Ekipe kluba
SENIORI
KOŠARKA ZA NAJMLAĐE
MLAĐI PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KK BB Basket (Mladenovac) 2
PIONIRI
KK BB Basket (Mladenovac)
KADETI
KK BB Basket (Mladenovac)
JUNIORI
IGRAČI KLUBA
TRENERI
UPRAVA KLUBA
VESTI
GALERIJA
KOMENTARI
LINKOVI
O NAMA
KONTAKT

VESTI


:: ZAVRŠENA TRIBINA (PREDAVANJE) NA TEMU SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI.17.06.2019
Tribina S.K. BB Basket - Mladenovac, 12.06.2019.godU sredu 12.06.2019. godine u sali O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu, održana je tribina (predavanje) na temu SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI, PREDNOSTI ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA. Tribina je održana u cilju edukacije dece i roditelja. Predavač na tribini je bio Nemanja Marjanović, rođen 1985. godine, strukovni fizioterapeut. Fizioterapijom se bavi 13 godina, a na početku karijere je radio sa Nenadom Nešićem kao mentorom, nakon čega je usavršavanje i fizioterapiju nastavio u Švajcarskoj, Austriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trenutno je na poziciji glavnog menadžera terapeuta u Fizioterapeutskom centru Fizionova. Osoba koja je kompetentna da održi predavanje ovoga tipa i na ovu temu. Predavanje je prošlo u najboljem redu, smatramo da su ciljevi postignuti obzirom da je predavanje bilo prilagođeno uzrastu populacije koja je bila, a to su mladi. Predavanje se sastojalo iz teoretskog dela gde je definisano kako nastaju povrede, koje vrste povreda mogu biti, kako ih sprečiti, šta raditi kada se dese, itd. Na isti način je prdstavljen zdrav stil života, njegove prednsoti, štetnost usled upotrebe cigareta, telefona, psihoaktivnih supstanci, itd. Predavanje je održano uz pomoć video prezentacije. Predavač je nakon toga kroz razgovor sa decom hteo da čuje njihovo razmišljanje na temu predavanja što smatramo da je dobar vid usađivanja znanja deci koja su došla da slušaju. Projekat su osmislili klupski treneri shvatajući značaj problema koji nas okružuje, ne samo u sportu, nego u svim sferama života. Obzirom na termin održavanja tribine u 16:30h (dosta roditelja je radilo i deca koja su išla u popodnevnu smenu nisu mogla prisustvovati), mi smo jako zadovoljni posetom. 60-ak posetilaca (dece i roditelja) je imalo šta da čuje i sa tribine izađu bogatiji za iskustvo i znanje koje su usvojili. U planu nam je i da ubuduće održavamo tribine na sličnu temu u cilju edukacije naših članova. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo... te se u skladu sa tim i ponašamo i težimo ka tom cilju...
Klub duguje i zahvalnost generalnom pokrovitelju tribine, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda, predavaču Marjanović Nemanji, svom saradniku, treneru Preradović Dušanu.
A posebna i najveća zahvalnost svoj deci i roditeljima, članovima kluba, bez kojih klub ne bi ni postojao...
Klikom na link u dnu teksta ili u našoj foto galeriji se mogu pogledati slike sa održane tribine.
Tribina (predavanje) S.K. BB Basket, SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI.


:: NAJAVA KADETSKOG FINALNOG TURNIRA (F4) U OKVIRU REGIONALNE LIGE KSB-a.12.06.2019
BB BasketKADETI, FINAL FOUR REGIONALNE LIGE:

Sve utakmice se igraju u Balonu K.K. Sava u Beogradu u ul. Ljutice Bogdana br. 46 u organizaciji K.K. Skadarlija koji je kao najbolje plasirana ekipa u ligaškom delu takmičenja imao prednost u organizaciji koju je i prihvatio.

1. kolo (petak 14.06.2019.god):

- Š.K.K. Zvezdara 2 : K.K. Skadarlija
- K.K. Mondo Basket 2 : K.K. BB Basket (Mladenovac) - početak u 12:45h - polazak ispred opštine Mladenovac u 11:00h pre podne.


2. kolo (subota 15.06.2019.god):

- Š.K.K. Zvezdara 2 : K.K. Mondo Basket 2
- K.K. Skadarlija : K.K. BB Basket (Mladenovac) - početak u 15:30h - polazak ispred opštine Mladenovac u 13:45h.


3. kolo (nedelja 16.06.2019.god):

- K.K. Mondo Basket 2 : K.K. Skadarlija
- K.K. BB Basket (Mladenovac) : Š.K.K. Zvezdara 2 - početak u 16:45h - polazak ispred opštine Mladenovac u 15:00h.:: PLASMAN KADETA NA F4 (FINALNI TURNIR REGIONALNE LIGE KSB-a).12.06.2019
Kadeti K.K. BB Basket posle plasmana na F4 regionalne lige, 10.06.2019. godKADETI (1. utakmica 1/4 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/4 finala Regionalne lige naša kadetska selekcija sastala se sa odličnom ekipom KK Radivoj Korać. U poslednje 3 godine susreli smo se sa ovom ekipom čak 5 puta, tako da se obe ekipe dosta dobro poznaju. Znali smo i pre utakmice da je protivnik veoma agresivan, znali smo da čestim menjanjem odbrane umeju ekipama da poremete ritam i priprema za ovu utakmicu je bila veoma složena. Usled mladosti i neiskustva pripreme utakmica zahtevaju mnogo više vremena i jednostavno, koliko god da imamo dobru pripremu, pitanje je kako ćemo to izvesti na terenu. Naš plan je bio dobar, napadački smo bili spremni za često menjanje odbrana što nam je dalo i rezultata. Istina, prvu četvrtinu smo odigrali nešto slabije, međutim do poluvremena smo uspeli značajnije rezultatski da se odlepimo. Na celoj utakmici naša spoljna linija je igrala odlično. Istina, imali smo veći broj izgubljenih lopti nego što bismo želeli u tom trenutku i to je bila jedna od značajnijih stavki zašto nismo uspeli da se još više rezultatski odlepimo. Iz poluvremena izlazimo odlično, protivnik sada pokušava presingom po celom terenu da spusti rezultatsku razliku, međutim, mi smo taj presing razbijali na odličan način. Brzim reakcijama, pravim dodavanjima, uglavnom smo dolazili do lakih poena. U poslednjoj četvrtini najveća rezultatska razlika iznosila je 28 za našu ekipu i tada se na 6 minuta pred kraj utakmice dešava ogroman pad u igri kada je naša ekipa u pitanju. Taj presing po celom terenu koji protivnik forsira, a koji smo toliko lako rešavali, počeo je da im daje rezultata. Bespotrebnim nabijanjem pogleda u parket, besomučnim driblinzima, ulazili smo u zone za udvajanje i tako protivniku činili usluge. Prenos nam je sada bio veliki problem, pa je protivnik sa -28 u četvrtoj četvrtini uspeo da stigne do -16 u jednom trenutku. Na našu sreću bili smo koncentrisani sa linije slobodnih bacanja u tom trenutku, pa smo uspeli razliku da podignemo na konačnih 19 i tako napravimo poprilično veliki iskorak ka Finalnom turniru Regionalne lige. Utakmica se igrala u sjajnoj atmosferi, ali u vrlo teškim uslovima. U sali je bilo veoma vruće i sparno, a protivnik je bio neverovatan. U tako teškim uslovima momci nisu stali 40 minuta, igrali su u jako visokom ritmu i u trenucima kada bi većina ekipa položila oružje, oni su se borili još jače. Svakako, čestitke našim momcima na teško izvojevanoj pobedi i rezultatskoj razlici pred revanš utakmicu.

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Radivoj Korać 98 - 79
(26-20, 24-15, 26-14, 22-30)

Poeni: Vuk Obradović: 31, Vojin Đorđević: 19, Uroš Vasilić: 16, Aleksa Jovanović: 8, Filip Ilić: 8, Andrija Martinović: 8, Matija Macura: 6, Ognjen Simić: 2.

___________________________________________________

KADETI (2. utakmice 1/4 finala regionalne lige):

Drugu utakmicu 1/4 finala Regionalne lige i odlučujuću za plasman na Finalni turnir, igrali smo na gostujućem terenu, protiv ekipe KK Radovij Korać, dva dana nakon prve utakmice. Vremena za pripremu i korekciju gotovo da nije ni bilo, svakako, mi smo znali šta su naši zadaci, šta su naše greške bile. Utakmicu ipak, i pored pripreme na atmosferu na vrućem gostujućem terenu, otvaramo neverovatno nervozno. Primamo 2 laka koša u prvom minutu a u prvih 5 napada smo izgubili 5 lopti, bez šuta na koš! To dovoljno govori o pristupu i načinu na koji smo ušli u najvažniju utakmicu u sezoni. Neverovatno, ali mi prvu četvrtinu uspevamo da dobijemo i pored svih grešaka, što iznuđenih, što neiznuđenih. Do kraja utakmice smo igrali na isti način. Bili smo nervozni u igri, rastrzani, sa bljeskovima naših mogućnosti, sposobnosti i veština. Naše poentiranje se uglavnom svodilo na individualna rešenja, jer smo usled katastrofalnog vremena reakcije propuštali prilike koje nam je protivnik svojim riskantnim odbranama pružao. U poslednju četvrtinu ulazimo sa 9 poena prednosti u ukupnom rezultatu. Iako smo uspevali da podignemo minimalno razliku u četvrtoj četvrtini, protivnik se ponovo nije predavao do samog kraja. Posle svakog tajm auta su izašli bolji, agresivniji, a mi nikako nismo uspevali da prelomimo tu utakmicu i konačno u našu korist. Utakmica se svodi na poslednjih 3 minuta kada je usled velike nervoze protivnički igrač napravio nesportski faul nad našim plejmejkerom, pa smo na taj način uspeli da stignemo do nekih lakih poena. Naravno, tu nije bio kraj utakmice, pa je tako 40 sekundi pred kraj utakmice viđena prava drama. Protivnik je tada prišao na 3 poena razlike i mi na bizaran način gubimo loptu ispod sopstvenog koša i tako poklanjamo izuzetno bitan posed kada je naša ekipa u pitanju. Ipak dobrom odbranom pre svega, a i uz malo sportske sreće uspevamo da se domognemo lopte i pogodimo slobodna bacanja kada je bilo najpotrebnije. Tako utakmicu gubimo sa 15 poena razlike, ali u ukupnom rezultatu ovog napetog dvomeča slavimo sa 4 poena razlike. Nakon utakmice usledilo je veliko slavlje igrača, a mi ćemo dobar rad i kvalitet pokazati već sledećeg vikenda na Finalnom turniru, kada ćemo se potruditi da odigramo najbolju košarku cele godine. Na kraju i reč, dve, o protivniku. Protivnička ekipa je pokazala izvanredan nivo zalaganja. Istina je da smo fizički dominantnija ekipa, verovatno i tehnički, ali protivnička ekipa je u dvomeču održala predavanje o borbenosti. Daleko od toga da su se naši momci predali u nekom trenutku, ali biti u konstantnom zaostatku kao što su oni bili od prvog minuta prve utakmice, pa do poslednjeg i tako napadati, želeti i verovati je za primer i to će nam služiti kao primer kako treba i kako se može. Isto tako, jedna od najbitnijih stvari na ovoj utakmici bili su naši navijači. Kadetska selekcija ćitave sezone privlači veliku pažnju zbog atraktivnosti igre, ozbiljnosti, pristupa, a na ovoj utakmici imali smo ogromnu podršku roditelja, drugova i drugarica naših igrača. Zaista su ogromnu podršku pružili ti ljudi koji su bili sa nama u sali i snose sigurno veliki deo odgovornosti za ovaj rezultat koji je od velikog značaja za klub, ali i za grad koji predstavljamo. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj ženskoj juniorskoj selekciji koja iz utakmice u utakmicu dokazuje kakvo zajedništvo vlada u klubu i da su svi igrači i treneri deo velike porodice. Veliki uspeh je napravljen i do sad, ali pravi izazov tek predstoji, pa se nadamo da ćemo sezonu zatvoriti i krunisati na pravi način već narednog vikenda.

Rezultat utakmice: K.K. Radivoj Korać - K.K. BB Basket 67 - 52
(14-16, 19-10, 14-11, 20-15)

Poeni: Uroš Vasilić: 17, Aleksa Jovanović: 14, Vojin Đorđević: 5, Aleksa Macura: 4, Filip Ilić: 4, Andrija Martinović: 3, Matija Macura: 3.


:: ZAVRŠEN FINALNI TURNIR (F4) REGIONALNE LIGE ZA PIONIRE.12.06.2019
Pioniri K.K. BB Basket - F4, 10.06.2019.god.Naša prva pionirska selekcija, dečaci rođeni 2004. godine i mlađi, su napravili sjajan rezultat ove sezone plasiravši se na finalni turnir (F4) regionalne lige KSB-a. Emocije su podeljene i smenjuju se zadovoljstvo zbog samog plasmana na finalni turnir do tuge zbog osvojenog 4. mesta, a jedan posed lopte i dobra odbrana su nas delila od zlatne medalje. Kada premotamo film unazad i prisetimo se da smo i u 1/16 finala, u 1/8 i 1/4 finala imali veliku muku da prođemo u narednu fazu takmičenja, ne možemo biti nezadovoljni osvojenim 4. mestom. Takođe, činjenica da je na početku takmičenja učestvovala 51 ekipa dovoljno govori o uspehu među 4 najbolje ekipe regionalne lige prvenstva Beograda. U 1/16 finala nam je protivnik bila ekipa K.K. Gro Basket koju smo u oba susreta pobedili, ali imali velikih poteškoća u prvoj utakmici na gostujućem terenu. U 1/8 finala je bila ekipa K.K. Vuk, od koje smo u prvoj utakmici izgubili na gostujućem terenu 15 razlike. U revanšu je naša ekipa odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni i ubedljivom pobedom se plasirala u 1/4 finala. Tamo nas je čekala ekipa K.K. Pobednik 011 kao poslednja prepreka ka finalnom turniru. U prvoj utakmici protiv pomenutog protivnika na domaćem terenu smo uspeli da slomimo otpor protivnika pred sam kraj utakmice i pobedimo sa 21 poenom razlike. U revanš utakmici uz dosta sreće prolazimo dalje. Kada se posmatra sa ovog stanovišta, ovo je fenomenalan uspeh i mi smo svi u klubu ponosni na to i na sve dečake koji su svojim radom, zalaganjem i ponašanjem to apsolutno i zaslužili...
Što se tiče samog finalnog turnira (F4), u 3 dana smo odigrali 3 utakmice. Prvog dana turnira, protivnik nam je bio i favorit turnira, ekipa koja je i organizovala turnir, K.K. Novi Beograd 7. Naši dečaci su tu utakmicu odigrali fenomenalno, borbeno, skoncentrisano, reagujući pravovremeno i uz dobre odluke i u fazi napada i odbrane uspešno kažnjavala kvalitetnog i favorizovanog protivnika. Kako je vreme odmicalo, mi smo bili sve sigurniji, a protivnik manje siguran. Videlo se da možemo da igramo protiv odličnog protivnika što su i samo igrači shvatili i na kraju i pobedili prvog favorita za osvajanje turnira rezultatom 71 - 62. Nakon te utakmice, malo su nam i ambicije porasle i činilo se u tom trenutku da ekipa može ne samo do medalje, nego da se bori i za najviši plasman. Iako smo i pre početka turnira ostalim ekipama prepustili uloge favorita, nakon ove utakmice su nam svi na ramena stavili ulogu favorita što nam očigledno nije odgovaralo i pritisak sa kojim nismo uspeli da se izborimo.
Drugog dana finalnog turnira smo odigrali utakmicu protiv ekipe K.K. Radnički iz Obrenovca. Obe ekipe su u tom trenutku imale po pobedu od prvog dana takmičenja i obe ekipe su bile svesne da će pobedom osigurati medalju. Sjajna je utakmica bila, neizvesna do samog kraja, ekipe su se naizmenično smenjivale u vođstvu, deca iz obe ekipe su dala sve od sebe da njihov tim dođe do pobede. U jednom trenutku, 6 min do kraja mi smo imali 6 poena prednosti i činilo se da smo bliži pobedi obzirom da je u tim trenucima protivnik već uveliko bio u bonusu i protivnički trener više nije imao time out-a. Ali smo nakon toga imali nekoliko loših odluka u odbrani kao i nekoliko ishitrenih šuteva sa lošom selekcijom u napadu što je protivnik iskoristio da se približi rezultatski i u poslednjim sekundama utakmice obezbedi sebi pobedu i sigurnu medalju. Mi nismo imali ni sreće na ovoj utakmici obzirom da je protivnik u pojedinim trenucima pogađao jako teške šuteve posle naše dobro odigrane odbrane. Sasvim zaslužena pobeda protivnika.
Poslednjeg dana turnira smo se sastali sa ekipom B.K.K. Radnički 3 iz Beograda i matematika je bila da bi nas i minimalna pobeda odvela na 1 mesto, opet u zavisnosti i od rezultata utakmice druga dva tima. U svakom slučaju, pobeda nam je obezbeđivala medalju, samo je bilopitanje kojeg sjaja. Ali na našu žalost, naši dečaci su se izgleda i emotivno i fizički ispraznili prethodni dan kada smo dobijenu utakmicu izgubili i nisu uspeli psihički da se oporave, pa je protivnik to iskoristio i ubedljivo nas nadigrao u svim elementima košarke i zasluženo pobedio sa 25 poena razlike i na taj način obezbedio sebi bronzanu medalju. Mi smo tim ubedljivom porazom sebe ostavili bez medalje na ovom finalnom turniru. Nakon poslednje odigrane utakmice na turniru gde je K.K. Novi Beograd ubedljivo savaladao ekipu K.K. Radnički Obrenovac poredak je bio sledeći:

1. K.K. Novi Beograd 7 - (zlatna medalja)
2. K.K. Radnički (Obrenovac) - (srebrna medalja)
3. B.K.K. Radnički 3 - (bronzana medalja)
4. K.K. BB Basket (Mladenovac)

Činjenica je da bismo mi bili prvaci da smo pobedili utakmicu drugog dana turnira (protiv K.K. Radnički - Obrenovac) jer je K.K. Novi Beograd 7 imao takođe 2 pobede kao što bismo i mi imali da smo pobedili, ali bismo imali bolji međusobni skor i na taj način bi bili prvaci. Saznanje da nas je jedna lopta delila od prvog mesta, a na kraju smo ostali bez medalje, veoma boli i ostaje veliki žal za propuštenom prilikom jer smo bili tako blizu. Ali to je sport i košarka ja zato jedan od najlepših sportova, veoma je mala granica između radosti i tuge. Izvući ćemo pouke iz ovoga i nadamo se izaći još jači iz cele situacije. Mi svi u klubu smo ponosni na naše dečake zbog velikog uspeha koji su napravili samim plasmanom na finalni turnir i koji su odigrali hrabro, borbeno i dostojno prezentujući i klub i mesto iz kog dolaze. Na svemu im čestitamo, BRAVO TIGROVI...
U našoj foto galeriji ili klikom na link u dnu teksta se mogu pogledati slike sa finalnog turnira pionira.

Rezultat 1. utakmice: K.K. Novi Beograd 7 - K.K. BB Basket 62 - 71
(18-21, 17-10, 12-24, 15-16)

Poeni: Nikola Stojković: 19, Nemanja Janković: 13, Mateja Gerasimović: 13, Filip Stojković: 13, Marko Živković: 6, Filip Cvetanović: 5, Luka Živadinović: 2, Mladen Jovanović: 2.

Rezultat 2. utakmice: K.K. Radnički Obrenovac - K.K. BB Basket 78 - 75
(17-19, 20-19, 24-18, 17-19)

Poeni: Mateja Gerasimović: 27, Nemanja Janković: 18, Filip Stojković: 16, Nikola Stojković: 6, Marko Živković: 6, Dimitrije Mijailović: 2.

Rezultat 3. utakmice: K.K. BB Basket - B.K.K. Radnički 3 54 - 79
(10-18, 17-27, 13-17, 14-17)

Poeni: Mateja Gerasimović: 19, Filip Stojković: 9, Nemanja Janković: 9, Filip Cvetanović: 5, Nikola Stojković: 4, Marko Živković: 2, Vukašin Pavlović: 2, Andrija Stojanović: 2, Luka Živadinović: 2.

Finalni turnir (F4) pionira, sezona 2018/2019


:: AKCIJA POSTAVLJANJA KOŠARKAŠKIH TABLI NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC NASTAVLJENA I OVE SEZONE.08.06.2019
Košarkaška tabla BB Basket, naselje Tozino voće - Mladenovac, 07.06.2019.U petak 07.06.2019. godine, na inicijativu meštana mladenovačkog naselja Tozino voće, na igralištu za basket u sklopu naselja smo postavili košarkašku tablu, obruč i mrežicu i time omogućili deci i ostalim sugrađanima da se bave basketom. Uspeli smo da obezbedimo budžet i na ovaj način osposobimo još jedan u nizu terena na teritoriji Gradske opštine Mladenovac. Akcija koju smo započeli još pre 10 godina u cilju promocije basketa i košarke, ali i sporta uopšte je nastavljena i ove godine. Cilj ovakvih akcija je i promocija i omasovljenje kluba. Do sada je urađeno mnogo i skoro da nema otvorenog košarkaškog terena na teritoriji naše opštine, školskog trerena, fiskulturne sale... koji nismo opremili košarkaškim tablama i obručevima, i ocrtali (obeležili) po novim Fiba pravilima. Trudićemo se i ubuduće u zavisnosti od sredstava da izlazimo u susret na poziv građana i osposobljavamo košarkaške i basketaške terene njihovoj nameni. Klub se zahvaljuje meštanima (roditeljima i deci koji su inače članovi kluba) naselja Tozino voće u Mladenovcu koji su pomogli klupskom treneru da postavi tablu, a na slici u prilogu teksta se nalaze osobe koje su pomogle postavljanje table.


:: PROJEKAT - SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆAVANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI, PREDNOSTI ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA.07.06.2019
Tribina S.K. BB Basket - Mladenovac, Sprečavanje negativnih pojava i nasilja u sportu, promocija fair play igre i nenasiljaU sredu 12.06.2019. godine u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 16:30h održaće se javna tribina na temu SPORTSKE POVREDE I OPORAVAK, PREVENCIJA I NJIHOVO SPREČAVANJE, OBEZBEĐIVANJE ADEKVATNOG SPORTSKO ZDRAVSTVENOG OBRAZOVANJA, ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA, POVEĆAVANJE SVESTI O ŠTETNOSTI PUŠENJA I PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI, PREDNOSTI ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA. Tribinu organizuje S.K. BB Basket iz Mladenovca pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Projekat su osmislili klupski treneri, a sve u cilju edukacije naših članova (prvenstveno dece, a i roditelja). Svedoci smo i nije retka pojava u sportu i košarci da se igrač povredi usled različitih faktora i činilaca. Na neke se može uticati, a na neke ne, pa u skladu sa tim se i rodila ideja da organizujemo jedno ovakvo predavanje kako bi deci i roditeljima podigli svest na ovu temu. Pored ove teme, biće priče i na temu prednosti zdravih stilova života, govoriće se i o štetnosti konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci što je veoma česta pojava u savremenom društvu i kod mladih. Svakako da sve te pojave želimo da smanjimo i ukažemo našim članovima na negativne posledice toga. Poznato je da je misija kluba od njegovog osnivanja, društveno koristan rad, usmeravanje mladih sportista i izvođenje na pravi put, ukazivanje deci na značaj školovanja, usađivanje navika deci koje će im biti od koristi u budućnosti, pripremanje mladih da budu korisni društvu i sebi te da i oni sutra na taj način vaspitavaju svoju decu što je formula za zdravo društvo kojem težimo...

Uspeli smo da dovedemo 2 eminentna predavača koja imaju iskustvo u radu iz pomenute oblasti. Radi se o Nenadu Nešiću, rođenom 1972. godine, strukovni fizioterapeut, direktor Fizioterapeutskog centra Fizionova. Poslom fizioterapije se bavi 25 godina, a svoja iskustva sticao je radom u Japanu, Švedskoj i Srbiji, iz različitih oblasti medicine kao što su neurologija, reumatologija, traumatologija, sportske povrede i postoperativna stanja.

Drugi predavač na ovoj tribini će biti Nemanja Marjanović, rođen 1985. godine, strukovni fizioterapeut. Fizioterapijom se bavi 13 godina, a na početku karijere je radio sa Nenadom Nešićem kao mentorom, nakon čega je usavršavanje i fizioterapiju nastavio u Švajcarskoj, Austriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trenutno je na poziciji glavnog menadžera terapeuta u Fizioterapeutskom centru Fizionova.

Apel i poziv svoj deci i roditeljima koji su članovi kluba da odvoje vreme i dođu u pomenutom terminu i odslušaju predavanje, nakon čega će moći da postavljaju pitanja predavačima vezano za temu. Trudili smo se da odaberemo termin koji je najpogodniji kako bismo okupili što veći broj ljudi u cilju edukacije i usmeravanja dece u pozitivnom smeru. U planu nam je da i u budućnosti organizujemo slične tribine u pomenutom cilju. Klub se ovom prilikom zahvaljuje predavačima što su prihvatili da budu deo pomenutog projekta, čast i zadovoljstvo nam je što ćemo imati priliku da slušamo eminentne predavače iz te oblasti. U prilogu teksta je slika sa tribine održane prošle godine, takođe u organizaciji kluba.


:: KOŠARKAŠKI KAMP (PRIPREME) ZLATIBOR 2019 - OBAVEŠTENJE RODITELJIMA I KORISNE INFORMACIJA.06.06.2019
Grupna slika dece i trenera K.K. BB Basket na kampu Zlatibor 2018Poštovani roditelji i deco,

U nastavku teksta imate korisne informacije o stvarima koje možete spremiti deci na košarkaški kamp Zlatibor 2019 koje su im potrebne tokom osmodnevnog boravka na Zlatiboru. Polazak na kamp je 20.06.2019. godine (četvrtak) u prepodnevnim satima (javićemo naknadno tačno vreme polaska) ispred sportskog centra Ljubomir Ivanović - Gedža u Mladenovcu, a povratak je u četvrtak 27.06.2019. godine, oko 13 - 14h bi trebali da budemo u Mladenovcu (bićemo u kontaktu u slučaju nekih promena). Sva deca bi trebala da budu obučena u neku od klupskih majica (BB Basket) u odlasku. Prevoz dece na kamp će vršiti najverovatnije preduzeće Lasta iz Mladenovca (i to ćemo naknadno potvrditi). Džeparac koji se šalje deci je individualna stvar svakog roditelja ali naša preporuka je da im je 300-400 dinara sasvim dovoljno dnevno. Takođe, roditelji imaju mogućnost da džeparac koji pošalju deci stoji kod trenera ili kod dece, u zavisnosti kako se pre polaska dogovorimo sa roditeljima. U dogovoreno vreme sa decom, trener će svakodnevno deliti džeparac. Preporuka je da deca ne nose vredne stvari u vidu preskupih telefona (mogu poneti neki stariji mob.tel koji će vršiti funkciju), laptop, fotoaparate... Roditelji treba treneru da kažu pre polaska o eventualnim zdravstvenim problemima koja imaju deca ili određenim navikama dece, ishrane i slično...
Što se tiče stvari koje treba poneti na kamp naš savet je sledeći:

- Zdravstvena knjižica
- Dva para patika (jedne za trening, jedne van treninga)
- Papuče
- Što više opreme za trening (šorceva, majica, čarapa i donjeg veša - sve x 8 - broj dana boravka na Zlatiboru)
- Sredstva za higijenu (peškire, šampon, kupka za tuširanje, sapun, dečija krema za lice, kaladont, četkica za zube...)
- Zaštitna krema za sunčanje
- Kupaći donji veš (za odlazak na bazen ukoliko nam vremenski uslovi dozvole)
- Pidžamu
- Trenerke (2-3)
- Jaknu (neku tanju za period jesen)
- Garderobu za izlazak do luna parka ili slično (neki lepši šorc, bermude, farmerke, majicu, duks...)
- U manji ranac spakovati vlažne i obične maramice, sendviče, veliku vodu, sokove i slaniše po sopstvenom izboru, plastičnu čašu... da imaju tokom puta.

Ukoliko nečije dete ima nekih posebnih stvari koje su mu potrebne roditelj će mu poslati... Spisak stvari se ne razlikuje mnogo od onih klasičnih kada se ide na odmor ili ekskurziju uz napomenu da treba poslati pojačano garderobu za trening što se i vidi iz gore navedenog u tekstu...
Roditelji mogu dodatne informacije dobiti svakodnevno pozivom na broj telefona 065/83-07-894 - Boris Bosnić ili na viber grupi koju imamo.
Slika koja se nalazi u prilogu teksta je grupa dece i trenera iz kluba koji su bili prošle godine (2018) na kampu na Zlatiboru.


:: ONI SU NAŠ PONOS.04.06.2019
Dimitrije Milojkić 2010.god, Filip Stojković 2004.god i Mihailo Pavković 2006.godSa velikim zadovoljstvom i radošću se možemo pohvaliti da u svojim redovima imamo dečake koji su uspešni ne samo na košarkaškom polju nego i u školi, muzici, itd. Od nedavno smo uveli u praksu sa namerom da postane tradicija, da javno ističemo uspehe naših članova na državnom i međunarodnom nivou. Već smo objavili uspehe naša dva igrača, Andrije Stojanovića, rođenog 2004. godine i Vuka Obradovića, rođenog 2002. godine. Naime, još naša tri igrača su napravili velike uspehe na međunarodnom tj državnom nivou i takmičenjima što je svakako vredno pomena i nešto čime se ponosimo, a to su: Dimitrije Milojkić, rođen 2010. godine, Filip Stojković, rođen 2004. godine i Mihailo Pavković, rođen 2006. godine.

Dimitrije Milojkić, rođen 2010. godine, član je muzičke škole Stevan Hristić iz Mladenovca i pored toga što pokazuje talenat i napredak na polju košarke, veoma je talentovan i na polju muzike sa instrumentom harmonikom, gde je beležio sjajne rezultate kao što su: Memorijal Aca Panić u Mladenovcu, zatim međunarodni festival Mahfest u Beogradu, kao i Dani harmonike u Smederevu. Na pomenutim takmičenjima je osvojio prve nagrade i skrenuo pažnju na sebe. Inače, Dimitrije je učenik drugog razreda pomenute muzičke škole u klasi profesorke Sanje Ivanović, a takođe je i odličan učenik drugog razreda O.Š. Momčilo Živojinović u Mladenovcu i veliki ljubitelj čitanja. Član je Gradske biblioteke i pročitao je do sada preko 100 knjiga nevezano za nastavu i obaveze čitanja koju imaju u školi.


Filip Stojković, rođen 2004. godine, je osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju iz Nemačkog jezika i time kao nagradu dobio mesec dana boravka u Nemačkoj. Na Republičko se plasirao kao najbolji na opštinskom, a nakon toga i na okružnom takmičenju. Od ukupno 76 učesnika na Republičkom takmičenju, njih 10 je otišlo dalje na konverzaciju među kojima je bio i naš Filip. On je osvojio apsolutno treće mesto (nije delio mesto sa nekim od druge dece), a isto tako je i prvo i drugo mesto. Jedini je iz Grada Beograda osvojio neko od mesta na Republičkom, ostala deca su iz ostatka Srbije. Takmičenje se inače održalo 19.05.2019. godine u Beogradu (Borča) u O.Š. Rade Drainac. Inače, Filip je odličan učenik i dobitnik Vukove diplome u O.Š. Sveti Sava u Mladenovcu i jedan od kandidata za učenika generacije.


Mihailo Pavković, rođen 2006. godine, je vicešampion Srbije u atletici u disciplini bacanje kugle. Na takmičenju održanom u Sremskoj Mitrovici 18.04.2019. godine, Mihailo je zauzeo drugo mesto u jakoj konkurenciji i time postigao veliki uspeh za sebe i O.Š. Momčilo Živojinović koju pohađa.


Obzirom da deci često naglašavamo koliko je bitna škola za njihovu budućnost i usmeravamo pričom ka tome da budu odlični đaci ističući značaj škole, sa ponosom se možemo pohvaliti da smo jedan od klubova koji u svojim redovima ima najviše odlikaša i uspešne dece na raznim poljima. Jedan i od uslova da se bude u klubu je i taj da dete bude dobar đak. Ponosni smo što naši članovi beleže uspehe na nivou države kao i na međunarodnom nivou, pa ovim putem čestitamo našim dečacima koji prenose dobar glas kada je u pitanju njihovo ime, klub i grad iz kog dolaze...
BRAVO DEČACI I SAMO TAKO NASTAVITE, PONOSIMO SE VAMA...


:: NAJAVA UTAKMICA ZA VIKEND 08. I 09.06.2019.04.06.2019
BB BasketPIONIRI 1, U15: FINAL FOUR REGIONALNE LIGE:

Sve utakmice se igraju u Hali Vizura Sport u Zemunu u ul. Cara Dušana br. 105 u organizaciji K.K. Novi Beograd 7 koji je kao najbolje plasirana ekipa u ligaškom delu takmičenja imao prednost u organizaciji.

1. kolo (subota 08.06.2019.god):

- B.K.K. Radnički 3 : K.K. Radnički (Obrenovac)
- K.K. Novi Beograd 7 : K.K. BB Basket (Mladenovac) - početak u 14:30h - polazak ispred opštine Mladenovac u 12:10h.


2. kolo (nedelja 09.06.2019.god):

- B.K.K. Radnički 3 : K.K. Novi Beograd 7
- K.K. Radnički (Obrenovac) : K.K. BB Basket (Mladenovac) - početak u 12:30h - polazak ispred opštine Mladenovac u 10:45h pre podne.


3. kolo (ponedeljak 10.06.2019.god):

- K.K. Novi Beograd 7 : K.K. Radnički (Obrenovac)
- K.K. BB Basket (Mladenovac) : B.K.K. Radnički 3 - početak u 12:30h - polazak ispred opštine Mladenovac u 10:45h pre podne.

____________________________________________________

KADETI:

U prvoj utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u subotu 08.06.2019. godine u Mladenovcu u sali O.Š. Sveti Sava sa početkom u 18:20h. Pozivamo sve navijače i simpatizere kluba da dođu u što većem broju i podržimo naše dečake da odigraju hrabro i borbeno protiv kvalitetnog protivnika.

U drugoj revanš utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša kadetska selekcija igra utakmicu sa ekipom K.K. Radivoj Korać iz Beograda. Utakmica se igra u ponedeljak 10.06.2019. godine u Beogradu u sali O.Š. Milan Đ. Milićević u ul. Borivoja Stevanovića br. 27a sa početkom u 21:20h. Polazak je planiran ispred Gradske opštine Mladenovac u 19:40h.


:: SJAJAN VIKEND UTAKMICA ZA KLUB, PLASMAN PIONIRA NA F4 REGIONALNE LIGE, PLASMAN KADETA U 1/4 FINALA REGIONALNE LIGE I VELIKA BORBA MLAĐIH PIONIRA ZA 1/4 FINALA REGIONALNE LIGE.04.06.2019
Pioniri U15, BB Basket - Pobednik 011, 02.06.2019.PIONIRI 1 U15:

U drugoj i revanš utakmici 1/4 finala regionalne lige, naša prva pionirska selekcija je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Pobednik 011 iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 71 - 65. Obzirom da je naša ekipa u prvoj utakmici na domaćem terenu pobedila istog protivnika rezultatom 82 - 61, pa je boljim koš količnikom uspešnija izašla iz ovog duela i na taj način se plasirala na finalni turnir regionalne lige. Sigurno i bez sumnje je ovo veliki uspeh za decu koja su izborila plasman među 4 ekipe od 51 ekipa koliko je bilo na početku takmičenja. Svi iz kluba su ponosni na njih i na veliki uspeh koji su napravili sa nadom i željom da se neće ni tu zaustaviti. Iako bez ikakvog pritiska i opterećenja, pokušaćemo i na finalnom turniru da pružimo maksimum i ako nam se ukaže i najmanja šansa za nekom od medalja, probaćemo da je prihvatimo oberučke, što bi bio fantastičan uspeh. Poznavajući kvalitet protivnika na finalnom turniru (K.K. Novi Beograd 7, K.K. Radnički - Obrenovac i B.K.K. Radnički), prepustićemo ulogu favorita protivnicima i pokušati iz prikrajka da iznenadimo nekoga od favorita. Što se tiče ove utakmice, ni malo nije bila laka, naprotiv, uložili smo maksimum napora da se plasiramo dalje. Iako smo imali prednost od 21 poena pred ovu utakmicu, znali smo da se protivnik neće predati i da će uložiti maksimum napora da anulira tu prednsot iz prve utakmice odigrane u Mladenovcu. Znali smo da je protivnik izuzetno opasan u šutu sa spoljnih pozicija, pa smo u pripremi utakmice hteli da ih agresivnom odbranom nateramo da što više spuštaju loptu u dribling pa dobrom odbranom na lopti i posle rotacijom nateramo na greške. Takođe smo znali da im je klupa dosta kraća u odnosu na našu pa smo igračima savetovali da budu strpljivi i koncentrisani tokom cele utakmice jer smo znali da će i protivniku opadati koncentracija kako vreme bude odmicalo i da ne smemo gubiti koncentraciji pri bilo kom rezultatu. Tako je i bilo. Protivnik je počeo utakmicu silno motivisan, bio agresivan i skoncentrisan, dok mi sa druge strane nismo uzvratili istom merom. I naši dečaci su imali volju i želju koja uopšte nije bila sporna na ovoj utakmici, ali odluke u fazi napada i odbrane nisu bili na visokom nivou pa je protivnik to koristio i polako spuštao našu prednost iz prve utakmice. Istim tempom je protivnik nastavio i u drugoj četvrtini i u tim trnucima bio vrlo blizu preokreta. Na poluvreme se otišlo sa prednošću protivnika od 15 poena. U nastavku je protivnik pokušao da skroz preokrene rezulztat, u jednom trenutku početkom treće četvrtine imao i 18 poena prednosti ali su naši dečaci odoleli pritisku protivnika i kako je vreme odmicalo protivniku je koncentracija popuštala usled umora i skraćene klupe, a mi uspeli da održimo visok intenzitet i spustimo prednost protivnika. Sredinom poslednje četvrtine smo uspeli da smanjimo prednost protivnika na jednocifrenu razliku nakon čega su spustili koplja i mi mirno utakmicu priveli kraju sa rezultatom koji nas je vodio na F4. Naši igrači su u tim trenucima utakmice pokazali veliki karakter i dokazali da se nisu slučajno plasirali na F4. Sve čestitke protivniku na ovom dvomeču, borbenosti i želji koju su pokazali, a našim dečacima na svemu prikazanom kako u ovom dvemeču tako i na celoj sezoni apsolutno nebitno od onoga što će prikazati na finalnom turniru, BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. Pobednik 011 - K.K. BB Basket 71 - 65
(17-10, 27-19, 12-15, 15-21)

Poeni: Filip Cvetanović: 15, Filip Stojković: 12, Nemanja Janković: 11, Mateja Gerasimović: 11, Luka Živadinović: 10, Marko Živković: 6.

____________________________________________________

KADETI (1. utakmica 1/8 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/8 finala Regionalne lige, naša kadetska selekcija ostvarila je pobedu protiv ekipe Novog Beograda 7 -2. Sa protivničkom ekipom smo se sreli u ligaškom delu takmičenja i u oba susreta smo ubedljivo slavili, međutim plej of je skroz drugo takmičenje i samo velikim zalaganjem i koncentracijom možemo ostvariti pozitivne rezultate. Utakmicu smo otvorili dosta dobro u napadu. Protivničku zonsku odbranu smo odlično rešavali pravovremenim utrčavanjima i sa nekoliko lakih koševa stigli smo do prednosti na samom početku, međutim, u odbrani smo bili očajni. Čak 8 poena u prvoj četvrtini primamo iz kontra napada, što je nedopustivo, a što nam se dešavalo i do kraja utakmice. Oscilirali smo dosta u igri, pa smo tako u drugoj četvrtini imali velikih 17 poena prednosti, koje smo stekli zahvaljujući odličnoj odbrani i velikoj požrtvovanosti. Pred kraj druge četvrtine dolazi do opuštanja u igri i o onim oscilacijama o kojima smo govorili, pa protivnik razliku spuštana 10 poena zaostatka. Treću četvrtinu otvaramo na sličan način, protivnik to koristi, pa je u jednom trenutku razlika bila samo 6 poena za našu ekipu. Uspevamo u drugom delu treće četvrtine da se konačno konsolidujemo i četvrtu četvrtinu smo odigrali najbolje moguće - čvrsto u odbrani, sigurno u napadu, pa se to odrazilo i na rezultat i konačnu razliku koja je za nas i više nego zadovoljavajuća, kada se uzme u obzir način na koji smo odigrali utakmicu. Sledeća, druga utakmica je na programu u nedelju, a do tada ćemo pokušati da ispravimo greške iz prve utakmice. Ono što našim momcima mora da bude jasno, jeste da je u plej ofu svaka lopta bitna. Odbrana koja se propusti, lopta koja se izgubi, često je samo jedna dovoljna da reši seriju. Zaliha od 24 poena razlike iz prve utakmice nam je rezultatski odlična podloga za pripremu određenih stvari u igri, ali definitivno nije garant prolaska u narednu rundu takmičenja. Naši momci će pristupiti ozbiljno i revanš utakmici uz korekciju grešaka koje su viđene na prvoj utakmici. Čestitke momcima na pobedi i protivničkoj ekipi na odnosu i odigranoj utakmici.

Rezultat utakmice: K.K. Novi Beograd 7 - 2 - K.K. BB Basket 54 - 78
(15-20, 12-17, 14-16, 13-25)

Poeni: Vuk Obradović: 20, Uroš Vasilić: 18, Filip Ilić: 17, Vojin Đorđević: 9, Andrija Martinović: 8, Aleksa Mihajlović: 4, Aleksa Macura: 2.

____________________________________________________

KADETI (2. utakmica 1/8 finala regionalne lige):

U revanš utakmici 1/8 finala Regionalne lige, naša kadetska selekcij slavila je ubedljivim rezultatom i tako se plasirala u narednu rundu plej ofa. Već nekoliko utakmica za redom počinjemo dosta nesigurno u napadu, pa kako prva četvrtina odmiče postajemo sve bolji, što je bio slučaj i na ovoj utakmici. Velika doza agresivnosti, ali i loša tehnika u odbrani proizveli su veliki broj faulova u tom početnom periodu, pa smo protivniku dozvolii poene sa slobodnih bacanja. Sve do prvog tajm auta nismo igrali kako se od nas očekuje, iako smo u tom trenutku već navikli na protivničku zonsku odbranu. Od tajm auta se stvar drastično menja, postajemo dosta obazriviji u odbrani i pre svega zahvaljujući dobroj odbrani dolazimo do velikog broja lakih poena, pa utakmicu uvodimo u mirniji ritam. Do samog kraja smo kontrolisali utakmicu, delovalo je da se protivnik u jednom trenutku i predao, a ritam utakmice je drastično opao. Svakako, i u tim trenucima treba održati pažnju i pripremati se za izazove koji nam predstoje u nastavku takmičenja. Utakmicu mirno privodimo kraju i slavimo ubedljivo. U narednom kolu takmičenja naša ekipa se sastaje sa ekipom KK Radivoj Korać i to će biti dvomeč koji će odlučiti o ekipi koja će se plasirati na završni turnir. Naša ekipa postigla je veliki uspeh što je stigla i do ovog dela takmičenja i zaista smo zadovoljni radom i napretkom naših igrača ove sezone, ali to ne znači da ćemo ovde stati. Ekipa Koraća je ekipa koja kažnjava padove u koncentraciji, koja lomi protivnike intenzitetom u odbrani i svesni tih činjenica naša ekipa je već počela sa pripremama za tu utakmicu. Takođe, protivnik u 1/4 finala je ekipa koja je primila najmanje koševa u čitavoj ligi, pa ćemo sa visokom dozom motivacije i koncentracije morati pristupiti ovim utakmicama. Čestitke našim igračima na prolasku u 8 najboljih ekipa Regionalne lige, kao i protivniku na fer i sportskom ponašanju...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Novi Beograd 7 112 - 53
(38-18, 21-11, 31-10, 22-14)

Poeni: Vojin Đorđević: 22, Vuk Obradović: 19, Andrija Martinović: 17, Filip Ilić: 16, Uroš Vasilić: 12, Aleksa Mihajlović: 10, Aleksa Jovanović: 10, Macura Aleksa: 4, Macura Matija: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13 (1. utakmica 1/8 finala regionalne lige):

U prvoj utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala utakmicu sa ekipom K.K. Cerak 5 iz Beograda i u sjajnoj atmosferi koju su napravili naši navijači na čemu im se zahvaljujemo, uspela da pobedi rezultatom 60 - 44. Poznavali smo protivnika jer smo sa njim bili u grupi u ligaškom delu takmičenja i u 2 utakmice pokazali dva različita lica. U prvoj utakmici u ligaškom delu smo izgubili 50 razlike na domaćem terenu, a na gostujućem terenu pobedili 8 razlike. Imajući to u vidu nismo ni imali osnova očekivati od ovog dvomeča bilo šta. Ono što je činjenica, da je naša ekipa mnogo napredovala i bila u dosta boljoj formi u odnosu na početak sezone i takmičenja i hteli smo da pružimo maksimum protiv snažnog i kvalitetnog protivnika. Tako je i bilo u ovoj utakmici. Odigrali smo sjajno skoro celim tokom utakmice, agresivno u odbrani, skoncentrisano u napadu, donosili dobre odluke i u napadu i u odbrani pa je i naša prednost od samog početka rasla iz minuta u minut. Protivnik je uspevao na trenutke da u serijama odigra na visokom nivou pa je u tim trenucima uspevao i rezultat da smanji, ali je naša ekipa definitivno na ovoj utakmici diktirala tempo i bila kvalitetnija pa je i pobeda zaslužena. Ostaje žal za tim nekim trenucima dekoncentracije kada smo protivniku dozvolili neke lagane koševe, u suprotnom bi prednost bila i veća i samim tim i šanse za prolaskom u narednu fazu takmičenja. Mi smo prezadovoljni i sa ovim do sada što su dečaci pokazali i uradili, a pokušaćemo da damo maksimum i u revanš utakmici i odemo korak dalje. Sve čestitke protivniku na fer i korektnoj igri, a našim dečacima na pobedi i svemu prikazanom u dosadašnjem delu sezone, BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. BB Basket - K.K. Cerak 5 60 - 44
(15-09, 14-11, 13-15, 18-09)

Poeni: Petar Krstić: 14, Mihailo pavković: 13, Petar Luković: 11, Vojin Jovanović: 9, Konstantin Milošević: 4, Andrija Radošević: 3, Ilija Leskovac: 2, Ilija Cvejić: 2, Mihajlo Jerinić: 2.

____________________________________________________

MLAĐI PIONIRI 1 U13 (2. revanš utakmica 1/8 finala regionalne lige):

U drugoj revanš utakmici 1/8 finala regionalne lige, naša prva selekcija mlađih pionira je odigrala sa ekipom K.K. Cerak 5 iz Beograda i tom prilikom poražena rezultatom 55 - 37. Nije naša ekipa uspela da se plasira u 1/4 finala regionalne lige iako smo bili jako blizu ali je sreća i fortuna ovaj put bila na strani protivnika. Iako smo imali prednost od 16 poena razlike iz prve utakmice na domaćem terenu, nismo uspeli da je sačuvamo pa je protivnik pobedom od 18 razlike uspeo da se plasira u narednu fazu takmičenja. Sigurno je da ne bi bilo nezasluženo i da smo se mi plasirali ali je protivnik u revanš utakmici bio mnogo agresivniji, konkretniji, diktirao tempo celim tokom utakmice i za taj jedan koš bio bolji u ovoj seriji. Želimo im sreću u nastavku takmičenja i bilo bi nam drago ako smo ispali od budućeg osvajača lige, vreme će pokazati. Protivnik je od samog starta utakmice bio silno motivisan, igrao jaku odbranu po celom terenu, bukvalno se nisu štedeli celim tokom utakmice što im se na kraju i isplatilo. Mi se nismo snašli na takav način igre i u dva dana pokazali dva različita lica. Od sjajne igre u prvoj utakmici gde smo mi bili ti koji su imali inicijativu i diktirali tempo, u ovoj utakmici je bilo totalno suprotno i sa velikim strahom odigrali utakmicu. Naši igrači su se povukli usled agresivne igre protivnika, nisu hteli da preuzimaju odgovornost, verovatno usled straha od greške što je pogrešno razmišljanje koje je protivniku olakšalo posao. Protivnik je već na poluvremenu utakmice anulirao našu prednost iz prve utakmice i u nastavak utakmice smo krenuli od nule. Viđena je velika borba i u drugom poluvremenu, mi smo imali nekoliko šuteva na kraju za produžetak koji nisu hteli da uđu u koš pa je protivnik na kraju slavio. Utisak i činjenica je da smo ovu utakmicu odigrali bojažljivo i da smo mogli mnogo bolje, ali je i činjenica da je cilj postavljen na početku sezone u potpunosti ispunjen i više od toga. Ekipa i igrači su mnogo napredovali, dogurali daleko u takmičenju, vredno trenirali, itd. Ne možemo biti nezadovoljni ovom sezonom, naprotiv, izuzetno smo zadovoljni svime što je ova selekcija dečaka postigla. Ovim porazom smo stavili tačku na ovu sezonu kada su prvenstvene utakmice u pitanju i podignutog čela idemo dalje u ispunjavanju naših obaveza dalje. Nakon dublje analze sezone, igrači nastavljaju sa treninzima i napretkom do kraja jula meseca nakon čega idemo na kolektivni odmor od 15 dana. Posle tog perioda, oko 15.08.2019.god se okupljamo i krećemo sa priprema za narednu sezonu 2019/2020. Sve pohvale i čestitke našim igračima na svemu prikazanom ove sezone bez bilo kakvog razloga za tugom zbog ispadanja iz daljeg takmičenja ili bilo čim sličnim, BRAVO TIGROVI...

Rezultat utakmice: K.K. Cerak 5 - K.K. BB Basket 55 - 37
(17-10, 15-06, 14-11, 09-10)

Poeni: Mihailo Pavković: 18, Petar Luković: 6, Petar Krstić: 5, Vojin Jovanović: 3, Mihajlo Jerinić: 2, Petar Stevanović: 2, Andrija Radošević: 1.Prezentacije ostalih klubova
Portal Košarkaškog Saveza Srbije


Registar igraca KSS


Takmičenja Košarkaškog Saveza Srbije


Oficijelni web sajt svetske košarkaške organizacije (FIBA)


Udruženje Košarkaških Trenera Srbije (UKTS)


Copyright © 2007 KSB. Sva prava zadržana.
Powered by eVision.