Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 31.10 I 01.11.2020. GODINE.29.10.2020
BB Basket - MladenovacPIONIRKE:

U 2. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u petak 30.10.2020. godine u Zemunu u sali Saobraćajno tehničke škole u ul. Cara Dušana br. 262 sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:30h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Surčin Dobanovci 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 01.11.2020. godine u Beogradu (Boljevci) u sali O.Š. Branko Radičević u ul. Braće Kokar br. 5 sa početkom u 12:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:15h pre podne.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 2. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 31.10.2020. godine u Beogradu u Hali Radivoj Korać u ul. Zdravka Čelara br. 12 sa početkom u 18:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:30h.

_____________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Slodes iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 31.10.2020. godine u Beogradu u Hali Slodes u ul. Borska br. 92f sa početkom u 11:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 09:40h pre podne.

:: PORAZI SVE TRI KLUPSKE SELEKCIJE NA OTVARANJU SEZONE 2020/2021.29.10.2020
Mlađi pioniri 2 (2009.2010. godište) BB Basket, sezona 2020,2021MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Kolubara LA 2003 iz Lazarevca i u neizvesnoj utakmici na kraju i posle produžetaka poražena rezultatom 67 - 60. Loše smo počeli utakmicu, dozvoljavali protivniku da individualnim akcijama rešava napade, dakle, jako loša timska odbrana skoro celim tokom utakmice i jedan od glavnih razloga poraza na ovoj utakmici. Defanzivni skok je takođe jedan od elemenata igre koji je na početku loše funkcionisao. Protivnik je košarkaški školovana ekipa koja ima odlične pojedince, a pri tome su i fizički dominantniji od nas, što je rezultiralo ranim vođstvom protivnika od 10-ak poena razlike koje su većim tokom utakmice i držali. Slično je i druga petorka u pasareli odigrala pa je protivnik na poluvremenu utakmice imao prednost od 8 poena. U nastavku smo dosta bolje zaigrali što se nije toliko rezultatski videlo u 3. četvrtini, ali taj neki elan i ritam smo zadržali i u poslednjoj četvrtini, uspeli da zaustavimo ofanzivni skok protivnika uz pogođene neke teške šuteve, a plod takve igre je bio rezultatsko vraćanje u utakmicu. Zahvaljujući velikoj borbenosti i motivaciji svih igrača uspeli smo da izborimo produžetak gde smo imali psihološku prednost, ali na žalost, nismo imali dovoljno snage i koncentracije da pobedimo utakmicu na kraju. Pored poraza, dečaci su odigrali jednu dobru utakmicu, pokazali karakter protiv odlične ekipe i mi u klubu nismo nezadovoljni ishodom ove utakmice kada se uzmu u obzir gore napisane stvari. Naravno, bilo je i dosta stvari na kojima moramo da radimo i popravljamo ih, ali dečaci imaju dosta potencijala i uz redovne dolaske na treninge i dobar rad, sigurno će doći i napredak i bolji rezultati. Sve čestitke akterima ove utakmice, tj igračima obe ekipe koji su odigrali dobru utakmicu i pokazali visoko košarkaško znanje. Bilo je uživanje gledati decu obe ekipe kako igraju, bore se, izgaraju na terenu, itd...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K.Kolubara LA 2003 60 - 67
(11-16, 10-13, 16-15, 20-13, 13-10)

Poeni: Milan Gavrilović: 17, Marko Stepanović: 17, Uroš Gudović: 13, Mateja Životić:4, Vitomir Damnjanović: 3, Strahinja Mijailović: 3, Filip Papić: 2, Miloš Đurić: 1.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 1. kolu kvalifikacija za 2. ligu, grupa 2, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara 2 iz Beograda na domaćem terenu i tom prilikom poražena rezultatom 79 - 61. Sa velikim oscilacijama su naši dečaci odigrali ovu utakmicu, počeli loše i dozvolili protivniku da povede sa 10:0 bez napravljenog faula. U nastavku smo uspeli da koliko-toliko pronađemo igru i u jednom trenutku se rezultatski približimo protivniku, ali odnos prema igri, odgovornost u odbrani, kako individualnoj tako i kolektivnoj, na ovoj utakmici nije postojala. Obzirom na prilično loš rad trenutno na treninzima kada je ova selekcija u pitanju i ne čudi ovakav ishod. Trudimo se da to ispravljamo, ali to direktno zavisi od igrača i moraju da shvate da se trening radi sa 100 procenata svojih mogućnosti, a ne sa 20 - 30 - 40. Kada se promeni pristup treningu od strane igrača sigurno je da će biti i napredak veći. Ekipa poseduje određeni talenat i potencijal, ali se on može materijalizovati isključivo kroz kvalitetan rad na treningu. Svi igrači su dobili priliku da igraju, a minutaža je raspoređena ravnomerno na sve igrače. Nakon rezultatskog priključka sredinom utakmice, opet je nastupio period loše igre i dekoncentracije, što je protivnik iskoristio da se ponovo rezultatski odvoji i mirno privede utakmicu kraju sa ubedljivom pobedom. Čestitke protivniku na pobedi, a našim igračima je poruka poslata kroz gore napisani tekst...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - Š.K.K. Zvezdara 2 61 - 79
(19-25, 15-14, 11-22, 16-18)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 22, Mihailo Pavković: 15, Petar Stevanović: 7, Aleksandar Petrović: 4, Rastko Burdelj: 3, Petar Luković: 3, Andrija Radošević: 2, Vojkan Stanković: 2, Vasilije Stepić: 2, Danilo Radenović: 1.

___________________________________________________

PIONIRKE:

U 1. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naše devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Vizura 2 iz Beograda i nažalost ostvarile prvi poraz u novoj sezoni. Rezultat utakmice je bio 42-113. Odnos kvaliteta dveju ekipa jasno je oslikan u krajnjem rezultatu utakmice. Naša ekipa je uspela da pruži ozbiljniji otpor protivniku u prvoj četvrtini, da bi se kasnije nedostatak svežine prouzrokovan neredovnim dolascima na treninge odrazio i na sam rezultat. Gosti su nas u bukvalnom smislu pretrčali i najveći broj poena postigli iz laganih kontra napada, ali i dekoncentracije i loše komunikacije u odbrani. Uprkos porazu, možemo uočiti i dosta pozitivnih stvari u igri naše ekipe kao i vidljiv napredak u određenim segmentima igre. Za pohvalu je i velika borbenost cele ekipe na ovoj utakmici i sigurni smo da će predanim radom i zalaganjem napredak biti jos značajniji, a samim tim i dolazak boljih rezultata.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket- Ž.K.K. Vizura 2 42 - 113
(10-20, 11-25, 16-29, 05-39)

Poeni: Milica Andrejić: 19, Elena Milanović: 10, Lena Mitrović: 7, Đurđa Ivanović: 5, Sofija Dvoštanski: 1.


:: AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI i OBRUČEVA NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC NASTAVLJENA I U 2020. GODINI.25.09.2020
BB Basket table (postavljene nove), košarkaški teren u naselju Petar Drapšin, 24.09.2020. godNakon postavljene nove klupske košarkaške table u maju mesecu ove godine u Mladenovačkom naselju Dedinje, na još jednom košarkaškom terenu smo postavili dve košarkaške table, dva obruča sa mrežicama i time omogućili deci i ostalim sugrađanima da se bave rekreativno i profesionalno košarkom i basketom. Uspeli smo da obezbedimo budžet i pored teške situacije kojom je pored našeg kluba pogođena cela zemlja zbog korona virusa. Na ovaj način smo osposobili još jedan u nizu košarkaških terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. Akcija koju smo započeli još pre 11 godina u cilju promocije basketa i košarke, ali i sporta uopšte je nastavljena i ove godine. Cilj ovakvih akcija je i promocija i omasovljenje kluba. Do sada je urađeno mnogo i skoro da nema otvorenog košarkaškog terena na teritoriji naše opštine, školskog trerena, fiskulturne sale... koji nismo opremili košarkaškim tablama i obručevima, i ocrtali (obeležili) po novim Fiba pravilima. Trudićemo se i ubuduće u zavisnosti od sredstava da izlazimo u susret na poziv građana i osposobljavamo košarkaške i basketaške terene njihovoj nameni. Najavljujemo još jednu akciju ovoga tipa gde će uskoro biti postavljene nove klupske table na košarkaškom terenu u naselju 25. Maj u Mladenovcu (Kod Kenija). Klub se posebno zahvaljuje trenerima koji rade u klubu (Preradović Dušanu i Pupovac Nikoli) kao i meštanima naselja Petar Drapšin u Mladenovcu koji su pomogli da se postavi tabla. Na slici u prilogu teksta se nalaze klupski treneri koji su pomogli postavljanje tabli, kao i slike starih dotrajalih tabli koje su zamenjene novim klupskim.


:: LEKARSKI PREGLEDI DECE ČLANOVA KLUBA.17.09.2020
BB Basket, lekarski pregledi dece, 22.09.2020. godineObaveštavamo igrače i roditelje da će se u utorak 22.09.2020. godine obaviti sportski lekarski pregledi dece, članova kluba. Pregledi će se obaviti u prostoru S.R.C. Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu sa početkom u 09:00h i trajaće tokom celog dana do 16:00h.

OBRATITI PAŽNJU NA VREME TRAJANJA LEKARSKKIH PREGLEDA OBZIROM DA SU PRETHODNIH GODINA TRAJALI DUŽE.

Igrači koji idu prepodne u školu na pregled treba da dođu popodne i obrnuto. Svi članovi kluba (dečaci i devojčice) nezavisno od uzrasta (i košarkaške selekcije i školica sporta) treba da obave preglede. Preglede će obavljati lekari specijaliste sportske medicine iz Beograda. Pored lekarskog pregleda koji je detaljan i podrazumeva EKG, merenja - visina i težina, merenje krvnog pritiska, pregled zuba, pluća... obaviće se i analiza krvi (pored specijalista sportske medicine biće i laboranti koji će uzimati uzorke krvi deci i naknadno poslati rezultate. Cena pregleda je 500 din plus 300 din biohemijska analiza krvi (ukupno 800 din), kao i prethodnih godina. Za dodatne informacije roditelji i igrači se mogu informisati kod trenera na treninzima ili putem telefona 065/83-07-894 (Boris Bosnić). Jako je bitno za svako dete koje se bavi sportom da bude pregledano od strane lekara specijaliste sportske medicine, 2 puta godišnje, tj na svakih 6 meseci. Preporuka je da deca i roditelji koji ne budu mogli doći u utorak na pregled iz raznoraznih razloga, da zakažu pregled u Beogradu u nekim od specijalističkih ordinacija sportske medicine, kako bi bili sigurni da je dete zdravo i sposobno za bavljenje sportom, posebno se odnosi na decu koja tek počinju da se bave sportom.

NAPOMENA: Obzirom na epidemiološku situaciju i mere koje su na snazi, molimo svu decu da na preglede dođu sa maskom na licu. Isto se odnosi i na roditelje, s tim što dajemo preporuku roditeljima da šalju decu same na preglede da ne bismo stvarali nepotrebnu gužvu i imali mogućnost da održavamo distancu među prisutnima. Klupski treneri su ceo dan na pregledu sa decom i tu su da se nađu deci za bilo kakvu pomoć, savet i slično. Roditelji koji imaju malu decu (školica sporta i sve škole košarke) i moraju doći sa decom, podrazumeva se da poštuju sve epidemiološke mere.


:: PROMOCIJA KLUBA NA 23. STREETBALL TURNIRU U MLADENOVCU OD STRANE NAŠIH NAJMLAĐIH ČLANOVA IZ KLUPSKIH ŠKOLICA KOŠARKE.07.09.2020
BB Basket, promocija najmlađih članova kluba na 23. streetball turniru u Mladenovcu, 06.09.2020. godineU nedelju 06.09.2020. godine povodom održavanja 23. streetball turnira u Mladenovcu u naselju 25. Maj, naša najmlađa klupska deca su tradicionalno i promotivno odigrala 2 basketa, ovoga puta bez prisustva publike zbog poznate epidemiološke situacije ali sa dosta dobrih košarkaških poteza. Na taj način je klub na lep način promovisan i pozvao svu zainteresovanu decu (dečake i devojčice svih uzrasta) zainteresovanu da se bave košarkom, da nam se pridruže... Obzirom da je ovaj turnir prilika za sve košarkaške klubove na teritoriji Gradske opštine Mladenovac da vrše svoju promociju, mi smo već tradicionalno predstavili najmlađe članove kluba u delu programa predviđenom za to. Što se tiče najmlađih članova kluba, ove godine su na turniru učestvovale dve grupe dece, starija i mlađa. Starija grupa su bili dečaci i devojčice iz ženske i starije školice košarke, rođeni 2009./10. godine, a druga grupa su bili dečaci i devojčice rođeni 2011. godine i mlađi iz ženske i mlađe školice košarke. Nakon odigranih basketa kao i svake godine organizatori turnira su se potrudili da daju deci prigodne nagrade pa su ove godine naša deca kao i prethodnih godina dobila nagrade u vidu košarkaških lopti, majica sa obeležjima turnira i slatkiše. Ono što nas posebno raduje je činjenica da je velika većina naših dečaka i devojčica iz starijih takmičarskih selekcija učestvovala na turniru u svojim starosnim kategorijama i u svakoj su ili bili u finalu ili osvojili turnir na čemu im čestitamo. Obzirom na jaku konkurenciju i veliki broj ekipa koji je učestvovao, to je samo potvrda dobrog dugogodišnjeg i sistemskog rada u klubu sa decom. U takmičarskoj disciplini u šutu za tri poena, u obe starosne kategorije su finalisti bili naši sadašnji i bivši igrači. Posebno nam je drago da predstavimo dvojicu finalista u kategoriji do 16 godina, a to su 2 naša člana, Vukašinović Damjan i Bogdanović Mladen, dečaci rođeni 2010. godine. Iako 6 godina mlađi, uspeli su da dođu do finala ovog prestižnog takmičenja i iza sebe ostave dosta starije dečake i devojčice. U svakom slučaju jedna sjajna manifestacija koja je organizovana na visokom nivou i koju naš klub podržava već godinama unazad. U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike naše dece sa turnira.
BB Basket na 23. streetball turniru u Mladenovcu


:: ZAVRŠEN PLAY OFF ZA BB BASKET I MINI BB BASKET LIGU 2020 I STAVLJENA TAČKA NA SEZONU 2019/2020.28.08.2020
Grupna slika svih učesnika BB Basket i MINI BB Basket liga 2020U petak 28.08.2020. godine na otvorenom košarkaškom terenu u naselju 25. Maj (kod Kenija) su završene klupske lige (BB Basket liga i MINI BB Basket liga) koje se već tradicionalno dugi niz godina igraju u letnjem periodu po završetku zvaničnih takmičenja pod okriljem KSS-a i KSB-a. Ove godine smo imali i dosta poteškoća i problema zbog epidemiološke situacije i virusa, pa je liga prekidana i nastavljana u nekoliko navrata. Ove godine smo imali takmičenje u dve grupe, jednu grupu, stariju, su činili dečaci i devojčice iz takmičarskih selekcija pioniri, mlađi pioniri, mlađe pionirke i pionirke, a drugu mlađu grupu, su činili dečaci i devojčice iz sve tri škole košarke. Zbog gore pomenutih poteškoća i virusa, ove sezone je bio i manji broj ekipa u odnosu na neke prethodne godine. Ukupno 20 ekipa u obe grupe sa oko 90 igrača i igračica koji su učestvovali u ovogodišnjim ligama su se borili za najbolji plasman. Na početku lige su bile 24 ekipe, ali je broj opadao zbog virusa i godišnjih odmora. Sistem takmičenja je bio takav da je tokom ligaškog dela igrao svako sa svakim više puta, a nakon završenog ligaškog dela igrao se play off, a u obe grupe (mlađa i starija) se po 8 najboljih ekipa plasiralo u 1/4 finala, pobednici u 1/2 finala, itd... Bilo je sjajnih košarkaških poteza, sjajna atmosfera uz muziku i lepo druženje dece i roditelja, radosti ekipa koje su pobeđivale utakmice, ali i tuge ekipa koje su gubile, pogotovo onih koji su gubili utakmice sa neizvesnim završnicama... ali je to sve normalno i sastavni deo sporta, a na kraju krajeva i neki cilj da bi deca naučila da se nose i sa pobedom i porazom. Nakon završenih takmičenja, na kraju treninga su uručene medalje i pehari najboljim ekipama u svojim kategorijama. Pehar je kući poneo igrač koji je imao najbolji procenat šuta takmičivši se sa ostatkom igrača iz svoje ekipe. Posle toga se pristupilo glasanju za MVP igrača u obe kategorije (svaki igrač je glasao za drugara za kojeg smatra da treba da ponese ovu laskavu titulu, a nije imao pravo glasa za sebe). Posle svega toga usledilo je zajedničko fotografisanje, a slike sa ovogodišnjih BB Basket liga se mogu pogledati u našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta.

Plasman mlađe grupe (Mini BB Basket liga 2020):

1. mesto (zlatna medalja) - ekipa NINDŽA KORNJAČE
2. mesto (srebrna medalja) - ekipa BB BASKET
3. mesto (bronzana medalja) - ekipa BOMBARDERI

MVP mlađe grupe - VUKAŠINOVIĆ DAMJAN

Plasman starije grupe (BB Basket liga 2020):

1. mesto (zlatna medalja) - ekipa CEMENT
2. mesto (srebrna medalja) - ekipa BOJLER
3. mesto (bronzana medalja) - ekipa TIRKIZNO PLAVA

MVP starije grupe - STEPIĆ NIKOLA

Nakon završenih liga, završena je i zvanično sezona 2019/2020. Obzirom da smo ove godine imali već dosta pauza zbog virusa, nastavljamo sa radom punom parom. Početkom septembra nam i zvanično počinje takmičarska sezona 2020/2021, okupljanje igrača, formiranje selekcija, raspoređivanje po grupama i jurišanje u nove pobede i takmičenja. O mestu održavanja prvih treninga i satnici u novoj sezoni, decu i roditelje ćemo obavestiti naknadno i blagovremeno u viber grupe. Klub i treneri se zahvaljuju armiji dece i roditelja koji nas prate i podržavaju kao i na ukazanom poverenju svih ovih sezona što nam stvara obavezu da se potrudimo da budemo još bolji.
BB Basket lige 2020


:: ZAVRŠEN LIGAŠKI DEO BB BASKET LIGA ZA SEZONU 2020 I POČETAK PLAY OFF-a I ELIMINACIONIH UTAKMICA.26.08.2020
Mini BB Basket i BB Basket liga 2020U sredu 26.08.2020. godine završen je ligaški deo BB Basket i Mini BB Basket lige. Kao i svih prethodnih godina, nakon odigranog ligaškog dela, igra se play off po kup sistemu. Play off počinje u petak 28.08.2020. godine i igraće se na otvorenom terenu u naselju 25. Maj (kod Kenija). Zbog situacije sa virusom koji nas je poremetio ove sezone, po prvi put igramo na otvorenom košarkaškom terenu. Teren je izuzetan i uslovan za igru zbog gumirane podloge i kvalitetnih košarkaških konstrukcija, tabli i obručeva. Nakon odigranih utakmica play off-a, sledi dodela medalja i pehara najboljim ekipama, grupno slikanje, proglašenje MVP igrača, itd. Parovi play off-a su napravljeni na osnovu plasmana ekipa u ligaškom delu, po sistemu prvi - poslednji, drugi pretposlednji, itd. Konačna tabela ligaškog dela kao i parovi play off-a su u nastavku teksta, a ovom prilikom pozivamo sve roditelje, navijače i simpatizere kluba da dođu u petak na košarkaški teren u naselju 25. Maj i isprate i pogledaju lepe utakmice naših dečaka i devojčica. Mlađa grupa tj play off Mini BB Basket lige počinje u 08:45h pre podne, a starija grupa tj play off BB Basket lige počinje oko 10:30h uz napomenu da će možda kasnije početi što će zavisiti od toga kada će mlađa grupa završiti sve planirano.

Ligaški deo - TABELA - Mini BB Basket lige - mlađa grupa:

1. BB BASKET 16 pobeda / 13 poraza - 45 bodova
2. NINDŽA KORNJAČE 19 / 6 - 44 boda
3. VATRENI MRAVI 18 / 8 - 44 boda
4. UŽARENE KOMETE 17 / 10 - 44 boda
5. ATOMSKE BOMBE 17 / 10 - 44 boda
6. BOMBARDERI 16 / 10 - 42 boda
7. PEKARI 13 / 14 - 40 bodova
8. NO NAME 11 / 16 - 38 bodova
9. ANADOLU EFES 9 / 20 - 38 bodova
10. LAKERS 4 / 22 - 30 bodova
11. CHICAGO 7 / 12 - 26 bodova
12. OKO SOKOLOVO 7 / 6 - 20 bodova
13. DROW STREET 3 / 8 - 14 bodova
14. VATRENE LOPTE 2 / 4 - 8 bodova

Napomena: Ekipa NINDŽA KORNJAČE je u prednosti u odnosu na ekipu VATRENI MRAVI na tabeli jer imaju više pobeda iako imaju istoi broj bodova. Takođe, ekipa UŽARENE KOMETE je u prednosti u odnosu na ekipu ATOMSKE BOMBE jer imaju bolji koš količnik u međusobnim susretima iako imaju isti broj bodova. Ekipa UŽARENE KOMETE imaju koš količnik 21, a ekipa ATOMSKE BOMBE koš količnik 8. Ekipa NO NAME je u prednosti u odnosu na ekipu ANADOLU EFES jer imaju više pobeda što ih je odvelo direktno u play off.

PAROVI 1/4 FINALA PLAY OFF-a MINI BB BASKET LIGE:

- BB BASKET : NO NAME
- NINDŽA KORNJAČE : PEKARI
- VATRENI MRAVI : BOMBARDERI
- UŽARENE KOMETE : ATOMSKE BOMBE

U play off se plasiralo prvih 8 ekipa sa najboljim skorom. Nakon odigranog prvog kruga play off-a dobićemo 4 ekipe i parove 1/2 finala. Nakon odigranih polufinalnih utakmica, igraju se utakmice za 3. mesto tj bronzanu medalju i na kraju finalne utakmice za prvaka Mini BB Basket lige 2020.Ligaški deo - TABELA - BB Basket lige - starija grupa:

1. CEMENT 25 / 8 - 58 bodova
2. OUTER BANKS 19 / 14 - 52 boda
3. TIRKIZNO PLAVA 19 / 14 - 52 boda
4. SLATKI KRASTAVCI 18 / 15 - 51 bod
5. PROLOM VODA 18 / 15 - 51 bod
6. 4 MUSKETARA 17 / 16 - 50 bodova
7. BOJLER 17 / 16 - 50 bodova
8. SAPUN 15 / 18 - 48 bodova
9. ZIDARI 11 / 22 - 44 boda
10. CRNI ĐAVOLI 8 / 25 - 41 bod


Napomena: Ekipa koja ima isti broj bodova u odnosu na drugu, je bolje plasirana jer ima bolji međusobni skor. Imamo tri slučaja gde su ekipe imale isti broj bodova i u sva tri slučaja su bolje plasirane ekipe sa skorom od 2 - 1.

PAROVI 1/4 FINALA PLAY OFF-a BB BASKET LIGE:

- CEMENT : SAPUN
- OUTER BANKS : BOJLER
- TIRKIZNO PLAVA : 4 MUSKETARA
- SLATKI KRASTAVCI : PROLOM VODA

U play off (1/4 finala) se plasiralo 8 ekipa. Nakon odigrane 1/4 finala play off-a dobićemo 4 ekipa koje će igrati 1/2 finala. Nakon odigranih polufinalnih utakmica, igraju se utakmice za 3. mesto tj bronzanu medalju i na kraju finalne utakmice za prvaka BB Basket lige 2020.


:: UPIS NOVIH ČLANOVA U BB ŠKOLE KOŠARKE I BB ŠKOLICU SPORTA, KAO I U TAKMČARSKE KOŠARKAŠKE SELEKCIJE KLUBA.19.08.2020
BB Basket plakat 2020 za upis u školice košarke i školicu sportaObaveštavamo sve zainteresovane roditelje dečaka i devojčica koji žele da nam se pridruže i postanu deo velike BB Basket porodice, da je upis u naše školice košarke, takmičarske košarkaške selekcije kao i BB školicu sporta u toku.

Ciljevi naših škola košarke i školica sporta su sledeći:

- AKTIVIRANJE DECE OD NAJRANIJEG UZRASTA.
- PRAVILAN RAST I RAZVOJ DETETA.
- RAZVOJ SVIH MOTORIČKIH SPOSOBNOSTI KROZ PRIRODNE, SPECIFIČNE OBLIKE KRETANJA I IGRU.
- RAZVOJ PSIHOSOCIJALNIH SPOSOBNOSTI.
- RAZVOJ KOGNITIVNIH I KONATIVNIH SPOSOBNOSTI.
- STICANJE NAVIKE SVAKODNEVNOG VEŽBANJA I RAZVOJ INTERESOVANJA ZA KOŠARKU I SPORT GENERALNO.
- STICANJE DISCIPLINE.
- NEGOVANJE PRAVIH VREDNOSTI.
- POŠTOVANJE PROTIVNIKA, SAIGRAČA, TRENERA, STARIJIH...
- NAČIN PONAŠANJA U SALI, ŠKOLI, ULICI....
- BRIGA O KOMPLETNOM ANTROPOLOŠKOM STATUSU DETETA.
- PRAĆENJE SENZITIVNIH PERIODA U RAZVOJU DETETA I U SKLADU SA TIM ORGANIZACIJA TRENAŽNOG PROCESA.


Veliko nam je zadovoljstvo što bi klub trebalo u nastupajućoj sezoni 2020/2021 da ima sve takmičarske muške košarkaške selekcije, od škola košarke, preko mlađih pionira, pionira, kadeta do juniora, što nam je posebno zadovoljstvo. U klubu već duže vreme stasavaju i devojčice pa bi pored muških selekcija, u nastupajućoj sezoni klub trebalo da ima pored ženske škole košarke i žensku takmičarsku košarkašku selekciju mlađih pionirki i pionirki. Pored muških i ženskih košarkaških selekcija, u klubu već dugi niz godina postoji i BB školica sporta za decu uzrasta od 4 do 8 godina.
Sa decom rade diplomirani profesori fizičkog vaspitanja koji imaju iskustvo u radu sa decom svih uzrasta.
Svi zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 065/83-07-894 (trener Boris Bosnić). Dođite da se družimo zajedno i postanemo šampioni.


:: PONOVNO OBUSTAVLJANJE SVIH KLUPSKIH AKTIVNOSTI ZBOG PROGLAŠENJA VANREDNOG STANJA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA ZBOG KORONA VIRUSA.08.07.2020
KORONA - mere prevencijeU skladu sa trenutnom situacijom u državi i teritoriji Grada Beograda povodom ponovnog uvođenja vanrednog stanja zbog korona virusa kao i zabrane okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 5 osoba u jednom trenutku, obaveštavamo sve naše članove da do daljnjeg tj prestanka vanrednog stanja, treninga neće biti. Pratićemo situaciju, biti na vezi i redovno obaveštavati sve naše članove kada dođe do nekih promena. Ovo se odnosi od srede 08.07.2020. godine do daljnjeg. Molimo i apelujemo na sve naše članove da prate uputstva nadležnih u vezi sa korona virusom i da ih se pridržavaju kako bismo sačuvali živote i zdravlje svih nas. Uz nadu da ćemo se uskoro vratiti na staro (druženju, treninzima i utakmicama) sportski pozdrav.


:: ZAVRŠEN BB BASKET KOŠARKAŠKI KAMP 2020 U KRUPNJU.05.07.2020
K.K. BB Basket (grupna slika sa trenerima) na pripremama u Krupnju, 23. - 30.06.2020. godineU utorak 30.06.2020. godine grupa od 36 igrača kluba sa 2 trenera se vratila sa letnjeg BB Basket košarkaškog kampa 2020 koji se održavao u Krupnju u Hotelu Grand spa - wellness, a koji je trajao 8 dana. Treninge smo radili na otvorenim košarkaškim terenima pored pomenutog hotela. Na raspolaganju smo imali i sportsku halu sa 6 koševa i vrhunskim uslovima u kojoj smo trenirali prvi dan kada je bilo kišovito vreme. Pored pomenutih terena, na raspolaganju smo imali i trim stazu, fudbalski teren, košarkaški teren sa gumiranom podlogom, staklenim tablama i zglobnim obručevima. U sklopu hotela smo imali i zatvoreni bazen koji smo koristili kao relaksaciju i opuštanje posle napornih treninga što je deci bilo posebno od koristi. Organizovali smo deci na bazenu i raznorazne igre kao što je vaterpolo, jurka po vodi, između 2 vatre, itd, a u cilju što bolje atmosfere i druženja koje treba deca da imaju nakon boravka u kampu. Pored našeg kluba, u hotelu su boravili i klubovi poput rukometnog kluba Vojvodina iz Novog Sada, stonoteniski klub iz Novog Sada, fudbalski klub Zemun i drugi. Obzirom da je ove godine bila specifična situacija zbog virusa koji je na žalost i dalje aktuelan kao i zbog vanrednog stanja koje je bilo u Krupnju veče pred polazak zbog izlivanja reka i poplava usled obilnih kiša, postojala je bojazan i dodatni pritisak kako će sve proteći, da li će biti problema, itd... Međutim, sve je proteklo u najboljem redu i nismo imali nikakvih problema, vreme nas je služilo i svih sedam dana je bilo sunčano, nije bilo povreda, osim nekoliko sitnih prehlada igrača koje su rešene u jednom danu, tako da možemo konstatovati da je kamp završen na najbolji mogući način. Deca su dobro trenirala, starija grupa 3 puta dnevno, a mlađa grupa 2 puta. Odigrana je i jedna prijateljska utakmica (stariji dečaci) protiv lokalnog košarkaškog kluba iz Krupnja. U sklopu kampa deci je organizovano i takmičenje u 7 disciplina u 2 kategorije. Deca su se takmičila u šutu slobodnih bacanja, šut za 3 poena, brzi šut, šut 1,2,3, igri 1 na 1, igri 3 na 3 i u poligonu spretnosti. Finalisti svih takmičenja su nagrađeni medaljama (pobednik zlatnom, poraženi u finalu srebrnom medaljom). Takođe, svako dete je na kraju boravka u Krupnju dobilo diplomu za učešće i zaista su je zaslužili obzirom na ponašanje i odnos koji su naša deca pokazala. Pored takmičenja deci su organizovane vankošarkaške aktivnosti u vidu odlazaka u crkvu Dobri potok koje je sjajno zdanje u kojem postoje muzeji u vidu starih zanata, lovstvo, stari običaji, itd. Zatim, odlasci i šetnje do grada itd... Tokom boravka u Krupnju, našem drugaru Milenković Dimitriju, je bio 14.-ti rođendan pa smo tim povodom i proslavili uz rođendansku tortu. U svakom slučaju jedno sjajno iskustvo za decu i pre svega velika korist za decu koja u kampovima ovakvog tipa stiču samostalnost, socijalizuju se, stiču osećaj odgovornosti i vode računa o svojim obavezama, stiču iskrena prijateljstva sa decom iz drugih klubova, gradova, zemalja, itd... Kao i svih prethodnih godina deca i klub su ostavili sjajan utisak za sobom i opravdali epitet lepog vaspitanja, ponašanja, srdačnosti, itd...

U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa priprema na Zlatiboru.
Letnji BB Basket košarkaški kamp Krupanj 2020Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.