utakmicama i raduje što igra i forma juniorske selekcije još uvek idu na bolje i pored pozitivnih rezultata koje postižemo u ovim kvalifikacijama. Nadamo se da će se ovaj trend dobrog rada na treninzima i dobrih igara sa poboljšanjima nastaviti i da ćemo u drugoj polovini kvalifikacionog dela lige biti još bolji.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Koledž 75 - 58
(21-16, 16-13, 20-13, 18-16)

Poeni: Pavle Antić: 22, Igor Lazić: 15, Miloš Dimić: 14, Aleksandar Stanišić: 12, Nemanja Đedović: 7, Ilija Ivković: 3, Aleksandar Marković: 2.

____________________________________________________

JUNIORI (6 vanredno kolo):

Vanredno, 6. kolo naša ekipa je odigrala protiv izuzetno neugodnog protivnika, ekipe KK Barajevo. Utakmice koje Barajevo igra kod kuće su uglavnom vrlo teške za njihove protivnike, obzirom na uslove u kojima se utakmica igra (dimenzije terena su značajno manje od regularnog, parket i koševi deluju poprilično staro...),a na koje se oni mnogo lakše prilagođavaju, obzirom da tu obavljaju trenažni proces. Krenulo je najbolje moguće po nas. Igrali smo do dobro, brzo, pogotovo u fazi napada. Veliki broj poena smo postigli u prve dve četvrtina, ali nam protivnik nikako nije dozvoljavao da se odlepimo i rešimo pitanje pobednika pre samog kraja. Poslednjih nekoliko minuta druge četvrtine protivnik uspeva da smanji razliku na 11 poena, usled našeg lošeg zagrađivanja nakon šuta. Tih nekoliko minuta protivničke inicijative dalo im je krila, pa su u istom ritmu krenuli u drugom poluvremenu. Usledila je rovovska borba, a utakmica je počela da poprima totalno drugačiji izgled od željenog. U četvrtoj četvrtini nas i definitivno slamaju svojom agresivnošću i preuzimaju rezultatsku prednost. I pored svih tajm auta i pauza, mi nismo uspeli da povratimo mirnoću u igri, pojela nas je atmosfera, za koju smo isključivi krivci, obzirom da je utakmica bila gotovo rešena u jednom trenutku. Poslednji minut utakmice ekipe su se smenjivale u vođstvu i ponovo u tom periodu gubimo ogroman broj lopti i ne uspevamo da nametnemo sopstveni ritam igre. 30 sekindi pre kraja nismo uspeli da realizujemo napad i protivnik je imao 1 poen prednosti na 16 sekundi do kraja, kada pravimo faul i šaljemo najboljeg protivničkog igrača na liniju slobodnih bacanja. Preciznim izvođenjem slobodnih bacanja podiže razliku na 3 poena prednosti i rezultat je 85-82 za KK Barajevo. Brzo izvodimo loptu, prenosimo preko polovine, momci su ispoštovali kretnje iz dogovorene akcije, pravovremen pas stiže do Antić Pavla koji postiže trojku uz faul na 5 sekundi do kraja! Realizuje i dodatno slobodno bacanje i tada je rezultat iznosio 85-86, ali tu nije kraj drami. I pored našeg presinga po celom terenu, protivnički najbolji igrač poprilično lako stiže do našeg reketa gde je fauliran. Dobija 2 slobodna bacanja, a vremena više nije bilo za nastavak igre u regularnom delu. Pogađa prvo, promašuje drugo slobodno bacanje i šalje utakmicu u produžetak. U produžetku smo delovali mnogo bolje, u tom delu utakmice plejmejker Marković Aleksa postiže 7 poena i predvodi nas do 5 pobede ove sezone od 6 odigranih utakmica. Takođe, mora se pomenuti vrhunska partija našeg kapitena Stanišić Aleksandra koji je dominirao pod protivničkim košem i svojim poenima doprineo pobedi u ovoj jako napetoj utakmici. Ekipa deluje sve bolje, a ovakve utkmice na vrućim gostujućim terenima su velika škola za nas i svaka pobeda nam je izuzetno značajna. Za sada delujemo jako dobro, nadamo se da ćemo tako nastaviti do kraja kvalifikacionog ciklusa.Rezultat utakmice: K.K. Barajevo - K.K. BB Basket 90- 97
(22-29, 17-21, 22-20, 25-15, 04-11)

Poeni: Aleksandar Stanišić: 38, Pavle Antić: 21, Aleksa Marković: 14, Igor Lazić: 12, Ilija Ivković: 9, Savo Dimić: 2, Miloš Dimić: 1

___________________________________________________


KADETKINJE:

U 4. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa se sastala sa vršnjakinjama iz Ž.K.K. Beko iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 60 - 43 pre svega zbog dobrog šuta za 3 poena. Naša ekipa je uspela da pogodi čak 9 šuteva za tri poena. Ovo je bila jedna od onih utakmica kada igra nije na najvišem nivou ali smo ipak zahvaljujući visokom procentu ubačenih šuteva uspeli da pobedimo. Protivnički trener je postavio takvu taktiku gde je igrao skoro celu utakmicu zonsku i kombinovanu odbranu ali jako usko i praktično nam puštao šuteve. Mi smo to uspeli da iskoristimo i zasluženo pobedimo utakmicu. Tokom cele utakmice smo imali prednost i pobeda nije ni jednog trenutka dolazaila u pitanje. Sve igračice su dobile šansu da igraju ali su se na ovoj utakmici istakle dve igračice, kapiten Dražić Nevena sa 12 poena i Jakšić Sara sa 31 poenom i čak 6 ubačenih šuteva za tri poena. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na novoj pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Beko 60 - 43
(15-08, 20-12, 13-11, 12-12)

Poeni: Sara Jakšić: 31, Nevena Dražić: 12, Jovana Bazić: 6, Jelena Janković: 5, Jelena Stojić: 4, Isidora Rašić: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

3 kola pre kraja kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, posle odigranih 8 kola, naša selekcija mlađih pionira nije osetila slast pobede. Utakmicu koju smo odigrali protiv dosta fizički jačeg protivnika, K.K. Radivoj Korać iz Beograda smo izgubili rezultatom 42 - 40. I sam rezultat govori da smo jako bili blizu pobede, sigurno da je ovo utakmica koja je i najbolje odigrana od početka kvalifikacija ali nismo imali ni sreće u prelomnim trenucima utakmice i protivnik je na kraju zasluženo pobedio na čemu im čestitamo. Sigurno je da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili što bi nam mnogo značilo prvenstveno na psihološkom planu ali ovaj put nam je sreća okrenula leđa sa nadom da će se vratiti kroz neku drugu utakmicu u nastavku sezone. Bili su naši igrači borbeni i konačno je proradio i kapiten ekipe Janković Nemanja koji je bio najbolji strelac utakmice sa ubačenih 24 poena. Pored njega, dosta je bio zapažen i 2 godine mlađi Luković Petar sa 7 postignutih poena. Ono što nas raduje je podatak da ekipa napreduje i ide uzlaznom putanjom. Nastavljamo dalje sa radom i sigurno je da nije daleko dan kada će ova ekipa zabeležiti prvu prvenstvenu pobedu u takmičarskoj sezoni 2016/17. Glave gore tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Radivoj Korać 40 - 42
(13-14, 06-04, 10-10, 11-14)

Poeni: Nemanja Janković: 24, Petar Luković: 7, Vladimir Gojković: 3, Vojin Stepanović: 2, Aleksandar Bajkić: 2, Luka Živadinović: 2.

___________________________________________________

KADETI (vanredno 5. kolo):

Vanredno kolo naša kadetska ekipa je zamenila domaćinstva sa ekipom ŠKK Zvezdara što je značilo da se sastaju dve neporažene ekipe u tom trenutku. Krenuli smo očajno. Nikakva povezanost u igri nije postojala. Nije nas bilo ni u napadu ni u odbrani i protivnik rešava pitanje pobednika dosta pre kraja utakmice. Već na kraju prve četvrtine smo bili u zaopstatku od 20 poena. Na toj utakmici delovalo je kao da sami sebi ne verujemo da možemo da igramo košarku 40 minuta na visokom nivou. Naše muke u napadu se nastavljaju i kroz drugu četvrtinu, pa na poluvreme odlazimo sa 26 poena zaostatka. U drugom poluvremenu se dešava neshvatljiva stvar, a zapravo potpuno očekivana, uspevamo da uspostavimo ritam i igramo egal do krasja utakmice. Protivnik nije popustio ni za pedalj, kao i sve ekipe koje srećemo, igraju jako svih 40 minuta. Drugo poluvreme završavamo sa zaostatkom od 1 poena, što čini ukupan zaostatak od 27 na kraju utakmice. Protivnik je zasluženo slavio, a nama ostaje žal zbog mogućnosti da pokažemo mnogo više na toj utakmici, ali i prilika da popravimo utisak u drugoj utakmici dvomeča protiv jako kvalitetne ekipe ŠKK Zvezdara, koja će, izvesno, biti učesnik ovosezonske kvalitetne lige.

Rezultat utakmice: Š.K.K. Zvezdara - K.K. BB Basket 78 - 51
(29-09, 16-10, 15-14, 18-18)

Poeni: Ilija Ivković: 17, Strahinja Obradović: 9, Luka Roćenović: 9. Savo Dimić: 8, Filip Miletić: 3, Mihajlo Miletić: 2, Martin Nedeljković: 2.:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 26. I 27.11.2016.25.11.2016
KADETKINJE:

U 4. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa se sastaje sa ekipom Ž.K.K. Beko iz Koteža. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14:45h. Pozivamo sve navijače da dođu i podrže naše devojčice da odigraju kvalitetnu utakmicu protiv odličnog protivnika.

____________________________________________________

PIONIRKE:

Slobodne 4. kolo.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 26.11.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14:15h. Pozivamo sve navijače da dođu i podrže naše dečake da odigraju kvalitetnu utakmicu i borbeno protiv odličnog protivnika.

____________________________________________________

PIONIRI:

Čekaju početak takmičenja u regionalnoj ligi.

____________________________________________________

KADETI:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 8, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. Utakmica se igra u petak 25.11.2016. godine u sali O.Š. Pavle Savić u Beogradu u ul. Koste Nađa br. 25 sa početkom u 21:05h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:20h.


U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu grupa 8, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 12:50h. Pozivamo sve navijače da dođu i podrže naše dečake da odigraju borbeno i kvalitetnu utakmicu.

___________________________________________________

JUNIORI:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša juniorska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Koledž iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 27.11.2016. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve navijače da dođu i podrže naše dečake da odigraju kvalitetnu utakmicu i borbeno protiv odličnog protivnika.:: NOVA KLUPSKA OPREMA ZA SEZONU 2016/2017.22.11.2016
BB Basket - flyer 2016 za klupsku opremuObaveštavamo roditelje, igrače, navijače, simpatizere kluba... da nam je stigla nova kolekcija klupske sportske opreme izuzetnog kvaliteta i da svi zainteresovani mogu poručiti ukoliko žele da imaju dres ili neki od drugih odevnih klupskih predmeta. Ove godine u ponudi imamo više artikala nego prethodnih godina, a ono što zainteresovanima nudimo je: Komplet dres (dres i šorc - kupac bira broj i prezima na dresu), dres sa dva lica, komplet trenerka (gornji i donji deo), majica kratkih rukava, majica bez rukava, majica dugih rukava, nadmajica, šorc za trening, kapa, šal i ranac. Oprema je ove godine u sivo - crvenoj varijanti boja. Svi koji žele nešto da poruče trebalo bi to da urade u narednih 6-7 dana. Svi igrači će na treninzima dobiti flajere-porudžbenice na kojima imaju cene i slike opreme i porudžbine će se vršiti na način da igrač ili roditelj popuni flajer i vrati ga na trening treneru. Takođe, putem sms-a se može uraditi porudžbina klupske opreme. I najbitnije je da niko nema obavezu da bilo šta kupi, mi nudimo mogućnost onima koji žele da imaju nešto od klupske opreme, a mogu sebi priuštiti.
Za dadatne informacije zainteresovani se mogiu informisati na broj telefona 065/83-07-894 (Bosnić Boris).


:: POBEDA JUNIORA I PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.21.11.2016
JUNIORI:

U 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 3, naša juniorske slekcija je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Gro Basket iz Grocke i uspela da zabeleži novu i jako bitnu pobedu protiv odličnog protivnika. Specifičnu utakmicu odigrala je juniorksa selekcija proteklog vikenda, utakmicu koja je označena kao jedna od ključnih u ovim kvalifikacijama za kvalitetnu ligu. Sjajno smo krenuli, na oba dela terena smo izgledali odlično. Protivnika smo potpuno zatvorili u odbrani, a tečnom igrom u napadu smo uspeli da dođemo do nekih lakih poena. Raduje činjenica da sve bolje deluje kontra napad, koji u prethodnih nekoliko godina nije bio naša jača strana igre. Bilo je i atraktivnih poteza u toj prvoj četvrtini, dva zakucavanja Igora Lazića su nam svakako dala krila, kao i njegov pogodak sa poludistance u poslednjoj sekundi četvrtine. U drugoj četvrtini gubimo ritam potpuno, protivnik je još uvek izgledao jako ranjivo i nesigurno, a mi to nismo iskoristili. Opuštanje, pogotovo u fazi odbrane, u tim trenucima je bilo evidentno, što nas je koštalo tih lakih poena uz pomoć kojih smo i stigli do velike razlike. Kako je utakmica odmicala naša nesigurnost je rasla, a prednost nam se topila iz četvrtine u četvrtinu. Neverovatne greške smo pravili, poklanjali smo protivniku lopte, poene, neki njihovi igrači su delovali kao NBA zvezde protiv kojih nismo imali rešenja kada je defanziva u pitanju. U poslednjoj četvrtini protivnik prilazi na pola koša razlike, međutim, nekoliko naših dobrih odbrana i sigurnih napada dobija utakmicu u kojoj apsolutno ne bi bilo nezasluženo i da je protivnik slavio. Ovo je najlošija utakmica koju smo odigrali ove sezone. Desio nam se katastrofalan pad na jako teškom gostujućem terenu, protiv nekompletne ekipe K.K. Gro-Basketa, a to je nešto što ne smemo dozvoljavati. Ovom pobedom smo i definitivno istakli kandidaturu za plasman u Kvalitetnu ligu, ali igrom i pristupom smo još uvek jako udaljeni od ekipa koje pretenduju za mesto u istoj. Dobrim radom i kvalitetnim pristupom se moramo dokazati da pripadamo grupi ekipa koje mogu igrati najviši rang takmičenja u beogradskom regionu, kao i pobedama koje ne smemo ostvarivati uz veliku dozu sreće, što je bio slučaj proteklog vikenda.

Rezultat utakmice: K.K. Gro Basket - K.K. BB Basket 60 - 67
(03-24, 21-16, 21-17, 15-10)

Poeni: Aleksandar Stanišić: 15, Pavel Antić: 13, Igor Lazić: 11, Aleksandar Lazić: 10, Savo Dimić: 8, Ilija Ivković: 5, Mateja Đorđević: 2, Saša Rašić: 2, Miloš Dimić: 1.

____________________________________________________

KADETI:

Slobodni u 4. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu.

____________________________________________________

PIONIRI:

Završili takmičenje u kvalifikacijama i čekaju početak regionalne lige.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 2, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Beokoš i izgubila rezultatom 47 - 28. To je sedmi poraz iz isto toliko utakmica ove selekcije što nije uopšte prijatno ni treneru ni ljudima i igračima u kluba ali moramo da izguramo ligu do kraja i sačekamo početak regionalne lige u kojoj nam je i realno mesto ove sezone. Što se tiče same utakmice, loše smo je počeli kao i skoro sve utakmice ove sezone što je protivnik iskoristio i već na kraju napravio nedostižnu razliku. Utakmica je završena sa istom razlikom kao i prva četvrtina što nam govori da smo nastavak utakmice odigrali mnogo bolje što jeste pozitivna stvar. Za razliku od prethodnih utakmica kada smo više i više padali, na ovoj to nije bio slučaj i borili smo se do kraja i na kraju izborili častan poraz. Od igrača se može izdvojiti Vojin Stepanović koji pored toga što je bio najefikasniji strelac, bio je zapažen i u ostalim košarkaškim elelmentima. Od nivoa košarkaškog znanja igrača i tehničko-taktičke potkovanosti igrača direktno zavisi rezultat, a ove sezone taj nivo nije kao iz prethodnih sezona pa otuda i ovakvi rezultati. Mi i nismo klub koji može da pravi vrhunske rezultate zbog uslova, sredine, itd... ali ono što je sigurno i što želimo i čemu težimo je da pravimo vrhunske ljude, da decu usmeravamo u pravom smeru... a drugi neka sude da li u tome uspevamo...
Čestitke protivniku i treneru na korektnosti i pobedi, a našim igračima na odigrane 3 četvrtine utakmice gde su koliko-toliko bili ravnopravan protivnik...

Rezultat utakmice: K.K. Beokoš - K.K. BB Basket 47 - 28
(21-02, 10-09, 06-08, 10-07)

Poeni: Vojin Stepanović: 14, Nikola Šuša: 4, Petar Luković: 3, Nemanja Janković: 3, Vojin Jovanović: 2, Aleksandar Bajkić: 2.

____________________________________________________

KADETKINJE:

U 3. kolu kadetske lige za devojčice, naša ekipa je odigrala protiv sjajne ekipe K.K.Ž. Crvena Zvezda iz Beograda i tom prilikom poražena ubedljivo rezultatom 73 - 30. Ali i pored poraza sa velikom razlikom nismo toliko nezadovoljni ovom utakmicom pogotovo u poređenju sa prošlim kolom kada smo katastrofalni bili protiv ekipe Ž.K.K. Art Basket. Ovu utakmicu smo odigrali dosta borbenije, sa većom željom, mnogo bolje kretnje u fazi napada prikazali, u određenim trenucima utakmice i dobru odbranu igrali... pa su to stvari koje nas raduju i pokazuju da ova ekipa može još dosta da napreduje. Ekipa Crvene Zvezde je sigurno jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi ako ne i najkvalitetnija pa je i rezultat bio u skladu sa tim tj rezultat pokazuje sasvim realan odnos snaga i kvaliteta kada su ove dve ekipe u pitanju. Mi smo dobro počeli utakmicu, odigrali nekoliko odličnih odbrana, poveli 6-0 sa dve postignute trojke. Dok smo imali snage i svežine uspevali smo da pariramo sjajnom protivniku, ali već u drugom poluvremenu kvalitet je presudio i sasvim zaslužena pobeda na čemu im čestitamo. Čestitke i našim igračicama koje su pokazale veliki napredak u odnosu na prošlu utakmicu sa nadom da će i nastaviti u tom ritmu...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - K.K.Ž. Crvena Zvezda 30 - 73
(13-18, 04-11, 04-18, 09-26)

Poeni: Sara Jakšić: 12, Jelena Janković: 9, Jovana Bazić: 3, Isidora Rašić: 2, Una Maksimović: 2, Nevena Dražić: 2.

____________________________________________________

PIONIRKE:

U 3. kolu pionirske lige za devojčice, grupa 2, naša ekipa je odigrala utakmicu sa Ž.K.K. Pobednik iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 41 - 31. Nema puno lepih stvari da se kaže o ovoj utakmici kada je igra naše ekipe u pitanju. Od samog starta smo bili u kontra ritmu, imali jako loš procenat šuta izazvan jako lošim odlukama igračica koje su situacije iz kontra napada rešavale šutem sa distance i poludistance iako su imale mogućnosti da sa zicer pozicije šutiramo. Odbrana katastrofalna, igračice bezvoljne, dozvoljen protivniku ogroman broj ofanzivnih skokova iako su fizički niža ekipa od naše... i ono što je definitivno odlučilo ovu utakmicu je mnogo veća želja i borbenost protivnica koje su sasvim zasluženo pobedile na čemu im iskreno čestitamo. Naše igračice moraju da shvate da se niko ne sme potcenjivati i da se niko neće sam pobediti, naprotiv, moramo biti svesni svog trenutnog kvaliteta i da se mora protiv svakoga uložiti ogroman napor i koncentracija kako bi mogli očekivati i povoljniji rezultat... Nadamo se de je ovo bio samo loš dan i da će ekipa napredovati i igrati bolje jer je sezona tek na početku i očekuje nas još dosta utakmica...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Pobednik - Ž.K.K. BB Basket 41 - 31
(12-05, 06-06, 11-10, 12-10)

Poeni: Iva Vojinović: 11, Anđela Petrović: 6, Marija Drča: 5, Ana Štica: 4, Sanja Ilić: 3, Ana Bazić: 2.
Prezentacije ostalih klubova

Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.