Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 20. I 21.12.2014.17.12.2014
MLAĐE PIONIRKE:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, naša selekcija mlađih pionirki igra utakmicu protiv odlične ekipe Ž.K.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.12.2014. godine u sali Sportskog centra 11. April u Beogradu u ul. Autoput za Zagreb br. 2 sa početkom u 13:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U poslednjem 10. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Put iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.12.2014. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15:45h. Iako je ekipa izgubila šanse za plasman u kvalitetnu ligu pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 2. kolu druge lige, grupa 1, naša prva selekcija pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Žarkovo 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.12.2014. godine u Hali sportova Žarkovo u Beogradu u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 12:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:30h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija je trebala da odigra utakmicu protiv ekipe K.K. Slodes iz Beograda. Međutim, protivnik nije mogao da se uklopi u termin koji smo im ponudili pa će iz tog razloga utakmica biti odložena i najverovatnije biti odigrana sledeći vikend.

____________________________________________________

KADETI:

U pretposlednjem 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Put iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.12.2014. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu dobru i borbenu utakmicu.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA, PORAZI SVIH OSTALIH SELEKCIJA.15.12.2014
Mlaši pioniriMLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Krstaš iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 42 - 30. Nisu naši dečaci baš briljirali kada je igra na ovoj utakmici u pitanju, svi igrači su dobili šansu da igraju sa jednako raspoređenom minutažom. Rezultat je oscilirao ali pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Čestitke našim dečacima na pobedi, a protivniku na fer i korektnoj borbi... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Krstaš - K.K. BB Basket 30 - 42
(04-11, 06-10, 08-11, 12-10)

Poeni: Vojin Lukić: 12, Andrija Topalović: 8, Strahinja Stankić: 5, Aleksa Jovanović: 4, Stefan Marić: 3, Vukašin Arsović: 2, Ognjen Jovanović: 2, Andreja Jovančević: 2, Pavle Aljošević: 2, Petar Jaćimović: 1, Nikola Marić: 1.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv vršnjakinja iz Ž.K.K. Sopot iz Sopota i tom prilikom poražene rezultatom 26 - 24. I pored poraza nema se šta zameriti našim devojčicama koje su imale želju, volju, borile se... ali jednostavno veliki broj promašenih zicera usled nedostatka koncentracije je direktno odlučio pobednika na današnjoj utakmici. Prvo poluvreme je proteklo u neizvesnoj borbi obe ekipe sa malim brojem poena. U nastavku se bolje snašao protivnik i uspeo da povede sa 10 poena prednosti 3 minuta pre kraja utakmice kada je izgledalo da će to biti laka pobeda na kraju gostujuće ekipe. Međutim, da ne bude tako pobrinule su se naše devojčice koje su uspele da do tog trenutka šuteve koje nisu pogađale da pogode i smanje prednost na 2 poena zaostatka minut pre kraja. Nismo uspeli da prelomimo utakmicu u našu korist zbog brzopletosti što i ne čudi obzirom na uzrast i staž što se tiče treninga ali im to niko i ne zamera, naprotiv, sve čestitke igračicama obe ekipe, protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračicama i treneru Preradoviću na pristupu, volji, borbenosti, ponašanju...Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Sopot 24 - 26
(04-07, 04-03, 04-09, 12-07)

Poeni: Una Maksimović: 12, Ana Štica: 4, Nikolija Savićević: 4, Sofija Marić: 2, Jelena Stojić: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu druge lige, grupa 1, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Sava iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 52 - 34. Nema puno šta da se kaže kada je ova utakmica i igra naše ekipe u pitanju osim što treba što pre da se zaboravi i ne ponovi kada je u pitanju i igra i odnos i borbenost i pristup i ponašanje igrača... U nadi da je samo naišao loš dan ostaje nam da samo jako treniramo i trudimo se da popravimo igru već u sledećoj utakmici. Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a na žalost našim igračima ovaj put nemamo na čemu čestitati...

Rezulata utakmice: K.K. Sava - K.K. BB Basket 52 - 34
(18-09, 13-09, 08-06, 10-10)

Poeni: Luka Roćenović: 10, Nemanja Popović: 8, Nemanja Milovanović: 7, Todor Ilić: 4, Ilija Stevanović: 3, Aleksa Stevančević: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga pionirska selekcija odigrala je utakmicu protiv odlične ekipe K.K. Kroni Basket iz Beograda i poražena ubedljivo rezultatom 71 - 24. Ova ekipa je sastavljena od mlađih igrača i igrača početnika pa iz tog razloga i ne zabrinjava toliko ovaj rezultat na početku takmičenja. Nadamo se da će tokom lige i ekipa napredovati i dizati formu iz utakmice u utakmicu. Raduju poeni mlađih igrača kao i novajlije Avramovića. Jednostavno protivnik je u ovom trenutku dosta kvalitetniji od nas i zasluženo je pobedio na čemu im čestitamo i želimo uspeh u nastavku prvenstva. Našim igračima čestitke na odigranoj trećoj četvrtini utakmice kada smo uspeli da pariramo protivniku i pokazali da tu ima određenog kvaliteta i materijala za rad...

Rezultat utakmice: K.K. Kroni Basket - K.K. BB Basket 71 - 24
(14-06, 23-07, 12-09, 22-02)

Poeni: Nemanja Radosavljević: 7, Veljko Vujičić: 7, Lazar Avramović: 6, Luka Radonjić: 2, Petar Đurić: 2.

___________________________________________________

KADETI (Redovno kolo):

U 8. redovnom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Koledž iz Beograda i poražena ubedljivo rezultatom 80 - 34. Videlo se još na zagrevanju pred početak utakmice da je protivnik kvalitetnija ekipa što je pokazao i na terenu. Već posle prve četvrtine samo je bilo pitanje sa kojom će se razlikom završiti utakmica u korist protivnika jer je već u tom periodu rezultat bio 28-07. Šta reći za utakmicu u kojoj protivnik koji je dosta kvalitetniji pri rezultatu od 30-40 poena prednosti gine za svaku loptu, baca se po terenu... dok naši igrači to posmatraju... Nema opravdanja ni kada se uzme u obzir činjenica da nam nije igrao najbolji pojedinac ove sezone kada je kadetska ekipa u pitanju, Lazić Aleksandar. Da ne bude sve tako crno na ovoj utakmici pobrinuo se novajlija u ekipi Đorđević Mateja koji je pokazao da će biti veliko pojačanje za ovu ekipu... Čestitke protivniku na pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. Koledž - K.K. BB Basket 80 - 34
(28-07, 22-08, 18-10, 12-09)

Poeni: Mateja Đorđević: 8, Aleksa Stojić: 6, Miloš Dimić: 4, Nikola Stanojević: 4, Strahinja Popović: 4, Vidak Živančević: 3, Dušan Jovanović: 3, Nikola Trajković: 2.

____________________________________________________

KADETI (Zaostalo kolo):

U 3. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija odigrala je drugi dan zaredom utakmicu protiv istog protivnika K.K. Koladž iz Beograda i opet poražena rezultatom 61 - 44. Malo bolje izdanje naše ekipe nego u prvoj utakmici tačnije boje izdanje u poslednjoj četvrtini. Kao i u prvoj utakmici, loše smo počeli, protivnik je napravio ogromnu prednost već na početku da bi bilo samo pitanje kojim će se rezultatom završiti utakmica. Nadigrao nas je protivnik u svim elementima košarkaške igre. Pred početak poslednje četvrtine na utakmici protivnik je imao ogromnu rezultatsku prednost i sve je ličilo na krajnji ishod kao i u prethodnoj utakmici, ali nije bilo tako, igrači su se potrudili da malo poprave utisak što su i uspeli odigravši tu deonicu dosta bolje, agresivnije sa većom željom, boljim procentima ubačenih šuteva itd... Bez obzira na loš rezultat ove selekcije u kvalifikacijama nismo razočarani tim segmentom svesni košarkaškog kvaliteta ali svakako jesmo ponašanjem pojedinih igrača i nekim stvarima koje nemaju veze sa košarkom ali će i ti pojedinci to morati da ispravljaju ukoliko žele da i dalje budu članovi kluba i ekipe...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Koledž 44 - 61
(06-23, 05-13, 10-21, 23-04)

Poeni: Aleksandar Lazić: 15, Strahinja Popović: 8, Mateja Đorđević: 7, Miloš Dimić: 7, Aleksa Stojić: 3, Saša Rašić: 2, Dušan Jovanović: 2.


:: SKOURAS KAMP - PROMENA TERMINA ODLASKA SA 26.06.2015. NA 02.08.2015.12.12.2014
Skouras CampPoštovani roditelji,

Obraća Vam se predsednik i trener Sportskog kluba „BB Basket“ iz Mladenovca Boris Bosnić. Razlog ovog obraćanja je odlazak na sportski kamp „SKOURAS“ koji se nalazi u Grčkoj na moru na prvom prstenu (Halkidiki) u mestu Nea Fokea koji je udaljen 75 km od Soluna. Prvobitno termin u kojem smo planirali da idemo je bio 26.06.2015. godine što je roditeljima i deci i prezentovano deljenjem letaka, putem sajta i usmenim putem. Međutim, posle razgovora sa roditeljima i decom koji završavaju osmi razred, u tom periodu imaju pripreme za prijemni ispit kao i polaganje istog za upis u srednje škole pa smo se iz tog razloga odlučili na promenu termina i doneli odluku da to bude 02.08.2015. godine. Aranžman podrazumeva devetodnevni boravak (7 punih pansiona) i cena je 285 eura u šta je uključeno – prevoz luksuznim autobusima, hrana u neograničenim količinama i smeštaj, boravišne takse, zdravstveno osiguranje, lekarska služba, korišćenje svih terena u dogovoru sa ostalim učesnicima, trenažni proces... Plaćanje je u više mesečnih rata tj do polaska na kamp se mora sve isplatiti i plaćanje se vrši u valuti euro. Ono što se doplaćuje, a što nije obavezno je obuka ronjenja, poseta akva parku i izleti. U zavisnosti od interesovanja dece tj roditelja mi možemo ili ne moramo ukoliko se roditelji na to odluče da vodimo decu na aktivnost koje se doplaćuju, a gore su pomenute. Naš plan priprema u kampu je sledeći: Pre doručka deca bi imala futing – lagano trčanje, vežbe istezanja, razgibavanja i snage u trajanju od 45 min. Posle toga tuširanje i doručak. Posle toga odmor i prepodnevni trening na kojem bi se radila košarka u trajanju od 90 min, tj duže ili kraće u zavisnosti od uzrasta dece koja budu išla na kamp. Posle treninga odmor ili slobodne aktivnosti nakon čega sledi ručak. U popodnevnim satima nam je u planu da decu upoznamo sa drugim sportovima za koje verovatno nikada nisu imali prilike da ih upoznaju kao što su jahanje konja, streličarstvo, streljaštvo, golf poligoni, radionica za crtanje, plesovi, borilački sportovi, ekstremni sportovi – free climbing, žičara dugačka 80 metara i visoka 20 metara sa koje se deca spuštaju (sve je maksimalno obezbeđeno sa vrhunskom opremom i instruktorima), i mnogi drugi sportovi. Obzirom da smo na moru koristićemo svaki slobodan trenutak da odemo na plažu i uživamo u prelepim plažama Halkidikija. I to je na najvišem nivou što se tiče bezbednosti. Deca mogu ići samo u pratnji trenera, a članovi kampa imaju obeležena mesta na plaži na koja mogu da idu i na kojima u svakom trenutku imaju obučeni spasioci na vodi. U popodnevnim satima po povratku sa plaže ili nekih od terena sledi tuširanje, odmor i večera posle koje se organizuju večernje žurke i zabave gde deca mogu da se zabavljaju uz muziku i raznorazne zabavne programe. Treba napomenuti da je kapacitet kampa u jednom trenutku 2200 učesnika, deca dolaze iz svih krajeva sveta pa samim tim naša deca mogu da se upoznaju sa raznim kulturama i decom koja imaju drugačije navike... Pored svega toga u planu nam je i odigravanje košarkaških utakmica u večernjim satima ali će to zavisiti od ostalih košarkaških ekipa i uzrasta dece.
Što se tiče ostalih detalja kampa mi smo organizovali prezentaciju 19.11.2014. godine koju su držali ljudi iz dečije sportske asocijacije Fair play (DSFA) koji su dugi niz godina partneri Skouras kampa i koji organizuju odlaske dece iz Srbije preko kojih i mi idemo ove godine i tom prilikom su detaljno opisali kako izgleda kamp i šta nas sve očekuje tamo. Postoji i sajt na kome roditelji mogu detaljnije da se upoznaju sa kampom www.skourascamp.com . Roditelji se mogu informisati putem pomenutog sajta ili pozivom na broj tel: 065/83-07-894 (Boris Bosnić) i takođe dobiti detaljne informacije o svemu što ih interesuje vezano za odlazak na kamp. Da bi rezervisali mesta i doneli odluku o odlasku na kamp molimo Vas da nam anketni listić koji će svako dete dobiti vratite potpisan sa potvrdnim odgovorom o odlasku Vašeg deteta na kamp u što kraćem roku kako bi znali brojno stanje dece koja idu na kamp i samim tim rezervisali mesta. Ukoliko nam vratite potpisan papir smatraćemo da ste saglasni da Vaše dete ide na kamp. Ukoliko ne želite da dete ide ne treba da nam vraćate papir. U nadi da ćemo ostvariti uspešnu saradnju kao i do sad sportski Vas pozdravljamo.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 13. I 14.12.2014.11.12.2014
MLAĐE PIONIRKE:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu mlađih pionirki, naše devojčice igraju utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Sopot iz Sopota. Utakmica se igra u nedelju 14.12.2014. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše devojčice da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 9. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Krstaš iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 14.12.2014. godine u Beogradu u sali Sportskog centra Vračar u ul. Sjenička br. 1 sa početkom u 13:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu druge lige, grupa 1, naša prva selekcija pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Sava iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.12.2014. godine u Beogradu u sali Balon K.K. Sava u ul. Ljutice Bogdana br. 46 sa početkom u 17:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 15:30h.

____________________________________________________

PIONIRI 2:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 6, naša druga selekcija pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Kroni Basket iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.12.2014. godine u Beogradu u sali O.Š. Marija Bursać u ul. Milana Rakića br. 81 sa početkom u 12:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:10h.

____________________________________________________

KADETI: (Redovno kolo):

U 8. redovnom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Koledž iz Beograda. Utakmica se igra u petak 12.12.2014. godine u Beogradu u Hali Železnik u ul. Stjepana Supanca br. 15a sa početkom u 21:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:30h.


KADETI: (Zaostalo kolo):

U 3. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Koledž iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.12.2014. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15:30h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: SKOURAS KAMP I KLUPSKA OPREMA.07.12.2014
Molimo roditelje da nam najkasnije do polovine decembra ove godine daju informaciju vezano za odlazak njihovog deteta na Skouras kamp koji se nalazi na moru u Grčkoj na prvom prstenu (Halkidiki) kako bi rezervisali mesta u kampu. Podsetićemo da je prezentacija kampa održana 19.11.2014. i da su roditelji mogli čuti informacije vezano za kamp. Ukoliko je neko bio sprečen da dođe iz bilo kog razloga ili nije dobio prospekt tj reklamni materijal za kamp može se informisati na broj tel: 065/83-07-894 (Boris Bosnić). Takođe roditelji koji su bili, a imaju bilo kakvih nejasnoća mogu se informisati na navedeni broj telefona.

Što se tiče klupske opreme koja je u utorak 02.12.2014. godine stigla i podeljena deci, obaveštavamo roditelje i decu da ćemo kao i svake godine ponuditi mogućnost za roditelje i decu koja nisu poručila opremu, a hteli bi, da to urade u narednih 10-ak dana posle kojih više neće biti mogućnosti poručivanja u ovoj takmičarskoj sezoni 2014/2015.


:: PORAZ MLAĐIH PIONIRA I OPROŠTAJ OD PLASMANA U KVALITETNU LIGU.07.12.2014
U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv neporažene ekipe K.K. Flash iz Beograda i tom prilikom ubedljivo poražena rezultatom 66 - 38. Ovim porazom se naša ekipa i definitivno oprostila od plasmana u kvalitetnu ligu, a protivnik se pobedom plasirao na čemu im čestitamo i želimo uspeh u takmičenju u koje su zaslužili da se kvalifikuju obzirom na kvalitet i igru koju su prikazali kroz kvalifikacije. Utakmica je bila totalno drugačija od svih odigranih do sada kada je naša ekipa u pitanju. Uvek smo imali problema u pasareli zbog nedovoljnog broja fizički snažnijih igrača koji imaju određeni kvalitet, a pogotovo u prvoj četvrtini. Međutim u ovoj utakmici je bilo drugačije kada smo uspeli žargonski rečeno da preživimo prvu četvrtinu sa zaostatkom od samo 5 poena uz konstataciju da je i igra bila na zadovoljavajućem nivou, ali ne i realizacija što se odrazilo na rezultat. U nastavku smo počeli takođe dobro, 5 min do kraja poluvremena imali odličan rezultat 18-14 za protivnika, posle čega je protivnički trener zatražio time out i tu se naša priča na ovoj utakmici završila. Igrači su se vratili na teren gde je postojala samo jedna ekipa, iz minuta u minut protivnik je uvećavao prednost dobrim napadom, sjajnim ofanzivnim skokom, agresivnom odbranom... da bi na poluvremenu iznosila 21 poen u korist protivnika. U nastavku utakmice smo pokušali da odigramo bolje ali protivnik to nije dozvolio, čak naprotiv, nemilice nas je kažnjavao da bi u jednom trenutku prednost iznosila i 35 poena posle čega je protivnički trener ukazao šansu mlađim igračima pa smo uspeli da smanjimo rezultatski zaostatak na kraju na 28 poena. Obzirom na prikazanu igru rezultat je sasvim realan, protivnik nas je nadigrao u svim košarkaškim elemntima, bio i više nego dominanatan... Pored poraza mi nismo nezadovoljni prikazanim u ovom delu takmičenja, ne čini jedna lasta proleće, takmičenje je na početku, podvući ćemo crtu u maju-junu mesecu sledeće godine i videti kakva je sezona bila, uspešna ili ne... Sigurno je da će biti još dosta utakmica, a samim tim i pobeda i poraza... Ono što je bitno da igrači ne slušaju priče sa strane o nekom velikom kvalitetu koji poseduju, nego da budu fokusirani na rad i da im bude najbitniji na svetu sledeći trening i sledeća utakmica... Samo će tako napredovati i pružati maksimum... Pored čestitki protivniku, takođe i našim igračima čestitke na voljnom momentu, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Flash - K.K. BB Basket 66 - 38
(11-06, 25-09, 20-13, 10-10)

Poeni: Ognjen Jovanović: 7, Uglješa Živanović: 6, Vukašin Arsović: 6, Strahinja Stankić: 5, Stefan Marić: 5, Andrija Topalović: 4, Vojin Lukić: 3, Andrija Martinović: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 06. I 07.12.2014.04.12.2014
MLAĐI PIONIRI:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv neporažene ekipe K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 07.12.2014. godine u sali 12. Gimnazije u Beogradu u ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 18:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:45h.

______________________________________________________

Sve ostale klupske selekcije su slobodne ovaju vikend.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA I MLAĐIH PIONIRKI, PORAZ KADETA.30.11.2014
K.K. BB Basket - K.K. Ras, mlađi pioniri, 30.11.2014.MLAĐI PIONIRI:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Ras iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 60 - 39. Počeli smo dobro utakmicu što nas posebno raduje jer to nije bio slučaj na prethodnim utakmicama u pasareli pogotovo protiv jačih protivnika, a ekipa K.K. Ras je svakako za respekt. Ispoštovali smo dogovore sa klupe, protivnik se nije najbolje snašao na našu agresivnu odbranu preko celog terena, a kada bi uspeo da prenese loptu na našu polovinu igrači sa linije pomoći su dobro reagovali i kontrolisali smo igru u tom periodu što se odrazilo i na rezultat kada smo vodili sa 19-09 na kraju prve četvrtine. Protiv svih ekipa koje se bore za ulazak u kvalitetnu ligu (K.K. Flash, K.K. Beko, i u prvoj utakmici protiv K.K. Ras) smo imali veliki zaostatak posle prve četvrtine i prvog poluvremena zbog pasarele tako da raduje igra naše ekipe pred još jedan derbi u narednom kolu protiv neporažene ekipe K.K. Flash. I u nastavku je druga petorka manje-više odradila dobar posao ali su manje bili efikasni u napadu. Uspeli smo generalno u prvom poluvremenu da iskontrolišemo ofanzivni skok protivnika koji ima visoke igrače što je u dobroj meri pored ostalih pozitivnih stvari koje smo napravili u tom delu uticalo na rezultat. Ono što ne sme da nam se dešava je opuštanje koje se desilo u nastavku utakmice kada je dozvoljeno protivniku da se razigra, dekoncentrisanost u odbrani, dozvoljeni su ofanzivni skokovi protivniku, loše vraćanje u odbranu što je protivnik iskoristio i u jednom trenutku pripretio rezultatski kada je minus smanjio na 8 poena zaostatka. Brzopletost nam je najveći problem i igrači mnogo igraju srcem, a ne glavom što će nam se sigurno osvetiti u narednim utakmicama ukoliko se taj detalj ne popravi. Na našu sreću popravili smo igru u poslednjoj četvrtini, uspeli da ispravimo greške iz treće četvrtine i mirno privedemo utakmicu kraju možda i sa nerealnom razlikom. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim momcima na novoj pobedi ne i igri u trećoj četvrtini u nadi da ćemo popraviti igru već u sledećoj utakmici koja nas očekuje i smanjiti oscilacije...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Ras 60 - 39
(19-09, 11-08, 10-12, 20-10)

Poeni: Andrija Topalović: 21, Stefan Marić: 16, Vojin Lukić: 9, Vukašin Arsović: 6, Luka Gojković: 3, Uglješa Živanović: 3, Milan Bjelić: 2.

___________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, naše devojčice su odigrale utakmicu protiv odlične ekipe Ž.K.K. Girl Basket iz Beograda i uspele da pobede u neizvesnoj završnici rezultatom 34 - 33. Počele su naše devojčice dobro utakmicu, pogotovo u fazi odbrane, presingom smo uspeli da nateramo protivnika na dosta izgubljenih lopti ali nismo uspevali to u napadu da materijalizujemo. Promašile su naše igračice dosta zicera što se odrazilo na rezultat, a protivnik koji je fizički dominantan sa dve igračice preko 190 cm visine je uspevao zahvaljujući tome da ima rezultatsku prednost tokom prvog poluvremna utakmice, na kraju tog perioda činilo se i nedostižnih 12 poena. U nastavku utakmice su naše igračice zaigrale bolje, iz minuta u minut vraćale samopouzdanje pa se i razlika u korist protivnika polako topila. Uspeli smo da zaustavimo njihove visoke igračice agresivnom odbranom, naši visoki igrači su uspeli da odrade dobar posao i u poslednju četvrtinu ušli sa zaostatkom od 8 poena i verom da ekipa može do konačnog preokreta. U tom periodu smo pored dobre odbrane uspeli da popravimo procenat ubačenih zicera što se i na rezultat odrazilo. Uspele su naše igračice iz dosta situacija 1 na 0 posle greški protivnika da povedu sa 5 poena prednosti 2 minuta do kraja kada je izgledalo da ćemo mirno utakmicu privesti kraju ali je protivnik uspeo da pogodi 2 koša i samnji zaostatak na poen minut do kraja. Mi nismo uspeli da postignemo koš, protivnik je imao 3 šuta za pobedu na utakmici kada je lopta bukvalno skakutala po obruču ali je fortuna ovaj put bila na našoj strani i na našu sreću lopta izašla iz koša... Čestitke svim akterima utakmice, protivniku na fer i korektnoj igri, a našim devojčicama na pobedi, volji, odnosu... I rezultat koji postižu je malo iznenađenje za nas u klubu obzirom na vreme koliko treniraju, ali nam je u svakom slučaju drago zbog toga i smo neka tako i nastave, svaka čast i njima i treneru Preradoviću... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Girl Basket - Ž.K.K. BB Basket 33 - 34
(09-06, 16-07, 04-08, 04-13)

Poeni: Una Maksimović: 10, Lara Vasković: 8, Dunja Petrović: 4, Jelena Stojić: 4, Iva Vojinović: 3, Nevena Stojanović: 2, Nađa Bošnjaković: 2, Nikolija Savićević: 1.

____________________________________________________

KADETI:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Zmaj iz Beograda i poražena rezultatom 90 - 80. Loše smo počeli utakmicu, u prvom napadu koji je imao protivnik posle podbacivanja lopte uspeli su da nam daju koš posle 6. ofanzivnog skoka što dovoljno govori o koncentraciji igrača i voljnom momentu. Nedopustivo je dozvoliti to u situaciji kada su igrači odmorni i kada bi trebali da budu motivisani. Pored napada koji igramo kako igramo i koji je uslovljen nekim individualnim kvalitetom koji i nije baš na nekom visokom nivou, ogroman problem nam je odbrana koja je u velikoj meri stvar volje. Primili smo veliki broj koševa, doduše i dali veliki broj u odnosu na neke prethodne utakmice što je pozitivna stvar i bitno da malo igrači vrate samopouzdanje. Gajili smo nadu da možemo do prve ovosezonske prvenstvene pobede ali nam se nije dalo jer je protivnik imao odličan procenat šuta, a pogotovo u trenutcima kada smo se rezultatski približavali. U principu protivnik je od samog starta utakmice poveo i praktično do kraja utakmice i zadržao tu prednost. Mi smo u nekoliko navrata pripretili i uspeli da se približimo u jednom trenutku na 3 poena zaostatka ali je protivnik večeras imao više znanja, volje, sreće i zasluženo pobedio utakmicu na čemu im mi čestitamo. Naše nade o pobedi pale su sredinom poslednje četvrtine kada su sva tri naša visoka igrača izašla iz igre zbog 5 ličnih grešaka posle čega je protivnik rutinski priveo utakmicu kraju. Glavni uzrok poraza je loša odbrana tj voljni momenat igrača i loš defanzivni skok. I pored toga nema mesta nekom nezadovoljstvu svesni kvaliteta naše ekipe. Voleli bi da bude bolji rad na treninzima, a ako se to desi sigurno će i boje igre doći. Realan neki nivo takmičenja u odnosu na naš kvalitet je regionalna liga i nestrpljivo je čekamo da bi odmeravali snage sa ekipama sličnog kvaliteta kada bi i voljni momenat igrača trebao da bude na većem nivou...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zmaj 90 - 80
(16-24, 11-16, 29-21, 24-29)

Poeni: Miloš Dimić: 25, Aleksandar Lazić: 21, Strahinja Popović: 10, Dušan Jovanović: 8, Todor Ilić: 4, Aleksa Stojić: 4, Vidak Živančević: 3, Nikola Trajković: 3, Saša Rašić: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 29. I 30.11.2014.26.11.2014
MLAĐE PIONIRKE:

U 5. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu naše devojčice igraju utakmicu protiv ekipe Ž.K.K. Girl Basket iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 29.11.2014. godine u Zemunu (Altina) u sali O.Š. Sva Šumanović u ul. Dobanovački put br. 107 sa početkom u 13:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI:

U 7. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira igra utakmicu protiv ekipe K.K. Ras iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.11.2014. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu borbenu utakmicu.

___________________________________________________

KADETI:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 6, naša kadetska selekcija igra utakmicu protiv ekipe K.K. Zmaj iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 30.11.2014. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu sa početkom u 14:15h. Pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju jednu borbenu utakmicu sa željom da zabeleže prvu ovosezonsku pobedu.


:: PORAZ MLAĐIH PIONIRA, ODLOŽENA UTAKMICA MLAĐIH PIONIRKI.22.11.2014
MLAĐI PIONIRI:

U 6. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša selekcija mlađih pionira odigrala je utakmicu protiv ekipe K.K. Beko i tom prilikom poražena rezultatom 50 - 43. Utakmica je bila slična kao i prva protiv istog protivnika na domaćem terenu samo što je na našu žalost sada ishod drugačiji. I pored toga nismo nezadovoljni, naprotiv, odigrali su naši igrači jednu dobru i borbenu utakmicu pogotovo u drugom poluvremenu. Protivnik je zaigrao na početku mnogo bolje od nas, konkretnije, agresivnije u odbrani i na granici faula na šta se naši igrači nisu snašli što se manifestovalo i na rezultat gde je protivnik napravio u startu veliku prednost. Igrali smo bez ideje u napadu i statično bez kretnje, a sve se svodilo na šut u početnoj fazi napada, nismo bili precizni i otuda velika razlika za protivnika na samom startu utakmice. Druga petorka je u pasareli odigrala za nijansu bolje nego prva pogotovo u fazi napada ali je odbrana i dalje škripala pogotovo do sredine druge četvrtine ali je protivnik do tada iskoristio naše loše minute u igri i podigao rezultatsku prednost na 16 poena u svoju korist. Postojala je vera da se u nastavku može napraviti preokret što su igrači i pokazali na terenu kada smo polako topili prednost protivnika, iskontrolisali njihov ofanzivni skok i tranziciju lopte, u napadu bili raznovrsniji i pretili sa više pozicija što se odrazilo i na rezultat. Uspeli smo da smanjimo zaostatak sa poluvremena pred početak poslednje četvrtine na 10 poena i zaigrali na sve ili ništa u nastavku. Borili su se naši igrači i nema šta da im se zameri, želeli su pobedu, u jednom trenutku oko 3 minuta do kraja utakmice spustili prednost protivnika na 4 poena ali je to na našu žalost i bilo sve što smo na ovoj utakmici uspeli da uradimo tako da se nije ponovio scenario sa prve utakmice. Bilo nam je zadovoljstvo igrati u atmosferi kakvu su napravili domaći navijači kada su glasnim, fer i korektnim navijanjem podržavali svoju ekipu i na taj način im pomogli da dođu do važne pobede. Ovo je jedno lepo iskustvo za naše igrače i nemamo ništa protiv da i ubuduće igramo u ovakvoj atmosferi. Čestitke protivniku na pobedi i želimo im uspeh u nastavku takmičenja, a našim igračima takođe čestitke na borbenosti, želji, voljnom momentu... Bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Beko - K.K. BB Basket 50 - 43
(22-10, 13-09, 06-12, 09-12)

Poeni: Andrija Topalović: 23, Vojin Lukić: 12, Stefan Marić: 3, Vukašin Arsović: 2, Ognjen Jovanović: 2, Aleksa Jovanović: 1.

____________________________________________________

MLAĐE PIONIRKE:

Na zahtev tj molbu protivničke ekipe zbog bolesti igračica, utakmica 4. kola kvalifikacija za kvalitetnu ligu za mlađe pionirke između ekipa Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Ras će biti odložena do daljnjeg, a odigraće se kada se stvore uslovi za to u kraćem vremenskom roku.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.