Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: ZAVRŠEN KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE.01.06.2019
K.K. BB Basket, grupna slika, Kup Beograda za najmlađe 2019U subotu 01.06.2019. godine završen je Kup Beograda za najmlađe u organizaciji Košarkaškog saveza Beograda i Gradskog sekretarijata za sport grada Beograda. Kup je završen u nedelju, ali za nas u subotu obzirom da smo izgubili drugu utakmicu i nismo stekli pravo da se borimo za neku od medalja narednog dana. Ove godine Kup je organizovan za dečake i devojčice rođene 2007. godine i mlađe (generacija koja će u narednoj sezoni 2019/2020 biti takmičarska selekcija mlađih pionira), tako da je to bila odlična uvertira pred novu sezonu. Takođe je odlična prilika da se vide na delu sve ekipe sa kakvim će kvalitetom nastupiti u predstojećoj sezoni. Posmatrajući ekipe, utisak je da ima dosta kvalitetne dece i ekipa i da će naredna sezona biti paklena kada je kvalitet košarke u ovoj uzrasnoj kategoriji. U prvoj utakmici na ovogodišnjem Kupu, naša ekipa se sastala sa ekipom K.K. Mladost iz Zemuna. U neizvesnoj završnici, naša ekipa je pobedila rezultatom 32 - 27. U drugoj utakmici, naši dečaci su odigrali utakmicu sa ekipom K.K. As Basket i tom prilikom ubedljivo poraženi rezultatom 42 - 17 od ekipe koja je u ovom trenutku kvalitetnija, ali smatramo da rezultatska razlika sa ove utakmice nije srazmerna kvalitetu ove dve ekipe. Kup je rezultatski za našu ekipu prošao malo lošije nego prethodnih sezona, ali smo imali za protivnika fizički jaku ekipu koja ima košarkaško znanje. U svakom slučaju nismo nezadovoljni ovogodišnjim Kupom, igrom naše ekipe u prvoj utakmici, odnosom prema klubu... Ipak, iako smo ove godine ostali bez kolektivnog trofeja, dobili smo pojedinačno priznanje jer je naš član, Aleksa Bosnić rođen 2009. godine najmlađi član turnira i po tradiciji, organizator uručuje plaketu najmlađem učesniku turnira, a ove godine je to bio naš član. Naša procena u klubu je da ova selekcija dečaka ima košarkaški kvalitet i uz dobar i kvalitetan rad na treninzima mogu da napreduju i da naprave određeni rezultat. U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa ovogodišnjeg Kupa Beograda za najmlađe.
Kup Beograda za najmlađe 2019


:: ONI SU NAŠ PONOS.30.05.2019
Andrija Stojanović i Vuk ObradovićSa velikim zadovoljstvom i radošću se možemo pohvaliti da u svojim redovima imamo dečake koji su uspešni ne samo na košarkaškom polju nego i u školi. Naime, naša dva igrača, Andrija Stojanović, rođen 2004. godine i Vuk Obradović, rođen 2002. godine su napravili veliki uspeh na Republičkim (državnim) takmičenjima što je svakako vredno pomena i nešto čime se ponosimo.

Andrija Stojanović je na Republičkom takmičenju iz Istorije koje je održano u Nišu 12.05.2019. godine zauzeo drugo mesto. Pored tog velikog uspeha, Andrija je proglašen i za đaka generacije u O.Š. Kosta Đukić u Mladenovcu. Da se radi o velikom kapacitetu govore i neki njegovi prethodni uspesi, a to su: 3. mesto na Gradskom takmičenju iz fizike, 3. mesto na Gradskom takmičenju iz Istorije, školske 2016/2017 godine je takođe zauzeo 2. mesto na Republičkom takmičenju iz Fizike, itd...

Vuk Obradović je osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju iz Srpskog jezika koje se tradicionalno održava u Tršiću 26.05.2019. godine osvojivši 18 od ukupno 20 bodova. Na takmičenje se plasirao kao najbolji đak na Gradskom nivou među 1000 učenika koliko je učestvovalo na takmičenju. Na Republičkom nivou se izborio za 3. mesto od 150 učenika njegovog uzrasta iz svih krajeva Srbije.

Obzirom da deci često naglašavamo koliko je bitna škola za njihovu budućnost i usmeravamo pričom ka tome da budu odlični đaci ističući značaj škole, sa ponosom se možemo pohvaliti da smo jedan od klubova koji u svojim redovima ima najviše odlikaša. Jedan i od uslova da se bude u klubu je i taj da dete bude dobar đak. Ponosni smo što naši članovi beleže uspehe i na nivou države, pa ovim putem čestitamo našim dečacima koji prenose dobar glas kada je u pitanju njihovo ime, klub i grad iz kog dolaze...
BRAVO DEČACI I SAMO TAKO NASTAVITE, PONOSIMO SE VAMA...


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 01. I 02.06.2019.28.05.2019
BB BasketMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U prvoj utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 5 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 02.06.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.U drugoj revanš utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 5 iz Beograda. Utakmica se igra u ponedeljak 03.05.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Ujedinjene Nacije u ul. Borova br. 8 sa početkom u 21:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:40h.

___________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U drugoj revanš utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 02.06.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Ratko Mitrović u ul. Omladinskih brigada br. 58 sa početkom u 10:10h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:45h pre podne.

___________________________________________________

KADETI:

U prvoj utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 - 2 iz Beograda. Utakmica se igra u četvrtak 30.05.2019. godine u Beogradu u sali 10. Gimnazije u ul. Proleterske Solidarnosti br. 1a sa početkom u 21:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:40h.U drugoj revanš utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Novi Beograd 7 - 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 02.06.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

STARIJA ŠKOLA KOŠARKE (dečaci rođeni 2009. godine):

NIS MINI BASKET TURNIR - Starija škola košarke igra Mini basket turnir u subotu 01.06.2019. godine u Beogradu na platou ispred zgrade NIS-a, pored hotela Hajat, protiv ekipe K.K. Mladost iz Zemuna i ekipe K.K. Zemun iz Zemuna sa početkom u 15:00h i u 15:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:30h.

____________________________________________________

ŽENSKA ŠKOLA KOŠARKE (devojčice rođene 2008. godine i mlađe)

NIS MINI BASKET TURNIR - Ženska škola košarke igra Mini basket turnir u subotu 01.06.2019. godine u Beogradu na platou ispred zgrade NIS-a, pored hotela Hajat, protiv ekipe K.K. Pokret Marina 1 i ekipe K.K. Pokret Marina 2 sa početkom u 15:00h i u 15:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:30h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12 (KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE):

U subotu 01.06.2019. godine naša druga selekcija mlađih pionira (dečaci rođeni 2007.godine i mlađi) učestvuje na Kupu Beograda za najmlađe u organizaciji Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda kao i Košarkaškog saveza Beograda.


:: SJAJAN VIKEND I POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA.28.05.2019
Kadeti BB Basket - Mladenovac, 26.05.2019.KADETI (1. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/16 finala Regionalne lige, naša ekipa slavila je protiv ekipe KK Mladenovac. Gradski derbi privukao je dosta pažnje publike, što je bilo i za očekivati. U pripremi ove utakmice imali smo nekiliko zadataka i kroz dvomeč smo uspeli neke od njih da primenimo poprilično uspešno. Utakmicu smo otvorili izuzetno nervozno, rastrzano, bez sigurnosti pri završetku. Dosta je na nas uticao i sam ambijent u kom se igralo. Pritisak prepune sale nas nije ostavio ravnodušnima, pa nikako nismo uspevali da pronađemo svoj ritam i pravu petorku. U drugoj četvrtini smo počeli da ličimo na sebe. Učvrstili smo odbranu, šutevi koje nismo pogađali u prvoj četvrtini polako su počeli da ulaze i rezultatska razlika je postajala osetnija. Međutim, pred sam kraj druge četvrtine, primamo 7 vezanih poena, na izuzetno naivan način, pa protivnik dolazi do kakvog takvog rezultatskog priključka. Nakon dogovora u svlačionici, izlazimo mnogo koncentrisaniji nego u prvom poluvremenu. U odbrani smo čvrsti, sa brzim rotacijama poništavamo napade protivničke ekipe i rezultatski se potpuno odlepljujemo. Četvrtu četvrtinu smo odigrali rutinski i utakmicu priveli mirno kraju, istina, u nešto ležernijem ritmu. Velika rezultatska razlika na kraju bila je na našoj strani, ali utisak je bio da nismo odigrali na način na koji smo sposobni. Vredi pomenuti da je naš igrač, Ilić Filip, odigrao fantastičnu utakmicu i u određenim trenucima je delovao izuzetno zrelo i sigurno na terenu. Svakako, ekipa je imala samo dan odmora do sledeće utakmice, ali smo uočili nedostatke u našoj igri, otkrili neke slabosti, koje smo primorani da iskorenimo u najkraćem mogućem periodu.

Rezultat utakmice: K.K. Mladenovac - K.K. BB Basket 34 - 79
(08-14, 13-22, 06-21, 07-22)

Poeni: Vuk Obradović: 27, Filip Ilić: 14, Uroš Vasilić: 11, Andrija Martinović: 7, Vojin Đorđević: 7, Matija Macura: 7, Aleksa Jovanović: 4, Ognjen Simić: 2.

_____________________________________________________

KADETI (2. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U drugoj utakmici 1/16 finala Regionalne lige, naša ekipa je faktički potvrdila rezultat iz prve utakmice i velikom razlikom pobeđujemo gradskog rivala još jednom. Sada smo u utakmicu ušli dosta rasterećenije, slobodnije, što se videlo i po kretnjama igrača na terenu. Sa 2 brze trojke na početku, uspeli smo da se odlepimo rezultatski odmah, mešutim, doživljavamo veliki pad u igri, ispadamo iz sopstvenog ritma, usled saznanja da nosimo veliku koš razliku iz prve utakmice. Nikako nismo uspevali da pronađemo svoj ritam. Kako su četvrtine odmicale, uspevali smo da odigramo našu košarku samo na momente. Dizali smo kvalitet igre do vrlo visokog nivoa, ali samo na periode, što je i bilo dovoljno da se napravi osetnija rezultatska razlika. U trećoj četvrtini, ista priča... Drugo poluvreme počinjemo očajno kada je odbrana u pitanju. Bez želje, bez motivacije, nadigravali smo se sa protivnicima iz napada u napad. Odbrana gotovo da nije ni postojala u tim trenucima. Događa nam se veliki peh u drugom poluvremenu, gde usled nesportskog faula naš igrač, Matija Macura, biva povređen, ali na sreću, prognoze za oporavak su dosta bolje nego što su prvi simptomi pokazivali. Od tog trenutka pa nadalje, naša ekipa počinje da igra najbolju košarku na utakmici. Momci su bili koncentrisani, stabilni, tačni u napadu. U odbrani smo agresivnost podigli na viši nivo, naše rotacije su čitavu utakmicu bile dosta dobre, ali nakon te povrede, sve je delovalo dosta bolje u igri. Kao da je ta povreda unela određenu dozu koncentracije našim momcima, koju nikako nismo uspevali pronaći na dve utakmice. Utakmicu mirno privodimo kraju, povećavajući koš razliku i na kraju ubedljivo slavimo u gradskom derbiju. Ovakve utakmice sa sobom nose određenu dozu emotivnog naboja, pa smo kroz pripremu pokušali, a čini se i uspeli, da emotivno pražnjenje svedemo na minimum. Na ovoj utakmici imali smo 2 sjajna performansa, Obradović Vuk i Vasilić Uroš, kombinovano, postigli su više poena nego čitava protivnička ekipa. Nadamo se da ćemo u nastavku takmičenja uspeti da prikažemo slične partije u kontinuitetu, a plej of takmičenja je tek počeo i dosta posla imamo u vrlo kratkom vremenskom periodu. Momci su pokazali određeni nivo zrelosti, a u periodu i utakmicama koje dolaze pokušaćemo da naplatimo uložen trud i rad koji nije bio zanemariv ove godine. Uz čestitke našim igračima na odigranoj utakmici i ponašanju, želimo i brz oporavak Matiji, pa ako bude sve kako treba, već u sledećoj utakmici da nastupimo u punom sastavu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Mladenovac 102 - 54
(22-14, 29-12, 24-17, 27-11)

Poeni: Vuk Obradović: 30, Uroš Vasilić: 27, Aleksa Jovanović: 11, Matija Macura: 9, Andrija Martinović: 9, Vojin Đorđević: 8, Aleksa Macura: 3, Filip Ilić: 3, Aleksa Mihajlović: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U prvoj utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 82 - 61. Odigrali smo utakmicu sa 2 različita poluvremena, gde je protivnik u prvom poluvremenu imao inicijativu i diktirao tempo igre, a mi bili u podređenom položaju. I suprotno, drugo poluvreme se situacija preokrenula gde je naša ekipa odigrala dosta bolje, bila agresivnija, konkretnija, opasnija po koš i uz dosta bolje procente šuta uspela da napravi dobru rezultatsku prednost pred revanš utakmicu koju igramo za vikend na gostujućem terenu. Početak utakmice nije bio obećavajući, naši dečaci su delovali zbunjeno, ne možemo reći da nisu bili motivisani jer bi bilo jako glupo nemati motiva pred poslednju prepreku za finalni turnir, a pitanje je da li će se još nekada ukazati šansa za F4. U svakom slučaju nismo počeli utakmicu kako smo planirali što je protivnik iskoristio i kažnjavao nas. Imali su sjajan procenat šuta u tom periodu igre čemu je u dobroj meri kumovala naša loša odbrana koja definitivno u ovom delu utakmice nije funkcionisala. Odbrana na igraču sa loptom je bila loša, te uz loše pomeranje i rotaciju nismo ni mogli očekivati da odbranimo bilo šta u tom periodu obzirom na kvalitet protivnika koji ima odlične šutere. I drugu četvrtinu smo počeli u sličnom ritmu, pa je protivnik u jednom periodu imao i 12 poena prednosti uz tendenciju rasta prednosti obzirom na našu prikazanu igru. Ipak smo uspeli da se trgnemo, protivnika je polako sustizao umor obzirom da je u rotaciji igrao sa 6 igrača, mi smo popravili procente šuta i uspevamo da smanjimo prednost protivnika na koš razlike što je bio u tom trenutku i više nego dobar rezultat u odnosu na igru koju smo prikazali. U nastavku utakmice su igrači dosta odigrali bolje, prvenstveno u fazi odbrane jer su izvršili pritisak na igrača sa loptom, kolektivnu odbranu podigli na mnogo viši nivo, pa je zahvaljujući tome protivnik šutirao u nastavku sa dosta lošijim procentima. Mi smo iz takve igre dobili dosta elana, motiva i samopouzdanja i u fazi napada pa smo uspevali da pogodimo šuteve koje nismo u prvom poluvremenu. Proradio nam je i ofanzivni skok i u utrašnja igra obzirom da smo pokušali sa 3 visoka igrača da igramo u većem delu drugog poluvremena što nam je i dalo rezultata. Protivnik se dosta dobro držao tokom 3. četvrtine ali smo mi držali visok ritam i nismo odstupali od svoje igre i filozofije. Uspeli smo da sredinom poslednje četvrtine slomimo otpor protivnika kada smo sa 5-6 poena prednosti uspeli da podignemo razliku. Na kraju prednost od 21 poen razlike možda nije ni realna u odnosu na kvalitet ekipa, ali su naši dečaci definitivno zaslužili ovaj rezultat uzimajući u obzir sve što su uradili ove sezone. Sigurno je da protivnik ima kvalitet da igra F4 i da će u revanšu biti silno motivisan da nadoknadi izgubljeno u Mladenovcu i plasira se na finalni turnir. Mi pored toga, što imamo prednost, moramo utakmicu odigrati sa razmišljanjem kao da smo u minusu sa rezultatom i jakom, skoncentrisanom i agresivnom odbranom ne dozvoljavati protivniku otvorene šuteve i da se razigra. Sve čestitke protivniku na fer i korektnoj igri. A našim dečacima takođe čestitke na svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezone uz poziv na oprez pred revanš utakmicu. Ukoliko se u bilo kom trenutku utakmice opustimo ili pomislimo da ćemo lako, sigurno je da se nećemo dobro provesti... Ukoliko pružimo maksimum na toj utakmici, a ne bude dovoljno za prolaz, nećemo bitinezadovoljni i sportski ćemo čestitati protivniku...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket – K.K. Pobednik 011 82 - 61
(18-21, 19-18, 20-13, 25-09)

Poeni: Mateja Gerasimović: 24, Filip Cvetanović: 17, Marko Živković: 17, Nemanja Janković: 12, Filip Stojković: 4, Dimitrije Mijailović: 4, Luka Živadinović: 2, Nikola Stojković: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13 (1. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda i u neizvesnoj utakmici uspela da pobedi rezultatom 49 – 44. Mi smo dobro počeli utakmicu, protivnik se nije najbolje snašao na naš presing pa smo i u ranoj fazi utakmice napravili blagu rezultatsku prednost. Mi smo samo zahvaljujući našoj dekoncentraciji i nerezonskim odlukama u napadu imali blagu rezultatsku prednost. Da smo manje grešili i u fazi odbrane i napada, imali bi veću rezultatsku prednost. Celu utakmicu smo imali blagu rezultatsku prednost spletom svakavih dešavanja, od naše dekoncentracije i loših odluka do odluka sudija koji su na ovoj utakmici želeli da budu u centru pažnje. Celu utakmicu smo odigrali promenljivo i u ritmu toplo – hladno, pa se u skladu sa tim i rezultat kretao. Protivnik nije uspeo da rezultatski preokrene utakmicu u svoju korist ali je u nekoliko navrata pripretio, a mi bi uvek imali adekvatan odgovor tako da smo uspeli da pobedimo kvalitetnog protivnika i na taj način obezbedimo solidnu prednost pred revanš utakmicu u Mladenovcu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našm dečacima na pobedi i svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezonu kao i na ovoj utakmici. Naravno da imamo u vidu i činjenicu da ne mogu deca svaku utakmicu da odigraju dobro i bez greške. Svesni činjenice i svega dobrog što je ova selekcija ove sezone napravila, i gledajući malo dalje od jedne utakmice, ne možemo biti nezadovoljni napretkom, igrom i svime prikazanim ove sezone... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 2 - K.K. BB Basket 44 - 49
(15-18, 05-07, 09-13, 15-11)

Poeni: Mihailo Pavković: 19, Petar Krstić: 14, Luka Pavlović: 4, Konstantin Milošević: 3, Andrija radošević: 2, Pavle Ivković: 2, Petar Luković: 2, Vojin Jovanović: 2, Petar Stevanović: 1.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13 (2. revanš utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U drugoj revanš utakmici 1/16 finala regionalne lige za mlađe pionire, naša prva selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda i u drugoj utakmici pokazala da je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i zasluženo pobedila rezultatom 61 - 36. Sjajno su naši dečaci odigrali ovu utakmicu, bili mnogo konkretniji i više skoncentrisani nego na prvoj utakmici sa istim protivnikom od pre dva dana. Protivnik je došao motivisan sa željom da proba da nadoknadi minus od 5 poena iz prve utakmice i borio se i pokušavao da odigra što bolje što mu je i polazilo za rukom u prvoj četvrtini. Međutim, i naši dečaci su bili skoncentrisani i željni dokazivanja pred domaćom publikom i želje da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. Od druge četvrtine, protivniku je polako koncentracija popuštala, a mi smo igrali sve bolje i bolje kako je utakmica odmicala pa je u skladu sa tim i rezultatska prednost bila sve veća i veća. Na kraju ubedljiva pobeda i zaslužen prolazak u 1/8 finala regionalne lige što je sigurno lep uspeh. U nastavku nas čeka već poznati protivnik sa kojim smo se sastajali u regionalnoj ligi, K.K. Cerak 5. Ulogu favorita ćemo prepustiti protivniku ali ono što je sigurno da se nećemo predati i da ćemo se potruditi da skupo prodamo svoju kožu ako budemo morali da je prodajemo. Naši dečaci su već veliki uspeh napravili plasmanom među 16 ekipa u okviru regionalne lige. Podatak da je na početku takmičenja bilo 40 ekipa jasno govori da nije mala stvar biti u krugu 16 odabranih. Sve čestitke i protivniku koji je pokazao da ima kvalitet i perspektivu, a našim dečacima na pobedi, plasmanu u 1/8 regionalne lige i svemu prikazanom ove sezone, BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 2 61 - 36
(14-10, 22-10, 18-07, 07-09)

Poeni: Petar Krstić: 22, Mihailo Pavković: 16, Petar Luković: 7, Andrija Radošević: 6, Vojin Jovanović:4, Luka Aleksić: 2, Petar Stevanović: 2, Tomislav Đorđević: 2.


:: DODELJENE GODIŠNJE DIPLOME I MEDALJE BB ŠKOLICI SPORTA ZA SEZONU 2018/2019.28.05.2019
Grupna slika BB školice sporta, dodela diploma, 26.05.2019.U nedelju 26.05.2019. godine u sali O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu podeljene su godišnje dipolme i medalje našim najmlađim članovima kluba, dečacima i devojčicama, članovima BB školice sporta. Dodela medalja je postala tradicionalna, radi se jednom godišnje na kraju sezone, a deca dobijaju medalje i diplome za učešće i ostvareni napredak u BB školici sporta za sezonu 2018/2019. Pre dodele medalja, deca pred prisutnim roditeljima i rodbinom demonstriraju sve što su naučili tokom pohađanja školice. Nakon toga su treneri kluba, Nikola Trajković, Dušan Preradović i Boris Bosnić deci uručili zaslužene medalje i diplome za pohađanje i napredak u našoj školici sporta. Kroz školicu sporta je ove sezone od septembra 2018. godine do juna 2019. godine prošlo oko 30-ak dečaka i devojčica. Treninzi su se održavali u sali O.Š. Momčilo Živojinović 2 puta nedeljno po 1h. Ono što je bitno je da se video napredak dece, svako dete je od trenutka dolaska u klub vidno izgledalo bolje kada je osnovna motorika u pitanju i time je stvorena baza za dalji rad u nekim od mnogobrojnih sportova. Trening je protekao u sjajnoj i veseloj atmosferi i dece i roditelja i trenera. Roditeljima je prezentovan napredak dece (jer su treninzi tokom sezone zatvorenog tipa i roditelji ne prisustvuju treninzima) kroz motoričke poligone, vežbe istezanja i razgibavanja koje su deca naučila, vežbe snage, koordinacije, preciznosti, itd... Na kraju treninga je po običaju usledilo pojedinačno i grupno fotografisanje, a sve slike se mogu videti u našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta. Pauzu ćemo praviti tokom leta (jun, jul i avgust). Posle tog perioda od septembra počinjemo ponovo sa radom u sezoni 2019/2020 o čemu ćemo roditelje blagovremeno obavestiti. Klub se još jednom zahvaljuje na ukazanom poverenju svim roditeljima i deci sa nadom da smo ispunili njihova očekivanja i željom da se druženje nastavi i od septembra.
Dodela diploma i medalja BB školici sporta u sezoni 2018/19


:: ZAVRŠEN ČETVRTI PO REDU SAJAM - BAZAR SPORTA U MLADENOVCU.28.05.2019
Grupna slika BB Basket, sajam sporta 2019.U petak 24.05.2018. godine održan je četvrti Sajam sporta u Mladenovcu čiji je organizator Gradska opštine Mladenovac u saradnji sa Sportskim savezom Mladenovca. Naš klub je i ove kao i prethodne tri godine uzeo učešće u ovoj manifestaciji koja je za cilj imala da promoviše klubove na teritoriji Gradske opštine Mladenovac kao i da informiše građane koji imaju decu o sportovima kojima njihova deca mogu da se bave. Sjajna manifetacija, ove godine podignuta na još viši nivo u odnosu na prethodne tri godine organizovanjem takmičenja za decu u raznoraznim sportovima koji su predstavljeni. Kao i prethodne tri godine, kritike su pozitivne kada je naš klub u pitanju. Uspeli smo da okupimo dosta dece koja su već članovi kluba i koja su prisustvovala današnjoj manifestaciji, ali pored toga činjenica koja nas posebno raduje je što je oko našeg terena bilo mnogo dece i roditelja koji su se interesovali za termine treninga, mesto održavanja treninga, itd. Dosta dece predškolskih ustanova zajedno sa svojim vaspitačicama i učiteljicama su bili na našem terenu i uz klupsku decu pokušavala da ubace loptu u koš. Sam rad na delu puta namenjenom za košarku gde je bio i postavljen koš se sastojao od statičnih vežbica sa loptom u vidu žongliranja, vežbi istezanja i akrobatike sa loptom. Nakon toga, u drugom delu treninga, rađeno je takmičenje u šutu sa linije slobodnih bacanja i sa zicer pozicije što je svoj deci bilo posebno zanimljivo. Organizator je poklonio 6 majica sa logom Sportskog saveza Mladenovca koje su podeljene deci koji su imali najbolje rezultate prilikom takmičenja u šutu sa linije slobodnih bacanja. Sve je prošlo u najboljem redu i bez problema. U nadi da će manifestacija biti korisna i da će u klub doći novih članova nakon prezentacije zahvaljujemo se svim roditeljima i deci koja su bila na našem terenu i oko njega. Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa Sajma sporta u Mladenovcu 2019.
Sajam sporta u Mladenovcu 24.05.2019.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 25. I 26.05.2019.22.05.2019
MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U prvoj utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda. Utakmica se igra u petak 24.05.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Ivo Andrić u ul. Ivana Mičurina br. 38a sa početkom u 21:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:30h.


U drugoj revanš utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.05.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:00h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

__________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U prvoj utakmici 1/4 finala regionalne lige za prvaka Beograda, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 26.05.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

__________________________________________________

KADETI:

U prvoj utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladenovac iz Mladenovca. Utakmica se igra u subotu 25.05.2019. godine u Mladenovcu u sali Gimnazije u ul. Kralja Aleksandra Obrenovića br. 25 sa početkom u 12:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

U drugoj revanš utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladenovac iz Mladenovca. Utakmica se igra u nedelju 26.05.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.:: KUP BEOGRADA ZA NAJMLAĐE 2019.21.05.2019
Grupna slika dečaka 2006,2007 K.K. BB Basket na Kupu Beograda za najmlađe 02.06.2018.U okviru redovnih godišnjih aktivnosti, Gradski sekretarijat za sport grada Beograda i Košarkaški savez Beograda i ove godine tradicionalno organizuju Kup Beograda za najmlađe. Ove godine će takmičenje biti organizovano za dečake i devojčice rođene 2007. godine i mlađe. Manifestacija će biti održana u Hali sportova Žarkovo, 01. i 02.06.2019. godine. I ove godine će biti prijavljen veliki broj ekipa, tako da će biti pravi praznik košarke sa mnogo dečaka i devojčica učesnika turnira. Naš klub tradicionalno učestvuje na ovom turniru i ujedno je ovo dobra prilika da se vidi kvalitet drugih ekipa obzirom da od septembra ove dečake i devojčice očekuje takmičenje kroz ligu u selekciji mlađih pionira. Raspored utakmica, vreme polaska na turnir i detalje vezano za tehničke stvari ćemo naknadno objaviti kada nam organizator da obaveštenje i rasporede.
Slika koja je u prilogu ovog teksta je naša ekipa sa prošlogodišnjeg Kupa Beograda za najmlađe (dečaci rođeni 2006. godine i mlađi).


:: TRADICIONALNO UČEŠĆE S.K. BB BASKET NA 4. SAJMU (BAZARU) SPORTA U MLADENOVCU20.05.2019
Grupna slika S.K. BB Basket na 3. sajmu sporta u Mladenovcu, 2018Obaveštavamo roditelje, igrače, članove i simpatizere kluba da će Sportski klub BB Basket - Mladenovac učestvovati na četvrtom po redu Sajmu sporta koji se održava u glavnoj ulici na Gradskom trgu u Mladenovcu. Sajam - bazar sporta će biti održan u petak 24.05.2019. godine u terminu od 16 - 18h. Naš klub će sa zadovoljstvom učestvovati i predstaviti se na sajmu. Biće postavljeni montažni koševi na delu puta koji će biti namenjen za košarku i naši dečaci i devojčice će svim posetiocima demonstrirati svoje košarkaško znanje pozivajući sve zainteresovane dečake i devojčice da se pridruže našoj velikoj BB Basket porodici. Od igača i igračica koji treba da prisusutvuju su ženska školica košarke, mlađe pionirke, školica sporta, kao i mlađa i starija škola košarke za dečake. Detaljnije informacje vezano za tehničke stvari ćemo deci i roditeljima dati putem grupica na viberu koje ima svaka selekcija. Ovom prilikom pozivamo i sve roditelje da nam se pridruže i prisustvuju jednom lepom druženju koje će ispratiti lokalni mediji i sredstva informisanja. U prilogu teksta je slika sa prošlogodišnjeg sajma iz 2018. godine na kojem je klub takođe učestvovao. Prilikom rada klupskih trenera sa decom na delu terena namenjenom za košarku, svim prisutnima biće deljen reklamni klupski propagandni materijal u vidu flajera...


:: SJAJAN VIKEND IZA NAS I POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA UZ PLASMAN PRVE PIONIRSKE SELEKCIJE U 1/4 FINALA REGIONALNE LIGE.20.05.2019
KADETI:

U poslednjem kolu ligaškog dela Regionalne lige naša kadetska selekcija slavila je ubedljivo protiv ekipe KK ABBA iz Bariča. Utakmicu smo otvorili čvsto u odbrani, samouvereno, međutim u napadu ne uspevamo da pronađemo svoj ritam sve do polovine prve četvrtine. Previše rastrzana igra, veliki broj promašenih zicera, ipak nisu ugrozili rezultat naše ekipe, a za to je zaslužna fizička superiornost u odnosu na protivnika. U drugoj polovini prve četvrtine, čvrsta, agresivna odbrana donela nam je rezultata, pa smo se i odvojili na nedostižnu razliku. U tim trenucima, delovalo je da je protivnik odustao od utakmice i protivnički igrači nisu bili preterano motivisani da pokažu sve što znaju. I nama je bilo teško da održimo ozbiljnost i koncentraciju u tim trenucima, pa je došlo i do opuštanja koje po svaku cenu želimo da izbegnemo u svakom trenutku. Utakmica je mirno privedena kraju, a svi igrači su dobili jednaku šansu na njoj da prikažu svoje umeće na terenu. I pre ove utakmice, obe ekipe su znale svoj konačan plasman u ligi. Naša ekipa sa odličnog drugog mesta u grupi ide u 1/16 finala takmičenja i tu će se susresti sa jednom od sedmoplasiranih ekipa iz neke od drugih grupa. Svakako, dublja analiza će biti urađena na kraju sezone, ali za sada deluje da smo veoma dobro odradili posao u grupi. Nastavak takmičenja je potpuno drugačije takmičenje od ligaškog dela. Prostor za grešku je mnogo manji i koncentracija u treniranju i igranju mora biti na jako visokom nivou. To je ključan deo sezone koji ćemo se potruditi da dočekamo što spremnije i da kvalitetnim partijama krunišemo rad koji je kao priprema za sezonu krenuo još jula meseca 2018. godine. Momcima sve čestitke na igri na ovoj utakmici, kao i na odigranom ligaškom delu takmičenja.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Abba Barič 145 - 66
(41-09, 28-22, 48-15, 28-20)

Poeni: Uroš Vasilić: 31, Filip Ilić: 29, Andrija Martinović: 23, Vojin Đorđević: 18, Matija Macura: 15, Aleksa Macura: 12, Aleksa Jovanović: 8, Ognjen Simić: 5, Mihajlović Aleksa: 4.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U drugoj i revanš utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda i uspela da nadoknadi minus iz prve utakmice od 15 poena, savlada odličnog protivnika i plasira se u 1/4 finala regionalne lige. Sjajnu su utakmicu odigrali naši dečaci silno skoncentrisani i motivisani sa željom da pružimo maksimum na utakmici sa kvalitetnim i poznatim protivnikom obzirom da smo se 3 puta pre ove utakmice sastajali sa njima ove sezone. Već na kraju prve četvrtine smo uspeli da anuliramo prednost iz prve utakmice na gostujućem terenu jer smo dobro iskontrolisali ofanzivni skok protivnika što nije bio slučaj u prvoj utakmici. Jakom odbranom na igraču sa loptom uz dobru rotaciju nismo dozvolili protivniku mnogo laganih i otvorenih šuteva što nam je iz odbrane u odbranu davalo još više motiva i samopouzdanje pa se iz takve igre i razmišljanja otvorila i igra u napadu. Uz dosta dobre procente šuta iz igre uz pomenutu dobru i motivisanu odbranu, iz minuta u minut smo lomili otpor protivnika i povećavali svoju prednost. Naši sjajni navijači su fer i korektnim navijanjem sigurno bili šesti igrač na ovoj utakmici i davali nam jak veter u leđa, pa im se klub i javno ovom prilikom zahvaljuje i poziva da i u nastavku sezone podrže ekipu. Sve čestitke protivniku i prijateljima iz K.K. Vuk na prikazanoj igri i borbenosti. Mlad su klub koji je u razvoju i pred kojim je perspektiva. Našim dečacima takođe čestitke na svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezone, na pobedi, plasmanu među 8 ekipa u Beogradu u okviru regionalne lige, bravo tigrovi...
Sigurno je da ćemo i u nastavku sezone pokušati da damo maksimum u utakmici koja nas očekuje protiv ekipe K.K. Pobednik 011, ali bez ikakvog pritiska i imperativa pobede. Ukoliko dečaci ponove igru kao na ovoj utakmici, a ne bude dovoljno za pobedu, mi ćemo ponosni izaći sa terena čestitajući protivniku i skroz zadovoljni svime učinjenim ove sezone. Isto tako, ako nam se ukaže prilika za prolaskom dalje, oberučke ćemo je prihvatiti. Prepuštamo protivniku ulogu favorita uz konstataciju da ćemo skupo prodati svoju kožu ako budemo morali da je prodajemo...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Vuk 46 - 15
(19-06, 23-09, 04-00, 00-00)

Poeni: Mateja Gerasimović: 22, Marko Živković: 7, Nikola Stojković: 6, Nemanja Janković: 5, Luka Živadinović: 4, Filip Cvetanović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 14. poslednjem kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Plejmejker Pro iz Obrenovca i uspela da pobedi rezultatom 61 - 34. Sjajno su naši dečaci odigrali ovu utakmicu i držali visok nivo koncentracije većim delom utakmice. Ono što posebno raduje sa ove utakmice je dosta kolektivnija igra u napadu, publika je mogla da vidi dosta lepih asistencija uz dobru kretnju igrača bez lopte. Takođe, tranzicija lopte je bila dobra pa smo uz dobro trčanje u fazi napada uspevali da postignemo određeni broj i laganih poena što nam je u dobroj meri olakšalo posao kada je rezultat u pitanju. Obe petorke u pasareli su i dobru odbranu odigrale što nas dosta raduje pred nastavak takmičenja obzirom da se ekipa plasirala u 1/16 finala regionalne lige pa čekamo ime protivnika u nastavku takmičenja. Do kraja ove utakmice pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje i naši dečaci su pokazali da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od protivnika koji je u početnoj fazi formiranja tima. Ekipa i klub su po našem mišljenju perspektivni i vođeni od strane stručnih i kvalitetnih trenera. Čestitke protivniku na fer i korektnoj odnosu, a našim dečacima na pobedi i svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezone, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Plejmejker Pro 61 - 34
(14-07, 19-06, 12-16, 15-05)

Poeni: Konstantin Milošević: 13, Petar Krstić: 12, Mihailo Pavković: 10, Mihajlo Jerinić: 8, Vojin Jovanović: 4, Danilo Radenović: 4, Andrija Radošević: 4, Luka Pavlović: 2, Petar Luković: 2, Pavle Ivković: 2.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.