Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA OSIM PIONIRKI KOJE SU ODIGRALE SJAJNU UTAKMICU PROTIV FAVORIZOVANOG PARTIZANA.17.03.2021
BB Basket utakmice 13.03.2021. godKADETI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 3 i uspela da pobedi rezultatom 93 - 62. Ovu utakmicu smo igrali pod specifičnim okolnostima obzirom da je ekipa imala pauzu od 15 dana zbog kolektivne izolacije kada je ova selekcija u pitanju. Imali smo 3 odrađena treninga posle duže pauze i objektivno vrlo malo vremena da se spremimo. U skladu sa tim, prvenstveni cilj utakmice je bio da se niko od igrača ne povredi obzirom da smo skroz nespremni, a sekundarni cilj igra, rezultat, itd... Na našu sreću, kvalitet protivnika je bio takav da je velika razlika u ovom trenutku u našu korist pa su naši dečaci uspeli da pobede utakmicu zahvaljujući velikoj volji i želji kao i borbenosti, a čestim izmenama i odmaranjem igrača smo uspevali da zadržimo svežinu i kontinuitet, a ono što je najbitnije i ispunimo primarni cilj utakmice, a to je da su svi igrači odigrali bez većih problema sa povredama i zdravljem. Činjenica da nam je rotacija dosta bila skraćena neigranjem nekoliko igrača koji još uvek zdravstveno nisu spremni još dodatno daje na značaju i na pobedi i ispunjenju ciljeva. Naši dečaci su još u prvom poluvremenu uspeli da reše pitanje pobednika zahvaljujući individualnoj igri na obe strane terena što nam je dalo rezultata obzirom na razliku u kvalitetu. Sigurno je da to nije model igre kakav negujemo i želimo da forsiramo. Već naredno kolo nas očekuje derbi vrha tabele na gostujućem terenu, protiv sjajne ekipe K.K. Žarkovo i sigurno je da ćemo morati podići nivo igre i pokušati više kolektivnom igrom da dolazimo do rezultata i koša protivnika. Raduje i veliki doprinos 3 pionira koji su pomogli starijim drugarima na ovoj utakmici. Svakako čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na volji, želji i pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 3 93 - 62
(20-11, 33-14, 26-13, 14-24)

Poeni: Novak Gavrilović: 32, Mateja Gerasimović: 22, Vukan Nešić: 19, Andrija Stojanović: 10, Igor Šuša:6, Ognjen Marković: 4.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Sava iz Beograda i u neizvesnoj utakmici punoj preokreta uspela da pobedi odličnog protivnika rezultatom 61 - 56. Bojažljivo su naši dečaci počeli ovu utakmicu i obe ekipe u nekom odmeravanju snaga, uz lošu koncentraciju i dosta loš procenat šuta. Ni protivnik nije bio raspoložen pa je u skladu sa tim i rezultat bio u tom delu igre (10 - 11). Naša druga petorka u pasareli je dosta bolje odigrala, agresivnije, skoncentrisanije, sa dosta boljim procentima šuta, što nam je i dalo rezultata, a na kraju ispostaviće se, i donelo pobedu obzirom da smo taj period igre pobedili rezultatom 26 - 11. Iako smo na poluvremenu utakmice imali solidnu prednost od 14 poena i dobru psihološku prednost obzirom da u drugoj četvrtini protivniku nije mnogo stvari polazilo za rukom, u nastavku utakmice nismo ispunili dogovore i po ko znam koji put ove sezone padamo, ulazimo u nastavak utakmice dosta mekano i što jako zabrinjava nezainteresovano od strane pojedinih igrača koji igraju bitnu ulogu u ekipi trenutno. Usled takvog odnosa, protivnik uspeva u ranoj fazi nastavka utakmice da prepolovi rezultatsku prednost i dobije veliku psihološku. Sredinom treće četvrtine naši igrači uspevaju da se vrate, ali i protivnik motivisan pokušava da utakmicu preokrene u svoju korist. U nekoliko navrata do kraja je ozbiljno pripretio, ali na našu sreću, nije imao snage za konačni preokret. Moraćemo da podižemo nivo igre dosta boljim radom na treninzima, a to se odnosi na igrače koji selektiraju treninge i izbegavaju treninge na kojima se rade vežbe za kondiciju i snagu. Moraju da shvate da takvim odnosom (ići linijom manjeg otpora) nikada ništa neće postići, što im je i više puta u razgovorima i preneto. U svakom slučaju jako bitna pobeda za nas, prvenstveno u psihološkom smislu, posle nekoliko poraza u kvalifikacijama na jedan ili dva poseda lopte što je dosta uticalo na igrače u smislu gubitka samopouzdanja i vere u ono što radimo na treninzima... Čestitke protivniku na fer, korektnoj i borbenoj igri, a našim dečacima na pobedi i voljnom momentu u odlučujućim trenucima utakmice kada su smogli snage i koncentracije da odole napadu protivničke ekipe, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Sava 61 - 56
(10-11, 26-11, 13-19, 12-15)

Poeni: Strahinja Mijailović: 14, Tadija Šolević: 11, Mateja Životić: 10, Luka Marinković: 10, Marko Stepanović: 6, Branislav Ristić: 4, Sergej Radosavljević: 4, Milan Gavrilović: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Borča i uspela da pobedi rezultatom 54 - 34. Obzirom da je protivnik ekipa koja još uvek nije zabeležila pobedu u dosadašnjem delu prvenstva, a pobeđena je na gostujućem terenu od strane naše ekipe u prvom delu sezone, sigurno je došlo do opuštanja i možda nekog potcenjivanja od strane naših igrača što nikako nije dobro i ne sme da se dešava. Otuda i loš početak naše ekipe, prvenstveno u fazi odbrane kada je protivnik individualnim akcijama uspevao da dođe do našeg koša i dobrih pozicija za šut. Mi nismo reagovali kako učimo i radimo, prvenstveno odbrana sa neopterećene strane i linije pomoći. Takav pristup i način igre nam sigurno neće dati rezultata protiv kvalitetnijih ekipa kojih ima dosta u našoj grupi. Druga petorka u pasareli je bila bolja od prve, što se osetilo i po rezultatu pa na odmor na poluvremenu odlazimo sa osetnijom prednošću od 18 poena. U nastavku utakmice pobeda nije dolazila u pitanje, naši dečaci su dosta podigli nivo igre što je i protivnik uradio pa je viđena egal utakmica tokom drugog poluvremena. Zahvaljujući prednošću iz prvog poluvremena, pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Svi igrači su dobili šansu da igraju, a minutaža je ravnomerno raspoređena na sve igrače. Ova ekipa je jedna od klupskih slekcija koja ima potencijala, talenta i košarkaškog kvaliteta u skladu sa svojim uzrastom, ali i dosta prostora za napredak. Selekcija je koja i dobro radi na treninzima, trude se, dolaze u velikom broju na treninge što rezultira visokim mestom trenutno na tabeli u grupi u kojoj su ekipe poput Partizana, Beovuka i Beka. Čestitke protivniku na borbenosti, fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi i dobroj atmosferi u ekipi koja već duže vreme traje uz nadu da će se tako i nastaviti, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Borča 54 - 34
(19-12, 19-08, 06-04, 10-10)

Poeni: Aleksa Bosnić: 16, Luka Marjanović: 14, Lazar Gerasimović: 5, Ognjen Popović: 5, Filip Živić: 4, Luka Šerbula: 2, Mladen Bogdanović: 2, Damjan Vukašinović: 2, Mihajlo Milčić: 2, Gvozden Milojević: 2.
____________________________________________________

PIONIRKE:

U 12. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki odigrala je utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan 1953 i tom prilikom poražena je rezultatom 77-59. Ovu utakmicu smo odigrali u jednom nepovoljnom trenutku za našu ekipu, nakon perioda pauze sa treninzima i u izuzetno skraćenom rosteru ekipe na treninzima ali i na samoj utamici. U navedenoj situaciji, otišli smo na gostovanje odličnoj ekipi Partizana sa nadom da ćemo pružiti jači otpor i kao mnogo puta do sada naša ekipa nas je iznenadila, ovog puta izuzetno pozitivno. Prikazali smo kako treba reprezentovati svoj klub, kako borbenošću i zalaganjem tako i ponašanjem na terenu, ali i van njega. Domaća ekipa je vodila tokom čitave utakmice ali smo uspevali da se održimo na nekoj, za nas pristojnoj rezultatskoj razlici. Treba istaći da se već na samom početku utakmice moglo primetiti da je naša ekipa fizički pala u formi što je razumljivo usled nedostatka nekih od bitnih igračica za ovu ekipu kao i nedostatka treninga i da smo iz tih razloga promašili dosta otvorenih šuteva ali i zicer situacija koje bismo u nekim drugim okolnostima sigurno realizovali. Takođe, odbrana na igraču sa loptom nije bila na odgovarajućem nivou, nije bilo dovoljno agresivnosti ali i same kretnje u odbrambenom košarkaškom stavu. U fazi napada, oslanjali smo se na individualni kvalitet igračica, što nam je u većem delu meča davalo određeni rezultat, ali iz već pomenutih razloga fizičke pripremljenosti nismo uspeli da ozbiljnije ugrozimo protivnika. Kada se na kraju saberu svi utisci, možemo biti objektivno zadovoljni nastupom naših devojčica sa nadom da ćemo u ovako dobrom raspoloženju i borbenošću odigrati i preostale utakmice takmičenja. Čestitke protivniku na gostoprimstvu, izuzetno fer i korektnoj utakmici!

Rezultat utakmice: K.Ž.K. Partizan 1953 - Ž.K.K. BB Basket 77 - 59
(17-07, 18-10, 20-17, 22-25)

Poeni: Đurđa Ivanović: 31, Elena Milanović: 18, Nina Živković: 3, Anđela Nedović: 2, Sofija Dvoštanski: 2, Magdalena Andrejić: 2, Lara Jasić: 1.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 20. I 21.03.2021. GOD17.03.2021
BB BasketPIONIRKE:

U 13. redovnom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Pobednik iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

U 11. zaostalom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Art Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 7. zaostalom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa drugom ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda. Utakmica se igra u petak 19.03.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. Radoje Domanović u ul. Bulevar umetnosti br. 31 sa početkom u 19:10h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:30h.

U 9. redovnom kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa drugom ekipom K.K. Partizan NIS iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.03.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. 20. Oktobar u ul. Omladinskih brigada br. 138 sa početkom u 14:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 12:30h.

_____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 2. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Barajevo iz Barajeva. Utakmica se igra u utorak 23.03.2021. godine u Barajevu u sali Balon srednje škole u ul. Svetosavska br. 4a sa početkom u 19:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 17:45h.

____________________________________________________

PIONIRI:

U 9. kolu regionalne lige, grupa 2, naša pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Dinamik BG 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.03.2021. godine u Beogradu u Dinamik areni u ul. Dunavska br. 62 sa početkom u 13:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:20h pre podne.

____________________________________________________

KADETI:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Žarkovo 2 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.03.2021. godine u Beogradu u Hali sportova Žarkovo u ul. Olimpijskih igara br. 14 sa početkom u 20:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:30h.


:: LEKARSKI PREGLEDI DECE ČLANOVA KLUBA.10.03.2021
Lekarski pregledi BB Basket, 16.03.2021. godineObaveštavamo igrače i roditelje da će se u utorak 16.03.2021. godine obaviti sportski lekarski pregledi dece, članova kluba. Pregledi će se obaviti u prostoru S.R.C. Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu (ambulanta - hidro blok) sa početkom u 09:00h i trajaće tokom celog dana do 17:00h.
Igrači koji idu prepodne u školu na pregled treba da dođu popodne i obrnuto. Svi članovi kluba (dečaci i devojčice) nezavisno od uzrasta (i košarkaške selekcije i školica sporta) treba da obave preglede. Preglede će obavljati lekari specijaliste sportske medicine iz Beograda. Pored lekarskog pregleda koji je detaljan i podrazumeva EKG, merenja - visina i težina, merenje krvnog pritiska, pregled zuba, pluća... obaviće se i analiza krvi (pored specijalista sportske medicine biće i laboranti koji će uzimati uzorke krvi deci i naknadno poslati rezultate. Cena pregleda je 500 din plus 300 din biohemijska analiza krvi (ukupno 800 din), kao i prethodnih godina. Za dodatne informacije roditelji i igrači se mogu informisati kod trenera na treninzima ili putem telefona 065/83-07-894 (Boris Bosnić). Jako je bitno za svako dete koje se bavi sportom da bude pregledano od strane lekara specijaliste sportske medicine, 2 puta godišnje, tj na svakih 6 meseci. Preporuka je da deca i roditelji koji ne budu mogli doći u utorak na pregled iz raznoraznih razloga, da zakažu pregled u nekim od specijalističkih ordinacija sportske medicine, kako bi bili sigurni da je dete zdravo i sposobno za bavljenje sportom, posebno se odnosi na decu koja tek počinju da se bave sportom.

NAPOMENA: Obzirom na epidemiološku situaciju i mere koje su na snazi, molimo svu decu da na preglede dođu sa maskom na licu. Isto se odnosi i na roditelje, s tim što dajemo preporuku roditeljima da šalju decu same na preglede da ne bismo stvarali nepotrebnu gužvu i imali mogućnost da održavamo distancu među prisutnima. Klupski treneri su ceo dan na pregledu sa decom i tu su da se nađu deci za bilo kakvu pomoć, savet i slično. Roditelji koji imaju malu decu (školica sporta i sve škole košarke) i moraju doći sa decom, podrazumeva se da poštuju sve epidemiološke mere.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 13. I 14.03.2021. GODINE10.03.2021
BB BasketPIONIRKE:

U 12. kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom K.Ž.K. Partizan iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.03.2021. godine u Beogradu u sali Nova Vizura u ul. Slavonska br. 18 sa početkom u 17:50h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 16:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 8. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Borča iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 13.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:40h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 1. kolu regionalne lige, grupa 1, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Sava iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 14.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi se kao klub pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

___________________________________________________

KADETI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 3, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 3 iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 14.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.:: PORAZI MLAĐIH PIONIRA 1 I PIONIRA, OSTALE SELEKCIJE NISU IGRALE SVOJE UTAKMICE.10.03.2021
BB Basket mlađi pioniri 1 U13, mart 2021. godineMLAĐI PIONIRI 1 U13:

Naša prva selekcija mlađih pionira je u vikendu koji je iza nas odigrala 3 utakmice u 3 dana i u sve tri poražena. Prvu utakmicu su naši dečaci odigrali na gostujućem terenu protiv ekipe K.K. Vuk i poraženi ubedljivo rezultatom 54 - 34. Tu utakmicu smo igrali prve tri četvrtine i sa glavom i skoncentrisani bili na terenu. Pali smo totalno u poslednjoj četvrtini što je protivnik iskoristio i ubedljivo pobedio utakmicu iako to nije delovalo da će biti tako većim tokom utakmice. Nakon ove utakmice, igrali smo na domaćem terenu protiv odlične ekipe K.K.Mladost iz Zemuna koja je već bila obezbedila prolazak u kvalitetnu ligu. Naši dečaci su odigrali totalno drugačiju utakmicu u odnosu na prethodni dan protiv K.K. Vuk. Počeli smo loše, pa uspeli da se vratimo u drugoj četvrtini i psihološki i rezultatski. Opet pad u nastavku tokom treće četvrtine. protivnik je u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini imao prednsot od 17 poena i zaista je delovalo da je utakmica završena i da će protivnik lagano i mirno privesti utakmicu kraju, međutim, naši dečaci su tada pokazali karakter, veliku borbenost i voljni momenat. Na 2 min do kraja utakmice smo zaigrali hrabro, pametno i agresivno, protivnik se nije snašao i nije očekivao takav pristup, u mislima su već bili pobednici obzirom na rezultatsku prednost u tim trenucima od 15 poena. Mi smo uspeli zahvaljujući takvom pristupu da za kratko vreme postignemo dosta laganih poena i praktično uvedemo utakmicu u egal završnicu. Ali nisu naši dečaci na žalost imali snage da do kraja odigraju tako i protivnik je zasluženo slavio na čemu im čestitamo. Ali smo i pored poraza sa ove utakmice izašli jako zadovoljni i podignutih glava. Pokazali smo više puta ove sezone da imamo kvalitet da igramo i pariramo ekipama koje igraju kvalitetnu ligu, tj najviši rang takmičenja. Na žalost, promenljiva forma i igre toplo - hladno koje su izazvane velikom pauzom zbog korona virusa su sigurno uticale na konačan plasman naše ekipe u kvalifikacijama. U poslednjoj utakmici koju smo igrali treći dan za redom na gostujućem terenu protiv odlične ekipe K.K. Div Basket iz Beograda smo takođe u neizvesnoj zavrčnici izgubili. Utakmica je bila jako slična kao i utakmica protiv K.K. Mladost na domaćem terenu prethodni dan. Protivnik je imao blago vođstvo u prvom poluvremenu, da bi u nastavku utakmice tokom treće četvrtine podigao prednostna dvocifrenu razliku. Naši dečaci su i u ovoj utakmici opet uspeli da se rezultatski vrate i 2 min pred kraj imaju minus od samo 3 poena. Međutim, kao i u prethodnoj utakmici, nismo imali snage da utakmicu pobedimo. Ovim porazom smo zauzeli poslednje mesto u grupi i samim tim nastavljamo takmičenje u Regionalnoj ligi koja kreće već za vikend.
Grupa je bila izuzetno jaka i ujednačena, svaka ekipa je mogla svaku da pobedi što je dobro i naši dečaci su imali 8 jakih utakmica što je velika stvar za njihov napredak. Sigurno je da i u nekim utakmicama nismo imali sreće, kao što je utakmica na domaćem terenu protiv K.K. Kolubara koju smo izgubili nakon produžetaka, pa i gore pomenuta utakmica protiv K.K. Mladost, a obe ekipe su se kvalifikovale u kvalitetnu ligu. U svakom slučaju, nemamo mnogo vremena za razmišljanje o utakmicama koje su prošle, uradićemo detaljniju analizu na kraju sezone, a već nas za vikend očekuje nastavak takmičenja kroz pomenutu Regionalnu ligu...

Rezultat utakmice: K.K. Vuk - K.K. BB Basket 54 - 34
(10-12, 19-08, 09-10, 16-04)

Poeni: Luka Marinković: 7, Milan Gavrilović: 6, Strahinja Mijailović: 5, Mateja Životić: 4, Miloš Đurić: 4, Tadija Šolević: 3, Filip Papić: 2, Marko Stepanović: 2, Vitomir Damnjanović: 1.


Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Mladost 58 - 61
(07-16, 17-12, 10-14, 24-19)

Poeni: Tadija Šolević: 18, Strahinja Mijailović: 15, Luka Marinković: 10, Milan Gavrilović: 8, Mateja Životić: 2, Filip Papić: 2, Vitomir Damnjanović: 2, Branislav Ristić: 1.


Rezultat utakmice: K.K. Div Basket - K.K. BB Basket 46 - 34
(14-11, 08-02, 11-10, 13-11)

Poeni: Sergej Radosavljević: 7, Milan Gavrilović: 6, Miloš Đurić: 6, Luka Marinković: 5, Vuk Janošević: 4, Tadija Šolević: 4, Strahinja Mijailović: 2.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 2, naša pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa odličnom ekipom K.K. Partizan NIS 2 i u neizvesnoj završnici poražena rezultatom 68 - 60. Nema se šta zameriti našim igračima kada je pristup utakmici, kada je volja i želja u pitanju, zatim borbenost koja je bila na jako visokom nivou što nas raduje, posebno, kada se uzme u obzir kvalitet protivnika sa kojim smo igrali. Naši dečaci su u ovom trenutku fizički dominantni u odnosu na protivnika pa je i ideja bila da probamo unutrašnjom igrom da ugrozimo protivnika, što su igrači i ispoštovali i u svim četvrtinama u ranoj fazi je protivnik izlazio iz bonusa i velikim brojem faulova nam davao šansu da ga kažnjavamo šutem sa linije slobodnih bacanja. Šut koji je najlakši u košarci mi nismo na ovoj utakmici uspevali da realizujemo što nas je direktno koštalo poraza. Podatak da smo na ovoj utakmici šutnuli ukupno 54 slobodna bacanja, a pogodili samo 14 dovoljno govori o našoj koncentraciji kada je ovaj elemenat u pitanju. Ne mogu se ni mnogo lošiji protivnici pobediti sa ovakvim procentom šuta. Mi smo nakon prve četvrtine koju je protivnik vodio 3 razlike, većim delom ostatka utakmice imali blagu rezultatsku prednost. Tu prednost smo imali zahvaljujući velikoj borbenosti, fizičkoj dominaciji i velikim brojem ofanzivnih skokova čime smo donekle anulirali loše procente šuta većim delom utakmice. To je sjajna stvar i podatak koji nas raduje sa nadom da ćemo i na ostalim utakmicama zadržati takav pristup. Protivnik nije odustajao od svoje agresivne igre i slao nas konstantno na liniju slobodnih bacanja što mi nismo uspevali da kaznimo i pobedimo kvalitetnog protivnika. Sredinom poslednje četvrtine smo imali i najveću prednost od 8 poena, a protivnik nije imao rešenje u napadu i teško postizao poene. Trebala nam je jedna ili dve dobre odbrane uz postignutih nekoliko slobodnih bacanja da pobedimo utakmicu. Desilo se suprotno, totalno padamo u odbrani, protivnik sa nekoliko individualnih akcija uspeva da postigne koševe što ih dodatno motiviše i vrlo brzo uspevaju da uvedu utakmicu u egal završnicu. Nismo uspeli da se vratimo u utakmicu, u tom periodu vezujemo i nekoliko promašenih zicera kada smo imali priliku da pobedimo, nismo je iskoristili i protivnik dobija utakmicu, sasvim zasluženo na čemu im čestitamo. Kao što smo već napomenuli, nismo nezadovoljni kako su naši dečaci odigrali utakmicu, borili se, bili motivisani, itd, i sve pohvale za takav pristup, ali ostaje veliki žal za propuštenom prilikom i šansom koju smo imali, a nismo je iskoristili. Pozitivna je i reakcija igrača posle utakmice kojima je kao i treneru bilo jako teško, ali sve je to sastavni deo sporta, odrastanja i sazrevanja ovih mladih ljudi. Ova utakmica će imati efekta ukoliko se izvuku pouke iz nje i na sledećim utakmicama probamo da smanjimo greške, a promenimo pristup treningu, što je igračima rečeno i posle utakmice. Još jednom čestitke akterima ove utakmice koji su prikazali sve elemente jedne vrhunske utakmice i prava je šteta što je zabranjeno publici da gleda utakmice koja bi i te kako šta imala da vidi...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Partizan NIS 2 60 - 68
(12-15, 24-16, 13-14, 11-23)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 19, Aleksandar Vasilić: 13, Igor Šuša: 8, Mihailo Pavković: 6, Danilo Radenović: 5, Petar Stevanović: 4, Nikola Stepić: 3, Andrija Radošević: 2.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 06. I 07.03.2021. GODINE02.03.2021
BB BasketMLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 8. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 07.03.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. Borislav Pekić u ul. Danila Lekića Španca br. 27 sa početkom u 19:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 18:00h.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 9. zaostalom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Mladost iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 06.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 17:00h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi se kao klub pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 10. redovnom kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Vuk iz Beograda. Utakmica se igra u petak 05.03.2021. godine u Beogradu (Kaluđerica) u sali O.Š. Miloje Vasić u ul. Dragoljuba Stojanovića br. 11d sa početkom u 20:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:00h.

_____________________________________________________

PIONIRI:

U 7. kolu regionalne lige, grupa 2, naša prva pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Partizan NIS 2 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 06.03.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi se kao klub pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.:: POBEDA PIONIRSKE SELEKCIJE U JEDINOJ UTAKMICI ODIGRANOJ OVOG VIKENDA.01.03.2021
Pioniri BB Basket - Ras 3, 28.02.2021. godinePIONIRI:

Ovog vikenda je odigrana samo jedna prvenstvena utakmica i to pionirska selekcija koja je odigrala u Beogradu protiv ekipe K.K. Ras 3. Ostale selekcije nisu odigrale svoje utakmice zbog problema u kojima se nalaze skoro sve ekipe (prehlade igrača, povrede, izolacija, itd...). U svakom slučaju, sve zaostale utakmice će deca odigrati kada se stvore uslovi za to.

Što se tiče same utakmice pionira, odigrali smo utakmicu 6. kola u okviru regionalne lige, grupa 2, protiv ekipe K.K. Ras 3 iz Beograda. Ubedljivo su naši dečaci pobedili ovu utakmicu i u ovom trenutku i realan rezultat kada je u pitanju odnos kvaliteta dveju ekipa. Znali smo i pre utakmice da je kvalitet na našoj strani, ali je teško igrati unapred dobijene utakmice. U pripremi utakmice, dečacima je rečeno da moraju da shvate utakmicu krajnje ozbiljno i budu maksimalno skoncentrisani, kao uostalom na svakoj utakmici i treningu. Naši dečaci su ispunili dogovore iz svlačionice, odigrali dobro utakmicu, skoncentrisano od samog starta i već na početku stvorili rezultatsku prednost koja je ukazivala na ubedljivu pobedu. Uspeli su naši dečaci da nadigraju protivnika u svim košarkaškim elementima, iz minuta u minut uvećavali prednost da bi na kraju ubedljivo pobedili. Pokušavali smo u ovoj utakmici da uigravamo neke varijante u odbrani što nam je u pojedinim delovima utakmice i polazilo za rukom. Bilo je i oscilacija što je sastavni deo igre. Trudićemo se da podižemo nivo igre iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu, za sve je potrebno vreme. Što se tiče napada, većinu poena smo uspevali da postignemo iz brzog napada ili kontra napada, teško nas je protivnik branio i u pozicionom napadu obzirom na razliku u kvalitetu pa smo veoma lako poentirali. Generalno imamo problem sa kretnjom igrača u pozicionom napadu, pa je i to bio jedan od zadataka na ovoj utakmici ali obzirom da smo većinu poena postigli iz tranzicije i kontra napada, što je super, ali nemamo uvid u napredak u ovom elementu igre i njegovom napretku obzirom da smo uvežbavali na treningu. Svakako ćemo već na sledećim utakmicama videti jer nas očekuju daleko košarkaški kvalitetniji protivnici. Čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na ubedljivoj pobedi, bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Ras 3 - K.K. BB Basket 40 - 90
(15 - 24, 09 - 25, 07 - 23, 09 - 28)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 19, Petar Luković: 18, Aleksandar Vasilić: 11, Mihailo Pavković: 9, Vojkan Stanković: 9, Nikola Stepić: 8, Andrija Radošević: 6, Petar Stevanović: 4, Simon Curaković: 3, Rastko Burdelj: 2, Luka Aleksić: 1.


:: SJAJAN VIKEND I POBEDE SVIH KLUPSKIH SELEKCIJA KOJE SU IGRALE SVOJE UTAKMICE. 23.02.2021
BB Basket pionirke i mlađi pioniri 2, 20.02.2021. godinePIONIRKE:

U 9. kolu kvalitetne lige za pionirke, grupa 2, naša ekipa je odigrala utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Borac Zemun i zabeležila prvu pobedu u ovoj sezoni. Ono što smo i priželjkivali u prethodnim utakmicama, u jednoj pravoj takmičarskoj i izuzetno neizvesnoj utakmici sa puno preokreta, ostvarili smo pobedu rezultatom 71-62. Ekipa je utakmicu počela izuzetno motivisano, spremna da se bori i revanšira protivniku za poraz u prvom delu takmičenja. Na samom startu utakmice, postigli smo dosta lakih poena iz kontranapada, brzom i jednostavnom igrom u napadu i agresivnom igrom u odbrani, došli smo do osetne prednosti i završili prvu četvrtinu u našu korist rezultatom 21-08. Uprkos tome što smo upozoravali da je sam početak utakmice i da se ne smemo opuštati, u drugoj četvrtini dolazi do pada u igri i gotovo potpunog preokreta. Ušli smo u veliki problem sa ličnim greškama, usporili smo igru i sporim vraćanjem u odbranu omogućili protivniku da postigne veliki broj lakih poena i na poluvreme ode sa zaostatkom od samo 2 poena. Pad u igri sa tu nije zaustavio, u trećoj četvrtini je nastavljeno u istom ritmu tako da je protivnik došao do potpunog preokreta i najviše prednosti od 9 poena na utakmici. Bitnu ulogu na utakmici imale su igračice koje su ušle sa klupe i koje su, iako sa manjim košarkaškim iskustvom, svoje role na utakmici odradile sa izuzetnom koncentracijom i dostojno zamenili iskusnije igračice koje su trpele veliku potrošnju i rano ušle u probleme sa faulovima. Prelaskom na presing preko celog terena, što nije karakteristično za našu ekipu, izbacili smo protivnika iz ritma, uspeli da uhvatimo priključak i u poslednju četvrtinu uđemo sa minimalnim zaostatkom. Povratkom na parket iskusnjih igračica koje su čitavu poslednju četvrtinu odigrale sa 4 lične greške, ostvarili smo dominaciju pod koševima, iskoristili promašaje protivnika i zrelom i sigurnom igrom u napadu ostvarili veoma važnu pobedu za naš tim. Ovom prilikom želimo da čestitamo na pobedi svim našim igračicama, pokazali smo da se rad i upornost uvek isplate. Nakon izuzetno teškog poraza u prethodnom kolu takmičenja, uspeli smo da se izdignemo, zabeležimo pobedu koja će nam biti motiv za dalji rad i izuzetno teške utakmice koje nas očekuju u nastavku takmičenja.

Rezultat utakmice: Ž.K.K. BB Basket - Ž.K.K. Borac Zemun 71 - 62
(21-08, 11-22, 12-20, 27-12)

Poeni: Milica Andrejić: 32, Đurđa Ivanović: 15, Elena Milanović: 8, Jovana Dragović: 8, Lena Mitrović: 6, Nina Živković: 2.

___________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Beko 3 i uspela u veoma neizvesnoj utakmici i završnici da pobedi odličnog protivnika. Nismo počeli utakmicu na način na koji smo želeli znajući da protivnik igra agresivnu odbranu što pogoduju i uslovi obzirom da se utakmica igrala u maloj sali. Naši dečaci se nisu najbolje snašli na presing protivnika, nekoliko puta nismo ni loptu uspeli da prenesemo na suprotnu polovinu terena, zatim, statičnost u pozicionom napadu su uslovili da protivnik na samom startu utakmice stekne neophodno samopouzdanje zbog nekoliko lagano postignutih koševa. Zbog gore navedenih stvari, protivnik je imao na kraju prve četvrtine rezultatsku prednost od 7 poena (13-06), a bitnije od rezultatske prednosti je što je imao i psihološku. U nastavku utakmice, druga petorka u pasareli je odigrala dosta bolje, vrlo brzo smo anulirali rezultatsku prednost protivnika zahvaljujući dobroj tranziciji lopte i brzo izvedenim napadima. Sprečili smo i ofanzivni skok koji nismo uspeli na početku utakmice što je sjajna stvar obzirom na fizičku dominaciju protivnika koji je dosta viša ekipa u odnosu na našu i fizički snažnija. Sa takvim pristupom igri, vratilo nam se i samopouzdanje i vera da se utakmica može pobediti. Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom i dosta boljim raspoloženjem igrača u odnosu na kraj prve četvrtine. U nastavku utakmice i drugom poluvremenu je viđena rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu i nijedna ekipa nije uspela da stvori prednost veću od 4 poena. Bilo je lepo gledati decu koja se bore, trče po terenu dajući svoj maksimum sa velikom željom za pobedom, misleći na obe ekipe. U poslednjih 30 sekundi utakmice se ušlo sa nerešenim rezultatom, a naša ekipa je imala posed lopte. Zahvaljujući velikoj borbenosti i htenju, uspeli smo posle ofanzivnog skoka da postignemo pobedonosni koš na 6 sekundi do kraja utakmice, nakon čega smo uspeli da sačuvamo rezultat odbranivši poslednji napad protivnika. Sve čestitke deci obe ekipe koji su dali svoj maksimum, protivnik je odigrao dobru i fer utakmicu. Našim dečacima svakako čestitke na pobedi i svemu prikazanom na ovoj utakmici, jer su svi zaslužni za uspeh i pobedu i svi su tome doprineli na različite našine (neko kroz poene, neko kroz skokove, neko kroz odbranu, neko kroz požrtvovanost, itd...), bravo tigrovi...

Rezultat utakmice: K.K. Beko 3 - K.K. BB Basket 2 41 - 43
(13-06, 07-14, 07-10, 14-13)

Poeni: Ognjen Popović: 17, Aleksa Bosnić: 14, Lazar Babić: 8, Mladen Bogdanović: 4.
___________________________________________________

PIONIRI:

U veoma neizvesnoj utakmici naša pionirska slekcija pobedila je ekipu K.K. Skaj Basket iz Boleča i tako prekinula niz od dva uzastopna poraza. Utakmica je odigrana u dosta lošim uslovima, obzirom na dimenzije terena, pre svega. Naš pristup, međutim, nije bio kako treba i apsolutno smo potcenili protivnika. Manjak koncentracije bio je prisutan od samog početka, što se u nastavku utakmice prelilo u nesigurnost, a rezultiralo bespotrebnom nervozom kroz celu utakmicu. U prvoj četvrtini smo se solidno prilagodili uslovima, pa su nam neke ideje i prolazile, što se materijalizovalo kroz neke lake poene koje smo uspeli da postignemo. Druga četvrtina je protekla u našoj inicijativi, ali nikako nismo uspevali da se razultatski odlepimo. Na poluvreme smo otišli sa 6 poena razlike, što je protivnik anulirao i prestigao u trećoj četvrtini koju smo igrali jako loše. Na kraju treće četvrtine protivnik je imao 1 poen prednosti i apsolutnu prednost kada je momentum u pitanju. Čestim promenama odbrane, uspeli smo da zbunimo protivničke igrače i tek u poslednjih 5 minuta vratimo rezultatsku prednost. Tajm auti su se nizali u poslednjih 5 minuta igre, a naša ekipa je ostala pribrana i uspešno privela utakmicu kraju, koja je bila veoma teška za nas. Čitava utakmica je bila veoma ružna za gledanje i vrlo malo lepih poteza je viđeno. Velike probleme smo pokazali kada je nivo koncentracije u pitanju. Neverovatan je broj šuteva iz neposredne blizine, zicera, koje smo promašili. Neprepoznavanje situacija, manjak agresivnosti u odbrani i katastrofalna odbrana na čoveku sa i bez lopte su mnogo velike greške, za koje imamo vrlo malo vremena da ispravimo. Neke od ovih grešaka mogu biti regulisane značajnim voljnim momentom naših igrača i to će se vrlo zahtevati od njih na narednim treninzima i utakmicama. Posebno raduje doprinos svih igrača na današnjoj utakmici, jer je svih 12 igrača imalo svoje role i uloge na terenu, a bez kojih današnja pobeda ne bi bila moguća. Našim momcima velike čestitke, jer su ovakve utakmice najteže za igranje. Takođe, ovo je veliko upozorenje i škola za nas, da niko od protivnika ne sme biti potcenjen na osnovu izgleda, imena kluba, renomea... Bravo momci!

Rezultat utakmice: K.K. Skaj Basket - K.K. BB Basket 55 - 65
(13-16, 11-14, 17-10, 14-25)

Poeni: Ognjen Nedeljković: 17, Petar Luković: 16, Konstantin Milošević: 12, Vojkan Stanković: 6, Mihailo Pavković: 6, Igor Šuša: 4, Andrija Radošević: 4.


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 20. I 21.02.2021. GOD17.02.2021
BB BasketPIONIRKE (vanredno kolo):

U 8. vanrednom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Vizura iz Zemuna. Utakmica se igra u sredu 17.02.2021. godine u Zemunu u sali Mala Vizura u ul. Cara Dušana br. 105 sa početkom u 13:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:30h pre podne.

_____________________________________________________

PIONIRKE (redovno kolo):

U 9. redovnom kolu kvalitetne ženske lige, grupa 2, naša selekcija pionirki igra utakmicu sa ekipom Ž.K.K. Borac iz Zemuna. Utakmica se igra u subotu 20.02.2021. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:30h.

Podsećamo roditelje i simpatizere kluba da su i dalje na snazi mere zabrane igranja utakmica pred publikom pa ih ovim putem molimo da to i poštuju. U salu niko neće moći da uđe osim učesnika utakmice (igrača i trenera) i službenih lica (sudija i delegata). Mi kao klub se strogo pridržavamo svih obaveznih i preporučenih mera, a sve u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika utakmice.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Beko 3 iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 20.02.2021. godine u Beogradu (Kotež) u sali O.Š. Vasa Pelagić u ul. Milana Zečara br. 2 sa početkom u 13:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 11:15h pre podne.
____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13:

U 8. kolu kvalifikacija za kvalitetnu ligu, grupa 4, naša prva selekcija mlađih pionira igra utakmicu sa ekipom K.K. Div Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.02.2021. godine u Beogradu u sali O.Š. Borislav Pekić u ul. Danila Lekića Španca br. 27 sa početkom u 15:00h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 13:20h.
____________________________________________________

PIONIRI:

U 5. kolu regionalne lige, grupa 2, naša pionirska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Skaj Basket iz Beograda. Utakmica se igra u nedelju 21.02.2021. godine u Beogradu (Boleč) u Sportskoj hali Boki i kutak u ul. Janka Gagića br. 19 sa početkom u 12:30h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 10:45h pre podne.
____________________________________________________

KADETI:

Na molbu protivnika odložena utakmica 4. kola.


:: POBEDA KADETA, PORAZI PIONIRA I MLAĐIH PIONIRA 2.17.02.2021
K.K. BB Basket - K.K. Žarkovo 2, kadeti, 13.02.2021. godineKADETI:

Naša kadetska selekcija pobedila je treću utakmicu za redom u Regionalnoj ligi i tako nastavila takmičenje bez poraza. Protivnik kog smo ugostili je klub sa renomeom i značajnom reputacijom, što ovoj pobedi dodatno daje na težini. Na samoj utakmici nije sve teklo po planu. Na početku smo bili rastrzani i neke ničije lopte smo određenom snalažljivošću uspeli da pretvorimo u poene. Na drugoj strani, u odbrani, nedostajalo nam je agresivnosti na samom početku, a i komunikacije između igrača. Previše smo delovali ležerno u odbrani i dopuštali smo da protivničkoj ekipi sve polazi za rukom takvim pristupom. Međutim, napad je funkcionisao sve bolje i tačke koje smo želeli smo uspeli da napadnemo, pa smo tako i stigli do velikog broja poena u prvoj četvrtini, a opet i uspeli da uvećamo razliku kada su poeni u pitanju. Paradoksalno, u drugoj četvrtini smo prikazali verovatno našu najbolju igru na utakmici, a primili smo više poena nego u prvoj, a postigli manje. Razlog tome je pomračenje koje smo doživeli u prva 2 minuta usled pokušaja igre sa veoma niskom petorkom. Nakon tajm auta smo se konsolidovali i uspostavili balans kada su pozicije u pitanju. Bez obzira na vođstvo koje smo imali konstantno, protivnik je delovao kao da nam je uvek za vratom. Nismo smeli da se opustimo ni na trenutak, obzirom da su agresivnom odbranom uspevali da stignu do lakih poena u tranziciji svaki put kada bismo ostali bez ideje u napadu. Tek u poslednjoj četvrtini uspevamo i konačno da se rezultatski odvojimo i prelomimo utakmicu u našu korist. Poslednjih par minuta protiče mirno, uz sigurno privođenje utakmice kraju. Ovo je naša najbolja utakmica od početka sezone kolektivno gledano. Mesta za napredak ima svuda, ali ekipa deluje sve bolje i bolje, i konačno izgledamo kao da hvatamo priključak sami sa sobom. Naša ekipa će naredni period iskoristiti za dodatna uigravanja i čišćenja stvari koje želimo da popravimo. Svakako, forma ekipe je na uzlaznoj putanji i dobrim treniranjem ćemo pokušati našu igru da unapređujemo svakim danom. Čestitke momcima na odličnoj utakmici, a protivniku na borbenosti i prikazanom fer pleju.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Žarkovo 2 76 - 57
(22-14, 18-15, 17-16, 19-12)

Poeni: Mateja Gerasimović: 18, Nemanja Janković: 17, Vukan Nešić: 14, Andrija Stojanović: 12, Novak Gavrilović: 10, Filip Cvetanović: 4, Vladimir Milić: 1.

___________________________________________________

PIONIRI:

Naša pionirska ekipa doživela je drugi poraz za redom u regularnom delu takmičenja Regionalne lige od strane ekipe K.K. Dynamic 2. O utakmici nema puno toga da se kaže, jer puno toga nije ni pokazano s naše strane. Od prvog do poslednjeg minuta smo odigrali na isti način: bez želje, bez motivacije, potpuno dekoncentrisani... Protivnik je to iskoristio i veoma lako poentirao čitavu utakmicu. Istina, kada je naša ekipa u pitanju, bilo je nekoliko individualnih rešenja koji su ličili na našu igru, ali opšti utisak je da smo svi zajedno svoj posao odradili jako loše. Protivnička ekipa je bila oslabljena neigranjem nekih bitnih igrača, pa su se na utakmici pojavili sa 8 igrača i u takvom rasporedu snaga mi nismo uspeli ništa da uradimo. Ovo je definitivno najlošija utakmica ove sezone i do sledeće nema puno vremena, pa ćemo pokušati da popravimo naše greške i da sledeće nedelje pokažemo pravo lice.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Dynamic 2 64 - 96
(12-26, 17-19, 15-25, 20-26)

Poeni: Mihailo Pavković: 13, Ognjen Nedeljković: 11, Aleksandar Vasilić: 10, Rastko Burdelj: 7, Petar Luković: 6, Veljko Petrović: 6, Konstantin Milošević: 4, Petar Stevanović: 3, Aleksa Stanojević: 2, Aleksa Kulić: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 2 U12:

U 4. kolu regionalne lige, grupa 1, naša druga selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Partizan NIS 2 iz Beograda i tom prilikom poražena ubedljivo rezultatom 59 - 35. Sasvim zaslužena pobeda protivnika gde rezultatska razlika možda u ovom trenutku i nije realna obzirom da je protivnik pred početak poslednje četvrtine imao i prednost od 41 poena, pa je džentlmenskim potezom protivničkog trenera i povlačenjem najboljih igrača iz igre naša ekipa uspela da smanji prednost protivnika na krajnjih 24 poena zaostatka. Protivnik je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od nas sa većim fondom igrača i mi smo zadovoljni ovom utakmicom. Zadovoljni smo i samom činjenicom da igramo u veoma jakoj grupi gde su klubovi velikog renomea poput Partizana, Beovuka i Beka što nam garantuje sigurno 6 kvalitetnih utakmica gde će naši igrači imati priliku da u nadmetanju sa kvalitetnim igračima napreduju i vide gde se trenutno nalaze u odnosu na najbolje ekipe. I pored poraza, naši dečaci su pokazali u određenim trenucima utakmice da i te kako imaju određeni nivo košarkaškog znanja i da mogu parirati najboljima. To je posebno bilo izraženo na početku utakmice što se po rezultatu ne bi reklo (03-17 prva četvrtina), međutim, naša ekipa je pronalazila rešenja za agresivnu odbranu protivnika. Imali smo u tom periodu dosta dobrih prodora ka košu, spacing i kretnja igrača odlična, ali je na žalost izostala koncentracija i realizacija, pa nismo uspevali tu dobru igru i da materijalizujemo kroz poene. Sigurno je da bi naši dečaci u toj situaciji stekli i dodatno samopouzdanje, ali opet i pored toga nismo nezadovoljni prikazanim naših dečaka. U nastavku utakmice protivnik je uvećavao svoju prednost i kvalitet koji poseduju došao do izražaja na šta naši dečaci nisu imali adekvatan odgovor. Naši dečaci su se borili i trudili što nam je jako bitno i sigurno će se takav pristup isplatiti kroz pobede na nekim drugim utakmicama sa protivnikom nižeg košarkaškog kvaliteta. Uz dobar rad na treningu, prostora za napredak u ovoj ekipi ima dosta, što smo isticali, a sigurno je da će ekipa ići uzlaznom putanjom i bivati iz utakmice u utakmicu sve bolja i bolja sa takvim pristupom. Čestitke protivniku na pobedi, a našim dečacima na borbenosti i želji da se prikažu u što boljem svetlu protiv kvalitetnog protivnika ...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket 2 - K.K. Partizan NIS 2 35 - 59
(03-17, 09-16, 04-24, 19-02)

Poeni: Luka Marjanović: 11, Aleksa Bosnić: 11, Mladen Bogdanović: 6, Luka Šerbula: 5, Gvozden Milojević: 2.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.