Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: PRVO POJAČANJE U PIONIRSKOJ SELEKCIJI ZA SEZONU 2018/19, NOVI STARI IGRAČ, NEMANJA JANKOVIĆ POVRATNIK IZ K.K. CRVENA ZVEZDA MTS.22.05.2018
Nemanja Janković 2004Na naše veliko zadovoljstvo, obaveštavamo sve simpatizere kluba da će pionirska selekcija u sezoni 2018/19 biti jača za novog/starog igrača, Nemanju Jankovića. Nemanja je igrač rođen 2004. godine koji je ponikao u našem klubu i trenirao dugi niz godina. Prošle sezone je nastupao za drugu pionirsku selekciju K.K. Crvena Zvezda MTS. Ove sezone je odlučio da se vrati u matični klub i pomogne klubu da ostvari što bolje rezultate u nastupajućoj takmičarskoj sezoni. U toku su razgovori sa još nekoliko igrača koji bi trebalo da pojačaju klub u nastupajućoj sezoni. Nemanji želimo što više uspeha ove sezone kako na klupskom tako i ličnom planu, a drago nam je da su nam se ambicije poklopile.


:: ZAVRŠEN MINI BASKET TURNIR U ORGANIZACIJI KSB-a.21.05.2018
BB Basket na mini basket turniru u Rakovici, 20.05.2018.U organizaciji Košarkaškog saveza Beograda, na dve lokacije u Beogradu (Hala Pinki u Zemunu i sportski centar Rakovica), u nedelju 20.05.2018. godine su održani mini basket turniri za decu (dečaci i devojčice) uzrasta 10 godina (2008. godište) i mlađi. Kaku kažu iz KSB-a, ovo je samo početak ozbiljnijeg pristupa najbrojnijoj košarkaškoj populaciji (deca uzrasta 10 godina i mlađi) jer se u budućnosti planira organizovati takmičenje koje bi bilo turnirskog karaktera svake druge nedelje. Mi ćemo uzeti učešće na ovim aktivnostima KSB-a. Naš klub je učestvovao na ovom prvom turniru sa 3 ekipe i to:

- Devojčice 2008. godište i mlađe
- Dečaci 2008. godište
- Dečaci 2009. godište i mlađi

Naše ekipe su nastupile u sportskom centru Rakovica, a devojčice su odigrale utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Umka, dečaci sa ekipom K.K. Ras 1 i dečaci 2009. godište i mlađi su odigrali utakmicu sa ekipom K.K. Umka 1. Atmosfera je bila odlična, kako u putu, tokom trajanja turnira, tako i u povratku kada su se u autobusu pričali vicevi, pevala klupska himna i pesme po želji dece. Na ovom turniru je kao i na svim mini basket turnirima rezultat bio u drugom planu i nije se vodio. Organizacija je bila odlična, koševi adaptirani za uzrast dece koji je igrao, sudije odlično odradile svoj posao, tehnički organizator K.K. Ras je obezebedio sve potrebne uslove za neometano odigravanje utakmica i da se sve ekipe osećeju lepo. U svakom slučaju, vrlo smo zadovoljni učešćem na ovom turniru i nosimo lepe utiske. U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa mini basket turnira.
K.K. BB Basket na mini basket turniru u Rakovici 2018


:: ČESTITKE NAŠIM BIVŠIM IGRAČIMA NA USPESIMA KOJE POSTIŽU U SADAŠNJIM KLUBOVIMA.17.05.2018
Pioniri K.K. Crvena Zvezda MTS, sezona 2017/18S.K. BB Basket - Mladenovac ovim putem čestita svojim bivšim igračima na osvojenim titulama prvaka Srbije sa svojim ekipama. Pionirsku titulu prvaka Srbije su ekipom K.K. Crvena Zvezda MTS su osvojila 3 igrača koja su ponikla u našem klubu, Arsović Vukašin rođen 2003. godine, Živanović Uglješa rođen 2003. godine i Stankić Strahinja, takođe rođen 2003. godine.
Kadetski prvak Srbije je takođe ekipa K.K. Crvena Zvezda MTS i u njoj igra naš bivši igrač Popović Nemanja rođen 2001. godine. Inače bio najbolji igrač finalnog turnira i finalne utakmice sa 20 poena i 10 skokova.
Juniorski prvak države je takođe ekipa K.K. Crvena Zvezda MTS, a član ekipe je takođe bio Popović Nemanja rođen 2001. godine i jedan od boljih igrača i u juniorskoj selekciji.
Klub im od srca čestita na uspesima koje prave i želi uspeh i u nastavku karijere. Ponosni smo što su ponikli u našem klubu i nekada nosili naš dres.
U sklopu teksta je grupna slika pionirske ekipe K.K. Crvena Zvezda MTS sa stručnim štabom, na kojoj su i gore pomunuta naša tri igrača.


:: ZAVRŠENA TAKMIČARSKA SEZONA 2017/18, POBEDA MLAĐIH PIONIRA 1 U REVANŠ UTAKMICI 1/16 FINALA ALI NEDOVOLJNO ZA PROLAZAK U NAREDNU FAZU TAKMIČENJA, PORAZI OSTALIH KLUPSKIH SELEKCIJA.15.05.2018
MLAĐI PIONIRI 1 (1. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U 1. utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa petom ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija i poražena ubedljivo rezultatom 51 - 22. Jedna od najlošije odigranih utakmica u ovoj sezoni je na našu žalost ova utakmica koja je bila i najbitnija, tj odlučivala je uz revanš utakmicu o prolasku u 16 najboljih ekipa u Beogradu u okviru regionalne lige. Pored toga što je odlučivala o prolasku u narednu fazu takmičenja, želeli smo i da vremeneski produžimo sezonu što je više moguće. Počeli smo jako loše utakmicu, nismo se snašli na agresivnu odbranu na ivici faula koju je forsirao domaći tim, igrači su bežali od preuzimanja odgovornosti pa se dešavalo da igrač koji prenosi loptu (uglavnom kapiten Pantić) nema kome da doda i iz takvih situacija gubili mnogo lopti što je protivniku dodatno ulivalo samopouzdanje. I pored te loše igre na početku utakmice, imali smo rezultatski priključak (13 - 08) i nadali se da možemo izboriti povoljan rezultat pred revanš utakmicu u Mladenovcu naredni dan. Na sličan način smo odigrali i drugu četvrtinu, jako stegnuto, bojažljivo, opet bez odgovora na agresivnu odbranu protivnika. U napadu smo pokušavali individualnim akcijama da ugrozimo protivnika ali nam to nije davalo rezultata obzirom da su ostali naši igrači u napadu bili jako statični, a protivnik odlično rotirao u odbrani i igrao agresivno. Iz tako lošeg napada tj agresivne odbrane protivnika, naši dečaci su gubili samopouzdanje, a protivnik dobijao pa je i rezultat na poluvremenu bio 8 razlike u korist protivnika što opet nije bio loš rezultat u odnosu na igru koju smo prikazali. Nadali smo se da ćemo u drugom poluvremenu uspeti da povežemo redove sa mogućnošću izmene igrača (nije se igrala pasarela), ali se desilo totalno suprotno. Protivnik je uspeo da do kraja utakmice odigra jako skoncentrisano, uspešno i brzim napadima kažnjavali našu lošu igru i sa mnogo postignutih laganih koševa iz tranzicije uspeli da postignu nedostižnu pobedu u revanš utakmici. U poslednju četvrtinu smo ušli sa zaostatkom od 13 poena što bi opet bilo dostižno u revanšu ali smo totalno pali u poslednjoj četvrtini koju je protivnik rešio u svoju korist rezultatom 17 - 01 i napravio nedostižnu prednost. Pokušavali smo da trgnemo igrače da se skoncentrišu i probaju da se vrate u igru ali nismo uspeli. U odnosu na prikazanu igru, rezultat je sasvim realan i zaslužena pobeda protivnika koji je više želeo pobedu, više pokazao, igrao agresivnije i bolje...

Rezultat utakmice: K.K. Zemun Fitofarmacija 5 - K.K. BB Basket 51 - 22
(13-08, 09-06, 12-07, 17-01)

Poeni: Aleksandar Senić: 6, Vukan Nešić: 5, Danilo Pantić: 3, Petar Ivanović: 3, Vladimir Milić: 3, Petar Krstić: 2.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI (2. utakmica 1/16 finala regionalne lige):

U revanš utakmici 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala drugu utakmicu u dva dana sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 5 i uspela da pobedi rezultatom 56 - 35 što je bilo nedovoljno za prolaz u narednu fazu takmičenja među 16 ekipa i na taj način završila takmičarsku sezonu 2017/18. Kao i prvu utakmicu, i ovu smo počeli prilično loše, dozvolili protivniku da odmah na početku nametne svoj stil i ritam igre što se odrazilo i na rezultat od 6 poena prednosti za protivnika na kraju prve četvrtine. Kao i na prvoj utakmici, tako i na ovoj, protivnik je imao ogroman broj ofanzivnih skokova i na taj način postizao koševe iz drugog pa i trećeg napada što je nas u dobroj meri umaralo i nismo imali svežinu u napadu. Druga petorka u pasareli je odigrala za nijansu bolje, agresivnije u odbrani, dosta bolja rotacija bila i defanzivni skok pa smo na pauzu na poluvremenu otišli sa minimalnom prednošću od pola koša. Iako je u tim trenucima utakmice delovalo da se i samo formalno čeka da se završi utakmica obzirom da je protivnik imao 29 poena prednosti iz prve utakmice, naši igrači su pokazali da su dostojan protivnik ekipi koja je na kraju zasluženo prošla u narednu fazu takmičenja. Naši dečaci su odigrali sjajno treću četvrtinu utakmice kada smo išli na sve ili ništa i agresivnom odbranom preko celog terena naterali protivnika na veliki broj izgubljenih lopti što je rezltiralo da nam se vrati samopouzdanje, pogađali otvorene šuteve, igrali na nivou na kom smo trebali da igramo celu seriju (obe utakmice). Uspeli smo da smanjimo ukupnu prednost protivnika na kraju treće četvrtine jer smo imali prednost od 17 poena. Bili smo u zaostatku još 12 poena i gajili nadu da možemo sustići prednost protivnika. Na našu žalost nismo uspeli to da uradimo, dali smo sve od sebe u toj poslednjoj četvrtini, igrali jako sa velikom željom, borbeno... nismo imali ni sreće kod nekih šuteva kada je lopti malo trebalo da uđe u koš... pa se protivnik zasluženo plasirao u narednu fazu takmičenja na čemu im čestitamo i želimo sreću u nastavku. Ostaje žal za neiskorišćenim šansama i pitanje zašto nismo odigrali celu seriju kao drugo poluvreme utakmice na domaćem terenu. U kratkom vremenskom roku ćemu uraditi analizu sezone, ali je utisak da sezona nije bila loša ali je sigurno mogla biti i bolja. Obzirom da su igrači kao i ekipa napredovala možemo biti zadovoljni. Odmah posle analize ćemo sastaviti dečake koji će u sledećoj sezoni igrati za određene selekcije i na taj način praktično početi odmah pripreme za sledeću sezonu... U svakom slučaju sve čestitke igračima na svemu prikazanom ove sezone, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Zemun Fitofarmacija 5 56 - 35
(11-17, 14-07, 22-06, 09-05)

Poeni: Aleksandar Bajkić: 13, VUkan Nešić: 13, Danilo Pantić: 13, Petar Ivanović: 7, Aleksandar Senić: 4, Đurđe Petrović: 2, Petar Krstić: 2, Vladimir Milić:2.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

Naša prva pionirska selekcija poražena je i u drugoj utakmici dvomeča 1/8 finala II lige i time smo završili takmičenje za sezonu 2017/2018. U prvoj utakmici naša ekipa je bila poražena sa 12 poena razlike i dobrom pripremom smo se nadali da se ta razlika može stići. Utakmicu smo dobro pripremili, ali je izvedba bila jako loša. Počeli smo je sa 00-07 u prvih par minuta, odmah smo prekinuli protivničku seriju tajm autom i to je urodio plodom. Nakon toga, čitava prva četvrtina je protekla u rezultatskoj klackalici, 5 poena je bila najveća razlika koju je naša ekipa ostvarila u tom periodu igre. Na samom kraju četvrtine primamo koš sa poludistance uz zvuk sirene i protivnik tu četvrtinu dobija sa pola koša razlike. U nastavku, utakmica je protekla u totalnoj košarkaškoj dominaciji protivnika. Iako je razlika bila na dohvat ruke , dobar deo naših igrača je delovao nezainteresovano, bez želje, motivacije, dok je protivnik kidao svakog minuta ove utakmice. Na kraju, protivnik apsolutno zasluženo slavi, obzirom na prikazano, a naša ekipa neslavno i prerano završava takmičenje. Kao i za ostale ekipe i za ovu će biti odrađena opširnija analiza, međutim, utisak je da je forma ekipe bila apsolutno promašena ove sezone. Najbolje utakmice smo odigrali u februaru, u martu smo imali veliki pad kada su dolasci na trening u pitanju i to nas je koštalo boljih rezultata u nastavku sezone. U aprilu, naša ekipa je odigrala najlošije utakmice ove sezone, a sada, kada je trebalo da odigramo najjače moguće, mi smo podizali formu. Ta činjenica, kao i neprestane oscilacije dovele su do toga da smo završili ovu sezonu nešto ranije nego što je planirano, ali je opšti utisak da je ovo jedna od boljih sezona ove generacije. Svaki igrač ove selekcije je napredovao. Igrala se veoma teška liga, igrale su se utakmice protiv zvučnih protivnika i ostvario se veliki broj pobeda obzirom na konkurenciju i rang takmičenja, što je svakako najbitnija stvar. Ova generacija igrača biće priključena radu kadetskoj selekciji i posle nekoliko relaksirajućih treninga krenuće se sa pripremom za sezonu 2018/2019.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beostajl 58 - 72
(20-21, 09-15, 13-15, 16-21)

Poeni: Vojin Đorđević: 16, Stefan Vuičić: 14, Aleksa Despotović: 10, Ognjen Luković: 9, Pavle Aljošević: 5, Luka Živadinović: 2, Aleksa Mihajlović: 2.
_____________________________________________________

KADETI:

Naša kadetska selekcija savladana je i u drugoj utakmici 1/16 finala Regionalne lige i ovom utakmicom smo zaključili takmičenje kada je sezona 2017/2018 u pitanju. U utakmicu smo ušli sa 17 poena zaostatka, sa koliko smo prethodne nedelje bili poraženi kod kuće. Ne obazirući se previše na rezultat krenuli smo odlično sa utakmicom. Bili smo mnogo čvršći u igri, odbrana je delovala mnogo bolje nego na prvoj utakmici. Bolje smo se snašli i kada je napad u pitanju, na protivničko često menjanje odbrana smo odlično odreagovali i poentirali smo sa lakoćom, obzirom da je protok lopte bio mnogo bolji nego u nekim prethodnim utakmicama. U drugoj četvrtini nam je, ipak, nedostajalo snage da izdržimo tako visok ritam utakmice. Zaista se igralo na visokom nivou i obzirom na našu rotaciju od samo 8 igrača na ovoj utakmici, nismo mogli parirati protivniku u tom periodu, kao što smo u prvoj četvrtini. Nakon poluvremena, ekipa je bila osvežena odmorom, pa ponovo pružamo znatno bolju igru nego u drugoj četvrtini. U četvrtoj nam se ponovo događa pad koji je proizvod umora i protivnik pravi razliku koja je možda i prevelika kada se uzme u obzir na koji način smo igrali. Možemo biti veoma zadovoljni pristupom naših dečaka na ovoj utakmici. Nisu se obazirali na razliku, na gostujući teren, na renome i ime protivnika, već su odigrali jako, muški do samog kraja, što i jeste bio dogovor. Sezonom u celosti možemo biti vrlo zadovoljni, ekipa je dosta napredovala u odnosu na početak sezone, imamo i više nego dobru bazu za sledeću sezonu i već usvojene principe koje ćemo nadograđivati sve do početka naredne sezone. Opširnija analiza, kao i dodela nagrada za ovu sezonu biće odrađena u periodu koji dolazi.

Rezultat utakmice: Š.K.K. Zvezdara - K.K. BB Basket 65 - 51
(10-17, 22-11, 12-12, 21-11)

Poeni: Nikola Živković: 16, Aleksa Jovanović: 11, Matija Macura: 10, Uroš Vasilić: 6, Filip Ilić: 6, Andrija Martinović: 2.


:: ZAVRŠEN TREĆI PO REDU SAJAM - BAZAR SPORTA U MLADENOVCU.12.05.2018
S.K. BB Basket na 3. Sajmu sporta u Mladenovcu 11.05.2018.U petak 11.05.2018. godine održan je treći Sajam sporta u Mladenovcu čiji je organizator Gradska opštine Mladenovac i Sportski savez Mladenovca. Naš klub je i ove kao i prethodne dve godine uzeo učešće u ovoj manifestaciji koja je za cilj imala da promoviše klubove na teritoriji Gradske opštine Mladenovac kao i da informiše građane koji imaju decu o sportovima kojima njihova deca mogu da se bave. Sjajna manifetacija, ove godine podignuta na još viši nivo u odnosu na prethodne dve godine organizovanjem takmičenja za decu u raznoraznim sportovima koji su predstavljeni. Kao i prethodne dve godine, kritike su pozitivne kada je naš klub u pitanju. Uspeli smo da okupimo dosta dece koja su već članovi kluba i koja su prisustvovala današnjoj manifestaciji, ali pored toga činjenica koja nas posebno raduje je što je oko našeg terena bilo mnogo dece i roditelja koji su se interesovali za termine treninga, mesto održavanja treninga, itd. Sam rad na delu puta namenjenom za košarku gde je bio i postavljen koš se sastojao od statičnih vežbica sa loptom u vidu žongliranja, vežbi istezanja i akrobatike sa loptom. Nakon toga, u drugom delu treninga, rađeno je takmičenje u šutu sa linije slobodnih bacanja i sa zicer pozicije što je svoj deci bilo posebno zanimljivo. Sve je prošlo u najboljem redu i bez problema. U nadi da će manifestacija biti korisna i da će u klub doći novih članova nakon prezentacije zahvaljujemo se svim roditeljima i deci koja su bila na našem terenu i oko njega. Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa Sajma sporta u Mladenovcu 2018.
Sajam sporta u Mladenovcu 11.05.2018.


:: BAZAR - SAJAM SPORTA PO TREĆI PUT U MLADENOVCU.09.05.2018
S.K. BB Basket na Sajmu sporta u Mladenovcu, 12.05.2017.Obaveštavamo roditelje, igrače, članove i simpatizere kluba da će klub učestvovati na trećem po redu sajmu sporta koji se održava na Gradskom trgu u Mladenovcu. Sajam - bazar sporta će biti održan u petak 11.05.2018. godine u terminu od 16 - 18h. Naš klub će sa zadovoljstvom učestvovati i predstaviti se na sajmu. Biće postavljeni montažni koševi na delu puta koji će biti namenjen za košarku i naši dečaci i devojčice će svim prisutnima deminstrirati svoje košarkaško znanje pozivajući sve zainteresovane dečake i devojčice da se pridruže našoj velikoj BB Basket porodici. Od igača i igračica koji treba da prisusutvuju su ženska školica košarke, mlađe pionirke, školica sporta, kao i mlađa i starija škola košarke za dečake. Ovom prilikom pozivamo i sve roditelje da nam se pridruže i prisustvuju jednom lepom druženju koje će ispratiti lokalni mediji i sredstva informisanja. U prilogu teksta je slika sa prošlogodišnjeg sajma iz 2017. godine na kojem je klub takođe učestvovao. Prilikom rada klupskih trenera sa decom na delu terena namenjenom za košarku, svim prisutnima biće deljen reklamni klupski propagandni materijal u vidu flajera...


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 12. I 13.05.2018. 08.05.2018
MLAĐI PIONIRI 1 (1/16 Regionalne lige - 1. kolo):

U 1. kolu 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 5 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 12.05.2018. godine u Zemunu (Nova Galenika) u sali O.Š. Mihajlo Pupin u ul. Emilije Jakšić br. 31a sa početkom u 13:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:15h.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 (1/16 regionalne lige - 2. kolo):

U 2. revanš kolu 1/16 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Zemun Fitofarmacija 5 iz Zemuna. Utakmica se igra u nedelju 13.05.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:45h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U 2. revanš kolu 1/8 finala II lige, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beostajl iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 13.05.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

____________________________________________________

KADETI:

U 2. revanš kolu 1/16 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 12.05.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Pavle Savić u ul. Koste Nađa br. 25 sa početkom u 18:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:30h.


:: POBEDA MLAĐIH PIONIRA 1, PORAZI PIONIRA 1 I KADETA.08.05.2018
MLAĐI PIONIRI 1:

U poslednjem 14. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Ras 5 iz Beograda i pobedila kvalitetnog protivnika rezultatom 52 - 22. Utakmica nije imala rezultatski značaj za nas obzirom da smo ranije obezbedili prvu poziciju u grupi i nastavak takmičenja za prvaka Beograda u okviru regionalne lige, ali je i te kako imala značaj u psihološkom smislu obzirom da nam je ovo bila poslednja utakmica regularnog dela takmičenja i da su sve ostale utakmice eliminacione pa je jako bitno u dobrom raspoloženju i pobedničkom mentalitetu sačekati te utakmice. Drugo, jedina ekipa od koje smo izgubili ove sezone u regionalnoj ligi je bila upravo K.K. Ras 5 pa smo želeli da odigramo jako i probamo da ih pobedimo i pokažemo da smo zasluženo na 1. mestu u grupi što smo i uspeli. Što se tiče same utakmice, dosta smo dobro odigrali utakmicu, bili skoncentrisani većim delom i u fazi odbrane i napada, ispoštovali smo sve dogovore pre početka utakmice. I protivnik je dosta bio oslabljen neigranjem njihovog najboljeg igrača što nam je u dobroj meri olakšalo posao na ovoj utakmici. Ono čime možemo biti zadovoljni i elemenat u kojem se vidi napredak u odnosu na prethodne utakmice je kolektivna odbrana što nas raduje pred nastupajuće utakmice u kojima će sigurno to biti ključni elemenat. Raduje nas takođe i dobra igra u poslednje vreme Nešić Vukana, koji pored kapitena Pantića pokazuje da se na njega može računati ozbiljno kada su u pitanju i starije selekcije. Pored dobrog trčanja, tranzicija lopte je takođe bila dobra na ovoj utakmici što je rezultiralo sa dosta laganih poena što je model igre koji želimo da forsiramo i negujemo uz pomenutu dobro odigranu odbranu. Sve čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na svemu prikazanom kako na ovoj utakmici, tako i na svemu u dosadašenjem delu sezonu. Bez ikakvog pritiska i imperativa pobede, potrudićemo se i dati sve od sebe da nam sezona traje što duže. Slede nam 2 utakmice u 1/16 finala za prvaka Beograda, a protivnika ćemo dobiti u narednim danima i probati da pružimo maksimum na te dve utakmice...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Ras 5 52 - 22
(13-03, 16-08, 09-07, 14-04)

Poeni: Vukan Nešić: 23, Danilo Pantić: 14, Nikola Šuša: 5, Aleksandar Bajkić: 4, Vukašin Dvoštanski: 2, Petar Krstić: 2, Vladimir Milić: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 1:

U prvoj utakmici 1/8 finala naša ekipa poražena je od ekipe KK Beostyle. Odigrali smo vrlo slabu utakmicu, delovalo je da smo glavom totalno van igre. Orva četvrtina je protekla vrlo mučno, kada je naš napad u pitanju, u drugoj se agonija nastavila, ali je tada protivnik zaigrao mnogo bolje i razlika odlazi na -16 na kraju prvog poluvremena. Bitno je napomenuti da je protivnik na terenu radio šta je hteo i sve je prolazilo. Ofanzivni skokovi su nam veliki problem koji nikako ne uspevamo da rešimo ove sezone, pa nam protivnici postižu poene iz drugih, trećih, četvrtih naleta u istom napadu. U prvom poluvremenu naša ekipa postiže 24 poena i to govori o načinu na koji smo igrali utakmicu. . Treću četvrtinu otvaramo dosta bolje. Defanzivno delujemo dosta čvršće, uspevamo da osiguramo defanzivni skok i to se apsolutno odražava na rezultat i odnos snaga na terenu. U jednom trenutku naša ekipa prilazi na samo 3 poena zaostatka, a u poslednju četvrtinu ulazimo sa 4 poena zaostatka. U četvrtoj četvrtini naša ekipa ponovo staje i protivnik takvu situaciju kažnjava, te odlazi na 12 do kraja utakmice. Možda će zvučati apsurdno, ali je ovo odličan rezultat za nas kada se pogleda utakmica u celosti, kao i partija koju smo pružili. Protivnik je bio energičniji, sa jasnom idejom kako treba igrati i na koji način će nas zaustaviti. Naša ekipa je bila nemarna, previše ležerna i opterećena razmišljanjem o sledećem protivniku. Sada nas očekuje veoma težak zadatak kod kuće, da pokušamo da dostignemo razliku od 12 poena i plasiramo se u nastavak takmičenja. Ukoliko se naši dečaci pojave na utakmici u stanju u kakvom smo bili ranije u toku sezone, nemamo dilemu da se ova razlika može stići i prestići.

Rezultat utakmice: K.K. Beostajl - K.K. BB Basket 63 - 51
(14-11, 26-13, 07-19, 16-09)

Poeni: Vojin Đorđević: 15, Petar Jaćimović: 10, Stefan Vuičić: 10, Ognjen Luković: 8, Pavle Aljošević: 5, Ognjen Gavrilović: 3.

___________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija je poražena od odlične ekipe ŠKK Zvezdara u prvoj utakmici 1/16 finala Regionalne lige. Jako slabo smo otvorili utakmicu, bez energije, plašljivo, totalno nekarakteristično za našu ekipu. U ovoj fazi takmičenja, protiv ovako dobrog protivnika, takve greške se ne praštaju, pa je čitavo prvo poluvreme protieklo u apsolutnoj dominaciji protivničke ekipe. Previše poena smo primili iz vrlo jednostavne akcije čeonog auta, kao i kontranapada, što je apsolutno nedopustivo. U jednom trenutku je delovalo da će razlika otići na 30 u korist protivnika, međutim naša ekipa se oporavlja u drugom poluvremenu i počinje da izgleda kao ekipa koja jeste. Dosta smo čvršći bili u odbrani, nismo dozvolili protivniku lake poene u tranziciji i u tom periodu smo bili ravnopravni kada je igra u pitanju. Poslednju četvrtinu naša ekipa dobija sa 4 poena razlike i celokupna koš razlika drugog poluvremena iznosi 1 za nas, što govori na koji način smo odigrali prvo poluvreme ove utakmice. Svkako je ovo apsolutno zaslužena pobeda protivničke ekipe i velika škola za naše igrače, koji će i sledeće godine imati pravo nastupa u kadetskom uzrastu. U revanš utakmici, kao i u svakoj do sad, trudićemo se da pružimo što bolju partiju, dok će nam rezultat biti u drugom planu. Model igre iz drugog poluvremena želimo da prenesemo na čitavu utakmicu.


Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - Š.K.K. Zvezdara 61 - 78
(12-21, 16-25, 16-19, 17-13)

Poeni: Filip Ilić: 16, Matija Macura: 13, Uroš Vasilić: 13, Nikola Živković: 10, Andrija Martinović: 6, Aleksa Macura: 2, Aleksa Jovanović: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 05. I 06.05.2018.02.05.2018
MLAĐI PIONIRI 1:

U posledenjem 14. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Ras 5 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 06.05.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 13:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

_____________________________________________________

PIONIRI 1:

U 1. kolu baraža 1/8 finala II lige, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beostajl iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 06.05.2018. godine u Beogradu u sali O.Š. Braća Jerković u ul Stjepana Supanca br. 15 sa početkom u 18:15h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:40h.

_____________________________________________________

KADETI:

U 1. kolu baraža 1/16 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom Š.K.K. Zvezdara iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 06.05.2018. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 14:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1, MLAĐIH PIONIRA 2, PIONIRA 1 I KADETA, PORAZI PIONIRA 2 I KADETKINJA.02.05.2018
Pioniri K.K. BB Basket - K.K. Beko, 28.04.2018.PIONIRI 1:

U poslednjem kolu grupne faze takmičenja, u utakmici protiv ekipe K.K. Beko koja je direktno odlučivala plasman od 4. do 6. mesta u grupi, naša ekipa je slavila i time obezbedila prednost domaćeg terena u nastavku takmičenja. Utakmica je bila veoma napeta do samog kraja, iako rezultat ne ide toj činjenici u prilog. Otvorili smo dobro, čitavu prvu četvrtinu smo delovali jako dobro u napadu, a u odbrani smo delovali kao da se još uvek tražimo. Nedovoljna agresivnost na igraču sa loptom koštala nas je nekih nepotrebno primljenih koševa u tom periodu igre. Takva situacija je pogotovo pogodovala protivničkoj ekipi u drugoj četvrtini, kada smo primili čak 25 poena. Usled skraćene rotacije, koja nam je pored redovnosti i najveća boljka ove sezone, stigao nas je malo i umor pred pauzu za poluvreme, pa su naši igrači pravili početničke greške u poslednjih nekoliko minuta igre. U trećoj četvrtini postajemo ekipa koja želimo da budemo čitave sezone, pa smo u odbrani bili dosta agresivniji, ali smo taj deo pametno odigrali, bez izlaska iz bonusa. Dozvolili smo u trećoj četvrtini 11 poena i time stekli prednost koju smo povećavali do kraja utakmice. Dobra odbrana otvorila nam je prostora za bržu igru, što je naš zaštitni znak ove godine. U tranziciji smo se dobro snalazili, igrači su odlično poštovali principe trčanja u kontra napadu, pa je konverzija napada u poene bila na poprilično visokom nivou. Do kraja utakmice imali smo manjih oscilacija, ali bez uticaja na rezultat. Vredi napomenuti da je ovo bila utakmica u kojoj smo se najbolje adaptirali na protivnički presing ove sezone. Bili smo strpljivi u rešavanju situacija koje nam je protivnik nametao, bilo po celom terenu, ili u prednjem polju. Naša ekipa završila je takmičenje na četvrtom mestu u grupi od 12 ekipa, sa odnosom pobeda i poraza 13-9, uz koš razliku 86. Već za vikend naša ekipa gostuje ekipi KK Beostyle u 1/8 finala baraža II lige, gde ćemo se truditi da nastavimo trend pozitivne igre i obezbedimo što bolji rezultat za revanš utakmicu koju igramo kod kuće nedelju dana kasnije.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beko 82 - 64
(23-15, 18-25, 24-11, 17-13)

Poeni: Vojin Đorđević: 26, Aleksa Despotović: 16, Pavle Aljošević: 14, Stefan Vuičić: 10, Ognjen Luković: 8, Petar Jaćimović: 6, Uroš Najić: 2.

__________________________________________________

KADETI:

U poslednjoj utakmici grupne faze takmičenja Regionalne lige naša kadetska ekipa je izašla kao pobednik u utakmici sa ekipom K.K. NOvi Beograd 7 i taj deo takmičenja završili smo na 5. mestu u grupi, sa odnosom pobeda i poraza 10 na prema 8. Prvu utakmicu koju smo odigrali protiv ove ekipe izgubili smo kod kuće sa pola koša razlike i ovo je bila idealna prilika da se pokažemo u dosta boljem svetlu protiv neugodnog protivnika. Utakmicu smo otvorili konfuzno i bez prave energije, koja nas je krasila prethodnog vikenda. Mučili smo se čitavo prvo poluvreme sa poentiranjem, a rotacije u odbrani nikako nismo uspeli da dovedemo na nivo na koji želimo. Drugo poluvreme donosi potrebnu kontrolu nad utakmicom i rezultatom. U četvrtoj četvrtini postajemo ekipa koja želimo da budemo uvek, pa u toj četvrtini materijalizujemo sve dobre delove igre koje smo prikazali u tom periodu. Odlično smo trčali kontra napad, takođe, dobro smo branili tranziciju, a odbrana koju smo odigrali tada nas je dovela do nekih lakih poena koje smo postigli. U toj poslednjoj četvrtini naša ekipa je postigla 25 poena, a primila tek 6 i to je realan pokazatelja stanja u tom periodu igre. Iako rezultat ne deluje tako, ali ovo je bila teško izvojevana pobeda. Bitno je napomenuti da su svi igrači imali doprinos na ovoj utakmici i to je nešto što nas raduje i čemu se nadamo da će se nastaviti i u utakmicama koje nam dolaze. Kadetska ekipa je uspela da se plasira za nastavak takmičenja, pa ćemo čekati ime protivnika u 1/16 finala Regionalne lige u danima koji dolaze. Takođe ovo vreme ćemo iskoristiti za oporavak od povreda koje nas muče već neko vreme, pa se nadamo da ćemo potpuno zdravi i spremni dočekati baraž.

Rezultat utakmice: K.K. Novi Beograd 7 - K.K. BB Basket 41 - 60
(09-19, 16-14, 08-13, 06-25)

Poeni: Nikola Živković: 14, Filip Ilić: 12, Uroš Vasilić: 11, Matija Macura: 8, Andrija Martinović: 6, Aleksa Jovanović: 5, Pavle Čokić: 4.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa neugodnom drugom ekipom Š.K.K. Zvezdara iz Beograda i uspela da pobedi rezultatom 44 - 24. Počeli smo loše ovu utakmicu i u fazi napada i odbrane. Nismo se najbolje snašli na agresivnu odbranu protivnika što je rezultiralo sa dosta izgubljenih lopti. Definazivni skok nam je loše funkcionisao pa se dešavalo da protivnik pogađa šuteve iz drugog pa i trećeg napada. Odbrana na igraču sa loptom je takođe u tom periodu bila jako loša pa je protivnik iz otvorenih i nebranjenih šuteva pogađao, te otuda i prednost na strani protivnika na kraju prve četvrtine. Druga petorka u pasareli je dosta bolje odigrala, agresivnije u odbrani, bolja tranzicija lopte je bila, bolji procenat šuta... pa je shodno tome i rezultat na poluvremenu bio u korist naše ekipe. U nastavku utakmice su naši dečaci odigrali dosta agresivnije i bolje, nismo dozvoljavali protivniku otvorene šuteve, igrali dosta brže što je rezultiralo sa dosta laganih poena iz kontra napada. Kretnje posle prekida igre, kada se lopta izvodila iz auta su dosta dobro funkcionisale pa smo dosta koševa postigli iz takvih situacija što je na kraju rezultiralo ubedljivom pobedom. Ostalo je još jedno kolo do kraja prvog dela prvenstva, posle čega se nastavlja po kup sistemu tj eliminaciona faza takmičenja. Naša ekipa se u tu fazu takmičenja plasirala sa prve pozicije u grupi, i kao i uvek potrudićemo se da doguramo što dalje u prvenstvu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi... bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: Š.K.K. Zvezdara - K.K. BB Basket 24 - 44
(12-09, 02-11, 08-12, 02-12)

Poeni: Vukan Nešić: 19, Nikola Šuša: 9, Petar Luković: 4, Danilo Pantić: 4, Petar Ivanović: 4, Aleksandar Senić: 3, Aleksandar Bajkić: 1.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2:

U poslednjem kolu regionalne lige, grupa 8, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipo K.K. Vizura 5 iz Zemuna i uspela da pobedi rezultatom 64 - 45. Nismo počeli dobro utakmicu, dozvolili smo protivniku kojeg smo pobedili u gostima da se razigra, i verovatno usled potcenjivanja nismo pružili igru na željenom nivou. protivnik se borio, trčao, pogađao neke teške šuteve što je rezultiralo njihovim vođstvom na kraju 1 četvrtine (11-15). Druga petorka u pasareli je odigrala dosta bolje i agresivnije i pokazala da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od protivnika koji je dosta mlađa ekipa. Do kraja utakmice smo uspeli da rezultatski dobijemo i ostale dve četvrtine i na kraju ubedljivo pobedimo u poslednjoj prvenstvenoj utakmici u ovoj sezoni pred domaćom publikom. Sve čestitke svim akterima ove utakmice, iako početnici, moglo se videti dosta lepih košarkaških poteza. Naša ekipa je ove sezone bila sastavljena od mlađih dečaka koji i sledeće sezone imaju pravo nastupa u kategoriji mlađih pionira i očekujemo da sledeće sezone ubiremo plodove rada i igranja utakmica iz ove. Ekipa je dosta napredovala kao i pojedinci što je i bio primarni cilj na početku sezone. Ekipa je završila takmičenje na 5. mestu odukupno 7 ekipa koliko je bilo u regionalnoj ligi u kojoj smo učestvovali. Izuzetno smo zadovoljni svim prikazanim kada je ova selekcija u pitanju u ovoj takmičarskoj sezoni. U narednom periodu ćemo detaljnije analizirati sezonu. Sve čestitke dečacima na svemu prikazanom, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Vizura 5 64 - 45
(11-15, 23-05, 17-15, 13-10)

Poeni: Mihajlo Jerinić: 16, Ilija Cvejić: 13, Pavle Ivković: 12, Dušan Tomić: 10, Tomislav Đorđević: 6, Danilo Radenović: 3, Petar Stevanović: 2, Andrija Radošević: 2.

___________________________________________________

KADETKINJE:

U poslednjoj utakmici ove sezone, naša ženska kadetska selekcija savladana je od kvalitetne i mlađe ekipe KK Art basket. Krenuli smo dosta loše, mada se ni protivnik nije proslavio u uvodnim trenucima meča. U odbrani smo bili veoma loši, agresivnost na lopti nije postojala, blokade od lopte koje je protivnička ekipa pravila bile su ekstremno efektne. Usled velikog broja preuzimanja često smo gubili iz vida koja igračica je čija odgovornost, pa se često događalo da protivnici dođu do kritičnih pozicija na terenu veoma lako i taj trend je bio konstantan do kraja utakmice. Takiva situacija na terenu dovela je do velikog broja faulova i problema sa rotacijom igrača. Uprkos svemu viđenom, naša ekipa ima rezultatski priključak i praktično još uvek egal utakmicu u rukama. Manjak agresije nam se obija o glavu u drugoj četvrtini kada protivnička ekipa pravi razliku koju će postepeno uvećavati do kraja utakmice. Naše devojke su se trudile da se vrate u utakmicu, ali je protivnik iskusno kontrolisao ostatak meča. Istina, u drugom poluvremenu smo krenuli dosta bolje, došli do nekih poseda koje nam je obezbedila dobra odbrana, međutim ,sada smo imali problema sa tranzicijom i pretvaranjem odbrane u napad. Nikako nismo uspevali da osiguramo prvi pas, pa je veliki broj izgubljenih lopti kumovao tome što nismo uspeli ozbiljnije da zapretimo protivniku u nastavku utakmice. Protivnik utakmicu uvodi u mirnu završnicu i rutinski završava ovaj meč. Naša ekipa je mogla da se pokaže u boljem svetlu, pogotovo kada se uzme u obzir momenat u kom smo nastupili. Sve u svemu, opšti utisak je da je indolentnost naše ekipe glavni uzročnik ovog poraza. Sezonu tako završavamo sa odnosom 11 pobeda na prema 11 poraza i već u sledećih nekoliko treninga počeće se sa pripremom i planiranjem sledeće sezone.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. Art Basket - Ž.K.K. BB Basket 57 - 42
(15-14, 20-09, 12-05, 10-12)

Poeni: Marija Drča: 9, Jelena Janković: 9, Katarina Stanojević: 5, Nina Ristić: 5, Ljubica Lazić: 4, Milica Stanojević: 4, Milena Stevanović: 4, Anđela Petrović: 2.

___________________________________________________

PIONIRI 2:

U poslednjem 22. kolu regionalne lige, grupa 5, naša druga pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd i ubedljivo poražena rezultatom 55 - 29. Bila je ovo utakmica začelja tabele između ekipa koje su se borile da ne budu poslednje u grupi. Nismo uspeli da pobedimo ekipu koju smo u prvom delu prvenstva na domaćem terenu ubedljivo savladali i na taj način sezonu završili na poslednjem mestu u grupi regionalne lige. Što se tiče same utakmice, sasvim zaslužena pobeda protivnika koji je mnogo više želeo pobedu, pokazao na terenu mnogo više, borili se... i na kraju zasluženo pobedili. Mi smo od samog starta utakmice bili melanholični, bezvoljni, jako loše trčali, nismo ni jednim gestom i postupkom na terenu pokazali da želimo da igramo, borimo se i nadmećemo, da pružimo maksimum... dok je protivnik bio suprotno od toga. Nadigrali su nas u svim elemntima košarkaške igre sa mnogo boljim procentima šuta sa svih pozicija i rezultat toga je ubedljiv poraz... Mi smo ovom utakmicom zvanično završili takmičarsku sezonu kada je ova selekcija u pitanju, pa nam ostaje da u narednom periodu analiziramo sezonu. Ono što je sigurno da pred ovu ekipu nije bio postavljen kao imperativ rezultat obzirom da su mlađi, ali je sigurno da nismo očekivali ni ovakav rezultat. Ova ekipa će u sledećoj sezoni predstavljati prvu pionirsku selekciju kluba, i ono što moramo da uradimo ako želimo bolji rezultat sledeće sezone od poslednjeg mesta u regionalnoj ligi (a sigurno želimo), to je krvav rad na treninzima preko leta. Samo na taj način mžemo očekivati napredak pojedinaca i ekipe...

Rezultat utakmice: O.K.K. Beograd - K.K. BB Basket 55 - 29
(19-06, 10-12, 17-01, 09-10)

Poeni: Luka Živadinović: 7, Nikola Marić:6, Sava Milovanović: 6, Filip Cvetanović: 5, Filip Stojković: 2, Vukašin Pavlović: 2, Andrija Stojanović: 1.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.