Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POČETAK (NASTAVAK) TRENINGA NAKON UKIDANJA VANREDNOG STANJA TAKMIČARSKIH SELEKCIJA KLUBA.08.05.2020
BB Basket - grupna slika takmičarskih selekcija sa novogodišnjih aktivnosti kluba, 29.12.2019. godU skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta, kao i našeg granskog saveza - Košarkaškog saveza Srbije, kojom se sportskim organizacijama i klubovima na teritoriji Republike Srbije dozvoljava da nastave svoje aktivnosti na otvorenim sportskim terenima (za sada), obaveštavamo sve naše članove da planiramo da počnemo sa treninzima posle skoro dvomesečne pauze zbog korona virusa.
U skladu sa odlukom, za sada, treniraćemo na otvorenim košarkaškim terenima na teritoriji Gradske opštine Mladenovac (tereni pored osnovnih škola Sveti Sava i Momčilo Živojinović, teren u naselju 25. Maj koji je dezinfikovan natrijum-hipohloritom i teren u naselju Petar Drapšin - preko puta Nis-ove benzinske pumpe).
Plan je da u skladu sa vremenskim uslovima počnemo da treniramo za vikend, tj. u subotu 09.05.2020. godine i to se odnosi na sve takmičarske selekcije kluba (o satnici i mestu prvog treninga igrači i roditeilji će biti informisani putem viber grupa), a polovinom maja će krenuti i sve klupske škole košarke (o satnici i mestu prvog treninga roditeilji će biti informisani putem viber grupa). Obzirom da deca ne idu u školu, plan je da treniramo u dnevnim terminima poštujući vreme online nastave koju deca imaju, u dogovoru sa njima.

VAŽNA NAPOMENA:

Iako je završeno vanredno stanje, svi se moramo pridržavati preporučenih preventivnih mera kao što su:

- dezinfekcija ruku pre i posle treninga (sveko dete nosi svoje dezinfekciono sredstvo koje mu odgovara).
- svako koristi isključivo svoju flašicu za vodu.
- ne koristiti tuđi peškir.
- obavezno presvlačenje garderobe u kojoj dete trenira.
- trening će biti organizovan tako da ima veoma malo ili da uopšte nema fizičkog kontakta (držati distancu koliko god je to moguće).
- prilikom presvlačenja (pre treninga) obavezno svoje stvari spakovati u torbu koja treba da bude zatvorena.
- obavezno reći treneru ukoliko se neko oseća loše (ima simptome prehlade, kašlje, glavobolja, itd) tokom treninga.
- ukoliko se neko oseća loše pre treninga, NE RADI trening i ne treba da dolazi i obavezno prijaviti treneru i roditeljima.

U prilogu teksta je grupna slika takmičarskih selekcija kluba sa trenerima u sezoni 2019/2020.


:: AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC NASTAVLJENA I U 2020. GODINI.08.05.2020
Postavljena nova BB Basket košarkaška tabla u naselju Dedinje u Mladenovcu, 05.05.2020. godine.U utorak 05.05.2020. godine, u naselju Dedinje u Mladenovcu, na igralištu za basket smo postavili košarkašku tablu, obruč i mrežicu i time omogućili deci i ostalim sugrađanima da se bave basketom. Uspeli smo da obezbedimo budžet i pored teške situacije kojom je pored našeg kluba pogođena cela zemlja zbog korona virusa. Na ovaj način smo osposobili još jedan u nizu košarkaških terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. Akcija koju smo započeli još pre 11 godina u cilju promocije basketa i košarke, ali i sporta uopšte je nastavljena i ove godine. Cilj ovakvih akcija je i promocija i omasovljenje kluba. Do sada je urađeno mnogo i skoro da nema otvorenog košarkaškog terena na teritoriji naše opštine, školskog trerena, fiskulturne sale... koji nismo opremili košarkaškim tablama i obručevima, i ocrtali (obeležili) po novim Fiba pravilima. Trudićemo se i ubuduće u zavisnosti od sredstava da izlazimo u susret na poziv građana i osposobljavamo košarkaške i basketaške terene njihovoj nameni. Klub se zahvaljuje trenerima koji rade u klubu i meštanima naselja Dedinje u Mladenovcu koji su pomogli da se postavi tabla, a na slici u prilogu teksta se nalaze osobe koje su pomogle postavljanje table.


:: USKRŠNJA ČESTITKA S.K. BB BASKET - MLADENOVAC.19.04.2020
Uskršnja čestitka BB Basket 2020.Daj nam, Bože, mir svoj i ispuni srca naša čvrstom verom u zaštitu Tvoju i nadom u podršku Tvoju i ljubavlju prema Tebi i prema bližnjemu. Ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči nas da cenimo život i zdravlje kao darove Tvoje. Jer si ti Bog koji miluje i spasava i Tebi slavu uznosimo, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova, Amin.

Sportski klub BB Basket - Mladenovac čestita svim vernicima Uskršnje praznike koji slave po Julijanskom kalendaru i želi puno zdravlja, sreće, mira i blagostanja uz poruku i nadu da ćemo uskoro pobediti korona virus i vratiti se na teren.

Do tada, OSTANITE KOD KUĆE ❤.

HRISTOS VASKRSE.


:: OBUSTAVLJANJE SVIH KLUPSKIH AKTIVNOSTI ZBOG PROGLAŠENJA VANREDNOG STANJA U DRŽAVI ZBOG KORONA VIRUSA.19.03.2020
Korona virusU skladu sa trenutnom situacijom u državi i uvođenjem vanrednog stanja zbog korona virusa, obaveštavamo sve naše članove da do daljnjeg tj prestanka vanrednog stanja, treninga i utakmica neće biti. Pratićemo situaciju, biti na vezi i redovno obaveštavati sve naše članove kada dođe do nekih promena. Ovo se odnosi od ponedeljka 16.03.2020. godine do daljnjeg. Molimo i apelujemo na sve naše članove da prate uputstva nadležnih u vezi sa korona virusom i da ih se pridržavaju kako bismo sačuvali živote i zdravlje svih nas. Uz nadu da ćemo se uskoro vratiti na staro (druženju, treninzima i utakmicama) sportski pozdrav.


:: POBEDE MLAĐIH PIONIRA 2 I PIONIRA 1, PORAZI KADETA I PIONIRA 2. OSTALE SELEKCIJE NISU ODIGRALE SVOJE UTAKMICE ZBOG KORONA VIRUSA. 19.03.2020
BB Basket, mlađi pioniri 2 - U12, 14.03.2020. godineMLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu protiv ekipe K.K. Žarkovo i uspela da pobedi u teškoj utakmici rezultatom 41 - 27. Iako rezultat ne odaje utisak da je utakmica bila napeta, realnost je sasvim drugačija. Naime, iako smo u prvom delu prvenstva kada smo igrali utakmicu sa istim protivnikom na domaćem terenu ubedljivo pobedili sa velikom razlikom, na ovoj utakmici je došlo do opuštanja naših igrača, možda u određenoj meri i potcenjivanja od strane naših igrača što je protivnik i te kako iskoristio i grčevito se borio da pobedi. Do 2-3 minuta pred kraj utakmice nije se znao konačan ishod utakmice. Mi smo dosta loše počeli utakmicu i dekoncentrisano što se i videlo po velikom broju izgubljenih lopti i promašenih šuteva iz izglednih situacija. Naši igrači su se ponašali nonšalantno što je protivnik osetio, bio i dodatno motivisan kada im se ukazala šansa i kada je video da može da igra i uspostavi inicijativu. I druga četvrtina je prošla slično kao i prva, te je i druga petorka u pasareli na isti način odigrala taj period utakmice u ritmu toplo - hladno sa više hladnih stvari. U drugom poluvremenu je vođena velika borba jer je u tom periodu protivnik već bio silno motivisan, a mi poljuljanog samopouzdanja, uvukao se i strah što nam je dosta otežavalo situaciju. Na trenutke bismo prikazivali dobru igru, ali sigurno nam je na ovoj utakmici prevagu doneo šut sa linije slobodnih bacanja što nikako nije bio slučaj na prethodnim utakmicama. To je ono što nas posebno raduje, a posebno jer je bila egal utakmica i svaki šut ka košu je mogao da odluči pobednika. Sredinom poslednje četvrtine utakmice, protivnik je već polako počeo da pada u igri iako je rezultatski još uvek mogao da nas ugrozi. Mi nismo dozvolili da se vrati u igru i sa nekoliko dobrih poteza (dobro istračinim kontra napadima, dobrim asistencijama i ofanzivnim skokovima) uspeli da rezultatski utakmicu privedemo kraju u našu korist i još više se učvrstimo na 4. mestu na tabeli koje nas vodi u narednu fazu takmičenja. Više puta smo to isticali, nije nam rezultat primaran, ali je svakako dobro spojiti lepo i korisno (individualno-tehničko-taktički napredak igrača sa rezultatom). Odlika dobrih ekipa je da pobeđuju i kad igra nije na visokom nivou, drago nam je da su igrači pokazali karakter u trenucima kada je bila neizvesnost i smogli snage i znanja da pobede protivnika koji ima i kvalitet i igrače koji imaju dobre morfološke karakteristike. Čestitke protivniku na borbi, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj pobedi i karakteru koji su pokazali u odlučujućim minutima utakmice, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Žarkovo 2 - K.K. BB Basket 2 27 - 41
(07-09, 08-07, 07-10, 05-15)

Poeni: Luka Marjanović: 11, Aleksa Bosnić: 8, Miloš Đurić: 7, Strahinja Mijailović: 7, Mateja Životić: 4, Marko Kanjevac: 2, Lazar babić: 2.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Pionirska selekcija sastavljena od igrača 2005. godište slavila je na utakmici protiv KK All Star i tako se učvrstila na drugom mestu regularnog dela takmičenja. Zbog novonastale situacije sa virusom sve utakmice koje smo igrali proteklog vikenda prošle su u veoma čudnoj atmosferi, pa i ova, na kojoj je protivnik nastupio sa samo 5 igrača. Čini se da smo dosta lagodno shvatili ovu situaciju i protivnika koji je do poluvremena postigao čak 43 poena. Bili smo previše statični, ne preterano pokretljivi i inspirisani kada je odbrana u pitanju. U napadu je to bila druga priča. Iskoristili smo određene prednosti i situacije koje su nam se ukazale, pa smo na tom delu terena imali mnogo manje problema nego u odbrani. Do kraja utakmice nije bilo nikakve drame. Istina, malo smo pojačali u odbrani, ali ova ekipa može i od nje se očekuje mnogo bolja igra nego što je prikazala na ovoj utakmici. Još uvek imamo dosta problema u igri i navika koje pokušavamo da iskorenimo i to ne ide tako lako. Svaka promena u košarci, kada su mladi igrači u pitanju, zahteva mnogo vremena i to je neki normalan tok kada su naši dečaci u pitanju. Svakako, želja za korekcijom mora da postoji kod svih igrača, kao i usvajanje novih znanja, razbijanja navika... u svim ostalim slučajevima, nećemo imati željeni rezultat. Čestitamo našim momcima na odigranoj utakmici i pobedi, a protivniku na borbi i pored teške situacije sa rosterom.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. All Star 93-69
(28-20, 22-23, 17-10, 26-16)

Poeni: /

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Naša pionirska selekcija sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi ubedljivo je savladana na domaćem terenu od strane ekipe KK Beovuk koja je prvoplasirana ekipa u našoj grupi. U prvih nekoliko minuta bili smo ravnopravan protivnik na ovoj utakmici. Nikako nismo mogli da se izborimo sa protivničkim visokim igračima, pa nas je defanzivni skok koštao još boljeg rezultata na samom početku utakmice. Međutim takav način igre gde mi igramo košarku u kojoj se grčevito borimo za svaki poen, a protivnik u svakom napadu gađa na koš dok na pogodi, nije održiv, te je razlika već na kraju prve četvrtine bila značajna. U drugoj četvrtini smo potpuno stali i kao da smo se već u tom trenutku predali i čekali da se utakmica završi. Pored skoka, koji nam je bio veliki problem, imali smo ogroman problem na prenosu lopte u prednje polje. Jednostavno, ova ekipa pokušava na sve načine da prebrodi izostanak dva startna plejmejkera, pa nam u ovom početnom periodu privikavanja na situaciju taj segment igre ide jako teško. U trećoj četvrtini smo posegli za nekim alternativnim rešenjima koja su nam dala rezultata kada je taj deo igre u pitanju, ali sve ostalo je bilo i ostalo problem do kraja utakmice. Protivnik je igrao jako, u istom ritmu od početka do kraja utakmice i na kraju slavio ogromnom razlikom. Protivnicima čestitamo na pobedi, a našim igračima na pristupu igri kada su određeni periodu igre na ovoj utakmici u pitanju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Beovuk 72 38-120
(11-33, 05-35, 14-25, 08-27)

Poeni: /

____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija poražena je na gostujućem terenu protiv ekipe KK Borča i više nego ubedljivim rezultatom, u utakmici koja je bila svojevrsni derbi. Otvorili smo utakmicu očajno, od prvog napada smo delovali izgubljeno, bez energije, ispumpano... Protivnik je dosta lako dolazio do poena, a mi i kada bismo ostvarili otvoren pogled ka košu ne bismo ga iskoristili. Već u 4. minutu utakmice pokušali smo tajm autom da presečemo seriju protivnika i u tome nismo uspeli. Već u 6. minutu usledio je drugi i poslednji tajm aut u ovom poluvremenu. Tek nakon njega mi počinjemo da ličimo na sebe. Razliku koja je u jednom trenutku iznosila i 18 poena smo uspeli da smanjimo na 8 poena i tako uhvatimo kakav takav priključak na ovoj utakmici. Međutim, posle protivničkog tajm auta vraćamo se u stari ritam i sve do četvrte četvrtine ne uspevamo da se vratimo u igru, a tada je već bilo prekasno. Standardno, reklo bi se, muku mučimo na gostujućim terenima ove godine. Kod kuće smo neporaženi, dok nam je na strani odnos pobeda i poraza 2-5. U nekim utakmicama deujemo kao da ih selektiramo, neke igramo mnogo bolje od drugih i to je ekstremno loš pristup. Tek u četvrtoj četvrtini protiv KK Borča mi uspevamo da pokažemo deo onoga na čemu vredno radimo i tek tada pokazujemo određenu borbenost. Iz utakmice izlazimo kao poražena ekipa i, jednostavno, takvim pristupom teško da može bilo koja iole ozbiljnija ekipa da se pobedi.

Rezultat utakmice: K.K. Borča - K.K. BB Basket 83-52
(21-14, 29-09, 18-10, 12-19)

Poeni: /


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 14. I 15.03.2020.GODINE.12.03.2020
BB BasketKOŠARKA ZA NAJMLAĐE U11 (dečaci 2009. godište):

U 2. kolu lige za stariju školu košarke, grupa 4, naši dečaci igraju utakmicu sa ekipom K.K. Zemun iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 14.03.2020. godine u Zemunu u sali O.Š. Majka Jugovića u ul. Gradski park br. 9 sa početkom u 15:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:45h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Žarkovo 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 14.03.2020. godine u Beogradu u Hali sportova Žarkovo u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 10:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:50h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 6. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Flash iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.03.2020. godine u Beogradu u sali 12. Gimnazije ul. Vojvode Stepe br. 82 sa početkom u 14:45h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:15h.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Beovuk 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:45h. Zbog korona virusa KSS je doneo odluku da se sve utakmice igraju bez publike i mi kao klub to moramo i želimo da poštujemo, te iz tog razloga molimo i roditelje i simpatizere kluba da to poštuju. Hvala unapred.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 14. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. All Star iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 15.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Zbog korona virusa KSS je doneo odluku da se sve utakmice igraju bez publike i mi kao klub to moramo i želimo da poštujemo, te iz tog razloga molimo i roditelje i simpatizere kluba da to poštuju. Hvala unapred.

____________________________________________________

KADETI:

U 14. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Borča iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 14.03.2020. god u Beogradu (Borča) u sali O.Š.Jovan Ristić u ul. Bele Bartoka br.48a sa početkom u 16:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 14:30h.


:: LEKARSKI PREGLEDI DECE ČLANOVA KLUBA.10.03.2020
Lekarski pregledi BB Basket, 17.03.2020.godineObaveštavamo igrače i roditelje da će se u utorak 17.03.2020. godine obaviti lekarski pregledi dece, članova kluba. Pregledi će se obaviti u prostoru S.R.C. Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu sa početkom u 09:00h i trajaće tokom celog dana do 17:00h. Igrači koji idu prepodne u školu na pregled treba da dođu popodne i obrnuto. Svi članovi kluba (dečaci i devojčice) nezavisno od uzrasta (i košarkaške selekcije i školica sporta) treba da obave preglede. Preglede će obavljati lekari specijaliste sportske medicine iz Beograda. Pored lekarskog pregleda koji je detaljan i podrazumeva EKG, merenja - visina i težina, pregled zuba, pluća... obaviće se i analiza krvi (pored specijalista sportske medicine biće i laboranti koji će uzimati uzorke krvi deci i naknadno poslati rezultate. Cena pregleda je 500 din plus 300 din biohemijska analiza krvi (ukupno 800 din). Za dodatne informacije roditelji i igrači se mogu informisati kod trenera na treninzima ili putem telefona 065/83-07-894 (Boris Bosnić). Jako je bitno za svako dete koje se bavi sportom da bude pregledano od strane lekara specijaliste sportske medicine, 2 puta godišnje, tj na svakih 6 meseci. Preporuka je da deca i roditelji koji ne budu mogli doći u utorak na pregled iz raznoraznih razloga, da zakažu pregled u Beogradu u nekim od specijalističkih ordinacija sportske medicine, kako bi bili sigurni da je dete zdravo i sposobno za bavljenje sportom.


:: POČETAK LIGE NAJMLAĐIM ČLANOVIMA KLUBA (MLAĐA ŠKOLA KOŠARKE), POBEDE KADETA, PIONIRA 1 I MLAĐIH PIONIRA 2, PORAZI PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 1.10.03.2020
Mlađa škola košarke BB Basket - Mondo Basket, Košarka za najmlađe, 08.03.2020. godineMLAĐA ŠKOLA KOŠARKE - KOŠARKA ZA NAJMLAĐE U9:

U 1. kolu lige Košarka za najmlađe U9, grupa 2, naši najmlađi dečaci su odigrali utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Batajnice. Sjajnu su utakmicu odigrali naši dečaci protiv kvalitetnog i ujednačenog protivnika. Viđena je velika borbenost na obe strane terena, iako mali, igrači obe ekipe su pokazali zavidan nivo košarkaškog znanja. Dosta lepih košarkaških poteza kao što su asistencije, kontra napad, ofanzivni skokovi, požrtvovanost igrača i bacanje za loptom po terenu... je viđeno na ovoj utakmici. Rezultat se u ovoj kategoriji ne vodi što je odluka KSB-a koju mi kao klub pozdravljamo jer je cilj učestvovati i smatramo da u ovom uzrastu ne treba decu selektirati po cenu rezultata (da igraju najbolji). Sjajan potez KSB-a organizacijom takmičenja za najmlađe kategorije jer će deca imati više motiva za rad, steći će takmičarski duh, socijalizovati se i osamostaliti kroz putovanja, steći mnogo pozitivnih navika itd... Liga se igra svake druge nedelje, tako da sledeće kolo igramo za dve nedelje gostujući sjajnoj ekipi K.K. Žarkovo. Nakon toga, tri kola zaredom igramo na domaćem terenu gde će roditelji i publika moći da vide na delu naše najmlađe članove...

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Šuter 2 iz Beograda. Kao i u prvoj utakmici protiv istog protivnika, ubedljivo su pobedili naši dečaci i nadigrali protivnika u svim košarkaškim elementima. Moramo napomenuti i da su igrači protivničke ekipe dosta mlađi i na početku košarkaške karijere, pa u skladu sa tim je i njihova tehničko taktička obučenost. Pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, od samog starta su naši igrači uspostavili inicijativu i dobrim trčanjem i tranzicijom lopte uspevali da postignu mnogo laganih poena iz kontra napada. Bez obzira na ubedljivu pobedu, pojedini igrači su na ovoj utakmici pokazali i određeni nivo sebičnosti kada su hteli individualnim akcijama da rešavaju određene situacije iz kojih je trebalo da se asistira i dodaje lopta. To sigurno nije stil i način igre koji želimo da igramo i kako učimo decu. Sigurno je da na takav način ne možemo da igramo protiv ozbiljnijih i kvalitetnijih ekipa i igrači to moraju da shvate. Svi igrači su dobili šansu da igraju uz pojačanu minutažu igrača koji su na nekim prethodnim utakmicama imali manju minutažu. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj prvenstvenoj pobedi i učvršćenom 4. mestu na tabeli koje nas vodi u narednu fazu takmičenja. Iako nam to nije primarni cilj (rezultat) kojem težimo, lepo bi bilo zbog dece da se plasiramo u narednu fazu takmičenja što bi bio i dodatni motiv igračima za rad u budučnosti...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Šuter 2 96 - 12
(28-02, 26-03, 14-02, 28-05)

Poeni: Strahinja Mijailović: 16, Mihajlo Jovanović: 14, Milan Gavrilović: 14, Uroš Gudović: 12, Vuk Janošević: 12, Mladen Bogdanović: 10, Tadija Šolević: 8, Aleksa Bosnić: 8, Luka Marjanović: 2.

_____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija slavila je u utakmici protiv ekipe KK Slodes 2, ekipe od koje smo izgubili u prvom delu takmičenja. Od samog početka je delovalo da će ovo biti još jedna tvrda utakmica. Iako smo delovali jako dobro u napadu, u odbrani smo bili previše nervozni i nekim bespotrebnim faulovima smo opteretili sebe na samom početku, a protivnika održavali rezultatski. U drugoj četvrtini dosta opada ritam, pogotovo na defanzivnom delu terena kada smo mi u pitanju, te je protivnik dosta lako dolazio do poena, nekada i predriblavajući čitav teren od koša do koša. Treću četvrtinu otvaramo dosta bolje, Igrači su ispoštovali sve zamisli iz svlačionice i praktično smo u prva 2 napada uspeli da nadoknadimo rezultatski zaostatak sa poluvremena. U nastavku smo čestim promenama odbrane uspeli da izbacimo protivnika iz ritma i protivničkim igračima je u drugom poluvremenu procenat šuta iz igre bio značajno slabiji, nego u prvom poluvremenu. U četvrtoj četvrtini smo postepeno podizali prednost, da bismo utakmicu uveli u mirnu završnicu i slavili još jednom ove sezone. Bez ikakve sumnje, ekipa je u usponu kada su rezultati i forma u pitanju, a sve je to proizvod dobrog perioda treniranja svih igrača u selekciji. Takođe, sama pobeda je bila proizvod velike ekipne energije i požrtvovanja, međutim, kapiten kadetske selekcije se posebno istakao u ovoj pobedi. Naime, Đorđević Vojin je postigao 56 poena na ovoj utakmici i tako postavio novi rekord kluba kada su postignuti poeni na jednoj utakmici u pitanju. Čestitamo našim igračima na rezultatu, treniranju i zajedništvu koje pokazuju, a protivniku na fer i korektnoj utakmici.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Slodes 90 - 79
(24-24, 21-25, 23-15, 22-13)

Poeni: /

_____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

Pionirska selekcija slavila je na gostujućem terenu protiv odlične ekipe KK Vizura 3 u veoma neizvesnoj završnici utakmice. Čitavo prvo poluvreme smo bili katastrofalni. Generalno, dosta lošije izgledamo na gostujućim terenima, nego kod kuće, pa igrači deluju kao da su pod jako velikim pritiskom. Čitavo prvo poluvreme nismo mogli da pronažemo svoj ritam. Protivnik je bio bolji u svim segmentima igre, a naši glavni igrači nisu bili nikakav faktor u ovom periodu igre. Takođe, dosta veliki problem nam je bio defanzivni skok, kroz čitavu utakmicu. U drugom poluvremenu počinjemo da ličimo na sebe, napadi deluju tečnije, kontranapad postaje sve bitniji deo igre, ali ni u trećoj četvrtini ne uspevamo da smanjimo razliku značajnije. Na početku četvrte četvrtine zahvaljujući izuzetno agresivnoj odbrani jako brzo uspevamo da anuliramo protivnikovu rezultatsku prednost i prelazimo u vođstvo. Međutim, protivnik se nije predavao i kada god bismo rezultatski krenuli da se odlepljujemo, protivnik je nalazio načina da se vrati, često zahvaljujući našim neiznuđenim greškama. Pred sam kraj utakmice, na 25 sekundi do kraja, naša ekipa je imala 5 poena prednosti, vrlo teškom mukom stečenih. Međutim, igrači, i pored svih apela, prave ogromnu grešku u tom periodu i opuštaju se, ne shvatajući koliko dugih tih 25 sekundi mogu da budu. Hronološki: primili smo trojku u prvom napadu protivnika, na izvođenju ispod koša, i pored iskorišćenog tajm auta, igrači ne uspevaju da ispoštuju dogovorene kretnje, te gubimo loptu i vraćamo protivnika u život potpuno, a na satu je prošlo samo 6 sekundi igre. Srećom, protivnik se ne snalazi i gubi loptu na našoj polovini. Uspevamo da se oslobodimo njihovog presinga dosta lako i naš igrač je fauliran 5 sekundi do kraja utakmice, i dalje imamo 2 poena prednosti. Promašujemo oba slobodna bacanja, hvatamo ofanzivni skok, ali uz prestup i ponovo se sat ne pomera. Protivnik je do tada iskoristio sve raspoložive tajm aute u poluvremenu, pa su izvodili loptu ispod koša. Protivnički plejmejker prima loptu jako duboko u terenu, uz valjanu odbranu, nije bilo moguće da priđe blize od 10 metara od našeg koša, međutim, samo 2 sekunde je prošlo kada smo napravili faul bez ikakve potrebe i poslali protivnika na liniju slobodnih bacanja. Protivnički igrač pogađa prvo, ali promašuje drugo, hvatamo defanzivni skok, vreme ističe i rezultat na kraju utakmice je 72-73. Pukom srećom nismo otišli u produžetak u kom zna šta bi bilo. Pionirska ekipa je u velikom padu forme i definitivno nam nije prijao ovaj period jakih utakmica u ovom trenutku. Takođe, ogroman broj grešaka zahvaljujući niskoj koncentraciji u toku utakmice naši igrači imaju. Ovo je selekcija koja ima privilegiju da uvežbava varijante i sisteme igre, kao ni jedna ekipa u klubu, zahvaljujući dosta lakšem rasporedu od ostalih naših selekcija. Apelujemo na naše igrače da te treninge i iskoriste i što spremnije dočekamo izazove u narednom periodu. Čestitamo našim momcima na važnoj pobedi i pokazanom karakteru.

Rezultat utakmice: K.K. Vizura 3 - K.K. BB Basket 72 - 73
(17-17, 18-10, 18-19, 19-27)

Poeni: /

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu II lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom B.K.K. Radnički i u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 52 - 50. Počeli su naši igrači bojažljivo utakmicu, možda i zbog prevelikog respekta prema protivniku, ali nismo uspevali da uspostavimo željenu igru i dogovor sa klupe. Nismo imali dovoljno čvrstine u odbrani što je protivnik iskoristio i već u ranoj fazi napravio osetnu rezultatsku prednost od 8 poena na kraju prve četvrtine. Drugu četvrtinu smo odigrali dosta bolje sa više želje i motiva, ali je i protivnik bio na visokom nivou. Protivnički plejmejker je imao jako visok nivo pogođenih šuteva i iz teških situacija što je rezultiralo još većim vođstvom protivnika (15 poena) na poluvremenu utakmice. Početkom treće četvrtine, protivnik je imao i maksimalnu rezultatsku prednost od 17 poena. Od tog trenutka, naši igrači počinju da igraju na višem nivou uz pojačanu koncentraciju i nivo odbrane. Uspeli smo taktički i kolektivno da zaustavimo najboljeg protivničkog igrača koji je do tada uspevao skoro sve šuteve da pogodi. Zahvaljujući agresivnoj odbrani na njemu uz dobru rotaciju, protivnik nije uspevao da nađe rešenje u napadu. Mi smo kako je vreme odmicalo, sticali samopouzdanje i polako uspostavljali inicijativu i topili prednost protivnika. Iako smo do kraja treće četvrtine smanjili prednost na 12 poena razlike za protivnika, nismo gubili nadu i u nastavku utakmice. I poslednju četvrtinu ove utakmice naši igrači su odigrali borbeno, motivisano i sa željom da pobede utakmicu. To nam je i dalo rezultata jer smo u završnicu utakmice ušli sa egal rezultatom. Iako nam procenti šuta nisu bili sjajni, naprotiv, bili su dosta loši na ovoj utakmici, ali smo dobrom odbranom i velikim voljnim momentom (ofanzivnim skokovima) uspevali to da nadomestimo. Na 3 sekunde do kraja utakmice i pri vođstvu od 2 poena za protivnika, imali smo 2 slobodna bacanja u trenutku kada je naš igrač fauliran. Uspeli smo da pogodimo oba slobodna bacanja i izjednačimo rezultat. U poslednjem napadu, protivnik je uspeo da pogodi šut sa zvukom sirene preko ruke našeg igrača i na taj način pobede utakmicu. Sasvim zaslužena pobeda protivnika, na čemu im čestitamo, ali sigurno je da ne bi bilo nezaslužno i da su uloge bile obrnute. Pored svega, ne možemo biti nezadovoljni ovom utakmicom jer su igrači pokazali visok nivo borbenosti, volje i želje da se igra i bori pored velikog rezultatskog zaostatka u jednom trenutku utakmice. Motivisanost igrača je takođe bila na visokom nivou. Kada se sve gore pomenuto uzme u obzir, mi smo zadovoljni odnosom naših igrača uz sigurno veliki žal za propuštenom prilikom da pobedimo kvalitetnog protivnika. Nadamo se da će nam se rad i trud isplatiti na nekim od narednih utakmica i vratiti nam pobedom. Ono na čemu sigurno moramo da radimo u budućnosti je i šut sa linije slobodnih bacanja. To je drugi najlakši šut u košarci, a procenti su nam tokom cele sezone jako niski. Konkretno, na ovoj utakmici smo promašili 14 slobodnih bacanja (26/12). Igrači moraju shvatiti značaj toga i na treninzima, kada se radi ovaj elemenat, sa mnogo većom pažnjom i koncentracijom ga raditi. Pored manjka sreće na ovoj, pa i na utakmici protiv K.K. Torlak koju smo takođe u neizvesnoj završnici izgubili, imamo dosta problema sa povredama i prehladama igrača, što nam na utakmicama smanjuje rotaciju, a samim tim i mogućnost za boljim rezultatom. Sve u svemu, mi smo zadovoljni u dosadašnjem delu sezone kada je ova selekcija u pitanju, uz manje oscilacije napreduju dobrom dinamikom i idu uzlaznom putanjom, sa željom da se tako i nastavi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - B.K.K. Radnički 50 - 52
(09-17, 11-18, 12-09, 18-08)

Poeni: Vojin Jovanović: 18, Igor Šuša: 12, Vojkan Stanković: 7, Veljko Petrović: 6, Danilo Radenović: 5, Petar Stevanović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Naša pionirska selekcija sastavljena od igrača 2006. godište i mlađi, savladana je na gostujućem terenu od strane ekipe KK Mondo 3. Jako slabo otvaramo utakmicu, u rezultatskom egalu sa protivnikom smo bili tek u prvih nekoliko minuta, kada protivnik uspeva da se odlepi i postepeno podiže rezultatsku razliku. Nadigrani smo bili u svakom segmentu igre u ovom periodu i na poluvreme odlazimo sa jako malo postignutih poena i rezultatskom razlikom od čak 21 poen. U drugom poluvremenu počinjemo da ličimo na sebe i prikazujemo segmente igre kao sa utakmice nedelju dana ranije, kada smo uspeli da održimo nivo igre i koncentracije svih 40 minuta. Međutim, protivnik je uhvatio igrački zamah i nije popuštao ni u ovom periodu. U četvrtoj četvrtini smo se borili za sopstveni ponos na ovoj utakmici pre svega, pa smo uspeli da pronađemo ritam u ovom periodu i slavimo u poslednjoj četvrtini na utakmici. Interesantno, drugo poluvreme je rezultatski završeno nerešeno, pa je i konačna razlika na utakmici bila ona sa poluvremena. Kao i sve selekcije u klubu, pioniri 2 igraju jako slabo na strani. Igre nam nisu ni blizu nivoa koji pružao kod kuće i to je dosta veliki problem. Do kraja sezone nam je ostalo još samo 6 utakmica i trudićemo se da ih što bolje iskoristimo kada je sticanje znanja i iskustva u pitanju.

Rezultat utakmice: K.K. Mondo Basket 3 - K.K. BB Basket 2 69 - 48
(29-12, 11-07, 18-13, 11-16)

Poeni: /


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 07. I 08.03.2020. GODINE05.03.2020
BB BasketKOŠARKA ZA NAJMLAĐE U9 (dečaci 2011.godište i mlađi):

U 1. kolu lige za mlađu školu košarke, grupa 2, naši najmlađi dečaci igraju utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket iz Batejnice. Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Batajnici u sali O.Š. Mitraljeta u ul. Dalmatinske zagore br. 94 sa početkom u 09:45h pre podne. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 08:00h pre podne.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Šuter 2 iz Beograda (Sremčica). Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 15:15h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 5. kolu 2. lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom B.K.K. Radnički iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:50h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.

____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

U 12. kolu regionalne lige, grupa 2, naša druga pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Mondo Basket 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 07.03.2020. godine u Zemunu u sali O.Š. Lazar Savatić u ul. Kej oslobođenja br. 27 sa početkom u 13:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h.

____________________________________________________

PIONIRI 1 U15:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Vizura 3 iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 07.03.2020. godine u Zemunu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 20:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

_____________________________________________________

KADETI:

U 13. kolu regionalne lige, grupa 5, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Slodes 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 08.03.2020. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno.


:: POČETAK LIGE NAJMLAĐIM ČLANOVIMA KLUBA (STARIJA ŠKOLA KOŠARKE), POBEDE MLAĐIH PIONIRA 1 I KADETA, PORAZI PIONIRA 2 I MLAĐIH PIONIRA 2.02.03.2020
Starija škola košarke (2009,10 godište), utakmica OKK Beograd - BB Basket, 01.03.2020. godSTARIJA ŠKOLA KOŠARKE - KOŠARKA ZA NAJMLAĐE U11:

U 1. kolu lige Košarka za najmlađe U11, grupa 4, naši dečaci su odigrali utakmicu sa ekipom O.K.K. Beograd. Sjajnu su utakmicu odigrali naši dečaci i uspeli da nadigraju protivnika u svim košarkaškim elementima. Rezultat se u ovoj kategoriji ne vodi što je odluka KSB-a koju mi kao klub pozdravljamo jer je cilj učestvovati i smatramo da u ovom uzrastu ne treba decu selektirati po cenu rezultata (da igraju najbolji). Sjajan potez KSB-a organizacijom takmičenja za najmlađe kategorije jer će deca imati više motiva za rad, steći će takmičarski duh, socijalizovati se i osamostaliti kroz putovanja, steći mnogo pozitivnih navika itd... Liga se igra svake druge nedelje, tako da sledeće kolo igramo za dve nedelje gostujući sjajnoj ekipi K.K. Zemun. Nakon toga, tri kola zaredom igramo na domaćem terenu gde će roditelji i publika moći da vide na delu naše najmlađe članove...

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 4. kolu II lige, grupa 2, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Čubura iz Beograda i uspela da pobedi mlađu ekipu rezultatom 53 - 22. Drugu u nizu, na način od kojih mi u klubu od njih i očekujemo, odigrali su naši dečaci utakmicu. Iako je protivnik ekipa koja je mlađa od nas, naši dečaci nisu potcenili protivnika i shvatili su ozbiljno svoje zadatke i dogovor pre početka utakmice i uz manje oscilacije preneli na teren. Imali smo inicijativu skoro celim tokom utakmice, mi bili ti koji su diktirali tempo i načinom igre terali protivnika ne greške. Prvo poluvreme se protivnik dosta dobro držao rezultatski i mi smo brzopletošću i nekim lošim odlukama što pre hteli da dođemo do koša što nam nije davalo rezultata. Nismo imali strpljenja što nije dobro i nešto na čemu moramo raditi ubuduće. Dogovor je bio da kontinuiranim napadom uz dobru kretnju i strpljivošću tražimo šansu i dobar momenat da napadnemo koš protivnika. Igrači su osetivši da mogu da dominiraju probali individualnim akcijama da napadnu protivnika. U nastavku utakmice smo dosta popravili igru u napadu i uz dobru tranziciju lopte i dobro trčanje uspevali da kažnjavamo protivnika i postignemo dosta laganih koševa. I pozicioni napad je bolje funkcionisao, pa je rezultat rastao i pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Minutaža je raspoređena ravnomerno na sve igrače i svi su dobili šansu da pokažu šta znaju i nametnu se treneru za neke naredne utakmice. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na novoj pobedi i svemu što su prikazali na ovoj utakmici, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Čubura - K.K. BB Basket 22 - 53
(06-09, 07-13, 03-19, 06-12)

Poeni: Igor Šuša: 14, Vojin Jovanović: 10, Vojkan Stanković: 6, Veljko Petrović: 6, Vasilije Stepić: 6, Luka Pavlović: 5, Petar Stevanović: 4, Rastko Burdelj: 2.

_____________________________________________________

KADETI:

Kadetska selekcija ostvarila je sedmu pobedu u 11 odigranih utakmica ove sezone. Iako smo u prvom delu lige protivničku ekipu savladali sa čak 17 poena razlike, znali smo da neće biti lako ostvariti pobedu protiv njih na gostujućem terenu. Utakmicu smo otvorili jako dobro i taj ritam smo održavali sve do poluvremena. Bili smo sigurni u ideje koje smo želeli da sprovedemo u delo u napadu, a u odbrani smo, pre svega, odličnom organizovanošću protivnika sveli na samo 18 poena za 20 minuta aktivne igre. Istina, mi smo u tom periodu postigli 31, što govori o ritmu utakmice i odbranama koje su se igrale. Na samom početku treće četvrtine doživljavamo određeni pad u igri i dozvoljavamo protivniku da se rezultatski približi u samo nekoliko napada i za vrlo kratko vreme protivnik je imao aktivnu utakmicu. Njihovo zalaganje i energija je bila na dosta višem nivou što im je i dalo rezultata, a mi smo se mučili da pronađemo sopstveni ritam u napadu iz prve dve četvrtine. Vrlo bitna stvar se dogodila na samom kraju treće četvrtine kada smo na pogođenu trojku protivnika o tablu na 5 sekundi do kraja četvrtine odgovorili trojkom s pola terena, koju je postigao naš kapiten Vojin Đorđević, uz zvuk sirene, pa tako pravimo koliko-toliko osetniju prednost pred odlučujuću četvrtinu. U četvrtoj četvrtini protivnik prilazi na maksimalnih 2 poena razlike kada smo zahvaljujući sjajnim sekvencama Mateje Gerasimovića uspeli da održimo i podignemo rezultatsku prednost i faktički time zapečatimo sudbinu protivnika na ovoj utakmici. Nekoliko ofanzivnih skokova , te poentiranja, uz školsko izvođenje i primenu košarkaške tehnike ovog igrača donelo je prevagu u dosta nezavidnoj situaciji. Takođe, sigurnost u ključnim momentima sa linije slobodnih bacanja učinilo je da dosta sigurno privedemo utakmicu kraju i slavimo sa poprilično lagodnom koš razlikom. Sve u svemu, mnogo više stvari na ovoj utakmici imamo kojima treba da budemo zadovoljni, nego nezadovoljni. Drugačiji pristup treningu i treniranju nam donosi dosta benefita. Samo prisustvo je u toku pauze od nekoliko nedelja izmedju utakmica bilo na odličnom nivou, pa je ova utakmica i sa tog aspekta veoma značajna. Forma kadetske selekcije je u usponu i nadamo se da ćemo nastaviti u sličnom ritmu i u nastavku sezone.

Rezultat utakmice: K.K. Zemun 4 - K.K. BB Basket 51 - 60
(10-17, 08-14, 12-11, 21-18)

Poeni: /

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 11. kolu regionalne lige, grupa 4, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. FMP iz Beograda i tom prilikom drugi put poražena ove sezone od istog protivnika s tim što ova utakmica nije bila ni približno uzbudljiva i neizvesna kao prva protiv istog protivnika na domaćem terenu kada smo izgubili primljenim košem u poslednjoj sekundi utakmice. Osim početne rezultatske neizvesnosti, ostatak utakmice je protekao u dominaciji protivnika i konstantnom rezultatskom prednošću. Prva petorka u pasareli je ispunila svoj deo zadatka koji smo dogovorili, dok je druga petorka počela utakmicu jako bojažljivo i nesigurno što je protivnik osetio i uz agresivnu odbranu nas naterao na veliki broj izgubljenih lopti što je rezultiralo i velikim vođstvom protivnika na poluvremenu utakmice (28-11). U nastavku utakmice smo pokušavali da sustignemo protivnika, u nekoliko navrata je izgledalo da se možemo rezultatski priključiti ali nismo imali snage, znanja i koncentracije da to i uradimo. Preveliki broj olako izgubljenih lopti smo imali protiv kvalitetnog protivnika. Nismo se snašli na agresivnu odbranu protivnika, greške u demarkiranju i lošem dodavanju kao i hvatanju lopte (individualna tehnika i taktika igrača) su nas koštale poraza i evidentno je da moramo mnogo da radimo na usvajanju, kako pomenutih, tako i ostalih košarkaških elemenata. Obzirom da su u pitanju najmlađi članovi kada su takmičarske slekcije u pitanju, sigurno je da ima i vremena i prostora za napredak što bi igrači trebalo da iskoriste ukoliko žele da napreduju. Iako ekipa ne igra kao na početku sezone i svesni da smo u padu sa formom, nismo nezadovoljni kada se sve obuhvati kako ekipa radi i napreduje. Veliki je pomak u odnosu na prethodnu sezonu i ekipa je već sada premašila naša očekivanja sa početka sezone. Bio bi veliki uspeh ukoliko bi ekipa zadržala trenutno 4. mesto na tabeli koje vodi u nastavak takmičenja, tj play - off. Čestitke protivniku na pobedi, a našim dečacima poruka da u svakom porazu pa i pobedi traže motiv za još jači i naporniji rad jer je to jedini recept za napredak, uspeh i rezultat...

Rezultat utakmice: K.K. FMP - K.K. BB Basket 2 45 - 27
(10-08, 18-03, 07-11, 10-05)

Poeni: Aleksa Bosnić: 8, Mateja Životić: 5, Tadija Šolević: 4, Miloš Đurić: 4, Mihajlo Jovanović: 2, Milan Gavrilović: 2, Strahinja Mijailović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI 2 U14:

Pionirska selekcija sastavljena od igrača 2006. godište poražena je u utakmici protiv ekipe KK Zemun 5, u veoma ujednačenoj i uzbudljivoj utakmici. Utakmicu smo otvorili dosta dobro i veći deo prve četvrtine smo proveli u vođstvu. Pred sam kraj prve četvrtine protivnik prelazi u minimalno vođstvo i mi rezultatski više ni jednog trenutka do kraja utakmice nismo uspeli da dođemo u prednost. Situaciji nije pomoglo ni to što smo se dosta rano našli u problemima sa faulovima, pa su nam tako ključni igrači, gotovo svi, na poluvremenu imali po 3 faula na svom kontu. Međutim i pored svih navedenih problema i situacije, naša ekipa se ni jednog trenutka nije predavala. Utisak je da smo sve od sebe dali na ovoj utakmici i zaista nemamo za čim da žalimo. U trećoj četvrtini smo bili u velikom problemu i protvnik je pretio da će se rezultatski odlepiti na nedostižnu razliku, ali kada god se to dešavalo, neko od naših igrača je uspevao da iskoči i nekim individualnim potezom iskreira poene. U četvrtoj četvrtini smo se grčevito borili. i pored problema sa faulovima, naši igrači su delovali dosta stabilno u odbrani. Protivnicima je, kao i nama, na kraju krajeva, ušlo nekoliko vrlo srećnih šuteva u tom periodu igre, te su uspevali da zadrže rezultatsku razliku do samog kraja. Mi na 20 sekundi do kraja utakmice, pogođenim šutem za 3 poena, uspevamo da spustimo rezutatsku razliku na samo 2 poena, što će se ispostaviti i da je konačan rezultat utakmice. Međutim, ova selekcija je sastavljena mahom od početnika i vrlo neiskusno delujemo u ovim kritičnim trenucima u završnicama utakmica. Podsećanja radi, na sličan način smo poraženi i protiv ekipe KK Vizura 5 nekoliko nedelja ranije. Tek na 11 sekundi do kraja utakmice uspevamo da napravimo faul, a na 5 sekundi do kraja da se dokopamo lopte i uputimo šut za pobedu iz velike daljine. Nažalost, šut nije pronašao put do koša i poraženi smo sa 2 poena razlike. Međutim igrači, kao i kompletan trenerski štab imaju razloga da budu veoma zadovoljni prikazanim. Protivnik je ekipa koja je u prvom delu lige slavila sa 31 poena razlike. Napredak svakog našeg igrača u ovoj selekciji je evidentan, nažalost, ne i dovoljan da bi se materijalizovao kroz pobede u ovom nivou takmičenja trenutno. Kao što smo već pomenuli, većina igrača ove selekcije su početnici i naše uspehe ove sezone ne možemo vrednovati kroz pobede i poraze, već napredak, konstantnost, primenu novostečenih znanja na treninzima... Čestitke protivniku na zasluženoj pobedi, a našim igračima čestitke i velika pohvala za pristup utakmici i treninzima u prethodnom periodu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Zemun 5 78 - 80
(22-23, 17-22, 18-17, 21-18)

Poeni: Mihailo Pavković: 33, Konstantin Milošević: 15, Mihajlo Jerinić: 14, Andirja Radošević: 7, Pavle Ivković: 4, Aleksa Kulić: 3, Aleksandar Petrović: 2.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.